پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون

word 1 MB 31842 60
1391 کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
قیمت قبل:۶۲,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۲۳,۱۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته شیمی

    (گرایش شیمی کاربردی – پلیمر)

    چکیده:

         پلیمریزاسیون اتیلن در حضور کاتالیزور فیلیپس و در فاز دوغابی با موفقیت انجام گرفت. در ادامه کار، تأثیر برخی از پارامترهای مؤثر در پلیمریزاسیون اعم از اثر تری‌آلکیل آلومینیم، اثر کومونومر 1- هگزن، اثر هیدروژن و همچنین اثر جایگزینی حلال مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات در اکتیویته کاتالیست، میزان تولید محصول و همچنین آنالیز برخی از مهم‌ترین خصوصیات محصولات بدست آمده نظیر تعیین سرعت جریان مذاب، تعیین دانسیته حالت مذاب و دانسیته توده‌ای و همچنین آنالیز اندازه ذرات، این تأثیرات را به خوبی نشان می‌دهد.

     

    واژه‌های کلیدی: پلیمریزاسیون اتیلن؛ کاتالیزور فیلیپس؛ فاز دوغابی

     

    پیشگفتار:

         پلی‌ اتیلن خطی، متداول‌ترین نوع پلاستیک، حدود بیش از نیم قرن پیش بطور تصادفی در کمپانی فیلیپس پترولیوم تولید شد و مشخص گردید که اکسید کروم نشانده شده بر روی سیلیکا قابلیت پلیمریزاسیون α- اولفین‌ها را دارا می‌باشد. سیستم کاتالیستی مشابه در حالت اصلاح شده، امروزه توسط کمپانی‌های متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد، بطوریکه مقادیر بسیار زیادی از پلی‌اتیلن با دانسیته بالا و همچنین برخی از پلیمرهای با دانسیته پایین توسط این سیستم تولید می‌گردند. امروزه نسل جدید این کاتالیزورها فعالیت بسیار بالایی داشته و محصولات پلیمری حاصل از آن‌ها جهت مصارف مدرن صنعتی با کاربردهای ویژه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

         علیرغم بیش از نیم قرن بررسی‌های جهانی و انتشار بیش از 700 مقاله، همچنان بحث‌های زیادی حول محور این کاتالیست‌ها وجود دارد. یکی از مشکلاتی که قدمت زیادی در زمینه توسعه این کاتالیست‌ها دارد، حالت‌های اکسیداسیون متعدد فلز کروم و تعداد کم سایت‌های فعال بر روی این نوع کاتالیست‌ها می‌باشد، که موجب شده است موانعی بر سر راه توسعه هرچه بیشتر این کاتالیزورها وجود داشته باشد.

         نوشته حاضر، با نگاهی صنعتی و بر پایه تجربیات تجاری دانشمندان کمپانی فیلیپس پترولیوم که مدت زمانی بالغ بر 60 سال را در داشتن امتیاز این کاتالیزورها پیشرو می‌باشند، نگارش شده است.

    1-1- پلی‌اتیلن تجاری

    1-1-1- تاریخچه پلی‌اتیلن

         LDPE اولین نوع پلی‌اتیلن تولید شده به شکل تجاری بود که توسط شرکتImperial Chemical Industries (ICI) در سال 1938 تولید و به بازار عرضه شد [3-1]. اساس این فرآیند بر محور پلیمریزاسیون رادیکال آزاد و تحت فشار بالا بود و محصول تولیدی شامل گستره وسیعی از زنجیرهای پلیمری با شاخه‌های جانبی کوتاه و بلند بود. سرعت شاخه‌دار شدن در این فرآیند در حدی است که حتی شاخه‌های جانبی نیز خود دارای شاخه می‌شوند، ساختاری که گاهی از آن با عنوان "توپ کرکی" یاد می‌شود. ساختار مزبور مانع از آن می‌شود که مولکول پلیمر با مولکول کناری خود در هم پیچیده شود، که این مسئله بطور محسوسی بر رفتار ماده هنگام قالب‌گیری تأثیر می‌گذارد.

