فهرست:
مقدمه..............................................................................................................................................................1
فصل اول
کلیات
1-1- سیب زمینی...........................................................................................................................................5
1-1-1- گیاه شناسی سیب زمینی..............................................................................................................5
1-1-2- ارزش و اهمیت خوراکی سیب زمینی..........................................................................................5
1-1-3- اهمیت سیب زمینی از نظر اقتصادی............................................................................................6
1-1-4- میزان تولید و سطح زیر کشت سیب زمینی ................................................................................8
1-1-5- نکات زراعی پرورش سیب زمینی.............................................................................................10
1-2- اهمیت کودهای آلی و زراعت سیب زمینی........................................................................................11
فصل دوم
بررسی منابع
2-1- مروری بر تحقیقات انجام شده در مورد تاثیر کودهای آلی در سیب زمینی و محصولات دیگر.........15
2-2- تحقیقات مرتبط با تاثیر کودهای آلی و شیمیایی در ارقام سیب زمینی...............................................29
فصل سوم
مواد و روشها
3-1- محل و زمان اجرای تحقیق................................................................................................................36
3-2- طرح آزمایشی و تیمارهای مورد استفاده............................................................................................37
3-3- عملیات تهیه زمین، کاشت، داشت و برداشت محصول......................................................................38
3-4- صفات اندازهگیری شده......................................................................................................................41
3-4-1- صفات فیزیولوژیک....................................................................................................................41
3-4-1-1- فلوروسانس کلروفیل.........................................................................................................41
عنوان .............................................................................................................................................صفحه
3-4-1-2- میزان کلروفیل نسبی (عدد اسپد)..............................................................................................42
3-4- 2- صفات مرفولوژیک...................................................................................................................42
3-4-2-1- قطر و تعداد ساقه..............................................................................................................42
3-4-2-2- ارتفاع بوته.........................................................................................................................42
3-4-2-3- قطر غده............................................................................................................................42
3-4-3- عملکرد و اجزا آن.....................................................................................................................42
3-4-3-1- تعداد غده در واحد سطح...............................................................................................42
3-4-3-2- وزن غده در واحد سطح..................................................................................................43
3-4-3-3- تعداد و وزن غده در بوته.................................................................................................43
3-4-3-5- عملکرد غده در هکتار.....................................................................................................43
3-4-3-6- ماده خشک کل در واحد سطح........................................................................................43
3-4-3-7- شاخص برداشت در واحد سطح.......................................................................................43
3-4-4- صفات بیوشیمیایی و کیفی .......................................................................................................43
3-4-4-1- پروتئین خام و نیتروژن....................................................................................................44
3-4-4-2- فسفر و پتاسیم................................................................................................................44
3-4-4-3- نشاسته.............................................................................................................................44
3-4-4-4- روغن خام، قند و فیبر......................................................................................................44
3-4-4-5- درصد ماده خشک ..........................................................................................................45
3-5– نرم افزارها و روشهای تجزیه آماری مورد استفاده...........................................................................45
فصل چهارم
نتایج و بحث
4-1- نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین.............................................................................................47
4-1-1- تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات مرفولوژیک ...........................................................47
عنوان ...............................................................................................................................................صفحه
4-1-2- تجزیه واریانس صفات فیزیولوژیک..........................................................................................51
4-1-3- تجزیه واریانس و مقایسه میانگین عملکرد و اجزای عملکرد ......................................................52
4-1-4- تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات کیفی و بیوشیمیایی..................................................61
4-2- تجزیه همبستگی ساده برای صفات اندازهگیری شده.........................................................................69
نتیجهگیری و پیشنهادات...............................................................................................................................75
منابع مورد استفاده........................................................ ...............................................................................78
منبع:
ارشدی، م. ج.، خزاعی، ح. ر.، محلاتی، م. ن. و عاقلی، س. ا. 1389. اثرات برخی صفات مهم زراعی بر عملکرد سیب زمینی (Solanum tuberosum L.) و امکان تعیین زمان نیاز گیاه سیب زمینی به کود نیتروژن با استفاده از دستگاه کلروفیل متر. نشریه بوم شناسی کشاورزی، 2 (1):128-119.
اخیانی، ا.، سعادت، س.، فائزنیا، ف. و شانیان، ح. بررسی اثرات مقادیر و منابع مختلف کود آلی بر خصوصیات خاک و عملکرد محصول سیب زمینی. همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار، 17 و 18 آبانماه، کرج.
