فهرست:
خلاصه فارسی................................................................................................................................................................. 1
مقدمه................................................................................................................................................................................. 2
فصل اول: کلیات
1-1. ضرورت اهمیت موضوع....................................................................................................................................... 4
1-2. بیان مسئله............................................................................................................................................................. 4
1-3. اهداف........................................................................................................................................................................ 5
فصل دوم: مروری بر متون گذشته
2-1. کلیاتی در مورد پوست......................................................................................................................................... 7
2-1-1. ساختمان تشریحی پوست.............................................................................................................................. 7
2-1-1-1. اپیدرم ((Epidermis.................................................................................................................................. 8
2-1-1-2. درم (Dermis).......................................................................................................................................... 11
2-1-1-3. هیپودرم (Hypodermis)....................................................................................................................... 12
2-1-2. اعمال و وظایف پوست................................................................................................................................. 12
2-1-3. انواع پوست...................................................................................................................................................... 12
2-1-4. خاصیت جذبی پوست.................................................................................................................................. 12
2-1-5. بهداشت پوست............................................................................................................................................... 13
2-1-6. نفوذ فرآوردههای آرایشی به پوست.......................................................................................................... 14
2-1-6-1. عوامل در دو دسته عمده قابل بررسی هستند................................................................................ 14
2-1-7. مزایا و معایب دارو درمانی از راه پوست................................................................................................... 16
2-2. امولسیون............................................................................................................................................................... 17
2-2-1. اصول مولکولی امولسیون............................................................................................................................. 17
2-3. کرمها..................................................................................................................................................................... 18
2-3-1. مقدمه................................................................................................................................................................ 18
2-3-2. امولسیفایر........................................................................................................................................................ 18
2-3-3. رئولوژی کرمها................................................................................................................................................ 19
2-3-4. مزایای کرمها بر سایر اشکال داروئی موضعی........................................................................................ 20
2-3-5. انواع کرمهای پوستی................................................................................................................................... 20
2-3-5-1. انواع کرمها از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی............................................................................... 21
2-3-5-2. انواع کرمها از نظر ویژگیهای فردی فرمولاسیون.......................................................................... 21
2-3-5-3. کرمهای مرطوب کننده و پایه.............................................................................................................. 21
2-3-5-4. کرمهای محافظت دست و بدن hand and body protective................................................... 21
2-3-5-5. کرمهای محو شونده vanishing creams......................................................................................... 22
2-3-5-6. کرمهای عمومی all- purposal cream............................................................................................ 22
2-3-5-7. کلد کرمها و کرمهای پاک کننده....................................................................................................... 22
2-4. دلایل عدم موفقیت در فرمولاسیون کرمها................................................................................................. 22
2-5. پرورش شترمرغ................................................................................................................................................... 23
2-5-1. شترمرغ............................................................................................................................................................ 23
2-5-2. انواع شترمرغ.................................................................................................................................................. 24
2-5-3. تاریخچه کاربرد روغن شترمرغ.................................................................................................................. 24
2-6. لیپیدها................................................................................................................................................................... 28
2-6-1. ترکیب اصلی لیپیدهای خوراکی............................................................................................................... 30
2-6-2. اهمیت تغذیهای چربیها و روغنهای خوراکی.................................................................................... 33
2-6-3. اعمال غیر تغذیهای چربیها و روغنها................................................................................................... 35
2-6-4. اسیدهای چرب............................................................................................................................................... 36
2-6-4-1. خصوصیات فیزیکی اسیدهای چرب................................................................................................... 43
2-6-4-2. خصوصیات شیمیایی اسیدهای چرب................................................................................................ 43
2-7. اسیدهای چرب ضروری- امگا......................................................................................................................... 44
2-7-1. اسیدهای چرب ضروری (Essential Fatty Acids)............................................................................. 45
2-7-2. امگا-3 (اسید لینولنیک).............................................................................................................................. 46
2-7-3. امگا- 6 (اسید لینولئیک)............................................................................................................................ 47
