فهرست:
عنوان
صفحه
چکیده
1
فصل اوّل: کلیات
1 1 مقدمه
3
1 2 طرح مسئله
6
1 3 اهمیت و ضرورت پژوهش
6
1 4 هدف
7
فصل دوّم: کلیات و بررسی منابع
2 1 تاریخچه استفاده از گیاهان دارویی
9
2 2 ترکیبات شیمیایی اسانس
11
2 2 1 ترپنها
11
2 2 2 فنیل پروپنها
11
2 3 تیره نعناع
12
2 4 تاریخچه تیره Labiatae و جنس Thymus
12
2 5 ویژگیهای گیاهشناسی و ریخت شناسی آویشن (Thymus)
15
2 5 1 ویژگیهای Thymus daenensis
18
2 6 نیازهای اکولوژیکی آویشن
20
2 7 کاشت، داشت و برداشت
20
2 7 1 کاشت
20
2 7 2 داشت
22
2 7 3 برداشت
22
2 8 خواص و کاربرد
23
2 8 1 شکلهای دارویی
24
2 9 بررسی اسانس آویشن
24
2 10 موارد کاربرد اسانس
26
2 10 1 کاربرد اسانسها در پزشکی
27
2 11 ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس آویشن
2 12 نانوتکنولوژی و کشاورزی
2 12 1 نانو کود کلات آهن
2 13 سولفات آهن
2 14 مروری بر پژوهشهای انجام شده
فصل سوّم: مواد و روشها
3 1 ویژگیهای جغرافیایی و طبیعی محل اجرای طرح
3 2 کاشت، داشت و برداشت
3 2 1 کاشت
3 2 2 داشت
3 2 3 برداشت
3 3 اندازهگیری ارتفاع گیاه
3 4 اندازهگیری سطح تاج پوشش
3 5 اندازهگیری وزن تر و خشک گیاه
3 5 1 اندازهگیری وزن تر
3 5 2 اندازهگیری وزن خشک
3 6 اندازهگیری محتوای کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئیدها
3 7 اندازهگیری میزان N، P، K و Fe جذب شده توسط برگها
3 8 شاخص سطح برگ
3 9 تعیین درصد اسانس
3 10 تجزیه آماری
فصل چهارم: نتایج و بحث
4 1 تجزیه و تحلیل آماری
4 2 رنگیزههای فتوسنتزی
4 2 1 محتوای کلروفیل a
4 2 2 محتوای کلروفیل b
4 2 3 مقدار کل کلروفیل
4 2 4 نسبت کلروفیل a به b
4 2 5 محتوای کاروتنوئیدها
4 2 6 نسبت کاروتنوئیدها به کل کلروفیل
4 3 ارتفاع گیاه
4 4 سطح تاج پوشش
4 5 عملکرد بیوماس و عملکرد ماده خشک
4 5 1 عملکرد بیوماس
4 5 2 عملکرد ماده خشک
4 6 میزان جذب نیتروژن، فسفر، پتاسیم و آهن توسط برگها
4 6 1 میزان جذب نیتروژن
4 6 2 میزان جذب فسفر
4 6 3 میزان جذب پتاسیم
4 6 4 میزان جذب آهن
4 7 شاخص سطح برگ
4 8 اسانس
4 8 1 درصد اسانس
4 8 2 عملکرد اسانس
4 9 نتیجهگیری
4 10 پیشنهادات
فهرست منابع
چکیده انگلیسی
منبع:
اسعدی، ع. م.، خشنود یزدی، ا.، 1390. بررسی خصوصیات بوم شناختی گونه Dracocephalum kotchyi Boiss. در مراتع شهرستان بجنورد. پژوهشهای آبخیزداری. شماره 90. ص: 11-18.
الوندی، م. ر. 1375. بررسی مورفولوژی و فیتوشیمیایی گیاه دارویی Thymus daenensis. پایاننامه دکتری داروسازی. دانشگاه اصفهان.
امیدبیگی، ر. 1376. رهیافتهایی برای تولید و پرورش گیاهان دارویی. تهران. جلد دوم. انتشارات طراحان نشر. 183صفحه.
امیدبیگی، ر. 1379. رهیافتهایی برای تولید و پرورش گیاهان دارویی. تهران. جلد سوم. چاپ دوم. انتشارات طراحان نشر. 204 صفحه.
امیدبیگی، ر. و ز. بشیری. 1376. بررسی تولید آویشن باغی و فرآوری آن در صنعت مدرن. اولین سمینار گیاهان دارویی و صنعت. شیراز. 23 تا 25 اردیبهشت ماه.
امینپور، م. و ف. موسوی. 1385. جنبههای به نژادی زیره سبز. مجموعه مقالات زیره سبز: فنآوری، تولید و فرآوری. دانشگاه فردوسی مشهد.
آزادبخت، م. 1378. ردهبندی گیاهان دارویی. انتشارات فرهنگی تیمورزاده. تهران.
