پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان

word 7 MB 31802 116
مشخص نشده کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
قیمت قبل:۷۴,۱۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۴,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد «M.Sc.»

     

    گرایش: بیوتکنولوژی

    چکیده:

    لیپازها یکی از مهمترین آنزیم­ها در سیستم­های بیولوژیکی در صنایع مختلف است. کاربرد لیپاز آزاد به دلیل نیمه عمر کمتر در صنایع مقرون به صرفه نیست. تثبیت آنزیم روی پایه­های مختلف باعث افزایش پایداری، استفاده مکرر، سهولت جداسازی محصول، کنترل بیشتر واکنش و هزینه کمتر می­شود. تثبیت آنزیم غالبا بر روی پایه های متخلخل آلی یا معدنی انجام می­شود اما در سال­های اخیر از انواع نانوذرات به دلیل سطح تماس بالا در واحد حجم استفاده شد. هدف از این مطالعه سنتز نانوذرات کیتوسان و تثبیت آنزیم لیپاز بطریق کووالان با واسطه گلوتارآلدئید روی نانوذره و مقایسه فعالیت و پارامترهای سینتیکی آنزیم آزاد و تثبیت شده می­باشد. ابتدا نانو ذره کیتوسان در آزمایشگاه سنتز و سپس عملیات تثبیت آنزیم بطریق کووالانسی از طریق واکنش بازشیف انجام شد. و با روش­های میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) و زتا سایزر مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. در مرحله بعد فعالیت آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده به دو روش کیت تشخیصی پارس آزمون و روش استاندارد پارانیتروفنیل پالمیتات (pNPP) اندازه­گیری و پارامترهای سینتیکی Km  و Vm  تعیین شدند. نتایج میکروسکوپ الکترونی نشان داد که اندازه نانوذرات کیتوسان کمتر از nm100 است و بر اساس نتایج زتاسایزر اندازه ذرات قبل از تثبیت در محدوده nm300-10 و بعد از تثبیت آنزیم در محدوده nm500-20 بود. همچنین طیف FT-IR لیپاز آزاد و تثبیت شده بترتیب دارای پیک جذبی در طول موج cm-1 1645 و cm-1 9/1646 می­باشند که تثبیت لیپاز روی نانوذرات را تأیید نمود. pH بهینه لیپاز آزاد 7 و تثبیت شده، 5/7 بدست آمد. همچنین لیپاز آزاد در دمای °C30 وتثبیت شده در °C 40 بیشترین فعالیت را نشان داد. اگرچه میزان پایداری و نیمه عمر کمتری در مقایسه با آنزیم تثبیت شده داشت.

    براساس نتایج مطالعه حاضر می­توان آنزیم لیپاز را بطور کووالان با واسطه گلوتارآلدئید با موفقیت روی نانوذرات کیتوسان تثبیت نمود و آنزیم تثبیت شده دارای فعالیت و خصوصیات سینتیکی مناسبی برای کاربرد در صنایع مختلف است.

    کلمات کلیدی: نانوکیتوسان، لیپاز سودوموناس، تثبیت، فعالیت آنزیم، خصوصیات سینتیکی

     

    فصل اول

    مقدمات و کلیات

    1-1-بیان مسئله:

    لیپاز آنزیمی است که چربی را به اسید چرب و الکل هیدرولیز می­کند. لیپاز یک آنزیم همه کاره است که کاربرد های صنعتی بسیاری دارد. اما پایداری لیپاز در محیط های مختلف نظیر آنزیم­های دیگر بیش از اندازه پایین می­باشد تا امکان استفاده آن را تحت شرایط سخت که برای کاربردهای صنعتی لازم می­باشد، میسرکند. به علاوه لیپاز گران قیمت است و به لحاظ اقتصادی استفاده از لیپاز به فرم آزاد مقرون به صرفه نیست و چون نیمه عمر آنزیم آزاد کمتر است و قابلیت بکارگیری مکرر آن محدودیت دارد لذا از آنزیم تثبیت شده بر روی بسترهای مختلف استفاده می­کنند. به دلیل قابلیت حل بالای آن در آب نمی­توان از آن مجددا استفاده کرد. بسیاری از تحقیقات استفاده از تکنیک های تثبیت را برای غلبه بر این محدودیت ها مورد بررسی قرار دادند.

