پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه)

word 1 MB 32458 91
1393 کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی و زراعت
قیمت قبل:۷۳,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان­نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد  (M.sc)

    مهندسی علوم باغبانی، گرایش فیزیولوژی و اصلاح گیاهان دارویی، ادویه­ای و عطری

    سرخارگل   (Echinaceae purpurea)گیاهی علفی، چند ساله بوده و به لحاظ تجاری گونه­ای بسیار ارزشمند محسوب می­شود. ترکیبات فعال دارویی آن عمدتأ شامل اسیدهای فنولیک و آلکامیدها هستند. قسمت­های مختلف گیاه از جمله ریشه و بخش­های هوایی آن دارای خواص درمانی زیادی است. تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر کودهای آلی و محلول پاشی اسید­سالیسیلیک بر برخی صفات مورفولوژیک و مواد ثانویه در اندام­های هوایی و ریشه سرخارگل، طی سال 92- 1391 در سازمان جهاد کشاورزی گرگان و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد.

    آزمایش در قالب طرح آماری فاکتوریل بر پایه کاملأ تصادفی، در سه تکرار با بسترکشت شامل خاک مزرعه، کود گوسفندی، کود ورمی­کمپوست، کود گاوی و تیمار اسید سالیسیلیک در چهار غلظت (0 ، 2- 10 ، 4- 10 ، 6-10 مولار ) انجام شد. ارتفاع بوته، وزن تر و خشک اندام­های هوایی و ریشه، قطر نهنج، قطر گل، طول دمبرگ، کلروفیل، قطر ریشه، تعداد برگ، طول ساقه، طول ریشه، طول برگ، عرض برگ، نسبت طول به عرض برگ، صفات بیوشیمایی مانند میزان آنتی اکسیدان، فنول و فلاونوئید و میزان اسید­کلروژنیک، اسید­کافئیک به عنوان صفات رشدی و بیوشیمیایی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر بستر کشت بر وزن تر و خشک اندام­های هوایی و ریشه، طول ساقه، طول برگ، قطرریشه، تعدادبرگ، طول ریشه، ارتفاع گیاه، طول دمبرگ، قطرگل، قطر نهنج و میزان کلروفیل در سطح احتمال 5 درصد معنی­دار بود. در حالی که عرض برگ و نسبت طول به عرض برگ تحت تأثیر تیمار­های آزمایشی قرار نداشتند. تیمار اسید سالیسیلیک بر وزن خشک اندام هوایی و ریشه، قطر ریشه، قطر گل در سطح احتمال 1 درصد و بر روی متغیرهای وزن تر، تعداد برگ، طول ساقه، ارتفاع گیاه، طول برگ، عرض برگ، نسبت طول به عرض برگ، قطر نهنج، کلروفیل در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بود. در مقابل طول ریشه و طول دمبرگ تحت تأثیر تیمار قرار نداشت. اثرات متقابل بستر کاشت  کود گاوی در تیمار (4- 10مولار) اسید­سالسیلیک در اندام­های هوایی حاکی از  بیشترین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی (99/65 درصد) و در بستر کاشت کود گوسفندی در تیمار (2- 10مولار) اسید­سالسیلیک بیشترین میزان فلاونوئید (mg/gr346/0) در اندام­های هوایی مشاهده شد، و بیشترین میزان فنل ( mg/gr138/0) در بستر کاشت کود گوسفندی در اندام ریشه مشاهده شد. بیشترین میزان اسید­کلروژنیک ( mg/gr52/41) و اسید کافئیک (mg/gr 50/65) نیز در بستر کاشت کود گاوی در تیمار (4- 10مولار) اسید سالسیلیک در اندام ریشه مشاهده شد. کودهای­آلی و اسیدسالیسیلیک باعث بهبود صفات رویشی و بیوشیمیایی در گیاه سرخارگل گردید.

    کلمات کلیدی: سرخارگل، فعالیت آنتی اکسیدانی، فنول، فلاونوئید، اسید کلروژنیک، اسید ­کافئیک

    - مقدمه

              رویکرد روز افزون به استفاده از گیاهان دارویی در سطح جهان، اهمیت کشت و تولید این گیاهان را روشن­تر می­سازد. در حال حاضر تقاضا برای گیاهان دارویی به عنوان تولیدات قابل مصرف در صنایع بهداشتی و دارویی در حال افزایش است (آقاعلیخانی و همکاران، 1392). گیاهان دارویی از گیاهان مهم اقتصادی به شمار می­آیند، که به صورت خام یا فرآری شده در طب­سنتی و مدرن صنعتی مورد استفاده و بهره­برداری قرار می­گیرند (شعبان زاده و همکاران، 1390). استفاده از داروهای طبیعی و گیاهی در اکثر کشورهای جهان مورد توجه و انجام تصاعدی پژوهش­های سم­شناسی، فارماکولوژی و بالینی در امر شناسائی خواص درمانی گیاهان مختلف موجب شناخت آثار جدید و بارز درمانی گیاهان و مواد طبیعی شده است (مدرسی و همکاران91). همچنین  نقش بارزی در حفظ سلامت و بیماری­های متنوع ایفا می­کنند (اسدی­سامانی و همکاران91). شناسایی و معرفی گیاهان دارویی یک منطقه، ثبت گیاهان استفاده شده در طب سنتی و ارزیابی دارویی این گیاهان می­توانند منجر به توسعه داروهای گیاهی جدیدی برای درمان برخی بیماری­های کشنده گردد (اسدی­سامانی و همکاران، 1391). گیاهان دارویی برخلاف دیگر محصولات زراعی گیاهانی هستند که در آنها کیفیت مواد در مقایسه با کمیت آنها به مراتب مهم تر و ضروریتر می­باشد. لذا جهت رسیدن به حداکثر کیفیت، علم و آگاهی از عوامل مؤثر بر رشد و نمو گیاهان دارویی بسیار حائز اهمیت می­باشد. شناخت عوامل محیطی، گیاهی و زراعی نقش مهمی در موفقیت کشت گیاهان دارویی دارد (محمدی­بابازیدی و همکاران، 1392). استفاده از کودهای شیمیایی مشکلاتی را به همراه دارد که از مهمترین آنها می­توان به کمبود کودهای حاوی عناصر کم­مصرف، هزینه بالا و آلودگی محیط زیست اشاره نمود. با توجه به استفاده غیرقابل اجتناب از سموم دفع آفات و انواع کودهای شیمیایی، سالانه حجم قابل توجهی پساب کشاورزی حاوی مقادیر زیاد باقی­مانده این مواد شیمیایی وارد منابع مهم آب شرب در نقاط مختلف کشور می­شود که می­تواند مشکلات زیست محیطی فراوانی را در منابع آبی ایجاد نموده و همچنین سلامتی موجودات زنده از جمله انسان را تهدید کند (شریفی و همکاران، 1390). اهمیت گیاهان دارویی، وجود ماده مؤثره در آنهاست. کاربرد صحیح و مناسب عناصر و مواد غذایی در طول مراحل کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی، نه تنها نقش عمده­ای در افزایش عملکرد دارد بلکه در کمیت و کیفیت مواد مؤثره آنها نیز بسیار مؤثر است. کاربرد کود مناسب یک عامل اصلی در کشت موفقیت­آمیز گیاهان دارویی می­باشد. استفاده از کود دامی در سیستم ارگانیک و مدیریت پایدار خاک مرسوم می باشد (نیک­نژاد و همکاران، 1392). همچنین مطالعات نشان می‌دهد؛ مسیرهای انتقال پیام متعددی در القای تجمع متابولیت‌های ثانویه بر اثر محرک‌ها دخالت دارند و در میان آن‌ها اسید­سالیسیلیک[1] به عنوان یکی از سیگنال‌­های حد­واسط مشخص شده‌ است. این مولکول‌های علامت‌رسان در برخی از سیستم‌های انتقال علامت درگیرند و منجر به القای فعالیت آنزیم‌های ویژه‌ای می‌شوند که واکنش‌های بیوسنتزی مربوط به تولید ترکیبات دفاعی از قبیل پلی‌فنل‌ها، فلاونوئیدها و... را کاتالیز می‌کنند؛ که نتیجه آن القاء طیف وسیعی از واکنش‌های دفاعی است (راوایا و میکائیل،2004).

    سرخارگل[2] یکی از گیاهان تیره میناسانان است که به منظور درمان بیماری­های گوناگون از قبیل آنفولانزا، التهاب و ناهنجاری­های سیستم ایمنی می­باشد (کینگ لینگ، 2013). ریشه­ها و بخش­های هوایی این گیاه استفاده تجاری داشته و برای افزایش سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی استفاده می­شود (سلیمان و همکاران، 2013). برای تحقیق بخشیدن به افزایش تقاضا برای این گیاه دارویی مهم، راهکارها و روش­های مختلفی ابداع شده است (زبرجدی و همکاران، 1392).

