فهرست:
فصل اول: مقدمه
1-1- مقدمه.. 2
1-2- فرضیات یا سوالات تحقیق: 6
فصل دوم: کلیات و مرور منابع
2-1- نعناع. 8
2-2- شاهی.. 9
2-2-1- برخی فواید شاهی برای سلامتی بدن. 10
2-3- فرآوری و تولید سبزیجات تازه آماده مصرف... 12
2-3-1 شرایط فرایند متداول.. 12
2-3-2- عملیات واحد.. 13
2-3-3- عوامل مخاطره آمیز در محصولات برش خورده تازه. 16
2-3-4- روشهای نگهداری ایمن تر. 17
2-3-4-1- نگهداری زیستی.. 17
2-3-4-2- استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی.. 18
الف - باکتریوسینها 18
ب - ترکیبات فرار گیاهی طبیعی.. 19
2-3-4-3- مقاومت القایی.. 21
الف. سنتز متابولیتهای ثانویه فنولی- لیگنین و فیتوآلکسینها 21
ب. سنتز پروتئینهای مرتبط با بیماریزایی.. 21
ج. مقاومت القایی.. 21
2-4- ضدعفونی کننده ها 22
2-4-1- تکنیک های افزایش کیفیت میوه جات و سبزیجات.. 22
2-4-2- سورفاکتانتها 25
2-4-3- روش عمل عوامل فعال سطحی: 26
2-4-4- انواع سورفاکتانت ها 26
2-4-5- اثر بر سلامت مصرف کننده. 29
2-5- اسانس.... 31
2-5-1- ضرورت کنترل آلودگی.. 31
2-5-2- اسانسهای گیاهی.. 31
2-5-2-1- ترکیبهای شیمیایی موجود در اسانسها 32
2-5-2-2- ترکیبات ضد میکروبی موجود در اسانسها 33
2-5-3- مکانیسم ضدباکتریایی اسانسها 34
2-5-4- خاصیت آنتی مایکوتوکسیک اسانسها 36
2-5-5- استفاده از اسانسهای گیاهی در محصولات برش خورده آماده مصرف... 36
2-6- سالیسیلیک اسید.. 39
2-6-1- راهکارهای مورد استفاده در کاهش سرمازدگی.. 39
2-6-1-1- انبار با اتمسفر کنترل شده و تغییر داده شده. 39
2-6-1-2- کاربرد قبل از انبار پلیآمینها 39
2-6-1-3- گرمادهی متناوب و تیمارهای گرمایی.. 39
2-6-1-4- استفاده از مواد طبیعی.. 39
2-6-2- ساختمان اسید سالیسیلیک و مشتقات آن. 40
2-6-3- متابولیسم اسید سالیسیلیک.... 41
2-7- کلرید کلسیم.. 42
2-7-1- روشهای کاربرد کلرید کلسیم و عوامل موثر در این فرایندها 42
2-7-2- روش اشباع کردن. 44
2-7-3- واکنشهای موثردر فرایند با کلرید کلسیم.. 44
2-7-4- تاثیر کلرید کلسیم بر ویژگی های کیفی محصولات برش خورده تازه. 45
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- ویژگیهای محل و زمان اجرای آزمایش.... 49
3-2- ویژگیهای سبزی مورد استفاده. 49
3-3- طرح آزمایشی.. 49
3-4- مراحل اجرای آزمایش.... 49
3-5- زمان و روش نمونه برداری و اندازه گیری صفات.. 50
3-6- صفات مورد ارزیابی.. 51
3-6-1- اندازه گیری کلروفیل.. 51
3-6-2- محتوای نسبی (RWC) 51
3-6-3- اندازهگیری پرولین.. 52
3-6-4- اندازه گیری نشت الکترولیت ها 53
3-6-5- اندازه گیری شاخص ظاهری فساد: 54
3-6-6- اندازه گیری آزمون های میکروبی: 54
3-7- تجزیه آماری.. 55
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- نتایج و بحث... 57
4-1-1- شاخص ظاهری.. 58
4-1-2- محتوای رطوبت نسبی.. 60
4-1-3- رنگیزههای فتوسنتزی.. 62
4-1-4- نشت الکترولیتها 67
4-1-5- پرولین.. 69
4-1-6- بار میکروبی.. 72
فصل پنجم: نتیجهگیری
5-1- نتیجه گیری.. 77
5-2- پیشنهادات.. 79
پیوستها 92
منبع:
آرزمجو. ا، حیدری م. و قنبری ا )1388( بررسی تنش خشکی و سه نوع کود بر عملکرد گل، پارامترهای فیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی در گیاه دارویی بابونه (Matricaria chamomilla L.). فصلنامه علمی-پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. 25 (4): 494-482 .