    برای تثبیت آنزیم لیپاز غالبا از پایه های متخلخل آلی استفاده می­شد اما در سال های اخیر از انواع نانو ذرات به دلیل سطح تماس بالا و حجم بالای منافذ که ورود مولکول­های آنزیم را تسهیل می­کند استفاده شده است چون فعالیت و قابلیت بکارگیری مکرر و پایداری عملیاتی آن را افزایش می­دهد.

    یکی از انواع مناسب حامل های نانو، ذرات کیتوسان می­باشد که یک نوع  پلیمر بیولوژیکی است لذا در این تحقیق خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده برروی نانو ذره کیتوسان بررسی خواهد شد.

     

    1-2-اهداف تحقیق :

    این تحقیق در نظر دارد با بکارگیری کیتوسان و تثبیت آنزیم لیپاز قابلیت امکان استفاده مکرر ازاین آنزیم را به وجود آورد لذا مهمترین اهداف تحقیق عبارتند از:

    1-مشخص کردن میزان فعالیت آنزیم لیپاز تثبیت شده در مقایسه با آنزیم لیپاز آزاد.

    2-استفاده از نانو ذره کیتوسان بعنوان بستر مناسب برای تثبیت آنزیم لیپاز بجای تثبیت آن بر روی پایه های متخلخل آلی که بازده کمتری در مقایسه با حامل های نانو دارند.

    3-استفاده مکرر و موثرتر آنزیم لیپاز و نیز کاهش هزینه های انجام فرآیند.

     

    1-3- فرضیه های تحقیق:

    با توجه به اهداف متصور برای تحقیق حاضر و دستیابی به پاسخ های مناسب برای سوالات مطرح شده فرضیات زیر مورد توجه قرارخواهد گرفت:

    1-استفاده از آنزیم لیپاز تثبیت شده بر روی نانوذره کیتوسان خصوصیات سینیتیکی مناسب تری نسبت به آنزیم آزاد دارد.

    2-نانو کیتوسان بعنوان یکی از بهترین حامل های آلی برای تثبیت آنزیم به شمار می رود.

     

    1-4- مفهوم نانوتکنولوژی[1]:

    نانوتکنولوژی مطالعه ذرات در مقیاس اتمی برای کنترل آنهاست. هدف اصلی اکثر تحقیقات نانوتکنولوژی شکل‌دهی ترکیبات جدید یا ایجاد تغییراتی در مواد موجود است. نانوتکنولوژی در الکترونیک، زیست‌شناسی، ژنتیک، هوانوردی و حتی در مطالعات انرژی بکار برده می شود. نانوتکنولوژی به تولید مواد، قطعات و سیستم های مفید با کنترل آنها در مقیاس طولی نانومتر و بهره برداری از خصوصیات و پدیده های جدید حاصله در آن مقیاس گفته می شود [6]. به عبارت دیگر نانو فناوری به تکنولوژی گفته می شود که کلیه فعالیت ها جهت ایجاد ساختاری ظریف در مقیاس نانو برای تغییر در تک تک اتم­ها و مولکول­ها را شامل می­شود، به طوری که مواد و وسایل جدید با خواص مورد نظر و مطلوب قابل ساختن می­شوند [7]. بدین ترتیب ترکیباتی تولید می­شوند که انتظار می­رود در بازارهای آینده نقش کلیدی بازی کنند. تفاوت اصلی فناوری نانو با فناوری های دیگر در مقیاس مواد و ساختارهایی است که در این فناوری مورد استفاده قرار می­گیرند. البته تنها کوچک بودن اندازه مد نظر نیست، بلکه زمانی که اندازه مواد در این مقیاس قرارمی­گیرد، خصوصیات ذاتی آنها از جمله رنگ، استحکام و ... نیز تغییر می­یابد[8].

