فهرست:
چکیده. 1
فصل اول:کلیات تحقیق 2
1- مقدمه. 3
فصل دوم:ادبیات و پیشینه تحقیق 11
2-1- جوجه گوشتی.. 12
2-1-1- طبقهبندی.. 12
2-1-2- نژادهای مرغ گوشتی.. 13
2-1-2-1- نژاد پلیموت روک... 13
2-1-2-2- نژاد برهما 13
2-1-2-3- نژاد کورنیش.... 13
2-1-3- گوشت مرغ. 13
2-1-4- نیاز های تغذیه ای جوجه های گوشتی.. 14
2-2- دانه و کنجاله کنجد. 16
2-2-1- مشخصات گیاهشناسی کنجد. 16
2-2-2- تاریخچه کنجد. 18
2-2-3- اهمیت اقتصادی کنجد. 18
2-2-4- برداشت دانه کنجد و استخراج روغن.. 20
2-2-5- مشخصات تغذیهای دانه و کنجاله کنجد. 20
2-2-6- مروری بر تحقیقات صورت گرفته بر روی کنجاله کنجد. 25
2-3- بخش اسید های آمینه. 28
2-3-1- قابلیت جذب اسیدهای آمینه. 29
2-3-2- قابلیت جذب اسیدهای آمینه در طیور 29
2-3-3- تاثیر میکرو ارگانیسم های دستگاه گوارش بر قابلیت هضم.. 30
2-4- اسید فایتیک و آنزیم فیتاز 31
2-4-1- اسید فایتیک و ساختمان آن. 32
2-4-1-1- روشهای کاهش اسید فایتیک... 36
2-4-2- آنزیم فیتاز 37
2-4-2-1- منابع فیتاز 39
2-4-2-2- اثر فیتاز میکروبی بر زیست فراهمی مواد مغذی.. 42
فصل سوم:روش تحقیق . 44
3-1- محل و زمان اجراء آزمایش.... 45
3-2- آماده سازی سالن.. 45
3-3- مدیریت پرورش... 46
3-4- تهیه کنجاله کنجد. 47
3-5- آنزیم فیتاز ناتافوس... 47
3-6- آماده سازی دان و جیرهها 48
3-7- روش تحقیق.. 50
3-8- اندازهگیری صفات.. 51
3-8-1- اندازهگیری خوراک مصرفی.. 51
3-8-2- اندازهگیری افزایش وزن بدن. 52
3-8-3- اندازهگیری ضریب تبدیل غذایی.. 53
3-9-6- اندازهگیری درصد وزن کبد، قلب و سنگدان. 53
3-9-7- اندازهگیری درصد سینه. 54
3-9-8- اندازهگیری درصد رانها 54
فصل چهارم:تجزیه و تحلیل داده ها . 55
4-1- افزایش وزن بدن. 56
4-2- مصرف خوراک... 59
4-3- ضریب تبدیل غذایی.. 62
4-4- خصوصیات لاشه. 64
فصل پنجم:بحث،نتیجه گیری و پیشنهادات.. 67
5-1- بحث... 68
5-2-نتیجه گیری.. 69
5-3- پیشنهادات.. 70
منابع و ماخذ:. 71
منبع:
1- آزادگان مهر، م. 1385. تأثیر سطوح مختلف پروتئین و پروتکسین بر عملکرد جوجههای گوشتی. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
2- آزادگان مهر، م.، شمس شرق، م.، دستار، ب.، حسنی، س. 1386. تأثیر سطوح مختلف پروتئین و پروتکسین بر عملکرد جوجههای گوشتی. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 14: 185-174.
3- جی. پی، اف.دملو، 1378 چاپ اول، اسیدهای آمینه در تغذیه دام، محسن دانش مسگران، دانشگاه فردوسی مشهد.
4- اس .لیسون، جی.دی.سامرز، 1378 چاپ دوم، تغذیه طیور، ابوالقاسم گلیان، محمد سالار معینی، نشر سازمان اقتصادی کوثر.
5- اسکندری شیری، ن. 1377. بررسی امکان استفاده از مقادیر مختلف کنجاله کنجد در تغذیه جوجه گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده علوم کشاورزی کرج.
6- دستار، ب. خاک سفیدی، ا. و مصطفیلو، ی. 1387. تأثیر پروبیوتیک تپاکس و سطح پروتئین جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. 12: 401-393.
