پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان

word 2 MB 32480 67
1391 کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۷۲,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۱۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان­ نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

    گروه بیماری­ شناسی گیاهی

     

    چکیده
      یکی از عوامل محدود کننده کشت سیب زمینی در استان گلستان، بیماری های گیاهی میباشند که مهمترین آن ویروسها می باشند و در بین آنها، ویروس PVY) Potato virus Y )از مخربترین آنها میباشد. این ویروس بسیاری از   گونه های خانواده سولاناسه به علاوه بیش از 60 گونه گیاهی دیگر را آلوده می کند. علائم این ویروس برحسب استرین و رقم سیب زمینی کاملاً متفاوت است. به طور کلی PVY دارای سه نژادPVYN, PVYC, PVYO در ایران گزارش شد. به منظور تعیین استرینهای این ویروس در سال زراعس 1391 تعداد 170 نمونه از 80 مزرعه سیب زمینی استان گلستان (گالیکش، مینودشت، آزادشهر، رامیان، دلند، قرق، فاضل آباد، علی آباد، گرگان و کردکوی) گرفته شد. نمونه ها  با روش سرولوژیک الیزای غیرمستقیم با آنتی سرم PVY تست شدند، و نمونه هایی که در این تست مثبت بودند روی گیاه محک مایه زنی گردید و قسمتی از این نمونه های مثبت، با کیت Capture mRNA، به دام اندازی RNA ویروس صورت گرفت. RNA به دام افتاده در واکنش رونویسی معکوس تبدیل به cDNA گردبد.، جهت تکثیر cDNAی تولید شده، واکنش PCR انجام شد. محصول نهایی PCR، به منظور تعیین ترادف به شرکت ماکروژن کره جنوبی ارسال و تعیین ترادف گردید این ترادفها با ترادف سایر جدایه های PVY موجود در بانک ژن توسط برنامه Clustal X همردیف سازی و مقایسه شد و مشابهت نوکلئوتیدی و آمینو اسیدی بین آنها در برنامه MegAlign  محاسبه شد. درخت فیلوژنتیکی حاصل از همردیف سازی ترادفها توسط برنامه MEGA5 به روش Neighbor-joining با متد Kimura-2 بدست آمد و به وسیله نرم افزار Treeview ارزیابی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که از بین 170 نمونه، تعداد نمونه آلوده به ویروس بودند که سه نژاد PVYN, , PVYO ،PVYWilga برای اولین بار در این استان روی میزبان مذکور گزارش می شود. همچنین آنالیزهای فیلوژنتیک ناحیه CP جدایه های مورد بررسی در این تحقیق نشان داد که نژاد  PVYN با 03/64 درصد پراکنش به عنوان نژاد غالب در مزارع سیب زمینی استان گلستان شیوع داشته اما نژاد PVYC در این استان مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد که منطقه کردکوی با 54.8 درصد فراوانی آلودگی بیشترین میزان آلودگی را به PVY در بین مناطق دیگر در سال زراعی 91 نشان داد. نتایج مقایسه ترادف ناحیه ژن پروتئین پوششی نشان داد که جدایه های گرگان و آزادشهر شباهت بیشتری (99تا97درصد) به یکدیگر داشتند اما جدایه مینودشت، گالیکش، کردکوی در زیر گروه علی آباد قرار گرفته اند. جدایه های گزارش شده از کرمان با جدایه های گلستان هم گروه شده اند که بیانگر رابطه نزدیک فیلوژنتیکی بین آنهاست. به دنبال آن بترتیب جدایه های خراسان، اصفهان، اردبیل، ، شیراز (نژاد بوشهر) نزدیک تر بوده اند. جدایه های زنجان و اردبیل در گروه جداگانه ای قرار گرفته اند که دارای شباهت بیشتری به جدایه ای از اردبیل ارزیابی شده است. در دندروگرام مربوط به مقایسات جدایه های ایران با سایر کشورهای دنیا نتایج نشان داد که جدایه های گلستان با جدایه های کرمان هم گروه بوده، که شباهت نزد یکی با جدایه های آلمان، کانادا و آمریکا داشته اند. که بیانگر رابطه ژنتیکی بالا(94% شباهت ژنتیکی) می‌باشد. همچنین نتایج  نشان داد که تنوع ژنتیکی بین جدائیه ها که با روش حداکثر درستنمایی1 در نرم افزار BioEdit نسبت جایگزینی انتقالی به جایگزینی متقاطع2 به دست آمد برابر 08/1می باشد. بنابراین می توان گفت جهش های صورت گرفته در ژنوم ویروس مذکور از روند مشخصی پیروی می کند.