اسکویی، ع. و بایبوردی، ا. 1385. بررسی تاثیر کمپوست زباله شهری، ورمی کمپوست و کود دامی بر روی محصول پیاز. مقالات اولین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست: 1-10.
افشار، ع.، نشاط، ع.، افشارمنش، غ.ر.1390. تاثیر رژیم آبیاری و کود دامی بر کارآیی مصرف آب و عملکرد سیب زمینی در جیرفت. فصلنامه حفاظت منابع آب و خاک، سال اول، 1: 70-63.
امامی، ع. 1385. روشهای تجزیه گیاهی. جلد اول، موسسه تحقیقات خاک و آب، نشریه شماره 982/1.
بیابانکی، ف.ا.، حسینپور، ع.ر.، شریعتمداری، ح. 1384. سینتیک رهاسازی فسفر در خاک های تیمار شده با کود مرغی در شماری از خاک های استان همدان. همین کنگره علوم خاک ایران، 6 تا 9 شهریورماه، تهران.
پارساپور، م. م. و لامع، ح. 1383. امکان تولید چیپس سیب زمینی به روش خشک کردن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران، 1 (2):22-15.
پرویزی، خ. 1386. بررسی صفات کمی و کیفی ارقام جدید زود رس و دیر رس سیب زمینی در کشت بهاره. مجله پژوهش و سازندگی، 79: 90-80.
تالارپشتی، ر.، کامبوزیا، ج.، صباحی ح. و مهدوی دامغانی، ع. 1388. اثر کاربرد کودهای آلی بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی خاک و تولید محصول و ماده خشک گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum L.). دوفصلنامه پژوهشهای زراعی ایران، 1: 268-257.
جامی معینی، م.، مدرس ثانوی، س. م. ع.، کشاورز ، پ.، سروش زاده، ع. و گنجعلی، ع. 1388. ارتباط خصوصیات مورفولوژیک ریشه با کارآیی مصرف نیتروژن در شش رقم سیب زمینی. نشریه پژوهشهای زراعی ایران، 8 (3): 454-444.
جامی معینی، م.، مدرس ثانوی، س. م. ع.، کشاورز ، پ.، سروش زاده، ع. و گنجعلی، ع. 1389. تأثیر مقدار و نحوه تقسیط نیتروژن بر عملکرد غده و بعضی خصوصیات کمی ارقام مختلف سیب زمینی. مجله علوم باغبانی، 23 (1): 56-46.
جلینی، م. 1390. بررسی میزان تجمع نیترات در محصول سیب زمینی و گوجه فرنگی. فصلنامه علمی محیط زیست، 50: 71-62.
حسندخت، م.ر. 1374. بررسی اثر کود دامی و ازت بر صفات کمی و کیفی سیب زمینی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تهران.
حسینی، س. ج.، زردشتی، م.ر.، عبدالهی مندولکانی، ب. و علیزاده، ا. 1389. ررسی تاثیر کود مرغی بر جذب برخی عناصر و عملکرد در سه رقم سیب زمینی. همایش ملی تنوع زیستی و تاثیر آن بر کشاورزی و محیط زیست، 17 و 18 مرادماه، ارومیه.
خزاعی ، ح.ر. و ارشدی، م.ج. 1387. بررسی اثر مدیریت کود سرک نیتروژن با استفاده از کلروفیل متر بر عملکرد و خصوصیات کیفی سیب زمینی رقم آگریا در شرایط آب و هوایی مشهد. مجله علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 22 (2): 63-49.
دزکی، ب. ا.، کوچکی، ع. و محلاتی، م. ن. 1386. اثر کود دامی و عمق کاشت بر مراحل فنولوژیکی و عملکرد غده سیبزمینی. پژوهشهای زراعی ایران، 4 (2): 10-1.
ربیعی،ک.، خدامباشی، م. و رضائی، ع . 1387. شناسایی صفات مؤثر بر عملکرد سیب زمینی با استفاده از روشهای آماری چند متغیره در شرایط تنش و عدم تنش خشکی. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، 46: 131-140.
رستم پور، م.، پازکی، ع.، نصراصفهانی، م.، رستمی زاده، ب. و نصر اصفهانی، م. 1391. بررسی تنوع ژنتیکی برخی از لاینهای میان رس سیب زمینی در مقایسه با ارقام تجاری. مقالات دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران، 1 تا 3 خرداد ماه، تهران.
