پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین

word 14 MB 32144 137
1392 کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک
قیمت قبل:۷۲,۴۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۳۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه ارشد جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد

    چکیده

    در سال­های اخیر، پیشرفت­های گسترده­ای در زمینه­ی سنسورهای تصویر و سیستم­های تصویربرداری دیجیتال صورت گرفته­است، اما هنوز محدودیت­های تئوری و عملی بر روی وضوح تصاویر گرفته شده با این دوربین­ها اثر می­گذارد. تکنیک­های فراتفکیک­پذیری (سوپر رزولوشن) به منظور غلبه بر این محدودیت­ها در سال­های اخیر گسترش یافته­اند. این تکنیک­ها با استفاده از یک و یا چند تصویر کم وضوح، تصویری با وضوح بالاتر ایجاد می­کنند. کارهای اخیر در زمینه­ی فراتفکیک­پذیری (که اغلب بر روی تصاویر خاکستری متمرکز شده­است)، به منظور کاهش پیچیدگی محاسباتی و افزایش مقاومت در برابر خطاهای مدل­سازی و نویز انجام شده­است. از سویی دیگر، روش­های موزائیک­ زدایی متعددی به منظور کاهش مصنوعات رنگی، که در نتیجه­ی استفاده از دوربین­های تک CCD است، مطرح شده­است.

    در این پایان­نامه، با استفاده از روش­های آماری در پردازش سیگنال، چارچوب مقاومی را برای ترکیب تصاویر کم وضوح به منظور ایجاد تصویری با وضوح بالا پیشنهاد می­دهیم. در این روش، با استفاده از معیار مقاوم به خطا در تابع هدف و تطبیق فرآیند تخمین برای هر تصویر کم وضوح متناسب با دقت پارامترهای مدل و سطح نویز آن، بازسازی مقاومی را ایجاد نموده­ایم. همچنین با تعمیم این روش در حوزه­ی رنگ، و ادغام فرآیند تفکیک­پذیری و دموزانیک تصویر، توانسته­ایم علاوه بر افزایش وضوح تصاویر رنگی، موزائیک زدایی تصویر را نیز به طور همزمان انجام دهیم. آزمایش­های انجام شده نیز عملکرد خوب الگوریتم پیشنهادی را در مقابل نویز و خطا تصدیق می­کند.

    واژه‌های کلیدی:

    فرا تفکیک­ پذیری، ثبت تصاویر، تخمین-M، تنظیم کننده، موزائیک زدایی تصویر، فیلتر رنگی.

     

    1مقدمه

    استفاده از فیلم­ها و تصاویری با قدرت تفکیک­پذیری بالا، در اکثر کاربردهای الکترونیکی مورد نیاز است. تمایل برای استفاده از تصاویری با وضوح بالا از دو زمینه اصلی نشات می­گیرد: بهبود اطلاعات تصویری برای تفسیر انسان؛ و کمک به درک دستگاه­های خودکار. وضوح تصویر، جزئیات موجود در تصویر را توصیف می­کند. در وضوح بالاتر، جزئیات تصویر بیشتر است. وضوح یک تصویر دیجیتال را می‌توان در بسیاری از زمینه های مختلف طبقه بندی کرد: وضوح پیکسلی، وضوح فضایی، وضوح طیفی، وضوح زمانی و وضوح رادیومتری [1]. در این پایان­نامه، مباحث در حوزه­ی وضوح فضایی مطرح می­شود.

         وضوح فضایی: یک تصویر دیجیتال از عناصر تصویر کوچکی به نام پیکسل ساخته شده است. وضوح فضایی، به تراکم پیکسل­ها در یک تصویر اشاره دارد و معیار سنجش آن پیکسل در واحد سطح است.

