فهرست:
چکیده............................................................................................................................................................1
فصل اول: مقدمه و کلّیات..................................................................................................................2
1-1-گیاهشناسی............................................................................................................................................3
1-2- تاریخچه..............................................................................................................................................5
1-3- اهمیت اقتصادی...................................................................................................................................5
1-4- بیان مسئله............................................................................................................................................6
1-5- هدف از انجام آزمایش.........................................................................................................................7
فصل دوم: بررسی منابع................................................................................................................................8
2-1- پیری....................................................................................................................................................9
2-2- پیری در گل آلسترومریا.......................................................................................................................9
2-3- انسداد آوندی....................................................................................................................................10
2-4- عوامل موثر بر عمر پس از برداشت گل های شاخه بریده.................................................................10
2-5- تیمار با ترکیبات ضد عفونی کننده و بهبود دهنده عمر گلجایی........................................................11
2-6- شکاف انتهای ساقه............................................................................................................................11
2-7- نانو ذرات نقره...................................................................................................................................12
فصل سوم: مواد و روشها........................................................................................................................14
3-1- مواد گیاهی .......................................................................................................................................15
3-2- پیاده کردن طرح آزمایشی..................................................................................................................15
3-3- معرفی تیمارها...................................................................................................................................16
3-4- اندازه گیری صفات...........................................................................................................................17
3-4-1- عمر گلجایی.................................................................................................................................17
3-4-2- کاهش وزن تر...............................................................................................................................17
3-4-3- درصد ماده خشک........................................................................................................................17
3-4-4- جذب آب.....................................................................................................................................18
3-4-5- نشت یونی....................................................................................................................................18
3-4-6- افزایش درجه بریکس (درصد ساکارز موجود در ساقه)...............................................................19
3-4-7- رنگیزه کاروتنویید گلبرگ.............................................................................................................19
3-4-8- کلروفیل a، b و کل برگ..............................................................................................................20
3-4-9- نسبت باز شدن گل ها..................................................................................................................20
3-4-10- اندازه گیری اتیلن.......................................................................................................................21
3-4-11- شمارش باکتری ساقه و محلول گلجا.........................................................................................21
3-4-12- پراکسیده شدن لیپیدها................................................................................................................22
3-4-13-آنزیم پراکسیداز POD................................................................................................................22
3-4-14- آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز SOD...........................................................................................22
3-5- تجزیه و تحلیل داده ها......................................................................................................................22
فصل چهارم: نتایج و بحث........................................................................................................................23
4-1- عمر گلجایی......................................................................................................................................24
4-2- جذب آب..........................................................................................................................................27
4-3- کاهش وزن تر...................................................................................................................................29
4-4- افزایش درجه بریکس........................................................................................................................30
4-5- نسبت باز شدن گلها........................................................................................................................32
4-6- درصد ماده خشک.............................................................................................................................33
6-7- نشت یونی.........................................................................................................................................35
4-8- رنگیزه کاروتنویید گلبرگ..................................................................................................................36
4-9- کلروفیل a.........................................................................................................................................37
4-10- کلروفیل b.......................................................................................................................................38
4-11- کلروفیل کل.....................................................................................................................................39
4-12- شمارش باکتری محلول گلجا..........................................................................................................41
4-13- شمارش باکتری انتهای ساقه...........................................................................................................42
4-14- اندازه گیری اتیلن............................................................................................................................44
4-15- پراکسیداسیون لیپیدها MDA (مالون دی آلدئید)..........................................................................47
4-16- آنزیم های آنتی اکسیدانی................................................................................................................48
4-16-1- سوپر اکسید دیسموتاز (SOD).................................................................................................48
4-16-2- پراکسیداز (POD).....................................................................................................................49
نتیجه گیری کلی..........................................................................................................................................51
پیشنهادها.....................................................................................................................................................51
منابع.............................................................................................................................................................52
منبع:
زاده، ا. و سیفی، ی. 1378. انبارداری و جابجایی گل های بریده، گیاهان سبز زینتی و گیاهان گلدانی. انتشارات موسسه نشر اختر. 321 صفحه.
2- ادریسی، ب. 1388. فیزیولوژی پس از برداشت گل های شاخه بریده. انتشارات پیام دیگر. 150 صفحه.