     

     

    Abstract:

    Lipase are one of the most important enzymes in biological systems and different industrials.Use of free lipase is not cost effective because of low half-life. Enzyme immobilization on different supports leads to enhanced stability, reusability case of product separation and low cost. Lipases have been immobilized on various organic and inorganic supports, but in recent years nano particles were used because of high surface in volume unit. The aim of present study was synthesis of nano- chitosan, immobilization of lipase and comparison of kinetic characteristic of free and immobilized lipases. After synthesis of the nano chitosan and immobilization of lipase, the nano particles befor and after immobilization were confirmed by SEM, FT-IR, and ZETA-SIZER. Then, activity of free and immobilization enzyme were measured by two methods and kinetic parameters such as Km and Vmax  were determined.

    The results of SEM showed that diameter of synthezied nano chitosan was less than 100 nm. Also, ZETA-SIZER results showed that size of the nano particles befor and after immobilization are in the range of 10-300 and 20-500 nm respectively. Diagram of FT-IR for free and immobilized lipases showed infrared absorption peak at wavelength of 1645 cm-1 and 1646.9 cm-1  respectively that confirmed immobilization process. Lipase can be immobilized on nano chitosan using covalent bond by glutaraldehyde successfully. Immobilized lipase has appropriate activity and kinetic characteristic for application in different industeris.

     

    Key words: Nano chitosan, Pseudomonas lipase, immobilization, enzyme activity, kinetic characteristics.

  • فهرست:

    چکیده: .............................................................................................. 1

     

    فصل اول: مقدمات و کلیات

     

    1-1-بیان مسئله ................................................................................... 3

    1-2-اهداف تحقیق .............................................................................. 4

    1-3-فرضیه های تحقیق........................................................................ 4

    1-4- مفهوم نانوتکنولوژی ..................................................................... 5

    1-4-1-کاربردهای نانوتکنولوژی.............................................................. 5

    1-4-1-1- تولید مواد و محصولات صنعتی................................................ 5

    1-4-1-2- پزشکی و بدن انسان.............................................................. 6

    1-4-1-3- پایداری منابع......................................................................... 6

    1-4-1-4- صنایع غذایی......................................................................... 6

    1-5-آنزیم ها....................................................................................... 8

    1-5-1-خصوصیات آنزیم ها.................................................................... 8

    1-5-2- خصوصیات واکنشهای آنزیمی...................................................... 11

    1-5-3- پارامترهای موثر بر واکنشهای آنزیمی........................................... 14

    1-5-3-1- دما....................................................................................... 14

    1-5-3-2-pH ........................................................................................ 14

    1-5-3-3-بازدارنده­ها............................................................................ 15

    1-5-4- سینتیک واکنش آنزیمی............................................................... 16

    1-5-5-عوامل موثر برسرعت و فعالیت آنزیمها ......................................... 17

    1-5-5-1-اثر غلظت ماده اولیه برسرعت واکنش آنزیمی............................. 17

    1-5-6- معادله میکائیلیس- منتن............................................................. 18

    1-5-7- معادله لینویور- برک .................................................................. 21

    1-5-8- آنزیم لیپاز................................................................................. 23

    1-5-8-1-کاربرد لیپاز.............................................................................. 25 

    1-5-8-2- سینتیک واکنش لیپاز............................................................... 27

    1-5-8-3-روش های اندازه­گیری فعالیت لیپاز........................................... 28

    1-6- تثبیت آنزیم .................................................................................. 30

    1-6-1- انتخاب پایه و روش مناسب جهت تثبیت آنزیم................................. 31

    1-7- کیتین و کیتوسان .......................................................................... 32

    1-7-1- کیتین....................................................................................... 33

