فهرست:
چکیده
فصل اول: مقدمه
1-1- مشخصات گیاهشناسی و پراکنش اکولوژیک توت فرنگی
1-2- روش تکثیر، فرآیند کاشت و برداشت توت فرنگی
1-3- خواص تغذیهای توت فرنگی و اثر آن در سلامتی انسان
1-4- اهمیت اقتصادی
1-5- اهمیت نانوکلات آهن در تولید محصولات کشاورزی
1-6- بیان مسئله و هدف تحقیق
فصل دوم: بررسی منابع
2-1- ترکیبات کودی حاوی تنظیم کننده های رشد گیاهی
2-2- تاثیر نانوکلات آهن بر کمیت و کیفیت رشد
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- منبع گیاهی مورد استفاده
3-2- بستر کشت آماده کردن نمونه گیاهی
3-3- آماده کردن مواد
3-4- استقرار نمونه ها
3-5- شرایط نگهداری بوتههای کشت شده
3-6- تیمارهای آزمایش
3-7- شرایط نگهداری نمونهها و اندازهگیری صفات
3-8- ارزیابی صفات
3-9- تجزیه و تحلیل دادهها
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- ارزیابی صفات
4-1-1- وزن تر
4-1-2- وزن خشک
4-1-3- وزن میوه
4-1-4- تعداد برگ
4-1-5- طول برگ
4-1-6- تعداد گل
4-1-7- قطر گل
4-1-8- تعداد شاخه
عنوان صفحه
4-1-9- طول شاخه
4-1-10- تعداد میوه
4-1-11- ارتفاع گیاه
4-1-12- تعداد ریشه
نتیجه گیری کلی
پیشنهادها
منابع
چکیده انگلیسی
منبع:
آلیاری، ه.، شکاری، ف. و شکاری ،ف. 1379. دانههای روغنی، زراعت و فیزیولوژی. انتشارات عمیدی. تبریز. صفحه182.
احیائی، م.ع.، و بهبهانی زاده، ع. 1372. شرح روشهای تجزیه شیمیایی خاک، نشریه 893 ، موسسه تحقیقات خاک و آب، صفحه 90.
امامی، ع. 1375. روشهای تجزیه گیاه، جلد اول. نشریه 982 ، مؤسسه تحقیقات خاک و آب، صفحه 120.
بدون نام. 1388. آمار نامه. سازمان جهاد کشاورزی قم، دفتر برنامه ریزی و بودجه، صفحه 250.تکنولوژی آموزشی.چاپ اول.کرج. ایران، 120 صفحه.
پیوندی،م.، کمالی جامکانی، ز.، میرزا، م.، 1390. تاثیر نانوکلات آهن با کلات آهن بر رشد و فعالیت آنزیم های آنتیاکسیدان مرزه. مجله تازههای بیوتکنولوژی سلولی- مولکولی، دوره دوم، شماره پنجم.
تفضیلی، ع. 1372. کشت توتفرنگی. مرکز نشر دانشگاه شیراز.
حکیمی ، ج. 1370. پرورش توتفرنگی.
خلیقی، ا.، حجتی، ی.، بابالار، م. و نادری، ر. ، 1385. بررسی اثرات تیمار محلول غذایی سایتوکنین و بافت خاک بر خصوصیات کیفی و کمی پیاز و تعداد پیازچه در لاله هیبرید داروین رقم اپلدورن. زراعت و باغبانی،73- 64: 58.
خوشگفتار منش، ا . 1386. مبانی تغذیه گیاه. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. صفحه462.
سرسیفی ، ح.، 1378. پرورش توتفرنگی . انتشارات مرکز تحقیقات کشاورزی کردستان.
سپهر،ا. 1382. تاثیر عناصر مختلف کودی بر کمیت و کیفیت آفتابگردان. در کتاب تغذیه بهینه دانههای روغنی، گامی موثر در نیل به خودکفایی روغن در کشور. انتشارات خانیران. تهران. ایران. صفحه452.
فرشادفر،ع. 1380. اصول و روشهای آماری چند متغیره. انتشارات طاقبستان. چاپاول، صفحه450.
فرشی، ع. الف.، شریعتی، م.ر.، جاراللهی، ر.، قایمی، م. ر.، شهابی فر، م. و تولایی. م.م. 1376. برآورد آب مورد نیاز گیاهان عمده زراعی و باغی کشور. جلد اول: گیاهان زراعی. نشر آموزش کشاورزی. کرج. ایران. صفحه90.
کوچکی، ع. و سرمدنیا، ح.، 1379. فیزیولوژی گیاهان زراعی، تالیف گاردنر، اف.پی.، آر. ب. پی یرس، و آر.آل. میشل، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ص396.