3- اسفندیاری، ب.، رضایی، ا.، نعمتی، ج.، تهرانی فر، ع. و اشرفی، ج. 1390. نقره در عمر پس از برداشت لیلیوم رقم شاکینگ (Lilium orientalis cv. Shocking). مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2444 تا 2446.
4- اکبری، ر.، حاتم زاده، ع.، بخشی، د. و سریری، ر. 1390. مطالعه فیتو شیمیایی رنگ گل در دوازده رقم (دوازده رنگ) میخک مینیاتوری. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 663-660.
5- بصیری، ی. و زارعی، ح. 1390. بررسی اثر نانو سیلور روی طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریده میخک رقم Yellow Liberty‘’. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 2479-2478.
6- چمنی، ا. 1384. تاثیر تیدیازرون، 1- متیل سیکلوپروپن، اکسید نیتریک، تیو سولفات نقره و اتیلن روی خواص فیزیکوشیمیایی گل بریده رز. رساله دکترای دانشگاه تهران. 195 صفحه.
7- حاتمی، م.، حاتم زاده، ع. و قاسم نژاد. م. 1390. اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره و نیترات نقره و ارتباط آن با عمر پس از برداشت گل بریده رز رقم ’ردبیون‘. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2506-2505.
8- روئین، ز. و حسن پور اصیل، م. 1390. تاثیر ترهالوز بر عمر گلجایی و روابط آبی گل بریده آلسترومریا. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2363-2367.
9- شعبانی، م.، هاشم آبادی، د.، بخشی، د. و کاویانی، ب. 1390. تاثیر نانو ذرات نقره در افزایش عمر ماندگاری پرنده بهشتی. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 2404-2402.
10- عیسوند، ح.ر. و عشوری، پ. 1389. فیزیولوژی تنش (ترجمه). چاپ اول. انتشارات دانشگاه لرستان. 288 صفحه.
11- فتحی، ق. و اسماعیل پور، ب. 1379. مواد تنظیم کننده رشد گیاهی: اصول و کاربرد (ترجمه). انتشارات دانشگاهی مشهد، 288 صفحه.
12- فهیمی، ح. 1388. تنظیم کننده های رشد گیاهی. انتشارات دانشگاه تهران. 150 صفحه.
13- کاظمی پور، ص. 1391. بررسی اثرات نانو ذرات نقره و سیلیکات سدیم روی عمر گلجایی و کیفیت گل شاخه بریده داودی. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی رشت، 102 صفحه.
14- کیامحمدی، م. 1388. بهینه سازی عمر پس از برداشت گل شاخه بریده ی لیسیانتوس. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، 150 صفحه.
15- محمدی، ن.، زارعی، ح. و قاسم نژاد، ع. 1390. بررسی اثر نانو سیلور بر میزان مواد جامد محلول و آنتوسیانین گلبرگ و ماندگاری گل شاخه بریده گلایول. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، 2434-2432.
16- مظفری، و. و اسدالهی کوثر ریزی، ز. 1390. تاثیر منگنز و شوری در محیط کشت پرلیت بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی پسته. مجموعه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران. صفحه 2183-2180.
17- مهری، م. ص. و هاشم آبادی، د. 1393. بررسی اثرات شکاف انتهای ساقه و نوع برش بر عمر گلجایی و خصوصیات کیفی گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrid). اولین همایش مباحث نوین در کشاورزی.
18- ناصری، م. و ابراهیمی گروی، ا. 1377. تولید گل های پیازی (ترجمه). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 325 صفحه.
19- هاشم آبادی، د. 1390. مقایسه ی تاثیر نانو ذرات نقره و تیو سولفات نقره روی کیفیت و عمر گلجایی گل بریده میخک رقم ‘تمپو’. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، 101 صفحه.
20- همت زاده، ا.، صدیقی دهکردی، ف. و معلمی، ن. 1386. بررسی اثرات تراکم کاشت، زمان برداشت و محلول های نگهدارنده بر عمر گلجایی گل بریده گلایول رقم ´کلوئه´. مجله علمی کشاورزی، شماره 30 (40)، صفحات 53 تا 66.
21- Abeles,T.F.B., Morgan, P.W. and Saltvit, M.E. 1992. Ethylene in plant biology. Academic Press, San Diego, CA, ISBN 0-12-41451-1.
