پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

word 747 KB 32409 97
1391 کارشناسی ارشد مهندسی علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت قبل:۷۴,۱۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۴,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه دوره کارشناسی ارشد علوم دامی

    گرایش تغذیه دام و طیور

    چکیده

    این آزمایش با هدف بررسی اثرات مکمل­سازی سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید. برای این منظور از 432 قطعه جوجۀ یک روزه نر راس 308 به نه گروه با چهار تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار تقسیم گردید. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل 3×3 به­طور کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. همۀ پرندگان جیرۀ آغازین (از صفر تا 21 روزگی) و پایانی (از22 تا 42 روزگی) مشابه ولی دارای سطوح متفاوت سیر (صفر، 5/0 و1 درصد) و یا پیاز (صفر،1 و 2 درصد) را دریافت کردند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که استفاده از سیر و پیاز تازه تاثیر معنی­داری بر عملکرد جوجه­ها در دوره آغازین نداشت(05/0P).  به علاوه استفاده از سطوح مختلف سیر و پیاز تأثیر معنی­داری بر مقدار تیتر بیماری نیوکاسل و وزن اندام­های سیستم ایمنی (بورس، طحال و تیموس) نداشت (05/0P). به طور کلی بر اساس نتایج آزمایش اخیر، مکمل­سازی باهم از بالاترین سطح سیر(1 درصد) و پیاز تازه (2 درصد) بهترین تاثیر را بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل و متابولیت HDL خون جوجه­های گوشتی در دوره رشد و کل دوره داشت (05/0>P).

    واژگان کلیدی: پروفایل چربی خون- پیاز- جوجه ­های گوشتی- سیستم ایمنی- سیر- عملکرد

     

    مقدمه

    با افزایش روز افزون جمعیت، نیاز به منابع غذایی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می­کند. از منابع غذایی مورد نیاز انسان می­توان به گوشت سفید اشاره کرد که پرورش طیور جایگاه ویژه­ای را در این زمینه ایفا می­کند. همچنین بر اساس طرح­های بین­اللملی مصرف گوشت مرغ از 11 کیلوگرم در سال 2000 به 16 کیلوگرم به ازای هر نفر در سال 2020 خواهد رسید (روسی­گرانت و همکاران، 1999). در مبانی تغذیه نوین، مهمترین عامل برای رسیدن به حداکثر توان تولیدی در حیوانات تک معده­ای، مدیریت دستگاه گوارش از نظر رشد زمان­بندی شده و هم­چنین تعدیل جمعیت میکروبی آن می­باشد. آنتی­بیوتیک­ها از جمله افزودنی­هایی هستند که برای بالا بردن بازده خوراک، عملکرد و ایمنی در طیور و دیگر حیوانات مزرعه­ی قابل استفاده می­باشد و از بدو ورود به صنعت به طور چشمگیری در بین پرورش­دهندگان علی­الخصوص پرورش دهندگان طیور مورد توجه قرار گرفتند)گراسما و همکاران،1986). همان طور که از نام آنتی­بیوتیک مشخص است بهبود عملکرد بواسطه تغذیه این مواد از طریق از بین بردن کل میکروارگانیسم­های دستگاه گوارش، اعم از مفید و مضر می­باشد و بدین صورت تمام مواد مغذی خوراک در اختیار حیوان میزبان قرار می­گیرد (کناربرگ و همکاران، 2002). با وجود تمام ویژگی­های مثبت آنتی­بیوتیک­ها، طی چند دهه اخیر به علل مختلف، نگرانی­های زیادی برای تغذیه آنتی­بیوتیک­های غیردرمانی به وجود آمده است. از مهمترین علل این نگرانی­ها ایجاد مقاومت باکتری­های بیماریزا به این آنتی­بیوتیک­ها و ایجاد گونه­های بیماریزای پایدار است (نجفی و ترکی،2010؛ گراشورن،2010). از دیگر علل ذکر شده انباشت باقیمانده های دارویی و ایجاد خطر برای سلامت انسان می­باشد (ویل و همکاران،2004). این عوامل باعث ممنوعیت مصرف آنتی­بیوتیک­های غیردرمانی در حیوانات من جمله طیور گوشتی از طرف اتحادیه اروپا و ایالات متحده در سطح وسیعی شده است (کاستانون،2007). اتحادیه اروپا در سال1999در طی یک تصمیم پیشگیرانه، استفاده از چهار آنتی­بیوتیک خوراکی رایج (ویرجینامایسین، اسپیرامایسین، تایلوزین و زنیک باکتریسین)را ممنوع کرد(هوگبرت ،2003). اگر جایگزین مناسبی برای آنتی­بیوتیک­های محرک رشد منظور نشود، به دلیل مشکلات ناشی از بیماری­های حاصله و در پی آن ناچاری در پی استفاده از آنتی­بیوتیک­های درمانی، پرورش مطلوب طیور میسر نخواهد شد. در چنین وضعیتی تلاش برای یافتن جایگزین­هایی­که بتواند رشد حیوانات را بهبود دهند و اثر جانبی مضری بر سلامت مصرف­کننده نداشته باشند همچنان ادامه دارد(هاجاید و همکاران،2004). برای این منظور باید یک جایگزین طبیعی جهت بهبود رشد و تقویت سیستم ایمنی استفاده شود (هولدن و همکاران، 1998؛ گریالا، 2007).  ازجمله این ترکیبات می­توان به پری­بیوتیک­ها، پروبیوتیک­ها و برخی گیاهان داروئی مثل سیر و پیاز در جیره طیور اشاره کرد(رحمتزاد وهمکاران، 2009). نتایج تحقیقات حاکی از آن است که استفاده از گیاهان دارویی و مشتقات حاصل از آنها که تحت عنوان کلی مکمل­های غذایی فیتوژنیک شناخته می­شوند، منجر به بهبود راندمان تولید طیور گوشتی در اشکال بهبود مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، افزایش ماندگاری، بهبود وضعیت سلامتی و عملکرد دستگاه گوارش آنها گردیده و قابل مقایسه با آنتی­بیوتیک­ها می­باشند (گریگس و یعقوب،2005)، (ویندیش و همکاران،2007)، (گراشورن،2010)، (هاشمی و داودی،2010). از طرف دیگر مشتقات گیاهی با دارا بودن انواع مختلفی از مواد می­توانند در افزایش ترشحات هضمی و آنزیمی و در نهایت بهبود کارایی هضم دخیل باشند (الکاسیه، 2009 و2010)، (داهال و فاران،2011)و (الجاف،2011). جنبه­های طبیعی و ایمن این گونه مواد به همراه قابلیت دسترسی و اقتصادی بودن مصرف آنها، انگیزه­های اصلی استفاده از ترکیبات گیاهی در تغذیه دام و طیور می­باشد(گراس و همکاران، 2007)، (ویندیچ و همکاران، 2007)، (غزالا و علی، 2008) و (گراشورن، 2010). در میان گیاهان داروئی سیر یکی از قدیمی­ترین گیاهان شناخته شده است که خاصیت ضد باکتریایی آن در سال 1858 توسط پاستور گزارش شد. همچنین اثرات سیر بر فراسنجه­های خونی(صابری نجفی،1375) دستگاه تنفس(گروس و همکاران، 1998؛ قریشی ،1999) گوارش و کلیه­ها(گروس و همکاران، 1998) و اثرات ضد التهابی(ساس ،1997) آنتی­اکسیدانی ( گلیگ ،1995) و مهار کننده رشد سلول­های سرطانی ( دوکی،1992) گزارش شده است. امروزه تاثیر سیر بر سیستم ایمنی و خواص آنتی­بیوتیکی و ضد قارچی آن مورد توجه پرورش دهندگان صنعت طیور قرار گرفته است. بیشتر خواص ضد میکروبی سیر مربوط به آلیسین است که توسط آنزیم فسفوپیرودوکسال­آلیناز تولید می­گردد. اجونی ترکیب دیگری است که اثرات ضد قارچی مثل قارچ­های آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنز را دارد (یوشیدا ،1987). همچنین میزان عنصر سلنیوم در سیر که در عملکرد سیستم ایمنی اهمیت زیادی دارد، حدود 65 تا 70 درصد می­باشد(اسکو ،2008). البته درصد سلنیوم این گیاه بستگی به محتوای این عنصر در خاک دارد. به طوری که گزارش شده است که این گیاه در موش اثرات ضد توموری دارد و پاسخ حساسیت تاخیری که شاخصی از ایمنی سلولی است را افزایش می­دهد ولی بر سیستم ایمنی همورال و تیترآنتی SRBC بی تاثیر است (پاتیا ،2004). همچنین در تحقیق دیگری که در زمینه ایمنی همورال در جوجه­های گوشتی انجام شده است، پودر سیر تاثیری بر آنتی­بادی ضد نیوکاسل نشان نداده است(جعفری و همکاران ،2008) در مقابل در مطالعه دیگر افزایش میزان مصرف سیر در جیره جوجه­های گوشتی موجب افزایش سطوح تیتر نیو کاسل و گامبورو گردیده است (حق و همکاران ،1999).

