فهرست:
فصل اول. 11
1- کلیات تحقیق. 11
1-1- پیشگفتار 11
1-2- بیان مسئله. 12
1-2-1- فساد فیزیکی سس مایونز 12
1-2-2- فساد شیمیایی سس مایونز 12
1-2-3- فساد میکروبی سس مایونز 13
1-3- اهمیت و ضرورت تحقیق. 14
1-4- اهداف تحقیق. 14
1-5- فرضیههای تحقیق. 14
1-6- تعریف واژهها و مفاهیم. 15
فصل دوم. 17
2- مروری بر ادبیات تحقیق. 17
2-1- بررسی نظریههای پیرامون تحقیق. 17
2-1-1- سس مایونز 17
2-1-1-1- تاریخچه. 17
2-1-1-2- انواع مایونز از نظر میزان چربی. 18
2-1-1-3- فناوری تшلید. 18
2-1-2- گیاهان دارویی. 19
2-1-3- سنجد. 21
2-1-4- اثر ضد میکروبی ترکیبات گیاهی. 23
2-1-5- مکانیسم اثر ضد میکروبی و دارویی ترکیبات حاصل از سنجد. 25
2-2- بررسی پیشینه تحقیق. 26
2-2-1- استفاده از عصاره هسته سنجد در سس مایونز 26
2-2-2- استفاده از نگهدارندههای طبیعی در سس مایونز 26
2-2-3- جایگزینی سایر ترکیبات سس مایونز 30
2-2-3-1- استفاده از قوام دهندهها 30
2-2-3-2- جایگزینی چربی. 31
2-2-3-3- جایگزینهای تخم مرغ. 33
2-2-4- سنجد. 34
2-2-4-1- اثرات دارویی و ضد میکروبی سنجد. 34
2-2-4-2- فراوردههای غذایی حاصل از سنجد. 35
فصل سوم. 38
3- مواد و روشها 38
3-1- مواد 38
3-2- روشها 38
3-2-1- آماده سازی نمونهها 38
3-2-1-1- عصاره گیری از هسته سنجد. 38
3-2-1-2- بررسی ترکیبات عصاره با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) 38
3-2-1-3- تهیه سس مایونز 39
3-2-1-4- طراحی آزمایش... 40
3-2-2- آزمونهای فیزیکوشیمیایی. 41
3-2-2-1- pH.. 41
3-2-2-2- اسیدیته. 42
3-2-2-3- اندیس پراکسید (pv) 42
3-2-2-4- تجزیه و تحلیل آماری دادههای حاصل از آزمونهای فیزیکوشیمیایی. 43
3-2-3- آزمونهای میکروبی. 43
3-2-3-1- روش انجام آزمونهای میکروبی. 43
3-2-2-2- محیط کشتهای مورد استفاده آزمونهای میکروبی. 44
3-2-3-3- تجزیه و تحلیل آماری دادههای حاصل از آزمونهای میکروبی. 44
3-2-4- آزمون حسی. 44
3-2-4-1- روش آزمون حسی. 44
3-2-4-2- تجزیه و تحلیل آماری دادههای حاصل از آزمون حسی. 45
فصل چهارم. 48
4- نتایج و بحث.. 48
4-1- نتایج.. 48
4-1-1- اندازه گیری میزان روغن. 48
4-1-2- نتایج آزمون کروماتوگرافی گازی. 49
4-1-3- نتایج آزمونهای فیزیکوشیمیایی. 51
4-1-3-1- pH.. 51
4-1-3-2- اسیدیته. 53
4-1-3-3- اندیس پراکسید (pv) 54
4-1-4- آزمونهای میکروبی. 56
4-1-4-1- شمارش کلی. 56
4-1-4-2- کپک و مخمر 59
4-1-4-3- سالمونلا. 61
4-1-4-4- استفافیلوکوکوس اورئوس.. 62
4-1-4-5- اشریشیا کلی. 64
4-1-5- آزمون حسی. 65
4-1-5-1- تفاوت تیمارها از نظر عطر و طعم. 65
4-1-5-2- تفاوت تیمارها از نظر رنگ.. 67
4-1-5-3- تفاوت تیمارها از نظر بافت.. 68
4-1-5-4- تفاوت تیمارها از نظر پس مزه 69
4-1-5-5- تفاوت تیمارها از نظر پذیرش کلی. 70
4-1-2- بحث.. 70
فصل پنجم. 74
5- نتیجه گیری کلی و پیشنهادات. 74
5-1- نتیجهگیری کلی. 74
5-2- پیشنهادات. 77
فهرست منابع. 80
پیوستها 92
الف- نتایج شمارش استافیلوکوکوس کوآگولاز منفی در نمونهها در فواصل زمانی مختلف.. 92
ب- نمونهای از فرم ارزیابی چشایی فراورده سس مایونز 93
منبع:
احمدزاده، صفورا؛ گلی، سید امیر حسین (1390) دانه جوالدوز (Catalpa bignonioides)، منبع غنی از اسید لینولئیک مزدوج، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، شماره (1) 33، دوره 8، صص 87-93.