روزبهانی، ن. 1385. بررسی وضعیت صنایع تبدیلی سیب زمینی و ارائه برخی فراوردههای نوین از آن. وزارت جهادکشارزی، معاونت صنایع و توسعه روستایی، دفتر امور صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی.
زندیان، ف.، فرنیا، ا.، افتخاری نسب، ن. 1391. اثر کود ورمی کمپوست و کود مرغی بر عملکرد و اجسای عملکرد سیب زمینی در شرایط کرمانشاه. اولین کنفرانس ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار، 20 اسفندماه، تهران.
ساجدی، ن. ع.، شیخ عالیوند، س.، مدنی، ح.، صفری کمال آبادی، ح. 1388. اثر تاریخ کاشت و مقادیر نیتروژن بر صفات زراعی سیب زمینی رقم مارکیز. یافتههای نوین کشاورزی، 3 (3): 301-287.
شریفی، م.، حاج عباسی، م. ع.، کلباسی، م. و مبلی، م. 1384. ویژگیهای مورفولوژیکی ریشه و جذب نیتروژن در هشت رقم سیب زمینی. فصلنامه علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، 1 (31): 181-186.
شفیعی، س.، سرابچی، ع.، امیری، م.ا. 1387. بررسی تاثیرمصرف توام ضایعات آلی و کود نیتروژن بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی سیب زمینی. فصلنامه فن آوری های نوین کشاورزی، 15-7.
عزیزی آق قلعه، ب. 1379. تاثیر منابع و مقادیر مختلف کود بر کمیت و کیفیت محصول سیب زمینی. فصلنامه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 27: 19-13.
فلاح، س.، قلاوند، ا.، سمر، س.م.، یدوی، ع. 1390. تاثیر کود مرغی و نحوه اختلاط آن با خاک بر غلظت عناصر غذایی دانه ذرت. پژوهش و سازندگی، 24 (4): 47-40.
قاسم زاده گنجهای، م.، ذبیحی، ح.ر.، اد عابدینی طرقبه، ج. 1391. بررسی اثر منابع مختلف کودهای کارخانه کمپوست مشهد برعملکرد سیب زمینی. ششمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی مدیریت پسماند، 2 تا 3 اردیبهشت ماه، مشهد.
قنبری، ا.، فربودی، م.، علی محمدی، ر.، فرامرزی، ع.، جمشیدی، س. و شمس پور، ش. 1386. بررسی تاثیر سولفات پتاسیم بر خصوصیات کمی و کیفی سیب زمینی رقم آگریا و ساتینا در منطقه میانه. مجله دانش نوین کشاورزی پایدار، 3 (6): 79-69.
کرمی، ع. و نیازی، ج. 1384. تاثیر منابع و مقادیر ماده آلی بر خواص خاک و عملکرد ذرت دانهای. نهمین کنگره علوم خاک ایران ، تهران : 78-75.
متقیان، آ.، پیردشتی، ه. ا. و بهمنیار، م. ع. 1388. واکنش ظهور و رشد گیاهچهای لوبیا سبز (Phaseolus vulgaris L.) به مقادیر مختلف ورمی کمپوست. نشریه بوم شناسی کشاورزی، 1 (1): 114-103.
محمدزاده، ا. 1386. اثرات کودهای سبز و آلی بر خصوصیات خاک و عملکرد سیب زمینی. مجموعه مقالات دهمین کنگره علوم خاک ایران: 85.-79.
31).
محمدیان، م . و ملکوتی، م . ج. 1382. ارزیابی تاثیر دو نوع کمپوست بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک و عملکرد ذرت. اصول تغذیه ذرت (مجموعه مقالات) انتشارات سنا، تهران: 290-281.
مدنی، ح.، فرهادی، ا.، پازکی، ع. و چنگیزی، م. 1388. تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و زئولیت برخصوصیات کمی و کیفی سیب زمینی رقم آگریا در منطقه اراک. یافتههای نوین کشاورزی، 4: 391-379.
مسعودی، ف.، زردشتی، م. ر.، عبدالهی مندولکانی، ب.، رسولی صدقیانی، م. ح. و نظرلی، ح. 1388. اثر دورهای آبیاری بر عملکرد و صفات گیاهی سیب زمینی. مجله علوم زراعی ایران، 12 (3): 278-265.
منتظری، ع.ز، زمردی، ش.، 1386. اثرات کود مرغی وازت بر خصوصیات کمی و کیفی و جذب عناصر غذایی در گوجه فرنگی. دهمین کنگره علوم خاک ایران، 4 تا 6 شهریورماه، تهران.