    یکی دیگر از گیاهانی که در بهبود عملکرد، سیستم ایمنی و فراسنجه­های خونی در بدن طیور موثر است پیاز است. پیاز با نام علمی آلیوم سپا، از تیره سوسنیان که با سیر هم خانواده است(شاته ،1998). پیاز دارای ترکیبات مختلف ازجمله پروستاگلاندین­ها، پکتین، آدنوزین، کوئرسیتین و ویتامین­های گروه B،C،E  و اسید آمینه­های ضروری است (مارتین و همکاران،2007). از مهمترین وفراوانترین ترکیب موجود در پیاز ، ترکیبات پلی­فنولی هستند که دارای خاصیت آنتی­اکسیدانی می­باشند(مانچ و همکاران،2004). پیاز را به عنوان ضد عفونی کننده دستگاه گوارش، گیاهی محرک، مدر، اشتها آور، خلط آور، برای رفع سردرد، تب، اختلالات روده­ای، بیماری وبا و همچنین از عصاره­ی خام آن در ضد عفونی نمودن و ترمیم زخم استفاده شده است (جکبوسکی،2003 ؛لانزودی، 2006). پیاز نقش مهمی در کاهش کلسترول خون، بهبود آنتی­اکسیدان خون، ضدسرطان، ضدمیکروب، ضدهپاتیت وخنثی­سازی فلزات سنگین و سمی ایفا می­کند(لاوسون،1994). همچنین فلاونوئید­های موجود در پیاز از قبیل، کوئرستین وکوئریسترین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدسرطانی دارند (کرسون، 1987؛ ردی، 1993). ). تاکنون تحقیق مشابه­ی در مورد استفاده از سیر و پیاز تازه در جیره جوجه­های گوشتی گزارش نشده و از آنجایی که این دو گیاه دارویی هم خانواده­ند و دارای ترکیبات گوگردی یکسانی هستند(لانزوتی 2006) و از طرفی با توجه به محدودیت­های روز افزون استفاده از آنتی­بیوتیک­ها در تغذیه طیور و لزوم استفاده از ترکیبات جایگزین مناسب؛ مطالعات اندکی که در مورد استفاده از گیاهان دارویی نظیر سیر و پیاز به شکل تازه در تغذیه طیور انجام شده و از آنجای که فرآوری گیاهان دارویی نظیر سیر و پیاز با گرما به شکل مستقیم (آون) یا غیر مستقیم (نور خورشید یا سایه) باعث کاهش ماده موثره آنها(ترکیبات گوگردار فرار نظیر آلیسین و فلاونوئیدها) می­شود این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سیر ویا پیاز تازه بر عملکرد، سیستم ایمنی و پروفایل چربی خون در جوجه­های گوشتی طراحی و اجرا گردید.

     

    Abstract

    The aim of this study was to evaluate the effects of different levels of garlic (0, 0.5 and 1 percent) and onions (0, 1 or 2 percent) on performance, blood lipid profile and immune system of broiler chickens. For this purpose, 432 one-day-old male broiler chicks (Ross 308) were divided in nine groups with four replicates in each. The experimental treatments designed in a 3×3 factorial experiment based a completely randomized design. All the birds fed the same starter (1 to 21 day of age) and grower (22 to 42 day of age) diets but dietary levels of fresh Garlic and/or onion was different in treatments. The statistical analysis of results showed that fresh onion and/or garlic supplementation didn’t have any significant effect on performance of broiler chickens in the starter period of experiment (P>0.05), however feed intake and feed conversion ratio significantly improved in the growth period (P<0.05). Garlic and onion supplementation didn’t have any significant effect on the amount of Newcastle disease titer and weigh of immune system organs (Bursa of Fabricius, Spleen and Thymus) (P>0.05). Also, fresh garlic c reduced blood cholesterol and  fresh garlic and onion together increased blood HDL of broiler chicks(P<0.05).Overall, the results showed that the supplementation of the highest level of fresh garlic (1%) and fresh onion (2%) together have the best effect on feed intake, feed conversion ratio and blood lipid profile of broiler chickens (P<0.05).

    Key words: Blood lipid Profile, Broiler chickens, Immune system, Garlic, Onion, Performance

  • فهرست:

    فصل اول مقدمه……………………….……………………………………………....……….1

    فصل دوم بررسی منابع(مروری بر پژوهش­های انجام شده).................................................5

    اهمیت گوشت طیور در تغذیه انسان..................................................................................................................................6

    2-1- آنتی­بیوتیک ها در تغذیه طیور.................................................................................................................................6

    2-1-1- اثرات درمانی استفاده از آنتی­بیوتیک ها به عنوان افزودنی­های خوراکی..................................................6

    2-1-2- مکانیسم عمل آنتی­بیوتیک ها............................................................................................................................7

    2-1-3- مقاومت آنتی­بیوتیکی.............................................................................................................................................9

    2-1-4- ممنوعیت آنتی­بیوتیک های خوراکی.................................................................................................................9

    2-1-5- جانشین آنتی­بیوتیک های محرک رشد........................................................................................................10

    2-2- پروبیوتیک­ها..............................................................................................................................................................10

    2-3- پری­بیوتیک­ها...........................................................................................................................................................11

    2-4-اسیدهای آلی و نمک های آن ها...........................................................................................................................11

    2-5- مواد معدنی و نمک­های آن­ها...............................................................................................................................12

    2-6- گیاهان دارویی...........................................................................................................................................................12

    2-6-1- گیاهان دارویی در ایران......................................................................................................................................14

    سیر..........................................................................................................................................................................................16

    وضعیت تولید محصول و جغرافیای تولید......................................................................................................................17

    آمار تولید محصول در کشور .............................................................................................................................................17

    وضعیت صادرات در ایران .................................................................................................................................................17

    وضعیت واردات ایران...........................................................................................................................................................17

    گونه­های سیر ......................................................................................................................................................................20

    ترکیبات شیمیایی سیر و اجزای سازنده­ی سیر............................................................................................................20

    خواص سیر و تاثیرات دارویی آن:..................................................................................................................................21

    سیر و کاهش کلسترول ....................................................................................................................................................21

    سیر و کاهش فشار خون:................................................................................................................................................ 22

    نقش سیر در تصلب شرایین...........................................................................................................................................22

    نقش سیر در عملکرد سیستم ایمنی..............................................................................................................................23

    فعالیت ضد ویروسی ...........................................................................................................................................................23

    فالیت ضد باکتریایی............................................................................................................................................................23

    فعالیت ضد قارچی .............................................................................................................................................................23

    فعالیت ضد انگلی ..............................................................................................................................................................24

    فعالیت آنتی اکسیدان سیر................................................................................................................................................24

    اثرات سیر بر روی آسیب کلیوی......................................................................................................................................24

    آلیسین و خواص آن.............................................................................................................................................................26

    انواع شکل­های سیر موجود در بازار و خواص آنها : ....................................................................................................26

    مطالعات اثرات سیر در طیور......................................................................................................................................... 27