    در این پژوهش با استفاده از کود­های آلی و یکی از القاء کننده‌های مکانیسم‌های دفاعی مثل اسید سالیسیلیک سعی می‏شود، روند تغییرات ترکیبات موثره گیاه سرخارگل مورد مطالعه قرار گیرد.

     

    1-2- فرضیات

    - بسترهای کاشت و اسید­سالیسیلیک روی مواد­ثانویه در اندام­های مختلف تأثیر معنی­داری ندارد.

    - بسترهای کاشت و اسید­سالیسیلیک روی مواد­ثانویه در اندام­های مختلف تأثیر معنی­داری دارد.

     

     

    1-3- اهداف تحقیق

    - ارزیابی استفاده از کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر روی میزان برخی متابولیت­های­ثانویه و عملکرد گیاه دارویی سرخارگل

    - معرفی و توصیه کودهای آلی در جهت توسعه کشاورزی پایدار و تولید محصولات ارگانیک

    - تولید محصولی ارگانیک در جهت بالا بردن سلامت جامعه

    Abstract

    Echinacea purpurea (L.) Moench, herbaceous plants, perennial and commercially is species very valuable. Active pharmaceutical ingredients it contains mainly phenolic acids and Alkamyd. A different part of the plant including the root, aerial parts has many health benefits.The aim of this study was to investigate the effect of different culture media and application salicylic acid on some morphological parameters and secondary metabolite of Echinacea.  Factor A was Organic fertilizers consist of vermicompost, cow manures and sheep and Control, and factor B was salicylic acid (SA) include concentrations  M and control (0).This study was done in Agricultural Jihad Organization of Golestan province and in Department of Agriculture of Agricultural Sciences University of Gorgan during 1391-92. Factorial experiment in a completely randomized design with three replications was conducted in Gorgan weather conditions. plant height, fresh and dry weight of shoot and root, receptacle diameter , flower diameter , petiole length , chlorophyll, root diameter , number of leaves , shoot and root, leaf length , leaf width , ratio of length to width. Biochemical parameters were measured such as levels of antioxidants, polyphenols and flavonoids and chlorogenic acid , caffeic acid. The results showed that the planting bed on shoot and root dry weight , shoot length , leaf length , root diameter, number of leaves, root length , plant height , petiole length, Qtrgl , receptacle diameter , chlorophyll was significant at the 5% probability level, while on leaf width and leaf length to width ratio was significant effect. Salicylic acid effect was significant on shoot dry weight and root, stem diameter and flower diameter at 1% probability level, and on fresh weight, leaf number, stem length, plant height, leaf length , leaf width , length ratio was significant at 5% probability level. It has no significant effect on root length and petiole length. The results showed the effectiveness of the treatments and their interactions on the Biochemical parameters so that were obtained the highest amount of antioxidant (65.99%) and the highest flavonoid ( 0.346 mg / gr) in the aerial parts of plant using cow manure with  10-4 M  of salicylic acid in the seed bed and  sheep manure with M  of salicylic acid respectively. The highest amount of phenols (0.138 mg / gr) in root was measured in the seed bed with sheep manure. The highest amount of chlorogenic acid (41.52 mg / gr) in the seed bed of cow manure with treatment of salicylic acid (10-4 M) was observed in root. The highest amount of caffeic acid (65.50 mg / gr) also was measured in the seed bed of cow manure with treatment of salicylic acid (10-2 M) in root. different culture media and application salicylic acid improve some morphological parameters and secondary metabolite of Echinacea.

  • فهرست:

    فصل اول:

    1-1- مقدمه...................................................................................................................................... 2

    1-2- فرضیات..................................................................................................................................... 3

    1-3- اهداف تحقیق.............................................................................................................................. 4

    فصل دوم: بررسی منابع

    2-1- گیاهان دارویی............................................................................................................................ 6

    2-2- تاریخچه و اهمیت سرخارگل.................................................................................................... 6

    2-3- خصوصیات گیاه­شناسی.......................................................................................................... 7

    2-4- خصوصیات اکولوژیکی............................................................................................................. 8

    2-5- پراکنش جغرافیایی سرخارگل در جهان و ایران.......................................................................... 8

    2-6- اثر فارماکولوژیکی و مصرف درمانی سرخارگل......................................................................... 9

    2-7- ترکیبات شیمیایی اندام­های مختلف گیاه سرخارگل.............................................................. 10

    2-8- ترکیبات فنولی......................................................................................................................... 12

    2-9- فلاونوئیدها.............................................................................................................................. 14

    2-10- بررسی ساختمان شیمیایی اسید کلروژنیک و اسیدکافئیک................................................ 16

    2-10-1- اسید کلروژنیک ................................................................................................................. 16

    2-10-2- اسیدکافئیک..................................................................................................................... 17

    2-11- تأثیر عوامل محیطی بر بیوسنتز فلاونوئیدها....................................................................... 18

    2-12- کشت ارگانیک در گیاهان....................................................................................................... 19

    2-13- کود دامی و تأثیر آن بر گیاه..................................................................................................... 20

    2-13-1- کود ورمی­کمپوست............................................................................................................ 21

    2-14- تأثیر اسید سالیسیلیک بر عملکرد و مواد مؤثره گیاهان دارویی............................................ 22

    فصل سوم: مواد و روش­ها

    3-1- زمان و مکان آزمایش................................................................................................................. 25

    3-2- مشخصات طرح آزمایشی........................................................................................................ 25

    3-3- مراحل آزمایش.......................................................................................................................... 26

    3-3-1- مشخصات خاک مزرعه........................................................................................................ 27

    3-3-2- جمع­آوری نمونه خاک.............................................................................................................. 27

    3-3-3- تهیه بستر کشت و اعمال تیمار کودی................................................................................. 28

    3-3-4- تیمار اسید سالیسیلیک...................................................................................................... 29

    3-3-5- تاریخ برداشت........................................................................................................................ 29

    3-3-6-  صفات ظاهری اندازه گیری شده........................................................................................... 29

    3-3-7- اندازه­گیری صفات مورفولوژی............................................................................................... 29

    3-3-8- اندازه­گیری صفات بیوشیمیایی............................................................................................ 31

    3-3-8-1- مشخصات دستگاه HPLC  مورد استفاده....................................................................... 31

    3-3-8-2- تزریق نمونه گیاهی............................................................................................................. 32

    3-3-8-3- تهیه استاندارد.................................................................................................................. 34

    3-3-8-4- تعیین مقدار اسید کلروژنیک و اسید کافئیک با Hplc................................................... 34

    3-3-9- سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی، فلاونوئید و فنل کل......................................................... 35

    3-3-9-1- تهیه عصاره...................................................................................................................... 35

    3-3-9-2- سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی....................................................................................... 36

    3-3-9-3- سنجش فلاونوئید کل...................................................................................................... 37

    3-3-9-4- سنجش فنول کل............................................................................................................. 38

    3-4- تجزیه تحلیل داده­ها...................................................................................................................... 39

    فصل چهارم: نتایج و بحث

    4- 1-  تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر روی صفات مورفولوژیکی................ 41

    4- 2-  مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی روی صفات مورفولوژیکی............................................... 42

    4- 3-  مقایسه میانگین تأثیر اسید سالیسیلیک روی صفات مورفولوژیکی................................... 43

    4- 4-  تأثیر متقابل کودهای آلی و اسید سالیسیلیک  بر روی صفات مورفولویکی.......................... 45

    4- 5-  مقایسه میانگین تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزن­تر و خشک گیاه....... 45

    4- 6- اثر متقابل تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر وزن تر و خشک گیاه................... 47

    4- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر اجزای عملکرد............................................................ 49

    4- 7- 1- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ساقه............................................................. 49

    4- 7- 2- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول برگ............................................................... 49

    4- 7- 3- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر عرض برگ.............................................................. 50

    4- 7- 4- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر نسبت طول یه عرض برگ...................................... 51

    4- 7- 5- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر قطر گل................................................................ 52

    4- 7- 6- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر تعداد کل برگ در بوته............................................ 53

    4- 7- 7- اثر کودهای آلی و اسید سالیسیلیک بر کلروفیل................................................................ 54

    4- 7- 8- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر نهنج............................................................. 56

    4- 7- 9- اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول دمبرگ........................................................... 57

    4- 7-10-  اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر ارتفاع گیاه........................................................... 58

    4- 7-11-  اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر طول ریشه........................................................... 60

    4- 7-12-  اثر کودهای آلی و اسیدسالیسیلیک بر قطر ریشه........................................................... 60

    4- 8- تجزیه واریانس تأثیر کودهای آلی ، اسید سالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی........ 61

    4- 8- 1- میزان فنل کل، فلاونوئید و توانمندی آنتی­اکسیدانی........................................................... 61