         فرآیندهای صنعتی تولید HDPE و LLDPE در اوایل دهه 1950 و در نتیجه کشف سه نوع کاتالیست بصورت کاملاً مستقل، در سه مکان مختلف و با سه نوع متفاوت از فلزات واسطه توسعه یافت [10-2]. مقایسه روشی که این محققان و کمپانی‌های مربوطه در پیش گرفته‌اند بسیار جالب است، که توسط J. P. Hogan بصورت خلاصه ارائه شده است [4و2]. مشابه بسیاری از اکتشافات بزرگ، هر سه این کشف‌ها هم به نوعی تصادفی بود.

         کاتالیزور فیلیپس، که شامل ترکیب Cr/silica و یا Cr/silica-alumina است، در نیمه دوم سال 1951 توسط J. Paul Hogan و Robert L. Banks در لابراتوار تحقیقاتی شرکت فیلیپس در بارتلزویل اوکلاهما کشف شد [8] و اولین گزارشات بصورت Patent در 27 ژانویه 1953 منتشر گردید. در آن زمان، Hogan و Banks سعی داشتند پروپیلن را دیمریزه کنند، که بطور غیر منتظره‌ای محصولی پلیمری بدست آوردند. کشف مزبور سپس به پلی‌اتیلن تعمیم داده شد و پلیمرهایی با دانسیته حدود g/mL 97/0-95/0 حاصل گردید، که نشانگر تولید پلی‌اتیلن خطی بود. شرکت فیلیپس بلافاصله فرآیند صنعتی تولید کاتالیست را توسعه داد، که در کمتر از 4 سال پس از کشف کاتالیست موفق به ارائه امتیاز گردید. امتیاز فیلیپس شامل طراحی سایت، تولید پلی‌اتیلن به میزان lb. 1000 جهت توسعه بازار مصرف، کمک به راه‌اندازی سایت و همچنین تبادل اطلاعات مربوطه بصورت کامل بود.

         دو سال بعد، یعنی در اکتبر 1953، کشف اتفاقی دیگری توسط Karl Ziegler و همکارانش در موسسه تحقیقاتی ماکس پلانک در مولهایم آلمان رخ داد [10]. کاتالیزور تولید شده توسط Ziegler شامل تیتانیم کلراید ترکیب شده با آلکیل آلومینیم بود. اولین گزارشات سریعاً بصورت Patent در 17 اکتبر 1953 منتشر گردید که در آن پلیمری با دانسیته حدود g/mL 94/0 گزارش شد. Ziegler این کشف را در کمتر از یک سال به ثبت رساند، که در آن تنها متد آزمایشگاهی را ارائه نمود و خریداران این امتیاز موظف بودند بطور مستقل آن را توسعه دهند. شرکت Hoechst از اولین خریداران این امتیاز بود. یکی از اولین مشکلاتی که وجود داشت و بطور مشخص در این امتیاز به آن اشاره نشده بود، چگونگی کنترل جرم مولکولی پلیمر بود [2].

         سیستم کاتالیستی سوم در نیمه دوم سال 1950 توسط Alex Zletz در موسسه Standard Oil در ایندیانا کشف گردید [12و11]. این کاتالیزور شامل مولیبدنیم کاهش یافته بر روی آلومینا بود. اولین Patentها در 28 آوریل 1951 منتشر گردید که در آن پلیمری با دانسیته حدود g/mL 96/0 گزارش شده بود. این کشف با روشی متفاوت با آنچه در مورد اکتشافات قبلی بیان شد انجام گرفت. جدا از اهمیت آن، موسسه مربوطه مشاوری را استخدام نمود تا جهت بهبود پلی‌اتیلن خطی تولید شده تلاش کند، که رایزن مربوطه ارزیابی دلسرد کننده‌ای را ارائه نمود. ارزیابی او منجر به تعویق راه‌اندازی سایت‌های تجاری گردید، و این امر تا زمانی ادامه یافت که سیستم‌های فیلیپس و زیگلر سایت‌های خود را راه‌اندازی کرده و در مسیر پیشرفت در زمینه تولید تجاری بودند [16-13و4]. در سال 1961، اولین سایت با تکنولوژی پلی‌اتیلن Standard Oil ایندیانا در ژاپن راه‌اندازی گردید، اما متأسفانه این کشف تأثیر بسیار کمی در توسعه صنعت پلی‌اتیلن خطی داشت و در مدت زمان کمی این فرآیند از بین رفت.

