فهرست:
چکیده......................................................................................................... 1
فصل اول : مقدمه و کلیات تحقیق
1-1پیش زمینه تحقیق…………………………………………………………………………………………… 3
1-2 اهمیت تحقیق........................................................................................... 5
1-3 اهداف تحقیق........................................................................................... 5
1-3-1 هدف اصلی......................................................................................... 5
1-3-2 اهداف فرعی.......................................................................................... 5
1-4 عناب..................................................................................................... 6
1-4-1 معرفی عناب و خواص آن............................................................................ 6
1-5 مشخصات تیره عناب................................................................................ 8
1-6 مشخصات گیاه شناسی عناب..................................................................... 9
1-7 کشت گیاه عناب...................................................................................... 10
1-8 شناسایی ارقام مختلف عناب...................................................................... 11
1-9 گونه های مختلف عناب............................................................................. 12
1-10 اهمیت شناسایی ژنومهای مختلف عناب....................................................... 14
1-11تاسیس ژرم پلاسم و جمع آوری ژنوم درخت عناب................................................. 14
1-12 روش های تکثیر گیاه عناب......................................................................... 15
1-12-1فواصل کاشت.................................................................................... 16
1-12-2کودمورد نیاز...................................................................................... 17
1-13 آفت های درخت عناب................................................................................ 17
1-14 پرورش درخت عناب برای تولید چوب................................................................ 17
1-15 پراکندگی جغرافیایی گیاه عناب در جهان....................................................... 18
1-15-1مشخصات مناطق پراکنش عناب در ایران..................................................... 19
1-16 عملکرد عناب......................................................................................... 22
1-17ترکیبات شیمیایی عناب............................................................................. 22
1-18مصارف خوراکی عناب................................................................................ 24
1-18-1 میوه خشک شده عناب.......................................................................... 25
1-19 خواص دارویی عناب.................................................................................. 25
1-20 عناب در طب سنتی.................................................................................. 28
1-21مضرات عناب.......................................................................................... 28
1-22 عصاره گیری از عناب................................................................................. 29
1-22-1عصاره آبی عناب................................................................................. 29
1-23شربت عناب........................................................................................... 29
1-24تهیه جوشانده عناب................................................................................ 30
1-24-1جوشانده عناب.................................................................................... 31
1-24-2 جوشانده نوع دیگری از عناب.................................................................... 31
1-25 خیس کرده عناب.................................................................................... 31
1-26 خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی عناب..................................................... 32
1-26- 1 آنتی اکسیدان.................................................................................... 32
1-26- 2 متداول ترین آنتی اکسیدان های طبیعی داخل میوه عناب................................. 33
1-26-3کاروتنوئیدها :...................................................................................... 33
1-26-4ویتامین: A.......................................................................................... 33
1-26-5ویتامین: C ......................................................................................... 33
1-26-6ویتامین: E........................................................................................ 34
1-26-7توکوفرول ها :...................................................................................... 34
1-26-8فنول ها :............................................................................................ 34
1-26-9 فلاوونوئیدها :...................................................................................... 35
1-27 اسیدهای چرب شناسایی شده در میوه عناب :.................................................. 36
1-27-1 نقش اسیدهای چرب موجود در عناب…………………………………………………….......... 36
