پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392

word 1 MB 31987 108
مشخص نشده کارشناسی ارشد علوم پزشکی
قیمت قبل:۷۳,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    عنوان پژوهش:
    دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی  رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392
    زمینه پژوهش:
    عفونت های ناشی از ارائه مراقبت های بهداشتی و درمانی یکی از شایعترین علل مرگ و میر و افزایش معلولیت در بیماران بستری در بیمارستانهای کشورهای در حال توسعه و پیشرفته محسوب می‌شود. بررسی انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی در55 بیمارستان واقع در 14 کشور دنیا از جمله کشورهای منطقه مدیترانه شرقی، موید شیوع عفونت های ناشی از ارائه مراقبت های بهداشتی درمانی در بخش‌های بستری بیمارستان با میانگین 7/8 درصد بوده است(1). این عفونتها تهدیدی برای سلامتی بیمار بوده و با طولانی کردن مدت اقامت در بیمارستان عوارض زیادی با خود به همراه دارد(2). به طور متوسط 7 درصد بیماران بستری در کشورهای با درآمد بالا و حدود 15 درصد بیماران در کشورهای با درآمد پایین و متوسط از عفونتهای بیمارستانی رنج می‌برند(3, 4).
    بر اساس برآوردهای مدیریت کنترل بیماری‌های وزارت بهداشت ایران، درصد بروز عفونت‌های بیمارستانی در بیماران بستری در بیمارستان‌ها حدود 10 تا 15 درصد است که اگر تنها در 10 درصد موارد عفونت به مرگ منجر شود، شاهد سالانه حدود 60 هزار مورد فوت بیماران در اثر این  مساله خواهیم بود که موید ضرورت توجه به کنترل عفونت‌های بیمارستانی در نظام سلامت کشور است(5) در گزارش دیگری، میزان عفونت‌های بیمارستانی در کشورهای توسعه یافته10-5 درصد و در کشورهای در حال توسعه 25 درصد و بالاتر ذکر شده است (6). بر اساس آمارهای موجود بیش از یک و نیم میلیون نفر در هر زمان در سراسر دنیا دچار عفونت بیمارستانی هستند.در کشورهای در حال توسعه نیز به علت کمبود پرسنل، عدم رعایت بهداشت، کمبود تجهیزات و ازدحام بیش از حد بیماران، عفونت‌های بیمارستانی شایعتر است، در ایران نیز بیماران بستری در بیمارستانها بر حسب بیماری زمینه‌ای و نوع اقدام درمانی که برای آنها انجام می‌شود دچار عفونت‌های بیمارستانی می‌شوند و آمارها بر حسب بخش و نوع تخصص بیمارستان متفاوت است(7).
    البته آمار عفونت‌های بیمارستانی در کشور ما به علت نبود نظام دقیق ثبت آمار، مشخص نیست، در نتیجه وقتی عامل عفونت مشخص نباشد سیستم کنترل آن نیز معیوب خواهد بود. این عفونتها  امروزه بار عظیمی بر دوش نظام سلامت تحمیل می‌کند که بخش قابل توجهی از عوارض بیماران بستری شده را تشکیل می‌دهد. با وجود تلاشها برای ساخت محلول‌های ضدعفونی کننده و آنتی‌بیوتیک‌ها همچنان یکی از مشکلات اداره بیمارستان‌ها در نظام سلامت دنیا، عفونت‌های بیمارستانی است. آمارهای جهانی نشان می‌دهد در بخش مغز و اعصاب یک درصد و در بخش سوختگی 60 درصد بیماران از عفونت بیمارستانی رنج می‌برند(5).
    از طرفی عفونت های بیمارستانی یکی از مهم ترین مشکلات در بخش های ویژه است، به طوریکه  بیست درصد بیماران بستری در این بخش ها را مبتلا کرده و میزان مرگ و میر را به بیش از سی درصد افزایش می‌دهد (8). این عفونت ها علاوه بر افزایش مرگ و میر، مدت زمان  
     