         این مسئله، اصل بسیار مهمی را که امروزه نیز در صنعت پلی‌اتیلن صادق است، بیان می‌دارد. همواره یک مزیت بسیار بزرگ در این که در بازار مصرف باید اولین بود، وجود دارد؛ زیرا همواره اولین محصول خصوصیات فرآیندی را معرفی می‌کند که محصولات متعاقب آن (به بیان دیگر محصولات بهبود یافته) با آن مواجه هستند.

         پس از کشف کاتالیست در موسسه فیلیپس، بلافاصله بررسی‌ها به منظور راه‌اندازی سایت‌های پایلوت آغاز گردید. در سال 1954، اطلاعات کافی جهت راه‌اندازی یک فرآیند Continuous در اشل تجاری در دست بود. ابتدا یک سایت با تولید روزانه 1000 پوند ساخته شد و در اوایل سال 1955 به بهره‌برداری رسید. در همان سال، راه‌اندازی سایت صنعتی با تولید 75 میلیون پوند HDPE در سال به همراه سایت دیگری با ظرفیت تولید سالانه 180 میلیون پوند اتیلن تصویب گردید. با توجه به اینکه هیچ تولید کننده‌ای نمی‌توانست بطور کامل پاسخگوی پتانسیل بازار مصرف این کشف باشد، لذا هیئت مدیره شرکت فیلیپس تصمیم گرفت اکتشاف خود را بصورت امتیاز درآورد. گرچه تا آن زمان هیچ سایت تجاری راه‌اندازی نشده و هیچگونه بازار مصرفی وجود نداشت، با این حال 9 شرکت از 7 کشور به سرعت قرارداد خرید امتیاز را در بین سال‌های 1955 و 1956 امضا کردند [17و2]. این شرکت‌ها عبارت بودند از: Union Carbide (ایالات متحده)، Allied (ایالات متحده)، British Petroleum (بریتانیا)، Soltex-Celanese (ایالات متحده)، Rhone Poulenc (فرانسه)، Solvay (ایتالیا)، Eletroteno (برزیل)، BASF (آلمان) و Showa Denko (ژاپن). برای هریک از این شرکت‌ها اطلاعات تکنیکی، طراحی سایت و همچنین نمونه‌های پلیمری حاصل از یک سایت توسعه یافته در اوکلاهما به منظور ارزیابی بازار در اختیار قرار گرفت.

         در سال 1956، اولین سایت فیلیپس به بهره‌برداری رسید. کمی پس از آن، سایت‌های امتیاز دار ساخته شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفتند. هموپلیمرهایی با اندیس ذوب کمتر از 1، اولین گریدهایی از HDPE بودند که توسط فرآیند فیلیپس معرفی گردیدند. فروش محصول (که از آن با نام Marlex یاد می‌شد)، در سال‌های اول به دلیل تازگی آن در بازار خرید به کندی انجام می‌گرفت، اما پس از سال 1958، کاربردهای فراوانی برای HDPE حاصل از سیستم فیلیپس به وجود آمد.

