فهرست:
چکیده
فصل اول
مقدمه
فصل دوم
2- کلیات و بررسی منابع
2-1- تاریخچه کشت
2-2- ردهبندی گیاهی
2-3- طبقه بندی موهای ایران از نظر سیستماتیک
2-4- مشخصات گیاهشناسی ویتیس وینیفرا
2-5- مشخصات گیاهشناسی انگور عسکری
2-6- ساختار اندام های مو
2-6-1- ریشه
2-6-2- تنه و شاخه
2-6-3- قسمت انتهایی شاخه مو
2-6-4- گره ها و جوانه ها
2-6-5- پیچک
2-6-6- برگ
2-6-7- گل
2-6-8- خوشه و میوه
2-6-9- تکثیر مو
2-7- نیازهای اکولوژیکی انگور
2-8- اهمیت و ارزش غذایی انگور
2-9- سطح زیر کشت و تولید انگور در دنیا و ایران
2-10- سطح زیر کشت و تولید انگور در کاشمر
2-11- مصرف کودهای شیمیایی و آلی
عنوان
2-12- ازدیاد مو
2-12-1- ازدیاد غیرجنسی
2-12-2- ازدیاد جنسی
2-13- پیش رس کردن انگور
2-14- تعویق انداختن رسیدگی
2-15- ازدیاد حجم حبه های انگور
2-16- جلوگیری از ریزش گل انگور
2-17- تاثیر مواد تنظیم کننده رشد بر انگور
2-18- جیبرلیک
2-18-1- نقش جیبرلیک در گیاه
2-18-2- کاربرد جیبرلیک در باغبانی
2-19- حلقه برداری انگور
2-19-1- اهداف حلقه برداری
2-20- تنک کردن انگور
2-20-1- تنک کردن خوشه میوه
2-20-2- تنک کردن حبه
2-20-3- تنک کردن گل
2-21- آشنائی با تعدادی از اصطلاحات و اندام های انگور
2-22- زمان برداشت محصول
2-23- فیزیولوژی رشد ونمو انگور
2-23-1- فتوسنتز
2-23-2- تنفس
2-23-3- تعرق
2-23-4- اشک مو
2-23-5- جذب مواد کانی
فصل سوم
3- مواد و روشها
عنوان
3-1- موقعیت جغرافیایی محل اجرای طرح
3-2- وضعیت آب و هوایی منطقه
3-3- روش اجرا
3-4- ویژگی های مورد ارزیابی، محاسبات و اندازه گیری ها
3-4-1- مواد جامد محلول کل(total soluble solid, tss)
3-4-2- اندازه گیری pH
3-4-3- اسیدیته قابل تیتر(اسید تارتاریک)
3-4-4- وزن حبهها
3-4-5- طول حبهها
3-4-6- عرض حبه
3-4-7- طول خوشه
3-4-8- میانگین عملکرد
3-4-9- آنالیز خاک
3-5- استخراج داده ها و تجزیه و تحلیل داده های آزمایشی
فصل چهارم
4- نتایج
4-1- محلول پاشی اسید جیبرلیک
4-1-1- عملکرد کل تاک
4-1-2- تعداد خوشه
4-1-3- وزن خوشه
4-1-4- طول خوشه
4-1-5- عرض خوشه
4-1-6- تعداد حبه درخوشه
4-1-7- وزن حبه
4-1-8- طول حبه
4-1-9- عرض حبه
4-1-10- تعداد بذر در حبه
عنوان
4-1-11- وزن بذر درحبه
4-1-12- pH
4-1-13- میزان اسید تارتاریک
4-1-14- درصد مواد جامد محلول
4-2- حلقه برداری
4-2-1- عملکرد کل تاک
4-2-2- تعداد خوشه
4-2-3- وزن خوشه
4-2-4- طول خوشه
4-2-5- عرض خوشه
4-2-6- تعداد حبه درخوشه
4-2-7- وزن حبه
4-2-8- طول حبه
4-2-9- عرض حبه
4-2-10- تعداد بذر در حبه
4-2-11- وزن بذر درحبه
4-2-12- pH
4-2-13- میزان اسید تارتاریک