1-28 عوامل موثر در اکسیداسیون چربیها و روغنها :................................................. 36
1-28-1 ترکیب اسید چرب :............................................................................... 36
1-28-2 حرارت:.............................................................................................. 36
1-28-3 اکسیژن :........................................................................................... 37
1-28-4 رطوبت :............................................................................................. 37
1-28-5 کاتالیزورها :........................................................................................ 37
1-28-6 نور :.................................................................................................. 37
1-28-7 آنزیم ها :............................................................................................. 37
1-29 اهمیت چربیها :...................................................................................... 37
1-29-1 ویژگی های فیزیکی چربیها :.................................................................... 38
1-29-2 مراحل کریستالیزاسیون :........................................................................ 39
1-29-3 هسته گذاری :..................................................................................... 39
1-29-4 سه شکل پلی مورفیکی مهم توسط سیستم های چربی :................................ 40
1-29-5 بافت چربیها :...................................................................................... 41
1-29-6 دو روش قدیمی برای تعیین میزان چربی جامد :.................................................. 41
1-29-7 امولسیون های غذایی :........................................................................... 42
1-29-8 تقسیم بندی امولسیفایرها :................................................................... 43
1-29-9 نحوه تشکیل امولسیونها :..................................................................... 44
1-29-10 نیروهای موثر در تشکیل و پایداری امولسیونها :............................................ 44
1-29-10-1 نیروهای الکتروستاتیک حد فاصل دو لایه :................................................ 44
1-29-10-2 نیروهای واندروالس :.......................................................................... 44
1-29-10-3 واکنش های ناشی از حضور پلیمرها :...................................................... 44
1-29-10-4 واکنش های هیدروفوبیک :................................................................... 45
1-29-10-5 نیروهای دافعه حاصل از هیدراته شدن :................................................... 45
1-29-11 مکانیسم های مربوط به ثبات و پایداری امولسیونها :..................................... 45
1-29-11-1 پایداری الکترواستاتیکی :................................................................... 45
1-29-11-2 پایداری توسط ماکرومولکولها :............................................................ 45
1-29-11-3 پایداری امولسیونها به وسیله ذرات جامد :............................................... 45
1-29-11-4 پایداری از طریق افزایش ویسکوزیته :...................................................... 45
1-29-12 نقش های امولسیفایرها :...................................................................... 46
1-30 روغن :.................................................................................................. 46
1-30-1 وضعیت تغذیه ای روغن ها :..................................................................... 46
1-30-2 روغن های خوراکی :............................................................................... 47
1-30-3 روغن های نباتی :.................................................................................. 48
1-30-4 منبع روغن نباتی :................................................................................. 48
1-30-5 دانه های روغنی :.................................................................................. 48
1-30-6 اجزا موجود در روغن ها :.......................................................................... 48
1-30-6-1 فسفولیپیدها :................................................................................. 48
1-30-6-2 ترکیبات غیر صابونی شونده :................................................................ 49
1-30-6-3 استرول ها :..................................................................................... 49
1-30-6-4 توکوفرول ها :................................................................................... 49
1-30-7 فرآیند استخراج روغن :........................................................................... 49
1-30-7-1 روش های استخراج روغن از دانه ها و میوه های روغنی :................................... 51
1-30-8 پالایش روغن ها و چربی ها :...................................................................... 53
1-30-8-1مراحل پالایش روغن خام :...................................................................... 53
1-30-8-2 صمغ گیری :.................................................................................... 53
1-30-8-3 تصفیه فیزیکی :............................................................................... 53
1-30-8-4 تصفیه قلیایی :................................................................................ 53
