فهرست:
فصل اول: مقدمه و هدف صفحات:7-1
1-1- مقدمه- 2
1-2- اهداف پایاننامه- 6
1-3- ساختار پایاننامه- 6
فصل دوم: بررسی منابع صفحات: 40-8
2-1- مقدمه- 9
2-2-گلخانه- 9
2-2-1- انواع گلخانه- 9
2-2-1-1- نوع تولید- 10
2-2-1-2- نوع کشت- 10
2-2-1-2-1- گلخانههای خاکی- 10
2-2-1-2-2- گلخانههای هیدروپونیک-- 11
2-2-1-2-2-1- سامانههای هیدروپونیک مایع- 13
2-2-1-2-2-2- سامانههای دانهبندی شده یا خاک دانهدار 13
2-2-1-2-2-3- سامانههای هیدروپونیک باز 14
2-2-1-2-2-4- سامانههای هیدروپونیک بسته-چرخشی- 14
2-2-1-2-2-5- مزایای سامانههای هیدروپونیک-- 14
2-2-1-2-2-6- معایب سامانههای هیدروپونیک 15
2-2-1-3- جنس سازه 16
2-2-1-3-1- گلخانههای چوبی- 16
2-2-1-3-2- گلخانههای نیمهفلزی- 17
2-2-1-3-3- گلخانههای فلزی یا مدرن- 17
2-2-1-4- دهانه- 17
2-2-1-4-2- گلخانههای مجزا 17
2-2-1-4-3- گلخانههای دوقلو 18
فهرست مطالب
عنوان صفحه
2-2-1-4-4- گلخانههای به هم پیوسته- 18
2-2-2- مزایای کشت گلخانهای- 19
2-3- خیار 20
2-3-1- ازدیاد خیار 21
2-3-2- شرایط محیطی رشد خیار 21
2-3-3- برداشت و نگهداری خیار 22
2-4- گوجهفرنگی- 23
2-4-1- ارقام گوجهفرنگی- 23
2-4-2- شرایط محیطی رشد گوجهفرنگی- 24
2-4-3- برداشت و نگهداری گوجهفرنگی- 25
2-5- توتفرنگی- 25
2-5-1- ارقام توتفرنگی- 25
2-5-2- ازدیاد توتفرنگی- 26
2-5-3- شرایط محیط و خاک رشد توتفرنگی- 27
2-5-4- برداشت و نگهداری توتفرنگی- 28
2-6- انرژی- 29
2-6-1- شاخصهای انرژی- 29
2-6-1-1- نسبت انرژی- 30
2-6-1-2- بازده خالص انرژی- 30
2-6-1-3- بهرهوری انرژی- 31
2-6-2- شدت انرژی- 31
2-7- مروری بر تحقیقات انجام شده 32
2-7-1- مروری بر پژوهشهای کاربردی محصولات گلخانهای در ایران- 32
2-7-2- مروری بر پژهشهای کاربردی محصولات گلخانهای در سایر کشورها 36
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل سوم: مواد و روشها صفحات: 54-41
3-1- مقدمه- 42
3-2- اطلاعات مربوط به گلخانههای استان زنجان- 42
3-3- موقعیت جغرافیایی استان زنجان- 44
3-4- مراحل مطالعات انرژی- 45
3-4-1- انرژی ماشین- 45
3-4-2- انرژی سوخت- 46
3-4-3- انرژی کارگری- 46
3-4-4- انرژی کود 47
3-4-5- انرژی سموم شیمیایی- 48
3-4-6- انرژی آبیاری- 48
3-4-7- انرژی حمل و نقل- 49
3-5- بخش اقتصادی- 50
3-6- اندازهگیری میدانی- 50
3-6-1- اندازهگیری فاصله گلخانه تا مراکز فروش-- 50
3-6-2- اندازهگیری آب مصرفی 51
3-6-3- اندازهگیری پارامترهای ساختمانی گلخانهها 51
3-7-نرمافزار SPSS- 51
فصل چهارم: نتایج و بحث صفحات: 83-55
4-1- مقدمه- 56
4-2- انرژی مصرفی تولید توتفرنگی در گلخانه هیدروپونیک-- 56
4-3- انرژی مصرفی تولید خیار در گلخانه خاکی- 61 4-4- انرژی مصرفی تولید گوجهفرنگی در گلخانه خاکی 66
