فهرست:
چکیده............................................ 9
فصل اول
مقدمه........................................... 10
1-1- کلیات و گیاهشناسی........................... 11
1-2-بیان مساله................................... 12
1-3- اهداف تحقیق.................................. 12
فصل دوم
بررسی منابع...................................... 13
2-1- اهمیت گل داوودی.............................. 14
2-2- عمر گلجایی گل داوودی........................ 14
2-3- انسداد آوندی................................ 14
2-4- ضدعفونی کنندهها............................. 14
2-5- پیشینه تحقیق................................. 15
2-5-1- نمکهای هیدروکسی کینولین.................... 15
2-5-2- اسانسهای گیاهی............................ 17
2-5-3- مس........................................ 17
2-5-4- هومیک اسید................................ 18
فصل سوم
مواد و روشها..................................... 19
3-1- مشخصات طرح.................................. 20
3-2- مواد گیاهی.................................. 20
3-3- معرفی تیمارها............................... 20
3-4- نحوه آماده سازی گلها......................... 20
3-5- اندازهگیری صفات............................. 21
3-5-1- طول عمر گلجایی............................ 21
3-5-2- درصد ماده خشک در پایان عمر گلجایی......... 21
3-5-3- کاهش مواد جامد محلول (درجه بریکس).......... 21
3-5-4- جذب محلول.................................. 21
3-5-5- کاهش وزن تر............................... 21
3-5-6- شمارش باکتری ساقه.......................... 21
3-5-7- شمارش باکتری محلول........................... 22
3-5-8- اندازهگیری رنگیزه کاروتنوئید گلبرگ......... 22
3-5-9- اندازهگیری کلروفیل a و b و کل برگها........ 22
3-5-10- اندازهگیری پروتئین گلبرگ.................. 22
3-5-11- اندازهگیری فعالیت آنزیم پراکسیداز........ 22
3-5-12- اندازهگیری فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز 22
3-6- تجزیه و تحلیل دادهها.......................... 22
فصل چهارم
نتایج............................................ 23
4-1- عمر گلجایی.................................. 25
4-2- شمارش باکتری محلول............................. 25
4-3- شمارش باکتری ساقه............................. 26
4-4- کاهش مواد جامد محلول (درجه بریکس)............ 27
4-5- جذب محلول.................................... 27
4-6- درصد مادهی خشک................................ 28
4-7- کاهش وزن تر................................... 29
4-8- کلروفیل کل................................... 29
4-9- پروتئین گلبرگ................................. 30
4-10- رنگیزه کاروتنوئید گلبرگ....................... 31
4-11- فعالیت آنزیم پراکسیداز..................... 31
4-12- فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز............ 32
فصل پنجم
بحث............................................... 33
5-1- بحث.......................................... 34
5-2- نتیجهگیری کلی............................... 38
5-3- پیشنهادات................................... 38
منابع
منبع:
ادریسی، ب. 1388. فیزیولوژی پس از برداشت گلهای بریده. انتشارات پیام دیگر. 150 صفحه.
ادریسی، ب. و کلایی، ع. 1383. بررسی اثر تیمارهای شیمیایی بر طول عمر و برخی صفات کیفی گلهای شاخه بریده رز و میخک و مقایسه اقتصادی آنها. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی.
ادریسی، ب.، حسن زاده، س.، نادریخواه، ن.، انصاری، ف. و عربی، ا. 1386. بررسی تأثیر محلولهای نگهداری بر افزایش طول عمر پس از برداشت و شکوفایی گل میخک. سمپوزیوم ملی راهکارهای بهبود تولید و توسعه صادرات گل و گیاهان زینتی ایران. صفحات 3 تا 9.
الله وردی زاده. ن. و نظری دلجو. م. 1393. تأثیر اسید هومیک بر شاخص های مورفوفیزیولوژیک، جذب عناصر غذایی و دوام عمر پس از برداشت گل شاخه بریده همیشه بهار (Calendula officinalis cv. Crysantha) در سیستم هیدروپونیک. مجله علوم و فنون کشت های گلخانه ای، سال پنجم، شماره هجدهم، صفحات 133 تا 142.
امیری. م.، عرب. م.، آزادگان. ب. و مطلبی. م. 1392. بررسی اثر هومیک اسید بر اجزاء عملکرد و دوام عمر گل شاخه بریده ژربرا. فصلنامه نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، سال یازدهم، شماره 42، صفحات 46 تا 49.