لبافی، م.، رزازی،ع.، خلج،ح.، احیایی، ع.، نظران، م.ح.، بررسی تاثیر نانو کود کلات آهن بر کمیت و کیفیت گوجهفرنگی.
مرتضوی، س.، نادری، ر.، کافی، م.، خلیقی، ا.، بابالار، م. و علی زاده، ه.1385. بررسی اثرات مصرف کلسیم و سیتوکنین بر صفات مورفوفیزیولوژیکی رز شاخه بریده رقم الونا. مجله علوم باغبانی ایران(علوم کشاورزی ایران)، 137- 145: 39.
ملکوتی، م. غیبی، م. 1379. تعیین حد بحرانی عناصر غذایی موثر در خاک، گیاه و میوه. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، معاونت آموزش و تجهیز نیروی انسانی، نشر آموزش. کرج، صفحه56.
ملکوتی، م.، کشاورز، پ.، سعادت، س. و خلدبرین، ب. 1382. تغذیه گیاهان در شرایط شور. انتشارات سنا. چاپ اول. تهران. ایران، صفحه 233.
ملکوتی، م.، اسماعیلی، م.، سپهر، ا. و گلچین، ا .1382. بررسی اثرات مصرف کودهای محتوی منیزیم، آهن، منگنز و روی بر صفات کمی و کیفی آفتابگردان. در کتاب تغذیه بهینه دانههای روغنی، گامی موثر در نیل به خودکفایی روغن در کشور. انتشارات خانیران. تهران. ایران. صفحه452.
میرزاپور، م.، نایینی، م.ر.، و حاجی رضا، م.ر. 1386. مقایسه اثر اسید سولفوریک و گوگرد تلقیح شده با تیوباسیلوس بر عملکرد دانه، برخی صفات زراعی و درصد روغن آفتابگردان در شرایط شور آهکی قم. دهمین کنگره علوم خاک، کرج. ایران.
نشریه پژوهش در علوم کشاورزی جلد4 شماره2.
نصوحی، غ.ح. 1380. خیار داربستی. انتشارات صنوبر، صفحه 110.
یعقوبی، س.، میرکاظمی، ف.، افخمی، م.، حقانی، س.، 1389. مروری بر ترکیبات کودی حاوی تنظیمکنندههای رشد گیاهی. اولین کنگره چالشهای کود در ایران: نیم قرن مصرف کود.
Atkin, J.B. and Senn, T.L., 1965. Seaweed products as a fertilizer and soil conditioner. Bot. Mar., 8: 144-148.
Adebooye, O.C., Adeoye, G.O. and Tijani-Eniola, H., 2006. Quality of fruits of varieties of Tomato (Lycopersicon esculentum (L.)Mill) as affected by phosphorus rates. Journal of Agronomy., 5 (3):396-400
Blunden, G. and Wildgoose, P.B., 1977. The effects of aqueous seaweed extract and kinetin on potato yields. J. Sci. Food Agri., 28: 121-125.
Booth, C. O., 1964. Seaweed has possibilities apart from its fertilizer use. Grower, 62:442-443.
Bottril, D. E., Possigham, J. V. and Kriedmann, P. E., 1970. The effect of nutrient deficiencies on Photosynthesis and respiration on spinach. Plant and soil, 33: 424-438.
Brown, C. M. and Aryeetey, A. N., 1973. Maternal Control of Oil Content in Oats (Avena Sativa L.). Crop. Sci 13:120-121.
Briat, J.F., Curie C. and Gaymard, F., 2007. Iron utilization and metabolism in plants. Curr. Opin. Plant Biol; 10: 276-282.
Bose, U. S. and Tripathi, S. K., 1996. Effect of micronutrients on growth, yield and quality of tomato cv. Pusa Ruby. Crop Res; 12(I) :61-64.
Benton Jones, J, editor. Tomato plant culture: in the field, greenhouse, and home garden.10th ed. CRC Press.117
Biesiada, A. and Kołota, E., 2007. Evaluation of some new greenhouse tomato cultivars for production on benches. Spontaneous and induced variation for the genetic improvement of horticultural crops. University Press. University of Technology and Life Sciences in Bydgoszcz, 39-44.
Craigie, J.S., MacKinnon, S.L. and Walter, J.A., 2007. Liquid seaweed extracts identified using 1H NMR profiles. J. Appl. Phycol., 20: 215-221.
Crouch, I.J. and Van Staden, J.1992. Effect of seaweed concentrate on the establishment and yield of greenhouse.
Chouliaras, V., Therios, I., Molassiotis. A. and Diamantidis. G. 2004. Iron chlorosis in grafted sweet orange (Citrus sinensis L.) plants: physiological and biochemical responses. Biol. Plant.(Czech Republic) 48(1): 141-144.
