فهرست:
چکیده...................................................................................................................................................1
فصل اول:مقدمه
1-1-پیشگفتار......................................................................................................................................3
1-2-ویژگی های گیاه شناسی ذرت....................................................................................................4
1-3- انواع ذرت..................................................................................................................................7
1-4-1- مرحله رشد برگ...............................................................................................................11
1-4-2- دوره ی کاکل دهی یا گلدهی...........................................................................................12
1-4-3- دوره ی پر شدن دانه.........................................................................................................12
1-4-4- دوره ی خشک شدن دانه...................................................................................................13
1-5- نیاز گرمایی ذرت....................................................................................................................13
1-6- ویژگیهای زراعی و فیزیولوژیک ذرت...................................................................................14
1-7- عملیات کاشت ذرت...............................................................................................................16
1-7-1- زمان کاشت......................................................................................................................16
1-7-2- فاصله کشت......................................................................................................................16
1-7-3-عمق کاشت........................................................................................................................16
1-8- عملیات داشت.........................................................................................................................16
1-8-1- کولتیواتور و دندانه زدن....................................................................................................17
1-8-2- کنترل علف های هرز در ذرت.........................................................................................17
1-8-3- آبیاری...............................................................................................................................17
1-8-4- کوددهی............................................................................................................................17
1-9- برداشت ذرت..........................................................................................................................18
1-10-پرایمینگ بذر........................................................................................................................19
فصل دوم:بررسی منابع
2-1- نیتروژن...................................................................................................................................22
2-1-1- مشخصات نیتروژن............................................................................................................22
- میزان مناسب کود نیتروژنی برای گیاه ذرت.....................................................................23
2-2-پرایمینگ بذر............................................................................................................................24
2-2-1-فاکتورهای موثر در پرایمینگ بذر.....................................................................................24
2-2-1-1-درجه حرارت................................................................................................................24
2-2-1-2-مدت زمان پرایمینگ....................................................................................................24
2-2-1-3-خشک کردن بذر.........................................................................................................25
2-3-اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پرایمینگ............................................................................25
2-4- اثرات آناتومیکی و مورفولوژیکی پرایمینگ...........................................................................26
2-5- تاثیر هیدروپرایمینگ بر فعالیت های آنزیمی در زمان جوانه زنی...........................................26
2-6-تاثیر هیدروپرایمینگ بر رشد و عملکرد گیاه...........................................................................27
2-7-فواید پرایمینگ........................................................................................................................27
2-7-1-بهبود تغذیه گیاهان زراعی..................................................................................................27
2-7-2-افزایش مقاومت به آفات و بیماری ها................................................................................28
2-7-3-افزایش جوانه زنی و سبز شدن و یکنواختی در سبز شدن....................................................28
2-7-4- بهبود عملکرد در شرایط نامطلوب......................................................................................29
2-8-انواع پرایمینگ بذر...................................................................................................................29
2-8-1- هیدرو و هیدروترمال پرایمینگ........................................................................................29
2-8-2- اسموپرایمینگ...................................................................................................................31
2-8-3- هالو پرایمینگ..................................................................................................................32
2-8-4- ماتریک پرایمینگ............................................................................................................32
2-8-5- ترموپرایمینگ...................................................................................................................32
2-8-6- پرایمینگ با هورمون های رشد گیاهی..............................................................................33
2-8-7- بیوپرایمینگ......................................................................................................................33
2-9- پرایمینگ ذرت.......................................................................................................................34
فصل سوم:مواد و روش ها
3-1- زمان و محل اجرای آزمایش...................................................................................................37
3-2- موقعیت شهرستان شاهرود از نظر جغرافیایی............................................................................37
3-3- ویژگی های آب و هوایی.......................................................................................................37
3-4- خصوصیات خاک مزرعه مورد آزمایش..................................................................................38