آقاییجوینی، ک. 1379. بررسی و مقایسه میزان اسانس و ترکیبات متشکله آن در گیاهان اکالیپتوس کامالدولنسیس در شرایط مزرعهای و کشت بافت. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تهران.
آیینهچی، ی. 1370. مفردات پزشکی و گیاهان دارویی ایران. انتشارات دانشگاه تهران. 810 صفحه.
بقایی، ن.، ن. کشاورز. و م. نظران. 1390. بررسی اثر نانو کود آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج (رقم شیرودی). اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.
بهمنزادگان جهرمی، ع. 1385. بررسی تغییرات فصلی اسانس چهار گونه اکالیپتوس و تأثیر روش تقطیر بر کمیت و کیفیت اسانس Eucalyptus dealbata. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شهید بهشتی.
پاپری مقدمفرد، ا. 1379. تأثیر مقادیر مختلف کود نیتروژنه و تراکم پایه بر ویژگیهای زراعی، عملکرد دانه، درصد روغن و پروتئین دانه دو رقم کنجد در منطقه کوشکک استان فارس. پایاننامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شیراز.
پازکی، ع.، ا. شیرانیراد.، د. حبیبی.، ف. پاکنژاد. و م. حاج سید هادی. 1388. اثر زمانهای
محلول پاشی آهن بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام پاییزه کلزا (Brassica napus L.) در شهر ری. مجله زراعت و اصلاح نباتات. شماره 1. ص: 31-42.
پرداختی، ع. ر.، م. نظران.، ح. حکم آبادی. و م. آشتیانی. 1385. نقش فضای سبز در کاهش آلودگی هوا و اثر کود جدید کلات آهن در افزایش کارایی گیاهان و تلطیف هوا. اولین همایش تخصصی مهندسی زیست. 30 بهمن تا 1 اسفند ماه.
پرنده، ه.، م. پیوندی. و م. میرزا. 1390. مقایسه تأثیر نانو کود آهن و کود آهن بر میزان پروتئین گیاه ریحان. اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.
پنج تن دوست، م.، ع. سروشزاده. و ف. قناتی. 1389. تأثیر مصرف خاکی و محلول پاشی آهن بر روی برخی از ویژگیهای کیفی دانه گیاه بادام زمینی (Arachis hypogeae L.) در خاک قلیایی. مجله زیست شناسی گیاهی. شماره 5. صص 32-41.
پیوندی، م.، ز. کمالی جامکانی. و م. میرزا. 1390. تأثیر نانو کود کلات آهن و کلات آهن بر رشد و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی مرزه Satureja hortensis. تازههای بیوتکنولوژی سلولی و مولکولی. شماره 2. صص 25-32.
پیوندی، م.، ه. پرنده. و م. میرزا. 1390. مقایسه تأثیر نانو کلات آهن با کلات آهن بر پارامترهای رشد و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان ریحان (Ocimum basilicum). مجله تازههای بیوتکنولوژی سلولی مولکولی. شماره 4. پاییز صص 11-21.
ترابیان، ش. و م. زاهدی. 1392. تأثیر تغذیه برگی سولفات آهن به دو شکل معمول و نانو ذرات بر رشد ارقام آفتابگردان تحت تنش شوری. مجله علوم گیاهان زراعی ایران، شماره 1. صص 109118.
تقیزاده، ر. و ر. سید شریفی. 1390. تأثیر کود نیتروژن بر کارایی مصرف کود و اجزای عملکرد در ارقام ذرت. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. شماره 57. صص 1-9.
جایمند، ک. و م. رضایی. 1385. اسانس، دستگاههای تقطیر، روشهای آزمون و شاخصهای بازداری در تجزیه اسانس. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع. 350 صفحه.
جلیل شش بهره، م. و م. موحدی دهنوی. 1391. اثر محلول پاشی روی و آهن بر بنیه بذر سویا رشد کرده در شرایط تنش خشکی. مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی. شماره 1. صص 19-35.
جمزاد، ز. 1388. آویشنها و مرزههای ایران. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور. 171 صفحه.
حبیبی، ر.، ا. فراهانی.، غ. نادری.، م. آهنگری. و پ. باباخانلو. 1382. تعیین بهترین سطح کود نیتروژنه و فسفره بر مقدار تولید اندامهای هوایی و ماده مؤثره حاصل از آنها در گیاه دارویی آویشن شیرازی Zataria multiflora در استان تهران. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی تهران.
حیدری، ف.، س. زهتاب سلماسی.، ع. جوانشیر.، ه. آلیاری. و م. دادپور.، 1387. تأثیر نحوه مصرف زیزمغذیها و تراکم بوته بر عملکرد و اسانس نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، شماره 1. ص 19.
خلج، ح.، غ. رزازی. م. نظران.، م. لبافی حسینآبادی. و ب. بهشتی. 1388. مقایسه کارایی یک نانو کود کلاته تولید داخل با یک نمونه کود خارجی بر ماندگاری و ویژگیها کیفی خیار گلخانهای. دومین همایش ملی کاربرد نانو تکنولوژی در کشاورزی. مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر. کرج. 15 تا 16 مهر ماه.
