فهرست:
فصل اول: کلیات تحقیق.. 2
1-1- مقدمه. 3
1-2- بیان مسئله. 3
1-3- ضرورت انجام تحقیق.. 4
1-4- اهداف مشخص تحقیق.. 4
1-5- فرضیه ها 5
1-6- پرسش اصلی تحقیق.. 5
1-7- جنبه نوآوری تحقیق.. 5
فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق.. 6
2-1- تعاریف... 7
2-1-1- تاریخچه بستنی.. 7
2-1-2- تعریف بستنی.. 7
2-1-3- سرانه مصرف بستنی و شیر. 8
2-1- 4- نقش هر یک از ترکیبات مورد استفاده در بستنی.. 9
2-1- 4-1- چربی.. 9
2-1- 4-2- مواد جامد بدون چربی(MSNF) 9
2-1- 4-3- شکر. 9
2-1- 4-4- امولسیفایرها 9
2-1- 4-5- پایدارکننده ها 9
2-1- 4-6- طعم دهندهها 10
2-1- 4-7- اینولین. 10
2-1-5- پروبیوتیکها 10
2-1-5-1- تاریخچه استفاده از پروبیوتیکها 10
2-1-5-2-تعریف پروبیوتیک... 11
2-1-5-3-خصوصیات پروبیوتیک... 12
2-1-5-4-مهمترین تولیدات پروبیوتیکها 12
2-2- بررسی پیشینه تحقیق.. 13
2-2-1- شیر تخمیری. 13
2-2-2- پروبیوتیکها 13
2-2-2-1- اثرات درمانی و پیشگیری کننده پروبیوتیکها 13
2-2-2-2-مهمترین پروبیوتیکهای مصرفی.. 15
2-2-2-3- عوارض جانبی مصرف لاکتوباسیلوسهای پروبیوتیک... 15
2-2-2-4- اثرات مفید باکتریهای پروبیوتیک... 16
2-2-2-4- فرآوردههای پروبیوتیک... 17
2-2-2-5- باکتریهای غالب در بستنی پروبیوتیک... 17
2-2-2-6- اکولوژی لاکتوباسیلوسها 18
2-2-3- بستنی پروبیوتیک... 19
2-2-3-1- انواع بستنی پروبیوتیک... 19
2-2-3-2- موانع تولید بستنی پروبیوتیک... 20
2-2-3-3-راهکارهای رفع موانع تولید بستنی پروبیوتیک... 20
2-2-4- مایکوتوکسینها 20
2-2-4-1-عوامل موثر در رشد قارچها و تولید مایکوتوکسین در مواد غذایی.. 21
2-2-5- آفلاتوکسینها 24
2-2-5-1- بررسی کوتاه تاریخچه آفلاتوکسین. 26
2-2-5-2- آسیب شناسی آفلاتوکسینها 27
2-2-5-3- میکروبیولوژی آفلاتوکسینها 28
2-2-5-4- قارچهای تولید کننده آفلاتوکسینها 29
2-2-5-5- قوانین استاندارد بین المللی.. 30
2-2-5-6- محدودیتهای جهانی آفلاتوکسینها در تغذیه. 31
2-2-5-7- روشهای کاهش آفلاتوکسین: 32
2-2-5-8-آفلاتوکسین در شیر. 33
2-2-5-9-ارزیابی وکنترل آلودگی.. 35
2-2-5-10- روشهای تست کردن. 35
2-2-6-کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا. 36
2-2-6-1- دستگاهHPLC.. 37
2-2-6-2- آشکار ساز 38
2-2-6-3- متد های اندازه گیری. 39
2-2-6-4- حلالهای HPLC.. 39
2-2-6-5- آماده سازی و کار با دستگاه. 40
2-3- مروری بر تحقیقات گذشته. 41
2-4- تجزیه زیستی مایکوتوکسینها، موقعیت های فعلی و رویکرد های آتی.. 52
2-4-1- حذف آلودگی با استفاده از تخمیر. 52
فصل سوم: مواد و روشها 58
3-1- اساس کار 59
3-2- مواد مورد استفاده در تهیه بستنی.. 61
3-3- تجهیزات و دستگاههای مورد استفاده در تهیه و آزمایشهای بستنی.. 62
3-4- مواد و تجهیزات مورد نیاز جهت اندازه گیری آفلاتوکسین M1 63
3-5- روشها 65
3-5-1- متغیرهای پژوهش... 65
3-5-2- آزمون های مربوط به شیر خشک... 65