3-5- بذر ذرت رقم دبل کراس 370...............................................................................................38
3-6- پرایمینگ بذر..........................................................................................................................39
3-7- اجرای طرح.............................................................................................................................39
3-7-1- مشخصات طرح آزمایشی...................................................................................................39
3-7-2- آماده سازی زمین و کوددهی............................................................................................40
3-8- عملیات داشت.........................................................................................................................41
3-8-1- آبیاری...............................................................................................................................41
3-8-2- مبارزه با علف های هرز و دفع آفات.................................................................................41
3-9- نمونه برداری و اندازه گیری ها...............................................................................................43
3-10- برآورد شاخص های رشد......................................................................................................44
3-10-1- شاخص سطح برگ (LAI)............................................................................................44
3-10-2- سرعت رشد محصول (CGR).......................................................................................45
3-10-3- سرعت رشد نسبی (RGR)............................................................................................45
3-10-4- سرعت جذب خالص (NAR).......................................................................................46
3-11- تجزیه و تحلیل اطلاعات.......................................................................................................46
فصل چهارم:نتایج و بحث
4-1- صفات مورفولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد......................................................................48
4-1-1- ارتفاع بوته.........................................................................................................................48
4-1-2- تعداد برگ در بوته............................................................................................................50
4-1-3- تعداد دانه در ردیف بلال...................................................................................................51
4-1-4- تعداد ردیف دانه در بلال...................................................................................................53
4-1-5- وزن هزار دانه....................................................................................................................53
4-1-6- عملکردبیولوژیک...........................................................................................................55
4-1-7- عملکرد دانه..................................................................................................................... 56
4-1-8- شاخص برداشت................................................................................................................59
4-1-9- درصد پروتئین...................................................................................................................60
4-2- شاخص های رشد....................................................................................................................62
4-2-1- شاخص سطح برگ (LAI)..............................................................................................62
4-2-2- سرعت رشد محصول (CGR)..........................................................................................65
4-2-3- سرعت رشد نسبی (RGR)..............................................................................................68
4-2-4- سرعت جذب خالص (NAR)..........................................................................................70
جمع بندی نتایج.................................................................................................................................74
...........................................................................................................................................76
....................................................................................................................................................77
Abstract........................................................................................................................................90
منبع:
اسدپور، ش و فیاض مقدم، ا. 1386. تاثیر تاریخ کاشت و سطوح مختلف نیتروژن روی کمیت و برخی خصوصیات مرتبط با کیفیت علوفه ای ذرت سیلوئی رقم سینگل کراس 704. مجله کشاورزی، ش1، صفحه 39-49.
اشرفی، انسیه و رزمجو، خورشید. 1388. اثر تیمارکردن بذر و رژیم آبیاری بر عملکرد، اجزای عملکرد و خصوصیات کمی و کیفی گلرنگ. 163 صفحه.
اصغرنیا، مسعود. 1390. مطالعه تاثیر کودهای ریزمغذی و زمان های مختلف مبارزه با علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت اسموپرایم. 121صفحه.
امام، ی. 1383. زراعت غلات. انتشارات دانشگاه شیراز. 175 صفحه
امام، ی. وم. نیک نژاد.1374. مقدمه ای بر فیزیولوژی عملکرد گیاهان زارعی (ترجمه). انتشارات دانشگاه شیراز.571 صفحه
بیکی، محمد عارف. عباس دخت، حمید. اصغری، حمید رضا. 1390. اثر پرایمینگ، عمق کاشت بذر و تقسیط کود نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای. 102 صفحه.
تاج بخش، م. 1375 ذرت (زراعت ، اصلاح ، آفات و بیماریهای آن). انتشارات احرار تبریز. 133 صفحه
توحیدی نژاد، ع. 1373. تاثیر مقادیر مختلف کود نیتروژنه و نحوه توزیع آن بر کمیت و کیفیت ذرت دانه ای و منحنی رشد آن در منطقه جیرفت، پایان نامه کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.
حق پرست تنها، م. ر. 1371. تغذیه و متابولیسم گیاهان. دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت.
حق نیا، غ. 1370. خاک شناخت. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
حمیدی، آ. خدابنده، ن. و دباغ محمدی نسب، ع. 1379. بررسی تاثیر تراکم های بوته و سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد دانه و برخی ویژگی های ظاهری در هیبرید ذرت. 31(3): 567-579.
خدابنده، ن. 1374 غلات. مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران 592 صفحه.
خواجه پور، م. 1380 اصول و مبانی زراعت. انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان 412 صفحه.
راشد محصل، م. ح، م. حسینی، م. عبدی. و ع. ملافیلابی. 1376. زراعت غلات. ترجمه و تدوین انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 406 صفحه
رستگار، م. ع، 1384. زراعت نباتات علوفه ای، انتشارات نورپردازان.
رستمی، مهدی. 1389. مقایسه تاثیر اسموپرایمینگ و هیدروترمال پرایمینگ بذر در سطوح مختلف فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت رقم سینگل کراس 704. 97 صفحه.
روضاتی، نفیسه سادات. 1390. بررسی تاثیر مدیریت مصرف کود اوره بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم زودرس ذرت. 105 صفحه.
