پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد

word 6 MB 31803 129
1393 کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
قیمت قبل:۷۱,۴۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۲,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان‌نامه برای دریافت درجه‌ی کارشناسی ارشد

    در رشته‌ی مهندسی شیمی گرایش بیوتکنولوژی

    چکیده

    پروتئازهای میکروبی در بین مهم‌ترین آنزیم‌های هیدرولیز‌کننده قرار‌دارند که حدود %60 از بازار جهانی آنزیم‌های صنعتی را به خود اختصاص داده‌اند. در این پژوهش، ستنز آنزیم پروتئاز در فرآیند تخمیر حالت جامد با استفاده از باکتری Bacillus. licheniformis مورد بررسی قرار‌گرفت. ضایعات و محصولات مختلف کشاورزی شامل سبوس گندم، سبوس برنج، باگاس، پوسته ذرت، آرد‌ذرت و آرد‌جو بعنوان سوبسترا مورد استفاده قرار‌گرفتند. پروتئاز تولیدی از پوسته گندم نسبت به بقیه سوبسترا فعالیت بیشتری نشان داده است. اثر پارامترهای مختلف استخراج شامل نوع و مقدار محلول استخراج کننده و زمان اقامت در شیکر مورد ارزیابی قرار‌گرفت. بیشترین میزان بازیابی پروتئاز با استفاده از 50 میلی‌لیتر بافر تریس پس از طی مدت 1 ساعت در شیکر بدست آمد. علاوه بر این، تأثیر پارامترهای عملیاتی چون زمان، دما، pH، رطوبت ابتدایی، رطوبت کابین، اندازه ذرات و میزان مایه تلقیح بر تولید آنزیم مورد بررسی قرار‌گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین میزان فعالیت آنزیم پروتئاز پس از 48 ساعت تخمیر، در دمای Cº 35 ، pH ابتدایی برابر 9، رطوبت کابین %90، اندازه ذرات در محدوده cm 2-1 و رطوبت اولیه %200 برای سینی بالایی و %150 برای سینی میانی بدست آمد. همچنین تأثیر مکمل‌های مختلف کربنی و نیتروژنی بر تولید پروتئاز بررسی‌شد. نتایج نشان‌داد که با غنی‌سازی سوبسترا با سبوس برنج (w/w %1) و آرد ذرت ( w/w%2)، بیشترین فعالیت آنزیم پروتئاز بدست‌آمد. حداکثر فعالیت پروتئاز پس از گذشت 48 ساعت، تحت تمامی شرایط مطلوب، میزان فعالیت U/gds 1/1281 و U/gds 7/1048 به ترتیب برای سینی بالایی و میانی بدست آمد. تأثیر دما و pH بر فعالیت و پایداری آنزیم مورد بررسی قرار‌گرفت. نتایج نشان داد که پروتئاز تولیدی ماهیت قلیایی داشته و پایداری بسیار قابل توجهی در محدوده تغییرات دما در بازه Cº 85-30 و مقادیر pH بین 13-7 داشته است و بیشترین فعالیت در مقدار pH برابر 8 و دمای Cº65 حاصل شده است. همچنین کاربرد آنزیم تولیدی در پردازش چرم و هیدرولیز لایه ژلاتین از فیلم‌های عکاسی و همچنین به عنوان افزودنی به شوینده، مورد بررسی قرار‌گرفت. نتایج نشان داد که پروتئاز قلیایی حاصل از B. licheniformis قابلیت بسیار خوبی در حذف لکه‌های مختلف از پارچه، موزدایی از پوست گاو و هضم لایه ژلاتینی از فیلم‌های عکاسی از خود نشان داد. همچنین، تولید آنزیم پروتئاز با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد در بیوراکتور و فلاسک بررسی و دو سامانه از نظر میزان تولید آنزیم با یکدیگر مقایسه شدند.

    واژه‌های کلیدی: پروتئاز، سبوس گندم، تخمیر حالت جامد، بیوراکتور سینی‌دار، Bacillus. licheniformis

    1-1. مقدمه

    در این فصل به بیان توضیحاتی کلی درباره آنزیم ها، ساختار و ویژگی‌هایشان پرداخته می‌شود. سپس گروه‌های آنزیمی و واکنش‌های مرتبط بیان می‌شود. در ادامه مطالبی اجمالی درباره پروتئازها به عنوان یکی از مهمترین گروه‌‌های آنزیمی ذکر می‌شود. سپس فرآیند تخمیر حالت جامد بعنوان یک سیستم تخمیری کارآمد معرفی می‌شود. در انتها به ضرورت ها و اهداف این پروژه پرداخته می‌شود.

    1-2. تعریف آنزیم

    آنزیم‌ها، مهمترین گروه از پروتئین‌ها هستند که انجام واکنشهای بیوشیمیایی و سرعت بخشیدن به آنها را بر عهده دارند و می‌توانند سرعت واکنش را تا حدود 107 برابر افزایش دهند. آنزیم‌ها، توسط موجودات زنده، گیاهان و میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند. انجام تمام واکنش‌ها در سلول زنده به آنزیم خاصی نیازمند است. همانطور که در شکل (1-1) نشان داده شده است، آنزیم مانند یک کاتالیزور غیر‌آلی در واکنش مصرف نشده اما مسیر انرژی پایین‌تر را برای اینکه واکنش صورت گیرد، فراهم می‌کند [1, 2]. کاتالیزورها در واکنش‌ها بدون تغییر می‌مانند، ولی آنزیم‌ها مانند سایر پروتئین‌ها تحت شرایط مختلف پایدار نمی‌مانند. برخی از آنزیم‌ها عمدتا در بازه محدودی از pH، دما و قدرت یونی فعال هستند و در دما و pH‌های بالاتر از میزان بهینه، آنزیم تخریب شده و فعالیت خود را ازدست می‌دهد [3, 4]. به دلیل شرایط خاص بسیاری از این آنزیم‌ها ، برای مصارف صنعتی پیشنهاد نمی‌شوند، لذا تلاش جهت یافتن گونه‌های جدیدی که جوابگوی نیاز صنعت باشند، یک فرآیند مستمر می‌باشد [5].