4-2-14- درصد مواد جامد محلول
4-3- تنک حبه
4-3-1- عملکرد کل تاک
4-3-2- تعداد خوشه
4-3-3- وزن خوشه
4-3-4- طول خوشه
4-3-5- عرض خوشه
4-3-6- تعداد حبه درخوشه
4-3-7- وزن حبه
عنوان
4-3-8- طول حبه
4-3-9- عرض حبه
4-3-10- تعداد بذر در حبه
4-3-11- وزن بذر درحبه
4-3-12- pH
4-3-13- میزان اسید تارتاریک
4-3-14- درصد مواد جامد محلول
4-4- تنک خوشه
4-4-1- عملکرد کل تاک
4-4-2- تعداد خوشه
4-4-3- وزن خوشه
4-4-4- طول خوشه
4-4-5- عرض خوشه
4-4-6- تعداد حبه درخوشه
4-4-7- وزن حبه
4-4-8- طول حبه
4-4-9- عرض حبه
4-4-10- تعداد بذر در حبه
4-4-11- وزن بذر درحبه
4-4-12- pH
4-4-13- میزان اسید تارتاریک
4-4-14- درصد مواد جامد محلول
فصل پنجم
5- بحث
منابع
منبع:
آزاده راد، 1385. بررسی تاثیر تیمار های هورمون GA3 بر روی اندازه خوشه و حبه در انگور رقم یاقوتی . دانشگاه تهران.
بلک، ب و همکاران. 1380، فیزیولوژی درختان میوه، رشد و نمو. ترجمه راحمی، م. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. صفحه 14.
پیری ح.، معافپوریان غ.ر. و درستکار م. 1384 . بررسی تأثیر ازت، فسفر، پتاسیم و برخی عناصر کم مصرف برروی خصوصیات کمی وکیفی انگور رقم عسگری. خلاصه مقالات چهارمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 145
پیشبین.ا، دهلوی.ا 1360. بررسی تاثیر هورمون ژیبرلین روی دو رقم انگور عسکری و مهر..دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان.
تدین م.س. و رستگار ح. 1379 . تأثیر محلول پاشی اسید جیبرلیک بر کلروز آهن درخت پرتقال در یک خاک آهکی. مجله علوم خاک و آب، ویژه نامه باغبانی ، جلد 12 ، شماره 8،ص 31-25.
حیدری.م، ابوطالبی.ع، کرمی.م.ج، محمدی.ع 1390. اثر اسید جیبرلیک ، تنک حبه و خوشه بر خصوصیات میوه انگور رقم یاقوتی. مجله به زراعی نهال وبذر .جلد 2-27 شماره 3.
خوشخوی.م. ب، شیبانی. ا، روحانی. و ع، ا، تفضیلی. 1381. اصول باغبانی. انتشارات دانشگاه شیراز. چاپ 11، صفحه 433-431.
رمضانیملکرودی.م، ع.طلایی، ا.خلیقی و ع.علیاکبری1384. بررسی اثر اسید جیبرلیک بربرخی خصوصیات کمی و کیفی میوه انگور در شیراز. پژوهش و سازندگی.
شیری، م. و م، ج، ملکوتی. 1380. تاثیر روش کوددهی در درختان انگور و بادام. مجله علوم خاک و آب. جلد 12، شماره 14، صفحه 193-187.
شیری، م. ر، ا، رنجبر. و م، ج، ملکوتی. 1380، تاثیر محلول پاشی ازت، روی و بور بر خصوصیات کمی و کیفی انگور بیدانه. مجله علوم خاک و آب. جلد 12، شماره14،صفحه 203-195.
صادقی، بهزاد 1378. اثر هورمون ژیبرلین روی ارقام انگور پایان نامه فوق لیسانس دانشگاه کشاورزی دانشگاه تهران.