3-5-3- آزمایشات انجام شده بر روی شربت بستنی در زمان تخمیر. 66
3-5-3-1- آزمون تعیین pH.. 66
3-5-3-2- آزمون رشد جمعیت میکروبی 66
4-2- ارزیابی تغییرات pH در مرحله گرمخانه گذاری. 74
4-3- ارزیابی تاثیر غلظت آفلاتوکسین M1 بر تغییرات رشد جمعیت میکروبی لاکتوباسیلوس رامنوس GG در مرحله گرمخانه گذاری. 77
4-4- ارزیابی تاثیر غلظت آفلاتوکسین M1 بر تغییرات رشد جمعیت میکروبی بیفیدوباکتریوم لاکتیس 12BB در مرحله گرمخانه گذاری. 79
4-5- ارزیابی تغییرات آفلاتوکسین M1 در طی حرارت دادن وگرمخانه گذاری. 82
6-4 ارزیابی تاثیر غلظت آفلاتوکسین M1 بر تغییرات رشد جمعیت میکروبی لاکتوباسیلوس رامنوس GG در مدت زمان نگهداری. 87
4-7- ارزیابی تاثیر غلظت آفلاتوکسین M1 بر تغییرات رشد جمعیت میکروبی بیفیدوباکتریوم لاکتیس 12BB در مدت زمان نگهداری. 88
4-8- ارزیابی تغییرات آفلاتوکسین M1 در مدت زمان نگهداری. 91
فصل پنجم: نتیجه گیری کلی و پیشنهادات.. 92
5-1- نتیجهگیری کلی.. 93
2-5- پیشنهادات.. 94
فهرست منابع. 95
پیوستها 106
منبع:
ابراهیمی تاج آبادی م . 1388 . شناسایی وجداسازی پروبیوتیکها از محصولات لبنی ایران .پایان نامه دکتری ، گروه صنایع غذایی،دانشکده مهندسی کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات.
بی نام، استاندارد ملی شماره 11325، (1390)، انتشارات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، ماست پروبیوتیک_ ویژگی ها و روشهای آزمون، چاپ اول.
بی نام، استاندارد ملی شماره 14683،(1389)، انتشارات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران،بستنی پروبیوتیک ویژگی ها و روشهای آزمون چاپ اول.
بی نام، استاندارد ملی شماره 2450، (1384)، انتشارات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، بستنی_ ویژگی ها و روشهای آزمون، تجدید نظر پنجم.
تبری م و امین افشار م.1388. بررسی میزان آلودگی شیر و ماست به آفلاتوکسین¬M1 و تاثیر فرایند تولید بر میزان آفلاتوکسین در استان گیلان. گزارش نهایی طرح مصوب دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به شماره116.
توکلی ح. 1389. بررسی آلودگی به آفلاتوکسین M1 در پنیر پاستوریزه عرضه شده دو کارخانه تولید کننده فرآوردههای لبنی در شهر تهران با روش الایزا.
چگنی ب، مشکوه آ، دانش و تکنولوژی بستنی، ناشر آییژ، تهران، چاپ اول 1385
خاکسار ر، کریم گ، فردوسی ر. 1385.صحه گذاری روش آزمون اندازه گیری آفلاتوکسین M1 در پنیر سفید ایرانی با HPLC. مجله دامپزشکی 4:21-34.
خسروی دارانی ک، کوشکی م . 1387. پروبیوتیکها در شیر و فرآوردههای آن . تهران :انتشارات مرز دانش ، 268 صفحه .
خوشنویس و همکاران.1392. تعیین آفلاتوکسین M1 در بستنی در بابل، شمال ایران.
رزاقی ابیانه م، احمدی ی، قهفرخی م، علی نژاد س. 1390 . آفلاتوکسینها و اهمیت آنها در بهداشت عمومی و کشاورزی. تهران. اول. انتشارات: موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی، 209 صفحه.