زارعی، ع، م. 1372. کود شیمیایی نیتروژنه و فسفره در استان اصفهان. خلاصه مقالات سمینار ذرت دانه ای-وزارت کشاورزی.
زرین کفش، م. 1371. حاصلخیزی خاک و تولید. انتشارات دانشگاه تهران.
سالاردینی، ع. 1384. حاصلخیزی خاک، انتشارات دانشگاه تهران.
شمس آبادی، عباس و عباس دخت، حمید. 1390. بررسی تاثیر هیدروپرایمینگ، نیتروکسین و بیوفسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای. 91 صفحه.
شیرانی راد، ا. ح. 1379. فیزیولوژی گیاهان زراعی. موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران. 360 صفحه
صفدریان، مریم. موحدی دهنوی، محسن و رزمجو، خورشید.1387. بررسی نوع و میزان کود نیتروژن بر عملکرد و کیفیت ذرت علوفه ای رقم سینگل کراس 700. 75 صفحه.
ضیائیان، ع. م. لطف الهی، م. ج. ملکوتی. 1380. نقش مدیریت مصرف بهینه کود در افزایش عملکرد و بهبود عملکرد ذرت دانه ای در کشور، خاک و آب، جلد 12 شماره 14. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی.
کاظمی اربط، ح. 1378. زراعت خصوصی جلد اول (غلات). مرکز نشر دانشگاهی، 253 صفحه
کافی، م. لاهوتی، م. زند، ا. شریفی، ح و گلدانی، م. 1378. (ترجمه)فیزیولوژی گیاهی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. جلد اول، 256 صفحه.
کریمی، ه. 1383. گیاهان زراعتی. مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران. 714 صفحه
کوچکی، ع. راشد محصل، م. ح.، نصیری، م. و صدر آبادی، ر. 1370. مبانی فیزیولوژیکی رشد و نمو گیاهان زراعی. انتشارات آستان قدس رضوی. 404 صفحه
کوچکی، ع. و بنایان اول، م. 1373. فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 400 صفحه
کوچکی، ع. و سرمدنیا، غ. ح. 1385. فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 400 صفحه
مرادی، عصمت و عباس دخت، حمید. 1387. تاثیر سطوح مختلف کود نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای در شرایط هیدروترمال پرایم و عدم پرایم. 130 صفحه.
مشهدی، الهام و عامریان، محمد رضا. 1388. مطالعه تاثیر تلقیح بذر، پرایمینگ و سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای. 144 صفحه.
ملکوتی، م. ج. و م. نفیسی. 1369. مصرف کود در اراضی فاریاب و دیم. دانشگاه تربیت مدرس.
منصوری، پ. ابوطالبیان، م. ع. احمدوند، گ. و صباغ پور، س، ح. 1389.تاثیر پرایمینگ بذر در مزرعه و آبیاری تکمیلی بر سرعت سبز شدن، عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم نخود. یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی تهران.
نورمحمدی، ق. ع. سیادت و ع. کاشانی. 1380. زراعت (جلد اول:غلات). انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز.
Afzal, I., N.Ahmad., S.M.A.Basra., R.Ahmad and A.Iqbal.2002.Effect ofdifferent seed vigour enhancement techniques on hybrid maize(Zea maysL.). Pak. J. Agri. Sci. 39:109-112.
Aldesuquy, H. S. and A. H. A. Ibrahim. 2000. The role of shikmic acid in regulation of growth, transpiration, pigmentation, photosynthetic activity and productivity of vigna sinensis plants. Phyton. Horn. 40: 277-292.
Ali, S., Riza Khan, A., Mairaj, G. H., Arif, M., Fida, M. and Bibi, S. 2008. Assessment of different crop nutrient management practices for yield improvement. Aust. J. Crop Sci. 3: 150-157.
Andoh, H. and T. Kobata. 2002. Effect of seed hardening on the seedling emergence and alpha-amylase activity in the grains of wheat and rice sown in dry soil. Japan. J. Crop. Sci. 71: 220-225.
Ashraf, M., and Foolda, M. R. 2006. Pre-sowing seed treatment: A shotgun approach to improve germination, plant growth and crop yield under saline and non-saline conditions. Adv. Agron. 88: 223-271.
Ashraf, M. and A. Iram. 2002. Optimazation and influenceof seed priming with salts of potassium or calcium in two spring wheat cultivars differing in salt tolerance at the initial growth stage. Agrochimica. 46: 47-55.
