فهرست:
فصل اول:مقدمهوکلیات.. 13
1-1-زﯾﺘﻮن 14
1-2-ﺑﺮگزﯾﺘﻮنوﺧﻮاصآن 14
1-3- ﭘﻠﯽﻓﻨﻮلﻫﺎ 14
1-4- اﺳﺘﺨﺮاجﺗﺮﮐﯿﺒﺎتﻓﻨﻮﻟﯽ 16
1-5- خشککردنموادغذایی. 16
1-5-1- تکنولوژیهایخشککردنموادغذایی. 17
1-5-3- خشککنهایبسترسیالی. 18
1-5-4- تکنولوژیهایخشککردنترکیبی: 19
1-5-4-1- خشککردنبامایکروویو. 19
1-5-4-1-1- اصولخشککردنمایکروویو. 20
1-5-4-1-2- دورههایخشککردنبامایکروویو. 21
1-6- تاثیرفرایندهایخشککردنبرارزشتغذیهایوداروئیگیاهان. 21
1-7- پردازشتصویر. 22
1-7- اهدافتحقیق.. 23
1-8- فرضیهها 23
فصل دوم: بررسیمنابع. 25
2-1- خشککردناندامهایگیاهی. 26
2-2- تکنولوژیهایخشککردنموادغذایی. 27
2-2-1-خشککردنبهوسیلهآون. 27
2-2-2- خشککردنبوسیلهبسترسیال. 28
2-2-3- خشککنهاترکیبیبااستفادهازپیشتیمارمایکروویو. 29
2-3- اﺳﺘﺨﺮاجﺗﺮﮐﯿﺒﺎتﻓﻨﻮﻟﯽازﻣﻨﺎﺑﻊﮔﯿﺎﻫﯽﻣﺨﺘﻠﻒ.. 29
2-3-1- اﺳﺘﺨﺮاجﺑﺎروشﺳﻨﺘﯽ. 30
2-4- بررسیفعالیتآنتیاکسیدانیعصارههایگیاهی. 30
2-4-1- ترکیباتفنولی. 32
2-4-1-1- اسیدهایفنولی. 32
2-4-1-2- فلاونوئیدها 33
2-4-1-3- تاننها 33
2-4-2- اهمیتترکیباتفنلی. 34
2-5- تاثیرفرایندهایمختلفمانندخشککردنبررویمیزانترکیباتفنلی. 35
جمعبندی. 36
فصل سوم: موادوروشها 38
3-1- موادشیمیایی. 39
3-2-تهیهبرگهایزیتون. 39
3-3-روشهایخشککردنبرگهایزیتون. 39
3-3-1- خشککردنباآون. 39
3-3-2- خشککردنباخشککنبسترسیال. 39
3-3-3- خشککردنبهروشترکیبی. 40
3-3-3-1-روشترکیبیآونبههمراهپیشتیمارمایکروویو. 40
3-3-3-2-روشترکیبیبسترسیالبههمراهپیشتیمارمایکروویو. 40
3-4-آمادهسازیبرگهایزیتونبرایاستخراجعصاره. 40
3-5-روشاستخراجترکیباتفنولیباروشغرقابی. 40
3-6-اندازهگیریترکیباتفنولی. 40
3-6-1-رسممنحنیاستاندارد 40
3-6-2- اندازهگیریترکیباتفنولیپسازخشککردن. 41
3-6-3- ارزیابیمیزانمهاررادیکالهایآزاد 42
3-7- ارزیابیرنگ.. 42
3-8- روشآماری. 42
فصل چهارم: نتایجوبحث.. 43
4-1- تاثیرروشهایخشککردنرویمیزانترکیباتفنولی. 44
4-2- تاثیرروشهایخشککردنرویمهاررادیکالآزادDPPH.. 47
4-3- تاثیرروشهایخشککردنرویرنگبرگزیتون. 51
4-3-1- بررسیشاخصهایL،a وbدرخشککردنبوسیلهآونوروشترکیبیمایکروویو- آون. 52
4-3-2- بررسیشاخصهایL ،aوbدرخشککردنبوسیلهبسترسیالوروشترکیبیمایکروویو- بسترسیال. 54
فصل پنجم: نتیجهگیریکلیوپیشنهادات.. 57
5-1- نتیجهگیری. 58
5-2- پیشنهادات.. 59
منابع. 60
منبع:
آزادبخت، م.، مارستون، آ.، هاستتمن، ک.، رمضانی، م.، جهرمی مقدم، م. 1391. بررسی اثرات بیولوژیکی عصاره برگ و ترکیب فنل گلیکوزید آربوتین گیاه تلکا (Pyrus biossieriana Buhse). فصل نامه گیاهان دارویی. شماره دهم. بهار 1383. صفحات 8 :14
امید بیگی، ر. 1384. تولید فراوردههای گیاهی دارویی، جلد اول. انتشارات آستان قدس رضوی- به نشر. 347 صفحه.