    مقدمه:

         ویروس­ها موجوداتی بسیار کوچک و غیر قابل رویت با میکروسکوپهای معمولی (نوری) هستند که تنها در سلول­های زنده تکثیر می یابند. حدود 50 سال قبل، اولین ویروس­ها جدا شده و خصوصیات شیمیایی آنها تعیین گردید. آنها ویروسهای واگیر دار گیاهان بودند. همزمان، بحث­های زیادی در خصوص تعلق این عوامل به دنیای زنده یا غیر زنده مطرح گردید. در خلال 30 سال اخیر، به کمک کاربرد مفاهیم و روش های زیست شناسی مولکولی، کاملا مشخص شده است که ویروس­ها قسمتی از جهان زنده می باشند. در واقع ویروس­ها، انگل­های اجباری بسیار کوچکی هستند که دارای یک تا چند صد ژن می باشند. این ژن­ها مانند ژن­های سلولی می توانند جهش یافته و تکامل یابند ( پوررحیم و همکاران، 1381). خانواده Potyviridae جزو مهمترین گروه­های ویروسی بیماری­زای گیاهی و یکی از بزرگترین آن­ها است .در میان پوتی ویروس­ها[1]، ویروس­وای­سیب­زمینی (PVY)[2] به عنوان یکی از مخربترین بیمارگر های توتون، سیب زمینی، گوجه فرنگی و فلفل محسوب می­گردد، ). به طوری که در برخی موارد،با توجه به سویه ویروس،رقم سیب زمینی و شرایط آب و هوایی منطقه،ویروس Y سیب زمینی می تواند بین 40-70 درصد خسارت وارد نماید(Beemster&De Bokx. 1987). براساس عکس العمل گیاهان معرف و قدرت انتقال توسط شته ویروس Y سیب زمینی به سه گروه نژادی (PVYo,PVYn, , PVYc) تقسیم شده است(De bokx & Huttinga, 1981). علاوه بر اختلاف در عکس العمل تعدادی از میزبانهای معرف، شته ها دو سویه PVYo  و PVYn را به طریق ناپایا (Nonpersistent) انتقال می دهند، در حالیکه سویه های گروه PVYc با شته منتقل نمی شوند (Beemster & De Bokx, 1987). در سال­های اخیر بیشترین فعالیت های تحقیقاتی در زمینه کنترل بیماری­های ویروسی شامل اصلاح رقم­های ایمن یا مقاوم با روش­های کلاسیک ژنتیکی، کنترل ناقلین با استفاده از راهبرد­های مختلف، تولید بذور و اندام­های رویشی ازدیادی عاری از ویروس و تولید گیاهان تراژنی است که حامل ژن­های ویروسی هستند و موجب بروز مقاومت در برابر ویروس می­گردند (پوررحیم و همکاران، 1381).). اساس هر انتخاب یا برنامه به­نژادی، وجود تنوع ژنتیکی در بین گیاهان یک گونه در واکنش به یک ویروس خاص است و در مورد بسیاری از ویروس­های گیاهی که اهمیت اقتصادی دارند، می­تواند مورد استفاده قرار گیرد (جعفرپور، 1382).

    1-1- سیب­زمینی

    1-1-1- تاریخچه سیب­زمینی

          سیب زمینی یکی از مهمترین محصولات زراعی جهان میباشد، به طوری که تولید آن د ر سال ۲۰۰۰ حد ود ۳۲۱ میلیون تن غده تر از  ۶میلیون هکتار بوده است سیبزمینی یکی از گیاهان مهم در بین محصولات زراعی جهان است. جنبه ی تغذیه ای،اجتماعی و اقتصادی این گیاه مهم طی سال های اخیر این گیاه .(, جالب و قابل توجه بوده است ( 1985) بیش از 200 سال است که در ایران کشت می گردد   مبدا و منشا سیب زمینی در آمریکای جنوبی و مرکزی است ،ارتفاعات آند ،بولیوی،پرو و شیلی اولین مناطقی بودند که سیب زمینی در آنها کشت میشده است،سیب زمینی برای اولین بار توسط اسپانیائیها به اروپا آورده شد واز طریق اسپانیا و ایرلند به سایر قسمت های آن نیز راه یافت،سیب زمینی برای اولین بار در زمان فتحعلی شاه قاجار از آمریکا وارد ایران شد.امروزه سیب زمینی در تمام کشور های جهان کشت میشود،این گیاه از محصولات غده ای است که نقش مهمی در تغذیه مردم جهان دارد ،غده ی سیب زمینی دارای کربو هیدرات زیادی میباشدو این گیاه چهارمین گیاه زراعی از نظر مقدار تولید بعد از گندم،ذرت و برنج است که در 100گرم از غده ی آن حدود 75گرم آب 21 گرم کربوهیدرات حدود 2 گرم پروتوئین و مقداری هم ویتامین ها و املاح میباشد،در سیب زمینی مقدار زیادی ویتامینهای c،B1،B2وAوجود دارد . ماده ی دیگری که در سیب زمینی وجود دارد سولانین میباشد که سولانین یک ماده ی سمی است ،مقدار ماده ی سمی سولانین نسبت به ارقام مختلف متفاوت بوده که در غده های سبز سیب زمینی مقدار آن بیشتر است،که خوردن ممکن است موجب مسمومیت شود. امروزه در ایران استانهای اردبیل،اصفهان،همدان ،آذربایجان شرقی و خراسان و فارس مهمترین تولید کننده ی سیب زمینی آبی و استانهای مازندران،گیلان گلستان مهمترین از نوع کشت دیم میباشند .