ناظمیه.ع 1372. بیولوژی مو(ترجمه).انتشارات دانشگاه تبریز ص 274حجت الله بداقی وهمکاران . 1386.مجله علوم و فنون باغبانی ایران . جلد ٨، شماره ١ ،صفحه های ٥٥ تا ٦٤.
طلایی ع، 1387 ، فیزیولوژی درختان میوه مناطق معتدله، چاپ اول، مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، 423 ص.
غیبی م.ن. و درستکار م. 1379 . تأثیر بهینه عناصر غذایی بر افزایش عملکرد رقم انگور سیاه. خلاصه مقالات دومین همایش ملی استفاده بهینه از کود وسم در کشاورزی، کرج، ایران.
عزیزی.م، ملکوتی.م.ج 1380. مقایسه روشهای کاربرد عناصر کم مصرف و در ارتباط با عملکرد و کیفیت میوه انگور . مجله علوم خاک و آب جلد 2 – 15 ص 180-190
قنادها، م، ر. م، زهراوی. وک، وحدتی. 1382، اصلاح گیاهان باغبانی، موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران. صفحه 201 تا 202.
مالینز و همکاران. 1386، زیست شناسی تاک، ترجمه. اثنی عشری، م. م، غلامی. و پ، الماسی. انتشارات دانشگاه ابوعلی سینا. صفحه 179-170.
محمودزاده.ح 1385. اثر زمان و محل حلقه برداری بر عملکرد و کیفیت انگور و کشمش رقم سفید بیدانه در منطقه تاکستان . زراعت و باغبانی شماره 73 .
محمود زاده، ح.، ا، رسولی. و د، قربانیان. 1388. اثر بخشی روشهای تربیت تاک بر رشد رویشی، عملکرد و کیفیت میوه انگور رقم سفید بیدانه. مجله به زراعی نهال و بذر. جلد2-25، شماره 4، صفحه 387-373.
مختاریان، ع. 1374. شناسایی و مطالعه ارقام محلی انگور در کاشمر. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه تهران.
کاووسی، ب. عشقی، س. تفضلی، ع. 1388، تأثیر تنک خوشه و سطوح مختلف سربرداری شاخه های بارور بر عملکرد متعادل
و بهبود کیفیت میوه انگور عسکری، علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال سیزدهم، شماره 48، صفحه 15-26.
نجاتیان.م.ع 1374. تاثیر تنظیم کننده های رشد (اسید جیبرلیک و سوین) و حلقه برداری در افزایش کیفیت انگور عسکری. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم باغبانی ،دانشکده کشاورزی . دانشگاه شیراز ص 129
Alper, D. and I. Kismali. 2002. Investigations on the effect of different crop load of Amasya and Cardinal grape cultivars on the yields and quality of grape and cuttings. Ege. Uni Ziraat Fak. Derg. 39 (1): 9-16.
Amati, A., B. Marangoni, R. Zironi, M. Castellari and G. Arfelli. 1994. Differentiated grape harvesting.The effects of cluster thining on vine physiology. (IIIrd) Rivista. di Vitic. di Enolo. 47(3): 3-12.
Amati, A., B. Marangoni, R. Zironi, M. Castellari and G. Arfelli. 1994. Differentiated grape harvesting.The effects of cluster thining on vine physiology. (IIIrd) Rivista. di Vitic. di Enolo. 47(3): 3-12.
Anonymous. 2006. Agricultural Statistics Bulletin. Ministry of Jihad -e-Agriculture of iran(in farsi).
Badr S. A., Tufenkjian, J., and Ramming, D. W. 2005. Effects of pruning, girdling, and gibberellic acid application at bloom and berry set on yield and fruit quality of sweet scarlet table grape cultivar. Pp. 47. In: The proceedings of the Annual Meeting of American Society of Enology and Viticulture.
Bhujbal, B.G., and Chaudhari, K.G., 1993; Yield and quality of Thompson seedless grape (Vitis vinifera L.) as influenced by girdling and gibberellins. Res. Jour., Mahatma, phule, Agric. University. 4: 2, 108-112.
