فهرست:
عنوان صفحه
چکیده فارسی.. 1
مقدمه. 2
فصل اول : کلیات
اهداف تحقیق.. 5
هیدرولوژی یا آب شناسی و تاریخچه ی آن. 5
تاریخچه و تکامل آب شناسی.. 6
منابع آب.. 6
ویژگی آب های زیر زمینی.. 6
ویژگی آب های سطحی.. 7
ویژگی آب های شور 8
منا بع تا مین آب.. 8
خواص فیزیکی آب.. 10
ساختمان مولکول آب.. 12
دانسیته آب.. 14
خاصیت حل کنندگی آب.. 15
یونیزاسیون آب.. 16
تبادل یونی (Ion-exchange) 16
فرآیند بی یون سازی (Demineralisation Process) 18
تامپون (Buffers) 20
کیفیت منابع آب.. 20
کیفیت آب مصرفی درطیور 21
اهمیت آب آشامیدنی در پرورش طیور 23
نقش آب درجوجه ها 25
عمل آب در جوجه ها 25
کیفیت آب.. 26
مصرف آب قبل از دان. 28
آب و استرس حرارتی.. 28
آبخوری. 29
کنتورآب.. 29
قابل دسترس بودن و درجهی حرارت آب.. 30
منابع جایگزین. 30
نقش آب در طیور 31
مصرف آب.. 32
شهرهای با آب سخت.. 35
اعمال آب.. 37
عوامل موثر در مصرف آب.. 37
دفع آب.. 40
میزان آب مدفوع. 42
دفع آب به وسیله مدفوع. 42
محدودیت آب.. 43
ناخالصی های گازی آب.. 45
روش های حذف گازها 46
برخی از روشهای فیزیکی حذف گاز عبارتند از 47
میکروب شناسی آب.. 49
باکتریهای موجود در آب.. 50
بیماریهای طیورکه به آب مرتبطند. 51
مشخصات آب مصرفی طیور 52
اهمیت تصفیه آب درصنعت مرغداری. 54
نمونه گیری آب.. 55
اصلاح و سالم سازی آب.. 55
ناخالصی های موجود در آب.. 59
مواد غیر محلول و معلق.. 59
خواص آب با توجه به نوع و میزان ناخالصی های آن. 61
راهکارهای مدیریتی آب.. 63
شستشوی مرتب خطوط آب (سیستم لوله کشی ) 64
کل مواد جامد محلول در آب (Total disolved solids) 67
انوع سختی.. 68
تغییرات سختی آب.. 70
سختی زدایی.. 70
درجه سختی آب.. 71
اسیدیته (Acidity) 72
قلیائیت (Alkalinity) 73
اهمیت قلیائیت و رابطه آن با PH.. 73
حلالیت آب (Solubility) 74
سنجش مقدار مواد آلی (Measurement of organic component) 74
اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی (Biochemical oxygen demand) 75
اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (Chemical oxygen Demand) 75
مجموع اکسیژن مورد نیاز (Total oxygen Demand) 76
اثر سختی آب در طیور 76
اهداف کلی و جزئی.. 79
سئوالات و فرضیه ها 79
تحقیقات داخلی و خارجی انجام یافته. 81
اثر TDS آب در طیور 85
اندازه گیری TDS. 107
روش انجام آزمایش... 108
جامعه آماری. 109
شیوه های تجزیه و تحلیل داده ها 109
مقدمه. 112
آزمون فرضیه ها و سوالات.. 113
سوالات.. 113
فرضیه ها 113
نتایج.. 114
مقدمه. 136
بحث.. 136
نتایج.. 140
پیشنهادات.. 141
منابع فارسی.. 143
منابع انگلیسی 145
منبع:
منابع فارسی
1- پوررضا، جواد ، نصرالهی ، سمیع ، عبداحسین ، محمدعلی پور ، مهدی و اسدیان ، اکبر ( 1378) . اثر مواد جامد محلول (TDS) بر عملکرد جوجه های گوشتی ، چاپ سوم ، شماره چهارم ، علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی
2- جوردن ، اف . تی . دبلیو ، پاتیسون . ام ،(1377) . بیماریهای طیور ، ترجمه محمدحسن بزرگمهری فرد ، چاپ سوم ، واحد آموزش و پرورش معاونت کشاورزی سازمان اقتصادی کوثر
3- حامدی ، میرمنوچهر (1387) . شیمی موادغذایی ، چاپ اول ، مرکز نشر دانشگاهی
4- زهری ، مرادعلی (1370) . اصول پرورش طیور ، چاپ هشتم ، انتشارات دانشگاه تهران .
