فهرست:
خلاصه فارسی........................................................................................................................................1
مقدمه .............................................................................................................................................................2
فصل اول :کلیات
۱-۱-هدف از انجام پایان نامه.........................................................................................................................4
۱-۲-بیان مسئله...............................................................................................................................................5
1-3- ضرورت اهمیت موضوع.......................................................................................................................6
1-4- هدف اصلی..........................................................................................................................................8
فصل دوم :بررسی متون و مطالعات دیگران
بخش اول : معرفی گردوی ایرانی
2-1-1-تاریخچه ........................................................................................................................................10
2-2-2- واژه شناسی....................................................................................................................................11
2-1-3-طبقه بندی و گیاه شناسی.................................................................................................................11
2-1-4-گونه های مختلف گردو....................................................................................................................13
2-1-5-گردوی ایرانی..................................................................................................................................14
2-1-6 -ارقام مختلف گردو درایران..............................................................................................................15
2-1-7- اکولوژی گردو.................................................................................................................................16
2-1-7-1-آب و هوا.....................................................................................................................................16
2-1-8- زمان مناسب برداشت محصول........................................................................................................17
2-1-9-شیوه های برداشت گردو..................................................................................................................19
2-1-10-خشک کردن گردو..........................................................................................................................20
2-1-11-ارزش غذایی گردوی ایرانی............................................................................................................21
بخش دوم: لیپید
2-2-2-اسیدهای چرب................................................................................................................................22
2-2-2-1- اسیدهای چرب اشباع.................................................................................................................22
2-2-2-2-اسیدهای چرب غیراشباع............................................................................................................23
2-3-3- اسیدهای چرب ضروری.................................................................................................................24
2-2-4- فواید روغن مغزگردو......................................................................................................................25
بخش سوم: پروتئین
2-3-2-آمینواسیدهای ضروری....................................................................................................................27
2-3-3-آمینواسیدهای مغزگردو....................................................................................................................28
2-3-4-پروتئین های مغزگردو......................................................................................................................29
2-3-5-فواید واثرات پروتئین مغزگردو.........................................................................................................29
بخش چهارم: فیبر
2-4-2-فواید فیبر.........................................................................................................................................32
بخش پنجم: فلزات
بخش ششم: مطالعات دیگران 2-6-1-مرور منابع داخلی............................................................................................................................40
2-6-2-مرور منابع خارجی.........................................................................................................................41
فصل سوم : مواد و روش ها
بخش اول: معرفی مناطق مورد مطالعه
3-1-معرفی مناطق مورد مطالعه....................................................................................................................45
موقعیت و وسعت مناطق مورد بررسی............................................................................................45
3-1-1-1-موقعیت و وسعت منطقه باغستان................................................................................................45
3-1-1-2.موقعیت و وسعت مناطق روستای ارنگه........................................................................................46
3-1-2.تاریخچه مناطق موردمطالعه..............................................................................................................47
3-1-2-1.تاریخچه شهر باغستان..................................................................................................................47
3-1-2-2.تاریخچه روستای ارنگه................................................................................................................47
3-1-3. بررسی عوامل اقلیمی......................................................................................................................48
3-1-3-1.آب و هوای استان تهران و شهر شهریار.......................................................................................48
پ
3-1-3-2.درجه حرارت در استان تهران و شهر شهریار...............................................................................49
3-1-3-3.بارندگی در استان تهران و شهرشهریار.........................................................................................50
3-1-3-4.جهت وزش باد غالب در استان تهران..........................................................................................51
3-1-3-5.آب و هوای شهرستان کرج..........................................................................................................51