7- دستار، ب.، گلیان، ا.، دانش مسگران، م.، افتخاری شاهرودی، ف.، کرمانشاهی، ح. 1385. تأثیر کاهش سطح پروتئین جیره آغازین بر عملکرد، بازدهی استفاده از انرژی و پروتئین جوجههای گوشتی. مجله دانش کشاورزی 207 ص.
8- ذکایینیا، ف. 1383. تاثیر سطوح مختلف کنجاله کانولا همراه با آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجههای گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان. دانشکده کشاورزی.
9- زهری. م، 1379 چاپ یازدهم، اصول پرورش طیور ، انتشارات دانشگاه تهران.
10- رحیمیان. ی، زمانی. ف، طغیانی. م و طبابایی، س. 1387. تاثیر سطوح افزایشی کنجاله کنجد به همراه آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجههای گوشتی. سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی.
11- زنده روح کرمانی، ر. میرسلیمی، م. 1374. فیزیولوژی پرندگان، انتشارات واحد آموزش و پژوهش معاونت کشاورزی، سازمان اقتصادی کوثر (ترجمه) ص 457-477.
12- شجاع الدینی. آ، 1389. بررسی وضعیت صنایع روغن کشی ایران و جهان،وزارت جهاد کشاورزی معاونت آب وخاک وصنایع، دفتر امور صنایع کشاورزی.
13- شماع. م، ساعدی. ه و نیکپور تهرانی. ک، 1376 چاپ ششم، غذاهای دام و طیور، انتشارات دانشگاه تهران، جلد دوم.
14- شورنگ، پ. صادقی، ع و صیداوی، ع. 1387، جیره نویسی با رایانه، نشر حق شناس.
15- علیزاده عظیمی، س و ذریه زهرا، س.ج. 1376. استفاده از مقادیر مختلف کنجاله کنجد در تغذیه مرغ گوشتی. مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام دام جهاد استان تهران.
16- زهری. م، 1378 چاپ دهم، پرورش طیور گوشتی، انتشارات دانشگاه تهران.
17- نظری، ک. احتشامی، ف. رضائی، م و اسکندر شیری، ن. 1379. بررسی امکان جایگزینی کنجاله کنجد در تغذیه قزل آلای رنگین کمان. مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان تهران بخش آبزی پروری.
18- وسلی ان، ایوینگ،1380 چاپ اول، راهنمای خوراکهای دام و طیور، مترجم عبدالرضا کامیاب، نشر حق شناس.
19- Abdel-Mageed, M. A. A; S. A. M. Shabaan; and Nadia, M. A. El-Bahy. 2009. Effect of Threonine Supplementation on Japanese quail Fed Various Levels of Protein and Sulfur Amino Acids. 2. Laying Period. Egypt. Poult. Sci. Vol (29) (III): (805-819).
20- Afinah, S., Yazid, A.M., Anis Shobirin, M. H. And Shuhaimi, M. 2010. Phytase: application in food industry (Review Article). International Food Research Journal 17: 13-21.
21- Agbulu, O. N., A.M , Gyau and J. B, Abakura. 2010. Effect of the Replacement of Sesame Seed for Methionine in Broiler Production in Middle Belt Region – Nigeria. Journal of Emerging Trends in Educational Research and Policy Studies (JETERAPS) 1 (1): 16-21.
22- Ahmed, F., Rahman, M.S. Ahmed, S.U. and Miah, M.Y. 2004. Performance of Broiler on Phytase Supplemented Soybean Meal Based Diet. International Journal of Poultry Science 3 (4): 266-271.
23- Al-Harthi M. A., and A. A. El-Deek. 2008. Evaluation of Sesame Meal Replacement in Broiler Diets With Phytase and Probiotic Supplementation. Egypt. Poult. Sci. Vol (29) (I): (99-125).
24- Angel, R., Tamim, N.M., Applegate, T.J., Dhandu, A.S. and Ellestad, L.E. 2002. Phytic Acid Chemistry: Influence on Phytin-Phosphorus Availability and Phytase Efficacy. journal Poultry Science Association, Inc 11:471–4803.
25- Babu, M., Sundarasu, V. and Kothandaraman. M. 1986. Studies in energy and protein requairments of broiler chicken. Indian Journal of Poultry Science, 26: 275-279.
26- Barbour, G., and Latshaw. 1992. Metabolic and economic efficiency of broiler chicks as affected dietary protein levels. British Poultry Science 31:3.677-681.
27- Bell, D.E., A.A, Ibrahim., G.W. Denton., and G.L. Bradley. 1990. An evaluation of sesame seed meal as possible substitute for soyabeen oil meal for feeding broilers. Poultry Science 69.p.157.