1-30-8-5 خنثی سازی :.................................................................................... 53
1-30-8-6 بی رنگ کردن :.................................................................................. 53
1-30-9 روش های نوین استخراج روغن :.................................................................. 54
1-30-10 دستگاه سانتریفیوژ و دکانتور :................................................................ 54
1-30-11 روش سینولا :..................................................................................... 56
1-30-12 توضیح نحوه استخراج روغن :................................................................. 57
1-30-12-1 استخراج روغن از دانه های آماده شده روغنی به سه طریق :........................... 57
1-30-12-2استخراج روغن با حلال :...................................................................... 58
1-30-12-3 متغیرهای قابل کنترل در استخراج :....................................................... 58
1-30-12-4 روش های استحصال روغن توسط حلال :.................................................. 58
1-30-13 روشی دیگر برای روغن کشی از میوه ها :..................................................... 59
1-30-13-1 روغن کشی به روش پرس سرد – استخراج سرد :......................................... 61
1-30-13-2 تاثیرات کلان اقتصادی روش های روغن کشی متداول قدیمی:............................ 62
1-30-13-3 روش سرد در مقایسه با روش های موجود گرم :........................................... 63
1-30-14 روش پرس های گرم و استخراج مانده روغن با حلال :........................................ 63
1-30-15 روش cold – pressing :...................................................................... 65
1-30-15-1 کاربردها :...................................................................................... 66
1-30-15-2 تهیه روغن های گیاهی به روش کلد پرس :................................................ 67
1-30-16 سوکسله چیست ؟............................................................................. 68
1-30-16-1 استخراج مداوم به وسیله سوکسله :.................................................... 69
1-30-16-2 تئوری آزمایش :................................................................................. 70
1-30-16-3 مراحل آزمایش :................................................................................ 70
فصل دوم :مروری بر مطالعات پیشین
فصل سوم :موادو روشها
3-1 آماده سازی مواداولیه :................................................................................ 89
3-2 موادشیمیایی :......................................................................................... 89
3-3 وسایل و تجهیزات :..................................................................................... 90
3-4 استخراج روغن:........................................................................................ 91
3-5 تجزیه شیمیایی هسته عناب :........................................................................ 91
3-5-1 اندازه گیری رطوبت و ماده خشک :................................................................ 92
3-5-2 اندازه گیری خاکستر :.............................................................................. 92
3-5-3 اندازه گیری درصد پروتئین :........................................................................ 92
3-5-4 اندازه گیری درصد فیبرخام :....................................................................... 92
3-6 تعین میزان وترکیب اسیدهای چرب :................................................................ 93
3-7تعیین اندیس پراکسید :.............................................................................. 93
3-7-1 معرف ها وحلال :.................................................................................... 94
3-7-2 روش کار :............................................................................................. 94
3-8 تعیین اندیس یدی :..................................................................................... 95
3-8-1 روش اجرای آزمون :................................................................................... 96
3-9 زمان پایداری روغن در برابر اکسیداسیون :.......................................................... 96
3-9-1 آزمون تندی روغن ها (رنسیدیتی ):................................................................. 97
3-10تعیین اندیس اسیدی :............................................................................... 97
3-11تعیین رنگ :........................................................................................... 98
3-12 تعیین میزان فسفر و فسفو لیپیدها :............................................................. 98
3-13 تعیین میزان ترکیبات غیر صابونی شونده :....................................................... 98
3-13-1 تعیین مواد غیر قابل صابونی شدن روغن ها :.................................................. 99
3-13-2 روش کار :........................................................................................... 99
3-14 تعیین میزان کل استرول ها و توکوفرول ها :...................................................... 99
3-15 تعیین میزان مس و آهن :............................................................................. 99