3-1-3-6.درجه حرارت شهرستان کرج.......................................................................................................52
3-1-3-7.بارندگی در شهرستان کرج...........................................................................................................53
3-1-3-8.توده های هوا و سیستم های هواشناسی موثر بر استان البرز.........................................................53
بخش دوم: روش های انجام آزمون
3-2-1.روش نمونه برداری..........................................................................................................................55
3-2-1-1.روش نمونه برداری از خاک.........................................................................................................55
3-2-1-2.روش نمونه گیری ازگردو.............................................................................................................55
3-2-1-3.روش نمونه گیری از آب..............................................................................................................56
3-2-2.آماده سازی نمونه ها........................................................................................................................56
3-2-3.روش انجام آزمون ها.......................................................................................................................57
3-2-3-1.تجزیه و تحلیل های فیزیکی........................................................................................................57
3-2-3-1-1.برآورد اندازه و وزن گردو........................................................................................................57
3-2-3-2.تجزیه و تحلیل های شیمیایی......................................................................................................57
3-2-3-2-1.برآورد میزان فیبر خام درگردو.................................................................................................57
3-2-3-2-2.برآورد میزان پروتئین خام درگردو...........................................................................................59
3-2-3-2-3.برآورد میزان روغن درگردو.....................................................................................................61
3-2-3-2-4.تجزیه روغن...........................................................................................................................61
ت
3-2-3-2-4-1.آماده سازی نمونه..............................................................................................................61
3-2-3-2-4-2.دستگاه کروماتوگرافی گازی...............................................................................................62
3-2-3-2-5.برآورد غلظت فلزات درمغزگردو.............................................................................................63
3-2-3-2-5-1.هضم خشک......................................................................................................................63
3-2-3-2-5-2.هضم مرطوب....................................................................................................................63
3-2-3-2-5-3.دستگاه جذب اتمی............................................................................................................64
3-2-3-2-5-4.دستگاه فلیم فتومتربرای اندازه گیری غلظت پتاسیم............................................................65
3-2-3-2-6.برآورد غلظت فلزات درخاک..................................................................................................65
3-2-3-2-6-1.اندازه گیری غلظت آهن، مس وروی..................................................................................65
3-2-3-2-6-2.اندازه گیری غلظت کلسیم وپتاسیم.....................................................................................66
3-2-3-2-7.برآورد میزان pH و Ec آب...................................................................................................66
3-2-4.تجزیه تحلیل داده ها........................................................................................................................67
فصل چهارم : نتایج
4-1 میانگین های بدست آمده از تجزیه و تحلیل های شیمیایی باغستان تهران.............................................69
4-2 میانگین های بدست آمده از تجزیه و تحلیل های شیمیایی ارنگه کرج...................................................70
4-3 نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل های فیزیکی.................................................................................72
4-3-1 نتایج حاصل از اندازه و وزن گردوها.................................................................................................72
4-4 نتایج بدست آمده از تجزیه و تحلیل های شیمیایی................................................................................73
4-4-1 نتایج مربوط به آب...........................................................................................................................73
4-4-1-1 نتایج مربوط به هدایت الکتریکی آب در دو منطقه موردمطالعه....................................................73
4-4-1-2 نتایج مربوط به اسیدیته آب در دو منطقه موردمطالعه...................................................................74
ث
4-4-2 نتایج مربوط به خاک........................................................................................................................74
4-4-2-1نتایج مربوط به کلسیم خاک در دو منطقه موردمطالعه...................................................................74
4-4-2-2 نتایج مربوط به پتاسیم خاک در دو منطقه مورد مطالعه.................................................................75
4-4-2-3 نتایج مربوط به آهن خاک در دومنطقه موردمطالعه......................................................................75
4-4-2-4 نتایج مربوط به مس خاک در دو منطقه موردمطالعه.....................................................................76
4-4-2-5 نتایج مربوط به روی خاک در دو منطقه موردمطالعه.....................................................................76
4-4-3 نتایج مربوط به گردو.........................................................................................................................77
4-4-3-1 نتایج مربوط به کلسیم گردو در دو منطقه موردمطالعه...................................................................77
4-4-3-2 نتایج مربوط به پتاسیم گردو در دو منطقه موردمطالعه..................................................................77
4-4-3-3 نتایج مربوط به آهن گردو در دو منطقه موردمطالعه......................................................................78
4-4-3-4 نتایج مربوط به مس گردو در دو منطقه مورد مطالعه.....................................................................78
4-4-3-5 نتایج مربوط به روی گردو در دو منطقه موردمطالعه.....................................................................79