اسدی، طاهره؛ بارگاهی، افشار؛ محبی، غلامحسین؛ برمک، علیرضا؛ نبی پور، ایرج؛ مهاجری برازجانی، سهیل؛ خلدبرین، بهمن (1392) تعیین غلظت روغن و اسیدهای چرب موجود در بذر گیاه ساحلی شوره زیست Sueada aegyptica ، فصلنامه طب جنوب، پژوهشکده زیست-پزشکی خلیج فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر، سال شانزدهم، شماره 1، صص 9-16.
امیدبیگی، رضا (1374) رهیافتهای تولید و فراوری گیاهان دارویی، چاپ اول، انتشارات فکر روز، جلد اول، صص34-116.
امیری عقدایی، سید سهیل؛ اعلمی، مهران؛ صادقی ماهونک، علیرضا؛ جعفری، سید مهدی (1391) تاثیر بتاگوکان جو بدون پوشینه به عنوان مقلد چربی بر ویژگیهای فیزیکی شیمیایی، بافتی و حسی سس مایونز کم چرب، نشریه پژوهش های صنایع غذایی، جلد 22، شماره 2، صص 141-154.
بخشی خانیکی، غلام رضا (1389) بررسی اسیدهای چرب غیر اشباع در دانه ریحان (Ocimum basilicum L.)، فصل نامه داروهای گیاهی، ص 41-45.
برزگر. ح، کرباسی. الف، جمالیان. ج، لاری. م. الف، 1387، بررسی امکان استفاده از کیتوزان به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در سس مایونز، علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال دوازدهم، شماره 43 (ب)، صص361-370.
بی نام، موسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران، 1371، میکروبیولوژی سس مایونز و سس سالاد- ویژگیها و روشهای آزمون، تجدید نظر دوم، شماره 2965.
بی نام، موسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران، 1386، مواد غذایی فرآوری شده به روش حرارتی و بسته بندی شده در ظروف نفوذ ناپذیر- روش اندازه گیری pH، تجدید نظر اول.
بی نام، موسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران، 1393، مایونز و سسهای سالاد- ویژگیها و روشهای آزمون، تجدید نظر دوم، شماره 2454.
بی نام، موسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران، 1371، ویژگیهای بیسکویت، شماره 37.
خاکی ریزی، میترا؛ عطای صالحی، اسماعیل؛ مشرف، لاله؛ تجلی، فائزه (1391) ترکیبات فیزیکوشیمیایی میوه سنجد (Elaeagnus angustifolia L.) به منظور کاربرد در صنایع غذایی، فصل نامه داروهای گیاهی، سال سوم، شماره 1، صص 51-57.
رحمتی، کبری؛ مظاهری تهرانی، مصطفی (1390) مروری بر تکنولوژی تولید و انواع اصلاح فرمولاسیون سس مایونز، همایش ملی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان.
زرگری، علی (1376) گیاهان دارویی، انتشارات دانشگاه تهران، ص 969.
شمسایی، سیما؛ رضوی، سید محمد علی؛ عطای صالحی، اسماعیل؛ عمادزاده، بهاره (1390) کاربرد صمغهای دانه ریحان و گزانتان در سس مایونز کم چرب به عنوان جایگزین چربی، همایش ملی صنایع غذایی قوچان.
ضابطیان. ف، مرتضوی.س.ع، فضلی بزاز.ب.ص، کوچکی.الف، بلوریان.ش، 1389، بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آویشن باغی بر Salmonella enteritidise PT4 موجود در سس مایونز، نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، جلد 6، شماره 2، ص 84-90.
