فهرست:
چکیده ...............................................................................................................................................................1
فصل اول: کلیات تحقیق ...................................................................................................................................2
بیان مسئله وضرورت انجام تحقیق……………………………………………………………………………………………..
سؤالهای اصلی تحقیق…………………………………………………………………………………………………………….
اهداف تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………..
فصل دوم: مرور منابع........................................................................................................................................
2-1 مبدا و تاریخچه زیتون......................................................................................................................................................
2-1-1 تاریخچه زیتون در جهان.................................................................................................................................................
2-1-2 تاریخچه زیتون در ایران.................................................................................................................................................
2-2-1 خصوصیات رقم کایلت.................................................................................................................................................
2-2-2 رقم میشن......................................................................................................................................................................
2-2-3 رقم مانزانیلا..................................................................................................................................................................
2-2-2 رقم زرد........................................................................................................................................................................
2- 3 سطح زیر کشت و تولید زیتون در ایران و دنیا....................................................................................................................
2-4 اهمیت غذایی و دارویی زیتون...............................................................................................................................................
2-5 اکولوژی زیتون.......................................................................................................................................................................
2-6 تغذیه زیتون...........................................................................................................................................................................
2-7 گلدهی زیتون.........................................................................................................................................................................
2-7 -1 گل انگیزی....................................................................................................................................................................
2-7-2 اثر دوره نوری و شدت نور............................................................................................................................................
2-7-3 اثر دما............................................................................................................................................................................
2- 7-4 نقش تنظیم کننده های رشد..........................................................................................................................................
2- 7-5 گل آغازی....................................................................................................................................................................
2-7-6 تمایز...............................................................................................................................................................................
2-7-7 گرده افشانی..................................................................................................................................................................
2-7-8 فنولوژی گل.....................................................................................................................................................................
2-7-9 مرفولوژی گل.................................................................................................................................................................
2-8 خصوصیات میوه زیتون..........................................................................................................................................................
2-8.-1 مراحل رشد و نمو میوه...................................................................................................................................................
2-8-2 تنظیم رقابت بین میوه ها.................................................................................................................................................
2-8-3 تنفس میوه.......................................................................................................................................................................
2-8-4 فتوسنتز میوه...................................................................................................................................................................
2- 8 – 5. مراحل رسیدن میوه و زمان برداشت.............................................................................................................................
2- 8 – 6. سال آوری در زیتون...................................................................................................................................................
2- 8 –7. اهداف اصلاحی زیتون.................................................................................................................................................
2- 9 . بیماریهای زیتون...............................................................................................................................................................
2- 9–1. مگس میوه زیتون.........................................................................................................................................................
2- 9–2. پسیل زیتون..................................................................................................................................................................
فصل سوم: مواد و روشها................................................................................................................................
3-1.محل انجام آزمایش.............................................................................................................................................................
3-2.ارقام مورد استفاده در تحقیق................................................................................................................................................
3- 2–1.رقم کایلت......................................................................................................................................................................
3- 2–2.رقم میشن......................................................................................................................................................................
3- 2–3.رقم مانزانیلا....................................................................................................................................................................
3- 2–4.رقم کنسروالیا.................................................................................................................................................................
3- 2–5.رقم زرد..........................................................................................................................................................................
3-3.طرح آماری مورد استفاده........................................................................................................................................................
3-4.مراحل انجام آزمایش................................................................................................................................................................
3-5.مواد مورد استفاده در تحقیق......................................................................................................................................................
3-6.اندازهگیریهای مزرعهای.............................................................................................................................................................
3-7. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات..................................................................................................................................................
فصل چهارم: تجزیه تحلیل داده ها و یافته های تحقیق.......................................................................................
4-1- نتایج حاصل از اندازه گیری صفات رشدی............................................................................................................................
4-2- نتایج حاصل از اندازه گیری صفات مورفولوژیکی..................................................................................................................
4-3- نتایج حاصل از اندازه گیری صفات پومولوژیکی..................................................................................................................