خلیلی محله، ج. و م. رشدی. 1387. اثر محلول پاشی عناصر کم مصرف بر خصوصیات کمی و کیفی ذرت سیلویی 704 در خوی. مجله نهال و بذر. شماره 2. صص 281-293.
دامن خورشید، غ. 1371. بررسی گیاهشناسی و فیتوشیمیایی مقدماتی گیاهانی که در بازار دارویی ایران تحت نام آویشن عرضه میگردد. پایاننامه دکتری داروسازی. اصفهان.
رجببیگی، ا.، ف. سفیدکن. و ف. قناتی. 1386. بررسی تأثیر آهن بر محتوای اسانس گیاه ریحان (Ocimum asilicumb L.). مجله علوم دانشگاه تهران. شماره 4. صص 49-53.
رحیمی، م. و د. مظاهری. 1383. تأثیر عناصر ریزمغزیهای آهن و روی بر عملکرد و اجزا عملکرد کشت دوم دو رقم آفتابگردان در منطقه ارسنجان. مجله پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی. شماره 64. صص 16-21.
رحیمی، م. و د. مظاهری. 1387. واکنش مورفولوژیکی و عملکرد ذرت به ترکیبات شیمایی آهن و مس. مجله پژوهش و سازندگی در زراعت و باغبانی. شماره 78. صص 96-100.
رحیمیان بوگر، ع.، ح. صالحی. و س. جهان اندیش. 1390. اثر نانو کود آهن بر ویژگیهای کمی و کیفی گلهای بریدنی ارقام ورد فیستا، شیراز و سوربیت آوالانچ در کشت هیدروپونیک. اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی. دانشگاه زنجان. 19 تا 21 شهریور ماه.
رحیمیزاده، م.، ع. کاشانی.، ا. زارع فیضآبادی.، ح. مدنی. و ا. سلطانی. 1389. تأثیر کودهای ریز مغذی بر عملکرد و اجزای عملکرد آفتابگردان تحت شرایط تنش خشکی. مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی. شماره 1. صص 57-72.
رزازی، ع.، م. لبافی.، ح. خلج.، ع. احیایی. و م. نظران. 1390. بررسی تأثیر نانو کود آهن بر کمیت و کیفیت گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.). اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.
رضایی، ر.، س. حسینی.، ح. شعبانعلی فمی. و ل. صفا. 1388. شناسایی و تحلیل موانع توسعه فناوری نانو در بخش کشاورزی ایران از دیدگاه محققان. فصلنامه سیاست علم و فناوری. شماره 2. صص 17-26.
زاهدیفر، م.، ن. کریمیان. ع.، رونقی. ج.، یثربی. و ی. امام. 1389. اثر فسفر و ماده آلی بر روابط فسفر خاک گیاه اسفناج. مجله علوم و فنون کشتهای گلخانهای. شماره 4. صص 1-8.
زراعزاده، ع.، 1383. دایرهالمعارف گیاهان دارویی (ترجمه). اثر اندرو شوالیه. انتشارات وصال. تهران. 510 صفحه.
زرگری، ع. 1369. گیاهان دارویی. جلد چهارم. چاپ ششم. انتشارات دانشگاه تهران. 924 صفحه.
زواره، م.، ح. شمسی محمود آبادی. و ا. مروتی شریفآباد. 1391. اثر روشهای مصرف نانو کود کلات آهن بر خصوصیات کمی و کیفی آفتابگردان رقم سیروانا. اولین همایش ملی استاندارد و ایمنی در فناوری نانو. پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران. تهران. 4 خرداد ماه.
سرمدنیا، غ. و ع. کوچکی. 1369. فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 400 صفحه.
سلیمانی، ع.، م. فیروزی برسیانی.، م. شاهرجبیان. و ل. نارنجانی. 1389. بررسی اثر جذب برگی عناصر میکرو بر رشد و عملکرد ذرت علوفهای. پنجمین همایش ایدههای نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 27 و 28 بهمن 1389.
سیف بهزاد، ف. 1389. گیاهان معجزه ساز. انتشارات تهران. 402 صفحه.
شرفزاده، ش.، م. خوشخوی. و ک. جاویدنیا. 1387. اثر عناصر غذایی بر رشد و مواد مؤثره آویشن باغی (Thymus vulgaris L.). مجله علوم و فنون باغبانی ایران. شماره 9. صص 261-274.
شرفی، س.، م. تاج بخش.، م. مجیدی. و ا. پورمیرزا. 1381. بررسی اثر کودهای آهن و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم ذرت در ارومیه. مجله آب و خاک. شماره 12. صص 85-94.
صمصام شریعت، ه. و ف. معطر. 1358. فارماکوگنوزی. جلد دوم. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. دانشکده داروسازی. ص 34.