    4- 8- 2- میزان اسید­کلروژنیک و اسید­کافئیک................................................................................ 62

    4- 9- مقایسه میانگین اثر کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی...... 64

    4- 10- اثر متقابل کودهای آلی، اسیدسالیسیلیک و اندام بر روی صفات بیوشیمیایی.................... 66

    4- 11- تأثیر غلظت­های متفاوت اسیدسالیسیلیک بر صفات بیوشیمیایی..................................... 66

    4- 11- 1- اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فنل کل................................................ 67

    4- 11- 2-  تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان ترکیبات فلاونوئیدی......................... 67

    4- 11- 3- تأثیر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی..................... 68

    4- 11-4-  اثر سطوح مختلف اسید سالیسیلیک بر میزان اسید­کلروژنیک و اسید­کافئیک........... 69

    فصل پنجم: نتیجه­گیری و پیشنهادات

    5 – 1 نتیجه‌گیری کلی..................................................................................................................... 79

    5 – 2 پیشنهادات.............................................................................................................................. 80

    منابع

    منبع:

     

    احمدی گلسفیدی . م .رجب زاده . ر .جلیلیان . ج . 1389 . کاربرد روش کمومتری (OPC - PLS) جهت اندازه گیری همزمان مقادیر ناچیز نیکل و گالیم در خاک گیاهان دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea) و رازک (Humulus lupulus) با استفاده از اسپکتروفوتومتری (UV - Vis) . فصلنامه پژوهش های علوم گیاهی . سال 5 .شماره 1 . صفحه 75 – 65 .

    احمدیان . ا . قنبری . سیاه سر . ب . 1390 . اثر تنش خشکی و مصرف انواع کود آلی و معدنی و بقایای آنها بر عملکرد و اجزای عملکرد بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) . نشریه بوم شناسی کشاورزی . جلد 3 . شماره 3 . صفحه 395 – 383 .

    اسدی سامانی . م . نادری سامانی . ا . عظیمی . ن . 1391 . مطالعه فلورستیک و بررسی خواص درمانی گیاهان دارویی بخش توریستی سامان در استان چهارمحال و بختیاری . همایش سراسری گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج . صفحه  8 .

    اکبری نیا . ا . قلاوند . ا . شریفی عاشورآبادی . ا . بانج شفیعی . ش . 1383 . تأثیر سیستم های مختلف تغذیه بر خواص خاک، جذب و غلظت عناصر توسط گیاه دارویی زنیان و عملکرد آن . پژوهش و سازندگی . شماره 62، صفحه 19 – 11 .

    آذربانی . ف . ع . زراعی . 1391 . بررسی ترکیبات فنلی، آنتوسیانین ها، فلاونوئیدهای تام و خواص آنتی اکسیدانی گیاه چویر (Ferulago angulata) . همایش سراسری گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج . صفحه 6 .

    آقاعلیخانی . م . ایرانپور . آ . نقدی بادی . ح . 1392 .تغییرات عملکرد زراعی و فیتوشیمیایی گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea L.Moench) تحت تأثیر اوره و کود زیستی . فصلنامه گیاهان دارویی . سال12 . دوره 2 . صفحه 136 – 121 .

    برومند جزی . ش . 1391 . اثر اسید سالیسیلیک بر واکنش کلزا به سرب در شرایط کشت هیدروپونیک . مجله یافته های نوین کشاورزی .سال6 . شماره 4 . 294 – 281 .

    بهنام نیا . م. ا . شنوایی زارع . 1392 . اثرات اسید سالیسیلیک بر گیاهچه شیرین بیان (Glycyrhiza glabra L.) در شرایط تنش شوری . مجله فرآیند و کارکرد گیاهی . جلد2 . شماره 3 . صفحه 83 – 73 .

    تیموری زاده . ز . رحیمی . ش . کریمی ترشیزی . م . امید بیگی . ر . 1388 . مقایسه اثر عصاره های آویشن، سرخارگل، سیر و آنتی بیوتیک و ویرجینیا مایسین بر لیپیدهای سرم، درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه های گوشتی . فصلنامه گیاهان دارویی . سال 8 . دوره 4 . مسلسل 32 . صفحه 45 – 37 .

    ثابت کلام . م . ن. قاسمی . 1391 . مقایسه قدرت آنتی اکسیدانی عصاره ریشه شیرین بیان تازه و فریز شده استان لرستان . همایش سراسری گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج . صفحه  17.

    جاودانی . ز . قاسم نژاد . م . حاج نجای . ح . بخشی . د . 1391 . مقایسه پتانسیل قهوهای شدن میوه برخی از ژنوتیپ های سیب ایرانی جهت معرفی برای صنایع فرآوری . مجله فن آوری تولیدات گیاهی . سال 12 . شماره 1 . صفحه 39 .

    جعفری مقدم .م . رضاپور . م . آروین . پ . خندان . ت . 1389 . مقایسه اثرات کودهای دامی و شیمیایی بر عملکرد و اجزاء عملکرد گندم . پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی . دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان .

    جهان . م . نصیری محلاتی . م . سالاری . م . قربانی . ر . 1389 . اثرات زمان استفاده از کود دامی و کاربرد انواع کودهای زیستی بر ویژگی های کمی و کیفی کدو پوست کاغذی (Cucurbita pepo L.) . نشریه پژوهش های زراعی ایران . جلد 8 . شماره 4 . صفحه 737 - 726 .

    حاجی مهدی پور . ه . خانوی . م . شکرچی . م . عابدی . ز . پیرعلی همدانی . م .1388 . بررسی بهترین روش استخراج ترکیبات فنلی  موجود در گیاه سرخارگل . سال 8 . دوره 4 . مسلسل 32 . صفحه 152 – 145 .

    حمیدپور . م . فتحی . س . روستا . ح . 1392 . اثرات زئولیت و ورمی کمپوست بر ویژگی های رشدی و غلظت برخی عناصر گل اطلسی . مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای . سال4 . شماره 13 . صفحه 102 – 95 .

    خاوری نژاد . ر . مهرابیان . ص . اسدی . ا . 1383 . بررسی اثر اسید سالیسیلیک بر میزان آنتوسیانین های گیاه دارویی مینای چمنی (Bellis perenis L.) آلوده به قارچ . نشریه علوم دانشگاه تربیت معلم . جلد 4 . شماره 3 . صفحه 438 - 427 .

    خسروی . م. مهرآفرین . ع . نقدی بادی . ح . حاجی آقایی . ر . خسروی . ا . 1390 . تأثیر کاربرد متانول و اتانول بر عملکرد گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea) در منطقه کرج . فصلنامه داروهای گیاهی . سال2 . شماره 2 . صفحه 128 – 121 .

    خیرخواه رحیم آباد . ک .ک . لطفی .1391 . ورمی کمپوست پدیده ای شگرف .ماهنامه تحلیلی، خبری و آموزشی مهندسی کشاورزی . شماره 42 . صفحه 49 – 44 .

    دانا . ر . 1390 . فعالیت ضدمیکروبی گیاهان . مجله کندوکاو .دوره 24 . شماره 3 . صفحه 39 -36 .

    درزی . م . حاج سید هادی . م . رجالی . ف . 1389 . تأثیر کاربرد ورمی کمپوست  و کود فسفات زیستی بر عملکرد و اجزا عملکرد گیاه دارویی انیسون (Pimpinella anisum L.) . فصلنامه گیاهان دارویی و معطر ایران . جلد 26 . شماره 4 . صفحه 465 – 452 .

    دولت آبادیان . آ . ع . مدرس ثانوی . اعتمادی .ف .1387. اثر پیش تیمار اسیدسالیسیلیک بر جوانه زنی بذر گندم (Triticum aestivum L .) در شرایط تنش شوری . مجله زیست شناسی ایران . جلد 21 . شماره 4 . صفحه 121 – 111 .

    دهقان . ا . دشتی . ح . باقی زاده . ا . 1392 . اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی ختمی دارویی (Althaea officinalis) علیه استرپتوکوکوس پیوژنز در مقایسه با آنتی بیوتیک های رایج در شرایط آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان . دوره 12 . صفحه 474 – 461 .

    رضایی . ع . دل آذرع. مهاجری . د . تقی زاده جاهد .  م . محمد نژاد . ص . اشرفی . ع . جارالمسجد . ح . 1387 .بررسی اثرات پماد عصاره (Echinacea purpurea) در مقایسه با پماد اکسید روی بعد از ترومای جراحی در پوست موش صحرایی، مطالعه هیستومتریک و هیستوپاتولوژیک. مجله علوم دارویی دانشکده داروسازی . دانشگاه علوم پزشکی تبریز. سال1، صفحه 52 – 43 .