5- ساینزبری ، دیوید (1384) . بهداشت و مدیریت طیور ، ترجمه محمد حسن بزرگمهری فرد و همکاران، چاپ اول ، انتشارات پریور .
6- شهبازی ، پرویز و ملک نیا ، ناصر (1383) . بیوشیمی ، چاپ بیست و سوم ، انتشارات دانشگاه تهران .
7- فاطمی ، حسین (1381) . شیمی مواد غذایی ، چاپ سوم ، شرکت سهامی انتشار
8- کرامت ، جواد (1387) . مبانی شیمی موادغذایی ، چاپ اول ، نشر دانشگاه صنعتی اصفهان
9- مظفری ، شهلا و اردوخانیان ، ژولیت (1387) . آزمایشگاه اصول تصفیه آب و پسابهای صنعتی ، چاپ اول ، انتشارات دانشگاه پیام نور
10- پروانه ، ویدا (1389) . کنترلکیفی و آزمایشهای شیمیایی موادغذایی . چاپ پنجم ، موسسه انتشارات دانشگاه تهران .
11- حسینی ، زیبا (1382) . روشهای متداول در تجزیه ی موادغذایی ، چاپ چهارم ، مرکز نشر دانشگاه شیراز
12- جیمز ، سیروین ، اس ، ترجمه خسروشاهی اصل ، اصغر (1376) . شیمی تجزیه موادغذایی ، انتشارات دانشگاه ارومیه .
13- پیکری ، مهربانی ( 1385 ) . مبانی تصفیه آب ، چاپ دوم ، انتشارات ارکان دانش
14- شهباز و همکاران ( 1390 ) پایاننامه جهت اخذ درجه دکترای حرفهای دامپزشکی ، دانشکده دامپزشکی ارومیه ، دانشگاه آزاد اسلامی
15- دکترهادی خلیلی (1389) برسی باکتریولوژیکی عفونت مفاصل در طیور گوشتی شهرستان ارومیه
16- استون لسون ، جون سامرز،ویرایش چهارم(1387)ترجمه ی جواد پوررضاوصادقی،تغذیه مرغ اسکات
17- نجف پور،علیرضا(1373) بررسی آلودگی به اشریشیا اکولای در منطقه ارومیه
18- چالکش امیری ، محمد (1378)اصول تصفیه آب ، انتشارات ارکان از ص ص: 1تا 4
19- انجمن ملی تحقیقات آمریکا 1974، مواد مغذی و سمی آب آشامیدنی برای حیوانات و طیور، واشنگتن د - سی، آکادمی علوم ملی آمریکا (821 ).
20-شهلا مظفری ، ژولیت اردوخانیان(1387)،آزمایشگاه اصول تصفیه آب و پساب های صنعتی (رشته شیمی ) ، انتشارات دانشگاه پیام نور
21- سیگارودی،تقی خلیقی ، فرخوی،محسن ، نیک نفس،فریدون (پاییز 1387)، راهنمای کامل طیور ، چاپ پنجم، انتشارات شرکت پژوهش و توسعه کشاورزی کوثر.
22- فریبرزو همکاران ( 1392 ) پایاننامه جهت اخذ درجه دکترای حرفهای دامپزشکی ، دانشکده دامپزشکی ارومیه ، دانشگاه آزاد اسلامی
منابع انگلیسی
.Adeoye, P.A.; Musa, JJ., and Olaleye, A.O., (2009). The Effect of Short Term Storage on Physico-Chemical and. Organic Properties of Dairy Wastewater. AU. J. T. Federal University of Technology Minna. 12(3): 175-181
Alabadan, B.A.; Adeoye, P.A., and Folorunso, E.A„ (2009). Effect of different poultry wastes on physical, chemical and biological properties of soil. Caspian Journal Enviromental Sciences. Federal university of technology. Vol. 7, No. 1 pp.: 31-35
.Carter, T. A., and Sneed, R. E., (2008). Drinking Water Guidelines for Poultry Poiiltiy Science and Technology Guide No. 42, North Carolina State University. Volume 1, Issue 4
Chaitanyakumar, D.; Unisa, S.A.; Rao, B., and Kumar, G.V„ (2011). Efficiency Assessment of Combined Treatment Technologies: A Case Study ofCharminar Brewery Wastewater Treatment Plant. Indian Journal of Fundamental and Applied Life Sciences. Osmania university. Vol. 1, pp.: 138-145.