طباطبائی، س. و م. ملکوتی. 1384. تغذیه صحیح درختان میوه در خاکهای آهکی ایران. انتشارات تهران. 306 صفحه.
عابدی قشلاقی، ا. و ع. تفضلی. 1383. تأثیر محلول پاشی سولفات آهن و اسید سیتریک بر خواص کمی و کیفی گوجه فرنگی رقم اوربانا. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. شماره 4. صص 71-79.
عامری، ع. و م. نصیری محلاتی. 1387. اثرات سطوح مختلف نیتروژن و تراکم بر میزان تولید گل مواد موثره و کارایی مصرف نور در گیاه دارویی همیشه بهار (Calendula officinalis). مجله پژوهش و سازندگی. شماره 12. صص 133-144.
عبدالهی، ی.، م. یاورزاده. و م. ع. وکیلی. 1390. اثر محیط کشت و عناصر ریز مغذی آهن و روی بر برخی خصوصیات رویشی گیاه دارویی رزماری در منطقه بم. ششمین همایش ملی ایدههای نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 11 و 12 اسفند ماه.
عبدالهی، ی.، م. یاورزاده. و م. ع. وکیلی. 1390. اثر محیط کشت و عناصر ریز مغذی آهن و روی بر میزان اسانس گیاه دارویی رزماری در منطقه بم. ششمین همایش ملی ایدههای نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 11 و 12 اسفند ماه.
عشقیزاده، ح. ر.، ا. خوشگفتارمنش.، ع. اشرفی.، ا. معلم.، ن. پورسخی.، ن. پورقاسمیان. م.، گرجی. و ا. میلادی. 1387. آهن کارایی تعدادی از محصولات زراعی در محیط کشت محلول. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. شماره 46. صص 644-655.
فتحی، ق. و م. عنایت قلیزاده. 1388. تأثیر کودهای کم مصرف آهن، روی و مس بر رشد و عملکرد ارقام جو در شرایط آب و هوایی خوزستان. فصلنامه علمی تخصصی فیزیولوژی گیاهان زراعی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز. شماره 1. صص 24-37.
فرهی آشتیانی، س. و پرویزان، س. 1367. آزمایشهایی در فیزیولوژی گیاهی. دانشگاه تهران. ص 106.
کمالی جامکانی، ز.، م. پیوندی. و م. میرزا. 1390. مقایسه اثر نانوکود کلات آهن و کود کلات آهن بر فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی مرزه Satureja hortensis. اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.
کیاییپور، ع. و ک. باقرزاده. 1387. افزایش عملکرد گیاه اسانسدار شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens) تحت تاثیر عناصر نیتروژن، فسفر، پتاس و آهن. گزارش طرح پژوهشی. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان.
مارالیان، ح.، ر. دیدار طالشمیکائیل.، ک. شهبازی. و م. ترابی گیگلو. 1387. اثر محلول پاشی آهن و روی در بهبود خصوصیات کمی و کیفی دانه سه رقم گندم. مجله پژوهش کشاورزی: آب، خاک و گیاه در کشاورزی، شماره 4. صص 47-59.
مجنون حسینی. ن. و س. دوازده امامی. 1386. زراعت و تولید برخی گیاهان دارویی و ادویهای. انتشارات دانشگاه تهران. 300 صفحه.
ح.، ا. قنبری.، ع. منسوجی.، م. رمضانپور. و م. محسنی. 1383. تأثیر عناصر ریز مغذی بور و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانهای رقم 647. هشتمین کنگره زراعت. دانشگاه گیلان. رشت. 3 تا 5 شهریور ماه.
مردان، ر. و ش. کاظمی. 1390. واکنش خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد بیولوژیکی ارقام جو به عناصر کم مصرف (آهن، روی و مس). اولین همایش ملی مباحث نوین در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه. 17 آبان ماه.
ملکوتی، م. و م. طهرانی. 1378. نقش ریز مغذیها در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی، عناصر خزد با تأثیر کلان. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس. صص 295 و 299.
موسیوند م.، ع. خورگامی. و م. رفیعی. 1388. بررسی تأثیر غلظت آهن، بر رشد و اجزا عملکرد در ژنوتیپهای مختلف سویا. فصلنامه فیزیولوژی گیاهان زراعی. شماره 1. صص 35-59.
مؤمنی، ت. و ن. شاهرخی. 1370. اسانسهای گیاهی و اثرات درمانی آنها. انتشارات دانشگاه تهران. 171 صفحه.
میرحیدر، ح. 1373. معارف گیاهی. جلد 2. انتشارات نشر فرهنگ اسلامی. 257 صفحه.
میرزاپور، م. و ا، ح، خوش گفتارمنش. 1387. تأثیر کود دهی آهن بر رشد، عملکرد و مقدار روغن دانه آفتابگردان در یک خاک آهکی شور سدیمی. مجله پژوهش کشاورزی: آب، خاک و گیاه در کشاورزی، شماره 1. صص 61-74.