    1-1-2- گیاه­شناسی

          سیب زمینی با نام علمی(Solanum tuberosum) گیاهی است یکساله از تیره گوجه فرنگی(Solanaceae) که برای استفاده از غده زیرزمینی آن کشت می گردد. جنس Solanum دارای گونه های زیادی بوده ولی تنها گونه tuberosum و تعداد بسیار محدود دیگری  هستند که تولید غده می نمایند .قسمت هوایی این گیاه در اثر سرمای زمستان خشکیده و از بین می رود . ولی غده های باقی مانده در خاک می توانند در بهار سال بعد جوانه زده و گیاه جدیدی را تولید نماید. بنابراین سیب زمینی از نظر ساقه های زیرزمینی که در انتهای آنها غده ها تشکیل می شوند، گیاهی است دائمی؛ ولی از نظر ساقه های هوایی و برگ ها یکساله است ،ارتفاع بوته علفی ولی ایستاده سیب زمینی به 60 تا 150 سانتیمتر می رسد و طول دوره رشد آن 3 الی 6 ماه می باشد.مشخصه سیب زمینی وجود ساقه خزنده زیرزمینی به طول 5 تا 45 سانتیمتر است که از گره های پایینی و زیر خاک ساقه های هوایی منشاء می گیرد. این ساقه های خزنده زیرزمینی دارای برگ های کوچک و فلسی شکل است. و چنانچه در معرض نور قرار گیرد به ساقه های هوایی تبدیل می گردد. راس هر ساقه های خزنده زیرزمینی متورم گشته و به غده سیب زمینی تبدیل می گردد. پس هر غده سیب زمینی ساقه ای تغییر شکل یافته است که جوانه های جانبی آن در نقاط فرو رفته ای به نام چشم متمرکز گردیده است.هر چشم سیب زمینی دارای حداقل2تا3 جوانه ساقه است که به وسیله فلس هایی احاطه گشته است. جوانه های ساقه با قرار گرفتن در شرایط مساعدی از رطوبت و حرارت رشد نموده و هر جوانه تولید یک ساقه هوایی می نماید. ساقه های هوایی سیب زمینی ضخیم، مستقیم و زاویه دار بوده و تولید شاخه های جانبی زیادی می کند. برگ های سیب زمینی در ابتدا ساده ولی در مراحل رشد بعدی به صورت مرکب بوده که به طور متناوب بر روی ساقه قرار گرفته است کرکدار و دارای تعداد زیادی برگچه با اندازه های مختلف می باشد. بوته ای که از غده سیب زمینی  به وجود می آید دارای ریشه ای افشان و نابجاست که ممکن است تا عمق بیش از یک متر در خاک نفوذ کند گل های سفید، قرمز یا ارغوانی سیب زمینی با دمگل های بلند به طور متراکمی در انتهای ساقه و با گل آذین گرزن دیده می شود. تعداد گل در  گیاه متفاوت است در بعضی از واریته ها گل ها قبل از عمل لقاح می ریزند، در صورتی که در برخی دیگر عمل لقاح صورت گرفته منجر به تولید میوه و بذر می گردد. .کاسه گل از پنج کاسبرگ بهم جوش خورده با پنج لب تشکیل شده و به رنگ سبز و کرکدار می باشد . جام گل از پنج گلبرگ بهم جوش خورده با پنج لب تشکیل یافته است . پنج پرچم در قاعده بهم جوش خورده وتخمدان را در برمی گیرند . میله پرچمها کوتاه وکیسه های گرده طویل می باشند . دانه های گرده از سوراخی که در انتهای کیسه گرده بوجود می آید آزاد می شوند .تخمدان زیرین سیب زمینی از دو برچه با یک خامه بلند و یک کلاله دو شاخه تشکیل شده است . میوه رسیده یک سته شبیه گوجه فرنگی کوچکی و به رنگ سبز است که بندرت تحت شرایط زراعی تشکیل می شود  . سیب زمینی گیاهی آنوتتراپلوئید ولی خود گشن است . بعضی ارقام به دلیل نرعقیمی تولید بذر نمی کنند وگلها در آنها ریزش می یابند غده بندی هورمون لازم برای تحریک و شروع غده بندی در برگ ها و تحت تاثیر روزهای کوتاه تولید می شود. هر چه رقم دیر رس تر باشد نسبت به طول روز حساس تر و غده بندی آن در روزهای بلند تر به تاخیر بیشتری می افتد. غده بندی در کشت پاییزه سیب زمینی و تحت روزهای کوتاه ممکن است قبل از گلدهی آغاز گردد.زمان غده بندی و تقدم و یا تاخیر آن نسبت به گلدهی در کشت بهاره سیب زمینی به حساسیت رقم نسبت به طول روز برای غده بندی و گلدهی بستگی دارد. معمولا  گلدهی و غده بندی در ارقام زود رس تحت شرایط کشت بهاره به طور تقریبا همزمان اتفاق می افتد. علاوه بر رقم و طول روز، عوامل دیگری مانند پایینی حرارت، شدت نور بالا و کمبود ازت موجب تحریک پیدایش غدد و زود رسی می شود . عوامل اخیر موجب فراوانی مواد فتوسنتزی برای ذخیره شده و از طریق تحریک تجمع قند در راس ساقه خزنده بر نشکیل غدد تاثیر می گذارد