روحی پ، نیکوپور ه ، فراهانی ا، خسروی دارانی ک .1385. اثر متغیرهای فرایند بر تولید اسید لینولئیک مزدوج در ماست پروبیوتیک به روش تاکوجی ، شانزدهمین کنگره ملی صنایع غذایی ، امنیت، کاهش ضایعات ، نوآوری ، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، گرگان ، ایران.
سالاری ر، نجفی م ب. 1390. مقایسه دو روش الایزا و HPLCدر تعیین آفلاتوکسین B1و آکراتوکسین Aدر فلفل قرمز ایرانی. نشریه پژوهش صنایع غذایی جلد21 شماره4: 5-16.
طاهری پ ، احسانی م ر، خسروی دارانی ک ، رضوی س ه .1385 آ . ارزیابی پارامترهای موثر بر اسید سازی ، کاهش PH ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس La-5 در طی دوره گرمخانه گذاری ، مجله صنایع غذایی و تغذیه ، (1)4، 37-46 .
طاهری پ ، احسانی م ر، خسروی دارانی ک ، رضوی س ه .1385 ب. ارزیابی محیط های کشت مختلف برای شمارش جنس بیفیدوباکتر به عنوان باکتری پروبیوتیک ، شانزدهمین کنگره ملی صنایع غذایی ، امنیت، کاهش ضایعات ، نوآوری ، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، گرگان ، ایران.
طاهری پ ، احسانی م ر، خسروی دارانی ک ، رضوی س ه .1385 ج . اثر ترکیب شیر اولیه ، درصد و نوع تلقیح بر رشد میکروبی ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس La-5 در طی دورهگرمخانه گذاری ، دانشگاه صنعتی اصفهان ، اصفهان ، ایران.
طاهری پ ،.1385 د. ارزیابی متغیرهای فرایند بر تولید ماست نوشیدنی پروبیوتیک ، پایان نامه کارشناسی ارشد ، گروه صنایع غذایی،دانشکده مهندسی کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات.
عبدالملکی ف، مظاهری ام. 1388. تولید نوشیدنی تخمیری بر پایه آب پنیر با استفاده از انواعی از میکروفلور کفیر و بررسی ویژگی های شیمیایی و ارگانولپتیک آن. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران 4: 21-32.
کریم، گ، شیر و فرآوردههای آن،نشر سپهر، تهران،چاپ دوم،1380
لامع، ح، برگردان، اسمیت، جیم، راهنمای استفاده از افزودنی های مواد غذایی، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، چاپ اول1374
مرحمتی زاده م ح، رضازاده س، جعفری ا. 1388. تولید بستنی پروبیوتیک با استفاده از کشت های لاکتوباسیوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم . مجله پژوهش های نوین دامپزشکی5: 33-39.
معینیان خ، یغماییان ک. 1392 . غلظت آفلاتوکسین M1در شیر خام تولیدی در شهرستآنهای استان سمنان. مجله کومش15:21-27.
مقصودی ش، فن آوری تولید بستنی، نشر علم کشاورزی ایران، تهران، چاپ اول 1390
مکتبی س، حاجی کلایی م ر، نجف آبادی م. 1390. بررسی میزان غلظت آفلاتوکسین M1در شیر گاوداری های اهواز به روش الایزا. مجله دامپزشکی 7: 12-18.
نجفی پ . 1386 . وزارت جهاد کشاورزی دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات بخش کشاورزیطرح تیپ تولید انواع بستنی
نظامی م ا . 1386 . ارزیابی امکان تولید و نگهداری پنیر فتا ، پایان نامه کارشناسی ارشد ، گروه صنایع غذایی،دانشکده مهندسی کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات.
نیلچیان ر. 1392. آفلاتوکسین M1 در ماست، پنیر، و بستنی در شهر کرد، ایران. مجله جهانی علوم کاربردی.
هژیر م ص، طاهایی ن. 1387. بررسی میزان غلظت آفلاتوکسین M1در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج. مجله دانشگاه علوم پزشکی کردستان 13: 44-50.
Arbuckle,W.S., 1986, Ice Cream, Fourth Edition.VanNostrand Reinhold, New YorkAshes, J.R., Gulati, S.K., and Scott, T.W., 1997, Potential to alter the content and composition of milk fat through nutrition. J Dairy Sci,80, 2204-2212.