    بستری را نیز طولانی تر کرده بر هزینه های درمان می‌افزاید (9). همچنین بیماران بستری در بخش های ویژه به سبب وجود عوامل خطرسازی چون صدمات متعدد، پایین بودن سطح هوشیاری و ضعف مکانیسم‌های پیشگیری کننده ، بیش از سایر بیماران در معرض خطر عفونت بیمارستانی قرار دارند(8, 10). سالانه در حدود 20 درصد از تخت‌های ویژه در اشغال بیماران ناشی از عفونت‌های بیمارستانی قرار می‌گیرد. این بخشها مرکز اصلی ظهور میکروبهای مقاوم ومقاومت آنتی بیوتیکی هست، بنابراین توجه ویژه به این بخشها ضروری‌تر به نظر می‌رسد(11). 
    از آنجاییکه عفونت، علت اصلی مرگ ومیر نوزادان در کشورهای در حال توسعه می‌باشد (12) و در قرن اخیر به علت پیشرفت تکنولوژی درمان نازایی، آمار نوزادان چندقلویی و نارس حاصل درمان نازایی مخصوصا" در کشورهای در حال توسعه افزایش یافته (13) و با توجه به این امر که نوزادان نارس بستری در بخش های ویژه نوزادان به علت نارس بودن سیستم ایمنی شان مستعد عفونت هستند (14, 15) و ابتلا به این عفونت‌ها سبب افزایش مورتالیته و موربیدیته در این نوزادان می‌گردند، بنابراین کنترل و پیشگیری از بروز عفونت بیمارستانی دراین بخشها نیز توجه ویژه‌ای را می‌طلبد(16).
    با توجه به خطرات و اهمیت بالای پرداختن به عفونت‌های بیمارستانی لازم است که همه پرسنل درمانی در جهت کاهش میزان آن با فراگیری دانش شناسایی، پیشگیری، کنترل عفونت‌های بیمارستانی و تقویت باورها در راستای بالا بردن سطح سلامت جامعه و ایجاد تغییر رفتار گروهی با تهیه یک برنامه جامع کنترل عفونت در بیمارستان‌ها، تمام تلاش خود را انجام دهند(17).
     
     
     
    درحال حاضر، بهترین، موثرترین و کم هزینه‌ترین روش پیشگیری، رعایت توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC  ) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد پیشگیری و کنترل عفونت، رعایت بهداشت دست به خصوص شستن دست قبل و بعد از تماس با هر نوزاد می‌باشد (6, 18) و تاثیر بهداشت دست بر کاهش عفونتهای بیمارستانی توسط مطالعات زیادی تائید شده است (19-21) و بطوریکه با شستن دست ها می‌توان تا 50 درصد عفونتهای بیمارستانی را کاهش داد(22).
    ضروری است افراد ارائه دهنده خدمات درمانی قبل از آغاز معاینه بالینی، پس از انجام معاینه، قبل از پوشیدن دستکش و پس از خارج کردن دستکش و در فاصله بین معاینه بیماران دستهای خود را با تکنیک صحیح و با آب و صابون شسته و یا با محلول‌های الکلی ویژه ضدعفونی کنند و  استفاده از دستکش با وجود ضروری بودن بکارگیری در موارد خاص، نمی‌تواند جایگزین شستن دست‌ها شود چراکه هنگام درآوردن دستکش،‌ دستها ممکن است دوباره آلوده و این آلودگی به فرد ارائه دهنده خدمات بهداشتی- درمانی و یا بیمار بعدی منتقل شود(7). 
    با استناد به مطالعات بالینی، تجربی و اپیدمیولوژیک فراوان، رعایت بهداشت دست در موراد عدم آلودگی واضح به خون وترشحات، از طریق محلولهای ضدعفونی کننده و به روش Hand rub (مالش دست‌ها با ماده ضدعفونی کردن) و در صورت آلودگی با خون و ترشحات شستشوی اکید با آب و صابون، با رعایت زمان مناسب، توصیه شده است(23). 
    شستن دست‌ها برای مراقبت یا معاینه نوزادان بسیار ضروری‌ و به دلیل آسیب پذیرتر بودن این گروه سنی، دارای اهمیت بیشتری است، در زمان معاینه نوزادان به ویژه نوزادانی که در  
     