    1-3. تاریخچه آنزیم

    فعالیت کاتالیستی آنزیم‌ها، هزاران سال است که در فرآیند‌های مختلف مانند ساخت پنیر، شراب و نانوایی مورد استفاده قرار‌گرفته‌است [6]. تا قرن نوزدهم مشخص شده بود که فرایندهایی نظیر ترش شدن شیر و تخمیر قند به الکل فقط از طریق عمل یک موجود زنده رخ می‌دهند. در سال 1833 عامل فعال‌کننده قند به طور نسبی خالص شد و آن را دیاستاز[1] نامیدند که اکنون به آن آمیلاز[2] می‌گویند. چند سال بعد از شیره معده فردی که رژیم غذایی اوپروتئین بود ، ماده‌ای جدا کردند و آن را پپسین[3] نامیدند. این ترکیبات را تحت نام کلی مخمر می‌نامیدند. لیبیگ[4] در آن موقع اظهارداشت که این مخمرها می توانند مواد غیر زنده‌ای باشند که از سلول‌های زنده به دست می‌آیند در حالی‌که پاستور [5] و دیگران هنوز بر این باور بودند که مخمرها بایستی حاوی مواد زنده باشند. با وجود این اختلاف نظرها ، کوهن[6] در سال 1878، این مولکول‌ها را آنزیم نامید. بوخنرز[7] در سال 1897 نشان داد که وقتی عصاره مخمر به قند اضافه شود، تخمیر قند صورت می‌گیرد. درسال 1926 سامنر[8] آنزیم اوره آز[9] را ازعصاره لوبیا خالص‌کرد و آن را کریستاله نمود. از آن به بعد تعداد زیادی از آنزیم‌ها را توانستند به شکل بلور درآورند [7, 8]. همزمان با بوجود آمدن دانش خالص‌سازی آنزیم‌ها، موارد کاربرد آنها چندین برابر شد و البته با استفاده از آنزیم‌های مهندسی شده، تعداد انتخاب‌ها برای فرآیندهای صنعتی افزایش یافت [6]

     

    Abstract

     

    Microbial protease is one of the most important enzymes and represents 60% of total industrial enzyme sale. In this study, protease synthesis in solid state fermentation using B.licheniformis was investigated. Several agricultural residues such as rice bran, sugarcane bagasse, wheat bran, barely bran, corn meal and corn husk were used as substrates. Protease from the wheat bran showed higher activities than other substrates. Effect of extraction parameters such as type and volume of extracted medium and mixing time in shaker were investigated. Maximum recovery of protease obtained with 50 ml of Tris-HCl buffer after 1 hour incubation in the incubator-shaker. Furthermore, the influence of operational parameters such as fermentation time, temperature, pH, initial moisture, cabin humidity, particle size and inoculum level were studied. Results showed that maximum activity of protease was obtained after 48h of incubation, cabin temperature of 35 °C, initial pH of 9, cabin humidity of % 90, particle size in the range of 1-2 cm and initial moisture of % 200 for the top tray and %150 for the middle tray. Moreover, the effect of different carbon and nitrogen supplementary sources for protease production was investigated. Results showed that, maximum protease activity was obtained with supplementation of substrate with rice bran (1% w/w) and corn meal (2% w/w). Maximum protease activities achieved under all of the desired conditions were 1281.1 and 1048.7 U/gds for the top and middle trays respectively. Effect of temperature and pH for protease activity and thermal stability was investigated. The results showed that, the enzyme found to be a typical alkaline protease which was stable in broad temperature range (30-85 ˚C) and pH values (7-13), with maximum activity was defined at 65 ˚C and pH value of 8. Moreover, the application of produced enzyme in leather processing, hydrolysis of gelatin layers of photographic films and also an additive in detergents were investigated. Results showed that, alkaline protease from B. licheniformis, have variety of application in detergent formulation for the remove of stained from cotton cloths, deharing of cow hide and hydrolysis of gelatin layers of photographic films. Also, protease production in two solid state fermentation systems including flask and bioreactor were evaluated. Finally, the protease production in two systems was compared.

    Key words: protease, wheat bran, solid state fermentation, tray bioreactor, Bacillus. Licheniformis

  • فهرست:

