فهرست:
فصل اول مقدمه و کلیات............................................................................................................................................................................................1
–تاریخچه مرکبات...............................................................................................................................................................................................1
– تاریخچه مرکبات در ایران.........................................................................................................................................................................2
– جایگاه مرکبات در جهان و ایران..................................................................................................................................................................2
1-3- مناطق مهم کشت مرکبات در ایران.............................................................................................................................................................3
1-4- مناطق مرکبات خیز در ایران.........................................................................................................................................................................4
1-5- گیاهشناسی مرکبات........................................................................................................................................................................................4
1-5-1- پرتقال هاملین..............................................................................................................................................................................................6
1-6- خواص مرکبات...................................................................................................................................................................................................6
1-6-1- خواص داروئی پرتقال..................................................................................................................................................................................7
1-7- ترکیبات شیمیایی پرتقال................................................................................................................................................................................7
1-8- کیفیت ظاهری میوه مرکبات.........................................................................................................................................................................9
1-9- کیفیت میوه مرکبات........................................................................................................................................................................................9
1-10- برداشت میوه مرکبات.................................................................................................................................................................................10
1-11- ارزیابی ضایعات پس از برداشت مرکبات................................................................................................................................................10
1-11-1- عوامل ایجاد ضایعات در میوه مرکبات در دوران نگهداری...........................................................................................................11
1-11-2- سرمازدگی مرکبات................................................................................................................................................................................12
1-12- اهمیت کاربرد فن آوری پس از برداشت در مرکبات...........................................................................................................................13
1-13- فن آوری تولید محصولات سالم...............................................................................................................................................................13
1-14- کشف جیبرلین ها......................................................................................................................................................................................14
1-15-اسید جیبرلیک..............................................................................................................................................................................................14
1-16- مسیر بیوسنتز جیبرلین ها........................................................................................................................................................................15
1-17- تاریخچه پلی آمین ها.................................................................................................................................................................................16
1-18- کاربرد پلی آمین ها.....................................................................................................................................................................................18
1-19- مسیر بیوسنتز پلی آمین ها......................................................................................................................................................................19
1-20- هدف از انجام تحقیق..................................................................................................................................................................................20
فصل دوم بررسی منابع
2-1- بازدارنده های بیوسنتز جیبرلین ها............................................................................................................................................................22
2-2- ارتباط مسیر بیوسنتز کاروتنوئیدها با جیبرلین ها..................................................................................................................................23
2-3- کاربرد اسید جیبرلیک در فیزیولوژی پس از برداشت............................................................................................................................24
2-4- خصوصیات پلی آمین ها...............................................................................................................................................................................27
2-5- اشکال مؤثر پلی آمین ها در پس از برداشت............................................................................................................................................28
2-6- اهمیت پلی آمین ها در فیزیولوژی پس از برداشت................................................................................................................................29
2-7- رابطه پلی آمین ها و تنش ها......................................................................................................................................................................31
2-7-1- نقش پلی آمین ها در تنش اکسیداتیو.................................................................................................................................................31
عنوان فهرست مطالب صفحه
2-7-2- تنش مکانیکی و نقش پلی آمین ها در حفظ سفتی بافت میوه.....................................................................................................33
2-7-3- نقش پلی آمین ها در تنش سرما..........................................................................................................................................................34
2-8- ارتباط بین پلی آمین ها، اتیلن و پیری.....................................................................................................................................................36
2-9- انواع رادیکال های آزاد، نحوه تولید و عمل آنها.......................................................................................................................................38
2-10- ارتباط بین جیبرلین ها و پلی آمین ها..................................................................................................................................................39
فصل سوم مواد و روش ها
3-1- تهیه میوه.........................................................................................................................................................................................................40
3-2- طرح آزمایشی.................................................................................................................................................................................................41
