پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.)

word 15 MB 32552 117
1392 کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۷۴,۳۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۴,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان‌نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد زراعت

    چکیده

              آویشن‌ها، گیاهانی چند ساله از خانواده نعناعیان و از جمله گیاهان دارویی با ارزش در دنیا می‌باشند. در جنس آویشن، 215 گونه در دنیا و 18 گونه در ایران پراکنش دارند که آویشن دنایی (Thymus daenensis L.) از گونه انحصاری در کشور ایران می‌باشد.

     

    به منظور بررسی تأثیر نانو کود کلات آهن و کود آهن (سولفات آهن) بر محتوای کلروفیل a، b، کل، کاروتنوئیدها، نسبت کلروفیل a به b، نسبت کاروتنوئیدها به کل کلروفیل، ارتفاع گیاه‌، سطح تاج پوشش، عملکرد بیوماس، عملکرد ماده خشک، میزان جذب عناصر (نیتروژن، فسفر، پتاسیم و آهن) توسط برگ‌ها، شاخص سطح برگ، درصد اسانس و عملکرد اسانس گیاه دارویی آویشن دنایی آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل در سه تکرار با سه سطح 0، 3 و 6 کیلوگرم در هکتار نانو کود کلات آهن (0n، 3n و 6n) و سه سطح سولفات آهن (0i، 3i و 6i) به صورت
    محلول پاشی در سه مرحله در ایستگاه تحقیقات مراتع همند آبسرد (وابسته به مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور) در شرایط اقلیمی نیمه استپی سرد انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که نانو کود کلات آهن به تنهایی بر صفات محتوای کلروفیل a، b، کل، کاروتنوئیدها، نسبت کلروفیل a به b، نسبت کاروتنوئیدها به کل کلرفیل، سطح تاج پوشش، عملکرد بیوماس، عملکرد ماده خشک، میزان جذب نیتروژن، آهن، شاخص سطح برگ، درصد اسانس و عملکرد اسانس (در سطح 1 درصد) و ارتفاع گیاه و میزان جذب پتاسیم در سطح 5 درصد اثر معنی‌دار افزایشی داشت. سولفات آهن به تنهایی بر صفات کلروفیل a، کلروفیل b، کاروتنوئیدها، نسبت کلروفیل a به b، نسبت کاروتنوئیدها به کل کلروفیل و میزان جذب فسفر در سطح 1 درصد اثر افزایشی معنی‌دار داشت. اثرات متقابل نانو کود کلات آهن و سولفات آهن بر صفات کلروفیل a، b، کل، کاروتنوئیدها، نسبت کلروفیل a به b، نسبت کاروتنوئیدها به کل کلروفیل، سطح تاج پوشش، میزان جذب نیتروژن، فسفر، پتاسیم، آهن، درصد و عملکرد اسانس در سطح 1 درصد معنی‌دار بود که در بیشتر موارد نانو کود توانست از اثر کاهشی سولفات آهن بکاهد.

     

     

    واژگان کلیدی: گیاهان دارویی، آویشن دنایی، نانو کود کلات آهن، سولفات آهن، عملکرد اسانس 

    مقدمه

    اهمیت گیاهان دارویی ایران و نقش حیاتی آن در پیشبرد اهداف منطقه‌ای، ملی و جهانی برای دستیابی به سلامت جامعه، خود کفایی دارویی،‌ ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی و مضافاً حضور فعال در بازار‌های جهانی بر کسی پوشیده نیست به طوری‌که هم اکنون میلیون‌ها نفر از مردم جهان در زمینه کشت، برداشت و فرآوری گیاهان دارویی فعالیت دارند.

    طبق گزارش‌ سازمان بهداشت جهانی[1] در سال 2006، حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی و فرآورده‌های آن به 100 میلیارد دلار در سال رسیده است. بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 80 درصد از مردم جهان برای درمان انواع بیماری‌ها از گیاهان دارویی و یا روش‌های طب مکمل و سنتی استفاده می‌نمایند.

    کشور ایران مهد استفاده از طب سنتی و داروهای گیاهی است. امّا گویا زندگی امروزه با گذشته بسیار متفاوت شده است به طوری‌که گاه برای درمان بیماری‌های بسیار جزئی به پزشک متخصص مراجعه می‌شود و گاه خود سرانه از داروهای شیمیایی با قدرت اثر بالا که متأسفانه دارای عوارض جانبی فراوان نیز می‌باشند، استفاده می‌گردد و این در حالی است ‌که 75 درصد از مردم فرانسه، 50 درصد از مردم کانادا، 48 درصد از مردم استرالیا و 40 درصد از مردم بلژیک در حال حاضر از داروهای گیاهی برای درمان استفاده می‌نمایند. در روسیه 4 بیمارستان در زمینه طب سنتی فعالیت دارند. در چین با جمعیتی بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر، 80 درصد خدمات پزشکی با روش طب سنتی چین ارائه می‌شود البته ارزان‌تر بودن هزینه درمان طب سنتی نسبت به درمان‌های نوین هم در‌ این زمینه نقش دارد زیرا در چین هزینه درمان از طریق طب سنتی بین یک بیست و پنجم تا یک سیم درمان از طریق طب نوین است.

     

    در حال حاضر حدود 66 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور ایرن در استان‌های مختلف به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد. در مجموع از مزارع اختصاص یافته به گیاهان دارویی حدود 65 هزار تن محصول تولید می‌شود. در داخل کشور 5 وزارت‌خانه مهم در زمینه پژوهش از مرحله کشت و تولید گیاهان دارویی تا فرآوری و بسته‌بندی، مصرف و صادرات گیاهان دارویی نقش مستقیم دارند که
    هر کدام با ساز و کار متفاوت به موضوع نگریسته‌اند. همچنین تعداد زیادی از مردم و شرکت‌ها در زمینه‌های مختلف گیاهان دارویی اشتغال دارند (ناصری و همکاران، 1388)

     

    وجود استعدادهای بالقوه عظیم ملی و نیز فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی در کشور توجه بیش از پیش به ‌این مقوله را به مسئولین کشور یادآوری می‌نماید و به هر متخصص دلسوزی ‌این باور را یادآور می‌شود که اگر به ‌این مقوله به صورت یک ضرورت ملی و در چارچوب یک برنامه مشخص و جامع‌نگرانه عنایت شود، می‌تواند علاوه بر دستیابی به مدیریت توسعه پایدار در ‌این بخش در ابعاد کلان توسعه اقتصادی زیست محیطی، بهداشتی (خودکفایی دارویی)، اشتغال، امنیت غذایی و ذخایز ژنتیکی در عرصه ملّی و جهانی به عنوان یک منبع درآمد ارزی برای کشور محسوب و‌ ایفای نقش نماید.

    درصد زیاد و قابل توجهی (بین 30 تا 80 درصد) از مردم از کشورهای مختلف دنیا از جمله ایران از طب مکمل و سنتی استفاده می‌نمایند که‌ این آمار نیز رو به افزایش است. در کشورهای مختلف دنیا، مبالغ کلانی صرف حوزه‌های مختلف (مانند خدمات رسانی، تولید داروهای گیاهی و طبیعی، تأسیس مراکز مرتبط و...) می‌شود (زارع زاده، 1383).

    در اکثر کشورهای معروف دنیا، طب سنتی و مکمل در زمینه‌های مختلف (قوانین، مجوزهای خدمات و تولید داروهای طبیعی، حمایت بیمه‌ها، راه اندازی رشته‌های دانشگاهی مربوطه و...) تحت حمایت دولت قرار گرفته و سهم خوبی از تأمین سلامت مردم را در سلامت کشور به عهده گرفته است. طب سنتی چین 40 درصد خدمات بهداشتی درمانی را در ‌این کشور بر عهده دارد،‌ این نسبت در اوگاندا، هند و اتیوپی به ترتیب 60، 70 و 90 درصد می‌باشد. پوشش بیمه‌ای هزینۀ درمان، دارو و خدمات طب مکمل در ژاپن، چین، کره و ویتنام به صورت کامل است و در کشورهای آلمان، استرالیا، نروژ، انگلستان، کانادا و آمریکا قسمتی از هزینه‌ها توسط سازمان‌های بیمه پرداخت می‌شود.