Bahaskara Rao, K. V. and Charyulu, P. B. B. N. 2005. Evaluation of effect of inoculation of azospirillum on the yield of setario italica. African. J. Biotech. 4(9): 989-995.
Basra, A. S., S. Bedi and C. P. Malik. 1988. Accelerated germination of maize seeds under chilling stress by osmotic priming and associated changes in embryo phospholipids. Ann. Bot. 61: 635-639.
Basra, M. A. S. E. A. Ehsanullah, M. A. Warraich and I. afzal. 2003. Effect of storage on groth and yield of primed canola brassica napusi seed. Intern. J. Agric. Bio. 5: 117-120.
Bassetti P, Westgale ME. 1994. Floral asynchrony and kernel set in maize quantified by image analysis. Agron J 86: 699-703.
Bastia, D. K. Rout., S. K. Mohanty and A. M. Prusty. 1999. Effect of sowing date, sowing methods and seed soaking on yield and oil content of rainfed safflower grown in kalahandi, orisa. Indian. J. Agron. 44: 621-623.
Bechoux, N., G. Berneir and P. Lejeune. 2000. Environmental effects on the early stages of tassel morphogenesis in maize. Plant, Cell & Environment. 23(1): 91-98.
Bennett,M.A. and L. Jr.Waters. 1987. Seed hydration treatments for improved sweet maize germination and stand establishment.J. Amer.Soc.Hort.Sci.112:45-9.
Bennett, M., Fritz, V. A., and N. W. Callan. 1992. Impact of seed treatments on crop stand establishment. Hort Technol. 2: 345-349.
Bewley, J. D. and Black, M. 1994. Seeds: Physiology of development and germination plenum press, New York.
B. H. Nolte and R. D. Duvick, 1998, Economic Factors of Drainage Related to Corn Production, National Corn handbook, NCH-23.
Bourgne, S., Job, C., and Job, D. 2000. Sugarbeet seed priming: Solubilization of the basic subunit of 11-Sylobulin in individual seeds. Seed Sci Res. 10: 153-161.
Bradford, K. J. 1995. Water relation in seed germination. In seed development and germination (J. Kigel and G. Galili, Eds.), Pp. 351-396. Marcel Dekker Inc., Newyork.
Campbell, J. A., B. P. Naidu and J. R. Wilson. 1999. The effect of glycinebetaine application on germination and early growth of sugarcane. Seed. Sci. Technol. 27: 747-752.
Caseiro, R., M. A. Bennett and J. Marcos-Filho. 2004. Comparison of three priming techniques for onion seed lots differing in initial seed quality. Seed. Sci. Tech. 32(2): 365-375.
Chang, S. M. and Sung, J. M., 1998. Deteriorative changes in primed shrunken-2 sweet corn seed during storage. Seed Sci. Technol. 26, PP. 613-626.
Chen, P. C. and D. R. Pareddy. 1994. Morphology and development of the tassel and ear. In: M. Freeling and V. Walbot. (Eds.) The maize handbook. Springer-Verlag. Pp: 37-47.
Chhipa, B. R., Lal, P. and Paliwal, R. 1993. Effect of presoaking treatments on wheat grown on soils with graded levels of boron. J Indian Soci Sci. 41: 531-534.
Chilembwe, E., W. S. Castle. And D. J. Cantliffe. 1992. Grading, hydration and osmotically priming seeds of four citrus rootstocks to increase germination rate and seedling uniformity. J. Am. Soc. Hort. Sci. 1117. 368-372.
Chimenti, G., A. Pearson and J. Hall. 2002. Osmotic adjustment and yield maintenance under drought in sunflower. Field. Crop. Res. 75: 235-246.
Clark, L. J, W. R. Whalley. J. Ellis Jones. K. Dent., H. R. Rowse., W. E. Finch-savage., T. Gatasai., L. Jasi., N. E. Kaseke., F. S. Murungu., C. R. Riches and C. Chiduza. 2001. On-farm seed priming in maize: A physiological evaluation. seventh eastern and southern Africa regional maize conference. Pp. 268-273.
Cox, W.J., and D. J. R. Cherney. 2001. Row spacing, plant density and nitrogen effects on corn silage. Agron. J. 93: 597-602.
Dagdelen, N., E. Yilmaz, F. Sezgin, and T. Gurbuz. 2006. Water-yield relation and water use efficiency of cotton (Gossypium hirsutum L.) and second crop corn (Zea mays L.) in Western Turkey. Agr. Water Manage. 82: 63-85.