3-3- تیمار با اسید جیبرلیک.................................................................................................................................................................................41
3-4- تیمار با محلول پوتریسین.............................................................................................................................................................................41
3-5- تیمار با محلول اسید جیبرلیک و پوتریسین............................................................................................................................................41
3-6- آزمون های کیفی میوه..................................................................................................................................................................................42
3-6-1- اندازه گیری کاهش وزن میوه.................................................................................................................................................................42
3-6-2- تعیین سفتی بافت میوه...........................................................................................................................................................................42
3-6-3- تعیین میزان سرمازدگی میوه.................................................................................................................................................................42
3-6-4- ارزیابی وضعیت ظاهری و بازارپسندی..................................................................................................................................................43
3-6-5- تعیین میزان ویتامین ث..........................................................................................................................................................................43
3-6-6- اندازه گیری فنل کل.................................................................................................................................................................................43
3-6-6-1- تهیه محلول کربنات سدیم.................................................................................................................................................................43
3-6-6-2- رسم منحنی استاندارد اسید گالیک.................................................................................................................................................44
3-6-7-اندازه گیری pH آب میوه........................................................................................................................................................................44
3-6-8- اندازه گیری اسیدیته قابل تیتراسیون...................................................................................................................................................42
3-6-9- اندازه گیری محتوای مواد جامد قابل حل آب میوه..........................................................................................................................45
3-6-10- نسبت بریکس به اسیدیته کل آب میوه............................................................................................................................................45
3-7- تجزیه و تحلیل داده ها.................................................................................................................................................................................45
فصل چهارم نتایج
4-1- سفتی بافت میوه............................................................................................................................................................................................46
4-2- درصد کاهش وزن میوه.................................................................................................................................................................................50
4-3- سرمازدگی میوه..............................................................................................................................................................................................50
4-4- وضعیت ظاهری و بازارپسندی میوه...........................................................................................................................................................51
4-5- اسیدآسکوربیک(ویتامین ث).......................................................................................................................................................................53
4-6- ترکیبات فنلی کل..........................................................................................................................................................................................55
4-7- محتوای مواد جامد محلول(TSS)............................................................................................................................................................56
4-8- اسیدهای آلی...................................................................................................................................................................................................58
4-9- نسبت TSS/TA..........................................................................................................................................................................................60
عنوان فهرست مطالب صفحه
4-10- pH آب میوه................................................................................................................................................................................................62
فصل پنجم بحث
5-1- سفتی بافت میوه، کاهش وزن میوه و بازارپسندی..................................................................................................................................64
5-2- سرمازدگی میوه..............................................................................................................................................................................................66
5-3- ویتامین ث و فنول کل..................................................................................................................................................................................67
5-4- مواد جامد محلول، اسیدیته کل، نسبت TSS/TAو pH آب میوه...................................................................................................68
5-5- نتیجه گیری کلی............................................................................................................................................................................................69
5-6- پیشنهادات برای تحقیقات بعدی................................................................................................................................................................71
فهرست منابع..............................................................................................................................................................................................................
منبع:
اثنی عشری، م. و زکائی خسروشاهی، م. ر. (1387). پلیآمینها و علوم باغبانی. انتشارات دانشگاه بوعلی سینا همدان، ص293.
اصغری،م(1385).تعییناثرسالیسیلیکاسیدبرمحتوایآنتیاکسیدانکل،تولیداتیلنوبرخیخواصکمیوکیفیمیوهتوتفرنگیرقمسلوارسالهدکتری .دانشگاهتهران.
جلیلی مرندی، ر.(1383). فیزیولوژی بعد از برداشت (جابجایی و نگهداری میوه، سبزی و گیاهان زینتی). انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه، 276ص.
دانشگر، ک. (1386). راهنمای کامل پرورش مرکبات. (تالیف: والهیم). انتشارات مرز دانش، 160ص.
راحمی، م. (1384). فیزیولوژی پس از برداشت (مقدمه ای بر فیزیولوژی و جابجایی سبزیها و گیاهان زینتی).(تالیف: ویلس، مک گلاسون، گراهام و جویس). انتشارات دانشگاه شیراز،چاپ چهارم، 437ص.
زارعی، ح.، شریفانی، م.، رضوی، ا و مقصودلو، ی. (1384). بررسی اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی بر عمر انباری پرتقال تامسون. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی، سال دوازدهم، شماره یک، ص 23.
زکائیخسروشاهی، م. ر.، اثنی عشری، م.، ارشادی، ا. و احمدی، ا. (1385). تاثیر پوتریسین برون زاد بر عمر پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا. پژوهش کشاورزی آب، خاک و گیاه در کشاورزی، جلد ششمف شماره اول، ص15-25.
شاه بیگ، م.ع. (1381). اثرات انبار سرد و معمولی، تیمارهای قارچ کش، پوشش پلی اتیلن و کیورینگ بر عمر انباری نارنگ پیچ. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی، جلد 3، شماره 11، ص 1-16.