    1-7-2- کیتوسان................................................................................... 34

    1-7-2-1- کاربردهای کیتوسان................................................................ 35

    1-8-تعیین مشخصات نانوذرات کیتوسان ................................................. 38

     

    فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق

     

    2-1-مروری برمطالعات آنزیمی ............................................................. 41

    2-2-مروری بر پیشینه آنزیم لیپاز ............................................................ 42

    2-3-تاریخچه تولید کیتین و کیتوسان ....................................................... 44

    2-4-تاریخچه تثبیت آنزیم روی نانو ذرات .................................................. 45

    2-5-تحقیقات پیشین در این زمینه .......................................................... 46

     

    فصل سوم: مواد و روش ها

     

    3-1- مقدمه ........................................................................................ 51

    3-2-مواد شیمیایی ............................................................................... 52

    3-3-وسائل و دستگاه های مورد نیاز ..................................................... 54

    3-3-1-ظروف آزمایشگاهی................................................................... 54

    3-3-2-دستگاه­ها.................................................................................. 54

    3-4-روش­های آزمایشگاهی بکار گرفته شده در پایان نامه ....................... 58

    3-4-1-سنتز نانو ذرات کیتوسان ............................................................. 58

    3-4-2-تثبیت آنزیم لیپاز  به روش اتصال کووالان بر اساس واکنش باز شیف 59

    3-4-3-تعیین خصوصیات نانو ذره کیتوسان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی     60

    3-4-4-تعیین توزیع اندازه ذرات نانوکیتوسان سنتز شده به روش تفرق نور با استفاده از زتاسایزر  61

    3-4-5-طیف سنجی مادون قرمز(FT-IR) ................................................ 62

    3-4-6- اندازه­گیری پروتئین تام به روش برادفورد..................................... 62

    3-4-7-اندازه­گیری مقدار پروتئین (لیپاز) تثبیت شده بر روی نانوذره کیتوسان. 63

    3-4-8-اندازه­گیری فعالیت آنزیم لیپاز....................................................... 63

    3-4-8-1-منحنی استاندارد فعالیت لیپاز.................................................... 64

    3-4-8-2-روش اول- اندازه­گیری فعالیت لیپاز به روش کیت پارس آزمون (کیت تشخیصی کمی Lipase DC)  در سرم یا پلاسما به روش فتومتریک............................................. 66

    3-4-8-3-روش دوم- اندازه­گیری فعالیت لیپاز با استفاده از سوبسترای پارانیتروفنیل پالمیتات (pNPP)......................................................................................................... 68

    3-4-9- بررسی اثر دما بر فعالیت آنزیم لیپاز در حالت آزاد و تثبیت شده روی نانو کیتوسان    68

    3-4-10-بررسی اثر pH بر فعالیت آنزیم لیپاز در حالت آزاد و تثبیت شده روی نانو کیتوسان   69

    3-4-11-بررسی پارامتر های سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان    69

     

    فصل چهارم: نتایج

     

    4-1-مقدمه ......................................................................................... 71

    4-2-تصویر برداری میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) ........................ 71

    4-3-طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) ................................. 72

    4-4-توزیع اندازه نانوذرات سنتز شده با استفاده از زتا سایزر .................... 74

    4-5-فعالیت لیپاز سودوموناس آزاد و تثبیت شده روی نانوذره کیتوسان ...... 75

    4-6-بررسی اثر pH بر فعالیت آنزیم لیپاز سودوموناس آزاد و تثبیت شده روی نانوذره کیتوسان     76

    4-7-مقایسه درصد فعالیت نسبی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده در pH های مختلف    77

    4-8-بررسی اثر دما بر فعالیت آنزیم لیپاز سودوموناس آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان ......................................................................................................... 78

    4-9-مقایسه درصد فعالیت نسبی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده در دماهای مختلف      79

    4-10-پارامترهای سینتیکی آنزیم لیپازسودوموناس آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان          80