     

     

     

    در ایران حمایت‌های قابل توجهی از‌ این حیطه با راه‌اندازی رشته‌های دانشگاهی مربوطه و تخصیص اعتبارات صورت پذیرفته است ولی پوشش بیمه‌ای از داروها و خدمات ‌این بخش تقریباً وجود ندارد.

     

    مکتب طب ایرانی که امروزه به پیروی از سازمان بهداشت جهانی تحت عنوان طب سنتی از آن یاد می‌شود، مادر مکاتب پزشکی جهان است.‌ این مکتب که از پویایی و اصالت ویژه‌ای برخوردار است،
    بنا به دلایل بی‌شماری برای مدتی مهجور مانده است لذا اتخاذ تمهیدات لازم برای احیا و  باز گرداندن‌ این سیادت فراموش شده و ارتقاء اهداف متعالی طب سنتی و ایرانی، با پشتوانه عظیم علمی‌ و تخصصی محققین و اندیشمندان و صاحب‌نظران متعهد و دلسوز کشور که با عزم راسخ به ‌این مهم اهتمام ورزیده‌اند، امری اجتناب ناپذیر است  (ناصری و همکاران، 1388).

     

    با ظهور داروهای شیمیایی و بیولوژیک، نقش و اهمیت گیاهان دارویی در تأمین سلامت بشر، در معرض فراموشی قرار گرفتند. امّا با گذشت زمان، استقبال از گیاهان دارویی با رشد قابل‌ توجهی روبرو  شده است.

    صنعت گیاهان دارویی یکی از معدود صنایع دارای رشد دو رقمی‌است. مؤسسه اسکریپ طی سال‌های قبل از ورود به هزاره سوم رشد صنعت گیاهان دارویی را با 3/1 میلیارد دلار گردش مالی در سال ۱۹۹۶ برای سال‌های ابتدایی هزاره سوم رقمی‌حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد پیش‌بینی کرده بود.‌ این پیش‌بینی نه‌ تنها بیش از میزان واقع نبود بلکه در‌ این مدت صنعت مذکور، ۲۵ درصد رشد داشته است.

    به نظر می‌رسد مردم از برخی نارسایی‌های طب مدرن خسته شده‌اند و به طور روز افزون به سمت داروهای گیاهی روی می‌آورند. اصولاً زمانی‌که قانون ابن‌سینا را در غرب به آتش کشیدند و ادعا کردند شیمی، مولکول و فیزیولوژی را شناخته‌اند، طب به انحراف کشیده شد به‌ طوری‌که هم‌ اکنون طب مدرن توانایی حل بسیاری از مشکلات بشر را ندارد و طی سال‌های اخیر در کتب درسی به ‌این موضوع اعتراف نموده‌اند (زارع‌زاده، 1383).

    طبق گزارش بانک جهانی، گردش مالی صنعت گیاهان دارویی در سال ۲۰۵۰ معادل ۵۰۰ میلیارد دلار خواهد بود. هم‌ اکنون کشورهای مختلف تلاش می‌نمایند تا سهم مناسبی از ‌این بازار عظیم را داشته باشند. نباتات کاربردهای وسیعی دارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها استفاده‌های دارویی است. حدود ۵۰ درصد از داروهای تولیدشده در جهان منشاء طبیعی دارند که با تغییراتی به عنوان دارو مورد استفاده قرار می‌گیرند. نیمی ‌از‌ این مقدار از منابع معدنی، حیوانی و باکتریایی به دست می‌آید و نیمی‌دیگر منشاء گیاهی دارد. به عنوان مثال، تمام هورمون‌های مصرفی گیاهی هستند و از گیاهان مختلفی نظیر سیب‌زمینی مکزیکی، شنبلیله و غیره به دست می‌آیند همچنین ترکیباتی مثل وین‌بلاستین[2] و وین‌کریستین[3] که از داروهای ضد سرطان هستند از گیاه به دست می‌آیند و یا گلیکوزیدهای قلبی[4] از جمله ‌این گروه داروها محسوب می‌شوند.

    البته امروزه ترکیبات زیادی از گیاهان به عنوان نگهدارنده و طعم ‌دهنده در صنایع غذایی، محافظت ‌کننده و شاداب ‌کننده پوست در صنایع آرایشی و بهداشتی و روغن‌های فرار مختلف در آروماتراپی[5] مورد استفاده قرار می‌گیرند  (ناصری و همکاران، 1388).

     

    گیاهان دارویی به دلیل ماهیت طبیعی و وجود ترکیبات همولوگ[6] دارویی در کنار هم، با بدن سازگاری
    بهتری دارند و معمولاً فاقد عوارض ناخواسته هستند لذا به خصوص در موارد مصرف طولانی و در بیماری‌های مزمن، بسیار مناسب می‌باشند. به عنوان مثال، گیاهان دارویی در درمان بسیاری از اختلالات اعصاب و روان به عنوان بهترین انتخاب خواهند بود (زرگری، 1369؛ امیدبیگی، 1376).

     

    بیشترین داروهای مصرفی در سال ۱۳۸۰ با تعداد حدود ۶/۶ میلیارد عدد مربوط به ناراحتی‌های اعصاب و روان می‌باشد که دارای عوارض متعددی می‌باشند در حالی‌که به راحتی می‌توان بخش قابل ‌توجهی از داروهای شیمیایی را با داروهای گیاهی جایگزین نمود (ناصری و همکاران، 1388).

     

    1 2 طرح مسئله

              استفاده مطلوب، منطقی و بهینه از منابع گیاهان دارویی که به لحاظ فناوری بسیار کم هزینه‌تر و ساده‌تر از صنایع دارویی شیمیایی است، می‌تواند ضمن تأمین بخشی از نیازهای عمده بهداشتی و درمانی جامعه از خروج مقادیر متنابهی ارز جلوگیری نموده و مانع گسترش وابستگی به بیگانگان شود. بنابراین با اتخاذ سیاست‌ها و راهکارهای مناسب و مبتنی بر یک شناخت واقع گرایانه از وضعیت موجود این منابع و کاربرد روش‌های علمی و صحیح در تمام ابعاد اعم از کاشت، داشت، برداشت و بهره‌برداری صنعتی و اقتصادی آن، چه از طبیعت و چه به صورت کشت مکانیزه، می‌توان به درکی واقعی و اصولی در خصوص نقش و بازدهی گیاهان دارویی در جوامع رو به رشدی همچون ایران رسید و علاوه بر حفظ و حراست از این سرمایه های ملی به شکوفایی و توسعه پایدار جامعه نیز دست یافت.

     

    1 3 اهمیت و ضرورت پژوهش

    امروزه هشدارهای جهانی در مورد استفاده از مواد شیمیایی و خطرها و مشکلاتی که آن‌ها برای محیط زیست و انسان ایجاد می‌نمایند به بحث داغ تمامی سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی در سراسر دنیا از جمله ایران تبدیل شده است. این معضل چنان گریبان‌گیر انسان شده است که اگر برای آن چاره‌ای اندیشیده نشود، در آینده‌ای نه چندان دور حیات بشر را به خطر جدی می‌اندازد. انجام تحقیقات و آزمایش‌های مختلف و صرف منابع انسانی، مالی و زمانی بسیار در مراکز تحقیقاتی، دانشگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها تأیید کننده این معضل می‌باشد. کودهای شیمیایی و تأثیرات بسیار مخرب آن‌ها بر روی محصولات، محیط زیست و بدن انسان، نیز بایستی مورد توجه تمامی هموطنان گرامی قرار گیرد. هرچند بسیاری از خطرهای مصرف کودهای شیمیایی در دنیا هنوز ناشناخته مانده است و نیاز به گذر زمان می‌باشد تا این تأثیرات مخرب شناسایی شوند.

    این پژوهش جهت بررسی اثرات نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی انجام شده است. همان‌طور که ذکر شد، گونه‌های موجود در جنس آویشن از نقطه نظر دارویی و تأثیر بر سلامتی انسان حائز اهمیت بوده و توجه به کمیت و کیفیت این گیاه ضروری است. کمبود مواد غذایی در خاک باعث کاهش تولید و کاهش کیفیت در این گیاه می شود. از سوی دیگر اثرات مخرب کودهای شیمیایی روشن است. در این پژوهش با استفاده از کود نانو به بررسی اثرات آن بر صفات کمی و کیفی گیاه آویشن دنایی پرداخته‌ می شود زیرا با توجه به بررسی‌های موجود، استفاده از نانو کود مناسب‌تر از سایر کودهای شیمیایی رایج به نطر می‌رسد.