شجاع، ا.، قاسم نژاد، م. و مرتضوی، س. ن. (1390). تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی و کیفیت پس از برداشت میوه پرتقال های تامسون ناول و خونی در طی انبارداری. نشریه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد، ص 147-155.
صانعی شریعت پناهی، م. (1358). مرفولوژی و فیزیولوژی میوه. انتشارات تهران مهر، ص153-367.
عدولی، ب. (1387). خسارت های سرما در مرکبات. گاهنامه مرکبات، انتشارات موسسه تحقیقات مرکبات کشور، سال سوم، شماره 7.
عظیمی تبریزی، م. (1369). مرکبات (کاشت و تغذیه). چاپ اول. انتشارات دانشگاه چمران اهواز،ص 52.
علوی، ا و آهون منش، ع. (1368). کنترل بیولوژی عوامل بیماری زای گیاهی خاکزاد. (تالیف: هورن بای دی). نشر آموزش کشاورزی، جلد اول، فصل اول و دوم.
فتاحی مقدم، ج. (1387). خواص مرکبات. گاهنامه مرکبات، انتشارات موسسه تحقیقات مرکبات کشور، ص1-7.
فتاحی مقدم ج. و فقیه نصیری، م. (1384). راه کارهای برداشت، نگهداری، درجه بندی و بسته بندی مرکبات. نشریه ترویجی واحد رسانه ترویجی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران.
فتوحی قزوینی، ر. (1378). پرورش مرکبات در ایران. انتشارات دانشگاه گیلان، ص 117-6.
فتوحی قزوینی، ر و فتاحی مقدم، ج. (1385). پرورش مرکبات در ایران. چاپ دوم، انتشارات دانشگاه گیلان، ص 305.
فهیمی،ح. (1376). تنظیم کنندههای رشد گیاهی. انتشارات دانشگاه تهران، 172ص.
گلشن تفتی، ا و شاه بیگ، م. ع. (1383). اثر تیمارهای فیزیکی و شیمیایی در عمر انبارداری پرتقال های والنسیا، مارس ارلی و محلی جیرفت. مجله علوم کشاورزی ایران، جلد 35، شماره 3، ص 713-720.
Agusti, M., Martinez-Fuentes, A. and Mesejo, C. (2002).Citrus fruit quality. Physiological basis and Thechniques of improvement, Agrociencia, 6: 1-160.
Alobeed, R. S. (2012). Jujube postharvest fruit quality and storagability in response to agrechemicals preharvest application. African Journal of Agricultural Research, 36: 5099-5107.
Alonso, J. M. and Granell, A. (1995). A putative vacuolar processing protease is regulated by ethylene and also during fruit ripening in citrus fruit. Plant Physiology. 109: 541-547.
Anonymous.(2005). Available on http://faostate.fao.org/default.aspx.
Anonymous.(2008). Available on http://www.tebyan. Net/index.aspx?pid=5177.
Anonymous.(2009). Available on http://www.irteb.com/ herbal/ plantbank-orang.html.
Anonymous.(2010). Available on http://citrus.Gigfa.com/ article – topic.32.html.
Asghari, M. R and Abdollahi, R.(2012).Changes in quality of strawberries during coldstorage in response to postharvest nitricoxide and putrescine treatments. Acta Alimentaria, 1-13.
Ayala-Zavala, J.F., S.H. Wang., C.Wang and G. González-Aguilar.(2007). High oxygen treatment increases antioxidant capacity and postharvest life of strawberry fruit. Food Technology and Biotechnology 452: 166–173.
Bagni, N. and Tassoni, A. (2001).Biosynhesis, oxidation and conjugation of aliphatic polyamines in higher plants, Amino Acids, 20: 301-317.
Benavides, M. P., Gallego, S. M., Comba, M. E. and Tomaro, M. L. (2000). Relationship between polyamines and paraquat toxicity in sunflower leaf discs. Plant Growth Regul, 31(3): 215-224.
Cioroi, M. (2007). Study on L-ascorbic acid contents from exotic fruits. Cercetari Agronomicin Moldova 1: 23- 27.
Cline,J.A.and Trought,M.(2007).Effect of gibberellic acid on fruit cracking and quality of Bing and Sam sweetcherries.Canadian Journal of Plant Science,545-550.