         شکل 1-1 آزمون کلاسیک برای تعیین وضوح فضایی یک سیستم تصویربرداری را نشان می‌دهد. وضوح فضایی تصویر ابتدا توسط حسگرهای تصویربرداری و یا دستگاه اکتساب تصویر محدود می­شود. در دوربین دیجیتال، تصویربرداری بر روی فیلم صورت نمی‌گیرد بلکه توسط یک حسگر حساس (دستگاه جفت‌کننده­ی بار (CCD) [1] یا نیم‌رسانای اکسید فلزی مکمل (CMOS) [2] ) انجام می‌پذیرد. این حسگرها معمولاً در یک آرایه دو بعدی، برای گرفتن سیگنال تصویر دو بعدی مرتب شده­اند. در وهله اول، اندازه حسگر و یا به طور معادل تعداد عناصر حسگر به ازای هر واحد سطح، وضوح فضایی تصویر را تعیین می­کند. حسگرها با تراکم بالاتر، وضوح فضایی بیشتری را برای سیستم تصویربرداری ممکن می­سازد. سیستم تصویربرداری با آشکارسازهای ناکافی، تصاویری کم وضوح با اثرات بلوکی ایجاد می­کند که ناشی از فرکانس پایین نمونه برداری فضایی است. تلاش‌های بسیاری جهت افزایش وضوح تصاویر دیجیتالی صورت گرفته­ است، که به دو بخش کلی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری قابل تقسیم بندی می‌باشند.

    شکل 1-1  الگوی وضوح USAF 1951، آزمونی کلاسیک، که برای تعیین وضوح سیستم و حسگرهای تصویربرداری استفاده می­شود [3].

     در بخش سخت‌افزاری با هرچه غنی­تر نمودن تعداد پیکسل‌های موجود بر روی حسگرهای دوربین‌های دیجیتالی در واحد سطح، می‌توان درجه تفکیک تصویر را افزایش داد. بعلاوه، با هرچه کوچکتر نمودن سلول‌های حسگرهای دوربین‌های دیجیتالی، مقدار نور مؤثر دریافت شده توسط هر سلول، کاهش می‌یابد؛ البته می‌توان با ایجاد شبکه‌ای از عدسی‌های محدب بر روی لایه فوقانی سلول‌های حسگر، مقدار نور مؤثر دریافتی توسط هر سلول حسگر را افرایش داد. لیکن به دلیل وجود تعداد بسیار زیاد سلول‌های حسگر، نویز ضربه ای ناشی از قطع و وصل جریان در درون این شبکه سلولی، همچنان وجود داشته و عامل مؤثری جهت کاهش کیفیت تصویر نهایی می‌گردد[2].

         در حالی که وضوح فضایی تصویر توسط حسگرهای تصویر محدود می­شود، جزئیات تصویر (باندهای فرکانس بالا) نیز به دلیل تاری لنز (مرتبط با تابع نقطه گستر حسگر)، اثرات انحراف لنز، انکسار روزنه و تاری نوری با توجه به حرکت، محدود می­شوند. بنابراین روش سخت‌افزاری جهت رسیدن به تصاویری با کیفیت و وضوح بالاتر، بسیار پرهزینه و عملاً تا حدی غیر ممکن می‌باشد و معمولاً نمی‌توان از حد معینی، بدلیل محدودیت‌های تکنیکی موجود در تکنولوژی ساخت مدارات مجتمع، فراتر رفت. علاوه بر هزینه، وضوح یک دوربین نظارتی نیز به علت سرعت دوربین و سخت افزار ذخیره سازی محدود شده است. در بعضی موارد دیگر مانند تصاویر ماهواره­ای، استفاده از حسگرهای وضوح بالا به دلیل محدودیت‌های فیزیکی آن دشوار است.

    استفاده از روش نرم‌افزاری، جهت پذیرش خرابی­های تصویر و استفاده از پردازش سیگنال در پس پردازش عکس­های گرفته شده، به منظور تعامل بین هزینه­های محاسباتی با هزینه­های سخت افزاری، مطرح می‌گردد. روش­های نرم افزاری از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می‌باشد و امکان تولید تصویری با وضوح بالاتر توسط همان دوربین‌های تصویربرداری دیجیتالی کم وضوح را فراهم می­آورد.

    یکی از تکنیک‌های مطرح شده در بعد نرم‌افزاری، جهت افزایش کیفیت تصویر چه از لحاظ تعداد پیکسل‌ها و چه از لحاظ کاهش مقدار نویز، تکنیک فراتفکیک پذیری (SR)[3]می‌باشد. این تکنیک از لحاظ نامگذاری بدلیل آنکه قادر خواهیم بود از محدوده توانایی سیستم تصویر برداری فراتر رویم، فرا تفکیک پذیری نامیده می‌شود، و عمدتا به دو گروه روش­های مبتنی بر یادگیری و روش­های مبتنی بر بازسازی چند فریمی تقسیم می­شوند [4]. در روش­های مبتنی بر یادگیری، تنها از یک تصویر کم وضوح (LR)[4] برای ایجاد تصویری با وضوح بالا (HR)[5]  استفاده می­شود. این رویکرد، زیر گروهی از روش های یادگیری ماشین است. برخی از روش­های پیشنهادی در این حوزه در [10-4] آورده شده است. گروه بعدی، روش­های مبتنی بر بازسازی چندفریمی است که تمرکز ما در این پایان نامه بر روی این دسته از تکنیک­ها می­باشد.