امید بیگی، ر. 1384. تولید فراوردههای گیاهی دارویی، جلد دوم. انتشارات آستان قدس رضوی- به نشر. 438 صفحه.
پهلوانزاده، ح. 1377. خشک کردن: اصول، کاربرد و طراحی. (تالیف سزامیلو و تادیو کودرا) چاپ اول. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس. 455 صفحه.
توکلی، ح. 1388. اصول خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی. انتشارات آییژ، تهران، صفحات 237 تا 249.
ده بوره،ر.، اسمعیلی، م. 1388. تاثیر فرایند خشک کردن نهایی با مایکروویو و هوای داغ بر پارامترهای خشک کردن انگور خشک شده. پژوهشهای صنایع غذایی ایران، جلد 5، شماره 2، صفحه 122-108.
رفیعی، زهرا.1388.استخراج عصاره برگ زیتون و بررسی اثر آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن.پایان نامه کارشناسی ارشد.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان.
رفیعی،ز. جعفری، س، م.، خمیری، م.، اعلمی، م. 1390. تأثیرواریتهوروشاستخراجبرویژگیهایآنتیاکسیدانیوضدمیکروبیعصارهبرگ. پژوهشهایعلوموصنایعغذاییایران. جلد 6، شماره 4، صفحه 307-297.
رفیعی،ز. جعفری، س، م.، خمیری، م.، اعلمی، م. 1390. ویژگیهای آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون و کاربرد آن در روغن آفتابگردان. پژوهشهایعلوموصنایعغذاییایران. جلد 21، شماره 1، صفحه 11-22.
زرگری،ع. . 1369گیاهاندارویی. چاپچهارم. تهران: انتشاراتدانشگاهتهران،جلد 4،صفحات 29 تا 319.
شمائی، س. و امام جمعه، ز. 1389. اثر پیش تیمار و روشهای مختلف خشک کردن بر روند خشک شدن، بافت، رنگ، مقدار و سرعت باز جذب آب ورقههای قارچ دکمهای (Agaricus bisporus). نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، جلد 6، شماره 3، صفحات 193 تا 200.
شهدادی، ف.، میرزایی، ح. ا.، مقصودلو، ی.، قربانی، م.، دارایی گرمهخانی، ا.، تاثیر فرایند خشک کردن بر میزان ترکیبات فنولی و فعالیت آنتیاکسیدانی دو رقم خرمای کلوته و مضافتی (Phoenixductylifera). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. سال ششم. شماره 3، پاییز 1390، صفحات 74-67.
شهسواری، ن.، برزگر، م.، سحری، م.ع. و نقدی آبادی، ح. 1387. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس گیاه آویشن شیرازی در روغن سویا. فصل نامه گیاهان داروئی، سال هفتم. دوره 4 : 28.
فتحی، ا.، سفیدکن، ف.، بخشی خانیکی، غ.ر.، آبروش، ز. و عصاره، م.ح.، 1388. تاثیر روشهای مختلف خشک کردن و اسانس گیری بر کمیت و کیفیت اسانس Eucalyptus Largiflorens. تحقیقات گیاهان داروئی و معطر ایران، 25(1):74-64.
کامکار، ا. 1388. مطالعه فعالیت آنتیاکسیدانی اسانس و عصاره شوید ایرانی. فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی و خدممات بهداشتی درمانی گناباد، 15، 2، ص 17-11.
مالک، ف.1385.در ترجمه روغن زیتون، بوسکو، دی. (مولف(. مرکزنشردانشگاهی.
مقصودی، ش. 1384.تکنولوژی زیتون و فراورده های آن .نشر علوم کشاورزی، ص286.
مرتضوی، س. ع.، شفافی زنوزیان، م. 1386. در ترجمه روشهای خشک کردن مواد غذایی، باریوسا، جی.، هامبرتو، سی. و مرکادو، وی. (مولفین). مشهد. دانشگاه فردوسی مشهد.