Coggins, C. W., Hield, H. Z., Burns, R. M., Eaks, I. L. and Lewis, L. N. (1966).Gibberellin research with citrus. California Agriculture, 12-14.
Davise, F.S. and Albrigo, L. G. (1994).Citrus. CAB International, 10-140.
Eckert, J.W. and Ogawa, M. (1988). The chemical control of postharvest desease: Deciduous fruits, berries, vegetables and root/tuber crops, Phytopatathology, 26: 433-469.
Edreva, A. (1996). Polyamines in plants.Bulgarian Journal of Plant Physiology, 22:73- 101.
Ebrahimi, Y. (1983). The evolutionary development of citrus growing and activities in iran. 1st International Citrus Nursery, Spain.
Fisher, R.L. and A.B. Bennett.(1991). Role of cell wall hydrolasesin fruit ripening. Plant Physiology 42: 675-703.
Fry, S. C. (1998). Oxidative scission of plant cell wall polysaccharides by ascorbate induced hydroxyl radicals. Biochemistry, 332: 507-515.
Hans, M. and Peter, S. (1995).Plant physiology.Springer press.UK.275-277.
Harada, H., Mukai, H. and Takagi, T. (2001). Effects of plant age, growth regulators and carbohydrates on sugar accumylation in citrus juice vesicle cultured invitro. Scienti a Horticulturae, 90: 109-111.
Hokkanen, H. M. T. and Lynch, J.M. (1995). Biological control: Benefits and Risks, Cambridge University Press, England, 504.
Huang R., Xia R., and Hu L.(2007).Antioxidant activity and oxygen-scavenging system in orange pulp during fruit ripening and maturation. Scientia Horticulturae, 113, 166-172.
Huei-Kao, Ch. (2001). Physiological significance of strees induced chenges in polyamines in plants. Botanical Bulletin of Academia Sinica, 38: 141-144.
Khan, A. S., Zora, S. and Abbasi, N. A.(2007). Pre-storage putrescine application suppresses ethylene biosynthesis and retards fruit softening during low temperature storage in Angelino plum. Postharvest Biology and Technology 46: 36-46.
Khumalo, N. P.(2006). Factors affecting post storage quality of 'nules clementin' mandarin fruit with special reference to rind breakdown. Ph. D. Thesis. University of Stellenbosch. South Africa.
Krywen, N. N. T. (2006). Zeatin and polyamine induced nitricoxide biosynthesis in arabidopsis thaliona seedlings role in signal transduction. M. SC. Student University Hannover.
Kusano, T., Yamaguchi, K., Berberich, T. and Takahashi, Y. (2007). Advances in polyamine research , Journal of Plant Research, 120: 345-350.
Ladaniya, M. S. (2008). Citrus fruit "Biology, Technology and Evaluation".Indian Council of Agricultural Research (ICAR) Reserch complex for Goa, India, 593.
Larkin, R. P., Robert, D. P., and Graza, G. (1998).Biological control of fungal diseases. Chapter 6, In: Fungicide Activity. (Eds), Hoston, D. H, and Myamota, J. press, Newyork.
Larrigaudaudiere, C.J., Pons, R., Torres, R. and Usall, J. (2002). Storage performance of clementines treated with hot water , sodium carbonate and sodium bicarbonate dips. Journal of Horticultural Scienc and Biotechnology, 77 (3): 314-319.
Lester G.E., and Hodges D.M. (2007). Antioxidants associated with fruit senescence and human health: Novelorange-fleshed non-netted honey dew melon genotype omparisons following different seasonal production and cold storage durations. Postharvest Biology and Technology, 48, 347-354.
Liu, J. H., Honda, CH. and Muriguchi, C. (2006).Involvement of polyamine in floral and fruit development. JARQ, 40(1): 51-58.
Liu, J. H., Kitashiba, H., Wang, J., Ban, Y. and Moriguchi, T. (2007). Polyamines and their ability to provide environmental stress tolerance to plants. Plant biotechnology, 24: 114-126.
Lois, L. M., Rodriguez-Concepcion, M., Gallego, F., Campos, N. and Boronat, A. (2000).Carotenoid biosynthesis during tomato fruit development: regulatory role of 1-deoxy-D-xylulose 5-phosphate synthase. Plant J, 22: 503-513.