Atanda O, Oguntobo A , Adejumo O, Ikeorah J, Akpan I. 2007. Aflatoxin M1 contamination of milk and ice cream in Abeokuta and Odeda local governments of Ogun State , Nigeria. Journal of Elsevier 68: 1455-1458.
Barnes J. M.1970. Aflatoxin as health hazard. Journal of Applied Bacteriology. 33:285-298
Bata A, Lasztityn R . 1999.Detoxification of mycotoxin- contaminated food and feed by microorganism . Journal of Elsevier 10:223-228.
Bennet G.A, Lagoda A.A, ShotwellO.L,Hesseltine C.M. 1981. Utilization of Zearalenone-Contaminated Corn for Ethanol Production in J. Am. Oil Chem. Soc. 58, 974-976.
Bennett J. W, Cotty P. 1998. Virulence and cultural characteristics of two Aspergillusfllavus Strains pathogenic on cotton. Phytopathology, 79:808-814.
BennettJ. W. and M. Klich. 2003. Mycotoxins. Clinical Microbiology Reviews, 16 (3): 497-516.
Berger U, Oehme M, Kuhn F. 1999. Quantitative determination and Structure Elucidation of type-A-B-Trichothecenes by HPLC /Ion Trap Multiple Mass spectrometry.47:4240-4245.
Bhatnagar d, Cary JW, Ehrlich K, YuJ, Cleveland TE. 2006. Understanding the genetics of regulation of oflatoxin production and Aspergillusflavus development. Mycopathologia, 162: 155-166.
Bolognani F, Rumney C.J, Rowland I.R. 1997. Influence of carcinogen binding by lactic acid-producing bacteria on tissue distribution and in vivomutagenicity of dietary carcinogens. Food Chem. Toxicol, 35, 535–545.
Brackett R. E,Marth E. H.2008. Association of aflatoxinM1 with casein. Zeitschrift furLebensmitteluntersuchung und Forschung, 174, 439-441.
Brackett RE, Marth EH .1982. Association of aflatoxin M1 with casein. Z LebensmUntersForsch, 174, 439-441.
BuyongN, FennemaO.1988 .Amount & size of ice crystals in frozen samples as influenced by hydrocolloids.J.Dairy Sci.
CalvoAM,Bok J, Brook W, Keller NP. 2004. VeA is required for toxin and sclerotial production in Aspergillusparasiticus. Appl Environ Microbiol,70:4733-4739.
Charteris W.P., Kelly P.M , Morelli L ,Collins K. 1997 . Selective detection ,enumeratin and identification of potentially probiotic Lactobacillus and Bifidobacteriumspieces in mixed bacterial population . International Journal of Food Microbiology 35, 1-27
Ciegler A, Peterson R . E .1968. Aflatoxin detoxification: Hydroxydihydro – Aflatoxin B1. Journal of American society for Microbiology , 4:665-666.
ClarkC .2004. The science of ice cream, RS.C
Cross M.L.2002 . Microbes versus Microbes: immune signals generated by probiotic Lactobacilli and their role in protection against microbial pathogens , FEMS Immonology and Medical Microbiology 34, 245- 253.
Denning DW, Hedayati MT. 1988. Aspergillusflavus: human pathogen, Allergen and mycotoxin producer. Microbiology 153-6: 1677-16920.
Desjardins M, Denis R, Goulet J. 1990. Growth of bifidobacteria and their enzyme profiles. Journal of Dairy Science,73 299–307.
Diener UL. 1981. Unwanted biological substances in food :Aflatoxin. In Impact of Toxicology on Food Processing. AVI Westport:122-150.
DohertyS.B , Gee V.L , Stanton C .2009.” Efficacy of whey protein gel networks as potential viability-enhancing scaffolds forcell immobilization of Lactobacillus rhamnosus GG”. Teagasc,Moorepark Food Research Centre, Fermoy, Co. Cork, Ireland.
Dosako S, Kaminogawa S,Taneya S,Yamauchi, K. 1980. Hydrophobic surface areas and net changes of
Egmond H P, Paulsch W E, Veringa H A, and Schuller PL.1977, The select of processing on the aflatoxin M1 content of milk and milk products. Archives of the Institute Pasteur.4:381-390.