طهماسبی گوجگی، محمد (1378) جداسازی و بررسی اثرات ضد میکروب فلاونوئیدهای هسته سنجد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده داروسازی مشهد، پایان نامه برای دریافت درجه دکترای داروسازی ، صص 90-96.
عالم زاده. ط، محمدی فر. م. الف، عزیزی. م.ح، قناتی. ک، 1388، تأثیر دوگونه صمغ کتیرای ایرانی (اصفهان و اسفراین) بر ویژگیهای رئولوژیک سس مایونز، فصلنامه علوم و غذایی ایران 7 (2)، صص 127-141.
عطای صالحی، اسماعیل؛ مشرف، لاله؛ خاکی ریزی، میترا (1390) ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی آرد کامل سنجد به منظور غنی سازی مواد غذایی، همایش ملی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد قوچان.
عیوض زاده، اورنگ؛ سیدین، سید مهدی؛ چمنی، محمد؛ درویش، فرخ (1389) بررسی ترکیب اسیدهای چرب و پایداری روغن هسته نسترن وحشی، علوم غذایی و تغذیه، سال هفتم، شماره 2، صص 1-9.
غلامی قوام آباد، آزاده؛ جوکار، مریم؛ محمدی نافچی، عبدالرضا؛ بلندی، مرضیه (1392) بررسی تاثیر تاثیر عصاره رزماری را بر pH، اندیس اسیدی و جمعیت میکروبی زنده سس مایونز، بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، دانشگاه شیراز.
فرحناکی، ع؛ مجذوبی، م؛ مصباحی، غ (1388) خصوصیات و کاربردهای هیدروکلوئیدها در مواد غذایی و دارویی، نشر علم کشاورزی ایران، صص 24-9.
قاسمی پیر بلوطی، عبداله (1388) گیاهان دارویی و معطر (شناخت و بررسی اثرات آنها) انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی.
کاوئی، امیر؛ فاطمی،ش؛ سحری، م (1383) فرمولاسیون و تولید سسهای سالاد کم کالری، علوم و فنون کشاورزی، صص 181-190.
مالک، فرشته (1387) چربیها و روغنهای نباتی و خوراکی، نشر و پخش غلامی، چاپ دوم، ص 461.
محمدی ثانی، علی؛ عطای صالحی، اسماعیل (1386) میکروبیولوژی مواد غذایی مدرن جی-2003 ، جلد اول، انتشارات مرز دانش، چاپ اول صص 37 و 47.
محیط، حمیده؛ سخاوتی زاده، سعید؛ سودبخش، سحر (1390) تولید بستنی غنی شده با سنجد و بررسی خصوصیات آن، بیستمین گنگره ملی صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی شریف.
محیط، حمیده؛ سخاوتی زاده، سعید؛ سودبخش، سحر (1390) تولید شیر غنی شده با سنجد و بررسی خصوصیات آن، بیستمین گنگره ملی صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی شریف.
مصباحی، غلامرضا؛ جمالیان، جلال (1386) بررسی امکان فساد سس مایونز در شرایط نگهداری در دمای بالا و در بستههای بزرگ پلاستیکی، علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال یازدهم، شماره چهلم (ب)، صص 299-314.
مصباحی، غلامرضا؛ جمالیان، جلال (1387) ارزیابی وضعیت انبارداری سسهای امولسیونی، هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی، مشهد.
مصباحی، غلامرضا؛ جمالیان، جلال؛ و گلکاری، ح (1383) استفاده ازکتیرا در سس مایونز به جای مواد پایدارکننده و قوام دهنده صادراتی، علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، 8 (2): 190-215.
مقصودی، شهرام (1384) تکنولوژی نوین تولید انواع سس، نشر مرز دانش، صص 139-205.
ملک پور، فاطمه (1388) فعالیت ضد باکتری یایی عصاره واساس ده گونه گیاه بومی استان چهار محال و بختیاری، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان.
مهربان سنگ آتش، معصومه؛ آریان فر، اکرم؛ سردرودیان، مریم (1392) بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی میوه سنجد و خواص کاربردی آن، بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران، دانشگاه شیراز.