    Abstract

    One of the limiting factors in potato cultivation in the Golestan province, is the most important viral plant diseases and among them, the virus (PVY) potato virus (Y) is the most destructive. This virus contaminates the most of the family solanaceae species as well as more than 60 other species . Symptoms of the virus in terms of styrene and potato varieties, is quite different. Generally PVY strains have PVYN, PVYC, and PVYO in Iran the report. To determine the strains this virus

    In the 1391 crop year on 170 samples from 80 farms potatoes Golestan province was used (Galikash , Minoodasht,  Azadshahr , Ramiyan , Daland  , Gharagh, Fazel Abad, Ali Abad, Gorgan and Kordkuy). Samples by method indirect ELISA serological with antiserum PVY, were tested,  and the examples of these tests were positive in the test plants were inoculated  and the part of the positive examples, the kit Capture mRNA, viral RNA was trapping. RNA trapped in Reaction Reverse transcribed into cDNA Grdbd., For generated cDNA amplification, PCR amplification was performed. The final product of PCR, and sequenced in order to company macrogen South Korea post and the was sequenced, the sequence with the sequences of other isolates of PVY gene bank by clustal X program and the king was and the the nucleotide and amino acid similarity between them in the was calculated MegAlign program. Phylogenetic tree of the sequences obtained from the king, by the way MEGA5 neighbor-joining, the method of Kimura-2 was  and the treeview software evaluation.

    The results showed that among the 170 patients, samples were infected with the virus, the three races PVYN, PVYO, PVYWilga, for the first time in this province will be reported to the host.Also phylogenetic analysis of district CP isolates investigated in this study, race, PVYN with 03/64 percent distribution of the dominant race in the potato fields Golestan province prevalence, but there was no race PVYC in this province.

    The results showed that 54.8% of Kordkuy with the highest prevalence of infection with PVY in the areas indicated in the crop year 91.  Comparing the results of district coat protein gene sequences showed that isolates Gorgan and 

  • فهرست:

    چکیده   1

    مقدمه: 4

    1-1- سیب زمینی. 5

    1-1-1- تاریخچه سیب زمینی. 5

    1-1-2- گیاه شناسی. 6

    1-1-3- دما : 8

    1-1-4- خاک و کود 9

    1-1-5- اهمیت اقتصادی سیب زمینی. 10

    1-2-1- علایم بیماری های ویروسی سیب زمینی. 11

    1-2-2- همه گیرشناسی و چرخه ی بیماری. 11

    1-2-3- کنترل بیماریهای ویروسی سیب زمینی. 12

    1-3- فرضیه ها 12

    1-4- اهداف.. 12

    فصل دوم. 13

    2-1- ویژگیهای گروه پوتی ویروس‏ها 14

    2-1-1- ویروس وای سیب زمینی. 15

    2-1-1-1- دامنه میزبانی و علایم ویروس وای سیب زمینی. 16

    2-1-1-2- وضعیت ویروس وای سیب زمینی در ایران. 17

    2-1-1-3- ناقلین ویروس وای سیب زمینی. 18

    2-1-1-4-ساختار ژنتیکی. 19

    2-1-1-5-نژادهای ویروس وای سیب زمینی. 19

    2-1-1-5-2- نژاد N.. 20

    2-1-1-5-3-نژاد C.. 21

    2-1-1-6-روشهای بررسی نژادهای PVY : 21

    2-1-1-7-نوترکیبی در ژنوم ویروس y سیب زمینی. 22

    2-1-1-8-مقایسه دو روش رایج شناسایی PVY. 23

    فصل سوم. 26

    3-1-نمونه برداری از مزارع سیب زمینی. 27

    3-2- مواد گیاهی. 28

    3-2-1- نگهداری نمونه ها در آزمایشگاه 28

    3-3-آزمون آزمون الایزای غیر مستقیم. 29

    3-5- انتخاب جدایه های مثبت.. 30

    3-6- مطالعات گلخانهای. 30

    3-6-1- آماده سازی گیاهان گلخانهای. 31

    3-6-2- مایه زنی گیاهان گلخانهای. 31

    3-7- روش آزمون RT-PCR.. 33

    3-7-1 روش تهیه cDNA.. 33

    3-7-3 مراحل به دام اندازی RNA ویروس.. 34

    3-9- انجام واکنش PCR.. 35

    3-9-1- طراحی پرایمر 35

    3-9-2 روش آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) 36

    3-10 روش تهیه ی ژل و انجام الکتروفورز برای بررسی نتایج آزمون PCR.. 37

    3-11- مقایسه توالی نوکلئوتیدی نژادهای  PVYبا توالی مشابه در سایر جدایه های موجود در بانک ژن. 38