     

    فصل پنجم: بحث و نتیجه­گیری

     

    بحث................................................................................................... 83

    نتیجه گیری ......................................................................................... 87

    مشکلات وپیشنهادات ........................................................................... 89

    منابع و مآخذ........................................................................................ 90

    فهرست منابع فارسی........................................................................... 91

    فهرست منابع غیر فارسی..................................................................... 92

    چکیده انگلیسی................................................................................... 100

     

    منبع:

     

     ]1[ عالم زاده؛ ایران، 1377،فرایند های آنزیمی ، موسسه انتشارات دانشگاه صنعتی شریف.

     [2]  وثوقی؛ منوچهر، 1380،  مهندسی بیوشیمی، موسسه انتشارات دانشگاه صنعتی شریف.

    [3] دوره اول- شماره سوم ،اسدپور، یوسفعلی، شجاع الساداتی، سید عباس ، کلباسی، محمدرضا، و خسروشاهی ، اصغر، 1382، استحصال کیتین و تبدیل آن به کیتوسان از پوسته سیست آرتمیا اورمیانا با فن آوری زیستی، مجله علوم دریایی ایران ، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، ص 1-9.

    [4] مبارک قمصری، الهه، کسری کرمانشاهی، روحا، و موسوی نژاد، زهرا،. 1389، بررسی تاثیر pH در پایداری و فعالیت لیپاز سودوموناس آئروژینوزا جداسازی شده از پساب روغنی، چهارمین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست، تهران، دانشگاه تهران، دانشکده محیط زیست. ص 1-5.

    ]5[ 5 ،20، دوستگانی، امیر، واشقانی فراهانی، ابراهیم، ایمانی ، محمد، 1386، تعیین شرایط بهینه تهیه نانوذرات از پلیمر طبیعی کیتوسان، مجله علوم و تکنولوژی پلیمر،هشتمین سمینار بین المللی علوم و تکنولوژی پلیمر،ص 464-457.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    منابع غیر فارسی:

    Refrence:

    [6] Roco MC.(2003),Nanotechnology: convergence with modern biology and medicine. Current Opinion in Biotechnology. 14(3):337-346.

    [7] Li H, S. Huck WT. (2002), Polymers in nanotechnology. Current Opinion in Solid State and Materials Science. 6(1):3-8.

    [8] Van Hove MA. (2006), From surface science to nanotechnology. Catalysis Today.113(3- 4):133-140.

    [9] Corbett J, McKeown PA, Peggs GN, Whatmore R. (2000), Nanotechnology: International Developments and Emerging Products. CIRP Annals - Manufacturing Technology. 49(2): 523-545.

    [10] Sahoo SK, Parveen S, Panda JJ. (2007), The present and future of nanotechnology in human health care. Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine. 3(1): 20-31.

    [11] Koo OM, Rubinstein I, Onyuksel H. (2005), Role of nanotechnology in targeted drug delivery and imaging: a concise review. Nanomedicine: Nanotechnology, Biology and Medicine. 1(3):193-212.

    [12] Copeland R.A. (2000), Enzymes a practical introduction to structure, mechanism, and data analysis. Wiley, New York. 385-390.

    [13] Itoh K, Chiba T, Takahashi S, Ishii T, Igarashi K, Katoh Y, Oyake T, Hayashi N, Satoh, K, Hatayama I. (1997), An  Nrf2/small Maf heterodimer mediates the induction of phase  II  detoxifying  enzyme genes through antioxidant response elements. Biochemical and biophysical research communications, 236: 313-322.

    [14] Briggs, G. E.; Haldane, J. B. S. (1925), A note on the kinetics of enzyme action. Biochemical journal, 19:338.

    [15] Carrea, G.; Ottolina, G.; Riva, S. (1995), Role of solvents in the control of enzyme selectivity in organic media. Trends in Biotechnology, 13:63-70.