     
    بخشهای ویژه نوزادان بستری هستند، باید دست‌ها تا آرنج ضدعفونی شوند، چراکه هر چه سن فرد کمتر باشد، احتمال آسیب‌پذیری وی بیشتر است، همان گونه که بیشترین احتمال مرگ‌ها در 24 ساعت اول زندگی فرد،‌ هفته اول و به ترتیب زمان‌های بعدی است و این نشانگر آسیب‌پذیری بالای افراد در سنین کم و نوزادی است و باید به منظور ارتقای فرهنگ شست و شو یا بهداشت دست، بیماران یا والدین نوزاد قبل از معاینه و بررسی توسط تیم درمانی با پرسیدن یک سوال ساده، از رعایت بهداشت دست توسط تیم درمانی خود اطمینان حاصل کنند(7).
    درحالی که عفونت‌ های بیمارستانی یک مشکل جدی در مراکز بهداشتی - درمانی است، پژوهش‌ها در کشور نشان می‌دهند در خوش‌بینانه‌ترین حالت تنها 40 درصد ارائه‌دهندگان خدمات درمانی، بهداشت دست را به صورت کامل رعایت می‌کنند(17).
     تکنیک های رعایت بهداشت دست بسیار ساده هستند، ولی مسئله رعایت بهداشت دست توسط افراد، بسیار چالش برانگیز هست، که این امر در نتایج تحقیقات متعددی منعکس شده است(12, 21, 24, 25) و با وجود تلاشهای زیاد در جهت تدوین دستورالعملهای  اختصاصی بهداشت دست و اهمیت بالای رعایت بهداشت دست در پیشگیری از عفونت های بیمارستانی تحقیقات نشان می‌دهند که پذیرش پرسنل بهداشتی برای شستشوی دست، اندک بوده است (12, 21, 24, 26). 
     
  • فهرست:

    فصل اول: معرفی پژوهش

    عنوان پژوهش  

    زمینه پژوهش

    اهداف پژوهش

    هدف کلی

    اهداف اختصاصی

    هدف فرعی

    هدف کاربردی

    سوالات پژوهش

    پیش فرضها

    تعریف واژه‌های اختصاصی

     

    منبع:

     

    References

     

    1.         Morrison LG, Yardley L. What infection control measures will people carry out to reduce transmission of pandemic influenza? A focus group study. BMC Public Health. 2009;9(1):258.

    2.         Longtin Y, Sax H, Allegranzi B, Schneider F, Pittet D. Hand hygiene. New England Journal of Medicine. 2011;364(13).

    3.         WHo. Report on the burden of endemic health care-associated infection worldwide. 2011.

    4.         Allegranzi B, Nejad SB, Combescure C, Graafmans W, Attar H, Donaldson L, et al. Burden of endemic health-care-associated infection in developing countries: systematic review and meta-analysis. The Lancet. 2011;377(9761):228-41.

    5.         http://www.isna.ir/fa/news/92091208484. 2013.

    6.         Park  HY,  Kim  SK,  Lim  YJ,  Kwak  SH, Hong MJ,  Mun HM,  et  al.  Assessment of the  appropriateness  of  hand  surface coverage  for  health  care  workers according  to  World  Health  Organization hand  hygiene  guidelines.  Am  J  Infect Control 2014; 42(5):559-617.

    7.         http://www.isna.ir/fa/news/92101306292. 2014.

    8.         Orsi G, Scorzolini L, Franchi C, Mondillo V, Rosa G, Venditti M. Hospital-acquired infection surveillance in a neurosurgical intensive care unit. Journal of Hospital Infection. 2006;64(1):23-9.

    9.         Ajalloeyan M, Kazemi H, Samar G, Fazzade A. Rate and effective factor of infection in ICU of Khatamolanbia Hospital. J Goum. 2007;2(22):34-8.