    اثرات جانبی و سمیت ........................................................................................................................................................29

    پیاز...........................................................................................................................................................................................30

    پیازخام....................................................................................................................................................................................30

    مطالعه اثرات پیاز در حیوانات............................................................................................................................................34

    جدول مربوط به ترکیبات شیمیایی موجود در سیر و پیاز تازه ................................................................................35

    فصل سوم  مواد و روش ها.........................................................................................38

    محل و زمان آزمایش...........................................................................................................................................................39

     آماده­سازی سالن ................................................................................................................................................................39

    مشخصات جیره­ها: ..............................................................................................................................................................39

    مدیریت پرورش ..................................................................................................................................................................41

    نور : .....................................................................................................................................................................................41

    رطوبت: ...............................................................................................................................................................................41

    تهویه: .................................................................................................................................................................................41

    دانخوری و آبخوری: ........................................................................................................................................................41

    دما........................................................................................................................................................................................42

    برنامه واکسیناسیون.........................................................................................................................................................42

     پرندگان و گروه­های آزمایشی......................................................................................................................................43

    گروه­های آزمایشی: ........................................................................................................................................................43

    مدل آماری و تجزیه و تحلیل داده‌ها .........................................................................................................................43

    متغیرهای مورد بررسی در مورد عملکرد و روش اندازه گیری آنها......................................................................44

    مصرف خوراک..................................................................................................................................................................44

    افزایش وزن هفتگی.........................................................................................................................................................45

    ضریب تبدیل خوراکی.....................................................................................................................................................45

    درصد تلفات: ...................................................................................................................................................................45

    وزن نهایی...........................................................................................................................................................................46

    بازده لاشه و تفکیک آن...................................................................................................................................................46

    اندازه گیری طول نسبی روده باریک ...........................................................................................................................46

    تعیین تیتر آنتی بادی نیوکاسل.....................................................................................................................................47

    پروفایل چربی خون .........................................................................................................................................................47

    فصل چهارم  نتایج.....................................................................................................49

    4-1- اثر جیره های آزمایشی بر عملکرد:...................................................................................................................50

    4-1-1- مصرف خوراک: ...............................................................................................................................................50

    4-1-2 - افزایش وزن روزانه: ......................................................................................................................................50

    4-1-3 - ضریب تبدیل خوراک....................................................................................................................................51

    4-2- وزن لاشه و اندام­­های داخلی.................................................................................................................................51

    4-3- تلفات در مراحل مختلف پرورش  .......................................................................................................................52

    4-4- وزن ارگانهای مربوط به سیستم ایمنی بدن ....................................................................................................52

    4-5- اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی همورال در مقابل بیماری نیوکاسل در جوجه­های گوشتی.....52

    4-6-پارامتر­های خونی........................................................................................................................................................52

    فصل پنجم  بحث ......................................................................................................59

    5-1-  بحث مربوط به عملکرد.........................................................................................................................................60

    5-1-1- مصرف خوراک.....................................................................................................................................................60

    5-1-2- افزایش وزن..........................................................................................................................................................62

    5-1-3- ضریب تبدیل.......................................................................................................................................................63

    5-1-4- بحث مربوط به سیر تازه بر عملکرد.................................................................................................................65

    5-1-5- بحث مربوط به پیاز تازه بر روی عملکرد .......................................................................................................65

    5-1-6- بحث مربوط به اثرات متقابل سیر و  پیاز تازه عملکرد................................................................................66

    5-2-  بحث مربوط به متابولیت های خونی در روز 42 پرورش...............................................................................66

    5-3- بحث مربوط به اثر جیره­های آزمایشی بر پاسخ ایمنی هومورال در مقابل بیماری نیوکاسل و وزن اندام های ایمنی در جوجه­های گوشتی....................................................................................................................................69

    5-4- بحث مربوط به  وزن نسبی لاشه و اندام های داخلی.....................................................................................71

    نتیجه­گیری کلی........................................................................................................72

    پیشنهادات: ............................................................................................................73

    منابع و مراجع. .........................................................................................................74

     

    منبع:

     

    احسانی ،م . ترکی،م،.1390 ،تاثیر استفاده از تفاله زیتون با و بدون پودر سیر و آویشن در جیره غذایی بر    فراسنجه­های لاشه و عملکرد جوجه­های گوشتی. مجله علوم دامی ایران. دوره 42، شماره 4،(311-320).

    افشار مازندران، ن و رجب.ا.1381.پروبیوتیک­ها و کاربرد آنها در تغذیه دام و طیور(ترجمه).چاپ دوم.انتشارات نوربخش.

    آموزمهر ،آ.، دستار، ب.، 1388.،تاثیر عصاره الکلی دو گیاه دارویی سیر و آویشن بر عملکرد و غلظت لیپیدهای خون جوجه­های گوشتی. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی ،جلد ششم،شماره اول،1388.

    برگنر، پال . قدرت شفا بخش سیر . 1382.مترجم حسن رضایی راد . قم . نشر مشهور .

    پر امینی ،م، حسینی فر ، ح. 1386.کاربرد پروبوتیک ها و پری بیوتیک ها در آبزی پروری .چاپ اول. موج سبز.

    جواد دربهشتی,  م . 1385. کاشت، داشت و برداشت سیر. دانشگاه آزاد اسلامی- واحد نیشابور

    دانشور.، 1389، پرورش سبزی،(تالیف).، انتشارات چاپ دانشگاه شهید چمران اهواز، چاپ ششم.

    درستی، احمدرضا .،طباطبایی ،مینا.،1386. جدول ترکیبات مواد غذایی. تهران، دنیای تغذیه، 428 صفحه.

    رحیمی، ش. و همکاران. 1387 . تاثیر مصرف توام پودر سیر و مس در کاهش غلظت کلسترول زرده تخم مرغ در مرغان تخمگذار مجله تحقیقات دامپزشکی دانشگاه تهران. 63:(2) 1- 6.

    رئیسی ،م،. حسینی ،ع. زانوسی،م،.1390.اثر مدت و میزان استفاده از پودر سیر بر رشد و میزان تیتر آنتی­بادی علیه واکسن نیوکاسل و گامبرو در جوجه­های گوشتی. فصل نامه گیاهان دارویی،سال دوم،شماره 4 صفحه 275-285.

    زرگری، ع، .1371.گیاهان دارویی ، چاپ هفتم ، انتشارات دانشگاه تهران.

    صابری نجفی م. و م. ستاری. 1375. بررسی اثر عصاره کلروفرمی حاوی آلیسین سیر بر توکسین چایی شیگلاهای آنتر پاتوژن، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، پایانامه کارشناسی ارشد .

    غفوریان بروجردنیا، م.،س. اورکی و ر .چینی پرداز.1379. بررسی اترات ایمنولوژیکی و هیستو پاتولوژیگی عصاره سیر و سیستم ایمنی همورال جوجه­های گوشتی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.پایانامه کارشناسی ارشد.

    قاسمی،م .1387.گیاهان دارویی و معطر ،شناخت و بررسی اثرات آن­ها ، فصل 1 گیاهان دارویی.

    کریم زاده ، ص.، 1389.اثر مکمل­های پریوبیوتیکی، اسیدهای آلی و آنتی­بیوتیک بر عملکرد و بازده لاشه جوجه­های گوشتی .چهارمین کنگره ی علوم دامی ، کرج.

    گلیان، و سالار معینی، م. 1382. تغذیه طیور(ترجمه). واحد آموزش و پژوهش معاونت کشاورزی، سازمان اقتصادی کوثر.

    مرعشی سرابی، (1386). مقایسه اثرپری­بیوتیک،اسیدهای الی و گیاهان دارویی با عنوان جایگزین آنتی­بیوتیک بر عملکرد و قابلیت هضم جوجه­های گوشتی.پایان­نامه کارشناسی ارشدتغذیه طیور، دانشگاه تربیت مدرس.