Egmond HP, Jonger M A. 2004. Current regulations governing mycotoxin limits in food, Mycotoxin in food:21-49-68.
El-Deeb S. A.1989. Interaction of aflatoxin M1 on the physiological and morphological properties of Lactobacillus bulgaricusand Streptococcus thermophilus. Alexandria Journal of Agricultural
El-Nezami H, Haskard C, Salminen E, Mykka¨ nen A, Ahokas J, Salminen S. 2002. Lactic acid bacteria and bifidobacteria can reduce dietary exposure to aflatoxins. Br J Nutr, 88:S115-116.
El-Nezami H, Kankaanpaa P, Salminen S, Ahokas J.1998. Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind a common food carcinogen, aflatoxin B1. Food and Chemical Toxicology, 36, 321-326.
El-Nezami H, Kankaanpaa P, Salminen S., AhokasJ.1998a.Physicochemical alterations enhance the ability of dairy strains of lactic acid bacteria to remove aflatoxin from contaminated media. J Food Prot, 61, 466-468.
El-Nezami HS, Chrevatidis A, Auriola S, Salminen S, Mykkanen H. 2002. Removal of common Fusarium toxins in vitro by strains of Lactobacillus and Propionibacterium. Food AdditContam, 19:680-686.
El-NezamiH, Kankaanpaa P, Salminen S, Ahokas J.1998b.Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind food carcinocens. Food ChemToxicol, 36, 321-326.
FarkasJ . 1997. Physical methods of food preservation. In Food Microbiology Fundamentals and Frontiers, pp 497– 519.
Flesch P, Voight-Scheuerman I. 1994. `UÈ ber den Abbau der PilztoxineTrichotecin und Iso-Trichotecinbei der AlkoholischenGarung in Traubensaft' in Wein und Weinwissenschaft49, 180-184.
Fratamico PM. 2008. Food born pathogens: Microbiology and Molecular biology.Horizon scientific press.ISBN 978-1- 898486-52-7.
Galvano F, GalofaroV, De Angelis A., Galvano, M., Bognanno, M., Galvano, G., 1998. Survey of the occurrence of aflatoxin M1 in dairy products marketed in Italy. J. Food Prot. 61 (6), 738– 741.
Goldblatt LA, Doller FG. 1979.Modifyingmycotoxin contamination in feeds. National Academy of sciences.167-184.
Gomes A ,Malcata X .1999. Bifidobacterium spp. and Lactobacillus acidophilus: biological, biochemical, technological, and therapeutical properties relevant for use as probiotics. Trends in Food Science and Technology 10 139–157.
Gorbach S.L, Chng T.W, Coldin B. 1987 . Successful treatment of relapsing Clostridium difficile colitis with Lactobacillus GG.TheLancet , 2(8574) ,1519.
GouramaH, Bullerman L. B.1995. Aspergillusfllavusand Aspergillusparsiticus: aflatoxigenic fungi of concern in foods and feeds: a review. Journal of Food Protection, 58, 1395-1404.
Govaris A, RoussiV,KoidisP.A , Botsoglou N. A.2001. Distribution and stability of aflatoxin M1 during production and storage of yoghurt. Journal of Food additives and contaminants , 11:1034-1050.
H. P. van Egmond (New York: Elsevier), pp. 193-259.
Hagen M., Narvhus J.A. 1999. Production of ice cream containing probiotic bacteria. Milchwissenschaft, 54, 265–268.
HamedKa. 2005.Aflatoxin and food safty. Food science and Technology. ISBN-13:616.
Hammes W .P,Hertel C. H. 2002 .The technology of probiotics . Trends in Food Science and Technology. Elsevier. 10 ,387-392.
Haskard C, El-Nezami H.S, Kankaanpaa P.E, Salminen S.E, Ahokas J.T. 2001. Surface binding of aflatoxin B1 by lactic acid bacteria. Appl. Environ. Microbiol.,67, 2086–3091.
Hassanin N. I. 1994. Stability of aflatoxin M1 during manufacture and storage of yoghurt, yoghurt-cheese and acidified milk Journal of the Science of Food and Agriculture, 65, 31-34..