    10.       Nazari  R,  Haji  Ahmadi  M,  Dadashzade M,  Asgari  P.  Study  of  hand  hygiene behavior  among  nurses  in  Critical  Care Units.  Iranian  Journal  of  Critical  Care Nursing 2011; 4 (2): 95-8

    11.       Sayedolshohadaei SA, Khairollahi S, Afkhamzadeh A. Comparison of efficacy of hand washing with Betadin and Sterillium on bacterial colony count in


     

    intensive care unit personnel. Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences. 2009;13(4):1-8.

    12.       Huis A, Hulscher M, Adang E, Grol R, van Achterberg T, Schoonhoven L. Cost-effectiveness of a team and leaders-directed strategy to improve nurses’ adherence to hand hygiene guidelines: a cluster randomised trial. International journal of nursing studies. 2012.

    13.       Polin RA, Denson S, Brady MT, Papile L-A, Baley JE, Carlo WA, et al. Strategies for prevention of health care–associated infections in the NICU. Pediatrics. 2012;129(4):e1085-e93.

    14.       Verklan MT, Walden M. Core curriculum for neonatal intensive care nursing: WB Saunders Co; 2010.

    15.       Brady MT. Health care–associated infections in the neonatal intensive care unit. American journal of infection control. 2005;33(5):268-75.

    16.       Fanaroff AA, Martin RJ. Neonatal-perinatal medicine: diseases of the fetus and infant. 1987.

    17.       http://www.isna.ir/fa/news/91110704388. 2012.

    18.       Sharma V, Dutta S, Taneja N, Narang A. Comparing Hand-hygiene Measures in a Neonatal ICU: A Randomized Cross-over Trial. Indian pediatrics. 2013.

    19.       Aragon D, Sole ML, Brown S. Outcomes of an infection prevention project focusing on hand hygiene and isolation practices. AACN Advanced Critical Care. 2005;16(2):121-32.

    20.       Lebovic G, Siddiqui N, Muller M. Predictors of hand hygiene compliance in the era of alcohol-based hand rinse. Journal of Hospital Infection. 2013.

    21.       Baloochi  Beydokhti  T,  Gharcheh  M, Bahri  N,  Basirimoghadam  K.  Baloochi Beydokhti  T  GM,  Bahri  N, Basirimoghadam  K.  The  comparison  of

    hand hygiene compliance of alcohol-based solution  and  soap  in  nurses  in  gonabad

    hospitals  during  2009.  Ofogh-e-Danesh 2010: 16 (3): 64-70.

     

    22.       Hatami H, Razavi S, Eftekhar A, Majlesi F, Sayed Nozadi M, Parizadeh S. Textbook of public health. Tehran: Arjmand. 2004;3(1):1030-40.

    23.       WHO guidelines on hand hygiene in health care: first global patient safety challenge. Clean care is safer care: World Health Organization; 2009.

    24.       Scheithauer S, Haefner H, Schwanz T, Schulze-Steinen H, Schiefer J, Koch A, et al. Compliance with hand hygiene on surgical, medical, and neurologic intensive care units: direct observation versus calculated disinfectant usage. American journal of infection control. 2009;37(10):835-41.

    25.       Shapey I, Foster M, Whitehouse T, Jumaa P, Bion J. Central venous catheter-related bloodstream infections: improving post-insertion catheter care. Journal of Hospital Infection. 2009;71(2):117-22.

    26.       Allegranzi B, Pittet D. Role of hand hygiene in healthcare-associated infection prevention. Journal of Hospital Infection. 2009;73(4):305-15.

    27.       Efstathiou G, Papastavrou E, Raftopoulos V, Merkouris A. Factors influencing nurses' compliance with Standard Precautions in order to avoid occupational exposure to microorganisms: A focus group study. BMC nursing. 2011;10(1):1.

    28.       McGuckin M, Waterman R, Govednik J. Hand Hygiene Compliance Rates in the United States—A One-Year Multicenter Collaborative Using Product/Volume Usage Measurement and Feedback. American Journal of Medical Quality. 2009.