میرحیدر، حسین (1372) معارف گیاهی و کاربرد گیاهان در پیشگیری و درمان بیماریها، دفتر نشر فرهنگ اسلامی تهران، ص 550.
میلانی. م، میزانی. م، قوامی. م، 1388، بررسی اثر پودر خردل زرد بر گرانروی، پایداری تعلیق، تندی و ویژگیهای حسی سس مایونز، علوم و فناوری غذایی، سال اول، شماره 2، صص 32-15.
میلانی. م، میزانی. م، قوامی. م، 1389، اثر پودر خردل زرد بر pH، جمعیت میکروبی زنده و خواص حسی سس مایونز، مجله علوم و صنایع غذایی ایران، سال پنجم، شماره 2، صص 35-44.
نوری، لیلا؛ توکلی پور، حمید؛ آریایی، پیمان (1392) بررسی جایگزینی هیدروکلوئیدهای زانتان و بالنگو شیرازی بجای چربی جهت تولید سس سالاد رژیمی، اولین کنفرانس ملی الکترونیکی علوم کشاورزی و محیط زیست، شیراز.
Aluko RE and McIntosh T, 2005. Limited enzymatic proteolysis increases the level of incorporation of canola proteins into mayonnaise. Innovative Food Science and Emerging Technology 6:195-202.
Bajpai M. , Pande, A. Tewari, S.K. and Prakash D. (2005). Phenolic contents and antioxidant activity of some food and medicinal plants. Int J Food Sci Nutr. Vol.56(4): 287-291.
Bornemeier. V, Peters. D, Albrecht. J.A, (1997) Effect of Added Citric Acid and Acetic Acid on the Growth of Staphylococcus and Listeria in a Mayonnaise-based Salad, Journal of the American Dietetic Association, Volume 97, Issue 9, Supplement, Page A83.
Butler. C.J., (2009) The effects of electrostatic polarization ultra-violet light filters on the bioaerosols of a commercial broiler processing plant hang room., J. Anim. Sci. Vol. 88, E-Suppl. 2/J. Dairy Sci. Vol. 93, E-Suppl. 1/Poult. Sci. Vol. 89, E-Suppl.
CASTELLANI (A.) and CHALMERS (A.J.): Manual of Tropical Medicine, 3rd ed., Williams Wood and Co. , New York, (1919).
CDC National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases. Escherichia coli". Retrieved (2012-10-02).
Chavan, S. R. & Nikam, S. T. (1982). Mosquito larvicidal activity of Ocimum basilicum Linn.
Chogo, J. B. & Crank, G.( 1981) Chemical Composition and Biological activity of the Tanzanian plant Ocimum suave L. Journal of Nature of Production, 44(3): 308 - 311.
Cimolai. (2008) MRSA and the environment: implications for comprehensive control measures. European journal of clinical microbiology & infectious diseases: official publication of the European Society of Clinical Microbiology vol. 27 (7) pp. 481-93
Conner, D.E. & Beuchat, L.R. (1984). Effects of essential oils from plants on growth of food spoilage yeasts. Journal of Food Science, 49, 429–434.
Connie R.mahon (2007) Textbook of Diagnostic Microbiology. . 3rd Edition
Cui S, Zuo Y, Wei Y (2010). Fat content and fatty acid composition of Suaeda corniculata seeds produced from Daqing Salina. J Chinese Cereals Oils Assoc; 25: 74-7.
Curran JP, Al-Salihi FL (1980). "Neonatal staphylococcal scalded skin syndrome: massive outbreak due to an unusual phage type". Pediatrics 66 (2): 285–90. PMID 6447271
Das, U. N. (2000). Beneficial effect(s) of n–3 fatty acids in cardiovascular diseases: but, why and how? Prostaglandins leukotrienes and essential fatty acids, 63, 351 – 362 .
Deschepper, K, M., Lippens, G., Huyghebaert, & Molly, K. (2003) The effect of aromabiotic and GALI D’OR on technical performances and intestinal morphology of broilers. In: Proc. 14th European Symp. on Poultry Nutrition, August, Lillehammer, Norway, pp. 189.
Edzard. E, (2005) The efficacy of herbal medicine an overview. Fundamental and Clinical Pharmacology, 19, 405-409.
Escherich T (1885). "Die Darmbakterien des Neugeborenen und Säuglinge". Fortschr. Med. 3: 515–522.