22- Ashraf, M.Y., Azmi, A.R., Khan, A.H. and Ala, S.A. 1994. Effect water stress on total phenols, peroxidase activity and chlorophyll content in wheat. Acta Physiologiae Plantarum. 16(3): 185-191.
23- Bartoli, C. G., Juan, G. and Edyrdo, M. 1997. Ethylene production and responses to exogenous ethylene in senescing of Chrysanthemum morifolium cv. ‘Ram’. Plant. Sci. 124: 15-21.
24- Basiri, Y., Zarei, H. and Mashayekhi, K. 2011. Effects of nano silver treatment on vase life of cut flowers of carnation (Dianthus caryophyllus cv. ´White Librity´). J. Adr. Lab. Pes. Biol. 1: 49-55.
25- Blankenship, S. and Dole,T. M. 2003. 1-methylcyclopropene: A review. Postharvest Biology and Technologhy. 28: 1-25.
26- Chanasut, U., Rogers, H. J., Leverenttz, M.K., Griffiths, G., Thomas, B., Wagstaff, C. and Stead, A.D. 2003. Increasing flower longevity in Alstroemeria. Postharvest Biol. Technol. 29: 324-332.
27- Chen, X. and Schluesener, H. J. 2008. Nano-silver: A nano product in medical application. Toxicol. Lett. 176: 1-12.
28- Ciardi, J. and Klee, H. 2001. Regulation of ethylene-mediated responses at the level of the receptor. Ann. Bot. 88: 813-822.
29- Damunpola, T. W., Qian, T., Muusers, R., Joyce, D. C., Irving, D. E. and Van Meetren, U. 2010. Effect of S-carvone on vase life parameters of selected cut flower and foliage species. Postharvest Biol. Technol. 55: 66-69.
30- Da silva, J.A.T. 2003. The cut flower: Postharvest considerations. Biol. Sci. 3: 406-442.
31- de Stigter, H. C. M. and Broekhuysen, A. G. M. 1986. Cut-rose performance: result of a touchy balance. Acta Hortic. 1989: 137-142.
32-Dole, J.M. and Wilkins, H.F. 1999. Floriculture: principles and species. Prentice Hall, Inc. New Jersey. Pp. 287.
33- Dubas, S.T., Kumlan Gdudsana, P. and Potiyaraj, P. 2011. Layer- by- layer deposition of antimicrobial silver nano particls on textile fibers. Colloid Surf. A. physiochem. Aspect. 289: 105-109.
34- Elgimabi, M.N. and Ahmed, O.K. 2009. Effects of bactericides and sucrose- pulsing on vase life of rose cut flowers (Rosa hybrid). Botany Research International. 2(3): 164-168.
35- Ferrant, A., Hunter, D. A., Hackett, W. P. and Reid, M. 2002. Thidiazuron- a potent inhibitor of leaf senescence in Alestromeria. Postharvest Biol. Thechnol. 25: 333-338.
36- Ferrant, A., Tognoni, F., Mensuali-Sadi, A. and Serra, G. 2003. Treatment with thidiazuron for preventing leaf yellowing in cut tulips and chrysanthemum. Acta Hort. 624: 357-363.
37- Geng, X.M., Lin, T., Guo, L., Hu, F.R. and Okubu, H. 2009. Effect of cold storage and different pulsing treatment on postharvest quality of cut lily cv. Montissa flowers. Fac. Agric. Uni. Kyushu. 54: 41-45.
38- Giannopolitis, C. and Ries, S. 1997. Superoxide dismutase I: occurrence in higher plant. Plant Physiol. 59: 309-314.
39- Giong, H.Z., Chen, K., Wang, S. and Zhany, C. 2004. Silicon alleviates oxidative damage of wheat plants in pots under drought. Elesevier Science, Shannon, IRLAND. 169: 313-321.
40- Halevy, A.H. and Mayak, S. 1979. Senesce and postharvest physiology of cut flower. Port 2. Hort. Rev. 1: 59-60.
41- Heath, R.L. and. Parker, L. 1986. Photoperoxidation in isolated chloroplast: I. Kinetics and stiochiometry of fatty acid peroxidation. Arch of Biochem. Biophys. 125: 189-198.
42- Hofreiter, A. and Rodriguz, E.F. 2009. The Alstroemeriaceae in Peru and neighbouring areas. Rev. Peru. Biol. 13: 5-69.