    29.       Erasmus V, Daha TJ, Brug H, Richardus JH, Behrendt MD, Vos MC, et al. Systematic review of studies on compliance with hand hygiene guidelines in hospital care. Infection Control and Hospital Epidemiology. 2010;31(3):283-94.

    30.       van Beeck E, Daha T, Richardus J, Vos M. A qualitative exploration of reasons for poor hand hygiene among hospital workers: lack of positive role models and of convincing evidence that hand hygiene prevents cross‐infection. Infection control and hospital epidemiology. 2009;30(5):415-9.

     

    31.       Whitby M, McLaws ML, Ross MW. Why healthcare workers don’t wash their hands: a behavioral explanation. Infection Control and Hospital Epidemiology. 2006;27(5):484-92.

    32.       Samadipour E DM, Salari M. . Hand hygiene practice in sabzevar hospitals iran. journal of sabzevar university of medical sciences. 2008; ;15(1):.59-64.

    33.       Massaar E. Improving adherence to hand hygiene practice in a neonatal unit: The effectiveness of an intervention. 2011.

    34.       Zandiyeh M, Borzo R. The level of hand hygiene compliance by operating room personnel of educational hospitals in Hamadan university of medical science. holistic nursing and midwifery the journal of nursing and midwifery faculties guilan medical university. 2012.

    35.       Jalali R, Tavakoul Kh. Investigating the effectiveness of traning on the quality of hand washing in icu staff in some kermanshah selected hospital (1997). behbood. 2000.

    36.       Larson E. A tool to assess barriers to adherence to hand hygiene guideline. American journal of infection control. 2004;32(1):48-51.

    37.       Muhammad Salman Ashraf M, Syed Wasif Hussain M, Agarwal N, Ashraf S, Gabriel EK, Hussain R, et al. Hand Hygiene in Long‐Term Care Facilities: A Multicenter Study of Knowledge, Attitudes, Practices, and Barriers. Hand. 2010;31(7):758-62.

    38.       Scheithauer S, Eitner F, Mankartz J, Haefner H, Nowicki K, Floege J, et al. Improving hand hygiene compliance rates in the haemodialysis setting: more than just more hand rubs. Nephrology Dialysis Transplantation. 2012;27(2):766-70.

    39.       Devnani M, Kumar R, Sharma RK, Gupta AK. A survey of hand-washing facilities in the outpatient department of a tertiary care teaching hospital in India. The Journal of Infection in Developing Countries. 2010;5(02):114-8.

     

    40.       Malekmakan L, Haghpanah S, Askarian M, Jowkari M, Moalaee M. Hand hygiene in Iranian health care workers. American journal of infection control. 2008;36(8):602-3.

    41.       Rongming  L,    Shuke  J,  Xiaoyan  C, Biaofeng  L.  Hand  hygiene  knowledge investigation and training among assistant nurses  and  cleaning  staff  in  hospitals. Acta  Medicinae  Sinica  2012;  25(6):  865-8.

    42.       O'Boyle CA, Henly SJ, Larson E. Understanding adherence to hand hygiene recommendations: the theory of planned behavior. American journal of infection control. 2001;29(6):352-60.

    43.       Parmeggiani C, Abbate R, Marinelli P, Angelillo IF. Healthcare workers and health care-associated infections: knowledge, attitudes, and behavior in emergency departments in Italy. BMC infectious diseases. 2010;10(1):35.

    44.       McLaws M-L, Maharlouei N, Yousefi F, Askarian M. Predicting hand hygiene among Iranian health care workers using the theory of planned behavior. American journal of infection control. 2012;40(4):336-9.

    45.       Najafi Gezelje T, Abbas Nejhad Z, Rafii F. A Literature Review of Hand Hygiene in Iran. Iran Journal of Nursing. 2013;25(80):1-13.

    46.       Oppenheim AN. Questionnaire design, interviewing and attitude measurement: Bloomsbury Publishing; 1992.

    47.       Hayyem S. ‏ A comprehensive Persian-English dictionary. Tehran: ‏ Farhange moaser‏; 1993.  p.53

    48.       Ekstrom DN. Gender and perceived nurse caring in nurse–patient dyads. Journal of Advanced Nursing. 1999;29(6):1393-401.