28- Cheva-Isarakul, B. And S. Tangtaweewipat. 1993. Sesame as soybean meal substitute in poultry diets laying hen. AJAS. Vol. 6 (No. 2) 253-258.
29- Collin, A., Malheiros, R.D., Moraes, V.M.B., Van As, P., Darras, V.M., Taouis, M., Decuypere, E. and Buyse, J. 2003. Effect of dietary macro nutrient content on energy metabolism and uncoupling protein mRNA expression in broiler chickens. British Journal of Nutrition. 90: 261-269.
30-http://www.tebyan.net
31- Coulibaly, A., Kouakou, B. and Chen, J. 2011. Phytic Acid in Cereal Grains: Structure, Healthy or Harmful Ways to Reduce Phytic Acid in Cereal Grains and Their Effects on Nutritional Quality. American Journal of Plant Nutrition and Fertilization Technology 1 (1): 1-22, ISSn 1793-9445.
32- Cuca, M., and M.L. sunde. 1967. The avaiiability of calcium from Californian and Mexican sesame meals. Poultry Science 46.pp.991-1002.
33- Daghir, N.J., and K.A. Kevor kain. 1970. Limiting amino acids in sesame meal chicks diets. Proceeding of the 4th world’s poultry congress. Madrid pp. 711-715.
34- Data Source:U.S. Department of Agricultural, Agricultural Research Service. 2010. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 23. Product Specifications: Sesame Seeds, whole and dried.
35- Diarra1, S.S., Usman, B.A., Igwebuike, J.U. and Yisa A.G. 2010. Breeding for Efficient Phytate-phosphorus Utilization by Poultry. International Journal of Poultry Science 9 (10): 923-930, 2010 ISSN 1682-8356.
36- Dilger, R.N., E.M. Onyango, J. S. Sands, and O. Adeola. 2004. Evaluation of Microbial Phytase in Broiler Diets. Poultry Science 83:962–970
37- Fancher, B.I. and Jesen, L.S. 1989. Dietary protein level and essential amino acid content: Influence upon female broiler performance during the power period. Poutry Science. 68:897-908.
38- Furlan, R.L., Faria Fiho, D.E., Rosa, P.S., and Macari, M. 2004. Does low-protein diet improve broiler performance under heat stress condition. Brazillain Journal of Poultry Science. 6: 71-79.
39- Hasan Akyurek, Nizamettin Senkoylu and Mehmet Levent Ozduven. 2005. Effect of Microbial Phytase on Growth Performance and Nutrients Digestibility in Broilers. Pakistan Journal of Nutrition 4 (1): 22-26, 2005 ISSN 1680-5194.
40- Heo, K.N. I.K. Han. And H. Lee. 1995. Protein spating effect and amino acid utilization in broilers fed with two types of lysine. Asian-Austrlian Journal of Animal Science. 8:403-410.
41- Hinton, Jr. A., Corrier, D.E., Spates, G.E., Norman, J.o. Ziprin, R.L. Beier, R.C., and DeLoach, J.R. 1990. Biological Control of Salmonella typhimurium in young chickens. Avian Disease. 34: 626-633.
42- http://etd2.uofk.edu/content/html/pdf/en/en.3232.pdf (the feeding value of sesame seed meal in broiler diets).
43- http://www.ravy.ir/content1576588.html.
44- Jacob, J.P., B.N. Mitaru, P.N. Mbugua and R. Blair. 1996. The feeding value of Kenyan sorghum, sunflower seed cake and sesame seed cake for broilers and layers. Animal Feed Science and Technology. Volume 61, Issues 1-4, Pages 41-56.
45- Jamal, M. Abo Omar, Rabie Sabha. 2009. Effects of Phytase on Broilers Performance and Body Status of Phosphorus. Hebron University Research Journal. Vol.(4), No.(1), pp.(55 – 66)
46- Kamar, V., K.Sinha, A., P.S. Makkar, H. and Becker, K. 2010. Dietary roles of phytate and phytase in human nutrition: a review. Food chemistry 120 945-959.
47- Kamran, Z., Sarwar, M., Un-Nisa, M., Nadam, M.A. and Mahmood, S.2010. Effect of low levels of dietary crude protein with constant metabolizable energy on nitrogen extcretion, litter composition and blood parameters of broilers. International Journal of Agriculture and Biology. 12:401-405.