    در تکنیک‌های فراتفکیک­پذیری چند فریمی، تلفیق چندین تصویر با وضوح پائین­تر باعث تولید تصویر نهایی با وضوح بالاتر می‌گردد. این فرآیند موجب بازسازی اجزای فرکانس بالا و حذف خرابی­هایی که به علت تصویربرداری با دوربین کم وضوح ایجاد شده است، می­شود. ایده اصلی در تکنیک­های فراتفکیک پذیری چند فریمی، ترکیب اطلاعات غیر زائد موجود در فریم‌های کم وضوح برای تولید یک تصویر با وضوح بالا است [3]. روشی که به طور تنگاتنگ باSR  مرتبط است رویکرد درون‌یابی تصویر می­باشد، که می‌تواند برای افزایش اندازه تصویر مورد استفاده قرار گیرد. اما، از آنجا که هیچ اطلاعات اضافی ایجاد نمی­شود، کیفیت درون‌یابی تک تصویر با توجه به ماهیت بدحالت[6]  مسئله، بسیار محدود است، و اجزای فرکانسی از دست رفته را نمی­تواند بازیابی کند. اما در زمینه SR، مشاهدات متعدد کم­ وضوح برای بازسازی در دسترس هستند. اطلاعات غیر زائد موجود در این تصاویرکم وضوح، به طور معمول توسط جابجایی­های در حد کسری از واحد پیکسل، که بین این تصاویر اتفاق می­افتد، ایجاد می­شود. این جابجایی­های در حد کسری از واحد پیکسل ممکن است به دلیل حرکات غیر کنترل شده بین سیستم تصویربرداری و صحنه رخ دهد، به عنوان مثال، حرکت شی؛ و یا بعلت حرکات کنترل شده، مانند سیستم تصویربرداری ماهواره ای در مدار زمین که با سرعت و مسیر از پیش تعریف شده در حال حرکت است.

    هر فریم کم وضوح، مشاهده اعوجاجی از صحنه واقعی است. فراتفکیک­پذیری تنها در صورتی که حرکت در حد کسری از واحد پیکسل بین این فریم وضوح پایین وجود داشته باشد، امکان پذیر است.

    Abstract   

              

                 Theoretical and practical limitations usually constrain the achievable resolution of any imaging device. Image super-resolution (SR) reconstruction is the process of generating an image at a higher spatial resolution by using one or more low-resolution (LR) inputs from a scene. The early works on super-resolution (often designed for grayscale images), although occasionally mathematically optimal for particular models of data and noise, produced poor results when applied to real images. On another front, single frame demosaicing methods developed to reduce color artifacts, often fail to completely remove such errors.

                 In this thesis, we use the statistical signal processing approach to propose an effective framework for fusing low-quality images and producing higher quality ones. In our proposed method, the objective functional is formed by an adaptive strategy depending on the accuracies of the estimated low resolution image observation models. This strategy serves to adaptively weight low-resolution images according to their reliability and can add robustness in practical implementation of super-resolution. Also, extending this method to RGB field, we proposed an adaptive robust hybrid method of super-resolution and demosaicing, which increases the spatial resolution and reduces the color artifacts of a set of low-quality color images. Experimental results on synthetic and real data sets confirm the effectiveness of our methods.

     

     

     Key Words: Super-resolution, Registration, M-estimation, Regularization, Demosaicing, Color filter array.

