فهرست:
چکیده.............................................................................................................................. 1
فصل اول : مقدمه
1-1- تاریخچه، گیاهشناسی و پراکنش گل رز.................................................................... 3
1-2- اهمیت اقتصادی گل رز............................................................................................... 4
1-3-گیاهشناسی و پراکنش اکولوژیکی گل آفتابگردان ...................................................... 4
1-4- اهمیت اقتصادی گل آفتابگردان................................................................................. 5
1-5- گیاهشناسی گل لیسیانتوس.................................................................................... 5
1-6- اهمیت اقتصادی گل لیسیانتوس............................................................................... 5
1-7- بیان مسئله.............................................................................................................. 6
1-8- هدف آزمایش.................................................................................................................6
فصل دوم : بررسی منابع
2-1- پیری.......................................................................................................................... 8
2-2- اتیلن و نقش آن در پیری گل های بریده......................................................................... 8
2-2-1- عوامل مؤثر در تولید اتیلن ..................................................................................... 9
2-2-2- بیوسنتز اتیلن....................................................................................................... 9
2-3- تیمار با مواد ضد اتیلن.............................................................................................. .10
2-3-1- سدیم نیتروپروساید.............................................................................................. .10
2-4-انسداد آوندی............................................................................................................. 11
فصل سوم : مواد و روشها
3-1- مواد گیاهی............................................................................................................... 13
3-2- نحوه آماده سازی گل ها و انجام تیمار سدیم نیتروپروساید.......................................... 13
3-3- پیاده کردن طرح آزمایشی و معرفی تیمارها ............................................................... 13
3-4- صفات کمی و کیفی مورد اندازه گیری........................................................................ 15
3-4-1- عمر گلجایی......................................................................................................... 15
3-4-2- جذب محلول ........................................................................................................ 15
3-4-3- درصد ماده خشک................................................................................................. 15
3-4-4- شمارش باکتری..................................................................................................... 15
3-4-4-1- تهیه محیط کشت........................................................................................... 16
3-4-4-2- شمارش باکتری در محلول پالس......................................................................... 16
3-4-4-3- شمارش باکتری در ساقه................................................................................... 16
3-4-5- روند باز شدن گل و گلچه و کاهش قطر گل.......................................................... 17
3-4-6- کاهش درجه بریکس (درصد ساکارز موجود در ساقهی گل)........................................ 18
3-4-7- محتوای کلروفیل.........................................................................................................19
3-4-8- اندازه گیری اتیلن........................................................................................................19
3-4-9- محتوای پروتئین گلبرگ...............................................................................................20
3-5- تجزیه و تحلیل داده ها.....................................................................................................20
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1- عمر گلجایی............................................................................................................. .22
4-2- درجه بریکس............................................................................................................. .25
4-3- باکتری ساقه............................................................................................................ 27
4-4- باکتری محلول.......................................................................................................... 29
4-5- باز شدن گل و گلچه................................................................................................. 31
4-6- درصد ماده خشک..................................................................................................... 33
4-7- جذب محلول............................................................................................................. 35
4-8- اتیلن......................................................................................................................... 37
4-9- کلروفیل b.......................................................................................................................39
4-10- کلروفیل a................................................................................................................................41
4-11- پروتئین گلبرگ...............................................................................................................43
4-12- بحث..............................................................................................................................46
نتیجه گیری کلی............................................................................................................... ..48
پیشنهادها......................................................................................................................... ..48
منابع................................................................................................................................. ..49
منبع:
ادریسی، ب. 1388. فیزیولوژی پس از برداشت گل های بریده انتشارات پیام دیگر، 150صفحه.
چمنی، ا .1384 .تأثیر تی دیازورون، 1 - متیل سیکلوپروپن اکسید نیتریک، تیوسولفات نقره و اتیلن روی خواص فیزیکوشیمیایی گل رز. رساله ی دکتری دانشگاه تهران، 195 صفحه.
رضوانی پور، ش. و عصفوری، م. 1388. تأثیر ترکیبات ضد میکروبی بر طول عمر پس از برداشت گل های شاخه بریده رز. خلاصه مقالات ششمین کنگره علوم باغبانی ایران.
رئیسی، م. ع.، اسرار، ز. و پورسعیدی، ش. 1388. بررسی اثر متقابل سدیم نیتروپروساید (SNP) و مس بر برخی از پارامترهای رشد و فیزیولوژی گیاه شاهی (Lepidium sativum L.). مجله زیست شناسی گیاهی ایران، سال اول، شماره اول و دوم، صفحه 76-55.
قاسمی قهساره، م. و کافی، م. 1389. گلکاری عملی و علمی (جلد اول). ناشر مولف، 310 صفحه.
کیامحمدی، م. 1388 . بهینه سازی عمر پس از برداشت گل شاخه بریده ی لیسیانتوس پایان نامه ی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، 150 صفحه.