مظلومی، م. ت.، تسلیمی، ا.، جمشیدی، ا.، عاطفی، م.، حاج سید جوادی، ن.، کمیلی فنود، ر.، سید احمدیان، ف.، فلاحت پیشه، ح. ر.، چوبدار، ن.، هادیان، ز.، گلستان، ب.، شفیقی، س. ع.، 1386. مقایسه اثرات روشهای خشک کردن به کمک خلاء، انجماد، خورشید، مایکروویو با روش سنتی بر ویژگیهای زعفران قائن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. سال دوم، شماره 1، صفحات 69 تا 76.
Adesegun, S., A. Fajana, et al. 2009. "Evaluation of antioxidant properties of Phaulopsis fascisepala CB Cl.(Acanthaceae)." Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 6(2): 227-231.
Ahmadi, F., Kadivar, M. and Shahedi, M., 2007. Antioxidant activity of Kelussia odoratissimaMoza. in model and food systems. Food Chemistry, 105: 57-64.
Altiok, E., Baycin, D., Bayraktar, O & Ulku, S. 2008. Isolation of polyphenols from the extracts of olive leaves (Olea europaea L.) by adsorption on silk fibroin. Sepration and Purification Tecnology. 62:342-348.
Arabshahi, S and Urooj, A. 2007. Antioxidant properties of various solvent extracts of mulberry (Morus india L.) leaves. Food Chemistry. 102:1233-1240.
Arslan, D. and M. Musa Özcan 2008. "Evaluation of drying methods with respect to drying kinetics, mineral content and colour characteristics of rosemary leaves." Energy Conversion and Management 49(5): 1258-1264.
Asekan, O.T., Grieson, D.S. and Afolayan, A.J. 2007. Effect of drying methods onthe quality of the essential oil of Mentha lonifoliaL. subsp Capensis. FoodChemistry, 101:995-998.
Atawodi SE, 2005. Antioxidant potential of African medicinal plants. African Journal of Biotechnology 4: 128 -133.
Barrera, J. C. M., Ferreira, I. C. F. R., Oliveira, M.B.P.P and Pereira, J. A. 2008. Antioxidant activities of the extracts from chestnut flower, leaf, skins and fruit. Food Chemistry. 107:1106-1113.
Bennick, A. 2002. Interaction of plant polyphenols with salivary proteins. Critical Reviews in Oral Biology & Medicine. 13: 184-196.
Bravo, L. 1998. Polyphenolic: chemistry, dietry sources, metabolism, and nutritional significance. Nutrition Review. 41: 1541-1547.
Brovelli, E.A., Li, Y. and Chui, K. 2002. Image analysis reflects drying conditions ofEchinaceae purpureaHerb. Journal of Herb Spices and Medicinal Plants, 10(2):19-24.
Bouaziz M and Sayadi S, 2005 Isolation and evaluation of antioxidants from leaves of a Tunisian cultivar olive tree. European Journal of Lipid Science and Technology 107: 497–504.
Bouaziz M, Fki I, Jemai H, Ayadi M and Sayadi S, 2008. Effect of storage on refined and husk olive oils composition:stablization by addition of natural antioxidants from Chemlaliolive leaves. Journal of Food Chemistry 108:253-262.
Chen, X. D. and Mujumdar, A. S. 2008. Drying technologies in food processing. Black Well Publishing Ltd, Oxford, 318p.
Chyau, C. C., Tsai, S. Y., Ko, P. T. and Mau, J. L. 2002. Antioxidant properties of solvent extracts from Terminalia catappa leaves. Food Chemistry. 78: 483-488.
Deepa, N., Kaur, C., Singh, B and kapoor, H. C. 2006. Antioxidant activity in some red sweet papper cultivars. Journal of Food Composition and Analysis. 19: 572-578.
Deshpande, S. S., Chrryan, M. and Salunkhe, D. K. 1986. Tannin analysis of food products. Critical Review in Food Nutrition. 24: 41-49.
Durmaz, G. and Alpasan, M. 2007. Antioxidant properties of roasted apricot (Prunus armeniaca L.) kernel. Food Chemistry. 100: 1177-1181.
Elmastas, M., Gulcin, I., Isildak, O., Kufrevioglu, O. I., Ibaoglu, K and Aboul-Enein, H. Y. 2006. Radical scavenging activityband antioxidant capacity of bay leaf extracts. Journal of the Iranian Chemical Society. 3 (3): 258-266.
Faller ALK and Fialho E, 2009. The antioxidant capacity and polyphenol content of organic and conventional retail vegetables after domestic cooking. Food Research International 42: 210-215.