    فصل1  1

    مقدمه  1

    1-1. مقدمه. 2

    1-2. تعریف آنزیم.. 2

    1-3. تاریخچه آنزیم.. 2

    1-4. ساختار آنزیم.. 4

    1-5. تقسیم‌بندی آنزیم‌ها 5

    1-6. تاریخچه آنزیم پروتئاز 6

    1-7. عملکرد پروتئازها 6

    1-8. تخمیرحالت جامد. 7

    1-9. ضرورت انجام پروژه. 8

    1-10. اهداف این پروژه. 8

    فصل2 مروری بر منابع مطالعاتی   10

    2-1. مقدمه. 11

    2-2. پروتئازها 11

    2-3. منابع پروتئازها 12

    2-3-1. پروتئازهای گیاهی.. 12

    2-3-2. پروتئازهای حیوانی.. 13

    2-3-3. پروتئازهای میکروبی.. 13

    2-4. تقسیم بندی پروتئازها 16

    2-5. پروتئازهای قلیایی.. 19

    2-6. مکانیزم عمل پروتئازها 22

    2-7. کاربردهای صنعتی آنزیم پروتئاز 22

    2-7-1. صنعت مواد شوینده. 23

    2-7-2. صنایع غذایی.. 24

    2-7-3. صنعت چرم. 25

    2-7-4. صنعت عکاسی.. 26

    2-7-5. صنایع دارویی.. 26

    2-7-6. مدیریت محیط زیست... 27

    2-8. تولید آنزیم پروتئاز 27

    2-9. تخمیر حالت غوطه ور 28

    2-9-1. تخمیر حالت جامد. 29

    2-9-2. مقایسه سیستم‌های تخمیر جامد و غوطه‌ور 29

    2-9-3. انتقال جرم در تخمیر حالت جامد. 30

    2-9-4. عملیات انتقال جرم در مقیاس ماکرو. 31

    2-9-5. عملیات انتقال جرم در مقیاس میکرو. 32

    2-9-6. انتقال اکسیژن.. 32

    2-9-7. نفوذ آنزیم‌ها 33

    2-9-8. جنبه‌های انتقال حرارت... 34

    2-9-9. میکروارگانیزم‌های مورد استفاده در تخمیر حالت جامد. 35

    2-9-10. کاربردهای تخمیر حالت جامد. 37

    2-9-11. آنزیم‌های بدست آمده از فرآیند تخمیر جامد. 38

    2-10. طراحی بیوراکتور 39

    2-11. انواع بیوراکتورهای مورد استفاده در تخمیر حالت جامد. 40

    2-11-1. بیوراکتورهای سینی‌دار 41

    2-11-2. بیوراکتورهای بستر‌پرشده 42

    2-11-3. بیوراکتورهای استوانه ای‌دوار 43

    2-11-4. بیوراکتورهای بستر‌سیال.. 45

    2-12. مراحل عمومی برای انجام فرآیند SSF در داخل بیوراکتور 46

    2-13. عوامل مؤثر در تولید پروتئاز در فرآیند SSF در داخل بیوارکتور 47

    فصل3 مواد و روش‌ها 48

    3-1. مقدمه. 49

    3-2. تجهیزات مورد استفاده. 49

    3-3. تعیین مشخصات سوبسترا 50

    3-3-1. محاسبه میزان خاکستر. 50

    3-3-2. محاسبه میزان رطوبت... 51

    3-3-3. محاسبه میزان قند موجود در سوبسترا 51

    3-3-4. محاسبه میزان پروتئین.. 52

    3-3-5. تعیین درصد مواد استخراجی.. 54

    3-3-6. تعیین درصد سلولز. 54

    3-3-7. تعیین درصد لیگنین.. 55

    3-3-8. تعیین درصد همی‌سلولز. 55

    3-3-9. محاسبه اندازه ذرات سوبسترا 55

    3-4. میکروارگانیسم و محیط کشت... 56

    3-4-1. انتخاب میکروارگانیسم.. 56

    3-4-2. مشخصات میکروارگانیسم.. 57

    3-4-3. محیط کشت... 57

    3-4-4. تهیه مایه تلقیح.. 59

    3-4-5. منحنی رشد باکتری... 60

    3-4-6. تعیین pH بهینه باکتری... 60

    3-5. تخمیر حالت جامد. 61

    3-6. نمونه‌گیری و استخراج آنزیم از سوبسترای تخمیر‌یافته. 63

    3-7. فعالیت پروتئاز 64

    3-7-1. منحنی استاندارد تیروزین.. 65

    3-8. بررسی تأثیر پارامترهای مختلف بر روی تولید آنزیم پروتئاز در بیوراکتور سینی‌دار 66

    3-8-1. تأثیر نوع سوبسترای جامد. 66

    3-8-2. تأثیر مدت زمان تخمیر. 67

    3-8-3. اثر دما 67

    3-8-4. تأثیر pH... 67

    3-8-5. اثر پارامترهای مختلف بر روی استخراج آنزیم.. 68

    3-8-6. تأثیر رطوبت اولیه سوبسترا 68

    3-8-7. تأثیر رطوبت داخلی راکتور 68

    3-8-8. تأثیر اندازه ذرات... 68

    3-8-9. تأثیر میزان تلقیح.. 69

    3-8-10. تأثیر غنی‌سازی سوبسترا با منابع کربنی و نیتروژنی.. 69

    3-8-11. تأثیر pH بر فعالیت و پایداری آنزیم تولیدی... 69

    3-8-12. تأثیر دما بر فعالیت و پایداری آنزیم تولیدی... 70

    3-9. کاربردهای آنزیم تولیدی... 71

    3-9-1. افزودنی به مواد شوینده. 71

    3-9-2. پردازش چرم. 71

    3-9-3. هیدرولیز لایه ژلاتینی فیلم‌های عکاسی و آزاد سازی نقره. 72

    3-10. مقایسه تولید آنزیم پروتئاز در بیوراکتور و فلاسک.... 72

    فصل4 نتایج و تفسیر آنها 73

    4-1. مقدمه. 74

    4-2. محاسبه خصوصیات سبوس گندم. 74

    4-3. منحنی رشد باکتری... 75

    4-4. pH بهینه رشد باکتری... 75

    4-5. بررسی پارامترهای مختلف بر تولید پروتئاز 76

    4-5-1. تأثیر مدت زمان تخمیر. 76

    4-5-2. بررسی تأثیر نوع سوبسترای جامد. 78

    4-5-3. بررسی پارامترهای مؤثر بر استخراج پروتئاز 79

    4-5-4. تأثیر pH ابتدایی.. 82

    4-5-5. بررسی دمای داخل بیوراکتور 82

    4-5-6. تأثیر رطوبت ابتدایی سوبسترا 84

    4-5-7. تأثیر رطوبت داخلی بیوراکتور 85

    4-5-8. تأثیر اندازه ذرات... 86

    4-5-9. تاثیر میزان مایه تلقیح.. 87

    4-5-10. بررسی تأثیر غنی سازی سوبسترا با منابع کربنی و نیتروژنی.. 87

    4-6. بهینه سازی شرایط فعالیت پروتئازی آنزیم.. 92

    4-6-1. تعیین pH بهینه فعالیت آنزیم.. 92

    4-6-2. تعیین دمای بهینه فعالیت آنزیم.. 94

    4-6-3. تعیین pH پایداری آنزیم.. 95

    4-6-4. تعیین دمای بهینه پایداری آنزیم.. 96

    4-7. کاربردهای آنزیم پروتئاز قلیایی حاصل از B.licheniformis. 97

    4-7-1. عملکرد پروتئاز قلیایی به عنوان افزدونی به شوینده. 97

    4-7-2. موزدایی از پوست... 98

    4-7-3. هیدرولیز لایه ژلاتینی فیلم‌های X-Ray. 99

    4-8. مقایسه تولید آنزیم پروتئاز در بیوراکتور و فلاسک.... 100

    فصل5 نتیجه‌گیری و پیشنهادها 103

    5-1. نتیجه‌گیری... 104

    5-2. پیشنهادها 106

     

    منبع:

    1.         Dutta, R., Fundamentals of biochemical engineering. Fundamentals of Biochemical Engineering:, ISBN 978-3-540-77900-1. Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 2008, 2008. 1.

    2.         Najafpour, G., Biochemical engineering and biotechnology. 2006: Elsevier.

    3.         Carrea, G., G. Ottolina, and S. Riva, Role of solvents in the control of enzyme selectivity in organic media. Trends in Biotechnology, 1995. 13(2): p. 63-70.

    4.         Briggs, G.E. and J.B.S. Haldane, A note on the kinetics of enzyme action. Biochemical journal, 1925. 19(2): p. 338.

    5.         Kumar, C.G. and H. Takagi, Microbial alkaline proteases: from a bioindustrial viewpoint. Biotechnology advances, 1999. 17(7): p. 561-594.

    6.         Genckal, H., Studies on Alkaline Protease Production from Bacillus sp. 2004, İzmir Institute of Technology.

    7.         Bothe, H., O. Schmitz, M.G. Yates, and W.E. Newton, Nitrogenases and hydrogenases in cyanobacteria, in Bioenergetic Processes of Cyanobacteria. 2011, Springer. p. 137-157.