Cesco, S., Nikolic, M., Römheld, V., Varanini, Z. and Pinton, R., 2002. Uptake of 59Fe from soluble 59Fe-humate complexes by cucumber and barley plants. Plant and Soil; 241: 121-128.
Chohura, P., Kołota, E. and komosa, A., 2007. The effect of different source of iron on nutritional value of greenhouse tomatofruit grown in peat substrate. Vegetable crops research bulletin; 67; 55-61.
Correcting iron deficiency in corn with seed row-applied iron sulfate. Agron. J. 95:160–166.
Delgado, I. C. and Sanchez- raya. A. J. 2007. Effects of sodium chloride and mineral nutrients on initial stages of development of sunflower life. Comm. Soil. Sci. Plant Anal. Vol. 38 No. 15/16 pp: 2013-2027.
Dahiya, S. S. and Singh, M. 1976. Effect of salinity alkalinity and iron application on the availability of iron, manganese, phosphorus and sodium in pea ( Pisum sativum L.). Plant. Soil. 44: 697- 702.
Economou, G., Lyra, D., Sotrakoglou, K., Fasseas, K. and Taradilis. P., 2007. Stimulating Orobanche ramosa seed germination with an Ascophyllum nodosum extract. Phytoparasitica, 35: 367-375.
EI-Lebodi, A., EI-Gala, A. M. and Sakr, A. A., 1976. Growth and nutritional status of tomato subjected to foliar spray with certain nutrient solution.Age.Res.Rev;54(4):109-127.
Elhamy, rad A., Shahidi, and Fakhri, H., 2005. Evaluation changes of physicochemical and microbial the bulk tomato paste in During the Cold storage . J Sci tech Agri. Natur. Resour .1:171-180[in persian]
Fageria, N. K., Baligar, V. C. and Clark, R. B. 2002. Micronutrients in crop production. Adv. Agron. 77:185–268.
Featonby-Smith, B.C., and Van Staden, J.,1987. Effects of seaweed concentrate on grain yield in barely. S. Afr. J. Bot., 53: 125-128.
Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), 1997. Preventing Micronutrient Malnutrition: A guide to food-based approaches. Washington D C: International Life Science Institute,.P15.
Gangadhar, G. A. 1992. Effect of micronutrients on the yield and uptake of sunflower. J. Indian. Soci. Soil.Sci. 40(3): 591-593.
Gao. M., Che, Wei, F. C., C. F., Xie, D. T. and Yang, J. H. 2000. Effect of long-term application of manures on forms of Fe, Mn, Cu and Zn in purple paddy soil. Plant Nutr. Fertil. Sci. 6: 11–17.
Godsey, C. B., Schmidt, J. P., Schlegel, A. J., Taylor, R. K., Thompson, C. R. and Gehl, R. J. 2003.
Gheshlaghi E. A., Tafazoli E., 2005.Effect citric acid and, iron sulfate spray onfruit characteristics tomatoes (Lycopersicon esculentom Mill) cv. Urbana. Agri Sci. Natur. Resour; 11(4):71-79 [in Persian].
Giordano, P. M. and Lindsay, W. L. (ed.), Micronutrients in agriculture. Soil Sci. Soc. Am., Madison, WI.
Hankins, S.D., and Hockey, H.P., 1990. The effect of a liquid seaweed extract from Ascophyllum nodosum (Fucales, Phaeophyta) on the two-spotted red spider mite Tetranychus Urticae. Hydrobiologia, 205: 555-559.
Harland, G., Larrinua Craxton, S. and Kindersley, D., editor, 2009. The Tomato Book. 1th ed.US: DK Publishing.,15
. Hartz, T.K., Johnson, P.R., Francis, D.M., Miyao, E.M., 2005. Processing tomato yield and fruit quality improved with potassium fertilization. Hort Science;40:1862-1867
Hashemimajd, K. and Golchin, A., 2009. The effect of iron-enriched vermicompost on growth and nutrition of tomato. J. Agr. Sci. Tech; 11: 613-621
Jungh, A., Kramarovski, E., Marke, l., 1973.Effect of iron on some physiological properties of tomato plants. Hort. Abst:43:759
Köksal A L, Dumanoglu H, Tuna Günes N, Aktas M. The effects of different amino acid chelate foliar fertilizers on yield, fruit quality, shoot growth and Fe, Zn, Cu, Mn content of leaves in williams pear cultivar (Pyrus communis L.). Tr. J. of Agriculture and Forestry1998; 23: 651-658.