4-4-3-6 نتایج مربوط به فیبر خام گردو در دو منطقه موردمطالعه................................................................79
4-4-3-7 نتایج مربوط به پروتئین گردو در دو منطقه مورد مطالعه................................................................80
4-4-3-8 نتایج مربوط به روغن گردو در دو منطقه موردمطالعه...................................................................80
4-4-3-9 نتایج مربوط به پالمیتیک اسید گردو در دو منطقه موردمطالعه......................................................81
4-4-3-10 نتایج مربوط به استئاریک اسید گردو در دو منطقه موردمطالعه...................................................81
4-4-3-11 نتایج مربوط به اولئیک اسید گردو در دو منطقه مورد مطالعه......................................................82
4-4-3-12 نتایج مربوط به لینولئیک اسید گردو در دو منطقه موردمطالعه...................................................82
4 -4-3-13 نتایج مربوط به لینولنیک اسید گردو در دو منطقه موردمطالعه...................................................83
4 -5. نمودارهای مقایسه ای حاصل از داده های دو منطقه مورد مطالعه......................................................83
ج
فصل پنجم: بحث و پیشنهادات
5-1 مقایسه برخی از عوامل محیطی دو منطقه مورد مطالعه (تهران وکرج)...................................................87
5-2 مقایسه محتوای روغن،اسیدهای چرب،پروتئین، فیبرخام و پنج عنصر معدنی در دو منطقه مورد مطالعه (تهران وکرج)...............................................................................................................................................88
5-3مقایسه خصوصیات آب.........................................................................................................................89
5-3-1هدایت الکتریکی(Ec).....................................................................................................................89
5-3-2اسیدیته آب(pH).............................................................................................................................90
5-4مقایسه خصوصیات خاک.......................................................................................................................91
5-4-1کلسیم خاک(Ca).............................................................................................................................91
5-4-2پتاسیم خاک (K)..............................................................................................................................92
5-4-3آهن خاک(Fe)................................................................................................................................92
5-4-4مس(Cu).........................................................................................................................................93
5-4-5روی(Zn)........................................................................................................................................93
5-5بحث بر روی خصوصیات فیزیکی گردو.................................................................................................94
5-5-1مقایسه اندازه و وزن گردو..................................................................................................................94
5-6 بحث بر روی خصوصیات شیمیایی گردو..............................................................................................95
5-6-1مقایسه وارزیابی درصدروغن............................................................................................................95
5-6-2مقایسه وارزیابی درصد اسیدهای چرب.............................................................................................96
5-6-2-1پالمیتیک اسید..............................................................................................................................96
5-6-2-2استئاریک اسید.............................................................................................................................96
5-6-2-3لینولئیک اسید...............................................................................................................................97
چ
5-6-2-4اولئیک اسید..................................................................................................................................98
5-6-2-5لینولنیک اسید...............................................................................................................................98
5-6-3مقایسه وارزیابی درصدپروتئین..........................................................................................................99
5-6-4مقایسه وارزیابی درصدفیبرخام.......................................................................................................100
5-6-5مقایسه ارزیابی فلزات.....................................................................................................................101
5-6-5-1.کلسیم.......................................................................................................................................101
5-6-5-2پتاسیم........................................................................................................................................102
5-6-5-3آهن...........................................................................................................................................103
5-6-5-4مس............................................................................................................................................103
5-6-5-5روی...........................................................................................................................................104
5-7. جمع بندی و نتیجه گیری...................................................................................................................105
5-8.پیشنهادات..........................................................................................................................................109
منابع...................................................................................................................................................110
چکیده انگلیسی..................................................................................................................................118
ضمایم...............................................................................................................................................119
منبع:
1.اسمعیلی،ا.، فتوت،ا.، کریمیان،ن.، حق نیا،غ.، مصدقی،م.،1387، اثر کمپوست و کود گاوی برعملکرد گیاه ذرت و غلظت مس در دو خاک آهکی،سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی، ص. 1 تا 5.