    8.         Flannery, E.L., L. Mody, and H.L. Mobley, Identification of a modular pathogenicity island that is widespread among urease-producing uropathogens and shares features with a diverse group of mobile elements. Infection and immunity, 2009. 77(11): p. 4887-4894.

    9.         McDonald, A.G. and K.F. Tipton, Fifty‐five years of enzyme classification: advances and difficulties. FEBS Journal, 2014. 281(2): p. 583-592.

    10.       Ward, O., M. Rao, and A. Kulkarni, Proteases, Production. Applied Microbiology: Industrial, 2009: p. 495-511.

    11.       Laxman, R.S., A.P. Sonawane, S.V. More, B.S. Rao, M.V. Rele, V.V. Jogdand, V.V. Deshpande, and M.B. Rao, Optimization and scale up of production of alkaline protease from Conidiobolus coronatus. Process Biochemistry, 2005. 40(9): p. 3152-3158.

    12.       Chauhan, B. and R. Gupta, Application of statistical experimental design for optimization of alkaline protease production from Bacillus sp. RGR-14. Process Biochemistry, 2004. 39(12): p. 2115-2122.

    13.       Maurer, K.-H., Detergent proteases. Current opinion in Biotechnology, 2004. 15(4): p. 330-334.

    14.       Saeki, K., K. Ozaki, T. Kobayashi, and S. Ito, Detergent alkaline proteases: enzymatic properties, genes, and crystal structures. Journal of bioscience and bioengineering, 2007. 103(6): p. 501-508.

    15.       Sookkheo, B., S. Sinchaikul, S. Phutrakul, and S.-T. Chen, Purification and Characterization of the Highly Thermostable Proteases from Bacillus stearothermophilus TLS33. Protein Expression and Purification, 2000. 20(2): p. 142-151.

    16.       Joo, H.S., C. Kumar, G.C. Park, S. Paik, and C.S. Chang, Oxidant and SDS‐stable alkaline protease from Bacillus clausii I‐52: production and some properties. Journal of applied microbiology, 2003. 95(2): p. 267-272.

    17.       Germano, S., A. Pandey, C.A. Osaku, S.N. Rocha, and C.R. Soccol, Characterization and stability of proteases from Penicillium sp. produced by solid-state fermentation. Enzyme and microbial technology, 2003. 32(2): p. 246-251.

    18.       Meena, P., A.D. Tripathi, S. Srivastava, and A. Jha, Utilization of agro-industrial waste (wheat bran) for alkaline protease production by Pseudomonas aeruginosa in SSF using Taguchi (DOE) methodology. Biocatalysis and Agricultural Biotechnology, 2013. 2(3): p. 210-216.

    19.       Rathakrishnan, P. and P. Nagarajan, Statistical Approach for Effect of Physical factors on Protease Production by Bacillus Licheniformis using Sugarcane bagasse.

    20.       Vaseghi, Z., G.D. Najafpour, S. Mohseni, and S. Mahjoub, Production of active lipase by Rhizopus oryzae from sugarcane bagasse: solid state fermentation in a tray bioreactor. International Journal of Food Science & Technology, 2013. 48(2): p. 283-289.

    21.       Sumantha, A., C. Larroche, and A. Pandey, Microbiology and industrial biotechnology of food-grade proteases: a perspective. Food Technology and Biotechnology, 2006. 44(2): p. 211.

    22.       Barredo, J.-L., Microbial enzymes and biotransformations. Vol. 17. 2005: Springer.

    23.       Sundararajan, S., C.N. Kannan, and S. Chittibabu, Alkaline protease from Bacillus cereus VITSN04: Potential application as a dehairing agent. Journal of bioscience and bioengineering, 2011. 111(2): p. 128-133.

    24.       Gupta, R., Q. Beg, and P. Lorenz, Bacterial alkaline proteases: molecular approaches and industrial applications. Applied microbiology and biotechnology, 2002. 59(1): p. 15-32.

    25.       Rao, M.B., A.M. Tanksale, M.S. Ghatge, and V.V. Deshpande, Molecular and biotechnological aspects of microbial proteases. Microbiology and molecular biology reviews, 1998. 62(3): p. 597-635.

    26.       Rani, K., R. Rana, and S. Datt, Review on latest overview of proteases. Int. J. Curr. Life Sci, 2012. 2: p. 12-18.

    27.       Feijoo-Siota, L. and T.G. Villa, Native and biotechnologically engineered plant proteases with industrial applications. Food and Bioprocess Technology, 2011. 4(6): p. 1066-1088.

    28.       Wong, D.W., Food enzymes: structure and mechanism. 1995: Springer.

    29.       Gupta, R., Q. Beg, S. Khan, and B. Chauhan, An overview on fermentation, downstream processing and properties of microbial alkaline proteases. Applied Microbiology and Biotechnology, 2002. 60(4): p. 381-395.

    30.       Nadeem, M., J.I. Qazi, S. Baig, and Q. Syed, Effect of medium composition on commercially important alkaline protease production by Bacillus licheniformis N-2. Food Technol Biotechnol, 2008. 46(4): p. 388-394.

    31.       Bhunia, B., B. Basak, and A. Dey, A review on production of serine alkaline protease by Bacillus spp. Journal of Biochemical Technology, 2012. 3(4): p. 448-457.

    32.       Mukhtar, H., Production of acid protease by Aspergillus niger using solid state fermentation. Pakistan Journal of Zoology, 2009. 41(4): p. 253-260.

    33.       Kenny, A., Introduction: Nomenclature and classes of peptidases, in Proteolytic Enzymes. 1999, Springer. p. 1-8.

    34.       Haile, G. and A. Gessesse, Properties of alkaline protease C45 produced by alkaliphilic Bacillus Sp. isolated from Chitu, Ethiopian Soda Lake. J. Biotechnol. Biomater, 2012. 2: p. 136.

    35.       Barrett, A.J., Peptidases: a view of classification and nomenclature, in Proteases New Perspectives. 1999, Springer. p. 1-12.

    36.       Mienda, B.S., A. Yahya, I. Galadima, and M.S. Shamsir, An Overview of Microbial Proteases for Industrial Applications. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, 2014. 5(1): p. 388-396.

    37.       Ciarkowski, J., P. Drabik, R. Janowski, M. Kozak, M. Jaskolski, and A. Grubb, Structural studies of cysteine proteases and their inhibitors. Acta Biochimica Polonica, 2001. 48(1): p. 1-20.

    38.       Haddar, A., R. Agrebi, A. Bougatef, N. Hmidet, A. Sellami-Kamoun, and M. Nasri, Two detergent stable alkaline serine-proteases from Bacillus mojavensis A21: Purification, characterization and potential application as a laundry detergent additive. Bioresource Technology, 2009. 100(13): p. 3366-3373.