Hekmat S,McMahon D. 1992. Survival of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacteriumbifidum in ice cream for use as a probiotic food. Journal of Dairy Science.75. 1415–1422.
HekmatS , McMahon D . 1992. Survival of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacteriumbifidum in ice cream for use as a probiotic food. Journal of Dairy Science 75 1415–1422.
Holcomb J E , Frank J F . 1991. Viability of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacteriumbifidum in soft-serve frozen yogurt. Cultured Dairy Product Journal 26 4–5.
IDF Standard 117B, 1997, Yogurt Enumeration of Characteristic Microorganisms. Colony Count Technique at 37°C (Brussels: International Dairy Federation).
International Agency for Research on Cancer (IARC). Some naturally occurring substances, food items and constituents, heterocyclic aromatic amines and mycotoxins. 56. World Health Organization: Lyon, France, 1993, p489.
James MJ, Lasker BA, McNeil MM, Shelton M, Warnock DW, Reiss. 2000. Use of a repetivie DNA probe to type clinical and environmental isolates of Aspergillusflavus from a culture of cutaneous infection in a neonatal intensive care unit. J ClinMicrobiol, 38:3612-3618.
Jasutiene I, Kulikauskiene M, Garmiene G. 2007. Stability of aflatoxin M1 during production of fermented dairy prodcts. Journal of Veterinarijairzootechnica 37.1.
Jay J. 1992. MicrobiologíaModernaDe losAlimentos. Zaragoza, Spain: Ed Acribia.
Kabak .B , Var. I.2008. Factors affecting the removal of aflatoxin M1 from food mdel by Lactobacillus and Bifidobacterium strains. Journal of Environmental Science and Health ,part B 43: 617- 624.
KamkarA ,Karim G , ShojaeeAliabadi F, Khaksar R.2005. Fate of aflatoxin M1 in Iranian white cheese processing. Journal of Elsevier 46: 2236-2238.
Karim G. 1988. Study on contamination of milk with aflatoxin in tehran, Journal of Iranian Public Health, 11(1-2): 19-23.
KimE. K, Shon D. H, Ryu D, Park J. W, Hwang, H. J., and Kim, Y. B. 2000. Occurrence of aflatoxin M1 in Korean dairy products determined by ELISA and HPLC. Food Additives andContaminants.17.59-64.
Klich MA, Pitt JL. 2008. Differentiation of Asprgillusflavus from A.parasiticus and other closely related species. Trans Br MycolSoc, 91:99-108.
Klich MA. 1998. Environmental and developmental factors influencing aflatoxin production by Aspergillusflavus and AspergillusParasiticus. Mycoscience,48:71-80.
KurmannJ . 1988. Starters for fermented milks. Bulletin FIL/ IDF. 227. 41–55.
Lafont, P., Siriwardana, M., and Lafont, J., 1987, Genotoxity of hydroxy-aflatoxins M1 and M4. Microbiologie AlimentsNutrition.7:1-8.
Lim H.J, Kim S.Y, Lee W.K. 2004. Isolation at cholostrol lowering lactic acid bacteria from human intestinc for probiotic use , J .Vet. Sci,5,391-395.
Line J.E, Brackett R.E.1995. Factors affecting aflatoxin B1 removal by Flavobacteriumaurantiacum. J. Food Prot., 58, 91–94.
Magarinos H, Selavie S, Costa M. 2007. Viability of probiotic micro-organisms (Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacteriumanimalis subsp. lactis Bb-12) in ice cream. Society of Dairy Thecnology. 47:128-134.
Mataragas M,Dimitriou V, Skandamis P.N, Drosinos E.H..2010.” Quantifying the spoilage and shelf-life of yoghurt with fruits”. Agricultural University of Athens, Department of Food Science and Technology, Laboratory of Food Quality Control and Hygiene, IeraOdos 75, GR-11855 Athens, Greece.
Metwally A. 2006 . Effect of enzymatic cross-linking of milk proteins on properties of ice cream with different composition. International Journal of FoodScience and Technology, 42(8), 939e947.
MoranD.P.J.,Rajahh.k.1994.Fats in food products. Blakie academic & professional London
Morotomi M, M. Mutai. 1986. In vitro binding of potent mutagenic pyrolysates to intestinal bacteria. J. Natl. Cancer Inst. 77: 195–201.