. Chem, B.J., (2011). Treatment of welding electrode manufacturing plant wastewater using coagulation/flocculation-nanofiltration as a hybrid process. Brazilian Journal of Chemical Engineering. Vol. 28, No.1.
Damron, B.L., (2009). Poultry Nutrition Professor, Department of Animal Sciences, Institute of Food and Agricultural Sciences, University of Florida, Gainesville, FL, 32611
Gbadeo, A.M., and Taiwo, A.M., (2011). Geochemical character'wition of.7 phreatic in area of sango, Southwestern, Nigeria. World Applied Sciences Journal. University of Agriculture. 12(6): 8.15-821..
.Gholizadeh, M.; Arabshahi, H.; Saeidi, M., and Mahdavi, B., (2008). The Effect of Magnetic Water on Growth and Quality Improvement of Poultry. Middle-East Journal of Scientific Research. 3(3): 140-144.\
Ghumman, A.R., (2011). Assessment of water quality of RawaiLake by long time monitoring. Environ Monit Assess. AIQassim University. 180: 115-126-.
Hill, D.D.; Owens, W.E., and Tchounwou, P.B., (2005). Comparative assessment of the physico-chemical and bacteriological qualities of selected streams in Louisiana. International Journal, of Enviromental Research and Public Health.Louisiana State university Agriculture experiment station. 2(1): 94-100.
Hinton, A.J.; Hosier, R., and Usda„ A., (2009). Role of water hardness in rising bacteria from the skin of processed broiler chickens. International journal of poultry science. Vol. 8, No. 2, pp.: 112-115
Honarbakhsh, Sh.; Zaghari, M.,and Shivazad, M., (2007). Interactive Effects of Dietary Betaine and Saline Water on Carcass Traits of Broiler Chicks. University ofTehran, Karaj, Iran. Journal of Biological Sciences. 7(7): 1208-1214
. Honarbakhsh, Sh.; Zaghari, M„ and Shivazad, M., (2007). The Effect of Betaine on Water Salinity Tolerance in Broiler Chicks. Journal of Biological Sciences.University ofTehran, Karaj, Iran. 7(6): 860-864.
lbrahim Korfali, S., and Jurdi, M., (2003). Differential water quality in confined and free-flowing water bodies, Lebanon. International Journal of Environment and Pollution. Lebanese American University. American University of Beirut, Vol. 19, No. 3, pp.: 271-291.
Ideriah, T.J.K.; Amachree, 0., and Stanley, H.O., (2010). Assessment of water quality along amadi creek in port Harcourt, Nigeria. Scienta African. University of Port Harcourt. Vol. 9, No. 1.
Jurdi, M.; Korfali, S.I.; Karahagopian, Y., and Davies.B.E., (2002). Evaluation of water quality of the Qaraaoun Reservoir, Lebanon: suitabilityfor ultipurpose usage. Environ Monit Assess. Clemson University. 77(1): 11-30.
Khalil, A.A., and Khalafalla, A.I., (2011). Analysis and effect of water sources used as diluents on Newcastle disease vaccine efficacy in chickens in the Sudan. Trop Anim Health Prod. University ofKhartom. 43: 295-297.
Luzzadder-Beach, S., (2000). Water Resources of the Chuilchucmil Maya. American Geographical sociyu. Vol. 90, pp: 793-510
Mamabolo, M.C.; Meyer, J.A., and Casey, N.H., (2009). Effects of total dissolved solids on the accumulation of Br, As and Pbfrom drinking water in tissues of selected organs in broilers. South African Journal of Animal Science. University of Pretoria, pp: 39-44.
Mathivanan, R.; Sundaresan, K„ and Mani, K„ (2001). Effect drinking water source and system of management on egg quality in commericallayers. Indian Journal of Poultry Sxience. Vol. 36, pp.: 103-105.
Mohammed, A.A., (2011). Impact of Different Locations Water Quality in Basra Province on the Performance and Physiological Changes in Broiler Chicks. Pakistan Journal ofNutrition. University of Basra. 10(1): 86-94
Mokhtar, M.B.; Aris, A.Z.; Abdullah.M.H.; Yusoff, M.K.; Abdullah, M.P.; ldris, A.R., and Rajauzir, R.I., (2009). Pristine environment and water quality in perspective: Maliau Basin, Borneo's Mysterious World. Water and Environment Journal. University ofKebagsaanmalaysia. 23(3): 219-228
Northcutt, J.K.; Musgrove, M.T., and Jones, D.R., (2005). Chemical Analyses of Commercial. Shell Egg Wash Water. J. Appl. Poult. Res. 14; 289-295.