    1 4 هدف

                در کشور ما به دلیل وجود تنوع آب و هوایی و شرایط مناسب کاشت و پرورش گیاهان دارویی، اسانس‌های استخراج شده از ‌این گیاهان نه تنها می‌توانند نیاز داخلی را تأمین نمایند بلکه می‌توانند جایگاه مهمی‌ در صادرات کشور داشته باشند. با توجه به اهمیت اقتصادی گونه‌های جنس آویشن، شناخت صحیح آن‌ها و تعیین ویژگی‌های گیاه‌شناسی، فیتوشیمیایی و کاربردهای آن‌ها از نظر دارویی و صنعتی حائز اهمیت است و از آن‌جا که فناوری نانو نو پا بوده و جهان در ابتدای راه شناخت و کاربردهای آن قرار دارد همچنین از این جهت که در کشاورزی حائز اهمیت است، در این پژوهش به بررسی اثر نانو کود جدید آهن بر ویژگی‌های گیاه دارویی آویشن پرداخته شده است تا بتوان اطلاعات جدید و مفیدتری مرتبط با تولید و فرآوری گیاهان دارویی به دست آورد ضمن این‌که این نوع کودها اثرات سوء مواد شیمیایی بر محیط زیست را نیز ندارند از این‌رو اهداف زیر در این پژوهش دنبال می‌گردد:

     

    1 تعیین اثر نانو کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی.

    2 تعیین اثر کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی.

    3 مقایسه اثر نانو کود آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی.

    4 تعیین اثر متقابل نانو کود آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی.

    Abstract

     

       Thyme is a perennial herb of mint family with medicinal importance in the world. Thymus daenensis L. is distributed in different habitats of Iran. In order to evaluation of effect of nano iron chelated fertilizer and iron (ΙΙ) sulfate on chlorophyll a, b, total, carotenoids, chlorophyll, chlorophyll a to b ratio, carotenoids to total chlorophyll, stem length, crown cover, biomass yield, dry matter yield, absorption of leaves elements (N, P, K, Fe), leaf area index, essential oil percent and essential oil yield on Thymus daenensis L. an experiment carried out in factorial based on randomized complete block design with three replicates and three levels of nano iron chelated fertilizer and iron (ΙΙ) sulfate (0, 3 and 6 Kg.h-1) in solution spraying in three times in 2012 in Homand research station of Damavand region. Results of analysis variance showed that the effect of different amounts of nano iron chelated fertilizer on chlorophyll a, b, total, carotenoids, chlorophyll, chlorophyll a to b ratio, carotenoids to total chlorophyll, crown cover, biomass yield, dry matter yield, N and Fe absorption of leaves, leaf area index, essential oil percent and essential oil yield (p≤0.01) and stem length, K absoption (p≤0.05) were significant. The interaction effect of two above fertilizers on chlorophyll a, b, total, carotenoids, chlorophyll a to b ratio, carotenoids to total chlorophyll, crown cover, absorption of leaves elements (N, P, K, Fe), essential oil percent and essential oil yield were significant (p≤0.01).

     

    Key words: Medicinal plants, Nano iron chelated fertilizer, Iron (ΙΙ) sulfate, Thymus daenensis L 

  • فهرست:

    عنوان

    صفحه

    چکیده

    1

    فصل اوّل: کلیات

     

    1 1 مقدمه

    3

    1 2 طرح مسئله

    6

    1 3 اهمیت و ضرورت پژوهش

    6

    1 4 هدف

    7

    فصل دوّم: کلیات و بررسی منابع

     

    2 1   تاریخچه استفاده از گیاهان دارویی

    9

    2 2   ترکیبات شیمیایی اسانس

    11

    2 2 1   ترپن‌ها

    11

    2 2 2   فنیل پروپن‌ها

    11

    2 3   تیره نعناع

    12

    2 4   تاریخچه تیره Labiatae و جنس Thymus

    12

    2 5   ویژگی‌های گیاه‌شناسی و ریخت شناسی آویشن (Thymus)

    15

    2 5 1 ویژگی‌های Thymus daenensis

    18

    2 6   نیازهای اکولوژیکی آویشن

    20

    2 7   کاشت، داشت و برداشت

    20

    2 7 1   کاشت

    20

    2 7 2   داشت

    22

    2 7 3   برداشت

    22

    2 8   خواص و کاربرد

    23

    2 8 1 شکل‌های دارویی

    24

    2 9   بررسی اسانس آویشن

    24

    2 10   موارد کاربرد اسانس

    26

    2 10 1 کاربرد اسانس‌ها در پزشکی

    27

    2 11   ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس آویشن

     

    2 12   نانوتکنولوژی و کشاورزی

     

    2 12 1 نانو کود کلات آهن

     

    2 13 سولفات آهن

     

    2 14   مروری بر پژوهش‌های انجام شده

     

    فصل سوّم: مواد و روش‌ها

     

    3 1   ویژگی‌های جغرافیایی و طبیعی محل اجرای طرح

     

    3 2   کاشت، داشت و برداشت

     

    3 2 1   کاشت

     

    3 2 2   داشت

     

    3 2 3   برداشت

     

    3 3   اندازه‌گیری ارتفاع گیاه

     

    3 4   اندازه‌گیری سطح تاج پوشش

     

    3 5   اندازه‌گیری وزن تر و خشک گیاه

     

    3 5 1   اندازه‌گیری وزن تر

     

    3 5 2   اندازه‌گیری وزن خشک

     

    3 6   اندازه‌گیری محتوای کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئیدها

     

    3 7   اندازه‌گیری میزان N، P، K و Fe جذب شده توسط برگ‌ها

     

    3 8  شاخص سطح برگ

     

    3 9 تعیین درصد اسانس

     

    3 10 تجزیه آماری

     

    فصل چهارم: نتایج و بحث

     

    4 1 تجزیه و تحلیل آماری

     

    4 2 رنگیزه‌های فتوسنتزی

     

    4 2 1 محتوای کلروفیل a

     

    4 2 2 محتوای کلروفیل b

     

    4 2 3 مقدار کل کلروفیل

     

    4 2 4 نسبت کلروفیل a به b

     

    4 2 5 محتوای کاروتنوئیدها

     

    4 2 6 نسبت کاروتنوئیدها به کل کلروفیل

     

    4 3 ارتفاع گیاه

     

    4 4 سطح تاج پوشش

     

    4 5 عملکرد بیوماس و عملکرد ماده خشک

     

    4 5 1 عملکرد بیوماس

     

    4 5 2 عملکرد ماده خشک

     

    4 6 میزان جذب نیتروژن، فسفر، پتاسیم و آهن توسط برگ‌ها

     

    4 6 1 میزان جذب نیتروژن

     

    4 6 2 میزان جذب فسفر

     

    4 6 3 میزان جذب پتاسیم

     

    4 6 4 میزان جذب آهن

     

    4 7 شاخص سطح برگ

     

    4 8 اسانس

     

    4 8 1 درصد اسانس

     

    4 8 2 عملکرد اسانس

     

    4 9 نتیجه‌گیری

     

    4 10 پیشنهادات

     

    فهرست منابع

     

    چکیده انگلیسی

     

     

    منبع:

     

    اسعدی، ع. م.، خشنود یزدی، ا.، 1390. بررسی خصوصیات بوم شناختی گونه Dracocephalum kotchyi Boiss. در مراتع شهرستان بجنورد. پژوهش‌های آبخیزداری. شماره 90. ص: 11-18.

    الوندی، م. ر. 1375. بررسی مورفولوژی و فیتوشیمیایی گیاه دارویی Thymus daenensis. پایان‌نامه دکتری داروسازی. دانشگاه اصفهان.

    امیدبیگی، ر. 1376. رهیافت‌هایی برای تولید و پرورش گیاهان دارویی. تهران. جلد دوم. انتشارات طراحان نشر. 183صفحه.