    ولی پور،ا.ر(1387). مقایسه اثر آنتی­بیوتیک،پروبیوتیک،پری­بیوتیک و اسیدهای آلی بر عملکرد،سیستم ایمنی و دفعE.coli در جوجه­های گوشتی.پایان نامه کارشناسی ارشدتغذیه طیور، دانشگاه تربیت مدرس.

    هاشمی عطار،م،1389. تاثیر سطوح مختلف سیر بر عملکرد و پاسخ ایمنی هومورال در جوجه­های گوشتی، نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران،جلد2،شماره 1،ص51-43 .

     

    Alcicek, A., Bozkurt, M. & Cabuk, M. (2004). The effects of a mixture of herbal essential oil, an organic acid or a probiotic on broiler performance. South African Journal of Animal Science, 33, 89-94.

    Al-Jaff,F, K. (2011) Effect of coriander seeds as diet ingredient on blood parameters of broiler chicks raised under high ambient temperature.  International  Journal  of  Poultry  Science.  Vol 10, 2: 82-86.

    Al-Kassie,G.A.M. (2009) Influence of two plant extracts drived from  thyme  and  cinnamon  on  broiler  performance.  Pakistan Veterinary Journal. Vol 29, 4: 169-173.

    Al-Kassie,G.A.M. (2010) The effect of  thyme and cinnamon on the microbial balance in gastro intestinal tract on broiler chicks. International Journal of Poultry Science. Vol 9, 5: 495-498. 

    Alp, M., Kocabagil, N and Kahraman, R,1999 .Effect of dietary supplementation with organic acids and zinc bacitracinon ilea micro flora, PH and performance in broiler. Tropical of Veterinary and Animal Science.23:451-455.

    Amagase, H., Petesch, BL., Matasuura, H., Kasuga, S., Itakura, Y., 2001. Recent advances on the nutritional effects associated with the use of garlic as a supplement: Intake of garlic and its bioactive componants. Journal of nutrition 131 (Suppl. 3), 955-962.

    Bakalli, I., Pesti, G.M., and Konjueca, V.H. 1997. Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper. Poultry Science. 76:1264-1271.

    Bent , S., and Ko , R ., (2004) . Commonly used herbal medicines in the united state review Journal Animal Science Medicines. 116:478-485 .

    Berthold, H.K., Sudhop, T., and Von Bergmann, K. 1998. Effect of garlic oil preparation on serum lipoproteins and cholesterol metabolism. Journal Animal Science Medicines. 279:1900-1902.

    Birrenkott, G., Brockenfelt, G.E., Owens, M.,  Halpin, E.  2000. Yolk and blood cholesterol  levels and organoleptic assessment of eggs from hens fed a garlic-supplemented diet. Poultry Science. 79: . 36:162-167 .

    Birrenkott, G.P., G.E. Brocken felt. J.A. Greer and M.D. Owens, 2000. Topical application of garlic reduces northern fowl mite infestation in laying hens. Poultry Science. 79: 1575-1577.

    Blania, G.,Spangenberge , B ., 1991 . [Formation of allicin from dried garic ( Allium  sativum ): a simple HPTLC method for simultaneous determination for Allicin and ajoene in dried garlic and garlic prepration .] . Planta medica 57 (4) , 371-375 .

    Block , E., 1985 . The chemistry of garlic and onion .Scientific American 252 ,114-119 .

    Bordia , A., 1981. Effect of garlic on blood lipids in patients with heart disease .American journal of clinical nutrition. 34:2100-03.

    Bordia, A., Bansol, H.C., Arora, S.K., and Singal, S.V. 1975. Effect of the essential oils of garlic and onion on dementary hyperlipemia. Atherosterosis, 2:15-18.

    Bradley , PR ., 1992 . Garlic . In:Peter , B., (ed.) . British Herbal Compendium. Pp 105-108 .

    Bradley , TM ., Tremblay ,GC ., 1996 .Atlantic salmon (salmo salar) fed 1-carnitine exhibit altered intermediary metabolism and reduced tissue lipid, but no change in growth rate. Journal of nutrition 126 , 1937-1950 .

    Buresh , R , E ., R, H . Harms and R . D mils  ., (1986) . Effect of antibiotics on metabolizable energy of the diet . Poultry science , 42:909-912 .

    Burt , S . A ., and R . D . Reinders ., (2003) . Antibacterial activity of selected plant essential oils against Escherichia coli O157:H7 . Lett. Applied Microbiology and Biotechnology

    Carson JF (1987).Chemistry and biological properties of onion and garlic. Food reviews international journal. 3:71-103.

    Cavallito , CJ ,. Bailey , JH ., 1944 . Allicin , The antibacterial principle of allium sativum. I.isolation, Physical properties and antibacterial action. Journal of American Chemistery Society 66, 1950-1951 .

    Chatty, K.N.; Callahan, L.; Oliver, R.; Chetty, S.N.  (2004). Garlic induced alteration in liver mineral concentrations in corn oil and olive oil fed rats.  Pathophysiology 11: 129–131.

    Chauvin ,C.,Gicquel-bruneau,M,.perrin0Guyomard,A.,Hambert,F.,salvat,G,Guillemot, D.and sanders ,p.2005.Use of avilamycin for growth promotion and avilomycin- resistance among enterococcus fascism form broilers in a matched case control study in franc. Preventive Veterinary Medicine. 70:155-163.

    Chowdhury, S.R., Chowdhury, S.D., and Smith, T.K. 2002. Effect of dietary garlic on cholesterol metabolism in laying hens. Poultry Science. 81: 1856-1862.

    Collignon , P  . (2003) .  Areview the use of antibiotic in food production animals does this cause problems in human health  Australian pig Science Association Conference , 23-26 ,Australia .

    Conjufca , VH ., Pesti , GM ., Bakkalli , RI ,. 1997 . Modulation of cholesterol levels in broiler meat by dietary garlic and copper .Journal of poultry science 76 , 1264-1271 .

    Corzo-Martinez M, Corzo N, Villamiel M. Biologic-al properties of onions and garlic. 2007. Trends Food Science Technology; 18(12):609-25.

    Cross, D.E., Acamovic, T., Deans, S.G., and McDevitt, R.M. 2002. The effect of dietary inclusions of herbs and their volatile oils on the performance of growing chickens. Brtish Journal Poultry Science. 43:33-35.

    Cross,D.E., McDevitt., R.M. Hilman., K. and Acamovic. T. (2007) The effect of herbs and their associated essential oils on performance, dietary digestibility  and  gut  microflora  in young chicks from 7-28 days of age. Journal of British Poultry Science. Vol 48(4(:496-506.

    Cummings J.H., M. G. (2001). Prebiotic digestion and fermentation . American journal of clinical Nutrition.73(Supple): 415s-420s.

    Cummings J.H., M. G. (2002). Gastrointestional effects of prebiotic. British Journal of nutrition.,87(Suppl.2):  145-151.

    Dahal,I.M., and Farran. M.T. (2011) Effect of dried medicinal crops on  the  performance  and  carcass  flavour  of  broilers. International Journal of Poultry Science, Vol 10, 2: 152-156.

    Das , I., Khan ,NS ., Soorana , SR ., 1995 . Potent activation of nitric oxid synthase by garlic: a basis for its therapeutic. Current Medical Reaserch and Opinion 13 , 257-63.

    DeBlasi , V., Derot , S., Menound , A., Gendre , L ., 1995 . Amobocidal effect of essential oils in vitro . Journal de toxicology Clinique et Exprimentale 10 , 361-373 .

    Devaki, T., S. Venmadhi, and P. Covindaraju. 1992. Alteration in protein metabolism in ethanol-ingested rots treated with garlic oil. Medicinal Science Research. 20: 725-727 (26).

    El-Habbak, M. M. E., Saleh, K., Arbid, M. S., Hagazi, A.  G.  and  Sofy,  H.  1989.  Influence  of  Garlic (Allium   sativum   L.) on   some   biological   and biochemical changes in Japanese quails with special refrence to its hypocholestrolemic activity. Archive fur Geflugclkunde, 53: 73-79.