اردکانی ، ا . ،داوری نژاد ، غ . ، عزیزی ، م . ، بررسی اثر پس از برداشت اسید سالیسیلیک و زمان نگهداری بر برخی صفات میوه های زردآلو ، اولین همایش ملی فیزیولوژی پس از برداشت ، شیراز ، بهمن 1391.
امید بیگی، ر. 1384. تولید و فرآور ی گیاهان دارویی. چلد دوم، چاپ چهارم. انتشارات آستان قدس رضوی.
آمار نامه کشاورزی سال زراعی 79-80. معاونت برنامه ریزی و بودجه و اداره کل آمار و اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی، 1381.
بحرینی، م. و همکاران، 1390، ارزیابی بار میکروبی سبزیجات تازه طی مراحل فرآوری با روش حداقل فرآیند در یک واحد بستهبندی، نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، جلد 7، شماره 3، ص 242- 235 .
بی نام، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران،استاندارد ملی ایران به شماره 10080، 10082 .
حافظ نیا ، م . ، مشایخی ، ک ، . قادری فر ، ف . تاثیر محلول پاشی اسید سالیسیلیک بر روی برخی از خصوصیات پس از برداشت میوه گوجه فرنگی ، اولین همایش ملی فیزیولوژی پس از برداشت ، شیراز ، بهمن 1391.
حمزه زاد، خ.، ربیعی، و.، ناصری، ل.، همتی، س. 1388. اثرات پرتو تابی UV-C و کلرید کلسیم بر کیفیت و عمر انباری میوه هلو رقم زعفرانی. مجله علوم باغبانی ایران، 40(4): 53-59.
خوشخوی، م.، شیبانی، ب.، روحانی، ا.، تفضلی، ع. 1383. اصول باغبانی، چاپ دوازدهم، انتشارات دانشگاه شیراز.
داراب،حیدر و سلیمان پور،روح انگیز و زلفی،ابراهیم ،مجموعه ضدعفونی کننده ها و گندزداها ، دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ،گروه بهداشت محیط ، 1389 .
رحمانی ، س . ، ربیعی ، و ، . طاهری ، م ، . افزایش عمر انباری انار رقم میخوش با استفاده از تیمارهای اسید سالیسیلیک و تیمار گرمایی ، اولین همایش ملی فیزیولوژی پس از برداشت ، شیراز ، بهمن1391 .
روحی ،ز ، . اصغری ، م ، . رسمی ، ی ف . بررسی اثر پس از برداشت اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های کیفی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه کیوی رقم هایوارد ، اولین همایش ملی فیزیولوژی پس از برداشت ، شیراز ، بهمن 1391
عزیزخانی ، م . ،عطایی ، م . ، تعیین فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره و اسانس گیاه نعناع جمع آوری شده از منطقه شمال ایران ، نشریه پژوهش های صنایع غذایی جلد 22- شماره1- سال 1391
فرهمندیان ، ع ، . ابوطالبی ، ع ، . محمدی ، س ، . تاثیر سالیسیلیک اسید بر کنترل پوسیدگی ، حفظ کیفیت پس از برداشت و عمر انباری نارنگی رقم کینو ، اولین همایش ملی فیزیولوژی پس از برداشت ، شیراز ، بهمن 1391
فرهمند، م. 1388. کنترل بهداشتی میوه و سبزیجات در کشور بر عهده چه ارگانی است. 68، شماره 13، تیر 1388.