Fang, Z. and B. Bhandari 2010. "Encapsulation of polyphenols–a review." Trends in Food Science & Technology 21(10): 510-523.
Ferres, F., Sousa, C., Valento, P., Seabra, R.M., Pereira, J. A. and Andrade, P. B. 2007. Tronchuda cabbage (Brassica oleracea L. var. costata DC) seeds. 101: 549-558.
Frutos, P., Hervas, G., Giraldez, F. G. and Mantecon, A.R. 2004. Review. Tannins and ruminant nutrition. Spanish Journal of Agricultural research. 2: 191-202.
Giner, S.A., and De Michelis, A. 1988. Evaluation of the thermal efficiency of wheat drying in fluidized bed: Influence of air temperature and heat recovery. Journal of Agricultural Engineering Research, 41: 11-23
Guinda, A. 2006. Use of solid residue from the olive industry. Grasas Y Aceites, 57(1),107-115.
Gulçin, I., Buyukokuroglu, M. E., Oktay, M., & Kufrevioglu, O. I. 2004. Antioxidant and analgesic activities of turpentine of Pinus nigra Arn. subsp. Pallsiana (Lamb.) Holmboe. Journal of Ethnopharmacology. 86:51–58.
Gupta, M., Mazumdar, U. K., Gomathi, P and Kumar, R. S. 2004. Antioxidant and free radical scavenging activities of Ervatamia coronaria Stapf. Leaves. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 2: 119-126.
Haslam, E. 1996. Natural polyphenols (vegetable tannins) as drugs: possible modes of action. Journal of Natural Product.59: 205-215.
Hutachings, J.B. 1994. Food color and appearance. Lonon: Blackie, pp:510-525.
Jain, T., Jain, V., Pandey, R., Vyas, A and Shukla, S. S. 2009. Microwave assisted extraction for phytoconstituents- An overview. Asian J. Research Chem. 2 (1):19- 25.
Khadabadi, S. S., Baviskar, B. A., Khadabadi, S. S., Khangenbam, R. A., Koli, U. S., Daga, N. P., Gadbail, P. A. and Jain, P. A. 2009. In vitro Antioxidant activity and phenolic content of Croton caudatum. International Journal of Chem Tech Research. 1 (2): 174-176.
Koca, N. , Burdurlu, H.S. and Karadeniz, F. 2007. Kinetics of colour changes in dehydrated carrots. Journal of Food Engineering. (78): 449–455.
kudra, T. and Mujumdar, A. S. 2009. Advanced Drying Technologies. Taylor & Francis Group, New York, Pp: 353-369.
Kunii, D, and Levenspiel, O. 1991. Fluidization Engineering. Stoneham: Butterworth-Heinemann, U.S.A.
Laurena, A., Garcia, V. and Mendoza, E. 1987. Effects of heat on the removal of polyphenols and in vitro protein digestibility of eowpea (VVigna unguiculata (L. Walp.). Plant Foods for Human Nutrition. 37: 183-192.
Lujan ‚ R. J., R. J., Rodriguez and Castro, M. D. L. 2006. Multivariate optimisation of the microwave-assisted extraction of oleuropein and related biophenols from olive leaves. Journal of Analytical and Bioanalytical Chemistry, 385(4) ,753-759
Maisuthisakul, P.-o. and R. Pongsawatmanit 2005. "Effect of sample preparation methods and extraction time on yield and antioxidant activity from Kradonbok (Careya sphaerica Roxb.) leaves." KASETSART JOURNAL: 8.
Manach, C., Scalbert, A., Morand, C., Remesy, C., & Jimenez, L. 2004. Polyphenols: food sources and bioavailability. American Journal of Clinical Nutrition, 79, 727-747.
Martinov, M., Oztekin, S. and Muller, J. 2007. Medicinal and Aromatic Crops. Harvesting, drying, and Processing.Haworth Food and Agricultural Press ,Inc. 309p.
McCabe, W.L., Smith, J.C., and Harriott, P. 1985.Unit operations of chemical engineering, 4th Edition. Singapore: McGraw-Hill Book Co.
Miranda, M., Maureira, H., Rodriguez, K. and Vegalvez, A., 2009, Influence of temperature on the drying kinetics, physicochemical properties, and antioxidant capacity of AloeVera (Aloe barbadensisMiller) gel,Journal of Food Engineering, 91, 297-204.
Mohamed R‚ Pineda M and Aguilar M, 2007. Antioxidant capacity of extracts From wild and crop plants of mediterranean region. Journal of Food Science 72: 59-63.