    49.       Potter PA, Perry AG, Hall A, Stockert Patricia A. Fundamentals of nursing: Elsevier Mosby; 2009.

    50.       Pittet D, Allegranzi B, Boyce J. The World Health Organization guidelines on hand hygiene in health care and their consensus recommendations. World Health. 2009;30(7):611-22.

     

    51.       Taheri Z, Jokar F. Comparison of knowledge of students and nursing staff in relation to hospital infections. J Infec Dis Trop Med. 2007;1(37):83-6.

    52.       Kampf G, Löffler H, Gastmeier P. Hand hygiene for the prevention of nosocomial infections. Dtsch Arztebl Int. 2009;106(40):649-55.

    53.       de Macedo RdCR, Oliveira Jacob EM, da Silva VP, Santana EA, de Souza AF, Gonçalves P, et al. Positive deviance: Using a nurse call system to evaluate hand hygiene practices. American journal of infection control. 2012;40(10):946-50.

    54.       Behmanesh V, Mollai T, Hasanzadeh R.  Audit examine the performance and ho to wash hands according to who in 17 shahrivar hospital of barazjan. First congress of clinical Audit and quality improvement. Tabtiz university of medical sciences. 2012.

    55.       Jang JH, Wu S, Kirzner D, Christine Moore A, Youssef G, Tong A, et al. Focus group study of hand hygiene practice among healthcare workers in a teaching hospital in Toronto, Canada. Focus. 2010;31(2):144-50.

    56.       Pessoa-Silva CL, Hugonnet S, Pfister R, Touveneau S, Dharan S, Posfay-Barbe K, et al. Reduction of health care–associated infection risk in neonates by successful hand hygiene promotion. Pediatrics. 2007;120(2):e382-e90.

    57.       Allegranzi B, Sax H, Richet H, Minta DK, Chraiti MN, Fatoumata Maiga Sokona D, et al. Successful implementation of the World Health Organization hand hygiene improvement strategy in a referral hospital in Mali, Africa. Infection Control and Hospital Epidemiology. 2010;31(2):133-41.

    58.       Mayer J, Mooney B, Gundlapalli A, Harbarth S, Stoddard GJ, Rubin MA, et al. Dissemination and Sustainability of a Hospital‐Wide Hand Hygiene Program Emphasizing Positive Reinforcement. infection control and hospital epidemiology. 2011;32(1):59-66.

    59.       Erasmus V. Compliance to Hand Hygiene Guidelines in Hospital Care: A stepwise behavioural approach: Erasmus University Rotterdam; 2012.


     

    60.       Huang SS, Yokoe DS, Hinrichsen VL, Spurchise LS, Datta R, Miroshnik I, et al. Impact of routine intensive care unit surveillance cultures and resultant barrier precautions on hospital-wide methicillin-resistant Staphylococcus aureus bacteremia. Clinical infectious diseases. 2006;43(8):971-8.

    61.       Schmitz K, Kempker RR, Tenna A, Stenehjem E, Abebe E, Tadesse L, et al. Effectiveness of a multimodal hand hygiene campaign and obstacles to success in Addis Ababa, Ethiopia. Antimicrobial resistance and infection control. 2014;3(1):8.

    62.       Grove SK, Burns N, Gray J. The practice of nursing research: appraisal, synthesis, and generation of evidence: Elsevier Health Sciences; 2012.

    63.       http://m-o-farhangi.blogfa.com/post-10.aspx.

    64.       http://pnu-club.com/74544.

    65.       Lawshe CH. A Quantitative Approach To Content Validity. Personnel psychology. 1975;28(4):563-75.

    66.       LoBiondo-Wood G, Haber J. Nursing research: Methods and critical appraisal for evidence-based practice. 2005.

    67.       Pessoa-Silva CL, Posfay-Barbe K, Pfister R, Touveneau S, Perneger TV, Pittet D. Attitudes and perceptions toward hand hygiene among healthcare workers caring for critically ill neonates. Infection control and hospital epidemiology. 2005;26(3):305-11.

