فهرست:
(1) فصل اول: مروری بر متون و مقالات... 5
(1-1) مقدمه. 6
(1-2) کلیات: 8
(1-2-1) رژیم غذایی: 8
(1-2-2) گروه های غذایی: 8
(1-2-3) هرم تغذیه ای: 17
(1-2-4) راههای ارزیابی رژیم غذایی.. 19
(1-2-5) پرسشنامهی بسامد غذایی (FFQ) 20
(1-2-6) FFQهای خارجی و ایرانی.. 21
(1-2-7) رابطه تغذیه و سلامت دهان و دندان: 23
(1-3) مروری برمقالات: 35
(1-4) بیان مسئله. 39
(1-5) اهداف و فرضیات... 40
(2) فصل دوم: مواد و روش ها 42
(2-1) نوع مطالعه: 43
(2-2) حجم نمونه: 43
(2-3) زمان و مکان اجرای تحقیق: 43
(2-4) روش نمونهگیری: 43
(2-5) معیار های ورود و خروج مطالعه: 43
(2-6) روش جمع آوری دادهها: 44
(2-7) روش پژوهش: 44
(2-8) آنالیز پرسشنامه ها 45
(2-8-1) ویژگیهای اسکنر HP Scanjet N8420. 45
(2-8-2) نرمافزارها 46
(2-9) ثبت DMFT. 50
(2-10) نحوه محاسبه نمایه تغذیه. 50
(2-10-1) جدول متغیرها: 58
(2-10-2) روش تجزیه و تحلیل دادهها و بررسی آماری: 59
(2-11) ملاحظات اخلاقی: 59
(3) فصل سوم: یافته ها 60
(3-1) یافته ها 61
(3-2) توزیع فراوانی جنسیت... 61
(3-3) DMFT. 62
(3-4) میزان دریافت مواد مغذی.. 63
(3-4-1) میزان دریافت پروتئین.. 63
(3-4-2) میزان دریافت چربی.. 64
(3-4-3) میزان دریافت کربوهیدرات... 65
(3-4-4) میزان دریافت فیبر. 66
(3-4-5) دریافت انرژی.. 67
(3-4-6) دریافت ویتامین A.. 68
(3-4-7) دریافت ویتامین E.. 69
(3-4-8) دریافت فولات... 70
(3-4-9) دریافت کالیوم. 71
(3-5) همبستگی بین DMFT و شاخص های تغذیه ای.. 72
(3-6) بررسی سهم دسته های غذایی در دو گروه خوابگاهی و غیر خوابگاهی.. 73
(3-6-1) میزان دریافت قند ساده 74
(3-6-2) مقایسه نمایه تغذیه. 75
(3-7) بررسی همبستگی میان DMFT با سهم دسته های غذایی و نمایه تغذیه. 76
(4) فصل چهارم: بحث... 77
(5) فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات... 86
(6) منابع.. 89
(7) ضمائم.. 93
منبع:
1. McDonald Ralph E, Avery David R, Dean Jeffrey A. Dentistry for the child and adolescent. St Louis Missouri: Mosby. 2004;127.
2. Johansson I, Holgerson PL, Kressin NR, Nunn ME, Tanner AC. Snacking habits and caries in young children. Caries Res. 2010;44(5):421-30.
3. Mahan LK, Escott-Stump S. Krause's food & nutrition therapy: Saunders/Elsevier St. Louis, Mo.; 2008.
4. Nutrition- MeSH- NCBI
2013 [cited 2013]; Available from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh/?term=nutrition.
5. Cruess SR, Mcllroy, J. H., Cruess, S., Ginsburg, S., & Steinert, Y. The professionalism mini-evaluation exercise: A preliminary investigation. Academic Medicine. 2006;81:S74-S8.
6. Mahan LK, Escott-Stump S. Krause's food & nutrition therapy: Saunders/Elsevier St. Louis, Mo.; 2009.
7. Kosari E. Food Pyramid. 2013; Available from: http://shm.umsha.ac.ir/uploads/FoodPyramid.pdf.
8. Benbassat JB, R. Enhancing self-awareness in medical students: an overview of teaching approaches. Academic Medicine. 2005;80:156-61.
9. Gibney M MB, Kearney J, Arab L. Public Health Nutrition. 1st, editor: Wiley-Blackwell; 2004.
10. Nutritional Epidemiology [database on the Internet]. Oxford Scholarship Online. 2009.
11. Iqbal R AK, Bharathi AV, Zhang X, Islam S, Soman CR, et al. Refinement and validation of an FFQ developed to estimate macro- and micronutrient intakes in a south Indian population. Public Health Nutr 2009;12(1):12-8.