    39.       Joo, H.-S. and C.-S. Chang, Production of protease from a new alkalophilic Bacillus sp. I-312 grown on soybean meal: optimization and some properties. Process Biochemistry, 2005. 40(3): p. 1263-1270.

    40.       Akbalik, G., Screening for industrially important extracellular enzymes from alkalophilic Bacillus genus. 2003, Izmir Institute of Technology.

    41.       Singh, S.K., S.K. Singh, V.R. Tripathi, and S.K. Garg, Purification, characterization and secondary structure elucidation of a detergent stable, halotolerant, thermoalkaline protease from Bacillus cereus SIU1. Process Biochemistry, 2012. 47(10): p. 1479-1487.

    42.       Sellami-Kamoun, A., A. Haddar, N.E.-H. Ali, B. Ghorbel-Frikha, S. Kanoun, and M. Nasri, Stability of thermostable alkaline protease from Bacillus licheniformis RP1 in commercial solid laundry detergent formulations. Microbiological Research, 2008. 163(3): p. 299-306.

    43.       Rajkumar, R., K.R. Jayappriyan, and R. Rengasamy, Purification and characterization of a protease produced by Bacillus megaterium RRM2: application in detergent and dehairing industries. Journal of basic microbiology, 2011. 51(6): p. 614-624.

    44.       Joshi, S. and T. Satyanarayana, Characteristics and applications of a recombinant alkaline serine protease from a novel bacterium Bacillus lehensis. Bioresource technology, 2013. 131: p. 76-85.

    45.       Sarker, P.K., S.A. Talukdar, P. Deb, S.A. Sayem, and K. Mohsina, Optimization and partial characterization of culture conditions for the production of alkaline protease from Bacillus licheniformis P003. SpringerPlus, 2013. 2(1): p. 506.

    46.       Joo, H.-S., C.G. Kumar, G.-C. Park, K.T. Kim, S.R. Paik, and C.-S. Chang, Optimization of the production of an extracellular alkaline protease from Bacillus horikoshii. Process Biochemistry, 2002. 38(2): p. 155-159.

    47.       Adinarayana, K., P. Ellaiah, and D.S. Prasad, Purification and partial characterization of thermostable serine alkaline protease from a newly isolatedBacillus subtilis PE-11. Aaps Pharmscitech, 2003. 4(4): p. 440-448.

    48.       Ningthoujam, D.S. and P. Kshetri, A thermostable alkaline protease from a moderately halo-alkalithermotolerant Bacillus subtilis strain SH1. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 2010. 4(10): p. 5126-5134.

    49.       Hadj-Ali, N.E., R. Agrebi, B. Ghorbel-Frikha, A. Sellami-Kamoun, S. Kanoun, and M. Nasri, Biochemical and molecular characterization of a detergent stable alkaline serine-protease from a newly isolated Bacillus licheniformis NH1. Enzyme and Microbial Technology, 2007. 40(4): p. 515-523.

    50.       Kumar, C., Purification and characterization of a thermostable alkaline protease from alkalophilic Bacillus pumilus. Letters in applied microbiology, 2002. 34(1): p. 13-17.

    51.       Bholay, A.D., S.Y. More, V.B. Patil, and N. Patil, Bacterial Extracellular Alkaline Proteases and its Industrial Applications. International Research Journal of Biological Sciences, 2012. 1(7): p. 1-5.

    52.       Devi, M.K., A.R. Banu, G. Gnanaprabha, B. Pradeep, and M. Palaniswamy, Purification, characterization of alkaline protease enzyme from native isolate Aspergillus niger and its compatibility with commercial detergents. Indian Journal of Science and Technology, 2008. 1(7): p. 1-6.

    53.       Kumar, C., M. Tiwari, and K. Jany, Novel alkaline serine proteases from alkalophilic Bacillus spp.: purification and some properties. Process Biochemistry, 1999. 34(5): p. 441-449.

    54.       Kuddus, M. and P.W. Ramteke, Production optimization of an extracellular cold-active alkaline protease from Stenotrophomonas maltophilia MTCC 7528 and its application in detergent industry. Afr. J. Microbiol. Res, 2011. 7: p. 809-816.

    55.       Kuddus, M. and P.W. Ramteke, Cold-active extracellular alkaline protease from an alkaliphilic Stenotrophomonas maltophilia: production of enzyme and its industrial applications. Canadian journal of microbiology, 2009. 55(11): p. 1294-1301.

    56.       Rai, S.K. and A.K. Mukherjee, Statistical optimization of production, purification and industrial application of a laundry detergent and organic solvent-stable subtilisin-like serine protease (Alzwiprase) from Bacillus subtilis DM-04. Biochemical Engineering Journal, 2010. 48(2): p. 173-180.

    57.       Jain, D., I. Pancha, S.K. Mishra, A. Shrivastav, and S. Mishra, Purification and characterization of haloalkaline thermoactive, solvent stable and SDS-induced protease from Bacillus sp.: A potential additive for laundry detergents. Bioresource technology, 2012. 115: p. 228-236.

    58.       Nascimento, W.C.A.d. and M.L.L. Martins, Studies on the stability of protease from Bacillus sp. and its compatibility with commercial detergent. Brazilian Journal of Microbiology, 2006. 37(3): p. 307-311.

    59.       Deng, A., J. Wu, Y. Zhang, G. Zhang, and T. Wen, Purification and characterization of a surfactant-stable high-alkaline protease from Bacillus sp. B001. Bioresource technology, 2010. 101(18): p. 7100-7106.

    60.       Sandhya, C., A. Sumantha, G. Szakacs, and A. Pandey, Comparative evaluation of neutral protease production by Aspergillus oryzae in submerged and solid-state fermentation. Process Biochemistry, 2005. 40(8): p. 2689-2694.

    61.       Khan, F., New microbial proteases in leather and detergent industries. Innovative Research in Chemistry, 2013. 1(1): p. 1-6.

    62.       Madhavi, J., R. Srilakshmi, K. Rao, and K. Rao, Efficient leather dehairing by bacterial thermostable protease. Int J Biosci Biotechnol, 2011. 3(4).

    63.       Nilegaonkar, S., V. Zambare, P. Kanekar, P. Dhakephalkar, and S. Sarnaik, Production and partial characterization of dehairing protease from Bacillus cereus MCM B-326. Bioresource technology, 2007. 98(6): p. 1238-1245.