Ezeagu IE, Petzke KJ, Lange E, (1998). Fat Content and Fatty Acid Compostion of Oils Extracted from Selected Wild-Gathered Tropical Plant Seeds From Nigeria. JAOCS; 75: 1031-6.
Fulton, P.( 2001) Medicinal culinary and aromatic crops. Available on http://www.agric.gor. Ab.Ca/ Crops/Special / basil.HTML.
Gao, X., Ohlander, M., Jeppsson, N., Björk, L., & Trajkovski, V. (2000). Changes in antioxidant effects and their relationship to phytonutrients in fruits of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) during maturation. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 48(5), 1485–1490.
Geissberger, P. & Sequin, U. (1991). Constituents of Bindens – pilosa L. do the components found so far explain the use of this plant in traditional medicine. Acta Tropica, 48, 251 – 261 .
Ghoush, M. A., Samhourim, M., Al-Holy, M., Herald, T. 2008. Formulation and fuzzy modeling of emulsion stability and viscosity of gum-protein emulsifier in a model mayonnaise system. Journal of Food Engineering, 348-357.
Goli SA, Sahri HMM, Kadivar M.( 2008) Enzymatic interesterification of structured lipids containing conjugated linoleic acid with palm stearin for possible margarine production. European Journal of Lipid Phytochemistry. 26. 9. pp.: 2481-2484.
Goncharova NP, Plagar VN, Rashkes Y. (1994) Oxygenated fatty acids of seeds of Elaeagnus angustifolia. Khim Prir Soedin; 31: 715-19.
Goncharova, N. P. Glushekova, A. I. (1990) Lipids of elaeagnus fruits. Khim.Prir.Soedin. 1: 17-21.
Good GK, Miller JP, Heagerty AM (1995). Hyperlipidamia, Hypertention, and Coronary Heart Disease. Lancet; 345: 362-4.
Gould, W.Ge. (1996). Methods of food preservation and extension of shelf life. International Journal Food Microbiology, 33, 51–64.
Grant K I (1996) Ginger, healt syt pharma: 57, 945-975.
Grayer, R. J., Kite, G. C., Goldstone, F. G., Bryan, S. E., Paton, A. & Putievsky, E.( 1996). Intra specific taxonomy and essential oil chemotypes in sweet basil, Ocimum basilicum. Phytochemistry, 43: 1033 - 1039.
Guliyev, V. B., Gul, M., & Yildirim, A. (2004). Hippophae rhamnoides L.: Chromatographic methods to determine chemical composition, use in traditional medicine and pharmacological effects. Journal of Chromatography B, 812(1–2), 291–307.
Hamilton. J. L, Roemheld-Hamm. B, Young. D.M, Jalba. M, Dicicco-Bloom. B, (2008) Complementary and alternative medicine in US family medicine practices: a pilot qualitative study. Alternative Therapy Health Medical, 14: 22-27.
Hasegawa, Y., Tajima, K., Toi, N. & Sugimura, Y.( 1997) Characteristic component found in selected herbs. Food chemistry, Vol :105 940-949.
Herbert, R. B. 1989. Shikmic acid pathway in the secondary metabolites Chapman and Hall, New York, PP: 96 - 110.
Herrera, M. C., Luque de Castro, M. D., (2005) Ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from strawberries prior to liquid chromatographic separation and photodiode array ultraviolet detection, Journal of Chromatography A, 1100 1-7.
Hettiarachchy N S, Ziegler G R, M Dekker (1994) Protein functionality in food systems. New York, 147-180.
Hoffman, C. & Evans, A.C. (1911). The use of spices as preservatives. Journal of Indian Engineering Chemistry, 3, 835–838.
http:// www.madehow.com/ volume-6/mayonnaise.htm/
http://business.com/world/surveyys/food_and_beverages/sauce_and_flavorings/mayonnaise/
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%86%D8%AC%D8%AF.
Huang. S. T, Chen. A. P, )2008( Traditional Chinese medicine and infertility. Current Opinion Obstet Gynecol, 20: 211-215.
Hwang. C, Marmer. B. S, (2007) Growth of Listeria monocytogenes in egg salad and pasta salad formulated with mayonnaise of various pH and stored at refrigerated and abuse temperatures, Food Microbiology, Volume 24, , Pages 211-218.