Das, J. C. and A.K. Choudhury. 1996. Effect of seed hardening, potassium fertilizer, and paraquat as anti-transpranton rainfed wheat. Indian J. Agron. 41: 397-400.
De Chandra, G. 1999. Fundamentals of Agronomy. Oxford. IBH. Pub. com. India.
Doebley, J. 2006. Unfallen grains. How ancient farmers turned weeds into crops. Science 312: 1318-1319.
Duvick, D. N. & Cassman, K. G. 1999. Post-green-revulution trends in yield potential of temperate maize in the north-central United States. Crop Science 39(6): 1622-1630.
E. F. Schulte, K. A. Kelling, 1998, Plant Analysis (corn), National Corn Handbook, NCH-46.
Eleiwa , M . E . 1989. Erects of prolonged seed soaking on the organic and mineral components of immature pods of soybeans . Egypt . J . Bot . 32 : 149 -160
Evan Peacock, Wendell R. Haag & Melvin L. Warren, Jr. 2005. Prehistoric decline in freshwater mussels coincident with the advent of maize agriculture.
FAO 2000 Tropical Maze . Improvement and production . Food and Agriculture Organization of the united nations production and protection series . no . 28.363 pp
Farooq , M . S . M . Basra . R . Tabassum and I . Afzal . 2006a . Enhancing the performance of detect seeded fine rice by seed priming . plant . prod . sci . 4: 446-456
Farooq, M. S., M. A. Basra and N. ahmad. 2007. Improving the performance of transplanted rice. By seed priming. Plant Growth Regul.
51:129-137.
Finch-Savage. W. E. a, Dent. K.C.,and L. J. Clark. 2004. Soak conditions and temperature following sowing influence the response of maize (Zea mays L.) seeds to on-farm priming (pre-sowing seed soak). Field Crops Research. 90: 361-374.
Foti, R., K. abureni., A. Tigere., J. Gotosa and J. Gere. 2008. The efficacy of different seed priming osmotica on the establishment of maize (Zea mays L.) caryopses. J.Arid. Environ. 72: 1127-1130.
Francis, A., Coolbear, P. 1988. Change in the fatty acid content of the lipid fraction of tomato seeds induced by ageing and/or low temperature presowing treatment. Seed Sci. Technol, 16: 87-95.
Frett, J. J., and Pill, W. G. 1995. Improved seed performance of four fescue species with priming. J. Turf. Mngmnt. 1:13-31.
Gardner, C. A., Bax, P. L. 1990.Response of corn hybrids to nitrogen fertilizer. Journal of production agriculture, 3: 39-40.
Georghiou. K., Thanos, C. A. and Passam, H. C. 1987. Osmoconditioning as a means of counteraction the ageing of pepper seeds during high temperature storage. Ann. Bot. 60: 279-285.
Gray, D., G. R. A. Steckel and Hands, L. J. 1990. Response of vegetable seeds to controlled hydration. Annals of Botany. 66:227-235.
Hanwey, J. J. 1992 how a corn plant develops. Iowa. Coop. Ext. Ser. Spec. Rep. 48.
Hardegree, S. P. 1994. Matric priming increases germination rate of Great Basin native perennial grasses. Agron. J. S. 289-293.
Harris, D., A. Joshi., P. A. Khan., P. Gothkar and P. S. Sodhi. 1999. On-farm seed priming in semi-arid agriculture: Development and evaluation in maize, rice and chickpea in India using participatory methods. Exp. Agric. 35: 15-29.
Harris, D., R. S. Raghuwanshi ., J. S. Gangwar., S. C. Singh., K. D. Joshi., A. Rashid and and P. A. Hollington. 2001. Participatory evaluation by farmers of ‘on-farm’ seedpriming in wheat in India, Nepal and Pakistan. Exp. Agric. 37(3): 403-415.
Harris,D.2006. Development and testing of ‘on-farm’ seed priming, adv. Agron.90,Pp. 129-178.
Harris, D., A. Rashid., G. Miraj, M. Arif and H. shah. 2007. On-farm seed priming with zinc sulphate solution a cost – effective way to increase the maize yields of resource poor farmers. Field. Crop. Res. 102(2): 119-127.
Harris, D., Breese, W. A., and Kumar Rao, J. V. D. K. 2005. The improvement of crop yield in marjinal environments using on-farm seed priming: Nodulation, nitrogen fixation and disease resistance. Austr. J. Agric. Res. 56(11): 1211-1218.