3-15-1 عملکرد مس :...................................................................................... 99
3-16 اندازه گیری ضریب شکست :..................................................................... 100
3-17 استخراج روغن از هسته عناب :.................................................................. 100
3-17-1 مراحل آزمایش :.................................................................................. 101
3-17-2 تعیین راندمان درصد استخراج روغن هسته عناب :......................................... 103
3-18جداسازی و شناسایی اجزای روغن :............................................................... 103
3-18-1 مشخصات و برنامه دمای دستگاهGC....................................................... 104
3-18-2 دماهای ستون و برنامه دمایی :................................................................. 104
3-18-3 مشخصات دستگاهی :......................................................................... 105
3-19 تجزیه و تحلیل آماری :................................................................................ 107
فصل چهارم : نتایج و بحث
4-1 مقایسه میزان درصد بازده استخراج روغن هسته عناب در سه تکرار :....................... 109
4-2 مقایسه میزان اسیدهای چرب:..................................................................... 109
4-3 مقایسه میزان اندیس یدی:......................................................................... 114
4-4 بررسی ضریب شکست روغن:...................................................................... 115
4-5 بررسی پایداری اکسیداسیون چربی توسط دستگاه رنسیمت :............................... 116
4-6 مقایسه رنگ های بدست آمده توسط دستگاه لاویباند از روغن هسته عناب :............. 118
4-7 مقایسه اندیس اسیدی:............................................................................. 121
4-8 مقایسه اندیس پراکسید:.......................................................................... 122
4-9 مقایسه مواد غیر صابونی شونده:................................................................ 123
4-10 مقایسه میزان کل استرول:....................................................................... 124
4-11 مقایسه میزان توکوفرول:......................................................................... 125
4-12 مقایسه میزان آهن:................................................................................ 126
4-13 بررسی میزان مس:.................................................................................. 127
4-14 مقایسه اندازه گیری میزان فسفولیپید:....................................................... 128
4-15 آزمون های شیمیایی هسته عناب :............................................................... 129
4-15-1 آزمون اندازه گیری میزان خاکستر :............................................................ 129
4-15-2 آزمون اندازه گیری میزان پروتئین هسته :...................................................... 129
4-15-3 آزمون اندازه گیری میزان فیبرخام :............................................................. 129
4-15-4 آزمون اندازه گیری میزانرطوبت :............................................................... 129
4-15-5 اندازه گیری میزان درصد ماده خشک :......................................................... 130
فصل پنجم : نتیجه گیری
نتیجه گیری :.............................................................................................. 132
پیشنهادات :............................................................................................... 132
منابع فارسی :............................................................................................. 133
منابع غیر فارسی :........................................................................................ 135
چکیده لاتین :.............................................................................................. 139
منبع:
امیدبیگی –ر.1376-رهیافت های تولید وفراوری گیاهان دارویی-جلد 1. موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی صفحه110-109
امیدبیگی-دقیقی .1379.تاثیر سن پاجوش وزمان انتقال ان درتکثیر عناب.صفحه58-53
دکتر آزاد بخت. م(1378)، رده بندی گیاهان دارویی ، انتشارات نشر طیب .
باباخانلو.پ،میرزا.م،سفیدکن.ف،احمدی.ل،برازنده . م،عسگری .ث ،(1377).تحقیقات گیاهان داروئی و معطر –وزارت جهاد سازندگی معاونت آموزش و تحقیقات موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
ﺗﺮاﺑﯽزادﻩ،ﻩ. ١٣٨١ اﻣﻮﻟﺴﻴﻮنهاﯼﻏﺬاﻳﯽواﻣﻮﻟﺴﻴﻔﺎﻳﺮها. ( ﺻﻔﺤﻪ: ٣-٣۶ )
ثابتی،ح-1373،جنگلها،درختان ودرختچه های ایران ،چاپ دوم
جانزاده،ع-اعجازگلها وگیاهان دارویی.صفحه 222-220
خان احمدی . م،شاه رضایی . ف ، (مجله 1385 ) بررسی و شناسایی ترکیبات شیمیایی روغن .
رضایی . م ، برنار. ف ،شفیعی . الف ، (مجله 1381 )مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران .
رضایی ، م . برنار،ف. سفیلی ،الف. (1381 )عناب ، مجله تحقیقات گیاهان داروئی و معطر ایران .
رضایی،م وجایمند،ک.ترکیبهای شیمیایی درگیاهان دارویی.جلداول.صفحه165-160
زرگری،ع.1371.گیاهان دارویی.جلداول. انتشارات دانشگاه تهران ،صفحه 603-601و588-587و605-603
زارع زاده ،ع، (1383)دایرهءالمعارف گیاهان دارویی ، بی تا ، انتشارات وصال
ﻓﺎﻃﻤﯽ،ح. ١٣٧٨. ﺷﻴﻤﯽﻣﻮادﻏﺬاﻳﯽ. اﻧﺘﺸﺎراتﺷﺮﮐﺖﺳﻬﺎﻣﯽاﻧﺘﺸﺎر. ﺗﻬﺮان. ( ﺻﻔﺤﻪ:۴٩-54 )
دکترقهرمان،ا. (1362)فلوررنگی ایران.دانشکده علوم دانشگاه تهران
پردیس کسرایی عضوگروه علمی پزشکی.عناب یک داروی ناب. سامانه اطلاع رسانی شبکه پزشکی کشوربازبینی شده در25 ابان 1388.