    68.       Tavolacci M-P, Ladner J, Bailly L, Merle V, Pitrou I, Czernichow P. Prevention of nosocomial infection and standard precautions: knowledge and source of information among healthcare students. Prevention. 2008;29(7):642-7.

    69.       Bauer-Savage J, Pittet D, Kim E, Allegranzi B. Local production of WHO-recommended alcohol-based handrubs: feasibility, advantages, barriers and costs. Bulletin of the World Health Organization. 2013;91(12):963-9.

    70.       Sahebzadeh M, Hosseini SM, Javadi Nejad N, Farazandeh MA. The study of equipment, safety, hygien, personnel standards and their correlation with employee

     

    performancein surgery department of the educational hospitals in Isfahan2009-2010. 2010;10(2):1-12.

    71.       Ghadmgahi F, Zighaimat F, Ebadi A, Houshmand A. Knowledge, attitude and self-efficacy of nursing staffs in hospital infections control. Journal Mil Med. 2011;13(3):167-72.

    72.       Askarian M, Memish ZA, Khan AA. Knowledge, practice, and attitude among Iranian nurses, midwives, and students regarding standard isolation precautions. Infection control and hospital epidemiology. 2007;28(2):241-4.

    73.       AlNakhli DJ, Baig K, Goh A, Sandokji H, Din SS. Determinants of hand hygiene non-compliance in a cardiac center in Saudi Arabia. Saudi medical journal. 2014;35(2):147-52.

    74.       Nasrollahzadeh G. Knowledge of nurses of Chamran hospital about nosocomial infection prevention.Esfahan:Conference on the Role of Health Personnel to Prevent Nosocomial Infections; 2008.

    75.       Butsashvili M, Kamkamidze G, Umikashvili L, Gvinjilia L, Kankadze K, Berdzuli N. Knowledge of health care-associated infections among Georgian obstetricians and gynecologists. The Journal of Infection in Developing Countries. 2010;4(05):329-33.


موضوع پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, نمونه پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, جستجوی پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, فایل Word پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, دانلود پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, فایل PDF پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, تحقیق در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, مقاله در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, پروژه در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, پروپوزال در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, تز دکترا در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, پروژه درباره پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, گزارش سمینار در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392, رساله دکترا در مورد پایان نامه دیدگاه پرستاران نسبت به موانع فردی و سازمانی رعایت بهداشت دست در بخش های نوزادان تبریز، سال1392

پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد پرستاری ویژه چکیده: مقدمه: محیط کاری پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه ، می تواند تاثیرات اساسی روی نتایج مرتبط با پرستار و همچنین روی ایمنی بیمار بگدارد. مطالعه در مورد عوامل موجود در محیط کاری پرستاران ، می تواند اطلاعات مفید و اختصاصی را جهت طراحی مجدد کار فراهم نموده و در نتیجه باعث بهبود کار پرستار و افزایش ایمنی بیمار گردد. موانع ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد پرستاری گرایش مراقبت‌ های ویژه چکیده زمینه و هدف : ملاقات در بخش‌های مراقبت وی‍ژه از دیر باز محدود بوده است.محدودیت ملاقات و بالطبع جدایی بیمار و خانواده از سویی و روبرو شدن با محیط ناآشنا، ترس از ناشناخته‌ها، از سوی دیگر تنش را دو چندان می‌کند و به عنوان یک بحران برای بیمار و خانواده بوده و موجبات آشفتگی و نگرانی شدید برای آنان است. اما ...

پایان نامه جهت اخذ کارشناسی ارشد پرستاری، گرایش داخلی – جراحی معرفی پژوهش بیان مسئله تعریف واژه ها اهداف و سوالات پژوهش محدودیت های پژوهش معرفی پژوهش عنوان پژوهش: بررسی دیدگاه و عملکرد پرسنل اتاق های عمل در مورد ایمنی بیمار در مراکز آموزشی- درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز،1392. معرفی مسئله آشنایی با قوانین و مقررات و ضوابط حاکم بر پرستاری از اولویت­های برنامه­های ...