    [16] Najafpour, G. D. (2006), Biochemical engineering and biotechnology. Elsevier Science. Vol. 7 (9), pp. 1369-1376,

    [17] Davies, G. J. Mackenzie, L. Varrot, A. Dauter, M. Brzozowski, A. M, Schlein, M. Withers, S. G. (1998), Snapshots along an enzymatic reaction coordinate: analysis of a retaining glycoside hydrolase. Biochemistry, 37: 11707-11713.

    [18] Friden, C., Glutamic dehydrogenase. (1959),  III. The order of substrate addition in the enzymatic reaction. The Journal of biological chemistry, 234: 2891.

    [19] Walsh, C., (1979), Enzymatic reaction mechanisms.

     [20] Illanes A., (2008), Enzyme biocatalysis principles and applications. Springer .

    [21] Marangoni A.G. ( 2003), Enzymes Kinetics A Modern Approach. Wiley, New Jersey.

    [22] Leskovac V. (2004), Comprehensive Enzyme Kinetics. Kluwer Academic Publishers. New York.

    [23] Baker, B. R. ( 1975), Design of active-site-directed irreversible enzyme inhibitorse: the organic chemistry of the enzymic active-site. Vol. RE Krieger Pub. Co.

    [24] Koshland Jr, D. (1960), The active site and enzyme action. Advances in Enzymology and Related Areas of Molecular Biology, 45-97.

    [25] Tomkinson, A. E., Totty, N. F.,Ginsburg, M., Lindahl, T. (1991), Location of the active site for enzyme –adenylate formation in DNA ligases. Proceedings of the National Academy of Sciences, 88: 400.

    [26] Shuler M.L., Kargi F. ( 2002), Bioprocess engineering- Basic concepts, Prentice-Hall , New Jersey.

    [27] Balaco, V. M. and Malcata, F. X. (1998), Lipase catalyzed modification of milk fat, Biotechnol. Adv., 16, 309-341.

    [28] Marangoni, A. G., (2002), Lipases: structure, function, and properties, in: Kuo, T. M. and Gardner, H. W. (eds),  New York, Basel: Marcel Dekker. Lipid Biotechnology, pp. 357-386

    [29]  Paiva, A. L., Balaco, V. M. and Malcata, F. X., (2000), Kinetics and mechanisms of reactions catalyzed by immobilized lipases, Enzyme Microb. Technol., 27, 187-204

    [30] Villeneuve, P., Muderhwa, J. M., Graille, J. and  Hass, M. J., (2000), Customizing lipases for biocatalysis: a survay of chemical, physical and molecular biological approaches, J. Mol. Catal. Part B: Enzym., 9, 113-148.

    [31] Svendsen, A., (2000), lipase protein engineering, Biochim. Biophys. Acta, 1543, 223-238.

    [32] Rigo, E., Ninow, J. L., Di Luccio, M., Oliveira, J. V., Polloni, A. E., Remonatto, D., Arbter, F., Vardanega, R., De Oliveira, D., Treichel, H., (2010),  Lipase production by solid fermentation of soybean meal with different supplements. LWT Food Sci. Technol., 43: 1132-1137.

    [33] Damaso, M. C. T., Passianoto, M. A., Freitas, S. C., Freire, D. M. G., Lago, R. C. A., Couri, S., (2008),  Utilization of agroindustrial reidues for lipase production by solid-state fermentation. Brazillian Journal of Microbiology, 39: 676-681.

    [34] Ellaiah, P., Prabhakar, T., Ramakrishna, B., Table, A., T., Adinarayana, K., (2004), Production of lipase by immobilized cells of Aspergillus niger. Process Biochemistry, 39: 525-528.

    [35] Rodriguez, J., Mateos, J., Nungaray, J., Gonzalez, V., Bhagnagar, T., Roussos, S., Cordova, J., Baratti, J., (2006),  Improving lipase production by nutrient source modification using Rhizopuse homothallicus cultured in solid state fermentation. Process Biochemistry, 41: 2264-2269.