4-4- نتایج حاصل از اندازه گیری عناصر پر مصرف و کم مصرف برگ.......................................................................................
فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری و پیشنهادات......................................................................................................
5-1. بحث......................................................................................................................................................................................
5-2. نتیجه گیری............................................................................................................................................................................
5-3. پیشنهادها ..............................................................................................................................................................................
فهرست منابع .................................................................................................................................
منبع:
جلیلی، ا.، ربیعی، و.، اعظمی، م. ع. و داغستانی، م. 1390. تنوع ژنوتیپی آلو و گوجه با استفاده از ویژگیهای مورفولوژیکی در منطقه مراغه. مجله به نژادی نهال و بذر. 1(3): 357-374.
دانایی، م.، احمدی، م. ر و گرامی، ع. 1380. تجزیه کلاستر ارقام سویای ایران و بدست آوردن توابع محیطی مربوط به آنها. مجله علوم کشاورزی ایران. 32(2): 285-293.
زینانلو، ع. ا.،ابراهیم زاده معبود،ح.،خلیقی،ا.، طلایی، ع، ر،. 1379. بررسی اثرات گرده افشانی متقابل در تشکیل میوه و خصوصیات روغن در چند رقم زراعی و اثرات سطوح و اثرات سطوح مختلف هورمونهای گیاهی در سال آوری زیتون (L. Olea europaea).
صادقی، ح. 1381. کاشت، داشت و برداشت زیتون. انتشارات نشر آموزش کشاورزی. کرج. ایران.
صادقی، ح. 1389. مدیریت باغهای زیتون. انتشارات آوای مسیح، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. ساری. 320 صفحه.
طاهری، م. و ملکوتی، م. 1379. ضرورت مصرف بهینه کود برای افزایش عملکرد و ارتقاء کیفی زیتون در کشور. نشریه فنی شماره 66. انتشارات نشر آموزش کشاورزی. کرج. ایران.
7) طاهری، م. 1386، مدیریت تغذیه باغهای زیتون، مجموعه مقالات پنجمین جشنواره ملی زیتون، کرمان، ایران.
8) طاهری، م. (1388 الف). گزارش سالانه طرحهای تحقیقاتی. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان. زنجان. ایران.
9) طاهری ، م . طلائی . ع .،1378. بررسی چگونگی افزایش تشکیل میوه و کاهش ریزش میوه ها در درختان زیتون با استفاده از محلول پاشی عناصر نیتروژن، بر(B) و روی. سومین همایش ملی زیتون، 48.
10) طاهری، م. و ملکوتی، م. 1379. ضرورت مصرف بهینه کود برای افزایش عملکرد و ارتقاء کیفی زیتون در کشور. نشریه فنی شماره 66. انتشارات نشر آموزش کشاورزی. کرج. ایران.
طباطبایی، م. 1374. زیتون و روغن آن. انتشارات صندوق مطالعاتی توسعه کشت زیتون. 400 صفحه.
12)فارسی، م. و باقری، ع. 1377. اصول اصلاح نباتات. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. مشهد. 296 صفحه.
13) قلی یان، ا.، زینانلو، ع، ا.، صداقت حور، ش. 1392، تعیین بهترین روش هرس باز جوان سازی زیتون و مناسب ترین زمان مصرف کود، پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی رشت.
14) محمدی، ح. و وکیلی، د. 1385. زیتون (کاشت، داشت، برداشت و فرآوری). انتشارات ندای سبز شمال
15) مسچی، م.، خزینی، ف.، عصمتی، ع.، شیرزاد، ح. و ضرابی، م. م. 1381. راهنمای زیتون (کاشت، داشت، برداشت، فرآوری). نشر آموزش کشاورزی. 196 صفحه
16) مقصودی، ش. 1387. تکنولوژی زیتون و فرآورده های آن. انتشارات علم کشاورزی ایران. 298 صفحه
17) نوری رودسری، ا.، ارزانی، ک.، مومنی، ع. و طاهری، م. 1391. بررسی سازگاری زیتون (Olea europaea L.) در شرایط اراضی شیب دار منطقه طارم استان زنجان با استفاده از سنجش از دور(RS) و سامانه های اطلاعات جغرافیایی(GIS). رساله دکتری تخصصی علوم باغبانی. دانشگاه تربیت مدرس.