         در سال 1958، کوپلیمرهای اتیلن - بوتن به بازار معرفی گردیده و پس از آن به سرعت سایر گریدهای کوپلیمر مزبور توسعه یافتند [18]. در چهار سال اول، فرآیند غالب برای تولید پلیمر، فرآیند محلول (SF)[1] بود، که در آن محصول پلیمری به محض تولید، در حلال سیکلوهگزان حل می‌شد [19]. در این فرآیند، اتیلن و 1- بوتن در دمای C°175-125 و تحت فشار MPa 5/3-9/2 (psi 500-400) به سیستم اعمال می‌گردید. کاتالیزورهای اولیه چندان فعال نبودند، بطوریکه محصولی بیش از چند صد کیلوگرم به ازای یک کیلوگرم کاتالیست تولید نمی‌شد. به همین دلیل، باقیمانده کاتالیست در سال‌های اول بوسیله فیلتراسیون و پس از آن توسط سانتریفیوژ از محصول جداسازی می‌شد.

         در اوایل دهه 1950، اکتشافات آزمایشگاهی در شرکت فیلیپس منجر به معرفی فرآیند دیگری گردید که بهره بالاتری داشت. بجای انحلال محصول پلیمری، محصول مورد نظر بصورت ذرات غیر محلول در یک حلال هیدروکربنی غوطه‌ور می‌شد. در اوایل سال 1961، این فرآیند دوغابی یا ذره‌ای (PF)[2] بصورت تجاری در سایت هوستون فیلیپس به بهره‌برداری رسید [21و20] و به سرعت امتیاز آن توسط شرکت‌های تحت امتیاز فیلیپس خریداری شد. بعنوان حلال یا بستر پلیمریزاسیون، پارافینی با نقطه جوش پایین و شرایط پلیمریزاسیون در دمای C°110-70 و فشار MPa 2/4 (psi 600) پیشنهاد گردید. ابتدا n- پنتان استفاده شد، سپس ایزوپنتان و در نهایت ایزوبوتان جایگزین شد. بهبود فعالیت کاتالیست تا جایی پیش رفت که نیازی به جداسازی کاتالیست از محصول وجود نداشت و بعنوان ناخالصی بسیار ناچیز در محصول بدست آمده باقی می‌ماند. قابلیت تولید محصول[3] در حد چندین هزار کیلوگرم به ازای یک کیلوگرم کاتالیست کاملاً طبیعی بود.

         در سال 1968، کوپلیمرهای جدیدی معرفی گردیدند که در آنها بجای 1- بوتن از 1- هگزن استفاده شده بود. این امر باعث بهبود خواص فیزیکی پلیمرهای تولید شده با کاتالیزورهای Cr/silica گردید. فرآیند جدیدی جهت تولید LLDPE در سال 1969 توسط شرکت فیلیپس معرفی شد [23و22] و پلیمرهایی با دانسیته برابر با g/mL 925/0 توسط فرآیند اصلاح شده دوغابی بوسیله کاتالیزورهای کروم تولید گردید.

         در دهه 1970، موسسه Union Carbide تکنولوژی بستر سیال فاز گازی را معرفی کرد، که در آن LLDPE به آسانی با استفاده از کاتالیزور زیگلر - ناتا تولید می‌شد. در اواخر دهه 1980، پیشرفت‌های بوجود آمده در شرکت فیلیپس این امکان را فراهم کرد که کاتالیزورهای بر پایه کروم نیز HDPE و LLDPE را در همان شرایط و با همان سهولت تولید نمایند [27-24]. امروزه راکتورهای پیشرفته قابلیت تولیدی بالغ بر 500 میلیون کیلوگرم پلی‌اتیلن در سال را دارا می‌باشند.

         گرچه کاتالیزورهای فیلیپس عمدتاً جهت تولید پلی‌اتیلن مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما به خوبی قابلیت پلیمریزاسیون سایر اولفین‌ها (نظیر پروپیلن) را نیز دارا می‌باشند. همانطور که پیشتر اشاره شد، Hogan و Banks این کاتالیست را هنگام کار با پروپیلن کشف کرده بودند. اگرچه برخلاف کاتالیزورهای زیگلر - ناتا کاتالیزورهای فیلیپس محصولاتی با جهت‌گیری‌های خاص فضایی تولید نمی‌کنند، اما تولید پلی‌پروپیلن کریستالی توسط این کاتالیزورها در سال 1983 گزارش شده است [28].