12. Kusama K LD, Hanh TT, Takahashi K, Hung NT, Yoshiike N, et al. Reproducibility and validity of a food frequency questionnaire among Vietnamese in Ho Chi Minh City. J Am Coll Nutr 2005;24(6):466-73.
13. Willett WC LE. Reproducibility and validity of food frequency questionnaire. 2nd, editor. New York Oxford University Nutritional Epidemiology; 1998.
14. Mirmiran P EF, Mehrabi Y, Hedayati M, Azizi F. Reliability and relative validity of an FFQ for nutrients in the Tehran Lipid and Glucose Study. Public Health Nutr 2010;13(5):654-62.
15. Zhang B WP, Chen CG, He QQ, Zhuo SY, Chen YM, Su YX, et al. Validation of an FFQ to estimate the intake of fatty acids using erythrocyte membrane fatty acids and multiple 3 d dietary records. Public Health Nutr 2010;13(10):1546-52.
16. Islami F KF, Aghcheli K, Fahimi S, Semnani S, Taghavi N, et al. . Epidemiologic features of upper gastrointestinal tract cancers in Northeastern Iran. . Br J Cancer 2004;90(7):1402-6.
17. Nouri M. Determining Validity and Reproducibility of urban Iranian Food Frequency Questionnaire –Biochemical Validation. Mashhad: Mashad University of Medical Sciences; 2013.
18. Ghazizahedi s. Determining validity and reproducibility of urbam Iranian food frequency questionnaire-validation of food frequency by 3-day diet record-macronutrients.
. Mashhad: Mashhad University of Medical Sciences; 2013.
19. Huew R, Waterhouse P, Moynihan P, Kometa S, Maguire A. Dental caries and its association with diet and dental erosion in Libyan schoolchildren. International Journal of Paediatric Dentistry. 2012;22(1):68-76.
20. Auad SM, Waterhouse PJ, Nunn JH, Moynihan PJ. Dental caries and its association with sociodemographics, erosion, and diet in schoolchildren from southeast Brazil. Pediatric dentistry. 2009;31(3):229-35.
21. Rebelo MAB, Lopes MC, Vieira JMR, Parente RCP. Dental caries and gingivitis among 15 to 19 year-old students in Manaus, AM, Brazil. Brazilian oral research. 2009;23(3):248-54.
22. Levine R, Nugent Z, Rudolf M, Sahota P. Dietary patterns, toothbrushing habits and caries experience of schoolchildren in West Yorkshire, England. Community dental health. 2007;24(2):82-7.
23. Petrescu C, Antal M, Suciu O, Bagiu R, Olariu T. Risk factors of dental decay--sweet and acid food consumption]. Revista medico-chirurgicală̆ a Societă̆ţ̜ii de Medici ş̧i Naturaliş̧ti din Iaş̧i. 2009;113(1):206.
24. Tseveenjav B, Suominen AL, Hausen H, Vehkalahti MM. The role of sugar, xylitol, toothbrushing frequency, and use of fluoride toothpaste in maintenance of adults’ dental health: findings from the Finnish National Health 2000 Survey. European Journal of Oral Sciences. 2011;119(1):40-7.
25. Motoko A, Kayoko S, Keiko E, Keiko K, Naomi Y, Yoko K. The relationship among eating habits, lifestyles, and oral health status of students]. Kōkūbyō Gakkai zasshi The Journal of the Stomatological Society, Japan. 2002;69(4):290.
26. Kwon HK, Suh I, Kim YO, Kim HJ, Nam CM, Jun KM, et al. Relationship between nutritional intake and dental caries experience of junior high students. Yonsei Medical Journal. 1997;38:101-10.
27. Ghasempour M, KARIMOLLAH H, MOAZZEZI ZOLEIKHA Z. Relationship between BMI and Dental caries index in preschool children in Babol. Journal of Isfahan Dental School. 2011.
28. طالبی. ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال 1388. دانشکده دندانپزشکی مشهد مجله. 1386;31(3):216-09.
29. مصاحب پ. ارتباط میان دریافت مواد غذایی با پوسیدگی دندان در گروهی از کودکان ایرانی در سال 1388. مجله تحقیق در علوم دندانپزششکی. 1389;7(4):51-43.
30. Bowman S.A LM, Gerrior S.A, Basiotis P.P.The Healthy Eating Index: 1994-96. U.S. Department of Agriculture, Center for Nutrition Policy and Promotion. CNPP-5.
31. Previdelli AN LM, Castro MA, Marchioni DM. Dietary quality and associated factors among factory workers in the metropolitan region of São Paulo, Brazil.
32. Azadbakht L MP, Hosseini F, Azizi F. Diet quality status of most Tehranian adults needs improvement. Asia Pac J Clin Nutr 2005;14(2):163-168.