کاراژیان ، ح . ، طبیعت پلی الکتریکی صمغ دانه شاهی ، نشریه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران ، جلد 6 ، شماره 1 ، بهار 1389 ، صفحه 43-37
کامکار، ج.، رضایی، م. ب. (1385). اسانس، دستگاههای تقطیر، روشهای آزمون و شاخص های بازداری در تجزیه اسانس. انتشارات. انجمن گیاهان دارویی، تهران، 350 صفحه. 12
کرم نژاد . فاطمه ، حاجی لو . جعفر ، طباطبایی . سید جلال ، نقشی بند حسنی . رحیم ، بررسی تاثیر تیمارهای پس از برداشت کلرید کلسیم در دماهای مختلف بر خصوصیات کیفی و عمر انباری میوه هلو ، هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران ، 17-14 شهریورماه 1390، دانشگاه صنعتی اصفهان
گیاهان دارویی، دانشگاه پیام نور، دکتر فرشاد ابراهیم پور مهندس خالد عیدی زاده، صفحه 191، 1390
گیاهان دارویی، علی زرگری، انتشارات دانشگاه تهران، 1376
مجیدی هروان ا (1372) مکانیزم فیزیولوژیکی مقاومت به تنگناهای محیطی. چکیده مقالات اولین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران، دانشگاه تهران، 134-133.
محمودیان، ل، بررسی اثر تنش رطوبتی در مرحله زایشی بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیک ارقام ماش. پایاننامه کارشناسی ارشد دانشگاه ایلام، 1387.
محمدی، م. و همکاران، 1388، تاثیر انجماد خانگی بر ویژگی های حسی سبزیجات برگی آماده ، ص 20-13
نظری زهره ، همتی خدایار ، علی زاده مهری ، ارزیابی برخی صفات کیفی موجود در میوه های کیوی پس از محلول پاشی با کلرید کلسیم ، هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران ، 17-14 شهریورماه 1390، دانشگاه صنعتی اصفهان.
ویلیام فریزیر، د.و، میکروبیولوژی مواد غذایی، ترجمه مرتضوی و همکاران،1379، انتشارات فردوسی مشهد، شماره 272، ص 290-267.
یوسفی زاد، ل. و همکاران،1391،تاثیر باقیمانده ضدعفونی کننده هاو سورفاکتانت ها درسبزیجات تازه آماده مصرف بر روی سلامت مصرف کننده،سومین همایش مواد فعال سطحی و صنایع شوینده دانشگاه شریف.
Abadias, M., Usall, J., Anguera, M., Solsona, C., Viñas I., 2008. Microbiological quality of fresh, minimally-processed fruit and vegetables,and sprouts from retail establishments. International Journal of Food Microbiology 123 (2008) 121–129
Adams MR, Hartley AD, Cox LJ. 1989. Factors affecting the efficiency of washing procedures used in the production of prepared salads. Food Microbiology 6:69-77
Allende, A., Martínez, B., Selma, M.V., Gil Muñoz, M. I., Suárez, J.E., Rodríguez, A.2007. Food Microbiology. 24(7-8): 759-766.
Amawik &Aljamala . Effect of Lepidium sativum on lipid profiles and blood glucose in rats.jphs pharm Adv 2012, 2(8) : 277-281
Aquino, S. D., A, Palma., F . Fronteddue and D. DM. Tedde. 2004. Effects of preharvest andpostharvest calcium treatments on chilling Iinjury and decay of cold stored Fortunemandarins. 5th International Conferences Postharvest-Verona.
Artés, F., Conesa, M.A., Hernández, S., and Gil, M.I. 1999. “Keeping quality of fresh-cut tomato.” Postharvest Biol. Technol. 17: 153–162.
Ayala-Zavala, J.F.,Oms-Oliu, G.,Odriozola-Serrano , I., González-Aguilar , G,A.,Álvarez-Parrilla, E., Martín-Belloso, O. 2008. Bio-preservation of fresh-cut tomatoes using natural antimicrobials. Eur Food Res Technol. 226:1047–1055.
Ayala-Zavala, JF, González-Aguilar, GA and del-Toro-Sánchez, L. 2009.Enhancing safetyand aroma appealing of fresh-fresh-cut fruits and vegetables using the antimicrobial and aromatic power of essential oils.Journal of Food Science. 74(7):84-91.
Barrett, D.M.. 1999. Evaluation of methods to improve the quality of minimally
processed vegetables for the retail market. Final Rep. to Kraft Food Co..
Barry- Ryan ,C. ,D.(1998) . Quality and shelf life of freash cut carrot slice as affected by slicing method . Journal of food science , 36,851-856
Bassolé, I.H.N., and Juliani.H.R., 2012.Essential Oils in Combination and Their Antimicrobial Properties.Molecules.17:3989-4006.