         در ادامه، پس از ارائه توضیحاتی در رابطه با ساختار پلی‌اتیلن و انواع آن از دیدگاه تجاری، به مقایسه کاتالیزورهای فیلیپس با سایر کاتالیزورهای متداول در پلیمریزاسیون اتیلن و همچنین مطالعه ساختار و مکانیسم کاتالیزورهای بر پایه کروم پرداخته شده است.

     

    Abstract:

         Polymerization of ethylene in the presence of Phillips catalyst was performed successfully in slurry phase, followed by the investigation of some effective parameters in the polymerization such as trialkyl aluminum effect, 1-hexene co-monomer effect, hydrogen effect and also solvent replacement effect. The obtained changes in the catalyst activity, productivity and analyses of some important properties of the products such as melt flow rate determination, density and bulk density determinations and also particle size analysis remarkably show these effects.

  • فهرست:

    پیشگفتار.............................................................................................................................................................. 2

    1-1- پلی‌اتیلن تجاری.................................................................................................................................... 3

    1-1-1- تاریخچه پلی‌اتیلن................................................................................................................... 3

    1-1-2- پلی‌اتیلن از دیدگاه اقتصادی................................................................................................ 8

    1-1-3- مقایسه کاتالیزور فیلیپس با سایر کاتالیزورها............................................................... 10

    1-2- ساختار کاتالیزور فیلیپس و مکانیسم عملکرد آن.................................................................... 13

    1-3- توسعه کاتالیزورهای فیلیپس......................................................................................................... 14

    1-4- روش‌های آنالیز محصولات پلیمری............................................................................................... 16

    1-4-1- سرعت جریان مذاب........................................................................................................... 17

    1-4-2- دانسیته حالت مذاب........................................................................................................... 17

    1-4-3- دانسیته توده‌ای.................................................................................................................... 18

    1-4-4- آنالیز اندازه ذرات................................................................................................................. 19

    1-5- اهداف کار پژوهشی حاضر.............................................................................................................. 21

     

    فصل دوم: بخش تجربی - مواد و روش‌ها

    2-1- مواد شیمیایی مورد استفاده........................................................................................................... 23

    2-1-1- هگزان نرمال (n-Hexane)............................................................................................... 23

    2-1-2- 1- هگزن ((1-Hexene..................................................................................................... 23

    2-1-3- محلول تری n- اکتیل آلومینیم ((TnOA در هگزان نرمال..................................... 23

    2-1-4- کاتالیزور فیلیپس (Phillips Catalyst)......................................................................... 23

    2-1-5- اتیلن ((Ethylene................................................................................................................ 24

    2-1-6- هیدروژن (H2)..................................................................................................................... 24

    2-2- دستگاه‌های مورد استفاده................................................................................................................ 24

    2-2-1- راکتور تحقیقاتی................................................................................................................... 24

    2-2-2- دستگاه تعیین سرعت جریان مذاب............................................................................... 25

    2-2-3- دستگاه تعیین دانسیته حالت مذاب.............................................................................. 25

    2-2-4- دستگاه آنالیز اندازه ذرات.................................................................................................. 25

    2-3- روش‌های تجربی................................................................................................................................ 25

    2-3-1- شمای کلی راکتور............................................................................................................... 25

    2-3-2- بررسی اثر TnOA................................................................................................................ 27

    2-3-3- بررسی اثر کومونومر 1- هگزن........................................................................................ 28

    2-3-4- بررسی اثر هیدروژن............................................................................................................ 29

    2-3-5- کوپلیمریزاسیون اتیلن با 1- هگزن در حضور هیدروژن.......................................... 29

    2-3-6- بررسی اثر جایگزینی حلال............................................................................................... 30

     

    فصل سوم: بحث و نتیجه‌گیری

    3-1- روند کلی واکنش پلیمریزاسیون اتیلن........................................................................................ 32

    3-2- بررسی اثر TnOA.............................................................................................................................. 33

    3-3- بررسی اثر کومونومر 1- هگزن...................................................................................................... 38

    3-4- بررسی اثر هیدروژن.......................................................................................................................... 43

    3-5- بررسی کوپلیمریزاسیون اتیلن با 1- هگزن در حضور هیدروژن.......................................... 48

    3-6- بررسی اثر جایگزینی حلال............................................................................................................. 49

    نتیجه‌گیری...................................................................................................................................................... 50

    فهرست منابع.................................................................................................................................................. 51

     

    منبع:

    . W. Fawcett; R. O. Gibson; M. W. Perrin; J. G. Patton; E. G. Williams. British Patent 1937, 472,590.