چیذری، ا.ح.، یوسفی، ع. و موسوی، ح. 1385. بررسی بازارهای هدف صادراتی گیاهان زینتی ایران. اقتصاد کشاورزی و توسعه، سال چهاردهم، شماره ۵۵.
حسن پور اصیل، م.، حاتم زاده، ع. و نخعی، ف. 1383. بررسی اثر دما و تیمارهای مختلف شیمیایی جهت افزایش طول عمر پژوهشنامه علوم کشاورزی، گل های بریده رز رقم ʼباکارʼ. جلد چهارم شماره 1. صفحات 121 تا 128.
حسینی درویشانی. س. ص. و چمنی. ا. 1392. بررسی امکان بهبود ماندگاری گل بریده رز رقم رد اولد با استفاده از برخی تیمارهای ارگانیکی و تیوسولفات نقره. مجله علوم باغبانی ایران، دوره 44، شماره 1، صفحات 31 تا 41.
خلیقی، ا. و شفیعی، م. 1379. بررسی اثر تیمارهای شیمیایی، حرارتی و مرحله برداشت بر روی طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریده میخک. مجله علوم کشاورزی ایران، جلد 31. شماره 1. صفحات 119 تا 125.
رستمی، ا. ع. و راحمی، م. 1390. افزایش عمر پس از برداشت گل بریده رز رقم ‘Sweat Water’ با کاربرد نانو ذرات نقره و تنظیم کننده رشد بنزیل آدنین. خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحات 2405 تا 2408.
روئین، ز. و حسنپور اصیل، م. 1390. تاثیر ترهالوز بر عمر گلجایی و روابط آبی گل بریده آلسترومریا. خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحات 2361 تا 2363.
سماوات، س. 1388. اثر پاشش هومیک اسید بر جذب عناصر، میزان پروتئین و خصوصیات پس از برداشت ژربرا رقم مالیبو . نشریه علوم باغبانی ایران، دوره 40، شماره 1. صفحات 25 تا 32.
صدیقی دهکردی، ف.، معلمی، ن. و همت زاده، ا. 1388. افزایش عمر گلجایی گلایول با استفاده از محلولهای نگهدارنده. ششمین کنگره علوم باغبانی ایران.
14. قاسمی قهساره، م. و کافی، م. 1384. گلکاری علمی و عملی. انتشارات گلبن. 335 صفحه.
15. کریمی، ه. 1385. فرهنگ رستنیهای ایران، جلد 3، 212 صفحه.
16. کمری شاهملکی. س.، پیوست. غ. و قاسم نژاد. م. 1391. تاثیر اسید هومیک بر صفات رویشی و عملکرد گوجه فرنگی رقم آیزابلا. نشریه علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، جلد 26، شماره 4، صفحات 358 تا 363.
17. مسکوکی، غ. و مرتضوی، س. ع. 1383. تأثیر اسانس های آویشن روی Aspergillus parasiticus و زنیان در کنترل رشد قارچ گلابی در سردخانه. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. جلد دوم. شماره هشت. صفحات 207 تا 214.
18. موسوی بزاز، آ.، تهرانی فر، ع. و نازدار، ط. 1390. تاثیر چند اسانس گیاهی جهت افزایش طول عمر گل بریده آلسترومریا ( Alestromeria peruviana). خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحات 2480 تا 2482.
19. میردهقان، س، ح.، زیدآبادی، س.، روستا، ح، ر. 1391. برهمکنش اسانس گیاهان دارویی با کلرید کلسیم و نیترات نقره بر خصوصیات کیفی و عمر گل جایی گل بریده رز. فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. جلد چهارم. شماره بیست و هشت. صفحات 669 تا 683.
20. نبی گل، ا. 1390. تاثیرساکارز، هیدروکسی کینولین سیترات وسولفات آلومینیوم بر تغییرات کربوهیدراتهای درونی وتولید اتیلن درطی عمر پس ازبرداشت گلهای شاخه بریده رز. هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران.
21. نبی گل، ا.، نادری، ر.، مصباح، ب. و کافی، م. 1385. افزایش عمر گلهای داودی (Chrysanthemum morifolum L.) با استفاده از محلولهای نگهدارنده و انجام بازبرش انتهای ساقه. مجلهی علوم و فنون باغبانی ایران، جلد هفت. شماره چهار. صفحات 207 تا 216.