Beaulieu, J.C.,and Gorny, J.R. Fresh-cut Fruits. USDA, ARS, Southern Regional Research Center, New Orleans, LA International Fresh-cut Produce Association, Alexandria, VA.
Bellei, B., Miguel, M., Mere Del Aguila, E. M., Silva, J. T. and Paschoalin, V. M. F.2011.Purification of a bacteriocin produced by Enterococcus faecium and its effectiveness for preservation of fresh-cut lettuce.Journal of Microbiology and Antimicrobials. 3(5): 119-125.
Buck, J. W. and Walcott,R. 2003. Recent Trends in Microbiological Safety of Fruits and Vegetables. Online. Plant Health Progress doi:10.1094/PHP-2003-0121-01-RV
Bull, C.T., Wadsworth,ML., Sorenson, K.N., Takemoto, J., Austin, R., Smilanick, J.L.1998. Syringomycin E produced by biological agents controls green mold on lemons. Biol
Control. 12:89-95.
Burt, S. 2004. Essential oils: Their antibacterialproperties and potential applications in
foods a review. International Journal ofFood Microbiology, 94(3): 223-253.
Capdeville, G. D., Maffia, L. A., Finger, F. L. and Batista, u. G. 2003. Gray mold severity and vase life of rose buds after pulsing with citric acid, salicylic acid , calcium sulfate, sucrose and silver thiosulfate. Phytopatology, 28(5): 380-385.
chen,J.Y.,wen.,w.F.kong.,etal . 2006.Effect of salicylic acid on phenylpropanoids and phenylalanine ammonia-lyase in harvested grape berries. Technol . 40:64-72
Changli, Z. and Chanyou, C. 2010. Physiological effect of exogenous salicylic acid on decreasing salt damage to pepper seedlings
Cowan, M.M., 1999. plant products as antimicrobial agents. Clin.Microbiol.Rev. 12(4), 564- 582.
Davidson, P. M., Naidu, A. S., 2000. Phyto- phenols. In: Naidu, A. S. (Ed), Natural food antimicrobial systems. CRC press, Boca raton, FL, pp. 265- 294.
Davis, P. J. 2005. Plant hormones biosynthesis, signal transduction,. Springer chapter F2
Daferera, D. J., Ziogas, N., Polissiou, M. G., 2000. GC- MS analysis of essential oils from some Greek aromatic plants their fungitoxicity on penicilliumdigitatum.J. Agric. food chem. 48, 2576- 2581.
Dawson, R., Heard, G.M., and Forbes-Smith, M. 1999. Proceedings of the Seventeenth
International Conference of the International Committee on Food Microbiology and
Hygiene (ICFMH), September 13–17, 1999, Veldhoven, the Netherlands, 231.
Delavari, P. M., Baghizadeh, A., Enteshari, S. H., Kalantari, KH. M., Yazdanpanah, A., and Mousavi, E. A. 2010. The Effects of Salicylic Acid on Some of Biochemical and Morphological Characteristic of Ocimum Basilicucm under Salinity Stress. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 4(10): 4832-4845.
De Pascale, S., Ruggiero, C. and Barbieri, G. 2003. Physiological responses of pepper to salinity and drought. Journal of Amercan Society Science, 128(1): 48-54
Difas Dp, simth JP, Blanchfied BB, Sanders G, Austin JWand koukoutisis J. 2004. Effects of masticresin and its essential oil on the growth of proteolytic clostridium botulinum. Int. J. Food Microbiol. 94:313- 322.
El-tayeb, M. A. 2005. Response of barley grain to the interactive effect of salinity and salicylicacid. Plant Growth Regul. 45: 215-225.
Eraslan , F., A.Gunes and M.2007. Impact of exogenous salicylic acid on the growth, antioxidant activity and physiology of carrot plants subjected to combined salinity and boron toxicity. Sci.hort.113:120-128
Farooq, M., Basra, S. M. A., Wahid, A.,et al. 2009. Improving the drought tolerance in rice by exogenous application of salicylic acid. Journal of Agronomy and Crop Science,195: 237-246.