4-5- برآورد درآمد و هزینه تولید توتفرنگی- 69
4-6- برآورد درآمد و هزینه تولید خیار 72
فهرست مطالب
عنوان صفحه
4-7- برآورد درآمد و هزینه تولید گوجهفرنگی- 75
4-8- تجزیه و تحلیل- 78
4-8-1- اثر مساحت زمین و نوع محصول بر کارایی انرژی هیدروپونیک-- 78
4-8-2- اثر مساحت زمین و نوع محصول بر کارایی انرژی خیار و گوجهفرنگی- 79
4-8-3- اثر مساحت زمین و نوع کشت گلخانهای بر کارایی انرژی- 81
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادها صفحات: 88-84
5-1-مقدمه- 85
5-2-بحث- 85
5-3-نتیجهگیری کلی- 87
5-4-پیشنهادها 88
منابع
منبع:
1- احمدی، ن. و بناکار، ا. 1390. مصرف انرژی در گلخانهها و راهکارهای افزایش کارایی انرژی مصرفی. اولین کنفرانس بینالمللی رویکردهای نوین در نگهداشتن انرژی. تهران. دانشگاه صنعتی امیرکبیر.
2- ارزانی، ا. 1386. کشت بدون خاک (هیدروپونیک) تجاری و خانگی. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. ص 192.
3- اقتداری، 1.، زکیئی، ز. و اشکان، س.م. 1384. بیماریهای توتفرنگی و آفات آن. مرکز نشر دانشگاهی.
4- اکبری مقدم،
5- الماسی، م.، کیانی، ش. و لویمی، ن. 1380. مبانی مکانیزاسیون کشاورزی. انتشارات حضرت معصومه. چاپ دوم.
6- امامیمیبدی، ع. 1379. اصول اندازهگیری کارایی و بهرهوری. انتشارات موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی.
7- بنائیان، ن. 1389. بررسی راندمان مصرف انرژی، درجه کارایی فنی و مقیاس تولید توتفرنگی در گلخانههای ساوجبلاغ با روش تحلیل پوششی دادهها. پایاننامه کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی. دانشگاه تهران. دانشکده مهندسی و فنآوری کشاورزی. گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی.
8- بنائیان، ن، محمود، ا. و احمدی، ح. 1390. برآورد شاخصهای انرژی و بهینهسازی مصرف آن در تولید توتفرنگی گلخانهای: مطالعه موردی شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز. نشریه علوم کشاورزی ایران. جلد دوم. شماره 42. 157-151.
9- بیدریغ، س. 1378. کشت گلخانهای خیار. نشر علوم کشاورزی.
10- پاشایی، ف.، رحمتی، م.ه. و پاشایی، پ. 1387. بررسی و تعیین میزان مصرف انرژی برای تولید گوجهفرنگی گلخانهای در گلخانههای استان کرمانشاه. مجموعه مقالات پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون. مشهد. ایران.
11- تولایی، م. 1380. راهنمای کاشت گیاهان گلخانهای به روش هیدروپونیک. نشر آموزش کشاورزی کرج. ص 245.
12- حسندخت، م.ر. 1384. مدیریت گلخانه (فن آوری تولید محصولات گلخانهای). انتشارات مرز دانش. ص 320.
13-خوشگفتارمنش، ا.م.، حسینی، ف. و آقاجانی، ر. 1385. هیدروپونیک (روشهای کشت بدون خاک). انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان. ص 110.