عناب.بانک اطلاعات داروهای گیاهی وداروهای گیاهی ایر طب.
مشارکت کنندگان ویکی پدیا،jujube،ویکی پدیای انگلیسی،دانشنامه ازاد(بازیابیدر16نوامبر 2009).
مشارکتکنندگان ویکیپدیا، «oil extraction»، ویکیپدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی در ۱۸ می ۲۰۱۴(
مظفریان،و.1375.فرهنگ نامهای گیاهان ایران.صفحه591
میرحیدر،1372معارف گیاهی،جلد 6.صفحه 412-408
میرحیدر،ح.1372.معارف گیاهی.جلد3.صفحه132-130
فرانکدی گانستون, Gunstone, F. D1387,شیمی روغنها و چربیها (منابع، ترکیبات و خواص)، مترجمین سیمین اسداللهی، محمدمهدی صفاری
سید حسین میر نظامی ضیابری،1388،فن آوری روغن و پالایش آن
رضا فرهمند فر،١٣٩١،شیمی و تکنولوژی جامع و روغن های خوراکی
منابع لاتین:
Azam-Ali, S., Bonkoungou, E., Bowe, C., DeKok, C., Godara, A., & Williams, J. T. (2006(.
Ber and other jujubes. In J. T. Williams, R. W. Smith, N. Haq, & Z. Dunsigaer)Eds.), Fruits for the future 2. Southhampton, UK: International
Centre forUnderutilized Crops, pp. 1, 19 and 29.
Ballard, T. S., Mallikarjunan, P., Zhou, K., & Sean, O. K. (2010). Microwave assistedextraction of phenolic antioxidant compounds from peanut
skins. FoodChemistry, 120, 1185–1192.
Bhargava, R., Shukla, A. K., Chauhan, N., Vashishtha, B. B., & Dhandar, D. G. (2005(.
Impact of hybridity on flavonoids spectrum of ber (Ziziphus mauritiana Lamk(.
Environmental and Experimental Botany, 53, 135–138.
Cheng, G., Bai, Y., Zhao, Y., Tao, J., Liu, Y., Tu, G., et al. (2000). Flavonoids fromZiziphus jujube Mill. var. spinosa. Tetrahedron, 56, 8915–
8920.
Choi, S. H., Ahn, J. B., Kozukue, N., Levin, C. E., & Friedman, M. (2011). Distribution offree amino acids, flavonoids, total phenolics, and
antioxidative activities ofJujube (Ziziphus jujuba) fruits and seeds harvested from plants grown in Korea.
Journal of Agriculture and Food Chemistry, 59, 6594–6604.Garcia-Salas, P., Morales-Soto, A., Segura-Carretero, A., & Fernandez-Gutierrez, A.
(2010)Phenolic compound extraction systems for fruit and vegetable samples.Molecules, 15, 8813–8826.
Guo, S., Duan, J. A., Tang, Y., Qian, Y., Zhao, J., Qian, D., et al. (2011). Simultaneousqualitive and quantitative analysis of triterpenic acids,
saponins, and flavonoidsin the leaves of Ziziphus species by HPLC-PDA–MS/ELSD.
Journal ofPharmaceutical and Biomedical Analysis, 56, 264–270.
Harborne, J. B., & Williams, C. A. (2000). Advances in flavanoid research since 1992.
Phytochemistry, 55, 481–504.
Hayat, K., Hussain, S., Abbas, S., Farooq, U., Ding, B., Xia, S., et al. (2009). Optimized
microwave assisted extraction of phenolic acids from citrus mandarin peels and
evaluation of antioxidant activity in vitro. Separation and Purification Technology,70-6370
Jackson, D. I., Looney, N. E., Morley-Buker, M., & Thiele, G. F. (2011). Miscellaneousfruit crops. In D. I. Jackson, N. E. Looney, & M.