LoScalzo, R., Innoccari, T., Summa, C., Morelli, R. and Rapisarda, P.(2004).effect of thermal treatment on antioxidant and antiradical activity of blood orange juice. Food Chemistry. 85, 41-47.
Malik, A. U., Z. Singh and A. Sattar Khan.(2005). Role of polyamines in fruit development, ripening, chilling injury, storage and quality of mango and other fruits. In: Proceeding of international Conference on mango and Data Palm :Culture and Export.University of Agriculture, Faisalabad, Pakistan. pp 182-187.
Martinez -Romero, D., Valero, D., Serrano, M., Sanches, F. M. and Riquelme, F. (1999).Effects of postharvest putrescine and calcium treatments on reducing mechanical damage and polyamines and abscisic acid levels during lemon storage. Science of Food Agricultural, 79: 1589-1595.
Martinez-Romero, D., Valero, D., Serrano, M., Burlo, F., Carbonell, A., Burgos, L. and Riqyelme, F. (2000).Exogenous Polyamines and Gibberellic Acid Effects on Peach (Prunus persica L.)Storability Improvement. Food Science, 2: 288-294.
Martinez-Romero, D. M., Serrano, A., Carbonell, L., Burgos, F., Riquelme,F. and Valero, D.(2002). Effects of postharvest putrescine treatment on extending shelf life and reducing mechanical damage in apricot. Journal of Food Science 67:1706-1712.
Meng , X., Libliu, J., and Tian, S. (2007). Physiological responses and quality attributes of table grape fruit to chitosan preharvest spray and postharvest coating during storage. Food Chemistry 106: 501-508.
Moreno, C. S., Larrauri, J. A., and Saura-Calixto, F. (1999). Free radical scavenging capacity of selected red, rose and white wines. Journal of the Science of Food and Agriculture, 79: 1304-1310.
Oberholster, R., Cowan, A, K., Molnar, P., and Toth, G. (2001). Biochemical basis of colour as an aesthetic quality in citrus sinensis.Journal.Agriculture. Food chemistry, 49: 303-307.
Opik, H. and Rolfe, S. A. (2005).The physiology of flowering plants.Fourth edition.www. Cambridge. Org 19780521662512.
Pandey, S., Ranade, S. A., Negra, P. K. and Nikhil, K. (2000).Role of polyamines and ethylene as modulators of plant senescence. Journall of Bioscience, 25: 291-299.
Vichnevtskaia, K. D. and Roy, D. N. (1999).Oxidative stress and antioxidative defense with an emphasis on plant antioxidants. Environ RCV, 7: 31-51.
Perez-Vicente, A., Martinz-Romero, D., Carbonell, A., Serrano, M., Riquelme, F., Guillen, F. and Valero, D. (2002). Role of polyamins in extending shelf life and the reduction of mechanical damage during plume (Prunus salicinalind L.)storage postharvest Biology and Technology, 25: 25-32.
Piga A., Aquino, S. and Agabbio, M.(2000). Influence of cold storage and shelf-life on quality of Salustiana,orange fruits. Fruits, 55: 37-44.
Pranamorkith, T. (2009). Effects of post harvest treatments on storage quality of Lime (Citrus latifolia TANAKA) fruit. Ph. D. Thesis. Massey University, Newzealand.
Qadir.A and Hashinaga, F.(2001).Inhibition of postharvest decay of fruits by nitrous oxide.Postharvest Biology and Technology 22: 279–283.
Reuther, W. (1978).The citrus industry. Agriculture Science, 15: 200-287.
Ritenour, M. A., M.S. Burton and T. Gregory.(2005). Effects of pre-or postharvest gibberellic acid application on storage quality of Florida 'FALLGLO' tangerines and 'RUBY' red grapefruit. Proceedings of the Florida State Horticultural Society 118:2005.
Roux, S. L. (2006). Preharvest manipulation of rind pigments of citrus spp. Ph.D. Thesis University of Stellenbosch.
Rusjan, D. (2010). Impacts of gibberellins (GA3) on sensorial quality and storability of table grape (Vitis vinifera L.).Acta agrculturae sovenica, 95:.163-173.
Serrano, M., Martinez-Madrid, M. C., Martinez, G., Riquelme , F., Pretel, M. T. and Romojaro, F. (1996). Role of polyamines in chilling injury of fruit and vegetables. Food Science and Technology International, 4: 195.
