فهرست:
چکیده
فصل اول: مقدمه
1-1- گل رز
1-1-1- گیاهشناسی و پراکنش اکولوژیکی گل رز
1-1-2- اهمیت اقتصادی و سطح زیر کشت گل رز
1-1-3- عوامل موثر در کاهش عمر پس از برداشت گل بریده رز
1-2- گل داودی
1-2-1- گیاهشناسی و پراکنش اکولوژیکی گل داودی
1-2-2- اهمیت اقتصادی و سطح زیر کشت گل داودی
1-2-3- عوامل موثر در کاهش عمر پس از برداشت گل بریده داودی
1-3- گل ژربرا
1-3-1- گیاهشناسی و پراکنش اکولوژیکی گل ژربرا
1-3-2- اهمیت اقتصادی و سطح زیر کشت گل ژربرا
1-3-3- عوامل موثر در کاهش عمر پس از برداشت گل بریده ژربرا
1-4- بیان مسئله و هدف از انجام تحقیق
فصل دوم: بررسی منابع
2-1- شرایط دوام گل
2-1-1- تامین آب
2-1-2- انسداد آوندی
2-1-2-1- انسداد آوندها توسط هوا
2-1-2-2- انسداد آوندها توسط میکروارگانیسمها
2-2- تیمار با ترکیبات تمدید کننده عمر گلجایی گلهای بریده
2-2-1- آب
2-2-2- آب آشامیدنی (شهری)
2-2-3- آب دیونیزه
2-2-4- آب مقطر
2-2-5- آب مغناطیسی
2-3- تحقیقات انجام شده در زمینه تاثیر آبهای مختلف روی عمر گلجایی و خصوصیات کیفی گلهای بریده
فصل سوم: مواد و روشها
3-1- مواد گیاهی
3-2- پیاده کردن طرح آزمایشی
3-3- سنجش و اندازهگیری عناصر آب
3-4- نحوهی آمادهسازی محلولها و انجام تیمارها
3-5- ارزیابی صفات
3-5-1- عمر گلجایی
3-5-2- ماده خشک
3-5-3- روند تغییرات جذب آب
3-5-4- روند تغییرات وزن تر
3-5-5- کاهش درجه بریکس (درصد ساکارز موجود در ساقه)
3-5-6- کاروتنوئید گلبرگ
3-5-7- اندازهگیری کلروفیل a، b و کل
3-5-8- پروتئین گلبرگ
3-5-9- فعالیت آنزیم پراکسیداز
3-5-10- پراکسیده شدن لیپیدها (مالوندیآلدئید)
3-6- تجزیه و تحلیل دادهها
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- عمر گلجایی
4-2- روند تغییرات جذب آب روز سوم، ششم و آخر
4-3- روند تغییرات وزن تر روز اول، سوم، ششم و آخر
4-4- کاهش وزن تر
4-5- درصد ماده خشک
4-6- کاهش درجه بریکس
4-7- کاروتنوئید گلبرگ
4-8- شاخص کلروفیل b, a و کل
4-9- پروتئین گلبرگ
4-10- آنزیم پراکسیداز
4-11- مالون دی آلدئید
بحث
نتیجهگیری نهایی
پیشنهادها
منابع
منبع:
ادریسی، ب. 1388. فیزیولوژی پس از برداشت گلهای شاخه بریده. انتشارات پیام دیگر. 150ص.
اعتمادی، ن. و شمس، م. 1390. تاثیر زمانهای مختلف برداشت در روز روی عمر پس از برداشت گل ژربرا. هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، 17-14 شهریور 1390، ایران- دانشگاه صنعتی اصفهان. صفحه 2306 تا 2309.
افشاری، ا.، محمدی، ج.، مرتضوی، س. ن. و مهدوی، ن. 1390. بررسی اثر کیفیت آبهای مختلف بر ماندگاری ارقام مختلف گل بریده لیلیوم رقم ‘Royal Trinty’. اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی. دانشگاه زنجان.
بنائی محمدی، و.، مسیحا، س، ناظمیه، ع. و ولیزاده، م. 1377.تاثیر غلظتهای مختلف NAA و IBA در ریشهزایی قلمههای علفی رز. پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه تبریز. 75 صفحه.
بینام. 1389. آمارنامه وزارت جهاد کشاورزی. انتشارات وزارت جهاد کشاورزی، معاونت برنامهریزی و اقتصادی، دفترآمار و فناوری اطلاعات. 375 صفحه .