    [36] Gombert, A.K., Pinto, A. L., Castilho, L. R., Freire, D. M. G., (1999),  Lipase production by "Penicillium restrictum" in solide-state fermentation using babassu oil cake as substrate. Process biochemistry, 35: 85-90.

    [37] Sharma, R., Chisti, Y. and Banerjee, U. C., (2001), Production, purification, characterization, and applications of lipases, Biotechnol. Adv., 19, 627-662.

    [38] Ransac, C., Ivanova, M., Panaiotov, I. and Verger, R., (1999), Monolayer techniques for studying lipase kinetics, in: Dollittle, M. and Reue, K. (eds),  Methods in molecular biology, Totowa, New Jersey: Humana Press. Vol 109, pp. 279-301.

    [39] Verger, R., Mieras, M. C. H.and de Haas, G. H., (1973), Action of phospholipid A at interfaces, J. Mol. Biol., 284, 4023-4034.

    [40] Hasan, F., Shah, A. A., Hameed, A ,. ( 2009),  Methods for detection and characterization of lipases: A comprehensive review. Biotechnology Advances, 27: 782-798.

    [41] Messing, R. A., 1985, Immobilization techniques enzymes, in: Cooney, C. L. and Humphrey, A. M. (eds), Comprehnsive biotechnology, Vol. 2, pp.191-201, Oxford, New York, Toronto, Sydney, Francfurt: Pergamon  Press.

    [42] Walsh, G., (2002), Proteins:  biochemistry and biotechnology, England: John Wiley and Sons. pp.402-405.

    [43] Bickerstaff G.F., (1997),Immobilization of enzymes and cells. Human Press Inc, New Jersey .

     [44] Sagheer, F.A.A, M., Al-Sughayer, S. Muslim and M. Elsabee, (2009), Extraction and characterization of chitin and chitosan from marine sources in  Arabian Gulf. Carbohydrate Polymers: 2(77): 410-419.

    [45] Choorit, W., W. Potthonamanee and S. Manurakchinakorn, (2008), Use of response surface method for the determination of demineralization efficiency in fermented shrimp shells. Bioresource technology, 14(99): 6168-6173.

    [46] Kim, W. J., W.G, Lee, K. Theodore and H.N Chang, (2001), Optimization of culture condition and continuous production of chitosan by the fungi, Absidia coerulea. Biotechnology and Bioprocess Engineering, I (6): 6-10.

    [47] Rinaudo, M, (2006), Chitin and chitosan properties and applications. Progress in Polymer science, 7(31): 532-603.

    [48] Shirai, K, I. Guerrero, S. Huerta, G. Saucedo, A. Castillo, R. Obdulia Gonzalez and G.M. Hall,( 2001), Effect of initial glucose concentration and inoculation level of lactic acid bacteria in shrimp waste ensilation Enzyme and microbial technology, 4-5(28) : 446-452.

    [49] Skjak-brack, G., T. Anthonsen and P. A., Sandford, (1989), Chitin and chitosan: sources, chemistry, biochemistry, physical properties, and applications. Kluwer Academic Pub.

    [50] Shahidi, F., J.K.V. Arachchi and Y.J., Jeon, (1999) Food applications of chitin and chitosans Trends in Food Science & Technology, 2(10): 37-51.

    [51] Sag Y, Aktay Y. (2002), Kinetic studies on sorption of Cr(VI) and Cu(II) ions by chitin, chitosan and Rhizopus arrhizus. Biochemical Engineering Journal. 12(2):143-153.

    [52] Uzun I. (2006), Kinetics of the adsorption of reactive dyes by chitosan. Dyes and Pigments. 70(2):76-83.

    [53] Denkbas. E. B., Kilicay, Birlikseven, C., and Ozturk, E.(2002), React. Funct.Polym. 50, 225-232.

    [54] Selmer-Olsen, E., Ratnaweera, H.C., and Pehrson, R.(1996) , Water Sci. Technol. 34,33-40.