    فصل چهارم: 42

    4-1- منبع ویروس.. 43

    4-2- نتایج آزمون الایزای غیر مستقیم. 44

    4-3 مطالعات گلخانه ای. 46

    4-5- نتایج آزمون RT-PCR.. 47

    4-6- تنوع ژنتیکی. 52

    4-7- بیشترین درصد تشابه جدایه های مورد بررسی با نژادهای اصلی PVY در جهان : 52

    4-7- مقایسه نتایج حاصله از آزمونهای الایزای غیرمستقیم و RT-PCR.. 54

    فصل پنجم. 55

    5-1- بررسی نوترکیبی در  ایزولههای ایرانی ویروس Y سیب زمینی: 58

    5-2- پیشنهادات اجرایی و پژوهشی. 59

    فهرست منابع و ماخذ. 61

    منابع انگلیسی: 64

     

    منبع:

     

    احمدی خواه، ا. 1387. ژنتیک تکمیلی، انتشارات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. 350 صفحه

    ایزد پناه، ک.، اشکان، م.، بنی هاشمی، ض.، رحیمیان، ح و میناسیان، و. 1389 . در ترجمه بیماری شناسی گیاهی. (اگریوس، جرج ان). تهران. آییژ. 1026 صفحه

    بی­نام. 1387. کارنامه آماری اداره کل امور کشاورزی شرکت دخانیات ایران. 63 صفحه.

    پور رحیم، ر.، فرزادفر، ش. و گلنراقی، ع. 1381. در ترجمه مبانی ویروس­شناسی گیاهی (ماتیوس، آر.ای.اف). شرکت سامان پیشه­گر. 457 صفحه.

    پور­رحیم، ر.، شهر­آیین، ن.، آهون­منش، ع. و کریمی، ر. 1376. گزارش استرین نکروتیک ویروس وای سیب­زمینی از مزارع سیب­زمینی استان همدان. مجله بیماری شناسی گیاهی. جلد 34 (2-1). صفحات 37-42.

    جعفرپور، ب.، جعفرپور، ب. 1382. ویروس شناسی گیاهی کاربردی (ترجمه). انتشارات. دانشگاه فردوسی مشهد. 460 صفحات.

    خاک­ور، ر.، شمس­بخش، م. و پور­رحیم، ر. 1384. وضعیت شش ویروس مهم بیماری­زا در مزارع سیب زمینی استان خوزستان. مجله آفات و بیماری­های گیاهی، جلد 73، شماره 1، صفحات 37-25.

    خاطری، ه.، معرف­زاده، ن.، حسینی، ع. و مهتابی، ر. ع. 1385. بررسی عکس­العمل رقم­های مختلف توتون به ویروس ایگرگ سیب­زمینی در شرایط آلودگی طبیعی در منطقه تیرتاش مازندران. خلاصه مقالات نهمین کنگره ژنتیک ایران، تهران. 167 صفحه.

    خدابنده، ن. 1368. گیاهان صنعتی. انتشارات دانشگاه تهران. 454 صفحه.

     

    خواجه پور، م.ر.1383. گیاهان صنعتی. جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان. 480 صفحه.

    خوش­خطی، ن.، کوهی حبیبی، م. و مصاحبی محمدی، غ.ح. 1388. وقوع استرین N ویروس Y سیب زمینی (PVY) در مزارع کرفس استان تهران. خلاصه مقالات پنجمین کنگره ویروس­شناسی ایران. 9 صفحه.

    دانش، د.، سلیمانی، س.، فیلسوف، ف. و دهقان، م. 1370. وقوع 4 ویروس سیب­زمینی در استان اصفهان. مجله بیماری شناسی گیاهی. جلد 28، صفحات 49-45.

    دانش، م. 1379. بیماری­های توتون (ترجمه). مرکز نشر دانشگاهی، تهران. 235 صفحه.

    شمس بخش، ن.، خاک­ور، ر. و پور­رحیم، ر. 1381. خالص­سازی و تهیه آنتی­سرم و شناسایی سرلولوژیکی ویروس­های Y و X جدا شده از مزارع سیب­زمینی استان خوزستان. مجله علمی کشاورزی. جلد 24: صفحات 47-35.

    شهرآیین، ن. و الهی نیا، س.ع. 1378. مطالعات سرولوژیکی وایمینو الکترون میکروسکوپی ویروس Y سیب زمینی (PVY) جدا شده از گیاه توتون رقم کوکر 347 در منطقه گیلان. مجله آفات و بیماری­های گیاهی، جلد 67، شماره 1 و 2. صفحات 27-17.

    طوسی، ن.، آهون­منش، ع.، پو­رحیم، ر. و بهار، م. 1383. شناسایی نژادهای C و N ویروس وای سیب زمینی با استفاده از Revers Transcriptase- Polymerase Chain Reaction ( RT-PCR) وRestriction Fragment Length Polymorphism (RFLP) . خلاصه مقالات شانزدهمین کنگره گیاه­پزشکی ایران. 224 صفحه.

    طوسی، ن. 1386. تعیین نژادهای ویروس وای سیب زمینی با استفاده از روشهای سرولوژیکی و مولکولی، پایان نامه کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه صنعتی اصفهان. 100صفحه.