پیشکاری، ن.، محمدی، ج.، مرتضوی، س. ن. و عمو زاده، د. 1390. بررسی اثر کیفیت آبهای مختلف بر میزان ماندگاری سه رقم رز شاخه بریده در زنجان. اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی. دانشگاه زنجان. 4 صفحه.
خلیقی، ا. 1389. گلکاری (پرورش گیاهان زینتی). انتشارات روزبهان. 392 صفحه.
خوشخوی، م. (ترجمه). 1387. ازدیاد نباتات (مبانی و روشها، جلد اول). انتشارات دانشگاه شیراز. 428صفحه.
رستمی، ا. ع. و راحمی، م. 1390. افزایش عمر پس از برداشت گل بریده رز رقم ‘Sweat Water’ با کاربرد نانو ذرات نقره و تنظیم کننده رشد بنزیل آدنین. خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 2405 تا 2408 .
شیراوند، د. و رستمی، ف. 1388. بذرگیری و تغییرات ژنتیکی در پرورش گلهای زینتی و شاخه بریدنی. انتشارات سروا. 206 صفحه.
صفا، ز.، هاشمآبادی، د.، کاویانی، ب. و صفا. ف. 1392. تاثیر نانوذرات نقره و کلروفنول بر خصوصیات پس از برداشت گل بریدنی ژربرا رقم ‘بالانس’ (Gerbera jamesonii L. cv ‘Balance’). خلاصه مقالات هشتمین کنگره علوم باغبانی ایران، شهریور 1392، ایران- دانشگاه بوعلی سینای همدان. صفحه 233.
عبدالله زاده، ع.، بهروزنام، ب. و صادقی، ح. 1390. بررسی اثر دما و تیمارهای مختلف شیمیایی جهت افزایش طول عمر گل های شاخه بریده رز رقم ‘Dolce Vita’ . خلاصه مقالات هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران، صفحه 2240 تا 2442 .
علیزاده، ا.، افشین، س. و دانش، ش. 1392. تعیین و پهنهبندی حریم بهداشتی چاههای آشامیدنی مشهد. فصلنامه تحقیقات جغرافیایی. شماره 92. صفحه 109 تا 128. www.SID.ir.
کلاتهجاری، س.، خلیقی، ا.، مرادی، ف. و فتاحی مقدم، م. ر. 1387. اثر سایتوکینینها، ساکارز و 8 - هیدروکسی کینولین سولفات بر کیفیت و طول عمر گلهای شاخه بریده رز رقم ‘ردگانت’. مجله علوم باغبانی ایران. دوره 39، شماره 1، صفحه 125 تا 135.
معماران کاشانی، م. و نادری، ر. 1375. اهمیت اقتصادی گل بریده. چکیده مقالات اولین کنگره علوم باغبانی، 24-27 شهریور 75. کرج- ایران، ص 87.
مرتضوی، ، ن.، جزقاسمی، س. و نقیلو. س. 1386. تاثیر تمارهای شیمیایی بر کاهش نیاز به برش مجدد انتهای گل شاخه بریده ژربرا رقم میکس. سمپوزیوم ملی راهکارهای بهبود تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی ایران.
نبیگل، ا.، نادری، ر.، بابالار، م. و کافی، م. 1385. تاثیر برخی تیمارهای شیمیایی و انبار سرد بر روی ماندگاری گل بریدهی داودی. بانک مقالات فارسی، مقالهی شمارهی 511.
هاشم آبادی، د.، مستوفی، ی.، کاشی، ع.، معماریانی، م.، شفیعی، م. ر. و باقری مرندی، غ. 1386. بررسی اثر پیش تیمار 1-MCP (1- متیل سایکوپروپن) در به تاخیر انداختن پیری گل بریدنی میخک (Dianthus caryophyllus) رقم تمپو. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، شماره 8، صفحه 13تا20.
ویکیپدیا. 1392. آب یونزدوده. www. Wikipedia.org.
Alaey, M., Babalar, M., Naderi, R. and kafi, M. 2011. Effect of pre and postharvest salicylic acid treatment on physio- chemical attributes in relation to vase- life of rose cut flowers. Postharvest Biol. Technol. 61: 91-94.
Chanasut, U., Rogers, H. J., Leverentz, M. K., Griffiths,G., Thomas, B., Wagstaff, B. and Stead, A. D. 2003. Increasing flower longevity in Alestromeria. Postharvest Biol.Technol., 29:324-332.
Da Silva, J. A. T. 2003. The cut flower: postharvest considerations. Online J. Biol. Sci. 3: 406-442.