43- Ichimura, K., Kawabata, Y., Kishimoto, M., Goto, R. and Yamada, k. 2003. Storage of soluble carbohydrates is largely responsible for short vase life of cut Sonia flowers. Japan, Soc. Hort. Sci. 72(4): 292-298.
44- Ichimura, K., Kojima, K. and Goto, R. 1999. Effect of temperature 8- hydroxyquinoline sulphate and sucrose on the vase life of cut roses flowers. Postharvest Biol. Technol. 15(1): 33-40.
45- In, B.G., Sootomura, K., Inamoto, M. and Mora, G. 2007. Multivariente analysis of realation between preharvest environmental factors, postharvest morphological and physiological factors and vase life of cut ´Asomi Red´ Roses. Japanese Solciety for Horticultural Science, 76: 66-72.
46- Jain, P. and Pradeep, Y. 2005. Potential of silver nano particle coated polyurethane foam as antibacterial water filter. Biotechnol. Bioeng. 90: 59-63.
47- Jiang, H., Manolache, S., Wong, A. C. L. and Denes, F. S. 2004. Plasma- enhanced deposition of silver nano particles on to polymer and metal surfaces for the generation of antimicrobial characteristics. J. Appl. Polym. Sci. 93: 1411-1422.
48- Jones, R. 2001. Caring for cut flower, second ed. Land Links Press, Collingwood, Victoria, Australia.
49- Kawaoka, A., Kawamoto, T., Ohta, H., Sekine, M., Takano, M. and Shinmoyo, A. 1994. Wound-induced expression of horseradish peroxidase. Plant Cell Rep. 13: 149-154.
50- Kazemi, M. and Ameri, A. 2012. Response of vase life carnation cut flower to salicylic acid, silver nano particles, glutamine and essential oil. Asian Journal of Animal Acience. 6(3): 122-131.
51- Khan, F. U., Khan, F. A., Hayat, N. and Bhat, A. 2007. Influence of certain chemicals on vase life of cut tulip. Indian Journal of Plant Physiology. 12: 127-132.
52- Kim, J.B. 2005. Development of efficient regeneration and transformation system of Alstroemeria. Ph. D. Thesis, Wageningen University, The Netherlands. pp. 160. ISBN 90-8504-2801.
53- Lagrimini, L.M. 1991. Wound-induced deposition of polyphenols in transgenic plants overexpressing peroxidase. Plant Physiol. 96: 577-583.
54- Leverentz, M. K., Wagstoff, C., Rogers, H. J., Stead, A. D., Chanasut, U., Sikowski, H., Thomas, B., Weichert, H., Feussner, I. and Griffith, G. 2002. Characterization of novel lipoxygenas-independent senescence mechanism in Alstroemeria peruviana flower tissue. Plant Physiol. 130: 273-283.
55-Liu, J., He, S.G., Zhang, Z.Q., Cao, J. P., Peitao, L.V., He, S.D., Cheng, G. P. and Joyce, D.C. 2009. Nano-silver pulse treatments inhibit stem-end bacteria on cut gerbera cv. ´Ruikou´ flowers. Postharvest Biol. Technol. 54: 59-62.
56- Liu, J., Ratnayake, K., Joyce, D.C., He, Sh. and Zhany, Zh. 2012. Effects of three different nano-silver formulations on cut Acacia holosericea vase life. Postharvest Biol. Technol. 66: 8-150.
57- Lois, R., Dietrich, A., Hahlbroch, K. and Schulz, W. 1989. A phenylammonialyase gene from parsley: structure, regulation and identification of elicitor and light-responsive cis-acting elements. EMBO J. 8:1641-1648.
58- Lok, C.N., Ho, C.N., Chen, R., He, Q., Yu, W.Y., Sun, H.Z., Tam, P.k.H., Chiu, T.F. and Che, C.M. 2007. Silver nano particles: Partial oxidation and antibacterial activities. J. Biol. Inorg. Chem. 12: 527-534.
59- Lu, P., Cao, J., He, S., Liu, J., Li, H., Cheng, G., Ding, Y. and Joyce, D.C. 2010. Nano-silver pulse treatments improve water relation of cut rose cv. ‘Movie Star’ flowers. Postharvest Biology and Technology. 57: 196-202.