    رضوانی مقدم . پ . بخشایی . س . امین غفوری . ا . خرم دل . س . 1388 . اثر کودهای بیولوژیکی و ورمی کمپوست بر خصوصیات کمی گیاه دارویی (Satureia hortensis) . همایش علمی توسعه صنعت گیاهان دارویی ایران . صفحه 236 .

    رضوی نیا . م . آقاعلیخانی . م . نقدی بادی . ح . 1391 . بررسی تأثیر کودهای آلی، شیمیایی  و تلفیقی بر صفات عملکرد کمی گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea) . همایش ملی فرآورده های طبیعی و گیاهان دارویی . بجنورد . دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی . صفحه 245 .

    رفیعی . م . ناصری . ل . بخشی . د . علیزاده . ا . 1391 . ترکیب های فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی در برخی ارقام سیب ایرانی و تجاری در استان آذربایجان غربی . مجله به زراعی کشاورزی . دوره 14 . شماره 2 . صفحه 55 – 43 .

    روستا . ف . فتوحی . ف . قائمی . ا . حیدرچی . ب . مظاهری . و . فاضلی . م . ترابی . ع . غفاری . م . 1391 . اثر عصاره آبی بخش هوایی گیاه اکیناسه پورپوره آ (سرخارگل) بر ایمنی زایی واکسن ژنی حامل ژن M2 ویروس آنفلوآنزا . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان . جلد 14 . شماره 4 . صفحه 88 – 82 .

    روستایی علی مهر . م . میرباذل . م . حقیقیان رودسری . م . 1393 . اثر عصاره ی گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea) بر عملکرد و پاسخ های ایمنی سلولی و هومورال جوجه های گوشتی در شرایط تضعیف سیستم ایمنی . مجله دامپزشکی ایران . دوره 10 . شماره 1 . صفحات 58 – 48 .

    روغنی . م . بلوچ نژاد مجرد . ت . امیری . خ . 1389 . بررسی اثر ضد دردی تجویز دراز مدت فلاونوئید هسپرتین در موش صحرایی دیابتی: شواهد رفتاری . مجله علوم پزشکی مدرس : آسیب شناسی زیست شناسی . دوره 13 . شماره 2 .صفحه 21 – 11 .

    زبرجدی . ع . معتمدی . م . طراوت . ا . اسماعیلی . ا . 1392 . ریزازدیادی گیاه دارویی سرخارگل () با استفاده از قطعات کوتیلدون و هیپوکوتیل . مجله پژوهش های گیاهی (مجله زیست شناسی ایران) . جلد 26 . شماره 3 . صفحه 319 – 311 .

    زمانی باب گوهری . ج . افیونی . م . خوشگفتارمنش . ا . عشقی زاده . ح . 1389 . اثر لجن فاضلاب کارخانه پلی اکریل، کمپوست زباله شهری و کود گاوی بر ویژگی های خاک و عملکرد ذرت دانه ای . مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، علوم آب و خاک . سال 14 . شماره 54 . صفحه 165 – 153 .

    سیبی . م.میرزاخانی . م . گماریان . م . 1390 . اثر تنش آبی، تنش آبی، مصرف زئولیت و اسید سالیسیلیک بر عملکرد و اجزای عملکرد گلرنگ بهاره . مجله یافته های نوین کشاورزی . سال 5 . شماره 3 . صفحه 290 – 275 .

    شبانی . ل . ع . ا .  احسان‌پور . 1388. القاء آنزیمهای آنتی اکسیدان، ترکیبات فنولیک و فلاونوئید در کشت درون شیشه شیرین بیان (Glycyrriza glabra L.) با استفاده از متیل جاسمونات و سالیسیلیک اسید. مجله زیست شناسی ایران . سال 4 . شماره 22 . صفحه  703-691 .

    شریفی . م . افیونی . م . خوشگفتارمنش . ا . 1390 . اثر کاربرد لجن فاضلاب کارخانه پلی اکریل، کمپوست زباله شهری و کود گاوی بر قابلیت جذب آهن و روی در خاک و جذب آنها توسط ذرت، یونجه و گل جعفری در شرایط گلخانه . مجله علوم وفنون کشاورزی و منابع طبیعی، علوم آب و خاک . سال 15 . شماره 66 . صفحه 153 – 141 .

    شریفی عاشور آبادی . ا . متین . ا . لباسچی . م . عباس زاده . ب . 1383 . تأثیر نحوه مصرف کود نیتروژنی بر عملکرد گیاه دارویی بادرنجبوئیه (Melissa officinalis) . فصلنامه پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران . جلد 20 . شماره 3 . صفحه 376 – 369 .

    شعبان زاده . ش . م . گلوی . 1390 . تأثیر محلول پاشی عناصر ریزمغذی و دور آبیاری بر ویژگی های زراعی و عملکرد سیاه دانه . مجله تنش های محیطی در علوم زراعی . جلد 4 . شماره 1 . صفحه 9 – 1 .

    شکاری . ف . پاک مهر . آ . راستگو . م . صبا . ج . وظایفی . م . زنگانی . ا . 1389 . مجله فن آوری های نوین کشاورزی (ویژه زراعت و باغبانی) . سال 4 . شماره 1 . صفحه 26 – 5 .

    صالحی . ا . فلوند . ا . سفید کن . ف . اصغر زاده . ا . 1390 . تأثیر کاربرد زئولیت، مایه تلقیح میکروبی و ورمی کمپوست  بر غلظت عناصر (N,P,K)، میزان اسانس و عملکرد اسانس در کشت ارگانیک گیاه دارویی بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L .) . فصلنامه گیاهان دارویی و معطر ایران . جلد 27 . شماره 2 . صفحه 201 – 188 .

    طهماسبی . س . حیدریه . ن . مهاجرانی . ح . 1392 . بررسی اثر عصاره زالزالک بر یادگیری احترازی غیر فعال در موش صحرائی نر نژاد ویستاره . مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی – مولکولی . دوره3 . شماره 12 . صفحه 86 – 79 .

    عبدی . س . تاج بخش . م . رسولی صدقیان . م . عبدالهی مندولکانی . ب . 1391 . بررسی تأثیر گیاهان مختلف کود سبز بر میزان ماده آلی و نیتروژن  خاک در شرایط شور . مجله پژوهش های تولیدگیاهی . جلد 19 . شماره 1 .صفحه 144 – 127 .

    عزیزی . م . رضوانی . ف . حسن زاده خیاط . م . کنریان . ا . نعمتی . ح . 1387 . تأثیر سطوح مختلف ورمی کمپوست و آبیاری برخصوصیات مورفولوژیک و میزان اسانس بابونه آلمانی (Matricaria recutita) رقم (Goral) .فصلنامه گیاهان دارویی و معطر ایران . جلد 24 . شماره 1 . صفحه 93 – 82 .

    علیشاهی . م . پورمهدی بروجنی . م .عبدی . ا . 1391 . مقایسه اثر برخی محرک های ایمنی و عصاره های گیاهی بر فاکتورهای رشد و مقاومت ماهی برزم در برابر استرس های محیطی . مجله دامپزشکی ایران . دوره 8 . شماره 4 . صفحه 67 – 59 .

    فتحی . ق . ب . اسماعیل‌پور . 1379. مواد تنظیم کننده رشد گیاهی . اصول و کاربرد . آرتکا . ار . ان . (مولف) . چاپ سوم . مشهد . جهاد دانشگاهی مشهد . 288 صفحه .

    فضلی . ر . نظرنژاد . ن . ابراهیم زاده . م . 1392 . ارزیابی میزان فنل و فلاونوئید تام و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست درختان راش، ممرز و صنوبر . نشریه جنگل و فرآورده های چوب . مجله منابع طبیعی ایران . دوره 66 . شماره 3 . صفحه 349 – 339 .

    فهیمی . ح . 1387. تنظیم کننده‌های رشد گیاهی. ویراست 2 . تهران: انتشارات دانشگاه تهران . 214 صفحه .

    قاسم نژاد . ع . بابایی زاده . و . 1390 . رشد رویشی و میزان اسید کافئیک برگ کنگر فرنگی (Cynara scolymus L.) تحت تأثیر قارج مایکوریز (Priformospora indica) . مجله پژوهش های گیاهی . جلد 18 . شماره 1 . صفحه 140 – 133 .

    قاسمی . ش . همتی .خ . بشیری صدر . ز . قاسم نژاد . ع . قاسمی . م . 1390 . بررسی برخی ترکیبات فنلی بافت های میوه لیمو (Citrus aurantifolia) در مراحل مختلف رشد . فصلنامه علوم صتایع غذایی . دوره 8 . شماره 31 . صفحه 75 – 69 .

    قاسمی پیربلوطی . ع . موسوی هریس . ع . تیرگیر . ف . حامدی . ب . 1391 . اثر اسید جاسمونیک و سالیسیلیک بر میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها در عصاره گل همیشه بهار . مجله داروهای گیاهی . سال 3 . شماره 3 . صفحه 180 – 175 .