    امیدبیگی، ر. 1379. رهیافت‌هایی برای تولید و پرورش گیاهان دارویی. تهران. جلد سوم. چاپ دوم. انتشارات طراحان نشر. 204 صفحه.

    امیدبیگی، ر. و ز. بشیری. 1376. بررسی تولید آویشن باغی و فرآوری آن در صنعت مدرن. اولین سمینار گیاهان دارویی و صنعت. شیراز. 23 تا 25 اردیبهشت ماه.

    امین‌پور، م. و ف. موسوی. 1385. جنبه‌های به نژادی زیره سبز. مجموعه مقالات زیره سبز: فن‌آوری، تولید و فرآوری. دانشگاه فردوسی مشهد.

    آزادبخت، م. 1378. رده‌بندی گیاهان دارویی. انتشارات فرهنگی تیمورزاده. تهران.

    آقایی‌جوینی، ک. 1379. بررسی و مقایسه میزان اسانس و ترکیبات متشکله آن در گیاهان اکالیپتوس کامالدولنسیس در شرایط مزرعه‌ای و کشت بافت. پایان‌نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تهران.

    آیینه‌چی، ی. 1370. مفردات پزشکی و گیاهان دارویی ایران. انتشارات دانشگاه تهران. 810 صفحه.

    بقایی، ن.، ن. کشاورز. و م. نظران. 1390. بررسی اثر نانو کود آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج  (رقم شیرودی). اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.

    بهمن‌زادگان جهرمی، ع. 1385. بررسی تغییرات فصلی اسانس چهار گونه اکالیپتوس و تأثیر روش تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس Eucalyptus dealbata. پایان‌نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شهید بهشتی.

    پاپری‌ مقدم‌فرد، ا. 1379. تأثیر مقادیر مختلف کود نیتروژنه و تراکم پایه بر ویژگی‌های زراعی، عملکرد دانه، درصد روغن و پروتئین دانه دو رقم کنجد در منطقه کوشکک استان فارس. پایان‌نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شیراز.

    پازکی، ع.، ا. شیرانی‌راد.، د. حبیبی.، ف. پاک‌نژاد. و م. حاج سید هادی. 1388. اثر زمان‌های
    محلول پاشی آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام پاییزه کلزا (Brassica napus L.) در شهر ری. مجله زراعت و اصلاح نباتات. شماره 1. ص: 31-42.

    پرداختی، ع. ر.، م. نظران.، ح. حکم آبادی. و م. آشتیانی. 1385. نقش فضای سبز در کاهش آلودگی هوا و اثر کود جدید کلات آهن در افزایش کارایی گیاهان و تلطیف هوا. اولین همایش تخصصی مهندسی زیست. 30 بهمن تا 1 اسفند ماه.

    پرنده، ه.، م. پیوندی. و م. میرزا. 1390. مقایسه تأثیر نانو کود آهن و کود آهن بر میزان پروتئین گیاه ریحان. اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.

    پنج تن دوست، م.، ع. سروش‌زاده. و ف. قناتی. 1389. تأثیر مصرف خاکی و محلول پاشی آهن بر روی برخی از ویژگی‌های کیفی دانه گیاه بادام زمینی (Arachis hypogeae L.) در خاک قلیایی. مجله زیست شناسی گیاهی. شماره 5. صص 32-41.

    پیوندی، م.، ز. کمالی جامکانی. و م. میرزا. 1390. تأثیر نانو کود کلات آهن و کلات آهن بر رشد و فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی مرزه Satureja hortensis. تازه‌های بیوتکنولوژی سلولی و مولکولی. شماره 2. صص 25-32.

    پیوندی، م.، ه. پرنده. و م. میرزا. 1390. مقایسه تأثیر نانو کلات آهن با کلات آهن بر پارامترهای رشد و فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدان ریحان (Ocimum basilicum). مجله تازه‌های بیوتکنولوژی سلولی   مولکولی. شماره 4. پاییز صص 11-21.

    ترابیان، ش. و م. زاهدی. 1392. تأثیر تغذیه برگی سولفات آهن به دو شکل معمول و نانو ذرات بر رشد ارقام آفتابگردان تحت تنش شوری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران، شماره 1. صص 109118.

    تقی‌زاده، ر. و ر. سید شریفی. 1390. تأثیر کود نیتروژن بر کارایی مصرف کود و اجزای عملکرد در ارقام ذرت. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. شماره 57. صص 1-9.

    ‌‌جایمند، ک. و م. رضایی. 1385. اسانس، دستگاه‌های تقطیر، روش‌های آزمون و شاخص‌های بازداری در تجزیه اسانس. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع. 350 صفحه.

    جلیل شش بهره، م. و م. موحدی دهنوی. 1391. اثر محلول پاشی روی و آهن بر بنیه بذر سویا رشد کرده در شرایط تنش خشکی. مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی. شماره 1. صص 19-35.

    جم‌زاد، ز. 1388. آویشن‌ها و مرزه‌های ایران. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور. 171 صفحه.  

    حبیبی، ر.، ا. فراهانی.، غ. نادری.، م. آهنگری. و پ. باباخانلو. 1382. تعیین بهترین سطح کود نیتروژنه و فسفره بر مقدار تولید اندام‌های هوایی و ماده مؤثره حاصل از آن‌ها در گیاه دارویی آویشن شیرازی Zataria multiflora در استان تهران. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی تهران.

    حیدری، ف.، س. زهتاب سلماسی.، ع. جوانشیر.، ه. آلیاری. و م. دادپور.، 1387. تأثیر نحوه مصرف زیزمغذی‌ها و تراکم بوته بر عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، شماره 1. ص 19.

    خلج، ح.، غ. رزازی. م. نظران.، م. لبافی حسین‌آبادی. و ب. بهشتی. 1388. مقایسه کارایی یک نانو کود کلاته تولید داخل با یک نمونه کود خارجی بر ماندگاری و ویژگی‌ها کیفی خیار گلخانه‌ای. دومین همایش ملی کاربرد نانو تکنولوژی در کشاورزی. مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر. کرج. 15 تا 16 مهر ماه.

    خلیلی محله، ج. و م. رشدی. 1387. اثر محلول‌ پاشی عناصر کم مصرف بر خصوصیات کمی و کیفی ذرت سیلویی 704 در خوی. مجله نهال و بذر. شماره 2. صص 281-293.

    دامن خورشید، غ. 1371. بررسی گیاه‌شناسی و فیتوشیمیایی مقدماتی گیاهانی که در بازار دارویی ایران تحت نام آویشن عرضه می‌گردد. پایان‌نامه دکتری داروسازی. اصفهان. 

    رجب‌بیگی، ا.، ف. سفیدکن. و ف. قناتی. 1386. بررسی تأثیر آهن بر محتوای اسانس گیاه ریحان (Ocimum asilicumb L.). مجله علوم دانشگاه تهران. شماره 4. صص 49-53.

    رحیمی، م. و د. مظاهری. 1383. تأثیر عناصر ریزمغزی‌های آهن و روی بر عملکرد و اجزا عملکرد کشت دوم دو رقم آفتابگردان در منطقه ارسنجان. مجله پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی. شماره 64. صص 16-21.

    رحیمی، م. و د. مظاهری. 1387. واکنش مورفولوژیکی و عملکرد ذرت به ترکیبات شیمایی آهن و مس. مجله پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی. شماره 78. صص 96-100.

    رحیمیان بوگر، ع.، ح. صالحی. و س. جهان اندیش. 1390. اثر نانو کود آهن بر ویژگی‌های کمی و کیفی گل‌های بریدنی ارقام ورد فیستا، شیراز و سوربیت آوالانچ در کشت هیدروپونیک. اولین کنگره ملی علوم و فناوری‌های نوین کشاورزی. دانشگاه زنجان. 19 تا 21 شهریور ماه.

    رحیمی‌زاده، م.، ع. کاشانی.، ا. زارع فیض‌آبادی.، ح. مدنی. و ا. سلطانی. 1389. تأثیر کودهای ریز مغذی بر عملکرد و اجزای عملکرد آفتابگردان تحت شرایط تنش خشکی. مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی. شماره 1. صص 57-72.