    Elnima ,EI., Ahmed , SA ., Mekkavi , AG., Mossa , JS ., 1983 . The anti microbial activity of garlic snd onion extract .Pharmazie 38 , 747-478 .

    Eyssenn , H . and P . Desomer . 1995. The mod of action of antibiotics in stimulating growth of chicks . Journal of Experimental Medicines . 117:127-137 .

    Fanelli, S.L., G.D. Caastor, E.G. De toranzo and J.A. Castor, 1998. Mechanisms of the preventive properties of some garlic components in the carbon tetrachloride-promoted oxidative stress. Diallyl sulfide, allyl mercaptan and allyl methyl sulfide. Research commune mol. Pothole pharmacology. 102:163-174.

    Fenneli , Sl ., Castro , GD . Toranzo EG ,Castro , GA  ., 1998 . Mechanism of the pretentavive properties of some garlic compoundsin the carbon tetrachloride promoted oxidative stress .  Dialyl Sulfide Reaserch Communication in Chemical Pathology and Pharmacology 110 , 163-169 .

    Fenwich , GR ., Hanley , AB ., 1985 . the genius Allium . CRC critical reviews in food science and nutrition 22 , 273-340 .

    Fokker, M., A. Feld and K. Lichtenthaler, 1990. Allicin: Aconditions (Sturkie, 1986).  FEBS-Lett., 261: function age relation process in body.  106-108.

    Freitag M ., Hensche H.U ., Schulte-Siebeck H ., Reichlt B . (1992) .Biologische Effect Konventioneller and alternativeer Leistungsforderer .Kraftfutter , 49-57 .

    G-B.Kim, Y. I. (2011). Effect of dietary prebiotic supplementation on the performance. intestinal microbial, and immune response of broilers. .poultry scince; 90: 75-82.

     Gerela, E.R. and R. Klebaniuk, 2007. Chemical composition of garlic prepreation and its utilization in piglet dietsmedycyna weterynaryjna journal, 63:792-795.

    Geriks , R , E ., R, H . jakobe  ., (2005) . Effect of antibiotics on metabolizable energy of the diet . Poultry science , 42:909-912 .

    Gersema , L . M ., and D . K . Helling . (1986) . The use of sub therapeutic antibiotics in animal feed and its implications on human health . Drug intel . Clin . Pharm . 20:214-218 .

    Ghazalah, A.A., and Ali. A.M. (2008) Rosemary leaves as a dietary supplement for growth in broiler chickens. International Journal of Poultry Science. Vol 7, 3: 234-239.

    Gibso G.R., RoberFroid M . B .., (1995) . Dtery modulation of the human colonic microbiota : introducing the concept f the prebiotics . Journal of Nutrition , 125 , 1401-1412 .

    Gibson , G . R . and Roberfroid , M . B (2008) . Handbook of  prebiotics. CRC Press.

    Girish Kumar, V., K.P. Jayaprakash, Surendranathan and R. Narendranath, 1998. Effect of Allium cepa Linn. And Allium sativum Linn. On plasma free, esterified and   lipoprotein   cholesterol   in   Japanese   quails (Coturnix coturnix japonica). Indian Journal of Poultry Science. 33:142-148.

    Glick, B., T. S. Chang, and R. G. Jaap.  1955. The Bursa of fabricius and antibody production. Poultry Science. 34: 224-225(38).

    Grashorn,M.A. (2010) Use of phytobiotics in broiler nutrition an alternative to infeed antibiotics? Journal of Animal and Feed Science. Vol 19, 338-347.

    Greathead , H ., (2003) . Plants ad plant extracts for improving animal productivity . Proc . Nutr . Soc . 62:279-290 .

    Griggs.J.P., and Jacob. J.P. (2005) Alternatives to antibiotics for  organic  poultry production.  Journal of Applied Poultry Research. Vol 17: 750-756.

     Gross, W. B., D. Jones, and J. Cherry. 1988. Effect of ascorbic acid on the disease caused by Escherichia coli challenge infections. avian diseases . 39: 407-409.

    Grunwald, J.,H.Schlcher,J.D. Phillipson and D. Loew, 1993. Garlic: The best documented medicinal plantin the prevention of cardiovascular diseases. acta horticulturae journal , 32: 115-119.

    Haidari  F,  Rashidi  MR,  Eshraghian  MR,  Mahboob  SA,  Shahi  MM,  Keshavarz  SA.  Hypouricemic  and antioxidant activities of Allium cepa Lilliaceae and quercetin in normal and hyperuricemic rats. Saudi Medical Journal 2008 Nov; 29(11):1573-9.

     Han, J., Lawson, L., Han, G., & Han, P. (1995). A spectrophotometric method for quantitative determination of allicin and total garlic thiosulfates. Annals of Biochemistry, 225, 157–160.

    Haq, A., K.  A.  Meraj, and S.  Rasool.  1999.  Effect  of  Supplementing  Alliums  stadium  (Garlic)and Azadirachtu  indica  (Neem)leaves  in  Broiler  Feeds  on  Their  Blood  Cholesterol  ,Triglycerides  and Antibody Titer International . Journal Agriculture  Biology. 1(3): 125-127.

    Harton , GM ., Fennel , MJ ., Parsad , BM ., 1991 . Effect of Dietary garlic (Allium Sativum) on performance , Carcas compositon and blood chemistary changes in broiler chickens . Canadian Journal of Animal Science 71 , 939-942 .

    Hashemi,S.R.,  and  Davoodi.  H. (2010)  Phytogenic  as  new class of feed additive in poultry industry. Journal of Animal and veterinary Advances. Vol 9, 17: 2295-2304.

    Herman van bekkum, H. R. (1994). carbohydrates as organic raw materiales III. nitherland: Inc,.New York and verlagsgesellschaft Germany.

     Hevener, W., Routh, P.A.  And Almond, G.W., 1999. Effects of immune challenge on concentrations of serum insulin-like growth   factor-1   and   growth performance in pigs. Journal of Canadian Veterinary, 40: 782-786.

    Holden, P.J., J.Mckean and E. franzenburg, 1998. Biotechenical for pig-garlic (ASLR1559). ISU Swine Research lowa state university, Ames.

    Horie , T ., Awazu , S ., Itakera, Y., Fuwa , T ., 2001 . Allevviation by garlic of antitumor drug-induced damage to the intestine.Journal of Nutrition 131 , (3s):1071S-4S .

    Horton, G. M. J.,  Fennell,  M.  J. &  Prasad.  B. M. (1991). Effect of  dietary  garlic  (Allium sativum) on performance, carcass composition and blood chemistry changes in broiler chickens. Canadian Journal of Animal Science, 71, 939-942.

    Hwang IK, Lee CH, Yoo KY, Choi JH, Park OK, Lim SS, et al. Neuroprotective effects of onion extract and quercetin against ischemic neuronal damage in the gerbil hippocampus. Journal of Medicinal Food 2009 Oct ;12(5) :990-5.

    Iji PA, T. D. (1998). Natural and synthetic oligosaccharides in broiler chicken diets. Poultry Science; 54:129-143.

    IP , C ., Lisk , DJ ., 1997 . Modulation of phase I and phas II xenobiotic-metabolising enzyms by selenium-enriched garlic in rats . Nutrition and cancer . 28 . 184-8 .

    Jafari,   R. A., Ghorbanpoor, M. and   Hoshmand Diarjan, S. 2008. Effects of dietary garlic on serum antibody titer againt Newcastle disease vaccine in broiler chicks.  Journal  of Biological  Sciences,  8: 1258-1260.

    Jafari, M., R.  Jalali, M.  Ghorbanpoor, and R.  Marashian  Saraei.  2008.  Effect of Dietary Garlic on Immune Response of Broiler Chicks to Live Newcastle Disease Vaccine. Pakistan Journal of Biological Sciences. Poultry Science. 73: 1033-1043.

    Jakubowski H. On the health benefits of Allium sp.  Journal of Nutrition . 2003; 19(2):167-8.

    Jang, I. S., Ko, Y. H., Kang, S. Y. & Lee, C. Y. (2007). Effect of commereial essential oil on growth performance, digestive enzyme activity and intestinal microflora population in broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, 134, 304-315.