22. نیکبخت. ع.، کافی. م.، بابالار. م.، اعتمادی. ن.، ابراهیم زاده. ح. و شیا. ی. 1386. اثر هومیک اسید بر جذب کلسیم و رفتار فیزیولوژیکی پس از برداشت گل ژربرا. مجله علوم و فنون باغبانی ایران جلد ۸ شماره ۴ صفحات ۲۳۷ تا ۲۴۸.
23. هادی زاده، م.، هنرور، م.، و بابادایی سامانی، ر. 1390. بهینه سازی فاکتورهای موثر بر عمر پس از برداشت گل لیسیانتوسو هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران.
24. هاشم آبادی، د. 1390. مقایسه ی نانوذرات نقره و تیوسولفات نقره روی کیفیت و عمر گلجایی گل بریده ی میخک رقم ‘تمپو’. گزارش نهایی طرح تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت. 101 صفحه.
25. همت زاده، ا.، صدیقی دهکردی، ف. و معلمی، ن. 1386. بررسی اثرات تراکم کاشت، زمان برداشت و محلول های نگهدارنده بر عمر گلجایی گل بریدنی گلایول رقم ‘کلوئه’ (Gladiolus grandiflorus cv. Chloe) مجله علمی کشاورزی، شماره 30(4)، صفحات 53 تا 66.
26. Adachi, M., Kawabata,S. and Sakiyama,R.1999. Changes in carbohydrate content in cut chrysanthemum (Dendranthema grandiflorum (Ramat) Kitamura) 'Shuhou-no-chikara' stems kept at different temperature during anthesis and senescence. J. Japan. Soc. Hort. Sci.68:505-512.
27. Ahmed, I., Joyce, D. C. and Faragher, J. D. 2011. Physical stem-end treatment effects on cut rose and acacia vase life and water relations. Postharvest Biol. Technol. 59: 258–264.
28. Anju, B., Tripathi, S. N., Sehgal, O. P. and Bhat, A. 1999. Effect of pulsing, packaging and storage treatmants on vase life of chrysanthemum cut flowers. Advances in Horticulture and Forestry. (Absrtact).
29. Bartoli, G.G., Guiamet , J.J. and Montaldi, E.R. 1996. Ethylene production and response to exogenous ethylene in senescing petals of Chrysanthemum morifolium RAM. cv. Uncei. Plant Sci. 124:15-21.
30. Borochov, A. and Woodson,R. 1989. Physiology and biochemistry of flower petal senescence. Hort Rev. 11: 15-43.
31. Bounatirou, S., Simitis, S., Miguel, M. G., Falerio, L., Rejeb, M. N., Neffati, M., Costa M. M., Figueiredo A. C., Barroso, J. G. and Pedro, L. G. 2007. Chemical composition antioxidant and antibacterial activities of the essential oils isolated from Tunisian Thymus capitatus Hoff. et link Food Chem. 105: 146-155.
32. Bradford, M. M. 1976. A rapid sensitive method for the quantitation of microprogram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Annual Biochemical, 72: 248-254.
33. Butt, S.J., 2005. Extending the vase life of roses (Rosa hybrida) with different Preservatives. International Journal of Agriculture and Biology, 7: 97-99.
34. Capdeville, G.D., Maffia, L.A., Finger, F.L. and Batista, U.G., 2003. Gray mold severity and vase life of rose buds after pulsing with citric acid, salicylic acid, calcium sulfate, sucrose and silver thiosulfate. Fitopatologia brasileira, 28(4): 380-385.
35. Chanasut, U., Rogers, H.J., Leverentz, M.K., Griffiths, G., Thomas, B., Wagstaff, C. and Stead, A.D.2003. Increasing flower longevity in Alstroemeria. Postharvest Biol. Technol., 29: 324-332.
36. Da Silva, H. C. M. 2003. The cutflower: Postharvest consideration. Online J. Biol. Sci. 3: 406-442.
37. Damunupola, J.W., Qian, T., Muusers, R., Joyce, D.C., Irving, D.E. and Van Meeteren, U., 2010. Effect of S-carvone on vase life parameters of selected cut flower and foliage species. Postharvest Biology and Technology, 55: 66-69.
38. Dole, J.M. and Wilkins, H.F. 1999. Floriculture: principles and species. Prentice Hall, inc. New jersey. 613p.
39. Eason, J. R., Morgan, E. R., Mullan, A. C. and Burge, G. K. 2001. Postharvest characteristics of Santonia ‘Golden Lights’ a new hybrid cut flower from Sandersonia aurantiaca_Littonia modesta. Postharvest Biol. Technol. 22: 93-97.