پایان نامه جهت اخذ مدرک کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه مقدمه: مراقبت مبتنی بر شواهد عبارت از کاربرد نتایج بهترین تحقیقات ، همراه با دانش ، تخصص ، تجارب بالینی و توجه به ارزش های بیمار در ارائه مراقبت می باشد .بدین منظور، بکار گیری اصول راهنمای مبتنی بر شواهد و بررسی کیفیت دستورالعمل های مراقبت بالینی مبتنی بر شواهد در بخش های مراقبت ویژه، در زمینه شایع ترین عوارض موجود در بخش ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه مقدمه : حفظ ایمنی و پیشگیری از پیامد­های جانبی به ویژه در بیماران بستری در بخشها به صورت یک نگرانی جهانی در حوزه بهداشت و سلامت در آمده و موجب طرح موضوع اثر بخشی شرایط محیط کار شده است. اهداف: این مطالعه با هدف تعیین ارتباط درک پرستاران از شرایط محیط کار با پیامدهای ایمنی بیماران بستری در بخشهای مراقبت ویژه مراکز ...

دوره کارشناسی ارشد در رشته پرستاری مراقبت های ویژه چکیده مقدمه:در بخش مراقبت های ویژه، پنومونیِ وابسته به ونتیلاتور رتبه نخستِ عفونتهای بیمارستانی را به خود اختصاص داده است.از آنجایی که نقش پرستاران در پیشگیری از این عارضه بسیار حائز اهمیت است، پژوهش حاضر به منظور مقایسه‌ی تاثیر دو روش آموزش چهره به چهره وکارگاهی راهنمای بالینی پیش‌گیری از پنومونی وابسته به ونتیلاتور، برسطح دانش ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد(M.A ) رشته مدیریت دولتی(منابع انسانی) چکیده در مقایسه با پژوهش در سایر حوزه های مدیریت ، موضوع حضور زنان در رده مدیریت به عنوان حوزه ای پژوهشی ، نسبتاً جدید است . همچنین احراز پست های کلیدی برای زنان بسیار پیچیده است و متغیر های زیادی را دربر می گیرد . مسئله مورد بررسی در پژوهش حاضر این است که چرا با وجود اینکه نیمی از نیروی انسانی جامعه ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته : مدیریت دولتی گرایش : منابع انسانی چکیده هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر آموزش ضمن خدمت و ابعاد آن در سطح رضایت شغلی پرستاران بیمارستان های دولتی شهر رشت است. متغیر مستقل این پژوهش آموزش ضمن خدمت است. در این پژوهش از مدل چهار بعدی لطیف 2012 (رضایت از جلسه آموزش، رضایت از محتوای آموزش، رضایت از آموزش دهنده و انتقال یادگیری) استفاده شده است. متغیر وابسته ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی چکیده از آنجایی که وقوع یک مسمومیت غذایی در بیمارستان می تواند زندگی بیماران و دیگر افرادی را که به نحوی از غذای بیمارستان استفاده می کنند و گاه دچار ضعف سیستم ایمنی هم می باشند به خطر اندازد، رعایت بهداشت مواد غذایی در بیمارستان بسیار مهم می باشد هر فردی که مواد غذایی را تهیه و ...

پایان نامه برای دریافت درجه ی کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی«M.A.» چکیده هدف:سلامت اجتماعی تابعی از عوامل مختلف اجتماعی و فرهنگی است و دانش آموز دوره ابتدایی پس از ورودبه دوره دبیرستان و مرحله نوجوانی و بلوغ با محیط وشرایط جدیدی روبرو می شود که بازندگی قبلی اوومحیط اجتماعی گذشته اش متفاوت می باشد. این پژوهش به منظور بررسی نقش سلامت اجتماعی مبتنی‏بر آموزه‏های اسلامی در پرخاشگری ...

ثبت سفارش