Munksgaard L, Larsen J, Werner H, Andersen PH, Viuf PT. 1987.Carry over of aflatoxin from cows’ feed to milk and milk products. Milchwissensc, 42, 165-167.
Nybom SMK, Salminen SJ, Meriluoto JAO.2007. Removal of microcystin-LR by strains of metabolically active probiotic bacteria. FEMS MicrobiolLett, 270:27-33.
Oatley J.T, Rarick M.D, Linz J.E. 2000. Binding of aflatoxin B1 to Bifidobacteria in vitro. J. Food Prot. 63. 1133–1136.
Olsen M, Gidlund A, Lindblad M. 2005. Consumers ability to discriminate aflatoxin. Food additives. 22: 56-64.
Ordonez G, JeonI , Roberts H .2000. Manufacture of frozen yogurt with ultrafiltered milk and probiotic lactic acid bacteria. Journal of Food Processing and Preservation 24 163–176.
Ouwehand A.C, Kirjavainen P. V, Shortt C., Salminen S.1999. Probiotics: mechanisms and established effects , International Dairy Journal ,9 ,43-52.
Pasteiner S. 1998. Mycotoxin in animal Husbandry BiominGesundeTierernahrung International Gesmb. Herzogen burg Austria. A-3130:166.
Peltonen K, El-Nezami H, Haskard C, Ahokas J, Salminen S.2001.Aflatoxin B1 binding by dairy strains of lactic acid bacteria and bifidobacteria. J. Dairy Sci., 84, 2152–2156.
Petterson DSP, Glancy EM, Robert BA. 1980. The carry over of aflatoxin M1 in to the milk of cow fed ration containing a law concentration of aflatoxin B1. Food cost toxical. 18:35-37.
Pierides M, El-Nezami H, Peltonen K, Salminen S, Ahokas J.2000. Ability of dairy strains of lactic acid bacteria to bind aflatoxin M1 in a food model. J. Food Prot. 63. 645–650.
Pinheiro R, Oliveira S , Perego P,.2012.” Effect of inulin on the growth and metabolism of a probiotic strain of Lactobacillus rhamnosus in co-culture with Streptococcus thermophilus” Biochemical and Pharmaceutical Technology Department,São Paulo University, São Paulo 05508-900, Brazi.
Rajendran R, Y. Ohta. 1998. Binding heterocyclic amines by lactic acid bacteria from miso and fermented. Japanese Food Canadian J. Microbiool. 44: 109–15.
Rasic J. L, Skrinjar M., Markov S.1991. Decrease of aflatoxin B1 in yoghurt and acidified milks. Mycopathologia,113,
RavulaR , Shah N. 1998. Effect of acid casein hydrolysate and cysteine on the viability of yogurt and probiotic bacteria in fermented frozen dairy desserts. Australian Journal of Dairy Technology,53, 175–179.
Resanovic R, Sinovec Z. 2006.Effects of limited feeding of aflatoxin B1 contaminated feed on the performance of boilers Mycot. Res.22:183-188.
Research, 34, 61-72.
Robinson R.K. 1991. Therapeutic Properties of Fermented Milk, Elsevier , London.
Rodriguezb S.B. Mahoney N.E. 1994. Inhibition ofAflatoxin Production by Surfactants in Appl. Environ. Microbiol. 60, 106-110.
Rossa N. R, Sá E. M. F, Burin V. M, Bordignon-Luiz M. T. (2012). Effect of microbial transglutaminase on functional and rheological properties of ice cream with different fat contents.LWT - Food Science and Technology 48 224-230
Salminen S, Nybom S ,Meriluoto J, Collado M.C, Vesterlund S, El-Nezami.H, 2010. Interaction of probiotics and pathogens – benefits to human health. Journal of Elsevier21:157-167.
Samson RA, Hoekstra ES, Frisavad JC, Filtenborg O. 2000. Introduction to Food and Airbone Fungi, CentraalbureauvoorSchimmelculture, Baarn, The Netherland.
Sargeant K, Allcroft R. 1971.Groundnut toxicity. Vet. Rec, 73:869.