18- Aitchison, J. E. T. 1890. “Notes on the products of western Afghanistan and of North – Eastern Persia”. Transactions of the Botanical Society (Edinburgh) 18; pp. 1-228.
19- Alderich, j. H. and Arnold, C. E. 1982. Sprout control of Non bearing peach with NAA. Hort science. No. 17:3.378-379.
20- Androulakis I.I.,1987.Studies on growth flowing and mineral contet of leaves of oliveOlea europaea L) in relation to biennial bearing and mineral nutrition in crete.ph.D.Thesis.
21- Angelopoulos, K., Dichio, B., Xiloyannis, C. 1996. Inhibition of photosynthesis in olive trees (Olea europaea) during water stress and rewatering. Journal of Experimental Botany 47. Pp, 1093-100.
Anonymous, 2000. World catalogue of olive variety. International olive oil council.
Badr S.A., Hartman H.T.,1971.Effect of diurnally fluctuating and constant tempratures on flower induction and sex expression in the olive(Olea europea L.)physiol. Plant,24:40_45.
Bencic, D. Lolic, T. and Sindrak, T. 2010. Morphological diversity of olive (Olea europaea L.) variety lastovka phenotypes in the north-western part of the island of KORCULA. Seed Science. 26: 153-159.
Barranco, D. and Rallo, L. 2000. Olive cultivars in spain. Hort Technology. 10: 107-110.
Barranco, D. Cimato, A. Fiorino, P. Rallo, L. Touzani, A. Castaneda, C. Serafini, F. and Trujillo, I. 2000. World Catalogue of Olive Varieties. International Olive Oil Council, Madrid, Spain.
Bacelar, E. A. Santos, D. L. Moutinho-Pereira, J. M. Goncalves, B. C. Ferreira, H. F. and C. M. 2006. Immediate responses and adaptative strategies of three olive cultivars under contrasting water availability regimes: Changes on structure and chemical composition of foliage and oxidative damage. Plant Science. 170: 596-605.
Benavente G.O., Castillo j., Ortuno a. and Del Rio J.A.,2000. Antioxidant activity of phenolics aging: relation to melatonin. The New York Academy of Sciences,854: 410-424.
Bernier G.,Kint J.M.,Sachs R.M.,1985.the physiology of flowering.Vol 2,PP 212.CRC press.
Chaplin M.H., Stebbins R.L.,Westwood M.N., 1977. Effect of fall-aplied born sprays on fruit set and yield of Italian prune.Hort.Sci.,12:500-501.
Cuevas, J., Rallo L. and H.F Rappoport. 2001. Crop load effects on floral quality in olive . Scientia Horticulturae . Vol, 69(4). pp, 665-672.
Desouky, I. M. Haggag, L. F. Abd El-Migeed, M. M. M. Kishk, Y. F.M. K. and El-Hadi, E. S. 2009. Effect of Boron and Calcium nutrients sprays on fruit set, oil content and oil quality of some olive oil cultivars. World Journal of Agricultural Sciences. 5: 180-185.
Doveri, S. and Baldoni, L. 2007. Olive. p 253-264. In Kole, C. (ed.). Genome Mapping and Molecular Breeding in Plants. Fruits and Nuts.Springer-Verlag. Berlin Heidelberg. Science.26: 153-159
El-Kholy, M. 2001. Olive fruit set - How it really happens. The Olive Press: 14-16.
Ferguson, L., Steven, S. and Martin, G.C. 1994. Olive production manual. University of California. Davis. P. 156.