Fazlara, A., Ekhtelat M., 2012. The Disinfectant Effects of Benzalkonium Chloride on Some Important Foodborne Pathogens. American-Eurasian J. Agric. & Environ. Sci., 12 (1): 23-29.
Ferrat HL and Lovatt CJ (1999) Relationship between relative water content, nitrogen pools and growth of Phaseolus vulgaris L. and P. acutifolius A. gray during water deficit. Crop Sci. 39: 467-475
Fung, R.W. M ., C.Y.Wang. et al . 2004 . Mesa and meja increase steady-state transcript levels of alternative oxidase and resistance against chilling injury in sweet peppers . plant Sin.166:711-719
Garcia, E. & Barrett, D. 2002. Preservative treatments for fresh-cut fruits and vegetables. In O. Lamikanra, ed. Fresh-cut fruits and vegetables. Science, technology and market. Boca Raton, Florida, CRC Press. LLA.
Gerasopoulos, D. & Drogoudi, P. D. (2005). Summer-pruning and preharvest calcium chloride sprays effect storability and low temperature breakdown incidence in Kiwifruit. Postharvest Biology and Technology, 36, 303–308.
Ghorbani Javid M, Sorooshzadeh A, Moradi F, Modarre-Sanavy SAM and Allahdadi I (2011) The role of phytohormones in alleviating salt stress in crop plants. Australian Journal of Crop Science. 5(6): 726-734
Gill, AO and Holley, RA. 2004. Mechanisms of bactericidal action of cinnamic aldehyde
against Listeria monocytogenes and of eugenol against L. monocytogenes and lactobacillus sakei. Applied andEnvironmental Microbiology 70(10):5750.
Given, M.L., C. Lu, S.M. Bartell and M.A. Pearson. 2006. Estimation dietry consumption patterns among children: A comparison between cross-sectional and longitudinal study designs. Environ. Res. In press
Gras, M. L., Vidal, D., Betoret, N., Chiralt, A., & Fito, P. 2003. Calcium fortification of vegetables by vacuum impregnation interactions with cellular matrix. Journal of Food Engineering, 56:279-284.
Gupta, C, Garg, AP, Uniyal, RC and Kumari, A. 2008.Comparative analysis of the antimicrobial activity of cinnamon oil and cinnamon extract on some food-borne microbes. African Journal of Microbiology Research.2(9):247-251.
Harvath, E., T. Janada., G. Szalai and E. Paldi. 2002. In vitro salicylic acid inhibition of catalase activity in maize: defferences between the isoenzymes and a possible role in the induction of chilling tolerance. Plant Sci 163: 1129-1135.
Heard, G. 2000. Microbial safety of ready-to-eat salads and minimally processed vegetables and fruits. Food Science and Technology Today, 14, 15-21
HilgrenJ.D,et al. 2000.Antimicrobial Efficacy of a Peroxyacetic/Octanoic Acid Mixture in Fresh-Cut-Vegetable Process Waters. JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Holley, R.A., Patel D. 2005. Improve ment is shelf-life and safety of perishable food by plant essential oils and smoke antimicrobials. Food Microbiology 22:273- 293.
http:// WHO. Org. 2004. WHO recommended classification of pesticide by hazard.
Hun-Sik Chung , HSC, Peter, MA, Toivonen, PMATand Kwang-Dessentialoilsg Moon, KDM.2009. Effect of high vanillin treatment onstorage quality of fresh-cut apples. Food
Science and Biotechnology 18(3):636-640.
Issa-Zacharia, A., Kamitani, Y., MuhimbulaH.S., andNdabikunze B. K. 2010. A review of microbiological safety of fruits andvegetables and the introduction of electrolyzed wateras an alternative to sodium hypochlorite solution.African Journal of Food Science. 4(13):778 – 789.
Janisiewicz, W.J., Conway, W.S., and Leverentz, B. 1999. Biological control of postharvest
decays of apple can prevent growth of Escherichia coli O157:H7 in apple wounds.
J. Food Prot. 62(12):1372–1375.
Ji HH and Seung KL, 1999. Effect of calcium treatment on tomato fruit ripening. Journal of the Korea Society for Horticultural Science 40: 638-64
Lamikanra O. (Editor) Fresh-Cut Fruits and Vegetables: Science, Technology, and Market. 2002. CRC Press
Lamikanra, O., Richard, O.A., and Parker, A. 2002. Ultraviolet induced stress response on
fresh cut cantaloupe. Phytochemistry. 60(1):27-32.