Harris, D., Rashid, A., Ali, S. and Hollington, P. A. 2004. On farm seed priming with maize in Pakistan. In: G. Srivinasan. Pp: 316-324.
Hu, Y. C., H. B. Shao, L. Y. Chu and W. Gang. 2006. Relationship between water use efficiency (WUE) and production of different wheat genotypes at soil water deficit. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces. 53: 271-277.
Huang, Y. M., H. H. Wang and K. H. Chen. 2002. Application of the seed priming treatments in spinach production. J. Chinese. Soc. Hort. Sci.48: 117-123.
Iqbal, Z., Furubayashi, A. and Fujii, Y. 2004. Allelopatic effect of leaf debris, leaf agueous extract, and rhizosphere soil of ophiopogon japonicus ker-gawler on the growth of plants. Weed Biology and management, 4: 43-48.
Jeff, Bennetzenard Sarah Hake. 2009. Handbook of maize.
Jenner , C . F . T. D Unglued and D . Aspin all . 1991. The physiology of starch and protain deposition in the endosperm of wheat . aust . J . plant physiol . 18:211-226.
J. L. Bennetzen and S. Hake, 2007. The future of maize, Springer Science 210:118-131.
Johansen, S. 2004. Improving micronutrient of various in the rice-wheat system in Nepal: Enrichment of legumes with boron and exploration of zinc redox chemistry in paddy rice soils. Pp. 165. Cornell University, Ithaca, NY.
Johnson, D. E.,Woperies, M. C. S., Mbodj, D., Diallo, S., Powers, S. and Haefele, S. M. 2004. Timing of weed management and yield losses due to weeds in irrigated rice in the sahel. Field Crops res., 85: 31-42.
Jones, M. J. 2003. Time of application of nitrogen fertilizer to maize of samara, Nigeria. Experimental Agriculture. 29(2): 113-120.
Jyotsna, V., and Srivastava, A. K. 1998. Physiological basis of salt stress resistance in pigeonpea. Plant Physiol. Biochem. 25: 89-94.
Kadiri, M. A. Hussaini. 1999.Effect of hardening pretreatments on vegetative growth, enzyme activities and yield of Pennisetum americanum and Sorghum bicolor. Global J. Pure Apple. Sci. S: 179-183.
Karbinio, T. and Cam, R. 1990. Seed priming with wheat in India. Crop Sci. 40: 116-121.
Kaya, M. D., G. Okcu., M. Atak., Y. Cikili and O. Kolsarici. 2006. Seed treatments to overcome salt and drought stress during germination in sunflower Eur. J. Agron 24: 291-295.
Khan, A. A. Maguire . J. D. Abawi. G. S. and Ilyas. S. 1992. Matriconditioning of vegetable seeds to improve stand establishment in early field planting. J. Amer. Soc. Hort. Sci. 117: 41-47.
Khanal, N., Joshi, D., Harris, D., and Chand, S. D. 2005. Effect of micronutrient loading, soil application, and foliar sprays of organic extracts on grain legumes and vegetable crops under marginal farmers conditions in Nepal. Pp: 121-1320
Kumar, A., Gangwar, J. S., Prasad, S. C., and Hariss, D. 2002. On farm seed priming increases yield of direct-sown finger millet in India. Int. Sorg. Mill. Newsletter. 43: 90-92.
Kumar Rao, J. V. D. K., Harris, D., Johansen, C., and Musa, A. M. 2004. Low cost provision of molybdenum to chickpeas grown in acid soils. Proceeding of the IFA International Symposium on Micronutrients, February 23-25, New Delhi, India, International Fertilizer Industry Association.
Lambert, R. J. Esgar, R. W. And Joos, D. K. 1999. Factors affecting the removal of soil nitrogen by corn hybrids. Illinois Fertilizer Conference 2000 Proceeding. Pp.68-75.
Lee. S . S . J. H. Kim .,S.B.Haong . S.H.Yuu and E. H. Park . 1998 . priming effects of rice seeds on seedling establishments under adverts soil conditions . Korean . J . Crop . Sci . 43 : 194-198.
Lejeune P, Prinsen, Els, Onchelen, Henry Van, and Bernier, G. 1998. Hormonal control of ear abortion in a stress-sensitive maize inbred. Functional Plant Boil. 25(4): 481-488.
Lejeune P, Bernier, G. 1996. Effect of environment on the early steps of ear initiation in maize. Plant Cell Environ, 19: 217-224.