میرزاشاهی، ک.، سعادت، س. 1389. تاثیر نوع و مقادیرکودهای آلی توام با کودهای شیمیایی بر عملکرد محصول و کربن آلی خاک در یک تناوب زراعی رایج در شمال خوزستان. فصلنامه نشریه زراعت (پژوهش و سازندگی)، 89: 12-1.
میری، ز.، اضغری، ج. و پناهیکرد لاغری، خ. 1387. تأثیر رژیمهای آبیاری و ترکیبهای کودی بر عملکرد دو رقم سیب زمینی در فریدن. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، 46: 186-177.
وزارت کشاورزی. 1389. آمارنامه محصولات زراعی:70-66.
نجفی، ع.، سهرابی، محمد، احمدیان، آ. و ایزدی مقدم، س. 1389. تأثیر مصرف انواع کمپوست بر عملکرد خیار، گوجهفرنگی و سیبزمینی در مقایسه با کودهای دامی و شیمیایی. مقالات پنجمین همایش ملی مدیریت پسماند. 2 تا 3 اردیبهشت ماه، مشهد.
نصر اصفهانی، م. و احمدی، ع. 1384. اثر کودهای آلی و شیمیایی روی نماتود Meloidogyni javanicaدر خیار. فصلنامه بیماریهای گیاهی، 1: 11-1.
نیسانی، س.، فلاح، س.، رییسی، ف. 1390. تاثیر کود مرغی و اوره بر صفات زراعی ذرت علوفهای در شرایط تنش خشکی. دانش کشاورزی پایدار، 21 (4): 74-63.
هاشم آبادی، د. و کاشی، ع. 1383. بررسی تاثیر سطوح مختلف کود نیتروژن و کود مرغی روی صفات کمی و کیفی خیار پاییزه. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی (2): 32-25.
هنردوست، ش.، اجلی، ج.، حسنپناه، د. و فرامرزی، ع. 1390. اثر غلظتهای مختلف مواد آلی هومات پتاسیم بر تولید مینی تیوبر سیب زمینی ارقام آگریا و ساوالان در شرایط گلخانهای. مقالات ششمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی، خوراسگان.
Abou-Hussein, S.D., Abou-Hadid, A.F. and El-Shorbagy, T. 2003. Effect of cattle and chicken manure with or without mineral fertilizers on vegetative growth, chemical composition and yield of potato crops. Acta Hort. (ISHS) 608: 73-79.
Adejobi, S.K. and Ojeniyi, S.O. 2006. Comparative effects of poultry manure and npk fertilizer on growth, yield and nutrient content of sweet potato Ipomoea batatas (L.). Thesis of Department of Crop, Soil and Pest Management, Federal Univesity of Technology, Akure.
Adhikari, R. C. 2001. Effect of fertilizers on growth and yield of potato in humid sub-tropical condition of Chitwan, Nepal. M. Sc. Thesis, Department of Horticulture, IAAS, Rampur, Chitwan, Nepal. pp. 123.
Adhikari, R.C. and Sharma, M.D. 2004. Use of chemical fertilizers on potatoes in sandy loam soil under humid sub-tropical condition of chitwan. Nepal Agric. Res. J., 5: 23-26.
Aghighi Shahverdi Kandi, M., Tobeh, A., Golipouri, A., Jahanbakhsh Godehkahriz, S. and Rastgar, Z. 2012. Concentration changes of Lysine and Methionine amino acids in potatoes varieties affected by different levels of Nitrogen fertilizer.Technical Journal of Engineering and Applied Sciences, 2 (4): 93-96.
A.O.A.C., 2005. Official Methods of Association of gricultural Chemicals, 18th edn. Washington: AOAC.
Asghari-Zakaria, R., Fathi, M. and Hasan-Panah, D. 2007. Sequential path analysis of yield components in potato clones obtained from true potato seeds (TPS). Potato Research, 49(4): 273-279.
Barghi, A., Tobeh, A. and Hassanzade, N. 2012. Effect of nitrogen fertilizer levels on tuber filling rate and protein assimilation in early and late maturing potato. Annals of Biological Research, 3 (9): 4264-4275.
Baniuniene, A. and Zekaite, V. 2008. The effect of mineral and organic fertilizers on potato tuber yield and quality. Latvian Journal of Agronomy, 11:202-206.