    [2] H. R. Sailors; J. P. Hogan. J. Macromol. Sci. Chem. A15, 1981, 1377-1402.

    [3] H. R. Sailors; J. P. Hogan. Polym. News 7, 1981, 4, 152-167.

    [4] J. P. Hogan; D. D. Norwood; C. A. Ayres. J. Appl. Polym. Sci. Appl. Polym. Symp. 36, 1981, 49-60.

    [5] J. P. Hogan. The Chemist, 1937, 2, 46.

    [6] K. W. Doak; A. Schrage. in High Polymers, R. A. V. Raff; K. W. Doak (Eds.), Vol. XX, Part I, Interscience, New York, 1965, p. 351.

    [7] A. Zletz. U.S. Patent 1954, 2,692,257.

    [8] J. P. Hogan; R. L. Banks. U.S. Patent 1958, 2,825,721.

    [9] A. Clark; J. P. Hogan; R. L. Banks; W. C. Lanning. Ind. Eng. Chem. 1956, 48, 1152-1155.

    [10] K. Ziegler; H. Breil; H. Martin; E. Holzkamp. German Patent 1960, 973,626.

    [11] E. F. Peters; A. Zletz; B. L. Evering. Ind. Eng. Chem. 1957, 49, 1879-1882.

    [12] E. Field; M. Feller. Ind. Eng. Chem. 1957, 49, 1883-1884.

    [13] M. Harris; M. Tishler. in Chemistry in the Economy, American Chemical Society, Washington, DC, 1973, pp. 70-71.

    [14] E. L. D’Ouville. in Polyethylene, 2nd Ed., A. Renfraw; P. Morgan (Eds.), Interscience, New York, 1960, p. 35.

    [15] Kirk-Othmer Encyclopedia of Chemical Technology, Vol. 14, 2nd Ed., Wiley, New York, 1976, p. 255.

    [16] O. O. Juveland; E. F. Peters; J. W. Shepard. A.C.S Polym. Preprints 1969, 10, 263.

    [17] J. P. Hogan. in High Polymers, G. E. Ham (Ed.), Vol. 18: Copolymerization, Interscience-Wiley, New York, 1964, pp. 89-113.

    [18] E. Pritchard; R. M. McGlamery; P. J. Boeke. Mod. Plastics 1959, 37, 132.

    [19] A. Clark; J. P. Hogan. in Polyethylene, 2nd Ed., A. Renfraw; P. Morgan (Eds.), Interscience, New York, 1960, p. 29.

    [20] R. G. Rohlfing. U.S. Patent 1965, 3,226,205.

    [21] D. D. Norwood. U.S. Patent 1966, 3,248,179.

    [22] P. P. McCurdy (Ed.). Chem. and Eng. News, Vol. 47, American Chemical Society, Washington, DC, 1969, p. 15, Issue No. 17.

    [23] J. P. Hogan. U.S. Patent 1972, 3,666,736.

    [24] A. Wood; D. Rotman. in Phillips Broadens PE Line with Novel Linear Grade, Chem. Week, May 5, 1993, 12.

    [25] E. A. Benham; M. P. McDaniel; M. A. Smith; W. M. Whitte; J. D. Ratzlaff. in A Low-density Linear Polyethylene by the Phillips Slurry Process, SPO-93, Schotland International Business Forum on Specialty Polyolefins, Houston, TX, 1993, Sep. 23.