  • فهرست:

    1    ‌ فصل اول  مقدمه. 1

    1‌.1‌   فراتفکیک­پذیری به عنوان یک مسئله معکوس.... 7

    1‌.2‌   فصل بندی پایان نامه. 10

    2    فصل دوم مرور کارهای گذشته. 13

    2.1‌   مدل سیستم عکسبرداری.. 14

    2‌.2‌   فراتفکیک پذیری در حوزه فرکانس.... 16

    2‌.3‌   روشهای حوزه فضایی.. 18

    2‌.3‌.1‌   درونیابی- بازسازی: روشهای غیرتکراری.. 19

    2‌.3‌.2‌   روش های آماری.. 21

    2.3.2.1‌  حداکثر احتمال.. 23

    2‌.3‌.2‌.2‌   حداکثر احتمال پسین... 25

    2.3.2.3‌  بازنشانی- MAP توام. 27

    2‌.3‌.3‌   رویکرد طرح­ریزی بر روی مجموعه­های محدب.. 28

    2.3.4‌  رویکرد ترکیبی  ML-POCS. 30

    3   فصل سوم ارتقاء وضوح تصاویر خاکستری.. 31

    3.1‌   ترکیب تصاویر کم وضوح مبتنی بر تخمین- M... 32

    3‌.1‌.1‌   چارچوب تخمین M... 32

    3‌.1‌.2‌   ترکیب تصاویر مبتنی بر تخمین Half-Quadratic. 40

    3‌.1‌.2‌.1‌   محاسبه پارامتر a مطابق با دقت هر فریم.. 42

    3‌.1‌.3‌   تنظیم کننده­ها 45

    3‌.2‌   روش پیشنهادی جهت ارتقاء وضوح.. 49

    3‌.3‌   آزمایش­ها 50

    3‌.3‌.1‌   بررسی روش­های متفاوت بازسازی و تاثیر تنظیم کننده­ها 51

    3‌.3‌.2‌   ارزیابی عملکرد الگوریتم پیشنهادی در مقابل خطای ثبت... 52

    3‌.3‌.3‌   ارزیابی استحکام روش پیشنهادی در مقابل پرتی­ها 54

    3‌.3‌.4‌   پیاده­سازی روش پیشنهادی روی تصاویر واقعی.. 55

    4   فصل چهارم ارتقاء وضوح تصاویر رنگی.. 65

    4‌.1‌   مروری بر مسائل فراتفکیک­پذیری در تصاویر رنگی و موزائیک زدایی تصویر. 66

    4‌.1‌.1‌   فراتفکیک پذیری در تصاویر رنگی.. 66

    4‌.1‌.2‌   موزائیک زدایی تصویر. 67

    4‌.1‌.3‌   ادغام فراتفکیک­پذیری و موزائیک زدایی در یک فرآیند. 73

    4‌.2‌   مدل ریاضی و حل مسئله. 75

    4‌.2‌.1‌   مدل ریاضی سیستم عکسبرداری.. 75

    4‌.3‌   روش پیشنهادی جهت موزائیک زدایی چند فریمی.. 78

    4‌.3‌.1‌   جمله­ی وفاداری.. 80

    4‌.3‌.2‌   جمله­ی جریمه­ی روشنایی.. 80

    4‌.3‌.3‌   جمله­ی جریمه­ی رنگ... 81

    4‌.3‌.4‌   جمله­ی جریمه­ی وابستگی­های رنگی.. 82

    4‌.4‌   تابع هزینه کلی.. 83

    4‌.5‌   آزمایش­ها 84

    4‌.5‌.1‌   بررسی عملکرد الگوریتم پیشنهادی در برابر خطاهای ثبت... 86

    4‌.5‌.2‌   بررسی عملکرد الگوریتم پیشنهادی در برابر پرتی­ها 87

    5   فصل پنجم جمع­بندی و نتیجه­گیری.. 95

    5‌.1‌   نتیجه­گیری.. 96

    5‌.2‌   پیشنهادهایی برای کارهای آتی.. 97

    منابع و مراجع.. 101

    پیوست­ها

    منبع:

    ندارد.


موضوع پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, نمونه پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, جستجوی پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, فایل Word پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, دانلود پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, فایل PDF پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, تحقیق در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, مقاله در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, پروژه در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, پروپوزال در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, تز دکترا در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, پروژه درباره پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, گزارش سمینار در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین, رساله دکترا در مورد پایان نامه ارتقاء وضوح تصویر رنگی از روی رشته ای از تصاویر وضوح پایین

چکیده در سال­های اخیر، پیشرفت­های گسترده­ای در زمینه­ی سنسورهای تصویر و سیستم­های تصویربرداری دیجیتال صورت گرفته­است، اما هنوز محدودیت­های تئوری و عملی بر روی وضوح تصاویر گرفته شده با این دوربین­ها اثر می­گذارد. تکنیک­های فراتفکیک­پذیری (سوپر رزولوشن) به منظور غلبه بر این محدودیت­ها در سال­های اخیر گسترش یافته­اند. این تکنیک­ها با استفاده از یک و یا چند تصویر کم وضوح، تصویری با ...