    رزازی، ع.، م. لبافی.، ح. خلج.، ع. احیایی. و م. نظران. 1390. بررسی تأثیر نانو کود آهن بر کمیت و کیفیت گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.). اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.

    رضایی، ر.، س. حسینی.، ح. شعبانعلی فمی. و ل. صفا. 1388. شناسایی و تحلیل موانع توسعه فناوری نانو در بخش کشاورزی ایران از دیدگاه محققان. فصلنامه سیاست علم و فناوری. شماره 2. صص 17-26.

    زاهدی‌فر، م.، ن. کریمیان. ع.، رونقی. ج.، یثربی. و ی. امام. 1389. اثر فسفر و ماده آلی بر روابط فسفر خاک  گیاه اسفناج. مجله علوم و فنون کشت‌های گلخانه‌ای. شماره 4. صص 1-8.

    زراع‌زاده، ع.، 1383. دایره‌المعارف گیاهان دارویی (ترجمه). اثر اندرو شوالیه. انتشارات وصال. تهران. 510 صفحه.

    زرگری، ع. 1369. گیاهان دارویی. جلد چهارم. چاپ ششم. انتشارات دانشگاه تهران. 924 صفحه.

    زواره، م.، ح. شمسی محمود آبادی. و ا. مروتی شریف‌آباد. 1391. اثر روش‌های مصرف نانو کود کلات آهن بر خصوصیات کمی و کیفی آفتابگردان رقم سیروانا. اولین همایش ملی استاندارد و ایمنی در فناوری نانو. پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران. تهران. 4 خرداد ماه.

    سرمدنیا، غ. و ع. کوچکی. 1369. فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 400 صفحه.

    سلیمانی، ع.، م. فیروزی برسیانی.، م. شاهرجبیان. و ل. نارنجانی. 1389. بررسی اثر جذب برگی عناصر میکرو بر رشد و عملکرد ذرت علوفه‌ای. پنجمین همایش ایده‌های نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 27 و 28 بهمن 1389.

    سیف بهزاد، ف. 1389. گیاهان معجزه ساز. انتشارات تهران. 402 صفحه.

    شرف‌زاده، ش.، م. خوشخوی. و ک. جاویدنیا. 1387. اثر عناصر غذایی بر رشد و مواد مؤثره آویشن باغی (Thymus vulgaris L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. شماره 9. صص 261-274.

    شرفی، س.، م. تاج بخش.، م. مجیدی. و ا. پورمیرزا. 1381. بررسی اثر کودهای آهن و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم ذرت در ارومیه. مجله آب و خاک. شماره 12. صص 85-94.

    صمصام شریعت، ه. و ف. معطر. 1358. فارماکوگنوزی. جلد دوم. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. دانشکده داروسازی. ص 34.

    طباطبائی، س. و م. ملکوتی. 1384. تغذیه صحیح درختان میوه در خاک‌های آهکی ایران. انتشارات تهران. 306 صفحه.

    عابدی قشلاقی، ا. و ع. تفضلی. 1383. تأثیر محلول پاشی سولفات آهن و اسید سیتریک بر خواص کمی و کیفی گوجه ‌فرنگی رقم اوربانا. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. شماره 4. صص 71-79.

    عامری، ع. و م. نصیری محلاتی. 1387. اثرات سطوح مختلف نیتروژن و تراکم بر میزان تولید گل مواد موثره و کارایی مصرف نور در گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis). مجله پژوهش و سازندگی. شماره 12. صص 133-144.

    عبدالهی، ی.، م. یاورزاده. و م. ع. وکیلی. 1390. اثر محیط کشت و عناصر ریز مغذی آهن و روی بر برخی خصوصیات رویشی گیاه دارویی رزماری در منطقه بم. ششمین همایش ملی ایده‌های نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 11 و 12 اسفند ماه.

    عبدالهی، ی.، م. یاورزاده. و م. ع. وکیلی. 1390. اثر محیط کشت و عناصر ریز مغذی آهن و روی بر میزان اسانس گیاه دارویی رزماری در منطقه بم. ششمین همایش ملی ایده‌های نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 11 و 12 اسفند ماه.

    عشقی‌زاده، ح. ر.، ا. خوشگفتارمنش.، ع. اشرفی.، ا. معلم.، ن. پورسخی.، ن. پورقاسمیان. م.، گرجی. و  ا. میلادی. 1387. آهن کارایی تعدادی از محصولات زراعی در محیط کشت محلول. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. شماره 46. صص 644-655.

    فتحی، ق. و م. عنایت قلی‌زاده. 1388. تأثیر کودهای کم مصرف آهن، روی و مس بر رشد و عملکرد ارقام جو در شرایط آب و هوایی خوزستان. فصلنامه علمی تخصصی فیزیولوژی گیاهان زراعی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز. شماره 1. صص 24-37.

    فرهی آشتیانی، س. و پرویزان، س. 1367. آزمایش‌هایی در فیزیولوژی گیاهی. دانشگاه تهران. ص 106.

    کمالی جامکانی، ز.، م. پیوندی. و م. میرزا. 1390. مقایسه اثر نانوکود کلات آهن و کود کلات آهن بر فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی مرزه Satureja hortensis. اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.

    کیایی‌پور، ع. و ک. باقرزاده. 1387. افزایش عملکرد گیاه اسانس‌دار شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens) تحت تاثیر عناصر نیتروژن‏‏، فسفر، پتاس و آهن. گزارش طرح پژوهشی. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان.

    مارالیان، ح.، ر. دیدار طالشمیکائیل.، ک. شهبازی. و م. ترابی گیگلو. 1387. اثر محلول پاشی آهن و روی در بهبود خصوصیات کمی و کیفی دانه سه رقم گندم. مجله پژوهش کشاورزی: آب، خاک و گیاه در کشاورزی، شماره 4. صص 47-59.

    مجنون حسینی. ن. و س. دوازده امامی. 1386. زراعت و تولید برخی گیاهان دارویی و ادویه‌ای. انتشارات دانشگاه تهران. 300 صفحه.

    ح.، ا. قنبری.، ع. منسوجی.، م. رمضان‌پور. و م. محسنی. 1383. تأثیر عناصر ریز مغذی بور و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه‌ای رقم 647. هشتمین کنگره زراعت. دانشگاه گیلان. رشت. 3 تا 5 شهریور ماه.

    مردان، ر. و ش. کاظمی. 1390. واکنش خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد بیولوژیکی ارقام جو به عناصر کم مصرف (آهن، روی و مس). اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.

    ملکوتی، م. و م. طهرانی. 1378. نقش ریز مغذی‌ها در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، عناصر خزد با تأثیر کلان. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس. صص 295 و 299.

    موسیوند م.، ع. خورگامی. و م. رفیعی. 1388. بررسی تأثیر غلظت آهن، بر رشد و اجزا عملکرد در ژنوتیپ‌های مختلف سویا. فصلنامه فیزیولوژی گیاهان زراعی. شماره 1. صص 35-59.

    مؤمنی، ت. و ن. شاهرخی. 1370. اسانس‌های گیاهی و اثرات درمانی آن‌ها. انتشارات دانشگاه تهران. 171 صفحه.

    میرحیدر، ح. 1373. معارف گیاهی. جلد 2. انتشارات نشر فرهنگ اسلامی. 257 صفحه.

    میرزاپور، م. و ا، ح، خوش گفتارمنش. 1387. تأثیر کود دهی آهن بر رشد، عملکرد و مقدار روغن دانه آفتابگردان در یک خاک آهکی شور  سدیمی. مجله پژوهش کشاورزی: آب، خاک و گیاه در کشاورزی، شماره 1. صص 61-74.

    ناصری، ف. 1370. دانه‌های روغنی. انتشارات آستان قدس رضوی. صص 37-43.

    ناصری، م.، ح. رضایی‌زاده.، ر. چوپانی. و م. انوشیروانی. 1388. مروری بر کلیات طب سنتی ایران. ویرایش دوم. مؤسسه نشر شهر. 265 صفحه.