    قاسمی دهکردی . ن . قنادی . ع . خباز مهرجردی . ع . 1391 . بررسی ویژگی های ماکروسکوپی، خرده نگاری، شیمیایی و استفاده از آنها در مطالعات سیستماتیک شیمیایی زالزالک گرجی (Crataegus pontica) . مجله تاکسونومی و بیوسیستماتیک . سال 4 . شماره 1 . صفحه 62 – 53 .

    قاضی مناس . م . بانج شفیعی . ش . حاج سیدهادی . م . درزی . م .1392 . بررسی اثرهای مقادیر مختلف کود زیستی و ورمی کمپوست و نیتروژن بر عملکرد کمی و کیفی بابونه آلمانی(Matricaria chamomilla L.) . مجله تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران . جلد 29 . شماره 2 . صفحه 280 – 269 .

    قائمی . ا . سلیمان جاهی . ح . فرشباف مقدم . م . یزدانی . ن . ذکی دیزجی . ح . 1385 . ارزیابی اثر فعالیت ضد ویروسی عصاره پیکر رویشی سرخارگل در کنترل ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک انسانی . مجله پژوهشی حکیم . دوره 9 . شماره 4 . صفحات 64 – 59 .

    قربانلی . م . ساطعی . آ . نصیری سوادکوه . س . 1389 . اثر غلظت های مختلف مس بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و ترکیب های فنلی در برگ و ریشه گیاه بارهنگ (Plantago major L .) . فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران . جلد 26 . شماره 4 . صفحه 554 – 544 .

    قربانی . م ا . د . بخشی . 1390 . ارزیابی مقدار اسید کلروژنیک، فلاونوئید ها و ظرفیت آنتی اکسیدانی 13 رقم ایرانی و خارجی سیب . مجله فن آوری تولیدات گیاهی . جلد 11 . شماره 2 . صفحه 62 – 53 .

    کبیرنتاج . س . قطبی راوندی . ا . رضانژاد . ف . شاهین کلیبر . ب . 1392 . تأثیر سویه های مختلف اگروباکترویوم رایزوژنز بر میزان بیوسنتز ترکیبات فنولی و اسید کلروژنیک در ریشه های موئین گیاه کاسنی . مجله زیست فناوری گیاهان زراعی . سال 3 . شماره 4 . صفحه 76 – 69 .

    کهنسال واجارگاه . س . معتمدی . م . کهنسال واجارگاه . ف . 1389 . درآمد زایی گیاهان دارویی از طریق استفاده آنها در دام و طیور . همایش ملی گیاهان دارویی و شناخت پتانسیل های اقتصادی و اشتغال زایی آن . دانشگاه آزاداسلامی بیرجند .

    محمدی . ر . علمائی . م . قربانی نصرآبادی . ر . چاکرالحسینی . م . 1389 . اثرات کود اوره، مواد آلی و باکتری های محرک رشد گیاه بر جذب نیتروژن و عملکرد گندم رقم الوند در شرایط گلخانه . مجله پژوهش های تولید گیاهی . جلد 17 . شماره 2 . صفحه 92 – 77 .

    محمدی . م . فهیمی . ح . مجد . ا . 1388 . بررسی مقایسه ای اثر اسیدسالیسیلیک و اسیدجیبرلیک بر سرعت جوانه زنی بذر عدس (Lens culinaris L .) . مجله زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار . دوره 4 . شماره 4 . صفحه 44 – 33 . 

    محمدی بابازیدی . ه . فلکناز . م . حیدری . پ . همتی . م . فرخیان . ش . 1392 . تأثیر باکتری آزوسپریلیوم و اسیدسالیسیلیک بر صفات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی ریحان تحت تنش کم آبی . مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی . مولکولی . دوره3 . شماره12 . صفحه 35 – 31 .

    مداح . م . فلاحیان . ف . صباغ پور .ح .چلبیان . ف . 1385 . اثر اسیدسالیسیلیک بر عملکرد، اجزا عملکرد . ساختار تشریحی گیاه نخود (Cicer arietinum L .) . مجله علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی . شماره 1/62 . صفحه 70 – 61 .

    مدرس . م . لاهوتی . م . اصیلی . ج . کافی . م . رمضانی . ع . 1392 . بهینه سازی کشت کالوس برگ گیاه (Salvia leriifolia) برای تولید اسیدهای فنولیک . مجله فرآیند و کارکرد گیاهی . جلد2 .شماره 2 . صفحه 74 – 65 .

    مدرسی . م . ص . اسدی . 1391 . بررسی تأثیر عصاره هیدروالکی سرخارگل بر پارامترهای خون در موش کوچک آزمایشگاهی . فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی لرستان . دوره 14 . شماره 2 . صفحه 49 – 43 .

    مرادی . آ . شریفی . م . موسوی . ا . 1390 . بررسی بیان ژن (H6H) و ایزوفرم های (PMT) تحت تأثیر غلظت های مختلف اسیدسالیسیلیک در ریشه های مویی و اندام های مختلف شابیزک (Atropa belladonna L .) . مجله زیست شناسی ایران . جلد 24 . شماره 3 . صفحه 372 – 366 .

    مظاهری تیرانی . م . منوچهری کلانتری . خ . 1385 . بررسی سه فاکتور اسیدسالیسیلیک تنش خشکی و اتیلن و اثر متقابل آنها بر جوانه زنی بذر کلزا (Brassica napus L .) . مجله زیست شناسی ایران . جلد 19 . شماره 4 . صفحه 418 – 408 .

    مظاهری تیرانی . م . منوچهری کلانتری . خ . حسیبی . ن . 1387 . مطالعه اثر متقابل اتیلن و اسیدسالیسیلیک بر القاء تنش اکسیداتیو و مکانیسم های مقاومت به آن در گیاهان کلزا (Brassica napus L .) . مجله زیست شناسی ایران . جلد 21 . شماره 3 . صفحه 432 – 421 .

    ممشلو . س . صادقی ماهونک . ع . قادری قهفرخی . م . اعلمی . م . خمیری . م . قربانی . م . 1389 . بررسی میزان ترکیبت فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصاره استونی دو رقم ازگیل (Mespilus germanica) . مجله الکترونیک فرآوری و نگهداری مواد غذایی . جلد2 . شماره 4 . صفحه 69 – 57 .

    مهرابیان مقدم . ن . آروین . م . خواجویی نژاد . غ . مقصودی . ک . 1390 . اثر اسید سالیسیلیک بر رشد و عملکرد علوفه و دانه ذرت در شرایط تنش خشکی در مزرعه . مجله به زراعی نهال و بذر . جلد 2- 27 . شماره 1 . صفحه 55 – 41 .

    میرزائی . ع . محمدی . ج . میرزائی .  ن . میرزائی . م . 1390 . ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و فنل تام عصاره هیدروالکلی خاکشی، بارهنگ، زنیان، گشنیز و شنبلیله . مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا . سال 1 . شماره 3 . صفحه 111 – 104 .

    نعمتی . ه . م . عزیزی . 1392 . اثر سطوح مختلف ورمی کمپوست و تراکم بوته بر فاکتورهای رشد ونمو ، عملکرد بذر و میزان روغن گیاه دارویی گل مغربی (Oenothera biennis L.) . مجله تولیدات گیاهی . جلد36 . شماره 2 . صفحه 34 – 23 .

    نیک نژاد . م . لباسچی. م. جانمید . ک . حاتمی . ف . 1392 . بررسی تأثیر مصرف کودهای ارگانیک و شیمیایی بر اساس بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) . فصلنامه گیاهان دارویی و معطر ایران . جلد 29 . شماره 2 . صفحه 36 – 373 .

    هاشمی. ش. اسرار . ز . پورسیدی . ش . 1389 . اثر پیش تیمار بذر توسط اسید سالیسیلیک بر رشد و برخی از شاخص های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در شاهی (Lepidium sativum) . مجله زیست شناسی گیاهی ایران . سال 2 . شماره 2 . صفحه 10 – 1 .

    همتی . خ . قاسم نژاد . ع . مشایخی .ک . بشیری صدری .ز .1391. مطالعه اثر رویشگاه بر میزان برخی از ترکیبات فلاونوئیدی درخت نمدار. مجله پژوهش های تولید گیاهی .شماره 2 . صفحه 148 – 141 .

    یزدانی بیوکی . ر . رضوانی مقدم . پ . خزاعی . ح . آستارایی . ع . 1389 . بررسی برخی صفات کمی و کیفی گیاه دارویی ماریتیغال (Silybum marianum L.) در پاسخ به کودهای آلی، بیولوژیک و شیمیایی . نشریه بوم شناسی کشاورزی . جلد 2 . شماره 4 . صفحه 555 – 548 .