2-7-4. امگا- 9 (اسید اولئیک)................................................................................................................................ 48
2-8. منشاء نرمتنان...................................................................................................................................................... 48
2-8-1. حلزون............................................................................................................................................................... 49
2-8-2. انواع حلزون..................................................................................................................................................... 50
2-8-3. تاریخچه کاربرد ترشح حلزون..................................................................................................................... 52
2-9. ویتامینها.............................................................................................................................................................. 54
2-10. پروتئینها........................................................................................................................................................... 60
2-11. اسیدهای آمینه................................................................................................................................................. 62
فصل سوم: مواد و روشها
3-1. نوع مطالعه و مکان انجام آزمایشات............................................................................................................... 65
3-1-1. محدودیتها و مشکلات موجود طی این مطالعه.................................................................................. 65
3-2. مواد و وسایل (روغن شترمرغ)........................................................................................................................ 65
3-2-1. چربی شترمرغ................................................................................................................................................ 65
3-2-2. دستگاههای مورد استفاده............................................................................................................................ 66
3-2-3. حلال و معرفهای بکار رفته در مرحله متیله کردن چربی............................................................... 66
3-3. روش کار جهت استخراج چربی...................................................................................................................... 67
3-3-1. تهیه چربی مناسب........................................................................................................................................ 67
3-3-2. استخراج چربی از بافت................................................................................................................................ 67
3-3-3. متیلاسیون چربی برای تزریق به دستگاه GC/ MASS...................................................................... 67
3-3-4. تزریق چربی متیله شده به دستگاه GC/MASS.................................................................................. 68
3-4. مواد و وسایل (ترشح حلزون)........................................................................................................................... 68
3-4-1. ترشح حلزون................................................................................................................................................... 68
3-4-2. دستگاههای مورد استفاده............................................................................................................................ 69
3-4-3. حلالهای بکار رفته در مرحله استخراج ویتامین A............................................................................ 69
3-5. روش استخراج ویتامین A................................................................................................................................ 70
3-6. روش کار جهت تهیه پایه نیمه جامد .......................................................................................................... 71
3-6-1. برای ساخت پایه نیمه جامد با روغن شترمرغ طبق روش ذیل اقدام گردید............................... 72
3-6-2. برای ساخت پایه نیمه جامد با ترشح حلزون طبق روش ذیل اقدام گردید.................................. 73
3-7. بررسیهای فیزیکی و شیمیایی...................................................................................................................... 74
3-7-1. بررسی یکنواختی.......................................................................................................................................... 74
3-7-2. آزمایش سیکل حرارتی................................................................................................................................ 75
3-7-3. آزمایش تغییرات دما..................................................................................................................................... 75
3-7-4. آزمایش سرد و گرم شدن........................................................................................................................... 75
3-7-5. تعیین pHفرآورده........................................................................................................................................ 75
3-7-6. کنترل میکروبی نمونهها.............................................................................................................................. 75
فصل چهارم: نتایج
4-1. نتایج استخراج چربی......................................................................................................................................... 80
4-1-1. نتایج بدست آمده از آنالیزهای شیمیایی انجام شده با روش استخراج گداخت مرطوب ........ 81
4-2. نتایج حاصل از استخراج ویتامین A ترشح حلزون................................................................................... 82
4-3. نتایج حاصل از تهیه کرمها.............................................................................................................................. 83
4-3-1. نتایج حاصل از آزمایشات فیزیکی بر روی کرمها................................................................................. 84
فصل پنجم: بحث و پیشنهادات
5-1. نتیجهگیری........................................................................................................................................................... 93
5-2. پیشنهادات............................................................................................................................................................ 98
منابع................................................................................................................................................................................. 99
خلاصه انگلیسی...................................................................................................................................................... 106
منبع:
1. حمیدی، م. س.، 1383، مدیریت و اقتصاد شترمرغ در ایران، تهران: نشر سپهر، ص. 15 تا 20.
2. دانشفر، ح.، 1376، مولکولهای حیات، تهران: انتشارات فاطمی، ص. 24 تا 52.
3. دکتر آدرنگی، م.، 1369، فیزیولوژی پوست و داروهای پوست، تهران: آینه کتاب، جلد 1-2. صص. 17 تا 67، 61، 336، 310،600، 586، 915.
4. دکتر سعیدی، م.، 1348، نگرش بر فرآوردههای آرایشی، مازندران: انتشارات شلفین، صص. 20 تا 26، 28، 138 تا 147.
5. شیبانی ترشیز، س.، 1388، ترشیز مرجع مراقبتهای پوست و مو بر اساس استانداردهای آموزشی، تهران: انتشارات مشق شب، صص. 44، 54، 55.
6. صفایی، م. ع.، 1388، پرورش شترمرغ و راه اندازی مزرعه و فروش محصولات آن.
Available From: http:// www. Cgoc. Ir/ Accessed June2, 2010
7. فاطمی، ح.، 1381، شیمی مواد غذایی، تهران: شرکت سهامی انتشار، ص. 137 تا 202.