Bartova, V., Barta, J., Divis, J., Svajner, J. and Peterka, J. 2009. Crude protein content in tubers of starch processing potato cultivars in dependence on different agro-ecological conditions. Central Eoropean agriculture, 10 (1): 57-66.
Bunce, J.A. 2006. How do leaf hydraulics limit stomatal conductance at high water vapour pressure deficits? Plant, Cell and Environment, 29: 1644–1650.
Burhan, A., 2007. Relationship among yield and some yield characters in potato. J. Biol. Sci., 7: 973-976.
Bushway, M. 2010. Commercial Potato Productionin North America. The Potato Association of America Handbook: 8-9.
El-Ghadban, E. A. E., Ghallab, A. M. and Abdelwahab, A. F. 2002. Effect of organic fertilizer (Biogreen) and biofertilization on growth, yield and composition of Marjoram plants growth under newly reclaimed soil conditions. 2nd Congress of Recent Technologies in Agriculture, 2: 334-361.
El-Ghamry, A. M. 2009. Soil fertility and potato production as affected by conventional and organic farming systems. J. Agric. Sci. Mansoura Univ., 2 (2):141-156.
El-Shazly, M.M. 2008. Potassic, organic and bio-fertilization of potatoes under alluvial soil conditions. Ph. D. Thesis. Fac. of Agric., Mansoura, Univ., Egypt.
El-Sirafya, Z.M., Abbady, K.A., El-Ghamry, A.M. and El-Dissoky, R. A. 2008. Potato Yield Quality, Quantity and Profitabilty as Affected by Soil and Foliar Potassium Application. Research Journal of Agriculture and Biological Sciences, 4(6): 912-922.
El-Sirafyb, Z.M., Abbady, K.A., El-Ghamry, A.M. and El-Dissoky, R. A. 2008. Agroeconomic Evaluation of Conventional and Controlled Release Potassium Fertilizers for Potato Crop. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 2(4): 1092-1103
El-Tantawy, I.M., El-Ghamry, A. M. and Habib, A. H. 2009. Impact of farmyard manure and manure compost tea on potato yield and soil fertility. J. Agric. Sci. Mansoura Univ., 34 (1):669-678.
Etehadnia, M. 2009. Salt Stress Tolerance in Potato Genotypes. Ph.D thesis of Saskatchewan University, Canada: 1-244.
FAO. 2009. Uses of potato. International year of potato conference. 18-23 Nov. Rome. Italy.
FAO. 2011. Food and agriculture organization of the United Nations (http://faostat.fao.org/site/339/default.aspx).
Flis, B., Zimnoch-Guzowska, E. and Mańkowski, D. 2012. Correlations among yield, taste, tuber characteristics and mineral contents of potato cultivars grown at different growing conditions. Journal of Agricultural Science, 4 (7): 197-207.
Gholizadeh, A. 2009. Evaluation of spad chlorophyll meter in two different rice growth stages and its temporal variability. European Journal of Scientific Research, 4: 591-598.
Gilley, G.E. and Eghball, B. 2002. Residual Effects of Compost and Fertilizer Applications on Nutrients in Run off. American Society of Agricultural Engineers, 45(6): 1905–1910.
Guianquinto, G., Sambo, P. and Pimpini, F. 2003. Use of SPAD-502 Chlorophyll Meter for Dynamically Opitimizing the Nitrogen Supply in Potato Crop: First Results. Proc. 9th IS on Field Vegetables. Eds. D.J. Cantliffe et al. Acta Horticultural 607, ISHS.
Gul, Z., Khan, A. A. and Jamil, K. 2011. Review: Study of Potato leaf roll virus (PLRV) of Potato in Pakistan. Canadian Journal on Scientific and Industrial Research, 2 (1): 24-34.
Guler, S. 2009. Effects of nitrogen on yield and chlorophyll of potato (Solanum tuberosum L.) cultivars. Bangladesh J. Bot. 38(2): 163-169.
Hammoda, S. S. 2001. Effect of some agricultural treatments on growth and productivity of Moghat plant under Siani conditions. M.Sc. Thesis, Fac. Agric., Cario Univ., Egypt.
Hepperly, P., Lotter, D., Ulsh, C.Z., Seidel, R., and Reider, C. 2009. Compost, Manure and Synthetic Fertilizer Influences Crop Yields, Soil Properties, Nitrate Leaching and Crop Nutrient Content. Compost Science and Utilization, 17 (2): 117-126.