    زرین کمر . ف . عبدا...زاده­زاویه­جک . ا . شریفی . م . بهمنش . م . 1392 . تأثیر اسید سالیسیلیک بر میزان فلاونوئید ها، آپی ژنین، آنتوسیانین و قندها در گونه ی بابونه ی آلمانی . مجله زیست شناسی گیاهی ایران . جلد 5 . شماره 17 . صفحه 74 -67 .

    ابراهیم­زاده . ح. و صبورا . ع. 1386. در ترجمه فیزیولوژی گیاهی، تایز . ال. و زایگر. ا. (مولفین) . ترجمه هئیت مترجمین انجمن زیست شناسی ایران. نشرخانه زیست شناسی.780 ص.

    شبانی. ل . و احسان‌پور. ع .ا. 1388. القاء آنزیمهای آنتی اکسیدان . ترکیبات فنولیک و فلاونوئید در کشت درون شیشه شیرین بیان (Glycyrriza glabra L.) با استفاده از متیل جاسمونات و سالیسیلیک اسید. مجله زیست شناسی ایران . جلد 4 . شماره 22. ص 703-691.

    طهماسبی . ا . ا . دیزجی . ا . زنگنه . م. و کوهی حبیبی . م. 1390. مسیرهای ترارسانی علامت (پیام مولکولی) در مقاومت به ویروس‌های گیاهی. مجله ژنتیک در هزاره سوم . 9جلد 9 . شماره 3 . ص 2520-2507.

    فهیمی . ح . 1387. تنظیم کننده‌های رشد گیاهی. ویراست 2، تهران: انتشارات دانشگاه تهران، 214 ص.

     

     

     

     

     

    -Ebrahimzadeh M.A., Nabavi ,S.M,. Nabavi, S.F, Dehpour, A.A., "Antioxidant activity of hydroalcholic extract of Ferula gummosa Boiss roots", US National Library of Medicine National Institutes of Health (2011) 15(6):658-64.

    -Bauer R., Hoheisel O., Stuhlfauth I., Wolf H., "Extract of the Echinacea purpurea herb: an allopathic phytoimmunostimulant". Wien Med Wochenschr (1999) 149: 185-9.

    -Bernath J., and E.Nemeth,. "Traditions and contemporary efforts in developing  the medicinal and aromatic plant sector of Hungary".Hungarian AgricRes.3:)1998) 20-25.

    -Brielmann HL., Setzer WN., Kaufman PB., Kirakosyan A., Cske LJ., Kaufman PB , Cseke LJ , warber S , Duke JA, Brielman HL(eds ): "The chemical Components of plants In"..Phytochemicals : icale  Natural products of plants . CRS press . USA .(1999) .pp : 1250 – 1318.

    -Bertolino A.Z.,Vieira,M.C.Hereda,Z.N.A.Teixeira,I.R.and  Ramos,M.B.A  ."Biomass production and essential oil content of chamomilla recutita (L.) Rauschert as a function of the use of phosphorus and semidecomposted chicken manure". Rev.Bras.Pl.Med. Botucatu . (2006),8(4) : 126-131.

    -Costa,L., Pinto J., Castro E., Bertolucci S., Correa R., Reis E., Alves  P., and Niculau E., "sources and doses of organic fertilization in ocimum selloi growth, essential oil yield and chemical composition".Ciencia Rural .(2008). 38(8): 2173-2180.

    -Crozier A ,. Shihara H., Clifford MN (Eds) .plant secondary metabolites occurrence , structure and role in the human diet . Black well Publishing . 2005.

    -David dos Santos M ., Almeida MC., Lopes NP.,  Petto de Souza CE . "Evaluation of the anti – inflammatory , analgesic and antipyretic activities of the natural polyphenol chlorogenica acid". Biological and Pharmaceutical Bulletin .( 2006) 29 . 11 . 2236 – 2240 .

    -Ebrahimzadeh, M. A., Nabavi S.F., Nabavi S.M., Eslami,B. "Antihypoxic and antioxidant activity of Hibiscus esculentus seeds .Grasas y Aceites ".(2010). 61, 30-36.

    -Facino RM., Carini M., Aldini G., Saibene L., Pietta P., Mauri P., "Echinacoside and caffeoyl conjugates protect collagen from free radical-induced degradation: a potential use of Echinacea extracts in the prevention of skin photodamage". Planta Med (1995) 61: 510-4.

    -Farah A., Donangelo CM., "Phenolic compounds in coffee" . Brazilian Journal of plant Physiology(2006) . 18 : 23 . 36 .

    - Flynn R, Roest M. Your guide to standardized herbal products. Prescott Arizona: One World Press: 1995.

    - Gilmore MR.," Smithsonian Institute". Annual Report No. 33. New York: Bureau

    -Hakkinen S., Okarenlampi S., Heinonen M.., Mykkanen1 H., Torenen A.,."HPLC Method for Screening of Flavonoids and Phenolic Acids in Berries".J Sci Food Agric (1998) 77:543-551.

    -Hashemimajd K., M., Kalbas A., Golchin and H., Shariatmadari . "Comparison of vermicompost and compost as potting media for growth of tomatoes" . j . plant Nutr(2004) . 27 : 1107 – 1123 .

    -Hayat S., and Ahmad A., "salicylic acid A plant hormone". Published by springer(2007) 277 p .

    -Kim T., Yang K ., "Antioxidztive effects of cichorium intybus root extract on LDL (Low density lipoprotein) oxidation" . Arch . Pharmacal . Res .( 2001) 24 (5) : 431 – 436 .

    -Lepelley M., Cheminade G., Tremillon N., Simkin A.,"chlorogenic acid synthesis in coffee" : An analysis of CGA content and real – time RT – PCR expression of HCT , HQT , C3H1 and CCOAOMT91 genes during grain development in C. canephora . Plant Sci .( 2007) 172 : 978 – 996 .

    -Mares D., Romagnoli C., Tosi B., Andreotti E., chillemi G., Poli F."Chicory extracts from Cichorium intybus L . as potential antifungls . Mycopathologia . (2005)160 : 85 – 92 .

    -Marques V., Farah A.,"Chlorogenic acids and related compounds in medicinal plants and infusions" . Food Chem .( 2009) 113 : 1370 – 1376 .

    -Niggeweg R., Michael A., Michael A., Martin C.,"Engineering plants with increased  Levels of the antioxidant chlorogenic acid" . Nat . Biotechnol .( 2004) 22 (6) : 746 – 754 .

    -Ottariano SG., Medicinal herbal therapy: a pharmacist's view. Portsmouth: Nicoln Fields Pub( 1999).

    -Percival SS., "Use of echinacea in medicine". Biochem Pharmacol (2000) 60: 155-8.

    -Renato Y., Ferreira., M . E ., Cruz  M.C., and Barbosa  J.C.,"organic matter Fractions and soil fertility under influence of liming , vermicompost and cattle manure . Bioresource Technology(2003) 60 : 59 – 63 .

    -Vadiraj  B.A., Gangaih  S., and poti  N., "Effect of vermicompost on the growth and yield of turmeric" . South Indian Horticulture (1998) 46 : 176 – 179 .

    -Wang G . Shi L , Ren Y , Liu Q , Liu H . Zhang R . "Anti – hepatitis B virus activity of cholorogenic acid". quinic acid and caffeic acid in vivo and vitro . Antivir . Res .( 2009) 83 :186 – 190 .

    -Yang H.,  Meng F.,  Zhang J., "Induction of teraploid plants from diploid Zizyphus jujube Mill" . cv . Zhanhua . plant cell Rep . (2005)24 : 671 – 676 .

    -Abbasi B., Saxena P.K., Murch S.J., and Liu C.Z.,."Echinaceae biotechnology : Challenges and opportunities Invitro  Cell". Dev.Biol.Plant .( 2007)43:481-492.

    -Ali M.B., Hahn E.J., and Paek K.Y., "methyl jasmonat and salicylic acid induced oxidative stress and accumulation of phenolics in panax ginseng Bioreactor root suspension culture" .Molecules.( 2007)12:607-621.

    -Ali M.B., Khatun S., Hahn E.J., andpaek k.y., "Enhancment of phenyl propunoied enzymes and lignin in phalaenopsis orchid and their influence on plant acclimatization at different level of photosynthetic photon flux".Plant Grow Regul.( 2006)49:137-146.

    -Azzaz N.A., Hassan E.A., and Hamed E.H., the chemical constituent and vegetative and yielding characteristics of fennel plants treated with organic and Bio-fertilizer instead of Mineral fertilizer . Australian Journal of Basic and Applied sciences.( 2009)3(2):579-587.

    -Bauer,R.and Wagner,H., "Echinacea species as potential immunostimulatory drugs.In:Wagner ,H.and Farns worth ,N.R.( Eds.)" .Economic and medicinal plant research .Academic,New York,( 1991)pp.253-321.

    -Bernath J., and E Nemeth.,"Traditions and contemporary efforts in developing  the medicinal and aromatic plant sector of Hungary". Hungarian Agric.Res.( 1998)3:20-25.