14- رضایی، ج. و توکلی بغدادآباد، م.ر. 1387. ارزیابی کارایی مصرف آب در بخش کشاورزی استانهای کشور با استفاده از مدل برنامهریزی ریاضی (مطالعه موردی: گندم آبی). سومین کنفرانس مدیریت منابع آب.
15- شرافتی، ک. 1387. بررسی شاخصهای کارایی مصرف انرژی تولید خیار در استان تهران. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی. موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی.
16- شعبانی، ز. 1386. بررسی مکانیزاسیون پرورش گل، مطالعه موردی: شهرستان محلات در استان مرکزی. پایاننامه کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی. دانشگاه تهران.
17- صادقی، ص. و فرقانی، ح. 1382. مقایسه طرحهای مختلف گلخانه و بررسی مزایا و معایب هر کدام. مجموعه مقالات نخستین سمپوزیوم وضعیت موجود سازهها و اتوماسیون گلخانهای در ایران و راهکارهای توسعه. انتشارات وزارت کشاورزی. محلات. 18-12.
18- صالحی، ا. 1384. مقایسه وضعیت اقتصادی-اجتماعی طرحهای گلخانهای گل و گیاه زینتی با سبزی و صیفی در استان اصفهان. چهارمین کنگره علوم باغبانی ایران. دانشگاه فردوسی مشهد. آبان ماه.
19- غجهبیگ، ف. 1388. توسعه یک سامانه تصمیمیار مدیریت مصرف انرژی در گلخانههای سبزی و صیفی. پایاننامه کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی. دانشگاه تهران.
20- کوچکی، ع. 1368. غذا و انرژی در جامعه (نگرشی اکولوژیک بر نقش انرژی در تولید غذا). انتشارات جاوید. ص 220.
21- مبلی، م. و پیراسته، ب. 1377. تولید سبزی (ترجمه). انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. ص 877.
22- مبلی، م. و عقدک، پ. 1390. فن آوری پرورش سبزیهای گلخانهای (در کشت خاکی و بدون خاک). انتشارات ارکان دانش. ص 177.
23- منصوریان، ن. 1384. بررسی بهرهوری انرژی در توسعه پایدار بخش کشاورزی. مجموعه مقالات دومین کنفرانس روشهای پیشگیری از اتلاف منابع ملی.
24- یلینژاد، م.ح. 1376. مدیریت انرژی در گلخانه. مجله زیتون. شماره 135. 43-40.
25-Ahmadi, N. 2011. A review on the production of cut flowers and ornamental plants in Iran. 1st National Agriculture Congress and Exposition on behalf of Ali Numan Kirac with International Participation. April 27-30. Eskisehir, Turkey. 2589-2592.
26-Canakci, M. and Akinci, I. 2006. Energy use pattern analysis of greenhouse vegetable production. Energy. 31: 1243-1256.
27-Cetin, B. and Vardar, A. 2008. An economic analysis of energy requirments and input costs for tomato production in Turkey. Renewable Energy. 33: 428-433.
28-Douglas, J.S. 1978. Beginners Guide to Hydroponics. Pelham Books. London. 145-220.
29-Erdal, G., Esengun, K., Erdal, H. and Gunduz, O. 2007. Economic analysis of energy input in suger, beet production in the province of Tokat, Turkey. Energy. 32: 35-41.
30-Esengun, K., Erdal, G., Gunduz, O. and Erdal, H. 2007. An economic analysis and energy use in stake-tomato production in Tokat province of Turkey. Renewable Energy. 32: 1873-1881.
31-Galvani, E. and Escobedo, J.F. 2001. Energy balance in cucumber crop in greenhouse and field conditions. Bragantia. 60: 127-137.
32-Ghasemi Mobtaker, H., Keyhani, A., Mohammadi, A., Rafiee, Sh. And Akram, A. 2010. Sensitivity analysis of energy inputs for barley production in Hamedan