    Javandel, F., Navidshad, B., Seifdavati, J., Pourrahimi, G. H. & Baniyaghoub, S. (2008). The Favorite dosage  of  garlic  meal  as  a  feed  additive  in  broiler  chickens  rations.  Pakestan  Journal  of  Biological Sciences, 11(13), 1746-1749.

    Jenssen , AM and Seheffer , TJC . (1987) . Antimicrobial activity of essential oils : a 1976-1986 Literature review . Aspects f the test method . Planta Medica, 53 : 395-398.

    Johansson  L,  Rudling  M,  Scanlan  TS,  Lund!sen  T,  Webb  P,  Baxter  J,  et  al.  Selective  thyroid  receptor modulation by GC-1 reduces serum lipids and stimulates steps of reverse cholesterol transport in euthyroid mice. Proceedings of the National Academy of Sciences U S A. 2005 Jul; 102(29):10297-302.

    Johansson  L,  Rudling  M,  Scanlan  TS,  Lund!sen  T,  Webb  P,  Baxter  J,  et  al.  Selective  thyroid  receptor modulation by GC-1 reduces serum lipids and stimulates steps of reverse cholesterol transport in euthyroid mice. Proc Natl Acad Sci U S A. 2005 Jul; 102(29):10297-302.

    Kamal, A. M. and J. R. Daoud (2003). "Effect of onion and/or garlic as feed additives on blood, tissue constituents and growth performance in Muscovy ducks." Veterinary Medical Journal Giza 51(2): 161-175.

    Kamel  .  C  .  (2000)  .  A  novel  look  at  a  classic  approach  of  plant extracts  .  Feed  mix-The  Int  J  on  feet   Nut  and  Tech  ;  9 (6)  :  19 – 24  .

    Kang, H., O. Seo, et al. (2010). "Effect of dietary supplementation of fermented by-products of garlic and onion on production performance, blood components and cecal microflora in broiler chicks." Korean Journal of Poultry Science 37(4): 433-438.

    Kim, J.Park, J., et al. (2005). "Onion flesh and onion peel enhance antioxidant status in aged rats." Journal of Nutritional Science and Vitamin ology 53(1): 21-29.

    Kim, Y. J. *, S. K. Jin† and H. S. Yang‡,1. 2009. Effect of dietary garlic bulb and husk on the physicochemical properties of chicken meat. Poultry Science  88 :398–405

    Knarreborg, A., Simon, M.A., Engberg .R.M .,Jenson ,B.B  and Tannoek, G.W. 2002. Effects of dietary fat source and subtherapeatic levels of antibiotics on the bacterial community in the ileum of broiler broiler chickens at various ages. Applied and Env. Microb. 68:5918-5924.

    Kohlert ; C ., Van rensu , I ., Marz , R and viet , M (2000) . Bioavilibility  and Pharmokinetics of natuar volatile terpens in animal and humans . Plantsa medica , 66:495-505 .

    Kong LD, Yang C, Ge F, Wang HD, Guo YS. A Chinese herbal medicine Ermiao wan reduces serum uric acid level and inhibits liver xanthine dehydrogenase and xanthine oxidase in mice. Journal Ethnopharmacol 2004. Aug;93(2-3):325-30

    Konjufca, V.H., G.M.  Pesti and R.I.  Bakalli, 1997. Modulation of cholesterol levels in broilers meat by dietary garlic and copper. Poultry Science. 76: 1264-1271.

    Korotkov , VM ., 1997 . The effect of garlic juice on blood pressure . Vrach Delo 6 , 123 .

    Kumar, V. G., S. Nandi, et al. (2010). "Effect of onion (Allium cepa Linn.) And garlic (Allium stadium Linn.) on plasma phosphateidylcholine content in Japanese quail (Coturnix coturnix japonicum)." Indian Journal of Field Veterinarians 6(2): 68-70.

    Langhout, P. (2000). New additives for broiler chickens. World's Poultry Science Journal, 16(3), 22-27.

    Lanzotti V.  The analysis of onion and garlic.   journal chromatography abbreviation . 2006; 1112(1-2):3-22.

    Lau , B ., 1983 .Allium Sativum  garlic and atherosclerosis . Nutrition reviews. 3 , 119 -28.

    Lau, B.H., Yamasaki, T.  And Gridley, D.S., 1991. Garlic compounds modulate macrophage and T- lymphocyte functions.  Molecular Biotechnical, 3: 103-107.

    Lawson , LD ., Ransom , DK ., Hughes , BG ., 1992 . Inhibition of whole blood platelet aggregation by  compound  in garlic clove extracts and commercial garlic products Thrombosis Research 65 , 141—156.

    Lin  C.,  j.  F.  Perston,  andC.  Wei. 2000. Antibacterial mechanism  of  Allyl  Isothiocyanate.  Journal  Food Protection. 63: 727-734 (30).

    Magda S. Mohamed, M. M.-K. (2011). .Effect of dietary garlic and onion on liver and tibial mineral concentrations in omega-3 fatty acis richboil fed rats. Agrgulture and Biology Journal of North Amerga; 2(5): 745-751.

    Malika , ZA ., Siddiqui , S ., 1981 . Hypotensive effect of freeze-dried garlic ( Allium  sativum )  sap  in  dog  .  Pakistan  Medical  Association 31 , 12- 13 .

    Manach C, Scalbert A, Morand C, Rémésy C, Jiménez L. Polyphenols: 2004.food sources and bioavailability. Animal Journal Clint Nutria; 79(5):727-47.

    Manach C, Scalbert A, Morand C, Rémésy C, Jiménez L. Polyphenols: food sources and bioavailability. American Journal of Clinical Nutrition .2004 May; 79(5):727-47.

    Manach C, Scalbert A, Morand C, Rémésy C, Jiménez L. Polyphenols:2004.food sources and bioavailability. Animal Journal Clint Nutria; 79(5):727-47.

    Marta Corza-Martinez, N. C. (2007). Biological Properties of onion and garlic. Trend in Food Science & Tecnology ,18: 609-625.

     Mathew , BC ., Augusti , KT ., 1996 . Biochemical effects of garlic protein diet and garlic oil on Glycosaminoglycan metabolism in cholesterol fed rats.

    McCindle,B.W.,and    Helden ,E. 1998. Garlic    extract therapy in    children    with hypercholesterolemia. Arch. Pediar. Adolesc. Med. 152: 1089-1094.

    McEwen, S. A ., and P . J . Fedorka-cray . (2002) . Antimicrobial use and resistance in animals . Clin . Infect . Dis . 34;S93-S106 .

    Mehdi Toghyani, M. a. (2011). Effect of probiotic and prebiotic as antibiotic growth promotersubstitutions on productive and carcass traits of broiler chicks. International Conference on Food Engineering and Biotechnology. vol.9.

    Miething , H ., 1988 . HPLC analysis of volatile oil of garlic bulbs . 2 (3) , 149-151 .

    Mils , R . D . G . C . Butcher , P. R . Henry and R . C littell ., (2006) . Effect of antibiotic growth promoter on broiler performance , Intestinal growth parameters  and  quantitative  morphology  .  Poultry  science  . 85:479-485 .

    Mineo, H. H. (2004). Indigestable disaccharides open tight junctions and enhance net calcium,magnesium, and zinc absorption in isolsted rat small and large intestinal epithelium. Dig.Dis.science; 49: 122-132

    Mohan Thakare . (2004). Pharmacological screening of some medicinal plants as anti microbial and feed assistive . Virginia polytechnic institute and state university , Blacksburg , Virginia USA .

    Moore , GS ., Atkins , RD ., 1995 . The fungicidal and fungistatic effect of an aqueous garlic extract on medically important yeast-like fungi . Mycologia 34, 278-279 .