    -Bone K.," Echinacea: What makes it work?"Alt.Med.Rev.(1997) 2:87-93.

    -Brussard L., and ferrera-cenato R., "soil ecology in sustainable agricultural system". New York .Lewis publishers.U.S.A. .(1997).168p.

    -Danos B., Gygnoveny Ismeret ( 1992).Vol.111.Semmelweis Kiad.,Budapest.

    -Ding  C., and Want C.Y.,"the duel effects of methyl salicylate on ripening and expression for ethylene biosynthetic genes in tomato fruits".Plant Sci. (2003)164:589.

    -DuzzoGamaroG., Suyenaga E., Borsoi M.,  Ler-men J., Pereira P., and Ardenghi P.,"Effected of rosmarinic and caffeic acids on inflammatory and nociception process in rats".ISRN Pharmacol (2011)10:1-6.

    -EL-Tayeb M.A.,"Response of barley grains to the interactive effect of salinity and salicylic acid".plant growth regulation.( 2005)45:215-225.

    -Gharib F.A., Moussa L.A., and Massoud O.N.,"Effect of compost and biofertilizers on growth, yield and essential oil of sweet marjoram"(Majorana hortensis) plant .Int.j.Agri. Biol

    -Godoy-Hernandes ,G.,and V,M.Loyola-vargas.1997.Effect of acetylsalicylic acid on secondary metabolism of Catharanthus ruseus tumor suspension culture. Plant cell Reports.16:287-290.

    -Gruenwald.J,Brcndler T.and Jaenicke,C.(Eds.),PDR for Herbal Medicines. Medical Economics Co., Montvale,NJ,1998.

    -Gutierrez-Coronado, M.A., Trejo-Lopez .C.,and Larque-Saavedra,A.Effects of salicylic acid on the growth of roots and shoots in soybean . plant physiology and Biochemistry,1998-36.8:563-565.

    -Harborne,J.B.and Williams,C.A.2004.phytochemistry of the genus Echinacea.In;Millers,S.

    -Havlin,J.L., Beaton, J.D. Tisdale,S. and Nelson, W.L.2005.soil fertility and fertilizers. Pearson Prentia Hall,upper saddle River.New Jersy, USA.320p.

    -Hayat,S.and Ahmad,A.2007.salicylic acid A plant hormone.Published by springer.277p.

    -J.J.Macheix,A . fleuriet,J.Billot (Eds.) , fruit phenolics, CRC press,Boca Raton, FL,1999,pp.20-34.

    -Jaakola, L., and Hohtola, A. 2010. Effect of latitude on flavonoid biosynthesis in plants. Plant cell and environmental. 1239-1241.

    -Kang,G.2003.salicylic acid changes activities of H2O2 metabolizing enzymes and increase the chilling tolerance of banana seedling . Enviromental and Experimental Botany.50:9-15.

    -Karla,A.2003.organic cultivation of medicinal and aromatic plant .A hope for sustainability and quality enhancement. Journal of organic production of Medicinal,Aromatic and Dye- yielding plants (MADPs). FAO.P : 198.

    -Khalil, M.Y.2006.How far would plantago afra L.Respond to bio and organic manure amendment . Agric and biological science.2(11):12-21.

    -Kishimato, N .,Kakino,Y.,Iwai,K.,Mochida,k.&fujita,T.(2005).In vitro antibacterial, antimutagenic and anti influenza virus activity of caffeic acid and phenethyl ester .Biocontrol Sci10:155-161.

    -Kovacik,J.Gruz,J.Backor, M.Strand,M.and repack,2009.Salicylic acid induced changes to growth and phenolic metabolism in Matricaria chamomilla plant. Plant cell Rep.28:135-143.

    -Kovacik,J.klejdus, B.Hedbavny,J.and Backor,M.2009.Salicylic acid alleviates Nacl-induced changes in the metabolism of Matricaria chamomilla plant. J. Ectoxicology.p:544-554.

    -Letchamo,W.1992.A comparative study of chamomile yield, essential oil and flavonoids content under two sowing season and nitrogen levels . ActaHort .306:375-384.

    -Mahshwari,S.K.,Sharma,R.L.and Gangrade,R.K.2000. performance of isabgol or blond psyllium (Plantago ovata) under different level of nitrogen, phosphorus and biofertilizers in shallow black soil. Indian Journal of Agronomy . 45(2):443-446.

    -Marques,V. Farah,A.2009. Chlorogenic acids and related compounds in medicinal plants and infusions.Food Chemistry 113:1370-1376.

    -Mateo,A.F.D., Mahlenbock,P.kular,B.Mullin eaux , P.M and karpinski,S.2006.Controlled levels of salicylic acid are required for optimal photosynthesis and redox homoestasis.J.Exp Botany. 57(8):1795-1807.

    -Mendoza,A.B.,Godina,F.R.,Torres,V.R.,Rodriguez,H.R.,and Maiti,R.K.2002.Chilli seed treatment with salicylic and sulfosalicylic acid midifies seedling epidermal anatomy and cold stress togerance. Crop Research, 24:19-25.

    -Murray MT,Pizzorno Jr JE.Textbook of Natural Medicine,2nd ed., Churchill Livingstone,Inc.1999;pp:704.

    -Pastriova,A.,Repack , M.,and Eliasora,A.2004.salicylic acid induces changes of coumarin metabolits in Matricaria chamomilla L.plant science.167(4):819-824.2004.

    -Ram ,M.,Singh,R.Naqvi,A.A.Lohia,R.S.Bansal ,R.P. and Kumar,S.1997.Effect of salicylic acid on the yield and quality of essential oil in aromatic crop.Journal of Medicinal and Aromatic plant sciences.19(1):24-27.

    -Sanches Govin,E.,Rodrigues Gonzales,H.and carballo Guerra, C.2005.Influencia de los abonos organicos biofertilizantes en la calidad de Las species medicinules calendula officinalis,Matriacaria recutita L.Revista cubana de plantes Medicnales.10(1):10.abastract.

    -Schulz V,HauselR,TylevVE.Rational phyto thrapy ,springer.Germany,2001;pp:342-47.

    -Seo,S.,Ishizuka,K.and ohash ,Y. 1995.induction of salicylic acid betaglucosidase in tobacco(Nicotiana tabacum) Leaves by exogenous salicylic acid .plant and cell physoil. 36(3) :447-453.

    -Tabrizi,L.2005.Effect of water stress and manure on quantitative and qualitative characteristics of Psyllium .M.SC.Thesis,Fac.Agric.Ferdowsi Univ.of Mashhad.Iran.(In Persian with English Summary).

    -Wagner H.Herbal immunostimulants for the prophylaxis and therapy of colds and influenza . Eur.J.Herb .Med.1997; 3:22-30.

    - Babar Ali, M., Hahn, E.J., and Paek, K.Y. 2007. Methyl jasmonate and salicylic acid induced oxidative stress and accumulation of phenolics in Panax ginseng bioreactor root suspension cultures. Molecules. 12: 607-621.

    -Hasanloo, T., Sepehrifar, R., Rahnama, R. and shams, M.R. 2009. Evalution of the  yeast-extract signaling pathway leading to Silymarin biosynthesis in milk thistle hairy root culture. J. of World Microbiol. Biotechnol. 119: 60-69.   

    -Hosseini, S. S., Mashayekhi, K., Alizadeh, M., and Ebrahimi, P. 2011. Effect of salicylic acid on somatic Embryogensis and chlorogenic acid levels of Carrot (Daucus carota cv. Nantes) explants. J. Ornamental and Horticultural Plant. 1(2): 105-113.

    -Kovacik, J., Klejdus, B., Hedbavny, J., and Backor, M. 2010. Effect of copper and Salicylic acid an phenolic metabolites and free amino acids in Scenedesmus quadricauda (chlorophyceae). Plant science. 178: 307-311.

    -Babar Ali, M., Hahn, E.J., and Paek, K.Y. 2007. Methyl jasmonate and salicylic acid induced oxidative stress and accumulation of phenolics in Panax ginseng bioreactor root suspension cultures. Molecules. 12: 607-621.

    -Ding, C.K., Wang, C.Y., Gross, K.C., and Smith, D.L. 2002. Jasmonate and salicyate induce the expression of pathogenesis related proteins genes and increase resistance to chilling injury in tomato fruit. Planta. 214: 895-901

    -Dixon, R., and Paiva, N.L. 1995. Stress-induced phenylpropanois metabolism. The Plant Cell. 7: 1085-1097.

    -Ghasemzadeh, A., and Jaafar, H.Z.E. 2010. Effect of salicylic acid application on biochemical changes in ginger (Zingiber officinale Roscoe). J Medicinal Plant Research. 6(5): 790-795.