    مجدآبادی فراهانی، س.، جعفر­پور، ب.، فلاحتی رستگار، م، و سبک خیز، م. ع. 1388. ردیابی و شناسایی نژاد NTN ویروس وای سیب­زمینی از مزارع استان خراسان رضوی. خلاصه مقالات پنجمین کنگره ویروس­شناسی ایران. 160 صفحه.

    معرف­زاده، ن.، خاطری، ه.، کوهی حبیبی، م.، مصاحبی محمدی، غ. ح، حمزه، ن.، غضنفری، کیوان.، و حسینی، ع. 1385. وضعیت آلودگی ارقام تجاری توتون به ویروس وای سیب­زمینی و شناسایی سویه نکروتیک ویروس در مزارع توتون استان­های مازندران و گلستان. خلاصه مقالات هفدهمین کنگره گیاه پزشکی ایران. 225 صفحه.

    معرف­زاده، ن.، خاطری، ه.، کوهی حبیبی، م.، مصاحبی محمدی، غ. ح. و حمزه، ن. 1387. شناسایی سویه غالب ویروس وای سیب­زمینی در ارقام تجاری توتون استان­های گلستان، مازندران، گیلان و آذربایجان غربی. خلاصه مقالات هجدهمین کنگره گیاه­پزشکی ایران. 474 صفحه.

    مقصودی، ر.، جعفر­پور، ب. و فلاحتی رستگار، م. 1383. وقوع نژاد N ویروس وای سیب­زمینی (PVYN) در استان خراسان و نژاد O این ویروس (PVYO) در استان­های خراسان، گیلان و مازندران. خلاصه مقالات شانزدهمین کنگره گیاه­پزشکی ایران. 223 صفحه.

                                                                                                                                                                              

    موسوی، ل.، مظفری، ج.، رخشنده­رو، ف.، قدمیاری، ش. و سخندان، ن. 1388. تشخیص ملکولی نژاد­های ویروس وای سیب­زمینی با استفاده از RT-PCR در استان آذربایجان شرقی. خلاصه مقالات پنجمین کنگره ویروس شناسی ایران. 188 صفحه.

     

     

    منابع انگلیسی:

    Abedi, H. 1998. Appearance of PVY in tobacco fields of Iran (Regions of Mazandaran and Gorgan). Bull. Sp. Coresta, Brighton Congress. p.24.

     

    Bagnall, R.H. 1992. Epidimiology Potato virus Y in New Brunschwick, Canada- A biennial rhythm and 9 plus year cycle. Can. J. Plant Pathology. 14: 137-146.

     

    Bapat, V. A., Ghosh, S. B., Nagi, L.H.S., Ganapathi, T. R., Khurana, S.M.P. 2002. Cloningand sequencing of potato virus Y coat protein gene from an Indian isolate and development of transgenic tobacco for PVY resistance.Current. Science(Indian). v.82 (7) P.855-859.

     

    Barnett, O. W. 1992, A summary of potyvirus taxonomy and definitions. Arch. Virology. Supplementum. 5: 435-444.

     

    Bawden, F.C . 1936. The viruses causing top necrosis (acronecrosis) of the Potato. Ann. Appl. Biol 23: 487-497.

     

    Blanco-Urgoiti, B., Tribodet, M., Leclere, S., Ponz, F., Perez de San Roman, C., Legorburu, F.J., and Kerlan, C. 1998. Characterization of Potato Y (PVY) isolates from seed Potato batches. Situation of the NTN, Wilga and Z isolates. Eur. J. Plant Pathol. 104: 811-819.      

     

    Boonham, N., Walsh, K., Hims, M., Preston, S., North, J. and Barker, I. 2002a, Biological and sequence comparisons of Potato virus Y isolates associated with potato tuber necrotic ringspot disease. Plant Pathology. 51:7-126.

     

    Boonham, N., Walsh, K., Preston, S., North, J., Smith, P. and Barker, I. 2002b, The detection of tuber necrotic isolates of Potato virus Y (PVYNTN), and the accurate discrimination of PVYO, PVYN and PVYC strains using RT-PCR. Virology Method Journal. 102(od1-2): 103-12.

     

    Bousalem, M., Douzery, E and  Fargette, D. 2000, High genetic diversity, distant phylogenetic relationships and intraspecies recombination events among natural populations of Yam mosaic virus: a contribution to understanding potyvirus evolution. Journal Gen Virology. 81:243-255

     

    Chachulska, A.M., Chrzanowska, M., Robaglia, C., and Zagórski, W .1997. Tobacco veinal necrosis determinants are unlikely to be located within the 5’ and 3’ terminal sequences of the Potato Virus Y genome. Arch. Virology. 142: 765-779.

    Chandelier, A., Dubois, N., Baelen, F., De Leener, F., Warnon, S., Remacle, J. and Lepoivre, p. 2001, RT-PCR-ELOSA tests on pooled sample units for the detection of virus Y in potato tubers, Virology Method Journal, 9lod: 99-108.

    Clark, M.F., and Adams, A.N. 1977. Characteristics of the microplate method of Enzyme-linked immunosrobent assay for the detection of plant viruses. J. gen. Virology. 34:475-483.