ناصری، ف. 1370. دانههای روغنی. انتشارات آستان قدس رضوی. صص 37-43.
ناصری، م.، ح. رضاییزاده.، ر. چوپانی. و م. انوشیروانی. 1388. مروری بر کلیات طب سنتی ایران. ویرایش دوم. مؤسسه نشر شهر. 265 صفحه.
نظران، م. ح.، ح. خلج.، م. لبافی حسینآبادی.، ر. شمس آبادی. و ع. رزازی. 1390. بررسی اثر زمان محلول پاشی نانو کود کلات آهن بر ویژگیها کمی و کیفی گندم دیم. چکیده مقالات دومین همایش ملی کاربرد نانو تکنولوژی در کشاورزی. سالن همایشهای مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیهی نهال و بذر. کرج. 15 تا 16 مهر ماه.
نوری حسینی، م. 1384. اثرات محلول پاشی و مصرف خاکی عناصر آهن و روی بر عملکرد و اجزای عملکرد پنبه. چکیده مقالات نهمین کنگره علوم خاک ایران. 6 تا 9 شهریور ماه.
نیاکان، م.، ر. خاورینژاد. و م. ب. رضایی. 1383. اثر نسبتهای مختلف سه کود N، P و K بر صفات رویشی نعناع. مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. شماره 20. صص 131-148.
هودجی، م.، ش. حاج رسولیها. و ح. امینی. 1381. اثر کلاتهای آهن و سولفات آهن بر عملکرد سورگوم در خاکهایی با pH متفاوت. گزارش طرح پژوهشی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان.
یارنیا، م.، ا. فرجزاده.، ف. رضایی.، و. احمدزاده. و ن. نوبری. 1388. تأثیر روش کاربرد عناصر ریز مغذی بر تولید چند رقم چغندر قند منوژرم رسول. مجله علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز. شماره 10. صص 25-38.
یزدانپور، ی.، م. جعفرزاده کنار سری.، خ. استکی اورگانی. و م. چایچی. 1390. اثر محلول پاشی کود نانو ذره آهن بر پروتئین دانه و میزان آهن برگ گیاه لوبیا چیتی. ششمین همایش ملی ایدههای نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان. دانشکده کشاورزی. 11 و 12 اسفند ماه.
Abbas, G., M. Q. Khan., F. Hussain. and I. Hussain. 2009. Effect of iron on the growth and yield contributing parameters of wheat (Triticum aestivum L.). The journal of Animal and Plant sciences. Vol 13. p 19.
Alvareza, A., M. A. Sierra. and J. J. Lucena. 2002. Reactivity of synthetic Fe chelates with soils and soil components. Journal of Plant Soil. Vol 241. pp 129-137.
Amuamuha, L., A. Pirzad. and H. Hadi. 2012. Effect of varying concentrations and time of nanoiron foliar application on the yield and essential oil of Pot marigold. International Research Journal of Applied and Basic Sciences. Vol 3. pp 20852090.
Asakawa, Y. and M. Toyota. 1978. Phytochemistry. Vol 17. p 457.
Bhattacharjee, S. 2005. Reactive oxygen species and pxidative stress, sentences and signal transduction in plants. Curr Sci. Vol 89. pp 1113-1121.
Blokhina, O., E. Virolainen., and K. V. Fagerstedt. 2003. Antioxidants, oxidative damage and oxygen deprivation stress: a Review. Annals Bot. Vol 91. pp 179194.
Bozorgi, H. R. 2012. Effects of foliar spraying with marine plant ascophyllum nodosum extract and nano iron chelate fertilizer on fruit yield and several attributes of eggplant (solanum melongena L.). Journal of Agricultural and Biological Sciences. Vol 5. pp 357-362.
Brown, J. C. 1961. Iron chlorosis in plants. Adv. Agron. Vol 13. pp 329-369.
Cakmak, I. and V. Romheld. 1997. Boron deficiencyinduced impairments of cellular functions in plants. Journal of Plant Soil. Vol. 193. pp 71-83.
Chohura, P., E. Kołota. and A. Komosa. 2007. The effect of different source of iron on nutritional value of greenhouse tomatofruit grown in peat substrate. Vegetable crops research bulletin. Vol 67. pp 55-61.
Das, R., J. Patrick., J. Kiley., M. Segal., J. Norville. A. Amy Yu., L. Wang., S. A. Trammell., L. E. Reddick., R. Kumar., F. Stellacci., N. Lebedev., J. Schnur., B. D. Bruce., Sh. Zhang. and M. Baldo. 2004. Integration of photosynthetic protein molecular complesex in solidstate. Electronic devices. Nano letters. Vol 4. pp 1079-1083.
Dewick, P. M. 2002. Medicinal of natural products: A biosynthetic approach. 2nd Ed. John Wiley and Sons. west suwssex. 520 pages.
Dhillon, K. S., S. K. Dhillon., B. Singh. and B. D. Kansal. 1987. Effect of different levels of nitrogen on yield and chemical composition of spinach (Spinacea oleracea L.). Journal of Research Punjab agriculture. Vol 24. pp 31-36.