2. امامی، ع.، 1375، روش های تجزیه گیاه ، نشریه فنی مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور ، تهران:انتشارات مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور.
3. پنج تن دوست،م.، سروش زاده،ع.، قناتی، ف.،1389، تأثیر مصرف خاکی و محلو لپاشی آهن بر روی برخی از خصوصیات کیفی دانه گیاه بادام زمینی (Arachis hypogeae L.) در خاک قلیایی،زیست شناسی گیاهی، سال دوم، شماره 5، ص. 37-50.
4. توفیقی، ح.، نجفی، ن.، 1380، بررسی تغییرات بازیافت و قابلیت استفاده روی خاک و روی اضافه شده به خاک در شرایط غرقابی و غیرغرقابی در خاکهای شالیزاری شمال ایران، مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم خاک ایران، ص. 382 تا 384.
5. دانشنامه رشد، وزارت آموزش و پرورش کشور، سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی.
6. زرین کفش، م.، 1390، مبانی علوم خاک، علم کشاورزی ایران.
7. سالنامه آماری شهر تهران، 1386، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، فصل اول.
8. سعیدیان، ح.، مرادی، ح. ر.، ترنیان، ف. ا.، 1389، مقایسه ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک در کاربری های مختلف سازندهای گچساران و آغاجاری، نشریه مرتع و آبخیزداری، مجله منابع طبیعی ایران، دوره 63، شماره 1، ص. 1 تا 12.
110
9. صفامهر،ع.، 1387. بیوشیمی عمومی،انتشارات حق شناس.
10. علیحوری، م.، 1387، بررسی اثرات تنش آبی بر ریزش میوه و عملکرد نخل خرما، پژوهش و سازندگی در مجله زراعت و باغبانی، شماره 79 .
11. قاسمی، م.، ارزانی، ک.، حسنی،د.، قاسمی،ش.، 1387، ترکیب اسیدهای چرب برخی از ژنوتیپهای انتخابی گردو استان مرکزی ( Juglans regia L.)،مجله علوم و صنایع غذایی،ص.31 تا 35.
12. کافی،م.، دامغانی،ع. م.، 1381، مکانیسمهای مقاومت گیاهان به تنشهای محیطی،مشهد: انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد ، ص 467.
13. کلباسی، م.،حسینپور، ع.، 1376، اثر مانداب شدن موقت سه خاک آهکی بر برخی ویژگیهای شیمیایی و تغییرات آنها پس از زهکشی، مجله علوم کشاورزی ایران، جلد 28، شماره 3، ص. 49 تا 58.
14. کمالی، ک.، مهدیان، م. ح.، سلیمانی،ر.، انگشتری، ح.، احمدیان، ا.، 1390، بررسی روند تغییرات نیتروژن کل، فسفر و پتاسیم قابل استفاده در ایستگاهای پخش سیلاب کشور، پژوهش های آبخیزداری، شماره 91.
15. کهندل، ا.، ارزانی، ح.، حسینی توسل، م.، 1388، تاثیر شدت های گوناگون چرای دام بر مواد آلی، نیتروژن، فسفر و پتاسیم خاک، مجله علمی – پژوهشی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران، سال سوم، شماره 6.
16. گنجی، س.، الماسی، س.، فرهپور، م.م.، 1386، عنصر روی و نقش حیاتی آن در بدن انسان، اولین همایش زمین شناسی زیست محیطی و پزشکی.
17. محصلی،و.، 1383، تاثیر سطوح مختلف مس بر رشد وترکیب شیمیایی گندم رقم فلات، پژوهش وسازندگی، شماره 61.