    Davis, D.L. 1999. Virus disease. In: Tobcco: Production, Chemistry and Technology. Blackwell science. 154-215.

    Davis, J. A., Radcliffe, E.B., and Ragsdale, D.W. 2005. Soybean aphid, Aphis glycines Matsumura, a new vector of Potato Virus Y in Potato. Am. J. Potato. Res. 82(3): 197-201.

    De Bokx, J. A. and Huttinga, H. 1981, Potato virus Y, CMI/AAB Descriptions of plant viruses, N.242.

     

    Ellis, P., Smith, R.S., and Villers, G.D. 1997. Indentification and geographic distribution of serotypes of Potato Virus Y. Plant Disease. 81: 481-484.

    Fanigliulo, A., Comes, S., Pacella, R., Harrach, B., Martin, D.P and Crescenzi, A. 2005. Characterisation of Potato virus Y nnp strain inducing veinal necrosis in pepper: a naturally occurring recombinant strain of PVY. Archives of Virology. 150: 709-720.

    Fauquet, C.M., Mayo, M.A., Maniloff, J., Desselberger, U,. and Ball, L.A(Eds). 2005. VIIIth Report of the International Committee on Taxonomy of Viruses. Elsevier Academic Press. 819-842.

     

    Glais, L., Kerlan, C., Tribodet, M., Marie-Jeanne Tordo, V., Robaglia, C., and Astier Manifacier, S. 1996. Molecular characterization of Potato virus Y N isolates by PCR-RFLP. Europ. J. Plant Pathollogy. 102: 655-662.

    Glais, L., Tribodet, M., and Kerlan, C. 2002. Genomic variability in Potato VirusY (PVY): evidence that PVYNW and PVYNTN variants are single to multiple recombinants between PVYO and PVYN isolates. Arch. Virol. 147: 363–378.

     

    Govier, D.A., Kassanis, B., and Pirone, T.P. 1977. Partial purification and characterization of the Potato Virus Y helper component. Virology. 78:306-314.

     

    Hamm, P. B., Hane, D. C., Pavek, M. J., Leroux, L. D.,  Gieck, S. L., and David, N. L. 2009. Potato Cultivars Differ in Current Season Potato Virus Y (PVY) Infection. Am. J. Pot Res. 87:19–26.

     

    Hooker, W.J., (ed). 1990. Compendium of Potato diseases. APS Press, Minnesota, USA. 68pp.

     

    Hosseini, A., Massumi. H., Heydarnejad, J., Hosseini Pour, A and Varsani, A. 2010. Characterisation of potato virus Y isolates from Iran, Virus Genes. DOI 10.1007/s11262-010-0546-8.

     

    Jones, R.A.C. 1990. Strain group specific and virus specific hypersensitive reactions to infection with Potyviruses in Potato cultivars. Ann. Appl. Biol 117: 93-105.

    Kanavaki, O. M., Margaritopoulos, J. T., Katis, N. I., Skouras, P., and Tsitsipis, J. A. 2006. Transmission of Potato virus Y in tobacco plants by Myzus persicae nicotianae and M. persicae s.str. Plant Disease. 90:777-782.

     

    Karasev, A. V., Nikolaeva, O. V., Hu, X., Sielaff, Z., Lorenzen, J. H., Whitworth, J., Lorenzen, J. H., and Gray S. M. 2009. Serological Properties of Ordinary and Necrotic Isolates of Potato virus Y: A Case Study of PVYN Misidentification. Am. J. Pot Res. 87:1–9.

     

    Khan, J.A., Dijkstra, J. 2002. Plant viruses as molecular pathogens. Food products press. 231-239.

    Klinkowski, M., Schmelzer, K. 1960. A necrotic type of Potato virus Y. Am. Potato J. 37: 221-227.

    Latorre, B. A. 1983. Disease incidence gradient and the effect to seed bed infection on Potato virus Y outbreaks in tobacco. Plant Disease. 67:302-304.

    Latorre, B.A., Andrade, O., Penaloza, E., and Escaffi, O. 1982. A servy outbrek of Potato virus Y in chilian tobacco. Plant Disease. 66:893-895.

     

    Le Romancer, M., Kerlan, C., and Nedellec, M. 1994. Biological characterization of various geographical isolates of Potato virus Y inducing superficial necrosis on potato tubers. Plant Pathology. 43: 138-144.

     

    Legnani, R. 1995. Evaluation 


موضوع پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, نمونه پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, جستجوی پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, فایل Word پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, دانلود پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, فایل PDF پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, تحقیق در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, مقاله در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, پروژه در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, پروپوزال در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, تز دکترا در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, پروژه درباره پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, گزارش سمینار در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان, رساله دکترا در مورد پایان نامه شناسایی و تعیین نژاد های ویروس وای سیب زمینی (PVY) بروش های مولکولی در استان گلستان