Elhamy rad, A., and H. Shahidi Fakhri. 2005. Evaluation changes of physicochemical and microbial the bulk tomato paste in During the Cold storage. Journal of Science technology in Agriculture. Natur. Resour. Vol 1. pp 171180 (in persian with English Summary).
Evans, W. C. 1996. Trease and Evans Pharmacognosy. 14th Edition, Chapter 21, Volatile oils and resins. John Wiley and Sons, New York. 450 pages.
Forbes, R. A. 1984. Short history of the art of distillation. Brill and co. Leiden, The Netherlands. 405 pages.
Fulchieri, M., C. Lucangeli. and R. Bottini. 1993. Inoculation with azospirillum and Fe effect growth and gibberellin status of corn seedling roots. Plant Cell Physiology. Vol 34. pp 13051309.
Fulekar, M. H. 2010. Nanotechnology importance and applications. New Delhi. I. K. International Publishing House. Pvt. Ltd. p 140.
Ghafari, H. and J. Razmjoo. 2013. Effect of foliar application of nano-iron oxidase, iron chelate and iron sulphate rates on yield and quality of wheat. International Journal of Agronomy and Plant Production. Vol 4. pp 2997-3003.
Grant, C. A., D. A. Flaten., D. J. Tomasiewicz. and S. C. Sheppard. 2001. The importance of early season P nutrition. Canadian Journal of Plant Science. Vol 81. pp 211-224.
Harley, R. M., P. D. Cantino. and S. J. Wagstaff. 1992. Genera of Labiatae: status and classification. pp. 511-522. In: Raymond M. Harley and T. Reynolds (editors). Advances in Labiate Science. Richmond, Royal Botanic Gardens, Kew.
Harley, R. M.S. Atkins. A. L. Budantsev. P. D. Cantino. B. J. Conn. R. J. Grayer. M. Harley., R. P. J. de Kok., T. V. Krestovskaja., R. Morales., A. J. Paton. and P. Olof Ryding. 2004. "Labiatae" pages 167-275. In: Klaus Kubitzki (editor) and Joachim W. Kadereit (volume editor). The Families and Genera of Vascular Plants volume VII. SpringerVerlag: Berlin; Heidelberg, Germany.
Hemantaranjan, A. and O. K. Grag. 1988. Iron and iron fertilization with reference to the grain quality of Triticum aestivum L. Journal of Plant Nutrition. Vold 11. pp 1439-1450.
Herman, F. M. 1976. Encyclopedia of chemical technology. A Wiley publication, New York. p 234.
Heywood, V. H., R. K. Brummitt., O. Seberg. and A. Culham. 2007. Flowering plant families of the world. Firefly Books: Ontario, Canada. 424 pages.
Hokmabadi, H., A. Haidarinezad., R. Barfeie,. M. H. Nazaran., M. Ashtiani. and A. Abotalebi. 2006. A new iron chelated introduction and their effects on photosynthesis activity, chlorophyll content and nutrients uptake of pistachio. Journal of Maxwell Science Organization. Vol 4. pp 4313-4318.
Hornok, L. 1992. Cultivation and processing of medical plants. Akademia Kiado, Budapest. 338 pages.
Jahanara, F., S. M. Sadeghi. and M. Ashouri. 2013. Effect of nano-iron (Fe) fertilization and rhizobium leguminosarum on the qualitative and quantitative traits of Phaseolus vulgaris genotypes. International Journal of Agriculture and Crop Sciences. Vol 6. pp 572-578.
Jones, J. B. 1991. Kjeldahl method for nitrogen (N) determination. MicroMacro Publishing, Athens, GA. 79 pages.
Kaplan, M., I. Kocabas., I. Sonmez. and H. Kalkan. 2009. The effects of different organic manure applications on the dry weight and the essential oil quality of sage (Salvia fruticosa Mill.). Acta Horticulturae. Vol 826. pp 47-52.
Karla, Y. P. 1998. Hanbook of reference methods for plant analysis. CRC Press. Washington, D.C. USA. 300 pages.
Kochian, L. V. 2000. Molecular physiology of mineral nutrient acquisition, transport and utilization. B. B. Buchanan, W. Gruissem, and R. L. Jones (ed.). Biochemistry and molecular biology of plants. Am. Soc. of plant Biol. Rockvill, MD. pp 1204-1249.
Koyro, H. W. 2006. Effect of salinity on growth, photosynthesis, water relations and solute composition of potential cash crop halophyte Plantago coronopus (L.). Environ. Exp. Bot. Vol 56. pp 136-149.
Kuo, M. C. and C. H. Kao. 2004. Antioxidant enzyme activities are up regulated in response to cadmium in sensitive, but not in tolerant, rice (oryza sativa L.) seedlings. Bot. Bull. Acad. Vol 45. pp 291-299.