Mour, A., Sruz, G.M., Franco, D. and Dominguez, J., 2001. Natural antioxidant from residual sources. Food chemistry, 72: 145-171.
Mujumdar, A. S and Kadra, T. 2010. Advanced drying technologies. Taylor & Francis Group, New York, 453p.
Naczk, M. and Shahidi, F. 2004. Extraction and analysis of phenolics in food. Journal of Chromatography. 1054: 95-111.
Nindoa, C. I., Sunb, T., Wangb, S.W. , Tanga, J. and Powersb J.R. 2003. Evaluati on of drying technologies for retention of physical quality andantioxidants in asparagus (Asparagus officinal is, L. ). Swiss Society of Food Science and Technology. (36): 507–516.
Oktay, M., Gulcin, I and Ku frevioglu, O. I. 2003. Determination of in vitro antioxidant activity of fennel (Foeniculum vulgare) seed extracts. Lebensm.- Wiss. U. –Technol. 36: 263-271.
Oliviera, I., Coelho, V., Baltasar, R., Pereira, J. A. and Baptista, P. 2009. Scavenging capacity of strawberry tree (Arbutus unedo L.) leaves on free radicals. Food and Chemical Toxicology. 47: 1507-1511.
Omidbaigi, R., Sefidkon, F. and Kazemi, F. 2003 .Influence of drying methods on the essential oil composition of Roman Chamomile. Flavour and Fragrance Journal, 19: 196-198.
Orsat, V., Yang, W., Changrue, V. and Raghavan, G. S. V. 2007. Microwave-Assisted Drying of Biomaterials. Food and Bioproducts Processing. 85(3): 255-263.
Ozturk, M., Aydogmus-Ozturk, F., Duru, M. E. and Topcu, G. 2007. Antioxidant activity of stem and root extracts of Rhubarb: An edible medicinal plant. Food Chemistry. 103: 623-630.
Pan, Y., Wang, K., Huang, S., Wang, H., Mu, X He, C., Ji, X., Zhang, J. & Huang, F., 2008, Antioxidant activity of microwave-assisted extract of longan (Dimocarpus Longan Lour) peel. Food Chemistry, 106, 1264–1270.
Peleg, H., Gacon,K., Schlich, P. and Noble, A, C, 1999. Bitterness and astringency of flavan-3-ol monomers, dimers and trimmers. Journal of the Science of Food and Agricultuer. 79:123-1128.
Prasad, B.V.S., Chandra, P.K., and Bal, S. 1994. Drying parboiled rough rice in stationary, semi-fluidized and fluidized conditions. Transactions of the ASAE, 37(2): 589-594.
Pourmorad, F., Hossenimehr, S. J and Shahabimajd, N. 2006. Antioxidant activity, phenol and flavonoid contents of some selected Iranian medicinal plants. African Journal of Biotechnology. 5 (11): 1142-1145.
Prasad, K. N., Yang, B., Dong, X., Jiang, G., Zhang, H., Xie, H. and Jiang, Y. 2009. Flavonoid contents and antioxidant activities from Cinnamomum species. Innovative Food Science and Emerging Technologies. 10: 627-632.
Rafiee, Z., S. Jafari, et al. 2011. "Microwave-assisted extraction of phenolic compounds from olive leaves; a comparison with maceration." Journal of animal and plant sciences 21(4): 738-745.
Rafiee, Z., S. Jafari, et al. 2012. "Antioxidant Effect of Microwave-assisted Extracts of Olive Leaves on Sunflower Oil." Journal of Agricultural Science and Technology 14(Supplementary Issue): 1497-1509.
Rafiee, Z., S. Jafari, et al. 2012. Evaluation of antimicrobial activity of olive leaf extraction by elisa methos. Iranian journal of medicinal and aromatic plants.
Ratti, C. 2009. Advances in food dehydration. Taylor & Francis Group, London. 468p.
Rakic S, Petrovic S, Kukic J, Jadranin M, Tesevic V, Povrenovic D, et al. Influence of thermal treatment on phenolic compounds and antioxidant properties of oak acorns from Serbia. Food Chem 2007; 104: 830-4.
Sanchez-Moreno, C., Larrauri, J. A. and Saura- Calixto, F. 1999. Free radical scavenging capacity and inhibition of lipid oxidation of wines, grape juices and related polyphenolic constituents. Food Research International. 32: 407-412.
Scalbert, A., I. T. Johnson, et al. 2005. "Polyphenols: antioxidants and beyond." The American journal of clinical nutrition 81(1): 215S-217S.