    [26] M. A. Smith; E. A. Benham; C. M. Didier; M. P. McDaniel; J. D. Ratzlaff; W. M. Whitte. in Novel Low-density Linear Polyethylene (LDLPE) Made Via the Phillips Process, MAACK Conference, Zurich, Switzerland, 1993, Oct. 5.

    [27] E. A. Benham; P. D. Smith; M. P. McDaniel. Polym. Eng. and Sci. (SPE) 28, 1988, 22, 1469-1472.

    [28] J. P. Hogan; R. L. Banks. U.S. Patent 1983, 4,376,851.

    [29] M. P. McDaniel. Adv. Catalysis 1985, 33, 47.

    [30] H. L. Krauss; H. Stach. Inorg. Nucl. Chem. Lett. 1968, 4, 393.

    [31] J. P. Hogan; D. R. Witt. U.S. Patent 1971, 3,622,521.

    [32] M. P. McDaniel; M. M. Johnson. U.S. Patent 1982, 4,364,842.

    [33] M. P. McDaniel. U.S. Patent 1983, 4,397,765.

    [34] B. V. Kral; G. O. Tsien; C. Wu. U.S. Patent 1991, 5,034,364.

    [35] K. Evertz; R. Saive; G. Funk; P. Koelle; R. Konrad; H. Gropper. U.S. Patent 1994, 5,352,658.

    [36] H. J. Mueller; H. G. Braun; B. L. Marczinke; U. Mueller. U.S. Patent 1995, 5,405,819.

    [37] W. Rohde. U. S. Patent 2000, 6,147,171.

    [38] L. A. McAdams; G. P. Buffone; C. D. Incarvito; A. L. Rheingold; K. H. Theopold. J. Am. Chem. Soc. 2005, 127, 1082.

    [39] A. V. Shenoy; D. R. Saini. in Melt Flow Index: More Than Just a Quality Control Parameter, Part I: Advances in Polymer Technology, Vol. 6, No. 1, pp. 1-58.

    [40] G. R. Blake; K. H. Hartge. in Methods of Soil Analysis, 2nd Ed., A. Klute (Ed.), Part I: Physical and Mineralogical Methods: Agronomy Monograph No. 9, pp. 363-375.


موضوع پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, نمونه پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, جستجوی پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, فایل Word پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, دانلود پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, فایل PDF پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, تحقیق در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, مقاله در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, پروژه در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, پروپوزال در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, تز دکترا در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, پروژه درباره پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, گزارش سمینار در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون, رساله دکترا در مورد پایان نامه پلیمریزاسیون اتیلن با کاتالیزوری بر مبنای کروم و بررسی برخی از پارامتر های مؤثر در پلیمریزاسیون

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته ی مهندسی شیمی (گرایش شبیه سازی و کنترل فرآیند) چکیده طراحی سیستم کنترل برای راکتور بستر سیال تولید پلی اتیلن سبک خطی واحد LLDPE پتروشیمی جم تحت لیسانس بازل و تکنولوژی Spherilene با ظرفیت تولید سالانه 300،000 تن محصول یکی از بزرگترین واحدهای پلیمری در ایران می باشد. در این پژوهش رفتار دینامیک و کنترل راکتورهای سری تولید پلی اتیلن سبک خطی پتروشیمی ...

براي دريافت درجه کارشناسي ارشد مهندسي پليمر- صنايع پليمر ارديبهشت 1393 چکيده  با پيشرفت دانش‌ها و علوم مختلف، مرزهاي دانش به‌هم رسيده و در برخي از زمينه‌ها ما شاهد آمي

پايان نامه مقطع کارشناسي رشته مهندسي شيمي مقدمه کائوچوي اتيلن پروپيلن نخستين بار به سال 1962 در ايالات متحده و در مقادير کم و محدود تجاري عرضه گشت . حدود سالهاي 1954 و 1960  مقادير کم

شیمی پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد چکیده چسب‌های حساس به فشار با پایه اکریلیکی پر هزینه تر از چسب‌های با پایه لاستیک هستند، اما طول عمر بیشتر و مقاومت در برابر دمای بالا، مواد شیمیایی، امواج فرابنفش، حلال‌ها، نور، نرم کننده‌ها و محیط زیست دارند. اصلاح چسب‌های حساس به فشار اکریلیکی، برای بهبود خواص چسبندگی مفید است. در این پژوهش پلیمریزاسیون امولسیونی مونومرهای ...