Journal of Medical Research, 75: 220 - 222.
Kasapis, . S., I.T., Norton & J.B. (2009) Ubbink Modern Biopolymer Science. Elsevier Inc., 129-166.
Kennedy. J, )2005( Nov, Herb and supplement use in the US adult population. Clin Ther, 27(11): 1847-58.
Kim, J.-S., Kwon, Y.-S., Sa, Y.-J., & Kim, M.-J. (2011) Isolation and identification of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) phenolics with antioxidant activity and aglucosidase inhibitory effect. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59,1,138–144.
Kishk. Y.F.M., Elsheshetawy. H.E, (2013) Effect of ginger powder on the mayonnaise oxidative stability, rheological measurements, and sensory characteristics , Annals of Agricultural Science 58(2), 213–220.
Laka, A., Saenz, M.C., Paredes, B. & Diaz, M. 2010. Rheological properties, stability and sensory evaluation of low- cholesterol mayonnaises prepared using egg yolk granules as emulsifying agent. Journal of Food Engineering, 243-252
Lawson L.D. (1996). Garlic: A review of its medicinal effects and indicated active compounds. In: L.D Lawson and R. Bauer, Editors, Phytomedicines of Europe: Their chemistry and biological activity, ASC Press , Washington DC, 176-200.
Li. CH.Y, Kim. H. W, He Li, Lee. D.CH, Rhee. H. I, (2014) Antioxidative effect of purple corn extracts during storage of mayonnaise, Food Chemistry, Volume 152, Pages 592-596.
Liu H, Xu XM and Guo ShD,( 2007) Rheological, texture and sensory properties of low-fat mayonnaise with different fat mimetics. LWT- Food Science and Technology 40: 946-954.
Liu,H., Xu,X.M., Guo,Sh.D.)2007(. Rheological ,texture and sensory properties of low fat mayonnaise with different fat mimetics, LWT, 946- 954.
Lock. J.L., Board. R.G, (1995) The influence of acidulants and oils on autosterilization of home-made mayonnaise , Food Research International, Volume 28, Issue 6, Pages 569-572.
Marinova, D., Ribarova, F., Atanassova, M. , (2005) Total phenolics and total flavonoids inbulgarian fruits and vegetables,journal of the University of Chemical Technology and Metallurgy, 40, 3, 255-260.
Merylly. A, (1999) Complementary therapies for health care providers. Lippincott Williams and Wilkins.
Michel.T, Destandau. E, Le.F.G, Lucchesi. M.E, Elfakir.C, 2012, Antimicrobial, antioxidant and phytochemical investigations of sea buckthorn (Hippophaë rhamnoides L.) leaf, stem, root and seed, Food Chemistry 131,754–760.
MIGULA (W.): Bacteriaceae (Stabchenbacterien). In: A. ENGLER and K. PRANTL (eds): Die Naturlichen Pfanzenfamilien, W. Engelmann, Leipzig, Teil I, Abteilung Ia, 1895, pp. 20–30.
Mine, Y. (1999). Emulsifying characterization of hen's egg yolk proteins in oil-in-water emulsions. Food Hydrocolloids, 12, 409-415.
Montbriand. MJ, )2005( Jan Herbs or natural products that may cause cancer and harm part four of a four-part series. Oncol Nurs Forum.; 32(1): 20-29.
Mothana R.A.A. and Lindequist U. (2005). Antimicrobial activity of some medicinal plants of the island Soqotra. J.Ethnopharmacol Vol: 96 177-181.
Mun, S., Kim, Y.L., Kang, C.G. & Park, K.H.2009. Development of reduced-fat mayonnaise using 4αGTASE modified rice starch and xanthan gum. International Journal of Biological Macromolecules, 400-407.
Nguefack, J., Budde, B.B., Jakobsen, M., (2004) Five essential oils from aromatic plants of Cameroon: their antibacterial activity and ability to permeabilize the cytoplasmic membrane of Listeria innocua examined by flow cytometry. Lettersin Applid Microbiology. 39, 359-400.
Papachan. K ., Rajendra. P, Virendra .K. V & Ashok .K S (2007) Evaluation of antibacterial activity of Indian spices against common foodborne pathogens, International Journal of Food Science and Technology, 42, 910–915.