    -Khalili, M., Hasanloo, T., Kazemi tabar, S.K., and Sepehrifar, R. 2010. Effect of salicylic acid on Antioxidant activity in Milk thistle hairy root cultures. J. Medicinal Plant. 9(35): 51-59.

    -Kim, Y.H., Hamayun, M., Khan, A.L., Na, C.I., Kang, S.M., Han, H.H., and Lee, I.J. 2009. Exogenous application of plant growth regulators increased the total flavonoid content in Taraxacum officinale Wigg. African. Journal of Biotechnology. 8(21): 5727-5732.

    -Klessig, D., Durner, J., Noad, R., Navarre, D.A., Wendehenne, D., Kumar, D., Zhou, J.M., Shah, J., Zhang, S., Kachroo, P., Trifa, Y., Pontier, D., Lam, E., and Silva, H. 2000. Nitric oxide and salicylic acid signaling in plant defense. PANS. 97(16): 8849-8855.

    -Leslie, C. A., and Romani, R. J. 1988. Inhibition of Ethylene Biosynthesis salicylic acid. Plant Physiol. 88: 833-837.

    - Mahdavian, K., Kalantari, K. M., and Ghorbanli, M. 2007. The effect of different concentrations of salicylic acid on protective enzyme activities of pepar (Capsicum annuum L.) plant. Pakistan.J. Biological Siences. 10(18):3162-3165.

    -Malamy, J., and Klessig, D.F. 1992. Salicylic acid and plant disease resistance. The Plant. J. 2(5): 643- 654.

    -Namdeo, A. 2007. Plant cell elicilation for production of secondary metabolies. Pharmacogonesy. Rev. 1(1): 69-79.

    -Papadopoulou, K., Melton, R.E., Leggett, M., Daniels, M.J., and Osbourn, A.E. 1999. Compromised disease resistance in saponin-deficient plants. Plant. Biol. 96(22): 12923-12928.

    -Popova, L. Ananieva, V., Hristova, V., Christov, K., Georgieva K., Alexieva, V., and Stoinova, Z. 2003. Salicylic acid and Methyl jasmonate induced protection on photosynthesis to paraquat oxidative stress. Blug. J. Plant Physiol. Special issue. 133-152.

    -Roustan, J.P., Lotche, A., and Fallot, J. 1989. Stimulation of Daucus carota somatic embryogenesis by inhibitors of ethylene synthesis cobalt and nickel. Plant Cell Reports. 8: 182-185.

    -Scandalise, J.G. 1993. Oxygen stress and superoxise dismutase. Plant. Physiology. 101: 7-12.

    -Slaymarker, D.H., Navarre, D.A., Clark, K.D. Pozo, O., Martin, G.B. and Kessing, D.F. 2002. The tobacco salicylic acid- bending protein 3 (SABP3) is the chloroplast carbonic anhydrase, which exihibits antioxidant activity and plays a role in the hypersensitive defensc response. PANS. 99(18): 11640-11645.

    -Scott, I.M., Dat, J.F., Lopez-Delgado, H., and Foyer, C.H. 1999. Salicylic and Hydrogen peroxide in abotic stress signaling in plant. Plant physiology. 39(3): 13-17.

    -Reymond, P., and Farmer, E.E. 1998. jasmonate and salicylate as global signals for defense gene expression. Curr. OPinion. Plant. Biol. 1: 404-411.

    -Dat, J.F., Foyer, C.H., and Scott, I.M. 1998. Changes in salicylic acid and antioxidants during induced thermotolerance in mustard seedlings. Plant Physiology. 118: 1455-1461.


موضوع پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), نمونه پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), جستجوی پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), فایل Word پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), دانلود پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), فایل PDF پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), تحقیق در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), مقاله در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), پروژه در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), پروپوزال در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), تز دکترا در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), مقالات دانشجویی درباره پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), پروژه درباره پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه), رساله دکترا در مورد پایان نامه اثر کود های آلی و اسید سالیسیلیک بر برخی از مواد ثانویه گیاه سرخارگل (اکیناسه)

پایان‌نامه برای دریافت درجه‌کارشناسی‌ارشد در رشته مهندسی‌علوم‌و‌صنایع غذایی گرایش: علوم و صنایع غذایی چکیده با توجه به موارد مختلف استفاده از سبزی­ها در تغذیه انسان­ها و نیز به دلیل خصوصیات طعم و مزه و مفید بودن آنها در حفظ سلامتی و تندرستی روز به روز بر اهمیت آنان افزوده می­شود. با توجه به عمر پس از برداشت اندک و آلودگی میکروبی سبزی­ها لزوم تحقیقات در این زمینه ضروری به نظر ...

پایاننامهبرایدریافتدرجهکارشناسیارشددررشته کشاورزی(M.Sc) گرایش: زراعت چکیده: این آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک‎های کامل تصادفی در 3 تکرار در شهرستان کرج (شهرک مهندسی زراعی) در اواخر اسفند ماه 1392 در کرج اجرا شد. این آزمایش شامل 3 فاکتور، آبیاری در 2 سطح (شرایط دیم و آبیاری تکمیلی در مرحله غلاف بندی)، باکتری‎های محرک رشد در 4 سطح (ازتوباکتر، سودوموناس، تلقیح توأم ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد « M.Sc» در رشته علوم و صنایع غذایی چکیده روغن ها و چربی ها طی نگه داری در درجه حرارت های بالا اکسیده می شوند و کیفیت تغذیه ای آن ها کاهش می یابد.فرآیند اکسیداسیون روغن ها و چربی ها و تشکیل رادیکال های آزاد سبب ایجاد و پیشرفت سرطان می شود. با مصرف ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوه ها و سبزی ها مانند آلفا –توکوفرول ،گلوتاتیون،بتاکاروتن و ...

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش تغذیه دام و طیور چکیده این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی چکیده: زمینه: اسانس ها و عصاره های حاصل از گیاهان دارویی با داشتن ترکیبات ضد میکروبی، ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی به عنوان ترکیبات دارویی جدید و طبیعی چه در زمینه بهداشت و درمان بیماری ها و چه محافظت از غذاهای خام و فرآوری شده از اهمیت خاصی برخوردار می باشند. هدف: تعیین ترکیبات شیمیایی، خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کشاورزی علوم دامی – تغذیه دام چکیده برای مطالعه اثر درصد ماده خشک شیر و ترکیبی از گیاهان دارویی بر عملکرد آزمایشی در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2 بر روی 40 راس گوساله نر هلشتاین از سن 10 روزگی تا 70 روزگی طراحی شد. که هر تیمار شامل 10 تکرار بود تیمار آزمایشی عبارت بودند از: تیمار1) 7 کیلوگرم شیر حاوی ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته شیمی تجزیه فلوئورید از سالها قبل بعنوان یک یون سمی شناخته شده است. منبع اصلی فلوئورید در محلولهای آبی سنگهای معدنی حاوی فلوئورید و فعالیت های صنعتی کارخانه ها می­باشد. بر طبق گزارش سازمان حفاظت محیط زیست مقدار فلوئورید بیش از ١ میلی­گرم بر لیتر باعث بروز بیماریهای مختلف می­شود. در این تحقیق از ماده بیوپلیمری بنام زئین بعنوان جاذب برای ...

پایان‌نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ((M.SC)) گرایش: شیمی و فناوری اسانس خلاصه فارسی مقدمه: آلودگی خاک با فلزات سنگین یک مسأله مهم است که این عناصر سمی‌ می‌تواند در اکوسیستم زمینی منتقل شود وخطر بالقوه بر کیفیت غذا و سلامت، محیط زیست داشته باشد. آلودگی خاک با فلزات سمی‌ سنگین در طول چند سال گذشته افزایش قابل توجهی یافته است. تکنولوژی گیاه پالایی شامل استخراج فلزات به خصوص ...

گرایش فیزیولوژی واصلاح درختان میوه پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد رشته: کشاورزی گرایش: باغبانی چکیده: بررسی روش‌های استفاده از عناصر پرمصرف درافزایش عملکرد کیوی استان گیلان، مطالعه موردی آستانه اشرفیه در این پژوهش، به منظور بررسی اثر منابع و مقادیر مختلف کودهای ماکرو NPK روی عملکرد و کیفیت میوه در درختان کیوی رقم هایوارد، آزمایش در قالب بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد "M.Sc"در رشته مهندسی صنایع غذایی گرایش کشاورزی چکیده کانون توجهات تحقیقات اخیر، مواد فتوشیمیایی مشتق شده از گیاهان بوده­اند که ناشی از اثرات مثبت آنها بر سلامتی بشر بوده است. مواد غذایی را درطی فرآوری در کارخانجات می­توان با ترکیبات فعالاز قبیل ترکیبات فنولی که دارای فواید و خصوصیات فیزیولوژیکی از جمله ضدآلرژی، ضدالتهاب، ضدمیکروبی، ...

ثبت سفارش