Lattaoui, N.A. and TantaouiElaraki. 1994. Comparative kineties of microbial destruction by essential oil of Thymus aygis and T. satureioides. Journal of Essential Oil Research. Vol 6. pp165-171.
Leung, A. Y. and S. Foster. 1996. Encyclopedia of common natural ingredients: used in food, drugs, and cosmetics. A Wiley Interscience Publication – John Wiley & Sons, Inc. 422 pages.
Lichtenthaler, H. K. 1987. Chlorophylls and carotenoids: pigments of photosynthetic biomembranes. Methods in Enzymol. Vol 148. pp 350-382.
Liuc, J. and B. Pank. 2005. Effect of vermicompost and fertility levels on growth and oil yield of Roman chamomile. Scientia Pharmaceutica. Vol 46. pp 63-69.
Mahindru, S. N. 1992. Indian plant perfumers. Metropolitan Book Co. Pvt. Ltd, New York, USA. 263 pages. p 101.
Marschner, H. 1995. Mineral nutrition of higher plants (2nd Ed.). Academic Press Inc., London, UK. 889 pages.
Masoni, A., L. Ercoli. M. Mariotti. and I. Arduini. 2007. Postanthesis accumulation and remobilization of dry matter, nitrogen and phosphorus in durum wheat as affected by soil type. European Journal of Agron. Vol 26. pp 179-186.
Maula, N. A. A. Shahnaz Khan. and S. Paigham. 2009. Nitrogen levels and it's time of application influence leaf area, height and biomass maize planted at low and high density. Pak. J. Bot. Vol 41. pp 761-768.
Mengel, K., and E. Kirkby. 2001. Principles of plant nutrition. 5th Ed., International Potash Institute, Bern, Switzerland. 849 pages.
Moghadam, A., H. Vattani., N. Baghaei. and N. Keshavarz. 2012. Effect of different levels of fertilizer nano_iron chelates on growth and yield characteristics of two varieties of spinach (spinacia oleracea L.): Varamin 88 and Viroflay. Research Journal of Applied Sciences, Engineering and Technology. Vol 4. pp 4813-4818.
Muchow, R. C. and T. R. Sinclair. 1994. Nitrogen response of leaf photosynthesis and canopy radiation use efficiency in fieldgrown maize and sorghum. Crop Sci. Vol 34. pp 721-727.
Nasiri, Y., S. ZehtabSalmasi., S. Nasrullahzadeh., N. Najafi., K. GhassemiGolezani. 2010. Effects of foliar application of micronutrients (Fe and Zn) on flower yield and essential oil of chamomile (Matricaria chamomilla L.). Journal of Medicinal Plants Research. Vol 4. pp 1733-1737.
National Nanotechnology Research AGENDA and NIOSH Recommendations. 2005. Interim guideline for working safety with Nanotechnology.
Nenova, V. 2006. Effect of iron supply on growth and photosystem II efficiency of pea plants. Gen. AppL. Plant Physiology, Special Issue. pp 81-90.
Pahlavan, M. R., G.A. Keykha., G. R. Eatesa., H. Akbarimoghaddam., S.A. Kookhan and M.R. Naroueiral. 2006. The study of effects of Zn, Fe and Mn on quantity and quality of grain wheat. Presented in 18th World Congress of Soil Science, July 9-15. p 23.
Pandey, A. C., S. S. Sanjay. and R. S. Yadav. 2010. Application of ZnO nanoparticles in influencing the growth rate of Cicer arietinum L. Journal of Experimental Nanoscience. Vol 5. pp 488-497.
Perucci, S., S. Cecchini., C. Pretti., C. Cognetti., C. Maechion., G. Flamini. and P. Gioni. 1995. In vitro anymiocotic activity of some natural products against suproloegnia ferax. Phytoterapy Research. Vol 9. pp 147-149.
Piccaglia, R., M. Marotti., E. Ciovanelli., S. C. Deans. and E. Eaglesham. 1993. Antibacterial and antioxidant properties of Mediteranean aromatic Plants. Industrial crops and products. Vol 2. pp 47-50.
Pirzad, A. and F. Shokrani. 2012. Effects of iron application on growth characters and flower yield of Calendula officinalis L. under water stress. World Applied Sciences Journal. Vol 18. pp 1203-1208.
Rechimger, K. H. 1982. Flora Iranica. 150. Austria, Graz: Akademische Druck and Verlagsanstalt. pp 536-537.
126.Remya, N., H. V. Saino., G. Baiju., N. T. Maekawa., Y. Yoshida. and D. S. Kumar. 2010. Nanoparticulate material delivery to plants.. Plant Science. Vol 179. pp 154-163.
Reuter, D. J., A. M. Alston. and J. D. Mc Farlane. 1988. Occurrence and correction of manganese deficiency in plant. pp. 205225. In: Graham et al (Eds.). Manganese in soils and plants. Kluwer Academic Publisher, Dordrecht, the Netherlands.
Romer, W. and Schilling G. 1986. Phosphurus requirements of the wheat plant in various stages of it's life cycle. Plants and Soli. Vol 91. pp 221-229.