Lamikanra, O. and M.A. Watson, 2004. Effect of calcium treatment temperature on fresh-cut cantaloupe melon during storage. J. Food Sci., 69: C468-C472.
Leverentz, B., W.S. Conway, M.J. Camp, W.J. Janisiewicz, T. Abuladze, M. Yang, R. Saftner,and A. Sulakvelidze. 2003. Biocontrol of Listeria monocytogeneson fresh-cut produceby treatment with lytic bacteriophages and a bacteriocin. Appl. Environ. Microbiol.
69:4519–4526.
Leverentz, B., W.S. Conway, Z. Alavidze, W.J. Janisiewicz, Y. Fuchs, M.J. Camp, E.
Chighladze, and A. Sulakvelidze. 2001. Examination of bacteriophage as a biocontrol
method for salmonella on fresh-cut fruit: a model study. J. Food Prot. 64:1116–1121.
lurie , s .1988. Postharvest heat treatments . Postharvest boil . Technol . 14:257-269
Luna-Guzmán, I., Cantwell, M., and Barrett, D.M. 1999. “Fresh-cut cantaloupe: effects of
CaCl2 dips and heat treatments on firmness and metabolic activity.” Postharvest Biol.
Technol. 17: 201–213.
Luna-Guzmán, I. and Barrett, D.M. 2000. “Comparison of calcium chloride and calcium
lactate effectiveness in maintaining shelf stability and quality of fresh-cut cantaloupes.”
Postharvest Biol. Technol. 19: 61–72.
Lu Yingjian. 2011. Antibacterial and amtiviral activiral activites of thymol against salmonella and coliphage MS2 on grape tomatoes, Both alone and in combination with organic acids and surfactants. Faculty of the University of Delaware. Dissertation
Lucera ,A., Costa, C. , Conte, A., and Del Nobile, M. 2012.Food applications of natural antimicrobial compounds.FrontiersinMicrobiology Antimicrobials, Resistance and Chemotherapy. 3(287):1-13.
Liusia, J., J. Penuelas, and et al . 2005. Sustained accumulation of methyl salicylate altersantioxidant protection and reduces tolerance of Holm oak to heat stress. J. Physiol Plantarum. 124:353-361.
Lopez-Malo, A, Alzamora, SM and Guerrero, S. 2000.Natural antimicrobials from plants, pp.
237–264.In Stella M. Alzamora, MaríaS.Tapia, Aurelio López-Malo (eds) Minimally Processed Fruits andVegetables.Fundamentals Aspects andApplications, Aspen Publishing Inc., USA.
Kuznetsov VI and Shevykova NI (1999) Proline under stress: Biological role, metabolism, and regulation. Russian Journal of Plant Physiology. 46: 274-287.
Maxie, R.B. 1978. Lettuce salad as a carrier of microorganisms of public health significance. J.Food Prot. 41:435-438.
Marino M, Bersani C and Comi G. 2001. Impedance measurements to the antimicrobial activity of essential oils from Lamiaceae and compositae. Int.J. Food Microbiol. 67: 187-195.
Maskoki, A.M., and Mortazavi, S.A. 2004. The effect of Thymus and Ammi on the control of Aspergillus parasiticus on Pear in the storage. Agricultural Uloum and Fonoon and Natural Resources J., 8: 2. 207-214.
Martin-Dianaa, A.B., Ricoa, D., Frias, J.M., Baratb, , J.M., Henehana, G.T.M., Barry-Ryan, C. 2007. Calcium for extending the shelf life of fresh whole and minimally processed fruits and vegetables: a review. Trend in Food Science and Technology. 18:210-218
Machado, F.L. de C., Alves, R.E., Figueiredo, R.W. 2008. Application of 1-methylcyclopropene, calcium chloride and calcium amino acid chelate on fresh-cut cantaloupe muskmelon.Pesq. agropec. Bras.43(5):569-574.
Metwally, A., Finkemeier, I., Georgi, M. and Dietz, K. J. 2003. Salicylic acid alleviates the cadmium toxicity in barley seedlings. Plant Physiol, 132: 272–281.