Giannopolitis, C. and Ries, N. 1977. Superoxide dismutases I: Occur-rence in higher plants. Plant physiol. 59:309-314.
40. Halvey, A.H. and Mayak,S.1979. Senescence and postharvest physiology of cut flowers. Hort.Rev. 1:204-234.
41. Hussein, H. A. A. 1994. Varietta response of cut flowers to different antimicrobial agents of bacterial contamination and keeping quality. Acta Hort. 368: 106-116.
42. Ichimura, K., Kojima, K. and Goto, R. 1999. Effects of temperature, 8-hydroxyquinoline sulphate and sucrose on the vase life of cut rose flowers. Postharvest Biology and Technology 15:33-40.
43. Majino, G. 1975. The healing hand: Man and wound in the ancient world. Harvard University Press, Cambridge.
38. Mazumdar, B.C. and Majumder, K. 2003. Methods on physcochemical analysis of fruits. University college of Agriculture, Calcutta University. 136-150
44. Mousavi Bazaz, A. and Tehranifar, A. 2011. Effect of ethanol, methanol and essential oil as novel agent to improve vaselife of Alstroemeria flowers J. Biol. Environ. Sci. 5: 41-46.
45. Nowak, J., Rudnicki, R.M. 1990. Postharvest Handling and storage of cut flowers, florist, greens and potted plants. Timber Press, Inc. Pp. 39-43.
46. Panou Filotheou, H., Bosabalidis, A. M. and Karataglis, S. 2011. Effect of copper toxicity on leaves of oregano (Origanum vulgave sub sp. ‘Hirtum’). Ann. Bot. 88: 207-274.
47. Petridou, M., C. Voyiatzi and Voyiatzis,D. 2001. Methanol, ethanol and other compounds retardleaf senescence and improve the vase life and quality of cut chrysanthemum flowers. Postharvest Biol. Tech., 23:79-83
48. Reddy, B. S., Single, K. and Single, A. 1995. Effect of sucrose, citric acid and hydroxy quinoline sulphate on postharvest physiology of tuberose. cv. ‘Single’. Advances in Agricultural Research in India. 3: 161-167.
49. Sharififar, F., Moshafi, M.H., Mansouri, S.H., Khodashenas, M. and Khoshnoodi, M. 2007. In vitro evaluation of antibacterial and antioxidant activities of the essential oil and methanol extract of endemic Zatoria multiflora Boiss. Food control. 18: 800-805.
50. Sharififar, F., Moshafi, M.H., Mansouri, S.H., Khodashenas, M. and Khoshnoodi, M. 2007. In vitro evaluation of antibacterial and antioxidant activities of the essential oil and methanol extract of endemic Zatoria multiflora Boiss. Food control. 18: 800-805.
51. Soad, M. M., Ibrahim, L., Taha, S. and Rawia, A. E. 2011. Extending postharvest life and keeping quality of gerbera cut flowers using some chemical preservatives. Journal of Applied Science Research. 7: 7233-7239.
52. Solgi, M., Kafi, M., Taghavi, T.S. and Naderi, R. 2009. Essential oils and silver nanoparticles (SNP)as novel agents to extend vase-life of gerbera (Gerbera jamesonii cv. ‘Dune’) flowers. Postharvest Biol. Technol., 53: 155-158.
53. Studenikina, F.G., Kosova, V.N., Denisova, V.P., 1993. Physicochemical properties and biological characteristics of some metals used in medica instruments. Biomed. Eng. 27, 281-284.
54. Van Doorn, W. G. and Parik, R. R. 1990. Hydroxyquinoline citrate and low pH prevent vascular blockage in stem of cut rose flowers by reducing the number of bacteria. J. Am. Soc. Hortic. Sci. 115: 979-981.
55. Van Leperen, W., J. Nijsse, C. J. Keijzer and U. van Meeteren. 2001. Induction of air embolism inxylem conduits of pre-defined diameter. J. Exp. Bot. 52:981-991.
56. Yen, J. Y., Yen, C. F., Chen, C. C., Chen, S. H. & Ko, C. H. 2007. Family factors of internet addiction and substance use experience in taiwanese adolescents. Cyberpsychology & Behavior,10 (3), 323-329.
57. Zevenhuizen, L.P.T.M., Dolfing, J., Eshuis, E.J., Scholten-Koerselman, I.J., 1979. Inhibitory effects of copper on bacteria related to the free ion concentration. Microb. Ecol. 5, 139-146.