8. کمال، ف.، 1371، کنترل کیفیت میکروبی فرآوردههای دارویی، تهران: نشر دانشگاه تهران: ص. 181 تا 203.
9. کیانی منش، ر.، 1384، شترمرغ دام فرد ا (مجموعه مقالات کاربردی). قزوین: انتشارات قلم با همکاری شرکت آی نگر مهر، ص. 127 تا 159.
10. گروه مقالات کشاورزی و دامپروری شیلات، 1386، آشنایی با صنعت پرورش شترمرغ.
Available From: http:// www. Empi. Net/ Accessed June 2, 2010
11. مالک، ف.، 1379، چربیها و روغنهای سرخ کردنی و تکنولوژی سرخ کردن، تهران: انتشارات مرز دانش، جلد اول. ص. 16 تا 24.
12. مرکز آمار ایران، 1356، سال نامه آماری مرکز آمار ایران، تهران: مرکز آمار ایران، ص. 53 تا 112.
13. نورزاد، غ.، 1390، نرمتنان (صدفها، حلزونها و سرپایان) یک اطلس، تهران: انتشارات دانشگاه هرمزگان، صص. 13، 45، 176، 286، 302، 312.
14. یانگ، آ.، ترجمه دکتر چنگیز تقی بیگلو و مجتبی نصیری، 1988، تهیه و ساخت فرآوردههای آرایشی و بهداشتی. تهران: نشر آدینه، ص. 56 تا 66.
15. Ackman, R. G., 1969, Gaz chromatography, Methods in enzymology, No. 14, p. 329- 381.
16. Afeesh, R., [et al]., 2012, Emu oil- based electrospun nanofibrous scaffolds for wound skin tissue engineering, Colloids and surfaces A: physicochem. Eng. Aspects, p. 454- 460.
17. Andrec, S., 1990, Discase of skin clinical, London: Williams and Wilkins, p. 321-341.
18. Aulthon, M. E, 2002, Pharmaceutics, the science of dosage from design, 2ND ed, New York: Churchill- livingstone, p. 294- 297.
19. Banion, O., S., Griswold, J., 1998, Evaluation of Emu oil in lubrication and treatment of healed burn wounds. Texas tech university health sciences center, 3RD ed. lubbock, Texas: American burn association. Chicago illiois, p. 123-5
20. Benson, F., Daryl, H., 2006, Benchmark production target for ostrich, J ostrich nutrition e- bulletin, No. 100, p. 119-125.
21. Buhse, L., [et al]., 2005, Topical drug classification, Inte J pharmaceu, Vol. 295, No. 1- 2, p. 101- 112.
22. Code, W., 1997, Emu cream Assists Lidocaine: Local anesthetic absorption through human skin. Ratite oils: processing and applications, Excerpts 88th Aocs Meeting, Vol. 22, No. 2, p. 231- 5.
23. Craig Schmidt, M., Smith, p., Brown, A., M.S., 1994, Fatty acid analysis of Emu oil, J AOAC, Vol. 21, No. 2, p. 98- 101.
24. Duke, J. A., 1984, CRC handbook of medicinal herbs, Florida: CRC press, pp. 483- 486- 567.
25. Fabra, A., 1915, Rutter Des remedes origine humaine et animole prescrits au temps des romains en Europe, Revue historie dela pharmacie, No. 12, p. 17.
26. Feng, L., 1991, Dermatology, Biritish Journal of Dermatology, Vol. 76, No. 7, p. 26-91.
27. Flynn, G.L., 1996, Cutaneous and transdermal delivery in modern pharmaceutics, 3RD ed, New York. Basel: Marcel Dekker, p. 245-250.
28. Gennuro, A. R., 2002, s pharmaceutical science, 21st ed. London: Mack publishing co, p. 760- 763.
29. Ghosh, D., Whitehouse, A., 1988, Study to determine if Emu oil showed anti- inflammatory, anti- arthritic activity in laboratory animols, Biochem pharmacol, Vol. 34, No. 3. P. 45- 56.
30. Guillen Fabi, S., [et al]., 2013, The Effects of Filtrate of the Secretion of the Cryptomphalus aspersaon Photoaged Skin, Journal of drugs in dermatology, Vol. 12, p. 453.
31. Hopkins, L., 1998, Inflammatory of Emu oil on skin thickness in older individuals, J AOCS, Vol. 66, No. 6, p. 786- 9.
32. Kocic, G., 1999, Employing Emu oil in the doctor's office, Emu Today & Tomorrow, Vol. 33, No. 3, p. 456- 8.
33. Lachman, L., Lieberman, H. A., Kanig, J. L., 1989, Theory and practice of industrial pharmacy, 3rd ed. Philadelphia: LEA & FEBIGER, p. 526- 530.