    نظران، م. ح.، ح. خلج.، م. لبافی حسین‌آبادی.، ر. شمس آبادی. و ع. رزازی. 1390. بررسی اثر زمان محلول پاشی نانو کود کلات آهن بر ویژگی‌ها کمی و کیفی گندم دیم. چکیده مقالات دومین همایش ملی کاربرد نانو تکنولوژی در کشاورزی. سالن همایش‌های مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه‌ی نهال و بذر. کرج. 15 تا 16 مهر ماه.

    نوری حسینی، م. 1384. اثرات محلول پاشی و مصرف خاکی عناصر آهن و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه. چکیده مقالات نهمین کنگره علوم خاک ایران. 6 تا 9 شهریور ماه.

    نیاکان، م.، ر. خاوری‌نژاد. و م. ب. رضایی. 1383. اثر نسبت‌های مختلف سه کود N، P و K بر صفات رویشی نعناع. مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. شماره 20. صص 131-148.

    هودجی، م.، ش. حاج رسولیها. و ح. امینی. 1381. اثر کلات‌های آهن و سولفات آهن بر عملکرد سورگوم در خاک‌هایی با pH متفاوت. گزارش طرح پژوهشی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان.

    یارنیا، م.، ا. فرج‌زاده.، ف. رضایی.، و. احمدزاده. و ن. نوبری. 1388. تأثیر روش کاربرد عناصر ریز مغذی بر تولید چند رقم چغندر قند منوژرم رسول. مجله علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز. شماره 10. صص 25-38.

    یزدان‌‌پور، ی.، م. جعفرزاده کنار سری.، خ. استکی اورگانی. و م. چای‌چی. 1390. اثر محلول پاشی کود نانو ذره آهن بر پروتئین دانه و میزان آهن برگ گیاه لوبیا چیتی. ششمین همایش ملی ایده‌های نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 11 و 12 اسفند ماه.

            Abbas, G., M. Q. Khan., F. Hussain. and I. Hussain. 2009. Effect of iron on the growth and yield contributing parameters of wheat (Triticum aestivum L.). The journal of Animal and Plant sciences. Vol 13. p 19.

           Alvareza, A., M. A. Sierra. and J. J. Lucena. 2002. Reactivity of synthetic Fe chelates with soils and soil components. Journal of Plant Soil. Vol 241. pp 129-137.

           Amuamuha, L., A. Pirzad. and H. Hadi. 2012. Effect of varying concentrations and time of nanoiron foliar application on the yield and essential oil of Pot marigold. International Research Journal of Applied and Basic Sciences. Vol 3. pp 20852090.

           Asakawa, Y. and M. Toyota. 1978. Phytochemistry. Vol 17. p 457.

           Bhattacharjee, S. 2005. Reactive oxygen species and pxidative stress, sentences and signal transduction in plants. Curr Sci. Vol 89. pp 1113-1121.

           Blokhina, O., E. Virolainen., and K. V.  Fagerstedt. 2003. Antioxidants, oxidative damage and oxygen deprivation stress: a Review. Annals Bot. Vol 91. pp 179194.

           Bozorgi, H. R. 2012. Effects of foliar spraying with marine plant ascophyllum nodosum extract and nano iron chelate fertilizer on fruit yield and several attributes of eggplant (solanum melongena L.). Journal of Agricultural and Biological Sciences. Vol 5. pp 357-362.

           Brown, J. C. 1961. Iron chlorosis in plants. Adv. Agron. Vol 13. pp 329-369.

           Cakmak, I. and V. Romheld. 1997. Boron deficiencyinduced impairments of cellular functions in plants. Journal of Plant Soil. Vol. 193. pp 71-83.

           Chohura, P., E.  Kołota. and A. Komosa. 2007. The effect of different source of iron on nutritional value of greenhouse tomatofruit grown in peat substrate. Vegetable crops research bulletin. Vol 67. pp 55-61.

           Das, R., J. Patrick., J. Kiley., M. Segal., J. Norville. A. Amy Yu., L. Wang., S. A. Trammell., L. E. Reddick., R. Kumar., F. Stellacci., N. Lebedev., J. Schnur., B. D. Bruce., Sh. Zhang. and M. Baldo. 2004. Integration of photosynthetic protein molecular complesex in solidstate. Electronic devices. Nano letters. Vol 4. pp 1079-1083.

           Dewick, P. M. 2002. Medicinal of natural products: A biosynthetic approach. 2nd Ed. John Wiley and Sons. west suwssex. 520 pages.

           Dhillon, K. S., S. K. Dhillon., B. Singh. and B. D. Kansal. 1987. Effect of different levels of nitrogen on yield and chemical composition of spinach (Spinacea oleracea L.). Journal of Research Punjab agriculture. Vol 24. pp 31-36.

            Elhamy rad, A., and H. Shahidi Fakhri. 2005. Evaluation changes of physicochemical and microbial the bulk tomato paste in During the Cold storage. Journal of Science technology in Agriculture. Natur. Resour. Vol 1. pp 171180 (in persian with English Summary).

           Evans, W. C. 1996. Trease and Evans Pharmacognosy. 14th Edition, Chapter 21, Volatile oils and resins. John Wiley and Sons, New York. 450 pages. 

           Forbes, R. A. 1984. Short history of the art of distillation. Brill and co. Leiden, The Netherlands. 405 pages.

           Fulchieri, M., C. Lucangeli. and R. Bottini. 1993. Inoculation with azospirillum and Fe effect growth and gibberellin status of corn seedling roots. Plant Cell Physiology. Vol 34. pp 13051309.

           Fulekar, M. H. 2010. Nanotechnology importance and applications. New Delhi. I. K. International Publishing House. Pvt. Ltd. p 140.

           Ghafari, H. and J. Razmjoo. 2013. Effect of foliar application of nano-iron oxidase, iron chelate and iron sulphate rates on yield and quality of wheat. International Journal of Agronomy and Plant Production. Vol 4. pp 2997-3003.

     Grant, C. A., D. A. Flaten., D. J. Tomasiewicz. and S. C. Sheppard. 2001. The importance of early season P nutrition. Canadian Journal of Plant Science. Vol 81. pp 211-224.

           Harley, R. M., P. D. Cantino. and S. J. Wagstaff. 1992. Genera of Labiatae: status and classification. pp. 511-522. In: Raymond M. Harley and T. Reynolds (editors). Advances in Labiate Science. Richmond, Royal Botanic Gardens, Kew.

           Harley, R. M.S.  Atkins. A. L. Budantsev. P. D. Cantino. B. J. Conn. R. J. Grayer. M. Harley., R. P. J. de Kok., T. V. Krestovskaja., R. Morales., A. J. Paton. and P. Olof  Ryding. 2004. "Labiatae" pages 167-275. In: Klaus Kubitzki (editor) and Joachim W. Kadereit (volume editor). The Families and Genera of Vascular Plants volume VII. SpringerVerlag: Berlin; Heidelberg, Germany.

           Hemantaranjan, A. and O. K. Grag. 1988. Iron and iron fertilization with reference to the grain quality of Triticum aestivum L. Journal of Plant Nutrition. Vold 11. pp 1439-1450.

           Herman, F. M. 1976. Encyclopedia of chemical technology. A Wiley publication, New York. p 234.

           Heywood, V. H., R. K. Brummitt., O. Seberg. and A. Culham. 2007. Flowering plant families of the world. Firefly Books: Ontario, Canada. 424 pages.

           Hokmabadi, H., A. Haidarinezad., R. Barfeie,. M. H. Nazaran., M. Ashtiani. and A. Abotalebi. 2006. A new iron chelated introduction and their effects on photosynthesis activity, chlorophyll content and nutrients uptake of pistachio. Journal of Maxwell Science Organization. Vol 4. pp 4313-4318.

           Hornok, L. 1992. Cultivation and processing of medical plants. Akademia Kiado, Budapest. 338 pages.

           Jahanara, F., S. M. Sadeghi. and M. Ashouri. 2013. Effect of nano-iron (Fe) fertilization and rhizobium leguminosarum on the qualitative and quantitative traits of Phaseolus vulgaris genotypes. International Journal of Agriculture and Crop Sciences. Vol 6. pp 572-578.

    Jones, J. B. 1991. Kjeldahl method for nitrogen (N) determination. MicroMacro Publishing, Athens, GA. 79 pages.