Liptay, A., and Zariva, N. 1993. Testing the morphological aspects of polyethylene glycolprimed tomato seeds with proportional odds analysis. Hort Science. 28: 881-883.
Mehta .P. C. S. S. Puntamkar and S. P. Seth . 1979 . Effect of presoaking of seeds in different salts with varying concentration on the germination and yield of wheat grown on salinized . New . Agric . 6: 73-76.
Michel, B. and M. R. Kaufman. 1993. The osmotic potential of PEG 6000. Plant Physiol. 51: 914-916.
Mubshar, H., Farooq, M., Shahzad, M., Basra, A. and Ahmad, N. 2006. Influence of seed priming techniques on the seedling establishment, yield and quality of hybrid sunflower. Int J Agr Biol, 8: 14-18.
Mulimani, V. H. and S. Vadiraj. 1994. Changes in trypsin and chmotrypsin inhibitory activity on soaking of sorghum. Plant. Foods. Human. Nut. 46: 27-31.
Murungu . F. S. , C. chiduza . P. Nyamugafata . Nyamugafata ,, L .K . Clark and E . R. Whalley . 2004B .Effects of on-farm seed priming , on consecutive daily sowing occasions on the emergence and growth of maize in semi –arid Zimbawe . Field . Crop. Res .89: 49-57.
Murungu . F . S . P. Nyamugafata . C . Chiduza ., L . J . Clark and W .R . Whalley . 2005. Effects of seed priming and water potential on germination of cotton ( Gossypium hirsutum L .) and maize ( Zea mays L .) in Laboratory assays . S . Afr . J . plant . soil . 22(1) : 64-70.
Musa A .M .C . Johansen . , J . Kumar and D .Harris . 1999. Response of chickpea to seed priming in the high baring tract of Bangladesh . Intern . chickpea . pigeon pea .News . L . 6: 20-22
Musa . A . M. D . Harris . C . Johansen and J . kumar . 2001 . short duration chickpea to replace fallow after aman rice : the role of on – farm seed priming the high baring tract of Bangladesh . Exp . Agric . 37: 509-521.
Nascimento, W. M., Souzade, Aragao, F. A. 2004. Muskmelon seed priming in relation to seed vigour. Sci. 61: 114-117.
Nielsen, R. L. 2007a. Ear size determination in corn. Corny news network. Purdue Univ. (on-line)
Nielsen, R. L. 2003. Ear initiation & size determination in corn. Corny news network. Purdue Univ. (on-line)
OMAF(Ontario Ministry of Agriculture and Food). 1994. Field Crop Recommendations. Publication 296. Queens Printer for Ontario, Toronto, Ontario.
Osborne, S. L., Scheppers., J. S. Francis, D. D. and Schlemmer, M. R. 2002. Use of spectral radiance to in season biomass and grain yield in nitrogen and water-stressed corn. Crop. Sci. 42: 165-171.
Pajic, Z. 2007. Breeding of maize types with specific traits at the maize presearch institute, Zemun polje, Genetika, vol. 39, No. 2, 169-180.
Pan, R. and Y. Dong. 1998. Plant physiology. Pp. 106-117, Higher Education Press, Beijing.
Parera, C.A., and Cantlife, D. J. 1994. Presowing seed priming. Univ. Florida. J. Ser. No. R-03271 1109-1141.
Passam, H. C. and D. Kakouriotis. 1994. The effects of osmoconditioning on the germination, emergence and early plant growth of cucumber under saline conditions. Sci. Hort. 57: 233-240.
Patel, N. C. and Z. G. Patel. 1996. Performance of safflower under different irrigation scheduling in south Gujerat. Annual. Agric. Res. 14: 109-110.
Pill, W. G. and A. D. Necker. 2001. The effects of seed treatments on germination and establishment of Kentucky bluegrass (Poa Pratense L.). Seed. Sci. Technol. 29: 65-72.
Prioul,J. R., Reyys, A., and Schwebel-Dugue, N. 1990. Relationships between carbohydrate metabolism in ear and adjacent leaf during grain filling in maize genotypes. Plant Physiol. Biochem. 28: 485-493.
Rashid, A., D. Harris, P. A. Hollington and R. A. Khattak. 2002. On-farm seed priming: a key technology for improving the livelihood pf resource poor farmers on saline lands. Centre for arid zone studies. University of wales, UK.
Rashid, A., D. Harris, P. A. Hollington and M. Rafiq. 2004. Improving the yield of mungbean (vigna radiata) in the north west frontier province of Pakistan using on-farm seed priming. Exp. Agr. 40: 233-244.