34. Leahey, T., 1995, Double blind placebo- controlled study using Emu oil and mineral oil, arthritis clinic, Ardmore, Oklahoma, Vol. 32, No. 3, p. 23- 31.
35. Lemery, N., 1738, Charles Maurice Houry, Paris, pharmacopee universall; p. 757-8.
36. Liberman, A., 1990, The theary and practice of industrial pharmacy, 2NDed. New York: longman scientific & technical, p. 710-754.
37. Lovell, T., Nutrition and feeding of fish New York, Van nostrand reinold pub, p. 183- 260.
38. Malago, W., Franco, H. M., Matheucci, E., 2009, Large scale sex typing of ostriches using DNA extracted from feathers, BMC Biotechnology, Vol. 56, No. 5, p. 567- 90.
39. Mohamed Ahmed, S., Mubarak, El., Fontini, N., 2013, Simultaneous determination of allantoin and glycolic acid in snail mucus and cosmetic creams with high performance liquid chromatography and ultraviolet detection J of chromatography A, Journal of dermatological science, Vol. 1322, No. 27, p. 49- 53.
40. Nicolosi, R., 2000, Inflammatory and therapeutic properties of Emu oil, 2nd ed. MA- Lowell university of MA- Lowell, p. 233- 9.
41. Nicolosi, R., Yoganathan, S., Wilson, T., Sasaki, J., 2001, Biological activity of Emu oil, J AOCS, Vol. 67, 6, p. 766- 75.
42. Orthoefer, F., 2001, Looking into Emu oil, ACH Food, Vol. 45, No. 4, p. 980-90.
43. Paul, B., 1993, Encyclopedia of emulsion thechnoligy, USA: Thieme, No.1, pp. 131, 213, 405, 425.
44. Ross, A., Wilson, B., 1987, Anatomy and physiology in health and illness, 6TH ed. New York: Marcel Dekker, p. 244-2.
45. Samuell, M., Moschella, A., Hurley, L., Moschella, 1990, Practice of Dermatology London: Churchill living stone Harry, p. 325-8
46. Silva, B., 1998, Emu oil is this s choice, Emu Today & Tomorrow, Vol. 24, No. 2, p. 345- 60.
47. Silva, B., 1998, Dermatologist user Emu oil, Emu Today & Tomorrow, Vol. 554, No. 5, p. 766- 80.
48. Silva, B., 1999, The mechanics of Emu oil and s relation to skin afflictions, Emu Tody & Tomorrow, Vol. 28, No. 2, p. 234- 9.
49. Silva, B., 2000, Emu oil- something new under the sunburn, American Emu association press, pp. 453, 327, 768.
50. Suzakawa, M., Abbey, M., Clifton, P. Nestel, N., 1996, Enhanced capacity of w- 3 fatty acid enriched mocrophages to oxidize low density lipoprotein mechanisms and effects of antioxidant vitamin, Atherosclerosis, Vol.124, No. 2, p. 157- 69.
51. Whitehouse, A., 1996, Evaluation of Emu oils for beneficial effects when applied to the skin to alleviate both local and distal pain and inflammation, BMJ, Vol. 28, No. 2, p. 234- 6.
52. Whitehouse, M. W., Turner, A. G., Davis, C. K. C., 1998, Emu oil: A source of Non- Toxic transdermal anti- inflammatory agents in alboriginal medicine- inflammopharmacology, Methods in enzymology, No. 6, p. 1- 8.
53. Wilkinson, J. B., Moore, R.J., 1996, The skin in Harrys cosmeticolog, 7TH ed. England: longman scientific & technical, p. 3-10.
54. Wilkinson, R., 1998, Textbook of Dermatology, 6TH ed. London: Black well science elbing, p. 654-659.
55. Yong, li., [et al]., 2010, UV irradiation induces snail expression by Ap- 1 dependent mechanism in human skin keratinocytes, Journal of dermatological science, p. 105-113.
56. Yon Zhou, [et al]., 2013, Rapid separation and characterization of triacylglycerols in ostrich oil by ultra performance liquid chromatography coupled with quadrupole time- of- flight mass spectrometry, J Food chemistry, p. 2098- 2102.
57. Zemtsor, A., M. D., M. S., 1994, Moisturizing and cosmetic properties of Emu oil: A double blind study presented at the AEA national convention, Nashville: Tennessee, Vol. 29, No. 2, p. 345- 9.