Schubert, H. and Regier, M. 2005. The microwave processing of foods. Woodhead Publishing Limited, New York, 334p.
Schimdt, J.L., and Hukill, W.V. 1956. The effect of artificial drying on the yield of head rice and the germination of rice. Rice Journal, 59(13): 29-31.
Seena, S., Sridhar, K.A. and Jung, K. 2005. Nutritional and antinutritional evaluation of raw and processed seeds of a wild legume, Canavalia cathartica of coastal sand dunes of India. Food Chemistry. 92: 465-472.
Shoji, T. 2007. Polyphenols as natural food pigments: Changes during food processing. American Journal of Food Technology. 2:570-581.
Silva S, Gomes, L, Leitã o F, Coelho AV and Boas LV, 2006. Phenolic compounds and antioxidant activity of olea europaea l. fruits and leaves. Food Science and Technology International 12:385–396.
Singh, S. and Singh, R. P. 2008. In vitro Methods of Assay of Antioxidants: An Overview. Food Reviews International. 24: 394-415.
Somsub, W., Kongkachuichai, R., Sungpaung, P. and Charoensiri. 2008. Effects of three conventional cooking methods on vitamin C, tannin, myo-inositol phosphates contents in selected Thai vegetables. Journal of Food Composition and Analysis 21:187-197.
Stalikas, C. D. 2007. Extraction, separation, and detection methods for phenolic acids and flavonoids. Journal of separation Science. 30: 3268-3295.
Towo, E. E., Svanberg, U. and N. and Ndossi, G. D. 2003. Effect of grain pre-treatment on different extractable phenolic groups in cereals and legumes commonly consumed in Tanzania. Journal Science of Food and Agriculture. 83: 980-986.
Turkmen, N., Velioglu, Y. S., Sari, F and Polat, G. 2007. Effect of extraction conditions on measured total polyphenol contents and antioxidant and antibacterial activities of black tea. Molecules. 12:484-496.
Turkmen N, Sari F and Velioglu YS, 2006. Effects of extraction solvents on concentration and antioxidant activity of black and black mate tea polyphenols determined by ferrous tartrate and Folin-Ciocalteu methods. Food Chemistry 99: 835–841.
Treybal, R.E. 1980. Mass transfer operations, 3rd Edition. Tokyo: Mc Graw-Hill International Book Co.
Uckan, G., and Ulku, S. 1986. Drying of grains in a batch fluidized bed dryer. In Drying of Solids- Recent International Developments, ed. A. S. Majumdar. New Dehli, India: Wiley Eastern Ltd.
Vega-Gálvez A, Scala KD, KLemus-Mondaca R, Miranda M, López J, Perez-Won M. Effect of air-drying temperature on physico-chemical properties, antioxidant capacity, colour and total phenoliccontent of red pepper (Capsicum annuum, L. var. Hungarian). Food Chem 2009; 117 (4): 647-53.
Venskutonis, P. R. 1997. Effect of drying on the volatile constituents of Thyme (Thymus vulgaris) and sage (Salvia officinalis). Food Chemistry, 52(9), 219-277.
Wang, J. and Xi, Y. S., 2005, Drying characteristics and drying quality of carrot using a two-stage microwave process, Journal of Food Engineering, 68, 505-511.
Wang, L. and Weller, C.L. 2006. Recent advances in extraction of nutraceuticals from plants. Trends Food Sci. Technol. 17:300-12.
Wang, J. and Sheng, K. 2006. Far-infrared and microwave drying of peach. LWT - Food Science and Technology. 39(3): 247-255.
Yang, Y. Z. L., Zu, Y., Chen, X., Wang, F and liu, F. 2010. Oxidative stability of sunflower oil supplemented with carnosic acid compared with synthetic antioxidants during accelerated storage. Food Chemistry. 118: 656-662.
Yildirim, A., Mavi, A., and Kara, A. A. 2001. Determination of antioxidant and antimicrobial activities of Rumex crispus L. extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 49: 4083-4089.
Zarzuelo, A., J. Duarte, et al. 1991. "Vasodilator effect of olive leaf." Planta Medica 57(05): 417-419.
Zhang, M., Tang, J., Mujumdar, A. S. and Wang, S. 2006. Trends in microwave-related drying of fruits and vegetables. Trends in Food Science & Technology. 17(10): 524-534.
Zhou, K. and Yu, L. 2004. Effects of extraction solvent on the wheat bran antioxidant activity estimation. LWT. 37: 717-721.