پایان نامه‌ی کارشناسی ارشد رشته‌ی شیمی گرایش تجزیه چکیده در این تحقیق سنتز نانو ذرات پلیمری قالب یونی با استفاده از روش رسوبی و برای جداسازی و پیش­تغلیظ یون­های نیکل از نمونه­های آبی گزارش شده است. نانو ذرات پلیمری قالب نیکل با حل کردن مقدار استوکیومتری از نیکل نیترات و لیگاند 40،20،7،5،3-پنتاهیدروکسی­فلاون(مورین) در23 میلی­لیتر اتانول-استونیتریل(; v/v 2:1) به عنوان حلال در حضور ...

پایان نامه‌ی کارشناسی ارشد رشته‌ی شیمی گرایش تجزیه چکیده در این تحقیق سنتز نانو ذرات پلیمری قالب یونی با استفاده از روش رسوبی و برای جداسازی و پیش­تغلیظ یون­های نیکل از نمونه­های آبی گزارش شده است. نانو ذرات پلیمری قالب نیکل با حل کردن مقدار استوکیومتری از نیکل نیترات و لیگاند 40،20،7،5،3-پنتاهیدروکسی­فلاون(مورین) در23 میلی­لیتر اتانول-استونیتریل(; v/v 2:1) به عنوان حلال در حضور ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته شیمی گرایش شیمی تجزیه چکیده در این پروژه پلیمر قالب مولکولی جهت استخراج انتخابی فوران تهیه شد. برای تهیه این پلیمر از متاکریلیک اسید (مونومر عاملی)، اتیلن گلیکول دی متاکریلات (عامل برقراری اتصالات عرضی)، 2و2-آزوبیس ایزو بوتیرو نیتریل (آغازگر)، مخلوطی از پیرول(جایگزین فوران یامولکول هدف) و متانول(حلال) انجام شد. مواد اولیه پلیمریزاسیون در لوله های ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد “M.Sc” مهندسی برق – کنترل چکیده با توجه به مصرف بالای محصولات پتروشیمی در جهان امروز و پتانسیل بالای ایران برای توسعه و تامین خوراک پتروشیمی‌ها، مجتمع‌های پتروشیمی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. از اینرو یکی از واکنش‌های مهم به نام هیدروژناسیون استیلن در یکی از واحدهای مادر پتروشیمی، یعنی واحد الفین بررسی و کنترل شده است. در این پژوهش ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد در گرایش شیمی آلی چکیده : کارهای جدید انجام شده در این پایاننامه شامل واکنش تراکمی آریل گلی اکسال ها ی تهیه شده طی اکسایش استوفنون های مربوط با سلنیوم دی اکسید با 1و2-دی آمینو بنزن، 2و3-دی آمینومالونیتریل، 2و3-دی آمینوپریدین و 4-نیترو-1و2-دی آمینو بنزن به منظور تهیه کینوکسالین ها وآریل پیرازین های مربوطه تحت شرایط مایکروویو می باشد محصولات ...

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته شیمی گرایش شیمی تجزیه چکیده در این پروژه پلیمر قالب مولکولی جهت استخراج انتخابی فنیل جیوه کلراید تهیه شد. برای تهیه این پلیمر از متاکریلیک اسید (مونومر عاملی)، اتیلن گلیکول دی متاکریلات (عامل برقراری اتصالات عرضی)، 2وˊ2-آزوبیس ایزو بوتیرو نیتریل (آغازگر)، فنیل جیوه کلراید (مولکول هدف) و کلروفرم (حلال) انجام شد. مواد اولیه پلیمریزاسیون در لوله های ...

ثبت سفارش