     Kaplan, M., I. Kocabas., I. Sonmez. and H. Kalkan. 2009. The effects of different organic manure applications on the dry weight and the essential oil quality of sage (Salvia fruticosa Mill.). Acta Horticulturae. Vol 826. pp 47-52.

     Karla, Y. P. 1998. Hanbook of reference methods for plant analysis. CRC Press. Washington, D.C. USA. 300 pages.

     Kochian, L. V. 2000. Molecular physiology of mineral nutrient acquisition, transport and utilization. B. B. Buchanan, W. Gruissem, and R. L. Jones (ed.). Biochemistry and molecular biology of plants. Am. Soc. of plant Biol. Rockvill, MD. pp 1204-1249.

     Koyro, H. W. 2006. Effect of salinity on growth, photosynthesis, water relations and solute composition of potential cash crop halophyte Plantago coronopus (L.).  Environ. Exp. Bot. Vol 56. pp 136-149.

     Kuo, M. C. and C. H. Kao. 2004.  Antioxidant enzyme activities are up regulated in response to cadmium in sensitive, but not in tolerant, rice (oryza sativa L.) seedlings. Bot. Bull. Acad. Vol 45. pp 291-299.

     Lattaoui, N.A. and TantaouiElaraki. 1994. Comparative kineties of microbial destruction by essential oil of Thymus aygis and T. satureioides. Journal of Essential Oil Research. Vol 6. pp165-171.

     Leung, A. Y. and S. Foster. 1996. Encyclopedia of common natural ingredients: used in food, drugs, and cosmetics. A Wiley Interscience Publication – John Wiley & Sons, Inc. 422 pages.

     Lichtenthaler, H. K. 1987. Chlorophylls and carotenoids: pigments of photosynthetic biomembranes. Methods in Enzymol. Vol 148. pp 350-382.

     Liuc, J. and B. Pank. 2005. Effect of vermicompost and fertility levels on growth and oil yield of Roman chamomile. Scientia Pharmaceutica. Vol 46. pp 63-69.

     Mahindru, S. N. 1992. Indian plant perfumers. Metropolitan Book Co. Pvt. Ltd, New York, USA. 263 pages. p 101.

     Marschner, H. 1995. Mineral nutrition of higher plants (2nd Ed.). Academic Press Inc., London, UK. 889 pages.

     Masoni, A., L. Ercoli. M. Mariotti. and I. Arduini. 2007. Postanthesis accumulation and remobilization of dry matter, nitrogen and phosphorus in durum wheat as affected by soil type. European Journal of Agron. Vol 26. pp 179-186.

     Maula, N. A. A. Shahnaz Khan. and S. Paigham. 2009. Nitrogen levels and it's time of application influence leaf area, height and biomass maize planted at low and high density. Pak. J. Bot. Vol 41. pp 761-768.

     Mengel, K., and E. Kirkby. 2001. Principles of plant nutrition. 5th Ed., International Potash Institute, Bern, Switzerland. 849 pages.

    Moghadam, A., H. Vattani., N. Baghaei. and N. Keshavarz. 2012. Effect of different levels of fertilizer nano_iron chelates on growth and yield characteristics of two varieties of spinach (spinacia oleracea L.):  Varamin 88 and Viroflay. Research Journal of Applied Sciences, Engineering and Technology. Vol 4. pp 4813-4818.

     Muchow, R. C. and T. R. Sinclair. 1994. Nitrogen response of leaf photosynthesis and canopy radiation use efficiency in fieldgrown maize and sorghum. Crop Sci. Vol 34. pp 721-727.

     Nasiri, Y., S. ZehtabSalmasi., S. Nasrullahzadeh., N. Najafi., K. GhassemiGolezani. 2010. Effects of foliar application of micronutrients (Fe and Zn) on flower yield and essential oil of chamomile (Matricaria chamomilla L.). Journal of Medicinal Plants Research. Vol 4. pp 1733-1737.

     National Nanotechnology Research AGENDA and NIOSH Recommendations. 2005. Interim guideline for working safety with Nanotechnology.

     Nenova, V. 2006. Effect of iron supply on growth and photosystem II efficiency of pea plants. Gen. AppL. Plant Physiology, Special Issue. pp 81-90.

     Pahlavan, M. R., G.A. Keykha., G. R. Eatesa., H. Akbarimoghaddam., S.A. Kookhan and M.R. Naroueiral. 2006. The study of effects of Zn, Fe and Mn on quantity and quality of grain wheat. Presented in 18th World Congress of Soil Science, July 9-15. p 23.

     Pandey, A. C., S. S. Sanjay. and R. S. Yadav. 2010. Application of ZnO nanoparticles in influencing the growth rate of Cicer arietinum L. Journal of  Experimental Nanoscience. Vol 5. pp 488-497.

     Perucci, S., S. Cecchini., C. Pretti., C. Cognetti., C. Maechion., G. Flamini. and P. Gioni. 1995. In vitro anymiocotic activity of some natural products against suproloegnia ferax. Phytoterapy Research. Vol 9. pp 147-149.

     Piccaglia, R., M. Marotti., E. Ciovanelli., S. C. Deans. and E. Eaglesham. 1993. Antibacterial and antioxidant properties of Mediteranean aromatic Plants. Industrial crops and products. Vol 2. pp 47-50.

     Pirzad, A. and F. Shokrani. 2012. Effects of iron application on growth characters and flower yield of Calendula officinalis L. under water stress. World Applied Sciences Journal. Vol 18. pp 1203-1208.

     Rechimger, K. H. 1982. Flora Iranica. 150. Austria, Graz: Akademische Druck and Verlagsanstalt. pp 536-537.

    126.Remya, N., H. V. Saino., G. Baiju., N. T. Maekawa., Y. Yoshida. and D. S. Kumar. 2010. Nanoparticulate material delivery to plants.. Plant Science. Vol 179. pp 154-163.

     Reuter, D. J., A. M. Alston. and J. D. Mc Farlane. 1988. Occurrence and correction of manganese deficiency in plant. pp. 205225. In: Graham et al (Eds.). Manganese in soils and plants. Kluwer Academic Publisher, Dordrecht, the Netherlands.

     Romer, W. and Schilling G. 1986. Phosphurus requirements of the wheat plant in various stages of it's life cycle. Plants and Soli. Vol 91. pp 221-229.

     Santos,  M. F., M. C. Mendoca. J. L. S. Carvalho Filho., I. B. Dantas. R. SilvaMann., and A. F. Blank. 2009. Cattle manure & biofertilizers on the cultivation of lemon balm (Mellisa officinalis L.) Revista Brasileira de Plantas Medicinais. Vol 11. pp 35-59.

     Sastry, R. K., N. H. Rao. R. Cahoon. and T. Tucker. 2007. Can nanotechnology provide the innovations for a second green revolution in Indian agriculture?. NSF Nanoscale Science and Engineering Grantees Conference. Dec 36.

     Scheen, A. C. and V. A. Albert. 2009. Molecular phylogenetics of the Leucas Group (Lamioideae; Labiatae). Systematic Botany. VOl 34. pp173-181.

     Scheffer, M. C., R. J. Ronzelli. and H. S. Koehler. 1993. Influence of organic fertilization on the biomass, yield and yield composition of the essential oil of Achilles millefoliom. Acta Horticulture. Vol 331. pp 109-114.

     Schwarz, K., H. Ernst. and W. Ternes. 1996. Evaluation of antioxidative constituents from thyme. Journal of the Science of Food and Agriculture. Vol 70. pp 217-223.

    Self, J. 2001. Adaptive sampling and analysis program. U. S. Departement of energy office of environment management office of science and technology.

     Sharayei, P., A. R. Sobhani. and M. H. Rahimian. 2007. Effect of different levels of irrigation water and potassium fertilizer water productivity and quality of tomato (Peto early CH). Journal of Agricultural Engineering Research. Vol 7. pp 75-86 (in Persian with English Summary).

     Sharma, A. P., S. Tripathi., S. Bishat. and A. Tripathi. 1994. Effect of Fe on transpiration and photosynthesis in wheat (Tritcum aestivum L. CV. UP 115) grown in sand culture. Indian Journal of Exp. Biology. Vol 32. pp 736-736.