    64.       Vijayaraghavan, P., A. Vijayan, A. Arun, J. Jenisha, and S.G.P. Vincent, Cow dung: a potential biomass substrate for the production of detergent-stable dehairing protease by alkaliphilic Bacillus subtilis strain VV. SpringerPlus, 2012. 1(1): p. 76.

    65.       Anwar, A. and M. Saleemuddin, Alkaline proteases: a review. Bioresource Technology, 1998. 64(3): p. 175-183.

    66.       Bhunia, B., D. Dutta, and S. Chaudhuri, Selection of suitable carbon, nitrogen and sulphate source for the production of alkaline protease by Bacillus licheniformis NCIM-2042. Notulae Scientia Biologicae, 2010. 2(2): p. 56-59.

    67.       Rathakrishnan, P. and P. Nagarajan, Optimizing factors affecting protease production by a Bacillus cereus using groundnut shell under solid substrate fermentation.

    68.       Bartholomew, W., E. Karow, M. Sfat, and R. Wilhelm, Oxygen transfer and agitation in submerged fermentations. Mass transfer of oxygen in submerged fermentation of Streptomyces griseus. Industrial & Engineering Chemistry, 1950. 42(9): p. 1801-1809.

    69.       Cui, Y., R. Van der Lans, and K. Luyben, Effect of agitation intensities on fungal morphology of submerged fermentation. Biotechnology and bioengineering, 1997. 55(5): p. 715-726.

    70.       Pandey, A., Solid-state fermentation. Biochemical Engineering Journal, 2003. 13(2): p. 81-84.

    71.       Raghavarao, K., T. Ranganathan, and N. Karanth, Some engineering aspects of solid-state fermentation. Biochemical Engineering Journal, 2003. 13(2): p. 127-135.

    72.       Raimbault, M., General and microbiological aspects of solid substrate fermentation. Electronic Journal of Biotechnology, 1998. 1(3): p. 26-27.

    73.       Prabhakar, A., K. Krishnaiah, J. Janaun, and A. Bono, An overview of engineering aspects of solid state fermentation. Malaysian Journal of Microbiology, 2005. 1(2): p. 10-16.

    74.       Ali, H.K.Q. and M. Zulkali, Design aspects of bioreactors for solid-state fermentation: a review. Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 2011. 25(2): p. 255-266.

    75.       Bhargav, S., B.P. Panda, M. Ali, and S. Javed, Solid-state fermentation: an overview. Chemical and Biochemical Engineering Quarterly, 2008. 22(1): p. 49-70.

    76.       Viccini, G., D.A. Mitchell, S.D. Boit, J.C. Gern, A.S. Da Rosa, R.M. Costa, F.D. Dalsenter, O.F. Von Meien, and N. Krieger, Analysis of growth kinetic profiles in solid-state fermentation. Food Technology and Biotechnology, 2001. 39(4): p. 271-294.

    77.       Subramaniyam, R. and R. Vimala, Solid state and submerged fermentation for the production of bioactive substances: a comparative study. Int J Sci Nat, 2012. 3: p. 480-486.

    78.       Mienda, B.S., A. Idi, and A. Umar, Microbiological features of solid state fermentation and its applications-An overview. Research in Biotechnology, 2011. 2(6).

    79.       Pandey, A., C.R. Soccol, P. Nigam, and V.T. Soccol, Biotechnological potential of agro-industrial residues. I: sugarcane bagasse. Bioresource technology, 2000. 74(1): p. 69-80.

    80.       Wang, L. and S.-T. Yang, Bioprocessing for Value-Added Products from Renewable Resources. 2007: Elsevier.

    81.       Durand, A., Bioreactor designs for solid state fermentation. Biochemical Engineering Journal, 2003. 13(2): p. 113-125.

    82.       Arora, D.K., Handbook of fungal biotechnology. 2004: Marcel Dekker, Inc.

    83.       Mitchell, D.A., N. Krieger, D.M. Stuart, and A. Pandey, New developments in solid-state fermentation: II. Rational approaches to the design, operation and scale-up of bioreactors. Process Biochemistry, 2000. 35(10): p. 1211-1225.

    84.       Bradford, M.M., A rapid and sensitive method for the quantitation of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-dye binding. Analytical biochemistry, 1976. 72(1): p. 248-254.

    85.       Chen, Y., T. Chiang, T. Liang, I. Wang, and S. Wang, Reclamation of squid pen by Bacillus licheniformis TKU004 for the production of thermally stable and antimicrobial biosurfactant. Biocatal Agric Biotechnol 2012; 1: 62–9.

    86.       Anuraj, N., M. Sabnani, J.K. Mukesh Yadav, S. Deepika, C. Rachna, and J. Sahu, Identification and Characterization of Proteases and Amylases Producing Bacillus licheniformis Strain EMBS026 by 16S rRNA Gene Sequencing. International Journal of Microbiology Research, ISSN, 2012: p. 0975-5276.

    87.       McDonald, C. and L.L. Chen, The Lowry modification of the Folin reagent for determination of proteinase activity. Analytical biochemistry, 1965. 10(1): p. 175-177.

    88.       Mani, P., T.M.M. Johnbastin, R. Arunkumar, B. Lalithambikai, B. Brindha, E.S. prabha, R. Rinikarunya, R. Manigandan, C. Marimuthu, and V.R. Kannan, Thermostable alkaline protease from thermophilic and alkaliphilic Bacillus licheniformis and its application as a laundry detergent additive. International Journal of Medicine and Biosciences, 2012. 1(3): p. 18 - 26.

    89.       Nadeem, M., J.I. Qazi, and S. Baig, Enhanced production of alkaline protease by a mutant of Bacillus licheniformis N-2 for dehairing. Brazilian Archives of Biology and Technology, 2010. 53(5): p. 1015-1025.

    90.       Cavello, I.A. and S.F. Cavalitto, Enzymatic Hydrolysis of Gelatin Layers of X-Ray Films and Release of Silver Particles Using Keratinolytic Serine Proteases from Purpureocillium lilacinum LPS 876. Journal of microbiology and biotechnology, 2013. 23(8): p. 1133-1139.

    91.       Shankar, S., S. More, and R.S. Laxman, Recovery of silver from waste X-ray film by alkaline protease from Conidiobolus coronatus. Kathmandu university journal of science, engineering and technology, 2010. 6(1): p. 60-69.

    92.       Imtiaz, S. and H. Mukhtar, Production of alkaline protease by Bacillus subtilis using solid state fermentation. African Journal of Microbiology Research, 2013. 7(16): p. 1558-1568.