پايان نامه سال 1385 پيشگفتار درباره نرم افزار کارل دراو: نرم افزار کارل دراو يکي از قويترين برنامه هاي گرافيک برداري و رقيب سرسختي چون فري هند و . . . مي باشد. اين برنامه که پايه و اساس آن بردا

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A ) گرایش :روزنامه نگاری چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش های اجرا و نتایج به دست آمده): پژوهش حاضر که با هدف بررسی نقش ارتباطات درون سازمانی برمیزان رضایت شغلی پرسنل دربین کارکنان سامانه3BRT3)) انجام شده است، به سنجش همبستگی بین متغیر میزان استفاده از ارتباطات درون سازمانی با میزان رضایت شغلی پرسنل ومولفه های آن ( امنیت شغلی ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A.) رشته مدیریت دولتی با گرایش منابع انسانی چکیده یکی از دلایل موفقیت سازمان های بزرگ این است که آنها کارکنانی دارند، فراتر از وظایف رسمی خود تلاش می‌نمایند؛ یعنی آنها کارکنانی دارندکه رفتارهای شهروندی سازمانی را از خود بروز می‌دهند. پژوهش حاضر توصیفی و با هدف بررسی رابطه بین رهبری تحول آفرین بر رفتار شهروندی سازمانی از طریق درک عدالت ...

پایان‌نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: جغرافیای طبیعی گرایش: ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی چکیده این تحقیق با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی همراه با مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و مشاهدات میدانی به بررسی هیدروژئومورفولوژی حوضه ی ماسوله رودخان با تأکید بر آبشارهای منطقه پرداخته و به شرح زیر می باشد. حوضه مورد مطالعه با مساحت 46/4195 هکتار جزیی از حوضه آبخیز ماسوله ...

پایان نامه­ی تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد انیمیشن چکیده ارتباط نقاشی مدرن سده­ی بیستم و انیمیشن در این پژوهش از طریق بررسی تحولات سبک­های نقاشی مدرن و تجربیات نقاشان انیماتور با تمرکز بر رخدادهای نیمه­ی اول سده­ی بیستم، زمینه­ی لازم برای تحلیل ارتباط این دو شاخه­ی هنر فراهم آمده است. در تحلیل مورد نظر، بازتاب تحولات سیاسی/ اجتماعی در کار هنرمندان، بهره­گیری نقاشان از تجارب علمی ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش : ارتباط تصویری چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش های اجرا و نتایج به دست آمده): اهداف این تحقیق بررسی قابلیت های تایپوگرافی فارسی در ارتباط با عنوان بندی فیلم های سینمایی می باشد، زیرا از طریق تایپوگرافی نیز می توان فضایی متناسب با فضای فیلم را در عنوان بندی آن ایجاد نمود تا باعث حس انگیزی در بیننده شود و از آنجا که ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی کامپیوتر- نرم افزار چکیده بهبود مداوم فرآیندها از جمله اهدافی است که امروزه تمام صنعت‌ ها به دنبال آن هستند. در این راستا مدل یکپارچه بلوغ/توانمندی(CMMI) با ارائه یک چارچوب موثر، بیش از دو دهه است که در سطح بین المللی مطرح شده است. مدیریت پیکربندی (CM) یکی از نواحی فرآیندی پشتیبان در مدل CMMI است که در این تحقیق جهت رفع برخی از مشکلات در ...

پایان­نامه ارشد جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد چکیده بازشناسی چهره در زمینه­های بیومتریک، بینایی ماشین و تشخیص الگو بوده و دارای کاربرد گسترده­ای از جمله مسائل مربوط به سیستم­های امنیتی می­باشد. از آن­جا که عوامل مختلفی از جمله نحوه نورپردازی محیط، نویز، و ماتی تصویر در عملکرد روش‌های بازشناسی چهره کم و بیش تاثیرگذارند، لذا بررسی روش‌های رفع ماتی از تصاویر چهره مورد استفاده در ...

بهمن 84 مقدمه شرکت ماکرومديا (توليد کننده Flash) درارائه شعار زير در مورد نرم افزار Flash به هيچ وجه اغراق نکرده است: «استانداري حرفه اي براي توليد موثر ترين محصولات وب». براي اطمين

ثبت سفارش