60- Mayak, S., Halvey, A.H., Sagie, S., Bar-Yoseph, A. and Bravdo, B. 1974. The water balance of cut vase flowers. Physiol. Plant. 31: 15-22.
61- Mazumdar, B.C. and Majumder, K. 2003. Methods on physicochemical analysis of fruits. University College of Agriculture, Calcutta Universiti. 136-150.
62- Milner, G. 2009. Fresh- cut flowers. Jojo Publishing, Melburne, Australia.
63- Moon, D.G., Ko, S.W., Kim, Y.H. and Choi, Y.H. 2004. Effect of water stress on soluble solids and acidity in various sized fruit of "Satsuma" proc. Int. Citriculture. 4: 674-678.
64- Mutui, T.M., Emongor, V.E. and Hutchinson, M.J. 2001. Effect of accel on the vase life and postharvest quality of alestromeria (Alstroemeria aurantica L.) cut flowers. African. J. Sci. Technol. Vol. 2: 82-88.
65- Oraee, T., Asgharzadeh, A., Kiani, M. and Oree, A. 2011. The role of preservative compounds on number of bacteria on the of stems and vase solution of cut Gerbera. J. Ornament. Hort. Plants. 1(3): 161-166.
66- Park, S.H., Oh, S. G., Mun, J.Y. and Han, S.S. 2005. Effects of silver nano particles on the fluidity of bilayer in phospholipid liposome. Calloid. Surf. Bio. Interfaces. 44: 117-122.
67- Pech-Scott, C. and Kende, H. 1999. Differential regulation of genes encoding 1-aminocyclopropane-1-carboxylate (ACC) synthase in etiolated pea seedlings: effects of indole-3-acetic acid, wounding, and ethylene. Plant Molec. Biol. 38: 977-982.
68- Rai, M., Yadav, A. and Gade, A. 2009. Silver nano-particles as a new generation of antimicrobials. Biotechnology Advances. 27: 76-83.
69- Rapaka, V.K., Faust, J.E., Dole, J.M. and Runkle, E.S. 2007. Diurnal carbohydrate dynamics affect postharvest ethylene responsivenss in portulaca (Portulaca grandiflora ‘Yubi Deep Rose’) unrooted cuttings. Postharvest Biol. Technol. 44: 293-299.
70- Reid, M. 2002. Non-metabolized cytokinies for in postharvest performance of ornamentals. Univ. Callifornia. 1-6.
71- Russell, A. D. and Hugo, W. B. 1994. Antimicrobial activity and action of silver. Prog. Med. Chem. 31: 351-370.
72- Silva, J.A. 2003. Functional units of TCls. In: Thin cell culture system. pp: 65-134.
73- Solgi, M., Kafi, M., Taghavi, T. S. and Naderi, R. 2009. Essential oils and nanoparticles (SNP) as nevel agents to extend vase life of gerbera (Gerbera jamesonii cv. Dune) flowers. Postharvest Biol. Technol. 53: 155-158.
74- Van Doorn, W.G. 1997. Water relations of cut flowers. Hortic. Rev. 18: 1-85.
75- Van Doorn, W.G. and Dhort, K. 1994. Interaction between the effects of bacteria and dry storage on the opening and water relation of cut rose flowers. J. Appl. Bacteriol. 77: 644-649.
76- Van Doorn. W.G., Perik, R.R.J. and Belde, P.J.M. 1992. Effects of surfactants on the longevity of dry stored cut stems of rose, Bouvardia and Astilbe. Postharvest Biol.Technol. 3: 69-76.
77- Van Meeteren, U. 1978. Water relations and keeping quality of cut gerbera flowers. I. The cause of stem break. Sci. Hortic. 8: 65-74.
78- Wagstaff, C., Leverentz, M.K., Griffiths, G., Thomas, B., Chanasut, U., Stead, A.D. and Rogers, H.J. 2002. Cysteine protease gene expression and proteolytic activity during senescence of Alstroemeria petals. J. Exp. Bot. 53: 233-240.
79-Woodson, W.R. 1998. The physiological and molecular responses of cornation flowers to high temperature. Postharvest Biology and Technology. 14: 185-192.
80- Zhu, S., Sun, L., Liu, M. and Zhou, J. 2008. Effect of nitric oxide on reactive oxygen species and antioxidant enzymes in kiwifruit during storage. Journal of the Science of Food and Agriculture. 88: 2324-2331.