     Simonne, E. H., J. B, Jones., H. A. Mills., D. A. Snittlean. and C. G. Hussey. 1993. Influence of catalyst, sample weight, and digestion conditions on Kjeldahl N. Commun. Soil Sci. Plant Anal. Vol 24. pp 1609-16 16.

     Singh, A. K., S. S. Bisen., R. B. Singh. and S. C. Biswas. 1998. Effectiveness of compost towards increasing productivity of some medicinal plants in skeletal soil. Advances in Forestry Research in India. Vol 18. pp 64-83.

     Smith, B. N. 1984. Iron in higher plants: storage and methabolic. Journal of Plant Nutrition. Vol 7. p 75.

     Stevens, P. F. 2001. onwards. Angiosperm Phylogeny Website At: Missouri Botanical Garden Website.

     Tagliavini, M., D. Scudellani., B. Marangarri. and M. Toselli. 1995. Acidspray regreeting of kiwi frutie leaves affected by lime induced iron chlorosis. J. Abadia (ed.) Iron nutrition in soil plant. Kluwer Acad. Pub. Vol 32. pp 191-195.

     Taylor, L. T. 1996. Supercritical fluid extraction: Techniques in analytical chemistry. Wiley Inter Science, New York. 53 pages.

     Venkatesh, S. 1999. Response of sunflower to applied Zn, Fe, P, N. Journal of Plant Physiology. Vol 1. pp 143-144.

     Von Wiren, N., H. Marchner. and V. Romheld. 1996. Roots of iron efficient maize also absord phytosiderophore chelated zinc. J. Plant Physiology. Vol 111. pp 11191125.

     Wagstaff, S. J., L. Hickerson., R. Spangler., A. Patrick Reeves. and R. G. Olmstead. 1998. Phylogeny in Labiatae s.l., inferred from DNA sequences. Plant Systematic and Evolution. Vol 209. pp 265-274.

     Weiss, E. A. 1997. Essential oil crops. CABA International Publishing. 600 pages.

     Whitty, E. N. and C. G. Chambliss. 2005. Fertilization of field and forage crops. Nevada State University Publication. p 21.

     Yang, X, A. Luo. and H. Li. 2001. Ameliorating effect of potassium on iron toxicity in hybrid rice. Journal of Plant Nutrition. Vol 24. pp 1849-1860.

     Yogeesha, L. 2005. Effect of iron on yield and quality of Grape (Vitis vinifera L.) in Calcareous Vertisol. Thesis submitted to the university of Agricultural Science, Dharwad. India.

     Yousef, A., A. E. Edris. and A. M. Gomma. 2004. A comparative study between some plant growth regulators and certain growth hormones producing microorganisms on growth and essential oil composition of Salvia officinalis L. Plant Annals of Agricultural Science. Vol 49. pp 299-311.

    Yuan, Y. W., D. J. Mabberly., D. A. Steane. and R. G. Olmstead. 2010. Further disintegration and redefinition of Clerodendrum (Labiatae): Implications for the understanding of the evolution of an intriguing breeding strategy. Taxon. Vol 59. pp125-133.


موضوع پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), نمونه پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), جستجوی پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), فایل Word پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), دانلود پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), فایل PDF پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), تحقیق در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), مقاله در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), پروژه در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), پروژه درباره پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.), رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی اثر نانو کود کلات آهن و کود آهن بر صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن دنایی (Thymus daenensis L.)

پایان‌نامه برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد(M.Sc.) رشته باغبانی گرایش فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه چکیده استفاده از نانو کود ها منجر به افزایش کارایی مصرفی عناصر غذایی، کاهش سمیت خاک، به حداقل رسیدن اثرات منفی ناشی از مصرف بیش ازحد کود و کاهش تعداد دفعات کاربرد کود می‌شود. استفاده از جلبک آسکوفیلوم نودوسوم نیز مقاومت گیاهان به آفات و بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. مطالعه حاضراثر اسپری ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد » « M.SC. گرایش : زراعت چکیده بررسی اثر تراکم کاشت و سطوح مختلف کود آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد کلزا رقم هایولا 401 به منظور بررسی اثر تراکم بوته و سطوح مختلف کود آهن برروی عملکرد و اجزای عملکرد کلزا رقم هایولا 401 در سال 1388 آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در منطقه ای واقع در 2 کیلومتری نورآباد ...

پایان­نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد (M.Sc) چکیده: به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف آهن و گوگرد بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه بادام زمینی، آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار با 4 سطح کود گوگرد ازمنبع کود گوگرد گرانوله) شامل 0 ،40 ، 80 و 120 کیلوگرم در هکتار) و کود آهن از منبع کلات آهن ) به صورت محلول پاشی شامل 0، 2، 4 و 6 در هزار) در شهرستان آستانه اشرفیه ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته کشاورزی گرایش زراعت (M.Sc) چکیده به منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی بر روی خصوصیات کمی و کیفی آویشن باغی در سال زراعی 1391- 1390 آزمایشی در یک گلخانه در منطقه ای از سمنان اجرا شد. این آزمایش با استفاده از فاکتوریل 3×3 بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. کودهای زیستی شامل:دو گونه قارچ Glomos fasiculatum ;Glomos mosseaو دو گونه باکتری ...

چکیده این تحقیق به منظور بررسی مشخصات جذب فلزات کبالت، کادمیم و نیکل با استفاده از پوست لیمو انجام پذیرفته است. اثر پارامتر­های مختلف نظیرpH محلول، میزان جاذب، زمان تماس و دما بر فرآیند جذب مورد بررسی قرار گرفت و شرایط عملیاتی بهینه جذب هر عنصر بر روی جاذب زیستی مشخص گردید. مقادیر تعادلی جذب با مدل­های ایزوترم لانگمویر، فرندلیچ، تمکین وD-R مورد بررسی قرار گرفتند و پارامترهای هر ...

پايان نامه مقطع کارشناسي ارشد رشته شيمي سال 1384 -1 متابولسيم روي 1-1-1 پيشگفتار در طبيعت دهها عنصر وجود دارند که با مقاديري هر چند اندک، در بدن موجودات زنده اعمال و وظايف بسيار حياتي

پایان نامه جهت دریافت درجه دکترای حرفه‌ای در رشته پزشکی چکیده فارسی عنوان : مقایسه فراوانی اختلال وسواس فکری– عملی در کودکان مبتلا و غیر مبتلا به یبوست عملکردی مراجعه کننده به درمانگاه اطفال بیمارستان امیرکبیر در سال 1393 مقدمه : یبوست در دوران کودکی مشکل شایعی است که به دلیل بروز علائمی چون تاخیر در دفع مدفوع، سختی دفع و بی‌اختیاری مدفوع ناشی از بوجود آمدن و احتباس توده های ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc) رشته: تولیدات گیاهی (گرایش تولید محصولات باغبانی) عنوان پایان نامه: تأثیر انواع بستر و تاریخ کاشت بر رشد، عملکرد و اجزای عملکرد بذر گیاه ریحان (Ocimum basilicum.L) به منظور مطالعه تأثیر انواع بستر و تاریخ کاشت بر میزان تولید عملکرد بذر ریحان در طی سال های 92- 91 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با دو فاکتور ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته تکنولوژی آموزشی( M.A ) چکیده: هدف از اجرای این پژوهش بررسی نقش آموزش مبتنی بر موسیقی بر کاهش اختلال یادگیری دانش آموزان ابتدایی شهرستان گیلانغرب است. روش مورد استفاده در این نوع پژوهش از نوع شبه آزمایشی با پس آزمون و پیش آزمون و دو گروه آزمایش و کنترل است. جامعه ای که هدف این مطالعه می باشد دانش آموزان پایه سوم ابتدایی شهرستان ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش: روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی چکیده پایان نامه ( شامل خلاصه، اهداف، روش های اجرا و نتایج به دست آمده): پژوهش حاضر به مقایسه بین ادراک و حافظه بینایی و شنیداری در کودکان کم توان ذهنی آموزش پذیر دختر با و بدون معلولیت جسمی – حرکتی در شهر تهران می پردازد.. در این پژوهش که بر مبنای روش همبستگی انجام شده است، 44 دانش آموز ...

ثبت سفارش