Santos, M. F., M. C. Mendoca. J. L. S. Carvalho Filho., I. B. Dantas. R. SilvaMann., and A. F. Blank. 2009. Cattle manure & biofertilizers on the cultivation of lemon balm (Mellisa officinalis L.) Revista Brasileira de Plantas Medicinais. Vol 11. pp 35-59.
Sastry, R. K., N. H. Rao. R. Cahoon. and T. Tucker. 2007. Can nanotechnology provide the innovations for a second green revolution in Indian agriculture?. NSF Nanoscale Science and Engineering Grantees Conference. Dec 36.
Scheen, A. C. and V. A. Albert. 2009. Molecular phylogenetics of the Leucas Group (Lamioideae; Labiatae). Systematic Botany. VOl 34. pp173-181.
Scheffer, M. C., R. J. Ronzelli. and H. S. Koehler. 1993. Influence of organic fertilization on the biomass, yield and yield composition of the essential oil of Achilles millefoliom. Acta Horticulture. Vol 331. pp 109-114.
Schwarz, K., H. Ernst. and W. Ternes. 1996. Evaluation of antioxidative constituents from thyme. Journal of the Science of Food and Agriculture. Vol 70. pp 217-223.
Self, J. 2001. Adaptive sampling and analysis program. U. S. Departement of energy office of environment management office of science and technology.
Sharayei, P., A. R. Sobhani. and M. H. Rahimian. 2007. Effect of different levels of irrigation water and potassium fertilizer water productivity and quality of tomato (Peto early CH). Journal of Agricultural Engineering Research. Vol 7. pp 75-86 (in Persian with English Summary).
Sharma, A. P., S. Tripathi., S. Bishat. and A. Tripathi. 1994. Effect of Fe on transpiration and photosynthesis in wheat (Tritcum aestivum L. CV. UP 115) grown in sand culture. Indian Journal of Exp. Biology. Vol 32. pp 736-736.
Simonne, E. H., J. B, Jones., H. A. Mills., D. A. Snittlean. and C. G. Hussey. 1993. Influence of catalyst, sample weight, and digestion conditions on Kjeldahl N. Commun. Soil Sci. Plant Anal. Vol 24. pp 1609-16 16.
Singh, A. K., S. S. Bisen., R. B. Singh. and S. C. Biswas. 1998. Effectiveness of compost towards increasing productivity of some medicinal plants in skeletal soil. Advances in Forestry Research in India. Vol 18. pp 64-83.
Smith, B. N. 1984. Iron in higher plants: storage and methabolic. Journal of Plant Nutrition. Vol 7. p 75.
Stevens, P. F. 2001. onwards. Angiosperm Phylogeny Website At: Missouri Botanical Garden Website.
Tagliavini, M., D. Scudellani., B. Marangarri. and M. Toselli. 1995. Acidspray regreeting of kiwi frutie leaves affected by lime induced iron chlorosis. J. Abadia (ed.) Iron nutrition in soil plant. Kluwer Acad. Pub. Vol 32. pp 191-195.
Taylor, L. T. 1996. Supercritical fluid extraction: Techniques in analytical chemistry. Wiley Inter Science, New York. 53 pages.
Venkatesh, S. 1999. Response of sunflower to applied Zn, Fe, P, N. Journal of Plant Physiology. Vol 1. pp 143-144.
Von Wiren, N., H. Marchner. and V. Romheld. 1996. Roots of iron efficient maize also absord phytosiderophore chelated zinc. J. Plant Physiology. Vol 111. pp 11191125.
Wagstaff, S. J., L. Hickerson., R. Spangler., A. Patrick Reeves. and R. G. Olmstead. 1998. Phylogeny in Labiatae s.l., inferred from DNA sequences. Plant Systematic and Evolution. Vol 209. pp 265-274.
Weiss, E. A. 1997. Essential oil crops. CABA International Publishing. 600 pages.
Whitty, E. N. and C. G. Chambliss. 2005. Fertilization of field and forage crops. Nevada State University Publication. p 21.
Yang, X, A. Luo. and H. Li. 2001. Ameliorating effect of potassium on iron toxicity in hybrid rice. Journal of Plant Nutrition. Vol 24. pp 1849-1860.
Yogeesha, L. 2005. Effect of iron on yield and quality of Grape (Vitis vinifera L.) in Calcareous Vertisol. Thesis submitted to the university of Agricultural Science, Dharwad. India.
Yousef, A., A. E. Edris. and A. M. Gomma. 2004. A comparative study between some plant growth regulators and certain growth hormones producing microorganisms on growth and essential oil composition of Salvia officinalis L. Plant Annals of Agricultural Science. Vol 49. pp 299-311.
Yuan, Y. W., D. J. Mabberly., D. A. Steane. and R. G. Olmstead. 2010. Further disintegration and redefinition of Clerodendrum (Labiatae): Implications for the understanding of the evolution of an intriguing breeding strategy. Taxon. Vol 59. pp125-133.