    Nagai , K ., 1973 . Preventative effect of garlic extract against infections . Kansenshogaku Zasshi , 47:321-50 .

    naji, F., Navidshad, B., Seifdavati, J., Pourrahimi, G. H. & Baniyaghoub, S. (2009). The Favorite dosage  of  garlic  meal  as  a  feed  additive  in  broiler  chickens  rations.  Pakestan  Journal  of  Biological Sciences, 11(13), 1746-1749.

    Najafi,P.,and Torki. M.(2010) Performance,blood metabolites and immunocompetaence of broiler chicks fed diets included essential oils of medicinal herbs. Journal of Animal and Veterinary Advances. Vol 9, 7: 1164-1168.

    National Research Council (NRC), 1994. Nutrient Requirements of Poultry, 9th ed. National Academy Press, Washington, DC.

    Ola-Mudathir  KF,  Suru  SM,  Fafunso  MA,  Obioha UE, Faremi TY. Protective roles of onion and garlic extracts  on  cadmium-induced  changes  in  sperm characteristics  and  testicular  oxidative  damage  in rats. Food Chem Toxicol. 2008;46(12):3604-11.

    Pai , ST ., Platt , MW ., 1995 . Antifungal effects of Allium sativum (garlic) extract against the Aspergillus species involved otomycoasis . Letters in Applied Microbiology 20 , 14-18 .

    Park  J,  Kim  J,  Kim  MK.  Onion  flesh  and  onion  peel  enhance  antioxidant  status  in  aged  rats.  Journal  Nutrtion  Science Vitaminol (Tokyo). 2007 Feb; 53(1):21-9.

    Park, J., J. Kim, et al. (2007). "Onion flesh and onion peel enhance antioxidant status in aged rats." Journal of Nutritional Science and Vitamin ology 53(1): 21-29.

    Patya, M., M.  A.  Zahalka, A.  Vanichkin, A.  Rabmkov, and T.  Mron etal.  2004.  Allicin stimulates lymphocytes and wlisits an anti-tumor effect: A possible role of p21.International Immunology. 16: 275-281.

    Pedraza-Chaverri , J ., Tapia , E ., Medina Campos , ON ., The Los Angeles Granados , M ., Franco , M ., 1998 . Garlic prevents Hypertension induced by chronic inhibition of nitric oxide  synthesis . Life science . 62 , PL71-PL77 .

    Petric . L . Zikic . D and Lukic . M . (2009) . Application of alternative growth promoters in broiler production . Biotechnologie in animal Husbandry 25 (5-60 , p387-397 .

    Prasad, USS ., Sinha ,NK .,  Bhattacharya , NK ., 1990 . Annual  report  , 1989-1990 .  CIRG  ,  Makhdoom  ,  Matura  ,  ( U.P )  ,  Idia  ,  p  .  188 .

    Qureshi, M. A., C. H. Hill, and C. L. Heggen. 1999. Vanadium Stimulates Immunological response  of chicks. Vete.  Immunol Immunopath. 68: 61-71.

    Rahmatnejad, E., H. Roshanfekr. O.Ashayerzadeh, M. Mamooee and A.Ashayerzadeh. 2009. Evalution the effect of several non-antibiotic additives on growth performance of broiler chicken. Journal of Animal Veterinary .Adv. 8:1670-1673.

    Reddy  AS,  Rao  CV,  Rivenson  A  &  Kelloff  G  (1993).  Chemoprevention of colon carcinogenesis by organ sulfur compounds.  Cancer Research 53:3493-3498.

    Reddy. R. V., S. F. Lightesy, and D. V. Mayrice. 1991. Research Note: Effect of Feeding garlic oil on performance and egg yolk Cholesterol concentration. Poult. Sci. 70: 2006-2009 (28).

    Reuter, H.D., H.P. Koch and L.D. Lawson, 1996. Therapeutic effects and application of garlic and its preparations. In: garlic: the science and therapeutic application of allium sativum l. and related species, Koch, H.P. and L.D. Lawson (Eds). Williams and Wilkins, Baltimore, MD., pp: 135-213.

    Ricketts  ML,  Moore  DD,  Banz  WJ,  Mezei  O,  Shay  NF.  Molecular  mechanisms  of  action  of  the  soy isoflavones  includes  activation  of  promiscuous  nuclear  receptors.  A  review.  Journal  Nutrtion  Biochem  2005  Jun; 16(6):321-30.

    Rivlin, R. S. (2001). Historical perspective on the use of garlic. Journal of Nutrition 131, 951S–954S.

      Rizzo , PV ., Menta , JFM and Racanicci , AMC  (2008) .  Foundation and perspective the use of plant extracts as performance enhancer in boilers . Brazilian . J . Poultry science  , 10 . 195-204 .

    Roberfroid, M. B. (2005). Intruduction inulin-type fructans. British journal of nutrition , 93,(suppl.1):s13-s25.

    Rose grant , M . W ., Leach N . and Grapacio , R . V . (1999) . Alternative Futures for word cereal and meat  consumption . Proc . Nut . Soc  . 58:219-234 .

    Sarica,  S.,  Ciftci,  A.,  Demir,  E.,  Kilinc,  K.,  and  Yildirim,  Y.  2005.  Use  of  antibiotic  growth promoter  and  two  herbal  natural  feed  additives  with  and  without  exogenous  enzymes  in  wheat based broiler diets. South Africa Animal Science. 35: 61-72.

    SAS Institute. (2003). SAS Users Guide. SAS Institute Inc., Cary, NC.

    Sco, T. C., J. E. Spallholz, H. K. Yun, and S. W. Kim. 2008. Selenium-Enriched Garlic and Cabbage as a Dietary Selenium Source for Broilers, Journal of Medicinal Food. 11(4): 687.

    Shaath NA, Flores FB.)1998)  .Egyptian onion oil. Developments in Food Science. 40:443-53.

    Simmering, R. a. (2001). Pro-and prebiotics tasty guarding angels .Applid Microbiol. Biotechnol.,55: 19-28.

    Skalan, A., Berner, Y.N., and Rabinowitch, H.D. 1992. The effect of dietary onion and garlic on hepatic  lipid  concentrations  and  activity  of antioxidative  enzymes  in  chicks,  Journal Nutrition  Biochem, 3:322-325.

    Slyranda Baltini Aji, K. I. (2001). Effect of feeding onion (Allium cepa)and Garlic (Allium Sativum) on some performance characteristics of Broiler chickens. Poultry science4(2) , 22-27.

    sman, A. M. A., A. G. Galal, et al. (1997). "The use of onion in the diets of broiler  chickens." Egyptian Journal of Nutrition and Feeds(Nov Special): 289-298.

    soura  JX,  Wang  Y,  Kong  LD,  Yang  C,  Zhang  X.(2008). Effects  of  Biota  orientalis  extract  and  its  flavonoid constituents,  quercetin  and  rutin  on  serum  uric  acid  levels  in  oxonate-induced  mice  and  xanthine dehydrogenase  and  xanthine  oxidase  activities  in  mouse  liver.  Journal  Ethnopharmacol   ;  93(1):133-40.

    Spring, P. (1999). mannanoligosaccharides as an alternative to antibioticuse in Europe. international Zoo technology; 22: 38-41.

    Spring, P. W. (2000 ). The effect of dietary mannanoligosaccharides on cecal parameters and the concentrationof enteric bacteria in the cecaof salmonella-challinged broiler chicks. poultry Science ;79: 205-211.

    Sumiyoshi, H., 1997. New pharmacological activities of garlic and its constituents (Review).  Folia Pharmacological Japonica, 110 (Suppl. I): 93-97.

    Taylor PR, Parnes HL, Lippman SM. 2004. Science peels the onion of selenium effects on prostate carcino-genesis.    Journal Natl Cancer Inst ; 96(9):645-7. Review.

    Tekeli. A., L. Celik. H.R. kutlu and M. gorgulu.2006. Effect of dietary supplemental plant extracts on performance, characteristics, digestive system development, intestinal micro flora and some blood parameters of broiler chicken. Proceeding of 12 th. European poultry conference, sep 10-14, Verona, Italy, pp: 307-308.

    Tollefson , L ., and M . A and Miller . (2000) . Antibiotic use in food animals : controlling the human health impact . Journal AOAC International . 83:245-254 .