Preuss HG, Wallerstedt D, Talpur N, Tutuncuoglu SO, Echard B, Myers A, Bui M, Bagchi D (2000). Effects of niacinbound chromium and grape seed proanthocyanidin extract on the lipid profile of hypercholesterolemic subjects: a pilot study. J. Med. 31: 227-246.
Puupponen-Pimiä, R., Nohynek, L., Meier, C., Kähkönen, M., Heinonen, M., Hopia, A.,et al. (2001). Antimicrobial properties of phenolic compounds from berries. Journal of Applied Microbiology, 90(4), 494–507.
Rajsekhar. S, Kuldeep. B, Chandaker. A, Upmanyu. N (2012) Spices as antimicrobial agents: a review,irjp, www.irjponline.com :4-10.
Ramezani H, Hosseinzadeh H, Daneshmand N. (2008) Antinociceptive effect of Elaeagnus angustifolia fruit seeds in mice. Fitoterapia , 72 , x , pp 255 -62 .
Ramezani, M. Hosseinzadeh, H, and Daneshmand, N. (2001) Antinociceptive Effect of Elaeagnus angustifolia Fruit Seeds in Mice. Fitoterapia ; 72,255- 262.
Renata G.K Leuschner, Juliette Zamparini, (2002) Effects of spices on growth and survival of Escherichia coli 0157 and Salmonella enterica serovar Enteritidis in broth model systems and mayonnaise, Pages 399-404
Rhee M, Dougherty RH, Kang DH, Lee Y (2003) Antimicrobial effects of mustard flour and acetic acid against escherichia coli. appl Environ Microbiol;69(5):2959-2963.
Rösch, D., Bergmann, M., Knorr, D., & Kroh, L. W. (2003). Structure–antioxidant efficiency relationships of phenolic compounds and their contribution to the antioxidant activity of sea buckthorn juice. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51(15), 4233–4239.
Rousi, A. (1971). The genus Hippophaë L. A taxonomic study. Annales Botanici Fennici,8, 177–227.
Ryan KJ, Ray CG (editors) (2004). Sherris Medical Microbiology (4th ed.). McGraw Hill. ISBN 0-8385-8529-9
Sakamura, F. and Suga, T. (1987) Chenge in chemical component of ripening oleaster fruits. J. Science and Technology; 110: 1102-1108.
Saleem, Z.M. & Ai Delaimy, K.S. (1982). Inhibition of Bacillus cereus by garlic Extract. Journal of Food Protection, 45, 1007–1009.
Sharma, U. K., Sharma, K., Sharma, N., Sharma, A., Singh, H. P., & Sinha, A. K. (2008).Microwave-assisted efficient extraction of different parts of Hippophae rhamnoides for the comparative evaluation of antioxidant activity and quantification of its phenolic constituents by reverse-phase high-performance liquid chromatography (RP-HPLC). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56(2), 374–379.
Shelef L.A. (1983). Antimicrobial effects of spices. J. food saf.Vol. 6 29–44.
Shelef, L.A., Naglik, O.A. & Bogen, D.W. (1980). Sensitivity of some common food borne bacteria to the spice sage, rosemary and allspice. Journal of Food Science, 45, 1042–1044.
Soofi Abadi M, Esmaili MH, Haghdost H, Gheibi N. (2008) Effect of aqueous extract of Elaeagnus angustifolia on the pain in male rat, Yakhteh, 10 , , pp 23 -29 . [In Persian]
Stephen AM, Gylon O and Williamsm PA, )2006( Food polysaccharides and their application. Second edition. CRC, Florida.
Su,H., Lien,C., Lee,T.A., Ho,R.S. 2010. Development of low fat mayonnaise containing polysaccharide gum as functional ingredients, JSci Food Agric.
Suryakumar. G, Gupta. A,2011, Medicinal and therapeutic potential of Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.), Journal of Ethnopharmacology, Volume 138, Issue 2, Pages 268–278.
Tassou, C., Koutsoumanis, K. & Nychas, G.J.E. (2000). Inhibition of Salmonella entridis and Staphylococcus aureus in nutrient broth by mint essential oil. Food Research International, 33, 273–280.
Tepe B., Daferera D., Sokmen M., Polissiou M., Sokmen A. (2004). In vitro antimicrobial and antioxidant activities of the essential oils and various extracts of thymus. J. Agri and Food Chem. Vol: 52 1132-1137