111
18. مطلبی فرد، ر.، جعفر ملکوتی، م.، کافی، م.، 1387، تاثیر pH آب آبیاری برخصوصیات کمی و کیفی گل میخک رقم ایوون، مجله علوم خاک و آب، جلد ،22 شماره1.
19. معزاردلان، م.، ثواقبی فیروز آبادی، غ.، 1388، مدیریت حاصلخیزی خاک برای کشاورزی پایدار،تهران: انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تهران.
20. معین،م. 1349، فرهنگ معین، انتشارات امیرکبیر، ص 3251.
21. نجفی، ن.، سرهنگ زاده، ا.، اوستان، ش.، 1392، اثر شوری کلرید سدیم و غرقاب خاک بر غلظت برخی عناصر کم مصرف در ذرت سینگل کراس 704، مجله دانش آب و خاک، دوره 23، شماره 2، ص. 205-225.
22.نقشه راه گردو ،1390،کانون هماهنگی دانش و صنعت گردوی کشور.
23. نیجار،جی.اس.، مترجمان: معزاردلان،م.،ثوابقی فیروزآبادی،غ.،1985، تغذیه درختان میوه، تهران: انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تهران.
24.Akpabio, U. D., 2012, Evaluation of proximate composition, mineral element and anti- nutrient in almond (Terminalia catappa) kernels, Pelagia Research Library ,Advances in Applied Science Research,Vol. 3 ,P.2247-2252.
25.Anderson, J.W.,2004, Plant Fiber in Foods, University of harvard.
26.Anderson, J.W,[et al].,2009, Health benefits of dietary fiber. Nutrition Reviews,Vol.67, No.4, P.188-205.
27.Aradhya, K.M., Potter, F. G. ,Simon, C.J., 2006, Cladistic biogeography of Juglans(Juglandaceae) based on chloroplast DNA intergenic spacer sequences, Darwin’s harvest: New approaches to the origins, evolution, and conservation of crops, New York, NY: Columbia University Press, P. 143-170.
28.Arzani, K., Mansouri‐Ardakan, H., Vezvaei, A., Roozban, M., 2010, Morphological variation among Persian walnut (Juglans regia) genotypes from central Iran, New Zealand Journal of Crop and Horticultural Science, Vol.36, No.3, P.159-168.
112
29.Blomhoff, R., Carlsen, M. H., Andersen, L. F. ,Jacobs, D. R., 2006, Health benefitsof nuts: potential role of antioxidants, British Journal of Nutrition, Vol. 96, P.52-60.
30.Caglarirmak, N., 2003, Biochemical and physical properties of some walnut genotypes (Juglans regia L.), Nahrung, Vol.47, No.1,P. 28-32.
31.Callahan, F.,2008, Hinds Walnut (Juglans hindsii) in Oregon, Kalmiopsis, Vol. 15, P. 42–52.
32.Cosmulescu, S., Baciu, A., Achim, Gh., Botu, M., Trandafir, I., 2009, Mineral Composition of Fruits in Different Walnut (Juglans regia L.) Cultivars, Notulae Botanicae Horti AgrobotaniciCluj-Napoca,Vol.37, No.2, P.156-160.
33.Davis, L., [et al]., 2007, The effects of high walnut and cashew nut diets on the antioxidant status of subjects with metabolic syndrome, European Journal of Nutrition, Vol. 46, No.3, P. 155-164.
34.Dogan, M., Akgul, A., 2005, Fatty acid composition of some walnut (Juglans regia L.) cultivars from east Anatolia, Grasas y Aceites, Vol. 56, No. 4 , P. 328-331.
35.edare havashenasi alborz, Available from: http://www.alborz-met.ir/ Accessed Dec 27,2014.
36.edare havashenasi Tehran, Available from: http://www.tehranmet.ir/ Accessed Dec 27,2014.
37.Fiber,2013, University of Maryland Medical Center, Available from: http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/fiber. Accessed Dec 9,2014.