    93.       Uyar, F. and Z. Baysal, Production and optimization of process parameters for alkaline protease production by a newly isolated Bacillus sp. under solid state fermentation. Process Biochemistry, 2004. 39(12): p. 1893-1898.

    94.       Agrawal, D., P. Patidar, T. Banerjee, and S. Patil, Alkaline protease production by a soil isolate of Beauveria felina under SSF condition: parameter optimization and application to soy protein hydrolysis. Process biochemistry, 2005. 40(3): p. 1131-1136.

    95.       Prakasham, R., C.S. Rao, and P. Sarma, Green gram husk—an inexpensive substrate for alkaline protease production by Bacillus sp. in solid-state fermentation. Bioresource technology, 2006. 97(13): p. 1449-1454.

    96.       Vijayaraghavan, P. and S.G.P. Vincent, Cow dung as a novel, inexpensive substrate for the production of a halo-tolerant alkaline protease by Halomonas sp. PV1 for eco-friendly applications. Biochemical Engineering Journal, 2012. 69: p. 57-60.

    97.       Rathakrishnan, P. and P. Nagarajan, Red gram husk: A potent substrate for production of Protease by Bacillus cereus in Solid-State Fermentation. Red, 2011. 3(3): p. 1526-1533.

    98.       Joseph, B. and S. Palaniyandi, Determination of alkaline protease production in Serratia marcescens Sp7 using agro wastes as substrate medium, optimization of production parameters and purification of the enzyme. World Acad. Sci. Eng. Technol, 2011. 74: p. 252-256.

    99.       Mukhtar, H. and I. Haq, Comparative Evaluation of Agroindustrial Byproducts for the Production of Alkaline Protease by Wild and Mutant Strains of Bacillus subtilis in Submerged and Solid State Fermentation. The Scientific World Journal, 2013: p. 1-7.

    100.     Mateos Diaz, J., J. Rodríguez, S. Roussos, J. Cordova, A. Abousalham, F. Carriere, and J. Baratti, Lipase from the thermotolerant fungus Rhizopus homothallicus is more thermostable when produced using solid state fermentation than liquid fermentation procedures. Enzyme and Microbial Technology, 2006. 39(5): p. 1042-1050.

    101.     Mukherjee, A.K., H. Adhikari, and S.K. Rai, Production of alkaline protease by a thermophilic Bacillus subtilis under solid-state fermentation (SSF) condition using Imperata cylindrica grass and potato peel as low-cost medium: Characterization and application of enzyme in detergent formulation. Biochemical Engineering Journal, 2008. 39(2): p. 353-361.

    102.     Chutmanop, J., S. Chuichulcherm, Y. Chisti, and P. Srinophakun, Protease production by Aspergillus oryzae in solid‐state fermentation using agroindustrial substrates. Journal of Chemical Technology and Biotechnology, 2008. 83(7): p. 1012-1018.

    103.     Prabhavathy, G., M.R. Pandian, and B. Senthilkumar, Optimization and production of extracellular alkaline protease by solid state fermentation using Bacillus subtilis. J. Acad. Indus. Res., 2012. 1(17): p. 427-430.

    104.     Rajkumar, R., J. Kothilmozhian, and R. Ramasamy, Production and characterization of a novel protease from Bacillus sp. RRM1 under solid state fermentation. Journal of microbiology and biotechnology, 2011. 21(6): p. 627-636.

    105.     Elibol, M. and A.R. Moreira, Optimizing some factors affecting alkaline protease production by a marine bacterium Teredinobacter turnirae under solid substrate fermentation. Process Biochemistry, 2005. 40(5): p. 1951-1956.

    106.     Bajaj, B.K. and G. Jamwal, Thermostable alkaline protease production from Bacillus pumilus D-6 by using agro-residues as substrates. Advances in Enzyme Research, 2013. 1: p. 30.

    107.     Lazim, H., H. Mankai, N. Slama, I. Barkallah, and F. Limam, Production and optimization of thermophilic alkaline protease in solid-state fermentation by Streptomyces sp. CN902. Journal of industrial microbiology & biotechnology, 2009. 36(4): p. 531-537.

    108.     Sumantha, A., P. Deepa, C. Sandhya, G. Szakacs, C.R. Soccol, and A. Pandey, Rice bran as a substrate for proteolytic enzyme production. Brazilian archives of Biology and Technology, 2006. 49(5): p. 843-851.

    109.     Rathakrishnan, P. and P. Nagarajan, Red gram husk: A potent substrate for production of Protease by Bacillus cereus in Solid-State Fermentation. International Journal of ChemTech Research, 2011. 3(3): p. 1526-1533.

    110.     Ramakrishna, D.P.N., R. Gopi, and G.S.V. Raja, Solid State Fermentation For The Production Of Alkaline Protease By Bacillus Subtilis Khs-1 (Mtcc No-10110) Using Different Agro- Industrial Residues. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 2012. 4(1): p. 512-517.

    111.     Vijayaraghavan, P., S. Lazarus, and S.G.P. Vincent, De-hairing protease production by an isolated Bacillus cereus strain AT under solid-state fermentation using cow dung: Biosynthesis and properties. Saudi journal of biological sciences, 2014. 21(1): p. 27-34.

    112.     Olajuyigbe, F.M. and J.O. Ajele, Some properties of extracellular protease from Bacillus licheniformis lbbl-11 isolated from “iru”, a traditionally fermented African locust bean condiment. African Journal of Biochemistry Research, 2008. 2(10): p. 206-210.

    113.     Saurabh, S., I. Jasmine, G. Pritesh, and S.R. Kumar, Enhanced productivity of serine alkaline protease by Bacillus sp. using soybean as substrate. Malaysian Journal of Microbiology, 2007. 3(1): p. 1-6.

    114.     Jellouli, K., O. Ghorbel-Bellaaj, H.B. Ayed, L. Manni, R. Agrebi, and M. Nasri, Alkaline-protease from Bacillus licheniformis MP1: Purification, characterization and potential application as a detergent additive and for shrimp waste deproteinization. Process Biochemistry, 2011. 46(6): p. 1248-1256.

    115.     Doddapaneni, K.K., R. Tatineni, R.N. Vellanki, S. Rachcha, N. Anabrolu, V. Narakuti, and L.N. Mangamoori, Purification and characterization of a solvent and detergent-stable novel protease from Bacillus cereus. Microbiological research, 2009. 164(4): p. 383-390.

    116.     Xiuqin, C., B. Chunxia, S. Weiqi, Z. Wei, S. Jie, D. Yumei, W. Bin, Y. Meiying, and Y. Zhiyong, Purification and stability characteristics of an extracellular alkaline serine protease from a newly isolated Stenotrophomonas maltophilia strain D2. African Journal of Microbiology Research, 2013. 7(33): p. 4244-4250.