Elgimabi, M. N. and Ahmed, O. K. 2009. Effects of bactericide and sucrose pulsing on vase life of rose cut flowers (Rosa hybridaL.). Botany Research International. 2(3): 164-168.
Gast Karen, L. B. 1997. Postharvest handling of fresh cut flowers and plant material. Cooperative Extension Service, Kansas State University(KSU).
Halevy, A. H. and Mayak, S. 1981. Senescence and postharvest physiology of cut flowers, Part 2. Hortic. Rev. 3: 59–143.
He, S., Joyce, D. C., Irving, D. E. and Faragher, J. D. 2006. Stem end blockage in cut Gervillea ‘CrimsoYullo’ in inflorescences. Postharvest Bio. Technol., 41:78-84.
Heath, R. L. and Parker, L. 1968. Photoperoxidation in isolated chloroplasts: I. kinetics and stiochiometry of fatty acid peroxidation. Arch of Biochem and Biophys. 125: 189-198.
Hershey David, R. 1993. Evaluation of irrigation water quality. American Biology Teacher, Vol. (55) No. 4: Page 226.
In, B. C., Motomura, S., Inamoto, K., Doi, M. and Mori, G. 2007. Multivariente analysis of realation between preharvest environmental factors, postharvest morphological and physiological factors and vase life of cut asomi red roses. Japanese Society for Horticultural Science. 76: 66-72.
Mahdavi , B. 2007. Studies on dry cool stronge and pulsing treatments in gerbera (Gerbera jamesonii Hook) cut flowers for export. Master of Science Thesis. Department of Horticulture College of Agriculture , Dharwad University of Agricultural Sciences, 108 Pages.
Mazumdar, B. C. and Majumdar, K. 2003. Methods on physicochemical analysis of fruits. www. Sundeepbooks.com. 187p.
Mcglasson, W. B., Poovaiah, B. and Dostal, H. C. 1975. Ethylene production and respiration in aging leaf segments and in disks of fruit tissue of normal and mutant tomatoes. Plant Physiology, 56: 547-552.
Mortazavi. S., Naderi, N., Khalighi, R., Babalar, A. and Allizade, M. 2007. The effect of cytokinin and calcium on cut flower quality in rose (Rosa hybrida L.) cv.‘ Illona’ . Journal of Food, Agriculture and Environment JFAE, Print ISSN: 1459-0255.
Nell, T. and Reid, M. S. 2000. Keys to fresh cut flower longevity. http://www.endowment.org/.
Reid, M. S. 2009. The commercial storage of fruit, vegetables and florist and nursery stocks. USDA Handbook 66.pp 36.
Shahri, W. and Tahir, I. 2011. Flower senescence-strategies and some associated events. The Botanical Review, 77: 152-184.
Staby, G. L. and Erwin, T. D. 1978. Water quality, preservative, grower source and chrysanthemum flower vase life. Hort. Science, 13, 185–187.
Staden, O. L. and Molenaar, W. H. 1975. Invloed verschillend leiding water op vaasleven van snijbloemen. (The effect of different tap waters on the vase life of cut flowers.).Vakbl. Bloemist. 30 (42): 21.
Sujatha, A., Singh, V. and Sharma, T. V. 2003. Effects of chemical preservatives on enhancing vase life of gerbera flowers. Journal of Tropical Agriculture. 41:56-58.
Van Doorn, W. G. 1997. Water relation of cut flower. Hort. Rev., 18:1-85.
Van Doorn, W. G. 2001. Categories of petal senescence and abscission: a re-evaluation. Annals of Botany, 87:447–456.
Van Meeteren, U., Van Gelder, H. and Van Ieperen, W. 1999. Reconsidration of the use of deionized water as vase water in postharvest experiments on cut flowers. Postharvest Biology and Technology, 17: 175-187.
Wasea, A. and Asrar, A. 1998. Effect of using different water types in riyadh district on the keeping quality of cut roses. J. King Saudi University, Vol. 10, Agric, Sci. (1), pp:101-105.
Waters, W. E. 1968. Relationship of water salinity and fluorides to keeping quality of chrysanthemum and gladiolus cut flowers. Proc. Am. Soc. Hortic. Sci. 92, 633–640.
Webber. T. 1969. Damage to plants and flowers by fluoridated tap water. Fluoride Damage to Gladioli Cuttings, No.1.
Yamada, T., Takatsu, Y., Manabe, T., Kasumi, M. and Marubashi, W. 2003. Suppressive effect of trehalose on apopotic cell death leading to petal senescence in ethylene- insensitive flowers of gladioulus. Plant Science., 164: 213-221.