M.K. Patel, A. Theiß, E. Worrell,1998. Surfactant production and use in Germany: resource requirements and CO2 emissions. Resources, Conservation and Recycling 25 (1999) 61–78
Muche, B.M., and Rupasinghe H. P. V. 2011.Natural antimicrobial agents of cinnamon (Cinnamomumzeylanicum L. and C. cassia) and vanilla (Vanilla planifola, V.pompona, and V. tahitensis) for extending the shelf-life of fresh-cut fruits.Ethiop. J. Appl. Sci. Technol. 2(1): 1-13
Nongtaodum, S., and Jangchud, A.2009. Effects of edible chitosan coating on quality of fresh-cutmangoes (fa-lun) during storage.Kasetsart J. (Nat. Sci.). 43 : 282 - 289.
Nirupama Pila, Neeta B. Gol and T.V. Ramana Rao. 2010. Effect of post harvest treatments on physicochemical characteristics and shelf Life of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) fruits during storage. American-Eurasian J. Agric. & Environ. Sci., 9 (5): 470-479.
Olusola Lamikanra. 2002. Fresh-cut fruits and vegetables: science, technology, and market. CRC Press LLC. United States of America. Washington, D.C
Picchioni, G.A. and Watada, A.E. 1998. “Membrane structural lipid changes in fresh-cut
carrots; revisiting the “wounding and aging” phenomenon.” Acta Hort. 464: 237–242.
Popova, L., V. Ananieva.,et al . 2003. Salicylic acid and methyl jasmonate-induced protevtion on photosynthesis to paraquat oxidative stress. J. Plant Physiol, Specal issue. 13: 152.
QIANG, Z., DEMIRKOL,D., ERCAL,N, ADAMS C. 2005. Impact of Food Disinfection on Beneficial Biothiol Contents in Vegetables . J. Agric. Food Chem. 53, 9830-9840
Raskin, I . 1992. Role of salicylic acid in plants . annu. Rew . plant physiol.43:439-463
Raybaudi-Massilia, RM, Rojas-Grau, MA, Mosqueda-Melgar, J and Martin-Belloso, O. 2008a.Comparative study on essential oilsincorporated into an alginate-based edible coating to assure the safety and quality offresh-cut Fuji apples. Journal of Food Protection 71(6):1150-1161.
Raybaudi-Massilia, RM, Mosqueda-Melgar, J andMartín-Belloso, O. 2008b. Edible alginatebasedcoating as carrier of antimicrobials toimprove shelf-life and safety of fresh-cut melon. International Journal of FoodMicrobiology 121(3):313-327.
Raymond,L.V., Zhang, M. and RoknulAzam, S.M. 2012. Effect of Chitosan Coating on Physical and Microbial Characteristics ofFresh-Cut Green Peppers (Capsicum annuum L.). Pakistan Journal of Nutrition 11 (10): 806-811, 2012.
Ricoa, D., Martı´n-Dianaa, A.B., Baratb J.M., and Barry-Ryan, C . 2007. Extending and measuring the quality of fresh-cut fruit and vegetables: a review. Trends in Food Science & Technology. 18 :373-386
Rico, D., Martin-Diana, A. B., Henehan, G. T. M., Frias, J., Barat, J. M.,& Barry-Ryan, C. 2007. Improvement in texture using calcium lactate and heat-shock treatments for stored ready-to-eat carrots. Journal of Food Engineering, 79:1196-1206.
Rosen, J.C. and Kader, A.A. 1989. “Postharvest physiology and quality maintenance of sliced
pear and strawberry fruits.” J. Food Sci. 54: 656–659.
Rodgers, S.L.,et al. 2004. A comparison of different chemicalsanitizers forinactivating Escherichia coli O157:H7 and Listeria monocytogenes insolution and on apples, lettuce, strawberries, and cantaloupe. J. Food Prot. 67:721–731
Rupasinghe, HPV, Boulter-Bitzer, J, Ahn, T andOdumeru, JA. 2006. Vanillin inhibits
pathogenic and spoilage microorganisms invitro and aerobic microbial growth in
fresh-cut apples. Food Research International.39(5):575-580.
Sangsuwan, J, Rattanapanone, N and Rachtanapun,P. 2008. Effect of chitosan/methyl cellulosefilms on microbial and qualitycharacteristics of fresh-cut cantaloupe andpineapple. Postharvest Biology andTechnology 49(3):403-410.