    117.     Choudhary, V., Recovery of Silver from used X-ray films by Aspergillus versicolor protease. Journal of Academia and Industrial Research (JAIR), 2013. 2(1): p. 39.

    118.     Srinubabu, G., N. Lokeswari, and K. Jayaraju, Screening of nutritional parameters for the production of protease from Aspergillus oryzae. Journal of Chemistry, 2007. 4(2): p. 208-215.

    119.     Simkovic, M., A. Kurucova, M. Hunova, and Ľ. Varečka, Induction of secretion of extracellular proteases from Trichoderma viride. Acta Chimica Slovaca, 2008. 1(1): p. 250-264.


موضوع پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, نمونه پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, جستجوی پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, فایل Word پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, دانلود پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, فایل PDF پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, تحقیق در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, مقاله در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, پروژه در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, پروپوزال در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, تز دکترا در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, پروژه درباره پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, گزارش سمینار در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد, رساله دکترا در مورد پایان نامه تولید آنزیم پروتئاز در بیو راکتور سینی‌ دار با استفاده از فرآیند تخمیر حالت جامد

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی شیمی چکیده شبیه‌سازی و بهینه‌سازی راکتور بیولوژیکی تولیدکننده بوتانول تخمیر نیمه پیوسته، روشی کارا و سودمند جهت تولید محصولات متابولیکی ارزشمند مانند سوخت های زیستی می باشد. مدلسازی ریاضی بیوراکتورهای نیمه پیوسته با توجه به طبیعت گذرا و ناپایای تخمیر و همچنین پیچیدگی متابولیسم سلولی، مسأله ای بسیار دشوار و پیچیده است. در این زمینه برخی از ...

پايان نامه مقطع کارشناسي رشته مهندسي نساجي -1) مقدمه همگام با رشد فزاينده استفاده از فرآيندهاي بيوتکنولوژي در صنعت، استفاده از آنزيم‌ها در صنايع نساجي نيز گسترش چشمگيري داشته است. به عن

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ((M.Sc.)) گرایش:صنایع غذایی چکیده : پکتینازها گروهی از آنزیم های هیدرولیتیک هستند که مواد پکتیکی را تجزیه می کنند. اگزوپلی گالاکتوروناز(exo-p) و اندوپلی گالاکتوروناز(endo-p) دو نوع از این گروه هستند. در این پژوهش ابتدا دو گونه قارچی به نامهای آسپرژیلوس نایجر و وتریکودرماریسی که قادر به تولید پکتیناز بوده جداسازی شدند. نتایج حاصل از ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی شیمی-زیست فناوری چکیده پروتئین تک یاخته به پروتئین حاصل از کشت باکتری ها، مخمرها، قارچ های رشته ای یا جلبک ها اطلاق می شود که می تواند به عنوان غذای انسان یا خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد. در واقع پروتئین تک یاخته سلول های خشک شده میکروارگانیسم هاست که در اثرتخمیرآن ها روی سوبستراهای مختلف بدست می آید .مواد لیگنوسلولزی از جمله ضایعات ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: صنایع غذایی چکیده آب گیری اسمزی فرایندخارج سازی آب براساس قرارگرفتن موادغذایی درمحلول هیپرتونیک است دراین پژوهش ترکیب فرایند آب گیری اسمزی برای قطعات هویج به ضخامت 5/0سانتیمتردردمای60درجه سانتیگرادودرفواصل زمانی120دقیقه(6بازه زمانی20دقیقه)و180دقیقه(6بازه زمانی30دقیقه)ودرغلظت های مختلف ساکارزوگلوکزومخلوط ان ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: صنایع غذایی چکیده آب گیری اسمزی فرایندخارج سازی آب براساس قرارگرفتن موادغذایی درمحلول هیپرتونیک است دراین پژوهش ترکیب فرایند آب گیری اسمزی برای قطعات کیوی به ضخامت 5/0سانتیمتردردمای60درجه سانتیگرادودرفواصل زمانی120دقیقه(6بازه زمانی20دقیقه)و180دقیقه(6بازه زمانی30دقیقه)ودرغلظت های مختلف ساکارزوگلوکزومخلوط آن ...

پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی چکیده آنزیم لیپاز کربوکسیلیک استر هیدرولازی است که بر روی‌تری آسیل گلیسیرول جهت آزاد سازی اسیدهای چرب،گلیسریدها و گلیسیرول عمل می‌کند. کشف توانایی لیپاز جهت کاتالیز واکنش استریفیکاسیون، فصل گسترده‌ای را در زمینه کارایی‌های این آنزیم آغاز کرد. در این مطالعه با آگاهی از توانایی تولید آنزیم لیپاز متصل به غشا سلولی توسط گونه قارچی ...

پایان نامه برای دریافت درجه دکترای عمومی چکیده مقدمه و هدف: متالوبتالاکتامازها (MBL) آنزیم‌هایی هستند که توسط باسیل‌های گرم منفی غیر تخمیری مانند سودوموناس آئروژینوزا تولید شده و این سویه‌ها را نسبت به کارباپنم مقاوم می‌سازد در نتیجه سودوموناس‌های حامل ژنهای متالوبتالاکتاماز یک تهدید کلینیکی جدی بشمار می‌آیند. با توجه به اینکه مقاومت در گونه باکتریایی سودوموناس آئروژینوزا به ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.S.c) مهندسی کشاورزی گرایش علوم و صنایع غذایی ماست معروف ترین و پرمصرف­ترین فرآورده شیری تخمیری در جهان است. متداول­ترین نقص در بافت که منجر به عدم پذیرش این فراورده نزد مصرف کننده می­شود، آب اندازی است. امروزه درایران ماست چکیده بیشتر به صورت معکوس تولید می­شود یعنی با افزودن ماده خشک به ماست همزده آن را به حالت غلیظ و چکیده تبدیل ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.A. «گرایش بیوتکنولوژی» چکیده امروزه به دلیل کاهش منابع سوخت های فسیلی و اثرات مخرب این نوع سوخت ها بر محیط زیست، محققان به فکر جایگزین کردن آن می باشند. در سالهای اخیر، سوخت بیودیزل به علت تجدید پذیری و خاصیت آلایندگی کمتر، مناسب ترین جایگزین سوخت دیزل محسوب می گردد. منابع اولیه تولید بیودیزل شامل ضایعات چوبی، تفاله های محصولات ...

ثبت سفارش