38. Gauthier, M.M., Jacobs, D. F., 2011, Walnut (Juglans spp.) ecophysiology in response to environmental stresses and potential acclimation to climate change, Annals of Forest Science, Vol. 68, P.1277–1290.
39. Greve, L.C., McGranahan, G., Hasey, J., Snyder, R, 1992, Variation in Polyunsaturated Fatty Acids Composition of Persian Walnut, J. Amer. Soc. Hort. Sci., Vol. 117, No. 3, P. 518-522.
40.Harris,L.J.,Giovanni,M.,Metz,D.,2010,Nuts:Safe Methods for Home Gardeners to Harvest, Store and Enjoye, University of California Agriculture and Natural Resources.
113
41.Hochmuth,G.,2011, Iron (Fe) Nutrition of Plants1, U.S. Department of Agriculture, UF/IFAS Extension Service, University of Florida.
42. Huang, Z., Wang, B., Crenshaw, A.A., 2006, A simple method for the analysis of fatty acid with GC-MS and ATTM-Silar-90 capillary column. Food Chemistry, Vol.98, P. 593-598.
43. Institute of Medicine, Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino Acids (Macronutrients), 2005, National Academies Press: Washington, DC., Available from: http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/protein/, Accessed Nov 27, 2014.
44.Joham, H. E.,1975,Carbohydrate Distribution As Affected By Calciumdeficieney In Cotton 1'2, American Society of Plant Biologists, Vol.32, No.2, P. 113–117.
45. Leslie, C.,McGranahan, G., 1998, The origin of the walnut,Divisin of Agriculture and Natural Resources, University of California.
46. Li, D., Yao, T., Siriamornpun, S., 2006, Alpha-linolenic acid content of commonly available nuts in Hangzhou, International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Vol.76, No.1, P.18-21.
47. Loeppert, R. H., 1986, Reactions of iron and carbonates in calcareous soils,J. Plant Nutr., Vol. 9 , P. 195-214.
48.markaz amar iran, Available from: http://amar.sci.org.ir/. Accessed Dec 28,2014.
49.Mathers, H., 1995, What you should know about water quality for woody plants, Part 2.Organ State University, USA.
50.McKay, D. L., Sibley, D., 2009, Omega-3 Fatty Acids from Walnuts. University of California, Available from: http://www.nutrition411.com/pdf/Omega%203%20Fatty%20Acids%20from%20Walnuts.pdf, Accessed Dec30,2014.
51. Milind,P.,Deepa,K.,2011,Walnut: not a hard nut to, International Research Journal of Phamacy(IRJP), Vol. 2, No.5, P.8-17.
114
52.Mitrovic, M.,Stanisavijevic, M.Gavrilovic, J., 1997, Biochemical compositionof fruits of some important walnut cultivars andselections, Acta Hort, Vol.442,P. 205-207.
53.Muradoglu, F., Oguz, H., Yildiz, K., Yilmaz, H., 2010, Some chemical composition of walnut (Juglans regia L.) selections from Eastern Turkey. African Journal of Agricultural Research, Vol. 5, No. 17, P. 2379-2385.
54.Neal,E.,2009, Essential fatty acids (‘healthy oils’), Matthew’s Friends Research Dietitian, Available from: http://site.matthewsfriends.org/uploads/factsheets/Healthy%20oils.pdf, Accessed Nov 28, 2014.
55.Nnorom, I.C., Enenwa, N.E., Ewuzie, U., 2013, Mineral composition of ready-to-eat walnut kernel (Tetracarpidium conophorum) from southeast Nigeria, Pelagia Research Library, Der Chemica Sinica, Vol.4, No.6, P.1-7.
56.Organic Facts,2014, Unbiased info on nutrition, benefits of food & home remedies, Available from: http:// www.organicfacts.net, Accessed Dec 8,2014.