    Tyler , DD ., 1977 . Water and mineral metabolism .In: Harper , HA ., Rodwell .,VW ., Mayes , PA ., (eds .) . Review of physiologica chemistery. Lange Med Pub. Los Attos , CA .

    Unnikrishnan,  M.  C., K.Soudmini,  and  R.  Kuttan.  1990.  chemo  protection  of  garlic  extract  toward cyclophoshamide toxicity in mice. Nute. And cancer. 13: 204-207(6).

    Windisch,W.,  Schedle.,  K.  Plitzner.,  C.  and  Kroismayr.  A. (2007) Use  of  phytogenic products  and  feed  additives  for  swine and poultry. Journal of Animal Science. Vol 86: 140-148.

    Witte , W . (2000) . Selective pressure by antibiotic use in livestock .Int. J . Antimicrob . Agents . 1:S19-24 .

    Yamasaki , T ., Li , L ., Lau , B ., 1994 . Garlic Componds protect vascular endothelial cells from Hydrogen Peroxide-induced oxidant injury . Phytotherapy Research  8: 408-412 .

    Yang Y ., IJI P . A .,  Choct M . (2009) .  Dietary  Modulation  of  gut  micro flora  in  broiler  chickens  :   A  review  of  the  role  of  six  kinds  of alternative  to  in-feed  antibiotics . Worls  s  PoultryScience  Journal , 65 , 97-114 .

    Yoshida, S., N. Kasuga, T. Hayashi, Ushiroguchi, H. Matsuura, and S. Nakagawa. 1987.  Antifungal Activity of Ajoene Derived from Garlic. Applied and Environmental microbiology, vol. 53(3).615-617.

    Zhu  JX,  Wang  Y,  Kong  LD,  Yang  C,  Zhang  X.  Effects  of  Biota  orientalis  extract  and  its  flavonoid constituents,  quercetin  and  rutin  on  serum  uric  acid  levels  in  oxonate-induced  mice  and  xanthine dehydrogenase  and  xanthine  oxidase  activities  in  mouse  liver.  Journal  Ethnopharmacol  2004 Jul;  93(1):133-40.

    Ziggers, D. (2000). .Tos, a new prebiotic drived from whey. Animal Feed Science and Technology ;5: 34-36.

    Zikic , D ., Petric L ., Uscebrka G ., Milosevic N and Jotanovic S . (2006) . Probiotici I prebiotici u ishrani brojlera : 1. Efekat na Prozvodne rezultate . 11. Savetovanje biotechnology , Cacak , 11 , 2 ,471 .


موضوع پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, نمونه پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, جستجوی پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, فایل Word پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, دانلود پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, فایل PDF پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, تحقیق در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, مقاله در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, پروژه در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, پروپوزال در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, تز دکترا در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, پروژه درباره پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی, رساله دکترا در مورد پایان نامه تاثیر مکمل سازی سیر و پیاز تازه برعملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی

پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی ارشد (MSc) در رشته علوم دامی- گرایش تغذیه دام چکیده به‌منظور بررسی اثر پودر رزماری و ویتامین E بر عملکرد، فراسنجه‌ های خونی، سیستم ایمنی، وکمیّت و کیفیت لاشه جوجه‌ های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل انجام شد. برای این منظور 270 جوجه یک روزه نر، سویه راس 308 در نه تیمار قرار گرفتند: تیمار اول: بدون پودر رزماری و ویتامین E، تیمار دوم: بدون ...

پایاننامه جهت دریافت مدرک کارشناسی ارشد (M.Sc.) رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام چکیده موضوع پرورش طیور برای تأمین بخشی از نیازهای تغذیهای جامعه، جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده و جامعه کنونی به درستی این جایگاه را مناسب تشخیص داده و هر روز رو به گسترش است. لذا تلاش هر چه بیشتر در بهبود کمیت و به ویژه درکیفیت این محصول استراتژیک از اهمیت خاصی برخوردار است. این آزمایش به ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته علوم بهداشتی در تغذیه چکیده فارسی زمینه: پروبیوتیک ها، باکتری‌های مفیدی می باشند که مانع از رشد میکروب‌ها و اتصال بین آنها با سطح مخاط روده می شوند و بنابراین در تعادل فلور روده نقش مفیدی دارند. در چندین پژوهش حیوانی، اثر پروبیوتیک‌ها بر کنترل قند خون، انسولین خون و به تاخیر انداختن بروز افزایش قند خون گزارش شده است. ولی مطالعات انسانی ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته تغذیه دام چکیده هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر سطوح مختلف بذر سیاه‌دانه بر عملکرد رشد، برخی از فاکتورهای خونی و پاسخ ایمنی در بلدرچین بود. بدین منظور 240 قطعه بلدرچین یک روزه در 4 تیمار و 4 تکرار و 15قطعه بلدرچین در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. گروه­های آزمایشی شامل تیمار شاهد(جیره پایه+0% سیاه‌دانه)، تیمار ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد(M.Sc)در رشته علوم دامی گرایش تغذیه دام چکیده این مطالعه به منظور مقایسه اثر سبوس برنج غنی‌سازی شده با پساب ماهی بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش و پاسخ ایمنی همورال 200 قطعه جوجه‌های گوشتی یک‌روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار‌های اول، دوم، سوم و چهارم ...

پایان نامه­ی کارشناسی ارشد در رشته­ی علوم دامی- فیزیولوژی دام چکیده اثر افزودن پودر تفاله خشک مرکبات بر عملکرد تولید مثلی مرغ­ های مادر گوشتی مسن با هدف بهبود کیفیت تخم­مرغ و نفوذ اسپرم به لایه فرا­ویتلین و افزایش باروری، تفاله خشک مرکبات به جیره مرغ­های مولد مسن سویه کاب 500 افزوده شد. شمار 36 قطعه مرغ مادر گوشتی سویه کاب 500 و 12 خروس هم­سویه آن­ها، در سن 65 هفتگی به شیوه ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد « M.Sc» در رشته علوم و صنایع غذایی چکیده روغن ها و چربی ها طی نگه داری در درجه حرارت های بالا اکسیده می شوند و کیفیت تغذیه ای آن ها کاهش می یابد.فرآیند اکسیداسیون روغن ها و چربی ها و تشکیل رادیکال های آزاد سبب ایجاد و پیشرفت سرطان می شود. با مصرف ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوه ها و سبزی ها مانند آلفا –توکوفرول ،گلوتاتیون،بتاکاروتن و ...

پایان­نامه برای دریافت درجه­ ی کارشناسی ارشد در رشته­ ی تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزش مقدمه امروزه رقابت شدیدی بین ورزشکاران در کشورهای مختلف برای کسب عنوان‌های قهرمانی در بازی‌های المپیک، جهانی و قاره‌ای وجود دارد و تلاش برای بهبود عملکرد ورزشکاران، دانشمندان علوم ورزشی را نیز به فعالیت بیشتر در این بخش واداشته و پژوهش در علوم ورزشی را فزونی بخشیده است. طی سالیان اخیر بررسی ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش:فیزیولوژی ورزشی چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش­های اجرا و نتایج به دست آمده) : هدف از این پژوهش، مطالعه اثر ترکیب تمرین مقاومتی و عصاره آبی خارخاسک بر آنزیم­های کبد در رت­های نر سالم بود و با توجه به اهداف و ماهیت پژوهش 90 رت نر در 10 گروه نه تایی با شرایط استاندارد 12 ساعت نور و 12 ساعت تاریکی همراه با آب و غذا به ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته علوم بهداشتی در تغذیه چکیده زمینه: مطالعات کلینیکی اخیر نشان داده اند که عصاره برگ کنگرفرنگی (سینارا اسکولیموس) اثر محافظت کنندگی بر کبد دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات درمانی کنگرفرنگی بر بیومارکر های کبدی در بیماران مبتلا به استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH) طراحی و انجام شد. مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 60 ...

ثبت سفارش