SarımehmetogluB, Kuplulu O. 2004. Binding ability of aflatoxin M1 to yoghurtbacteria.AnkaraUniversitesiVeterinerlikFakultesiDergisi.51, 195–198.
Sawinski, AcsaÂdi J. 1983Utilization of Corn Containing F-2Toxin by Microbiological Treatment in ActaAlimentaria(Budapest) 12. 249-263.
Saxelin ,Salminen S., Ouwehand A . C., Isolauri , E. 1998. Clincal applications of probiotic bacteria, International Dairy Journal ,8 ,563-572.
Schmitt SG, Hurburgh JR. 2008. A Review of rapid methods for the analysis of mycotoxin. Mycopathologia.161:261-273.
Scott P. M. 1989. Mycotoxigenic fungal contaminants of cheese and other dairy products. Mycotoxins in Dairy Products, edited by
Shah N.P,Lankaputhra E.V. 1997. Improving viability of Lactobacillus acidophilus and BifidobacteriumSpp . in yoghurt. International Dairy Journal , 7,349-356.
Shahin A.A.M. 2007. Removal of aflatoxin B1 from contaminated liquid media by dairy Lactic acid bacteria.International Journal of Agriculture and Biology1:71-75.
Shepherd MJ, Sydenham EW. 1996. Chromatographic and allied methods analysis for selected Mycotoxin. Springer,978:65-146.
Suliman ES, Abdalla MA. 2013. Presence of aflatoxin M1dairy cattle milk in Khartoum. International Journal of science.4:10-15.
Sutic M,Banina A.1979. The effect of aflatoxin B1 on the morphological properties of lactic acid bacteria. Mikrobiologija,16,113-120.
Tabata S, Kamimura A, Ibe H, Hasimoto H, Ida M, Tamura Y, Nishima T.1993. Aflatoxin contamination in foods and foodstuffs in Tokyo: 1986-1990. J AOAC Int, 76, 32-35.
Tanabe T, H. Otani , A. Hosono. 1991. Binding of mutagens with cell wall peptidoglycan of Leuconostocmesenteroidessubspdextranicum T-180. Milchwissen-Schaft, 46: 622–5.
TuranM, kirkland R.Bee.1999. Food Emulsions &foams,RS.C.
Van Egmond HP, Applebaum R S, Brackett R E, Wiseman D. W, Marth E H. 1982.Aflatoxin: Toxicity of dairy cattle and occurrence in milk and milk products A ReviewJ Food Protec, 45, 752-777.
Van EgmondH.P.1989a. Introduction, and significance of mycotoxins. In: van Egmond, H.P. (Ed.), Mycotoxins in Dairy Products. Elsevier, New York, pp. 1– 9.
Vs1-6-casein andVs1-casein: 6-casein complex. Journal of Dairy Research, 47, 123-129.
Wang L, Yokoyama K, Takahasi H, Kase N, Hanya Y, Yashiro K, Nishimura K. 2001. Identification of species in Aspergillus section Flavi based on sequencing of the mitochondrial cytochrome b gene .Int J Food Microbiol, 71:75-86.
WangY ,Li.Y.2007.”Genome-shuffling improved acid tolerance and l-lactic acid volumetric productivity in Lactobacillus rhamnosus”. Key Laboratory for Molecular Enzymology and Engineering of Ministry of Education,Jilin University, 2519 Jiefang Road, Changchun 130023, PR China.
Wilson DA,Payne GA. 1994.Factors affecting Aspergillusflavus group infection and aflatoxin contamination of corps.Academic Press:309-325.
Wiseman DW,Marth EH, 1983, Behavior of aflatoxin M1 in yogurt, buttermilk and kefir. Journal of Food Protection.46:115-118.
Yousef A. E, and Marth E H. 1989. Stability and degradation of aflatoxin M1. Mycotoxinsin DairyProducts, edited by H. P. van Egmond (New York: Elsevier), pp. 127-161.
Yousef A.E, Marth E.H. 1985. Degradation of aflatoxin M1 in milk by ultraviolet energy. J. Food Prot. 48: 697– 698.
Zhang XB and, Oath Y.2006. Antimutagenicity and binding of lactic acid bacteria from Chinese cheese to mutagenic pyrolyzates. J. Dairy Sci., 73: 2702–10 .