Morley-Buker (Eds.), Temperatureand subtropical fruit production (3rd ed., pp. 280–293). Cambridge, UK:Cambridge University Press.Li, J.
W., Ding, S. D., & Ding, X. L.
(2005). Comparison of antioxidant capacities ofextracts from five cultivars of Chinese jujubes. Process Biochemistry, 40,3613-3607.
Li, J. W., Fan, L. P., Ding, S. D., & Ding, X. L. (2007). Nutritional composition of fivecultivars of Chinese jujube. Food Chemistry, 103, 454–
460.
Lin, L. Z., & Harnly, J. M. (2007). A screening method for the identification ofglycosylated flavonoids and other phenolic compounds using a
standardanalytical approach for all plant materials. Journal of Agriculture and FoodChemistry, 55, 1084–1096.
Lin, L. Z., Lu, S., & Harnly, J. M. (2007). Detection and quantification of glycosylated
flavonoid malonates in celery, Chinese celery, and celery seed by LC–DAD–ESI/
MS. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 55, 1321–1326.
Lin, L. Z., & Harnly, J. M. (2008). Phenolic compounds and chromatographic profiles
of pear skins (Pyrus spp.). Journal of Agriculture and Food Chemistry, 56Armstrong, P. R. (2006).
Rapid single-kernel NIR measurement of grain and oil-seedattributes. Applied Engineering in Agriculture, 22, 767e772.
Cayuela, J. A. (2008). Vis/NIR soluble solids prediction in intact oranges (Citrussinensis L.) cv. Valencia late by reflectance. Postharvest Biology
and Technology7547e80.
Chen, J. Y., Zhang, H., & Matsunaga, R. (2006). Rapid determination of the mainorganic acid composition of raw Japanese apricot fruit juices
using nearinfraredspectroscopy. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54,9652e9657.
Clément, A., Dorais, M., & Vernon, M. (2008). Multivariate approach to themeasurement of tomato maturity and gustatory attributes and their
rapidassessment by Vis-NIR spectroscopy.
Journal of Agricultural and Food Chemistry1538,56 e1544.
Clark, C. J., McGlone, V. A., & Jordan, R. B. (2003). Detection of brownheart inBraeburn’ apple by transmission NIR spectroscopy.
Postharvest Biology andTechnology, 28, 87e96.
Cozzolino, D., Cynkar, W. U., Dambergs, R. G., Mercurio, M. D., & Smith, P. A. (2008).
Measurement of condensed tannins and dry matter in red grape homogenates
using near infrared spectroscopy and partial least squares. Journal of Agriculturaland Food Chemistry, 56, 7631e7636.
ElMasry, G., Wang, N., ElSayed, A., & Ngadi, M. (2007). Hyperspectral imaging fornondestructive determination of some quality attributes for
strawberry. Journalof Food Engineering, 81, 98e107.
Gómez, A. H., He, Y., & Pereira, A. G. (2006). Non-destructive measurement ofacidity, soluble solids and firmness of Satsuma mandarin using
Vis/NIR-spectroscopytechniques.
Journal of Food Engineering, 77, 313e319.
Harker, F. R., Kupferman, E. M., Marin, A. B., Gunson, F. A., & Triggs, C. M. (2008).
Eating quality standards for apples based on consumer preferences. PostharvestBiology and Technology, 50, 70e78.
He, Y., Zhang, Y., Pereira, A. G., Gómez, A. H., & Wang, J. (2005).
Nondestructivedetermination of tomato fruit quality characteristics using Vis/NIR spectroscopytechnique.
International Journal of Information Technology, 11, 97e108.Herold, B., Truppel, I., Zude, M., & Geyer, M. (2005).