Komosa, A., Kołota, E. and Chohura, P., 2002. Usefulness of iron chelates for fertilization of greenhouse tomato cultivated in rockwool. Veget. Crop Res. Bull; 55:35-40.
. Kołota, E., Komosa A. and Chochura, P., 2006. Wpływ chelatów _elazowych Librel Fe DP 7, Pionier Fe 13 i Top 12 na plonowanie pomidora szklarniowego uprawianego w wełnie mineralnej. Acta Agrophysica;7(3): 599–606.
Lucena, J. J., Carate, A., Ramon, A. M. and Manzanares, M., 1990. Iron Nutrition of a Hydroponics Strawberry Culture (Fragaria vesca L.) Supplied with Different Fe Chelates. Plant and Soil, 123: 9-15.
Lichter A., Dvir, O., Fallik, E., Cohen, S., Golan, R., Shemer, Z. and Sagi, M., 2002. Cracking of cherry tomatoes in solution. Postharvest Biology and Technology; 26: 305-312.
Mokhtari, I., Abrishamchi, P. and Ganjeali, A., 2008.The effects of Calcium on amelioration of injuries salt stress on seed germination of tomato (Lycopersicon esculentom.L). Iranian Journal of Sciences & Food Technology., 22(1):89-100 [in Persian]
Miao, J., 1997. Trace Elements and Correlative Disease. Zhengzhou: Henan Medicine and Science University Publisher:34–35. [in Chinese]
Miflin, B., 2000. Crop biotechnology. Where now?. Plant Physio: 123: 17–28.
Norrie, J. and Keathley, J.P., 2006. Benefits of Ascophyllum nodosum marine-plant extract applications to ‘Thompson seedless’ grape production. Acta Hortic., 727: 243-245.
Patier, P., Claude Yvin, J., Kloareg, B., Lienart, Y. and Rochas, C., 1993. Seaweed liquid fertilizer from Ascophyllum nodosum contains elicitors of plant D- glycanases. J. of Appl. Physiol., 5: 343-349.
Rayorath, P., Khan, W., Palanisamy, R., MacKinnon, S.L., Stefanova, R., Hankins, S.D., Critchley, A.T. and Prithiviraj, B., 2008. Extracts of the Brown Seaweed Ascophyllum nodosum Induce Gibberellic Acid (GA3)- independent Amylase Activity in Barley. J. Plant Growth Regul., 27: 370- 379.
Rayorath, P., Narayanan, J.M., Farid, A., Khan, W., Palanisamy, R., Hankins, S., Critchley, A.T. and Prithiviraj, B., 2008. Rapid bioassays to evaluate the plant growth promoting activity of Ascophyllum nodosum (L.) Le Jol. using a model plant, Arabidopsis thaliana L., Heynh. J. Appl. Phycol., 20: 423- 429.
Ramat, P. S. and Mathpal, K. N., 2007. Effect of micronutrients on yield and sugar metabolism of some of the vegetable under Kumam Hill conditions. Sci.Cult 1984; 50(8):243-244.
Senn, T.L., Martin, J.A., Crawford, J.H. and Darting, C.W., 1961. South Carolina Agri. Exp. Station Research Series, No. 23.
Schmulling, T., 2004. Cytokinin. In Encyclopedia of Biological Chemistry (Eds. Lennarz, W., Lane, M.D.), Academic Press/ Elsevier Science.
Stephenson, W.M., 1966. The effect of hydrolysed seaweed on certain plant pests and diseases. Proc. Int. Seaweed Symp., 5: 405-415.
Skelton, B.J. and Senn, T.L., 1969. Effect of seaweed sprays on quality and shelf life of peaches. Proc. Int. Seaweed Symp., 6: 731-735.
Stirk, W.A., Arthur, G.D., Lourens, A.F., Novak, O., Strnad, M. and van Staden, J., 2004. Changes in cytokinin and auxin concentrations in seaweed concentrates when stored at an elevated temperature. J. of App. Phycol., 16: 31-39.
San, Z F. Trace elements and human health. Studies of Trace Elements and Health 2006; 23(3): 66–67. [in Chinese]
Seilsepour, M. and Ghaemi, M. R., 2007. Effects of Different Irrigation Water Quantities and Use of Fe and Zn on Yield and Water Use Efficiency of Tomato. Journal of Soil and Water Sciences. 20(2):71-80[in persian].
Sharayei, P., Sobhani, A. R. and Rahimian, M. H., 2007. Effect of different levels of irrigation water and potassium fertilizer water productivity and quality of tomato (Peto early CH): Journal of Agricultural Engineering Research; 7(27):75-86 [in persian]
Sartain, J. B. 2002. Soil Testing and Interpretation for Florida Turf Grass. Florida Cooperation Extension