Serrano, M., D. Martinez-Romero., M. Zuzunaga., F. Riquelme and D. Valero.(2004). Calcium, polyamine and gibberellin treatments to improve postharvest fruit quality.Postharvest Treatment and Technology 4:55-68.
Sevillano, L., Sanchez-Ballesta, M. T., Romojaro, F. and Flores, F. B. (2009).Physiological, hormonal and molecular mechanisms regulating chilling injury in horticultural species. Postharvest technologies applied to reduce its impact. Journal of the Science of Food and Agriculture, 89: 555-573.
Shahbake, M. A., McGlasson, W. B., Brown, M. A., Wild, B. L., and Patterson, B. D. (1994). Interaction between high and low temperature treatments and modified atmosphere on the storage life of citrus fruit. Australian postharvest Conference Proceeding, 115-121.
Sharkey, P. J., Little, C. R. and Thornoton, I. R. (1985).Effects of low density polyethylene liners and high density polyethylene wraps on quality, decay and storage life of lemon and tangor fruits. Australian Journal of Experimenalt Agriculture, 25: 718-722.
Shuhua, Z., Lina, S., Mengchen, L. and Jie, Z.(2008). Effect of nitric oxide on reactive oxygen species and antioxidant enzymes in kiwifruit during storage. Journal of the Science of Food and Agriculture 13:2324-2331.
Smimoff, N.(1995). Antioxidant system and plant response to the environment. In: Smimoff N. (Ed.) Environment and Plant Metabolism. Bios Scientific Publisher Oxford United Kingdom, 217-243.
Spinaradi, A. M. (2005). Effect of harvest data and storage on antioxidant systems in pears. Acta Horticulturae:V International Postharvest Symposium.
Srivastava, A. W. and Shym, S. (2002). Citrus: climate and soil. International book distributing company lunkhnow, 2: 6-15.
Sudha, R., Amutha, R., Muthulaksmi, S., Baby Rani, W., Indira, K. and Marees Wari, V.(2007). Influence of pre and post harvest chemical treatments on physical characteristics of sapota(Achras sapota L.) var. PKM1. Research journal of Agriculture and Biological Sciences (5):450-452.
Tang, W and Newton, R. J.(2004). Increase of polyphenol oxidase and decrease of polyamines correlate with tissue browning in Virginia pine (Pinus virginiana Mill.). Plant Science 67: 621-628.
Testoni,A.(2004).Postharvest and processing of persimmon fruit.Ciheam-Options Mediterraneennes,53-61.
Tiburcio, A. F., Campos, J. L., Figueras, X. and Besford, R. T. (1993).Recent advances in the understanding of polyamine functions during plant development. Plant Growth Regulation, 12: 331-340.
Valero, D.,Vicente, A. P., Romero, D. M., Castilo, S and Guillen, F. S. (2002a). Plum storability improved after calcium and heat postharvest treatments. Journal of Food Science, 67: 2571-2575
Valero, D., Martınez-Romeroy, D. and Serrano, M. (2002b).The role of polyamines in the improvemen of the shelf life of fruit. Trends in Food Science and Technology, 13: 228–234.
Wang, L., Chena, S., Kong, W., Li, W. & Archbold, D. D. (2006). Salicylic acid pretreatment alleviates chilling injury and affects the antioxidant system and heat shock proteins of peaches during cold storage.Postharvest Biology and Technology, 41: 244-251.
Water House, A. L. (2002).Determination of total phenolics. In: Wrolstad, R. E. (Ed.), current ptotocols in Food Analytical Chemistry. John Wiley and Sons, Newyork, unitsI. 1.1.1-I 1.1.8.
Watson, M. B. and Mal,berg, R. L. (1996). Regulation of Arabidopsis thaliana (L) heynh arginine decarboxylase by potassium deficiency stress. Plant Physiology, 111:1077-1083.
Tang, W. and Newton, R. J. (2004). Increase of polyphenol oxidase and decrease of polyamines correlate with tissue browning in Virginia pine (Pinus virginiana Mill.). Plant Science 67: 621-628
Zokaee Khosroshahi, M. R., Esna-Ashari, M. and Ershadi, A. (2007).Effect of exogenous putrescine on postharvest life of strawberry fruit. Scientia Horticulturae 114: 27-32