Sapers, G.M. and Miller, R.L. 1992. “Enzymatic browning control in potato with ascorbic
acid-2-phosphates.” J. Food Sci. 57:1132–1135.
Sapers, G. M., Disinfection of Contaminated Produce with Conventional Washing and Sanitizing Technology. The Produce Contamination Problem: Causes and Solutions. Chapter 16. 393-424. Elsevier, Inc. 2009
Saul Ruiz-Cruz1,et al 2012.. Effect of Sanitizers and Oregano Essential Oilstoss Reduce the Incidence of Salmonella and Other Pathogens in Vegetables.Salmonella Diversified Superbug 185-194
Sayyari,m., M. Babalar, S. Kalantari, M. Serrano, D. Valero. Effect of salicylic acid treatment on reducing chilling injury in stored pomegranates. Postharvest Biology and Technology 53: 152–154
Schutz M and Fangmeir E (2001) Growth and yield response of spring wheat (Triticum aestivum L. cv. Minaret) to elevated CO2 and water limitation. Environmental Pollution. 11: 187-194.
Senaratna, T., Touchell, D., Bunn, E. and Dixon, K.2000. Acetyl salicylic acid (Aspirin) and salicylic acid induce multiple stress tolerance in bean and tomato plants. Plant Growth Regultor, 30: 157-161.
Sikkema, J., De bont, J. A. M., Poolman, B., 1995. Mechanism of membrane toxity of hydrocarbons.Microbiol.Rev. 59, 201- 222.
Simons, L. (ed.). 2001. New washing treatments for minimally processed vegetables. Food Science Australia, Sydney, Australia.
Tassou C, Koutsoumanis Kand Ny chas G. J. E. 2000. Inhibition of salmonella enteritidis and staphylococcus aureus in nutrient broth by mint essential oil. Food Res. Int. 33: 273- 280.
Taiz L and Zeiger E (2002). Plant Physiology (3th ed). Sunderland: Sinauer Associates, In.
Tournas, VH, Heeres, J and Burgess, L. 2006. Mouldsand yeasts in fruit salads and fruit juices.Food Microbiology 23(7):684-688.
Varoquaux, P., Mazollier, J. and Albagnac, G. 1996. The influence of raw material characteristics on the storage life of fresh-cut butterhead lettuce. Postharvest Biol. and Technol. 9: 127–139.
Valero , D ., et al . 1999. Polyamine roles on the post – harvest of fruits : a review . pp. 39-55
Varoquaux, P. & Mazollier, J. 2002. Overview of the European fresh-cut produce industry. In O. Lamikanra, ed. Fresh-cut fruits and vegetables. Science, technology and market. Boca Raton, Florida, CRC Press. LLA.
Vandekinderen I,.2009 et al. Optimization and evaluation of a decontamination stepwith peroxyacetic acid for fresh-cut produce.Food Microbio. 26(8):882-888.
Vescovo, M., Torriano, S., Orsi, C., Macchiarolo, F., and Scolari, G. 1996.Application of
antimicrobial-producing lactic acid bacteria to control pathogens in ready-to-use vegetables. J. Appl. Bacteriol. 81(2):113–119.
Velez Rivera, E., 2005.A Review of Chemical Disinfection Methods forMinimally Processed Leafy Vegetables:A Report. Kansas State University.Manhattan,
VipulGohel, Anil Singh, MaisuriaVimal, PhadnisAshwini and Chhatpar H.S.2006. Bioprospecting and antifungal potential of chitinolytic microorganisms.African Journal of Biotechnology.5 (2: 54-72.
wang , c, Y , 1982. Physiological and biochemical responses of plant to chilling injury . HortScience . 17 : 171-174
wang, C, y , w. s . Conway ., 1993 . Postharvest infiltration of polyamines and calcium influences ethylene production and texture changes in golden delicious apples . Sci . 118: 801-806
Wan, J., Wilcock, A., and Coventry, M.J. 1998. The effect of essential oils of basil on the
growth of Aeromonashydrophila and Pseudomonas fluorescens. J. Appl. Microbiol. 84(2):152–158.
Windhom B. The health effects of pesticides. 2001. http:// Pesticide.
Yin, M. C, cheng, W.S, 2003. Antioxidant and antimicrobial effects of four garlic-derived organo sulfur compound dsin ground