Bhujbal, B.G., and Chaudhari, K.G., 1972; Interaction of gibberellin and girdling on certain fruit characteristics in Thompson seedless grape. Res. Jour. Mahatma, Phule, Agric, University. 3: 2,126-130.
Bowen. P. A. and W. M. Kliewer. 1990. Influence of clonal variation, pruning severity, and cane structure on yield component development in Cabernet Sauvignon grapevines. J. Am. Soc. Hort. Sci . 115(4): 530-534.
Bowen. P. A. and W. M. Kliewer. 1990. Relationships between the yield and vegetative characteristics of individual shoot of Cabernet Sauvigonon grape. J. Am. Soc. Hort. Sci.115(4): 534-539.
Brar, H. S., Singh, Z., Swinny E., and Cameron, I. 2008. Girdling and grapevine leafroll associated viruses affect berry weight, colour development and accumulation of anthocyanins in 'Crimson Seedless' grapes during maturation and ripening. Plant Science 175(6): 885-897.
Bravdo, B., Y. Hepner, C. Loinger, S. Cohen and H. Tabacman. 1984. Effect of crop level on growth, yield, and wine quality of high yielding Carignane vineyard. Am. J. Enol. Vitic. 35: 247-252.
Bravdo, B., Y. Hepner, C. Loinger, S. Cohen and H. Tabacman. 1985. Effect of crop level and crop load on growth, yield, must and wine composition, and quality of Cabernet Sauvignon. Am. J. Enol. Vitic. 36: 125 - 131.
Christodouloum A.J., Weaver, R.J., and Pool, R.M., 1968; Relation of girdling and geberellin treatment to fruitset, berry development and cluster compactness in Vitis vinifera grapes. J. Amer. Soc. Hort Sci. 92: 301-310.
Choi. I .M., H. Lee, C. Yun and C. H. Lee. 1997. Influence of number of cluster per vine on vine growth and fruit quality in 2-year-old Kyoho grape(Vitis labruscana B). J. Hort. Sci. Korea 39 (1): 134-139.
Coombe, B.G. 1965; Increase in fruit set of Vitis vinifera by treatment with girdling and growth retardants. Nature 205: 305- 306.
Colapietra, M., L. Tarricone and G. Amico. 1990. Response to girdling and gibberellic acid.CAB Abst.
Edson, C. A., G. S. Howell and J. A. Flore. 1993. Influence of crop level on photosynthesis and dry matter partitioning of Seyval grapevines I. Single leaf and whole vine response pre and postharvest. Am. J. Enol. Vitic. 44: 139-147.
Edson, C. A., G. S. Howell and J. A. Flore. 1995. Influence of crop level on photosynthesis and dry matter partitioning of Seyval grapevines III. Seasonal changes in dry matter partitioning, vine morphology, yield, and fruit composition. Am. J. Enol. Vitic. 46: 478-485.
Formolo R., Rufato L., Kretzschmar A.A., Schlemper C., Mendes M., Marcon Filho J.L., and Lima A.P. 2010. Gibberellic acid and cluster thinning on seedless grape ‘BRS Clara’ in Caxias do Sul, Rio Grandedo Sul state, Brazil. Acta Hort. 884: 467-471.
Gal. Y., A. Naor and B. Bravdo. 1997. Effect of shoot density, crop level and crop load n fruit and wine of Sauvignon Blanc grape. Acta Hort. 427: 151-160.
Harrell, D.C., Williams, L.E., 1989; The influence of girdling and gibberellic acid aplication at fruit set on Ruby seedless and Thompson seedless grapes Am. J. Enol. Viticult. 38: 2, 83-88.
Harvell, D.C., Williams, L.E., 2002; Effect of trunk girdling and GA3 appliation on leaf net Co2 assimilation rate of two seedless grape. Plant physiology supplement. 77: 4, 61.