کیانی، ش. و کافی، م. 4. 138 چالش های تولید گل بریده رز در شمال خوزستان. چهارمین کنگره علوم باغبانی ایران مشهد، 288 صفحه.
منشی زاده، س.، ربیعی، و. و مرتضوی، س.ن. 1390. اثر کلرید کبالت بر عمر گلجایی گل شاخه بریده مریم رقم پیرول. خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحات 894 تا 896.
ناصری علوی، م.، آروین، م. ج.، منوچهری کلانتری، خ.، یعقوبی، م. م.1390. اثر پیش تیمار سدیم نیتروپروساید SNP بر برخی عوامل بیوشیمیایی گیاهچه ی گندم Triticum aestivum L. تحت تنش خشکی.
نبی گل، ا. نادری،ر. مستوفی، ی. خلیقی، ا. بوجار، م.1388. ارزیابی کربوهیدرات های محلول داخلی و تاثیر آنها در ماندگاری ارقام گل رز. خلاصه مقالات ششمین کنگره علوم باغبانی ایران.
هاشم آبادی، د. 1390. مقایسه نانو ذرات نقره و تیوسولفات نقره روی کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘تمپو’. گزارش نهایی طرح تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت. 103 صفحه.
هاشم آبادی، د.1391. زیست شناسی و تکنولوژی پس از برداشت گل، میوه و سبزی (ترجمه). انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، صفحه 105.
Anonymous. 2005. Model project on export of cut flowers-carnation. www.nabard.org/whats.
Badiyan, D., Wills, R.B.H. and Bowyer, M.C. 2004. Use of a nitric oxide donor compound to extend the vase life of cut flowers. HortScience 39, 1371–1372.
Beligni, M. V. and Lamattina, L. 2001. Nitric oxide in plants: the history is just beginning. Plant, Cell and Environment 24: 267-278.
Bieleski, R.L. and Reid, M.S. 1992. Physiological changes accompanying senescence in the ephemeral daylily flower. Plant Physiol. 98, 1042–1049.
Bowyer, M.C., Wills, R.B.H., Badiyan, D. and Ku, V.V.V. 2003. Extending the postharvest life of carnations with nitric oxide comparison of fumigation and in vivo delivery. Postharvest Biol. Technol. 30, 281–286.
Changli, Z., Li, Liu., and Guo-Quan, X. 2011. The physiological responses of carnation cut flowers to exogenous nitric oxide. Sci. Hort. 127: 424-430.
Eum, H.L., Kim, H.B., Choi, S.B. and Lee, S.K. 2009. Regulation of ethylene biosynthesis by nitric oxide in tomato (Solanum lycopersicum L.) fruit harvested at different ripening stages. Eur. Food Res. Technol. 228, 331–338.
Fanourakis, D., Pieruschka, R., Savvides, A., Macnish, A.J., Sarlikioti, V. and Woltering, E.J. 2013. Sources of vase life variation in cut roses: a review. Postharvest. Boil. Technol. 78, 1–15.
Gudin, S. 2001. Rose breeding technologies. Acta Horticulturae, 574: 23-26.
Graziano, M., Beligni, M. V. and Lamattina, L. 2002. Nitric oxide improves internal iron availability in plants. Plant Physiology 16: 1852-1859.
Halvey, A.H. and Kofranck, A. M. 1984. Evaluation of lisianthus as a new flower crop. Hort. Sci. 19: 845-847.
Heywood, V.H. 2007. Flowering plants of the world. Elsevier Publishers, New York, NY. pp: 141-144.
Islam, N., Patil, G. G. and Gislerad, H. 2005. Effect of photo period and light intergral on flowering and growth of Eustoma grandiflorum (Raf). Scientia Horticultural. 103: 441-445.
Kawabata, S., Yokoo, M. and Nii, K. 2009. Quantitative analysis of corolla and petal contour in single- flower cultivers of lisianthus. Sci. Hort. 121: 206-212.
Kopyra, M. and Gwozdz, E. A. 2003. Nitric oxide stimulates seed germination and counteracts the inhibitory effect of heavy metals and salinity on root growth of Lupinus luteus. Plant Physiol. Biochem. 41: 1011-1017.
Lamattina, L., Gracia-Mata, C., Graziano, M. and Pagnussat, G. 2003. Nitric oxide: the versatility of an extensive signal molecule. Ann. Rev. Plant Biol. 54: 109-136.
Laspina, N. V., Groppa, M. D. and Benavides, M. P. 2005. Nitric oxide protects sunflower leaves against Cd-induced oxidative stress. Plant Science 169: 323-330.
Leshem, Y. Y., Wills, R.B.H. and Ku, V.V.V. 1998. Evidence for the function of the free radical gas - nitric oxide (NO) - as an endogenous maturation and senescence regulating factor in higher plants. Plant Physiol. Biochem. 36, 825–833.