پایان­نامه (یا رساله) برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته کشاورزی گرایش بیوتکنولوژی کشاورزی چکیده: سیب ­زمینی (Solanum tuberosum L.) مهم­ترین گیاه مغذی بعد از غلات است و پس از گندم، برنج و ذرت چهارمین محصول عمده­ی دنیا به شمار می­رود. محصول سیب­زمینی به علت دارا بودن تکثیر رویشی، مستعد آلودگی به وسیله­ی باکتری­ها، قارچ­ها، ویروس­ها و ویروئیدها می­باشد که این عوامل بیماری­زا ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی گرایش بیماری شناسی گیاهی چکیده نماتد Globodera rostochiensis تا قبل از سال 1387 از ایران گزارش نشده بود .آلودگی بالای نماتد در مزارع کشت سیب زمینی استان همدان تهدیدی جدی برای تولید سیب زمینی که محصول اقتصادی ، این منطقه می باشد محسوب می گردد. با توجه به جدی بودن خسارت Globodera rostochiensis برای ایران ،تا کنون ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی چکیده در مناطق خشک و نیمه‌خشک، تصفیه پساب و استفاده مجدد از آن به عنوان یک عامل مهم در برنامه ریزی منابع آب به شمار می رود. برخی پژوهش‌گران بر این باور هستند که استفاده از پساب تصفیه‌شده در کشاورزی یک راه‌کار بسیار مناسب است زیرا هم عناصری که از خاک توسط گیاهان خارج شده به خاک باز‌ گردانده می‌شوند و هم خطر آلودگی محیط زیست و منابع آب کاهش ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی،گرایش علوم و صنایع غذایی/تکنولوژی موادغذایی چکیده در این کار پژوهشی تولید و ارزیابی ویژگی های فیلم­های خوراکی بر پایه نشاسته سیب زمینی حاوی اسانس مرزه مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور­ اسانس مرزه در نسبت­های مختلف (0%، 10%، 20% و 30%) و پلاستی­سایزر40% به 3 گرم نشاسته سیب زمینی اضافه شده و فیلم­های نشاسته­ای به ...

پایان نامه برای اخذ درجه کارشناسی ارشد در رشته زراعت چکیده به منظور بررسی اثر تاریخ و تراکم کاشت بر خصوصیات رشد و عملکرد ارقام سیب‌ زمینی آزمایشی طی سال 1392 در شهر مجن از توابع شهرستان شاهرود انجام شد. آزمایش در قالب طرح اسپیلت-پلات فاکتوریل بر پایه بلوک‌های تصادفی در سه تکرار اجرا شد. کرتهای اصلی شامل سه سطح تاریخ کاشت (15 اردیبهشت، 15 خرداد، 15 تیر) و تیمارهای تراکم بوته در ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشدM .Sc) ) رشته: جغرافیای طبیعی - گرایش آب و هواشناسی سینوپتیک چکیده خسارات ناشی از دما های سرد بحرانی بویژه در اکوسیستم های طبیعی و مناطق پرجمعیت شهری در حال افزایش است. ایران مرکزی سرزمینی خشک و مستعد رخداد سرما بویژه طی زمستان است و فاقد منابع تعدیل کننده تنش های دما مانند منابع آب و پوشش گیاهی انبوه است. در تحقیق حاضر برای تعیین امواج سرمای ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد"M.sc" رشته مهندسی کشاورزی گرایش زراعت چکیده به هدف بررسی تاثیر مواد آلی بر رشد و عملکرد ارقام سیب‌ زمینی به هدف تولید محصول پاک آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در منطقه سراب نیلوفر استان کرمانشاه اجرا گردید. تیمارها شامل دو رقم سیب‌زمینی مارفونا و سانته به عنوان سطوح فاکتور اول و 7 سطح کودی به عنوان ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد "M.Sc" گرایش: صنایع غذایی 1.1 مقدمه همگام با افزایش جمعیت، میزان تقاضای مواد غذایی نیز افزایش یافته و همین امر سبب استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و آلی جهت افزایش تولید محصول شده است (اردکانی و همکاران، ٢٠٠٥). سبزیجات سرشار از ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان بوده که خواص ضد سرطانی آن به اثبات رسیده و سبب کاهش بیماریهای قلبی ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته مشاوره خانواده چکیده مقدمه و هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی شناخت­درمانی هستی­نگر بر کاهش نشانگان افت روحیه بیماران مبتلا به ویروس نقص سیستم ایمنی انسان بود. روش: مطالعه از نوع مطالعات تک موردی با استفاده از روش نمونه­گیری مبتنی بر هدف بود. سه نفر از زنان مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسان که برای مشاوره و درمان پزشکی به مرکز شهید سبزه پرور کرج ...

چکیده: مقدمه و اهداف آلفا آمیلاز آنزیمی از راسته هیدرولازها است که پیوندهای 1به4 آلفا گلیکوزیدی در پلی ساکاریدها را کاتالیز می کند و یکی از مهمترین آنزیم های گوارشی است. استفاده از مهارکننده های آلفا آمیلاز (مانند چای سبز) می تواند در کنترل وزن مفید باشد، بنابراین مقایسه میزان بیان ژن آلفا آمیلاز کبدی بین موش های چاق و نرمال و تاثیر مهار کننده های آنزیم در میزان بیان ژن می تواند ...

ثبت سفارش