Spectral measurements on‘elstar’ apples during fruit development on the tree. Biosystems Engineering, 91,
Abdel-Zaher, A.O., Salim, S.Y., Assaf, M.H., Abdel-Hady, R.H., 2005. Antidiabeticactivity and toxicity of Zizyphus spina-christi leaves.
Journal of Ethnopharmacology101 (1–3), 129–138.Belford, R., 1994. Chinese herbal medicine treatment of chronic hepatitis.
AustralianJournal of Medical Herbalism 6 (4), 94–98.
Bhargava, R., Shukla, A.K., Chauhan, N., Vashishtha, B.B., Dhardar, D.G., 2005. Impact
of hybridity on flavonoid spectrum of ber (Ziziphus mauritiana Lamk.). Environmentaland Experimental Botany 53 (2), 135–138.
Bligh, E.G., Dyer, W.J., 1959. A rapid method of total lipit extraction and proficiation.
Canadian Journal of Biochemistry & Physiology 37, 911–917.
Bo¨hm, F., Edge, R., Land, E.J., McGarvey, D.J., Truscott, T.G., 1997. Carotenoidsenhance vitamin E antioxidant efficiency. Journal of
American Chemical Society119, 621–622.
Bo¨hm, F., Edge, R., McGarvey, D.J., Truscott, T.G., 1998. Beta-carotene with vitaminsE and C offers synergistic cell protection against NOx.
FEBS Letters 436, 387–389.
Brigelius-Flohe, R., Kelly, F.J., Salonen, J.T., Neuzil, J., Zingg, J.M., Azzi, A., 2002. TheEuropean perspective on vitamin E: current knowledge
and future research.American Journal of Clinical Nutrition 76 (4), 703–716.
Cakir, A., 2004. Essential oil and fatty acid composition of the fruits of Hippophaerhamnoides L. (Sea Buckthorn) and Myrtus communis L.
from Turkey. BiochemicalSystematics and Ecology 32, 809–816.
Caponio, F., Alloggio, V., Gomes, T., 1999. Phenolic compounds of virgin olive oil:influence of paste preparation techniques. Food Chemistry
64, 203–209.
Croueour, G.L., Thepenier, P., Richard, B., Petermann, C., Ghedira, K., Zeches-Hanrot,M., 2002. Lotusine G: a new cyclopeptide alkaloid from
Zizyphus lotus. Fitoterapia73 (1), 63–68.
Ecevit, F.M., S¸an, B., Dilmac¸U¨ nal, T., Hallac¸-Tu¨ rk, F., Yıldırım, A.N., Polat, M., Yıldırım,F., 2008. Selection of superior ber (Ziziphus
jujuba L.) genotypes in C¸ivril region.Ankara U¨ niversitesi Tarım Bilimleri Dergisi 14 (1), 51–56.
Erdogan, V., Aygun, A., 2005. Fatty acid composition and physical properties ofTurkish tree hazelnuts. Chemistry of Natural Compounds 41 (4),
378–381.
Guil-Guerrero, J.L., Diaz Delgado, A., Matallana Gonzalez, M.C., Torija Isasa, M.E.,2004.
Fatty acids and carotene in some ber (Ziziphus jujube Mill) varieties. PlantFoods for Human Nutrition 59, 23–27.
Hudina, M., Liu, M., Veberic, R., Stampar, F., Colaric, M., 2008. Phenolic compoundsin the fruit of different varieties of Chinese jujube
(Ziziphus jujuba Mill.).
Journalof Horticultural Science and Biotechnology 83 (3), 305–308.
Kornsteiner, M., Wagner, K.H., Elmadfa, I., 2006. Tocopherols and total phenolics in10 different nut types. Food Chemistry 98 (2), 381–387.
Li, J.W., Fan, L.P., Ding, S.D., Ding, X.L., 2007. Nutritional composition of five cultivarsof Chinese jujube. Food Chemistry 103, 454–460.