Ritchie, S. W., J. J. Hanway, and G. O. Benson. 1992. How a corn plant develops (SP-48). Iowa State Univ.
Rood, S. B., R. I. Buzzell, D. J. Major and R. P. Pharis. 1990. Gibberellins and heterosis in maize: quantitative relationship. Crop. Sci. 30: 281-286.
Roy, N. K. Srivastava. 2000. Adverse effect of salt stress conditions on chlorophyll content in wheat leaves and its amelioration through pre-soaking treatments. Indian J. Agric. Sci. 70: 777-778.
Rush, C. M. 1991. Comparison of seed priming techniques with regard to seedling emergence and Pythium damping-off in sugar beet Phytopathology. 81, 878-882.
Saglam, S., Day, S., Kaya, G. and Gurbuz, A. 2010. Hydropriming increases germination of lentil under water stress. Not sci biol 2(2): 103-106.
Saha, R., A. K. Mandal and R. N. Basu. 1990. Physiology of seed invigoration treatments in soybean. Seed. Sci. Tech. 18: 269-276.
Sallam, H. A. 1999. Effect of some seed soaking treatments on growth and chemical components on faba bean plants under saline condition. Ann. Agric. Sci. (cario) 44: 159-171.
Scott. M. P, 2009. Transgenic maize: Methods and protocols. Pp. 265.
Sharma, A. K. and B. Saran. 1992. Effect of pre sowing soaking in NAA and GA on germination and seedling growth in black gram. New. Agric. 3: 21-24.
Sharma, J. J. and Thakur, D. R. 1995. Application on growth and yield of rainfed maize. Himachal Journal of Agricultural Research. 21: 1-2, 1-4.
Singh, J., Gill, S. S., and Sandhu, K. K. 1999. Improved performance of muskmelon seeds with osmoconditioning. Acta Agrobot. 52: 121-126.
Sivritepe, N., Sivritepe, A., and Eris, A. 2003. The effects of NaCl priming on salt tolerance in melon seedlings grown under salin conditions. Scientia Horticulture 97, 229-237.
Sprague, G.F. and Dudley, J.W. (eds). 1988. Corn and Corn Improvement, 3rd edition. Agronomy Monograph no. 18. WI, U.S.A. 986pp.
Strachan, Stephen D. 2004. Corn grain yield in relation to stress during ear development. Pioneer, a Du Pont Company. (On-line)
Subedi, K.D., and Ma,B.L. 2005. Seed priming does not improve corn yield in a humid temperate environment. Agron. J. 97: 211-218.
Tiryaki, I., A. Korkmaz, M. N. Nas, and N., Ozbay. 2005. Priming combained with plant growth regulators promotes germination and emergence of dormant Amaranthus cruentus L. seeds. Seed Sci. Technol. 33(3): 571-579.
Tollenaar, M. and Dwyer, L. M. Stewart D. W. 1992. Ear and kernel formation in maize hybrids representing three ecades grain yield improvement in Ontario. Crop. Sci. 32: 432-438.
Tollenaar, M. and Dwyer, L. M. 1999. Physiology of maize. In: D.L. Smith and C. Hamel (eds.). Crop Yield, Physiology and Process. Springer-Verlag. Pp 169-204.
Uhart, S. A. and Andrade, F. H. 1995. Nitrogendeficiency in maize: I. effects on crop growth, development, dry matter partitioning, and kernel set. Crop Sci 35: 1376-1383.
Venkatasubramanian, A. And R. Umarani. 2007. Evaluation of seed priming methods to improve seed performance of tomato, egg plant and chilli. Seed. Sci. Tech. 35: 487-493.
Walters, D. R., Paterson, L., Walsh, D. J. and Havis N. D. 2009. Priming for plant defense in barley provides benefits only under high disease pressure. Elsevier Ltd.
Warren, J. E. and M. A. Bennett. 1997. Seed hydration using the drum priming system. Hort. Sci. 32: 1220-1221.
Westerbergh, A. and J. Deebley. 2002. Morphological traits defining species differences in wild relatives of maize are controlled by multiple QTL. Evolution 56: 273-283.
Yardimicioglu, T. 1993. Maize response to nitrogen fertilizer. Institute Agronomique Mediterranean.
Zhiyuan cheng and Kent J. Bradford. 1999. Hydrothermal time analysis of tomato seed germination responses to priming treatments. Journal of Experimental Botany, Vol. 50, No. 330, pp. 89-99.