48- Kaneko, K.; K., Yamasaki; Y., Tagawa; M., Tokunaga; M., Tobisa; M., Furuse. 2002. Effects of dietary sesame meal on growth, meat ingredient and lipid accumulation in broilers. Journal of Poultry Science. ISSN. 0029-0254. Vol. No. V. 39(1) p. 56-62.
49- Kaur, S, Mandal, A.B., Singh, K.B. and Narayan, R., 2006. Optimizing needs of essential amino acids in diets with or without fish meal of growing Japanese quail (heavy body weight line). Journal of the science of Food and Agriculture. 86:320-327.
50- Kawsar.M.H, M.A.Rashid and M.Eunos ali Imam. 2001. Replacement of sesame oil meal by coconut oil meal in diets with or without fish meal on the performance of laying hen. Online journal of biological sciences :1(6) 516-518.
51- Khaksar, V., Golian, A., Kermanshahi, H., Movasseghiand, A.R. and Jamshidi, A. 2008. Effect of prebiotic fermacto on gut development and performance of broiler chickens fed diet low in digestible amino acid. Journal of Animal and Veterinary Advances. 7:251-257.
52- Kidd, M.T., Corzo, A., Hoehler, D., Miller, E.R., and Dozier, W.A. 2005. Broiler reponsireness (Ross X708) to diets varying in amino acid density. Poultry Science. 84: 1389-1396.
53- Lease, J.G., B.D. Barnett., and D.E. Turk. 1960. The biological unavailability to the chick of zine in sesame ration. Journal of Nutrition 72. Pp 60-71.
54- Lomeli. J.J, L.R. Flores and R. Barajas, 2009. Influence of Descending Dietary-Protein Levels on Performance of Fattening Japanese Quail: II. Response During the Cool Season, Proceedings, Western Section, American Society of Animal Science, Vol. 60.
55- Maiorka, A., Dahlke, F. Penz, A.M., and Kessler, A.M. 2005. Diets formulated on total or digestible amino acid basis with different energy levels and physical form on broiler performance. Brazillian Journal of Poultry Science. 7: 47-50.
56- Malik, K., and Pervaiz Lone. K. 2011. Eeect of feeding rapeseed meal on the growth of Japanese quail. International Journal of Cell & Molecular Biology. Vol. 2 (3), pp 720-724.
57- Mamputu, M., and R. J. Buhr. 1995. Effect of substituting sesame meal for soybean meal on layer and broiler performance. Poult. Sci. 74:672–684.
58- Mamputu, M., and R.j. Buhr. 1996. Effect of substituting sesame meal for soybean meal on layer and broiler performance. Poultry Science 74:4.
59- Martin Kliment, Mária Angelovičová, Szabolcz Nagy. 2012. The Effect of Microbial Phytase on Broiler Chicken Production and Nutritional Quality of Meat. Animal Science and Biotechnologies, 2012, 45 (1).
60- Mcdonald, P., R.A. Edwards., and F.D. Greenhalgh. 1994. Animal Nutrition book. pp 403.
61- Mohan, B., P.R. Reddy., Narahair., D.Naraha., A. Thangavel. 1990. Effect of feeding different vegetable proteins on the performance japans quail. Indian Journal of Poultry Science 25:3. pp 178-182.
62- Moharrery, A. 2006. Comparison of performance and digestibility characteristics of broilers fed diets containing treated hulled barley or hulless barley. Czech Journal of Animal Science. 51:122-131.
63- Ngele, G. T, E. O. Oyawoye and U. D. Doma. 2011. Performance of broiler chickens fed raw and toasted sesame seed as a source of methionine. Continental J. Agricultural science 5 (1): 33-38.
64- NRC. 1994. Nutrient Requirements of Poultry (9th Ed.).National Academy Press, Washington, DC.
65- Pan, Y., and L. Hy. 1992. The optimum allowance of sesame cake meal for broilers Chinese. Journal of Animal Science 28:5. Pp 26-27.
66- Pinchasov, Y., Menoca, C.X. and Jensen, L.S. 1990. Broiler chick response to diets supplemented with synthetic amino acids. Poultry Science. 69:195-1955.
67- Rafacz-Livingston, K. A., Parsons, C. M. and Jungk, R. A. 2005. The Effects of Various Organic Acids on Phytate Phosphorus Utilization in Chicks. Poultry Science 84:1356–1362.
68- Rahman, M.S., Pramanik, A.H. and Basak, B. 2002. Effect of feeding low protein diets on the performance of broiler during hot-humid season. Journal of Applied Poultry Science. 1:35-39.
69- Reddy, V., and R.Eshwaraiah. 1991. Performanc of broilers