Liao, W.B., Zhang, M.L., Huang, G.B. and Yu, J.H. 2012. Hydrogen peroxide in the vase
solution increases vase life and keeping quality of cut Oriental × Trumpet hybrid lily. Sci. Hort. 139: 32–38.
Lugassi-Ben- Hamo, M., Kitron, M., Busta A. and Zaccai, M. 2010. Effect of shade regime on flower development and quality in lisianthus. Sci. Hort. 124:248-253.
Ma, N., Tan, H., Liu, X., Xue, J., Li, Y. and Gao, J. 2006. Transcriptional regulation of ethylene receptor and CTR genes involved in ethylene-induced flower opening in cut rose (Rosa hybrida) cv Samantha. J. Exp. Bot. 57, 2763–2773.
Mansouri, H.2012 .Salicylic acid and sodium nitroprusside improve postharvest life of chrysanthemums. Scientia Horticulturae 145 (2012) 29–33.
Mortazavi, S.N., Talebi, S.F., Naderi, R.A. and Sharafi, Y. 2011. Regulation of ethylene biosynthesis by nitric oxide and thidiazuron during postharvest of rose. J. Med. Plants Res. 5, 5177–5183.
Nasibi, F. and Kalantari K. M. 2009. Influence of nitric oxide in protection of tomato seedling against oxidative stress induced by osmotic stress. Acta Physiology Plant 31:1037-1044.
Nichols, R. 1979. Ethylene, pollination and senescence. Acta Horticulturae, 91: 93-96.
Ohkawa, K., Kano, A., Kanematsu, K. and Korenga, M. 1991. Effect of temperature and time on rosette formation in seedlings of Eustoma grandiflorum (Raf) Shinn. Scientia Horticulturae. 48: 171- 176.
Ohkawa, K. and Sasaki, E. 1999. Eustoma (Lisianthus) ITS past, present, and future. Acta Horticulture, 482:423-428.
Serek, M., Tamari, G., Sisler, E.C. and Borochov, A. 1995. Inhibition of ethylene-induced senescence symptoms by 1-methylcyclopropene. A new inhibitor of ethylene action. Phyisol. Plant 94, 229–232.
Shamir, M. O., Sachray, L.S., Levi, A.N. and Ecker, R. 1999. Anthocyanin pigmentation of lisianthus flower petals. Plant Sci. 140: 81-86.
Shiner, L.H. 1957. Synopsis of genes Eustoma. The Southwestern Naturalist. 2: 38-43.
Sisler, E.C., Dupille, E. and Serek, M. 1996. Effect of 1-methylcyclopopene and methylenecyclopropane on ethylene binding and ethylene action on cut carnation. Plant Growth Regul. 18, 79–86.
Solgi, M., Kafi, M., Taghavi, T.S. and Naderi, R. 2009. Essential oils and silver nanoparticles (SNP) as novel agants to extend vase life of gerbera (Gerbera jamesonii cv. ʻDuneʼ) flowers. Postharvest Biology and Technology, 53: 155-15.
Tripathi, S.K. and Tuteja, N. 2007. Integrated signaling in flower senescence. Plant Signal. Behav. 2, 6437–6445.
Wieczorek, J. F., Milczarek, G., Arasimovicz, M. and Ciszewski, A. 2006. Do nitric oxide donors mimic endogenous NO-related response in plants? Planta 224:1363-1372.
Wisseman, V. and Ritz, C.M. 2007. Evolutionary patterns and processes in the genus Rosa (Rosaceae) and their implications for host-parasite co-evolution. Plant Systematics and Evolution, 266: 79-89.
Wood, C. E. and Weaver, R. E. 1982. The genera of Gentinaceae in the southeastern unites state. J. Arnold Arbor. 63: 441-487.
Xue, J., Li, Y., Tan, H., Yang, F., Ma, N. and Gao, J. 2008. Expression of ethylene biosynthetic and receptor genes in rose floral tissues during ethylene-enhanced flower opening. J. Exp. Bot. 59, 2161–2169.
Zaharah, S.S. and Singh, Z. 2011. Postharvest nitric oxide fumigation alleviates chilling injury, delays fruit ripening and maintains quality in cold-stored ‘Kensington Pride’ mango. Postharvest. Biol. Technol. 60, 202–210.
Zhang, L., Zhou, S., Xuan, Y., Sun, M. and Zhao, L. 2009. Protective effect of nitric oxide against oxidative damage in Arabidopsis leaves under ultraviolet-B irradiation. J. Plant Boil. 52, 135-140.
Zheng, C., Liu, L. and Xu, G. 2011. The physiological responses of carnation cut flowers to exogenous nitric oxide. Sci. Hortic. 127, 424–430.