57.Ozkan, G., Koyuncu, M.A., 2005, Physical and Chemical Comparision of Some Walnut (Juglans regia L.) Genotypes Grown in Turkey, Grasas y Aceites, Vol. 56, No.2, P 142.
58.Ozkan, M. M., 2009,Some Nutritional Characteristics of Fruit and Oil of Walnut (Juglans regia L.) Growing in Turkey, Iran. J. Chem. Chem. Eng, Vol. 28, No.1, P.57-62.
59.Ozkan, M. M., İman, C., Arslan, D., 2010 , Physico-chemical properties, fatty acid and mineral content of some walnuts (Juglans regia L.) types, Agricultural Sciences,Vol.1, No.2, P.62-67.
60.Piccirillo, P., Fasano, P., Mita, G., de Paolis, A., Santino, A., 2006, Exploring the role of lipoxygenases on walnut quality and shelf-life, Acta Horticulturae,Vol. 705, P. 543-545.
61.Pollegioni, P., [et al]. , 2014, Landscape genetics of Persian walnut (Juglans regia L.) across its Asian range, Springer Journals,Vol.10, No.4,P. 1027-1043.
62.Prasad, R.B.N., 1994, Walnut and Pecans, In: Encysclo-Paedia of Food Science, Food Technology and Nutrition, London: Academic Press, P.4828-4831.
63.Ramos, D. E., 1998, Walnut Production Manual, University of California, P 316.
115
64.Sabate, J., [et al].,1993, Effects of walnuts on serum lipid levels and blood pressure in normal men, N Engl J Med, Vol.328, No.9, P. 603-607.
65.Saha, J.K.,Mandal, B., 1998, Effect of submergence on copper fractions in Alfisols, J Indian Soc Soil Sci, Vol. 46,P. 32-36.
66. Shahrdari baghestan, Available from: http://baghestan.ir/homepage.aspx?site=DouranPortal&tabid=1&lang=fa-IR Accessed Dec 15,2014.
67.Siahnouri, Z., Sadeghian, M., Salehisormghi, M., Qomi, M., 2013, Determination of Iranian Walnut and Pistachio Mineral Contents, Journal of Basic and Applied Scientific Research, Vol. 3, No.4, P. 217-220.
68.Smith, A. F., Historical Virtues of the Walnut, Available from: http://andrewfsmith.com/wp-content/themes/wooden-mannequin/pdf/WalnutArticle.pdf , Accessed Dec10,2014
69.Sze-Tao, K.W.C.,Sathe, S.K., 2000, Walnuts (Juglans regia L.): Proximate composition, protein solubility, protein amino acid composition and protein in vitro digestibility, J. Sci. Food Agric., Vol.80, P.1393-1401.
70. The Chemistry of Amino Acids,2003, The Biology Project Department of Biochemistry and Molecular Biophysics University of Arizona, Availablefrom: http://www.biology.arizona.edu/biochemistry/problem_sets/aa/aa.html Accessed Dec 4,2014.
71.Verma, M. K., Sofi, A.A., Ahmed, N., Singh, D.B.,2009, Walnut Germplasm Collections at CITH, Central Institute of Temperate Horticulture, Srinagar, J&K.
72.wikiroosta, Available from: http://www.iraelo.com/wikiroosta.ir Accessed Dec 10,2014.
73.Xiaoying, M., Yufei, H., Guogang, Ch., 2014, Amino Acid Composition, Molecular Weight Distribution and Gel Electrophoresis of Walnut (Juglans regia L.) Proteins and Protein Fractionations, International Journal of Molecular Sciences, Vol.15, No.2, P 2003.
116
74.Zhao, G., [et al].,2007, Dietary alpha-linolenic acid reduces inflammatory and lipid cardiovascular risk factors in hypercholesterolemic men and women, J Nutr, Vol. 85, P. 385-391.
75.Zwarts, L., Savage, G.P., McNeil, B.L.,1999, Fatty Acid Content of New Zealand Grown Walnuts (Juglans regia L.), Interrational Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 50, P 189.