Li, J.W., Ding, S.D., Ding, X.L., 2005. Comparison of antioxidant capacities of extractsfrom five cultivars of Chinese jujube. Process
Biochemistry 40 (11), 3607–3613.
Liu, M.J., 2006. Chinese jujube: botany and horticulture. Horticultural Reviews 32,229–298.
Liu, J., Chen, B., Yao, S., 2007. Simultaneous analysis and identification of mainbioactive constituents in extract of Zizyphus jujuba var.
sapinosa (Zizyphi spinosisemen) by high-performance liquid chromatography–
photodiode array detection-electrospray mass spectrometry. Talanta 71, 668–675.
Lunn, J., Theobald, H.E., 2006. The health effects of dietary unsaturated fatty acids.Nutrition Bulletin 31 (3), 178–224.
Marquard, R., 1987. Qualitatsanalytik im dienste der o¨lfflanzenzu¨ ctung. Fat Scienceand Technology 89, 95–99.
Mukhtar, H.M., Ansari, S.H., Ali, M., Naved, T., 2004. New compounds from Zizyphusvulgaris. Pharmaceutical Biology 42 (7), 508–511.
Munzuroglu, O., Karatas, F., Geckil, H., 2003. The vitamin and selenium contents ofapricot fruit of different varieties cultivated in different
geographical regions.Food Chemistry 83, 205–212.
Paiva, S.A., Russell, R.M., 1999. Beta-carotene and other carotenoids as antioxidants.
Journal of the American College of Nutrition 18 (5), 426–433.
Pareek, O.P., 2002. Ber-Ziziphus mauritania. Available by International Centre forUnderutilised Crops [Online]. Available:
http://www.civil.soton.ac.uk/icuc/cd_icuc_ber_tamarind/content/ber/ber_book_html via the Internet (accesedApril 6, 2004).
Romani, A., Pinelli, P., Vincieri, F.F., Tattini, M., 1999. Identification and quantitation
of polyphenols in leaves of Myrtus communis L. Chromatographia 49 (1/2), 17–20.
Simopoulos, A.P., 2008. The importance of the Omega-6/Omega-3 fatty acid ratio incardiovascular disease and other chronic diseases.
Experimental Biology andMedicine 233 (6), 674–688.
Zanfini, A., Corbini, G., La Rosa, C., Dreassi, E., 2010. Antioxidant activity of tomatolipophilic extracts and interactions between
carotenoidsand alpha-tocopherolin synthetic mixtures. LWT - Food Science and Technology 43, 67–72.
Zhao, J., Li, S.P., Yang, F.Q., Li, P., Wang, Y.T., 2006. Simultaneous determination ofsaponins and fatty acids in Ziziphus jujuba (Suanzaoren)
by high performanceliquid chromatography-evaporative light scattering detection and pressurizedliquid extraction.
Journal of ChromatographyA 1108 (2), 188–194.
Zhao, Z.H., Liu, M.J., Tu, P.F., 2008. Characterization of water soluble polysaccharides
from organs of Chinese jujube (Ziziphus jujuba Mill. cv. Dongzao). EuropeanFood Research and Technology 226 (5), 985–989.
Bancroft, G., et al. 1985. J. Physics. Chemistr., 17, 501.Hasenhuettl, G.L. 1944. Food emulsifiers & their applicationsRousset, p. 1988.
Modeling Crystallization Kinetics of Triacylglycerols.Nestle´ Research Center, Nestec Ltd., Lausanne, Switzerland.
Samir, T. A. & Sato, k. 1988. Fat Crystallization in O/W EmulsionsControlled by Hydrophobic Emulsifier Additive. Hiroshima University,
Shinoda, K., Friberg, S. 1986. Emulsion & Solubilization. Wiley. NewYorkTanford, C. 1973. In the hydrophobic effect. Wiley. New York
Walstra, P. 1983. In Encyclopedia of emulsion technology. New YorkWestesen, K. 1992. J. pharm. Sci, 81, 777