Hgazaabd, V.K., Diby, L.N., Aké, S. and Frossard, E. 2009. Leaf growth and photosynthetic capacity as affected by leaf position, plant nutritional statusand growth stage in Dioscorea alata L. Journal of Animal & Plant Sciences, 5: 483 - 493.
Jaipaul, J., Sharma, S., Sharma, A.K. 2011. Effect of organic fertilizers on growth, yield and quality of potato under rainfed conditions of central himalayan region of uttarakhand Potato J., 38 (2): 176-181.
Karnataka, M. 2005. Effect of Irrigation Regimes and Organic Manure Levels on Growth and Yield of Potato. J. Agric. Sci., 18 (3):780-782.
Khadem, S.L., Galavi, M., Ramrodi, M., Mousavi, S. R., Rousta, J. and Rezvani-moghadam, P. 2010. Effect of animal manure and superabsorbent polymer on corn leaf relative water content, cell membrane stability and leaf chlorophyll content under dry condition. AJCS 4(8): 642-647.
Khayatnezhad, Shahriari, R. and R. Gholamin. 2011. Correlation and path analysis between yield and yield components in potato (Solanum tubersum L.). Middle-East Journal of Scientific Research, 7 (1): 17-21.
Laei1, G., Noryan, M. and Afshari, H. 2012. Determination of the planting depth of potato seed tuber yield and yield components of two varieties agria and draga response curves seed. Annals of Biological Research, 3 (12): 5521-5528
Lairon, D. 2009. Nutritional quality and safety of organic food. A review. Agron. Sustain. Dev.:1-9.
Laszlo, M. 2010. Effects of potassium mineral fertilization on potato (Solanum tuberosum L.) yield on a chernozem soil inhungary. Geophysical Research Abstracts, 12: 2835-2837.
Magagula, N.E.M., Ossom, E.M., Rhykerd, R.L. and Rhykerd, C.L. 2010. Effects of Chicken Manure on Soil Properties under Sweetpotato [Ipomoea batatas (L.) Lam.] Culture in Swaziland. American-Eurasian Journal of Agronomy, 3 (2): 36-43.
Maxwell, K. and Johnson, G. N. 2000. Chlorophyll fluorescence- a partial guide. J. expr. Botany, 51 (345): 659-668.
Mitelut, A.C and Popa, M.E. 2011. Seed germination bioassay for toxicity evaluation of different composting biodegradable materials. Romanian Biotechnological Letters, 16 (1): 121-129.
Moller, K., Habermeyer, J., Zinkernagel, V. and Reents, H. 2007. Impact and interaction of nitrogen and Phytophthora infestans as yield-limiting and yield reducing factors in organic potato (Solanum tuberosum L.) crops. Potato Research, 49: 281-301.
Monheim, A.G and et al. 2008. The Potato: A crop with prospects. The Bayer CropScience Magazine for Modern Agriculture, 1 (08): 1-32.
Moon, P.E. 1997. Basic On-Farm Composting Manual. Final report of The Clean Washington Center, Department of Community, Trade & Economic Development, Washington State University: 1-29.
Moore, A. and Olsen, N. 2009. Fertilizing potatoes in Idaho with dairy manure. Presented at the Idaho Potato Conference on January 21, 2009.
Mosley, A., Vales, I., McMorran, J. and Yilma, S. 2011. Principles of Potato Production. Oregon stat university publications: 1-25.
Murniece, I., Kruma, Z. and Skrabule, I. 2012. Carotenoids and colour before and after storage of organically and conventionally cultivated potato genotypes in Latvia. World Academy of Science, Engineering and Technology, 67: 1201-1205.
Mustonen, L., wallius, E. and Timo, H. 2010. Nitrogen fertilization and yield formation of potato during a short growing period. Agriculture and food science, 19: 173-183.
Najm, A. A, Haj Seyed Hadi, M. R., Fazeli, F., Taghi Darzi, M., and R. Shamorady. 2010. Effect of Utilization of Organic and Inorganic Nitrogen Source on the Potato Shoots Dry Matter, Leaf Area Index and Plant Height, During Middle Stage of Growth.International Journal of Agricultural and Biological Sciences 1(1): 26-29.
Naik, K.R., Basavaraja, N. and Johri, S. 2012. Variability and Correlation Studies in Potato (Solanum tuberosum L.) for Rainfed Situation in Southern Plateau of India. Research Journal of Agricultural Sciences, 3 (3): 32-41.
Naz, F., Ali