Fornaciari, M., Galán, C., Mediavilla, A., Dominguez, E. and Romano, B. (2000a) Aeropalynological and phenological study in two olive Mediterranean areas: Cordoba (Spagna) and Perugia (Italy). Plant Biosyst. Vol, 134 (2). pp, 199–204.
Fernandez_Escobar R.,Benloch M.,Navarro C.,Martin G.C.,1992.The time of flower induction in the olive j.Amer.soc.Hort.Sci.117.
Hackett W.P.and Hartman.H.T. 1963. Morphological Development of buds of olive as related to low temperature requirement for inflorescece fomation.Bot.Gaz.,124;383-387.
Hartman H.T.,1953.Effect of winter chilling on fruitfulness and vegetative growth in olive.proc. amer. Soc. Hort.Sci.,62:184_190.
Hartman H.T., Uriu K.,1966.Olive nutrition.p252-261.In: N.F.childers (ed).temperate to tropical
Fruit nutrition. Hort.publ.Rutgers Unive.,New Brunwick,N.j
Kakru ,R,B.,Singh,R.N.and Chacko ,E.K.,1971.Inhibition of flowering in mango(magnifera indica L.) by gyberrllic acid.HortSci.6:140_141.
Lavee, S. 1985. Olive. p. 261-276. In Monselise, S. P. (ed.). Handbook of Fruit Set and Development. CRC Press, Boca Raton, Fl.
Lavee, S. Taryan, J. Levin, J. Haskal, A. 2002. The significance of cross-pollination for various olive cultivars under irrigated intensive growing conditions. Olivae. 91: 25-36.
Lavee, S. 1985. Olive. p. 261-276. In Monselise, S. P. (ed.). Handbook of Fruit Set and Development. CRC Press, Boca Raton, Fl.
Lavee, S. Taryan, J. Levin, J. Haskal, A. 2002. The significance of cross-pollination for various olive cultivars under irrigated intensive growing conditions. Olivae. 91: 25-36.
Leon, L. Martin, L. M. and Rallo, L. 2004. Phenotypic correlations among agronomic traits in olive progenies. American Society for Horticultural Science. 129: 271-276.
Navarorro C.,Fernandez Escobar R.,Benlloch M.,1990.,Flower bud induction in manzanillo olive.Acta Hort.,286:195_8.
Oertli J.J., Richardson W.F.,1970. The mechanism of boron immobility in Plant Physiol, 23:108-116.
Padula, G. Giordani, E. Bellini, E. Rosati, A. Pandolfi, S. Paoletti, A. Pannelli, G. Ripa, V. De Rose, F. Perri, E. Buccoliero, A. and Mennone, C. 2008. Field evaluation of new olive (Olea europaea L.) selections and effects of genotype and environment on productivity and fruit characteristics. Horticultural Science. 22: 87-94.
Rosati, A. Zipancic, M. Caporali, S. and Paoletti, A. 2010. Fruitset is inversely related to flower and fruit weight in olive (Olea europaea L.). Scientia Horticulturae. 126: 200–204.
78- Soyergin, S., Moltay, I., Genc, C. and Sutcu, A. R. 2002. Nutrient status of Olive grown in the Marmara region. Acta Hort. Vol, 586. Pp, 375-377.
Taslimpour, M. Bonyanpour, A. and Rahemi, M. 2008. Determining the best pollinizer of olive [(Olea europaea L.) (Dezfoul)] in fars province. American-Eurasian. J. Agriculture & Environ Science. 4: 682-686.
Tubeileh, A. Turkelboom, F. Abdeen, M. and Al-Ibrehem, A. 2004. Fruit and Oil Characteristics of Three Main Syrian Olive Cultivars Grown under Different Climatic Conditions. Acta Horticultura. 791: 409-414.
Wodbridge C.C.,Vengas A.,Crandall P.C.,1971.The boron content of developing pearT apple and cherry flower buds.j., Amer.Soc.Hort.Sci.,613-615.
.