Obiefuna, G., and Orazulike, D„ (2010). Physicochemical Characteristics of groundwater quality from Yola Area, Northeastern Nigeria. Journal of Applied Sciences and Enviromental Managame. Vol. 14, No.1.
Oyedele, K.F., (2009). Total Dissolved Solids (TDS) Mapping In Groundwater Using Geophysical Method. NewYork Science Journal. University of Lagos. 2(3):21-31.
Patterson, D.C., and Chestnutt, D.M.B., (1994). The effect of magnetic treatment of drinking water on growth. Feed utilkation and carcass composition of lambs. Animal feed Science and Technology. Vol. 76, pp.: 11-21.
Rabee, A.M.;Abdul-karim, B.M., and AI-Dhamin, A.S., (2011). Seasonal Variations of Some Ecological Parameters in Tigris River Water at Baghdad Region, Iraq Journal of water resource and protection. University of Baghdad pp: 262-267
Rind, M.I.; Achakzai, K.B.; Rind, R. and Solangi, A.A., (2003). Effect of Hardness of Underground Waters on Production Performance of Meat Chickens. Journal of Animal and Veterinary Advances. Sindh Agriculture university. 2(7): 421-424
Saville, A., (2008). Evaluating water quality poultry. International poultry breeders Association. Vol. I.
Taha, A.A.E.; Mahmoudi, A.S., and EI-Haddad, I.M., (2003). Evaluation of the water quality in new communities. South east the Nile DELTA, Egypt. Emirates Journal for Engineering Research. Mansouta university. 8(2): 51-67.
Voleda, J.; Lenz, S.; Renden, J.; McElhenney, W., and Kempanien, B., (1997). Drinking water contaminats (arsenic, cadmium, lead, benzene and tricholorothylene) 2. Effects on reproductive performance, egg quality, and embryo toxicity in broiler breeders. Poultry Science. Aubum University. Vol. 76, No. II, pp.: 1493-1500
Zaghari, M.; Fazlali, F.; Eila, N., and Moradi, S., (2011). Effects of environmental factors on the performance of broiler breeder hens. The Journal of Applied poulliy research. Vol. 20, No. 3, pp.: 383-389.
Zare, A.H.; Bayat, V.M., and Daneshkare, A.P., (2011). Forecasting nitrate concentration in groundwater using artificial neural network and linear regression models. International Agrophys. Ghazvin university, pp: 187-192.33G. Williamson and W. Payne REFERENCES Ahmad, T., 2004 Effect of different dietary electrolyte balance on performance and blood parameters of broilers reared in heat stress environments. Ph.D. Thesis, University of Agriculture, Faisalabad
D.Brain et al., 2006 , Water quality guide for poultry
Salah H. Esmail, (2011), Fresh water a basic requirement for good performance, World Poultry, Volume 07, No. 27.
Peter C. Scott, Ahern T., Scolexia Animal and Avian Health Consultancy(authors), National Water Biosecurity Manual Poultry Production, First Edition August (2009).
Dickerson, R., B. Seelig and F. Bergsrud, 1992. Treatment Systems for household water supplies- Softening. Available at pubs/h2oqual/watsys/ae1031w.htm\
Budgell,P.,(1970).theeffect of changes in ambient temperature on water intake and evaporative water loss.psychon .sci.20:275-278
Herrick, J.B., (1971). Water quality for livestock and poultry .feedstuffs 43:28.
Hocking, P.M.,( 1993). Welfare of broiler breeder and layer females subjected to food and water reatriction. Br.poultry Sci. 34:53-64
Medway, W. And M.R. kare ,(1959). Water metabolisn of the growing domestic fowl with special reference to water balance ,poultry sci. 38:631-637.
May, J.D., and B.D. Lote ,(1992). Feed and water patterns of broilers at high environmental tramperatures. Poultry Sci .71:331-336
Bennett, C.D. and s.leeson ,(1989).water usage of broiler breeders. Poultry sci.68:617-621
Belay,T.and R.G. Teeter.(1993).Broiler water balance and thermobalance during thermoneutral and high ambient temperature exposure. Poultry sci.72:116-124.
.Brake, J.D., T.N.chamblee ,C.D. Schultz, E.D. peebles and j.p.thaxton,(1992). Daily feed and water consumption of broiler chicks from 0-21.j.appl.poultry res.1:60-163
Dicker,S.E.and J.Haslam ,(1972). Effects of exteriorization of the ureters on the water metabolism of the domestic fowl. J.physiol.224:4515-4517 .