Hunter, J. J., O. T. Villers and J. E. Watts. 1991.The effects of partial defoliation on quality characteristics of Vitis vinifera L. cv. Cabernet Sauvignon grape. I. Sugerr, acid and pH. S. Afr. J. Enol. Vitic. 12: 42-50
Hunter, J. J. and J. H. Visser. 1990. The effect of partial defoliation on growth characteristics of Vitis vinifera L. CV. Cabernet Sauvignon. II. Reproductive Growth. S. Afr. J. Enol. Vitic. 11(1): 26-33.
Jonsen, F., Swanson, F., Peacock, W., and Leavitt, G., 1975; The effect of width of cane and trunk girdles on berry weight and solids in table Thompson seedless vineyards. Am. J. Enol. Viticult. 26: 90-96.
Jonsen, F., Luvisi, D., Swanson, F., Leavitt, G., and Mayer, G., 1976; Effects of completed and incomplete girdles on Thompson seedless and Ribier table grapes. Am. J. Enol. Viticult. 27: 65-67.
Jindal, P.C., Dhwan, S.S., and Chauhan, K.S., 1982; Effect of girdling alone and in combination with boric acid on berry set, berry drop, yield and quality of grapes. Vitis. 72: 412-418
Keller, M. and W. Koblet. 1994. Is carbon starvation rather than excessive nitrogen supply the case of inflorescence necrosis in Vitis vinifera L. Vitis 33: 81-86.
Naor, A., Y. Gal and B. Bravdo. 2002. Shoot and cluster influence vegetative growth, fruit yield and wine quality of Sauvignon Blanc grapevines. J. Am. Soc. Hort. Sci. 127(4): 628-634.
Norello, V., L. Depalma and L. Tarricone. 1999. Influence of cane girdling and plastic covering on leaf gas excharge, water potential and viticulture performance of table grape cv. Matilde Vitis 38:51-54.
Pereira F.M., and C-de Oliveria J. 1977. Effects of gibberellin applied before and after flowering on characteristics of the bunches of the grape variety Italia. Cientifica. 5: 175-179.
Reynolds, A. G., R. M. Pool and L. R. Mattick. 1986. Effect of shoot density and crop control on growth, yield, fruit composition, and wine quality of 'Seyval blanc' grapes. J. Am. Soc. Hort. Sci. 111: 55-63.
Rojas-Lara, B. A. and J. C. Morrison. 1989. Differential effects of shading fruit or foliage on the development and composition of grape berries. Vitis 28: 199-208.
Roper, T.R., Williams, L.E., 1989; Net Co2 assimillation and carbohydrate partitioning of grapevine leaves in response to trunk girdling and gibberellic acid application. Vitis. 89: 1136-1140.
Roberto, S. R., Yamashita, F., Kanai, H. T., Yano, M. Y., Macente, E. S., and Genta, W. 2004. Cluster maturation of Ruby table grape girdled at different periods. Revista Brasileria de Fruticultura 26(1): 180-182.
Sanjay. S. 1995. Ripening and quality of grape (Vitis vinifera L.) as affected by cluster thining. Hort. J. 8(1):9-15.
Sanchez,Sanchez A., Sanchez,Andreu J., Juarez M., Jorda J., and Bermudez D. 2006. Imporvement of iron uptake in table grape by addition of humic substancecs. Journal of Plant Nutrition. 29(2): 259-272.
Sanghavi, K. and N.A. Phadnis. 1975. Effect of certain mechanical and chemical treatments on the quality improvement of Italian Eliquina grape. CAB Abst.
Sarooshi, R. A. 1977. Some effects of girdling, gibberellic acid sprays, bunch thinning and trimming on the Sultana. Australian Journal of Experimental Agriculture and Animal Husbandary 17(87): 700-704.
Tafazoli, A., Hekmati, J., and Firozeh, P. 1991. Grapevine. University of Shiraz Press. Shiraz, Iran.
Winkler, A.J., Cokk, J.A., and Lider, L.A., 1974; General viticulture. 710pp. University of Calif. Press, Berkeley and Los Angeles.