    [55] Kucera, J. (2004), J. Chromatogr. B 808, 69-73.

     [56] Chiou, S.H. and Wu, W.T. (2004), Biomaterials 25, 197-204.

    [57] Mi, F.L, Kuan, C. Y., Shyu, S. S., Lee, S. T., and Change, S. F. (2000), Carbohydr. Polym. 41,389-396.

    [58] Aranaz., I.M., MengibaR. HarrisI. PanosB. MirallesN. AcostaG, Galed, et al., (2009), Functional characterization and chitosan. Current Chemical Biology, 2(3): 203-230.

    [59] Shahidi F, Arachchi JKV, Jeon Y-J. (1999), Food applications of chitin and chitosans. Trends in Food Science & Technology. 10(2):37-51.

    [60] Cárdenas G, Orlando P, Edelio T. (2001), Synthesis and applications of chitosan mercaptanes as heavy metal reten on agent. Internasional Journal of Biological Macromolecules. 28(2):167-174.

    [61] Khor E, Lim LY. (2003), Implantable applications of chitin and chitosan. Biomaterials. 24(13):2339-2349.

    [62] Crini G, Badot P-M. (2008), Application of chitosan, a natural aminopolysaccharide, for dye removal from aqueous solutions by adsorption processes using batch studies: A review of recent literature. Progress in Polymer Science. 33(4):399-447.

    [63] Krajewska B. (2004), Application of chitin- and chitosan-based materials for enzyme immobilizations: a review. Enzyme and Microbial Technology. 35(2-3):126-139.

    [64] Senel S, McClure SJ. 2004, Potential applications of chitosan in veterinary medicine. Advanced Drug Delivery Reviews. 56(10):1467-1480.

    [65] Rinaudo M. (2006), Chitin and chitosan Properties and applications. Progress in Polymer Science. 31(7):603-632.

    [66] Dodane V, Vilivalam VD. (1998), Pharmaceutical applications of chitosan. Pharmaceutical Science & Technology Today. 1(6):246-253.

    [67] Lorenzo-Lamosa ML, Remuñán-López C, Vila-Jato JL, Alonso MJ. (1998), Design of microencapsulated chitosan microspheres for colonic drug delivery. Journal of Controlled Release. 52(1-2):109-118.

    [68] Okamoto Y, Yano R, Miyatake K, Tomohiro I, Shigemasa Y, Minami S. (2003), Effects of chitin and chitosan on blood coagulation. Carbohydrate Polymers. 53(3):337-342.

    [69] Ravi Kumar MNV. (2000), A review of chitin and chitosan applications. Reactive and Functional Polymers. 46(1):1-27.

    [70] El-Tahlawy KF, El-Rafie SM, Aly AS. (2006), Preparation and application of chitosan/poly(methacrylic acid) gra  copolymer. Carbohydrate Polymers. 66(2):176-183.

    [71] Nitrogenases, A. (1995), Nitrogenases And Hydrogenases In Cyanobacteria Kluwer Academic Pub.

    [72] Flannery, E. L., Mody, L., Mobley, H. L. T., (2009), Identification of a modular pathogenicity island that is widespread among urease-producing uropathogens and shares features with a diverse group of mobile elements. Infection and immunity, 20: 4877.

    [73] Hou, C. T., (2002), Industrial uses of lipases, in: Kuo, T. M. and Gardner, H. W. (eds),   Lipid Biotechnology, pp. 387-397, New York, Basel: Marcel Dekker.

     [74] Kurita, K., (1998), Chemistry and application of chitin and chitosan, Polymer Degradation and Stability, 1-3(59): 117-120.

    [75] Ogawa K, Yui T, Okuyama K. (2004), Three D structures of chitosan. International Journal of Biological Macromolecules. 34(1-2):1-8.

    [76]  Kucera J, (2004), Fungal mycelium-the source of chitosan for chromatography, Chromatogr  B,  808, 69-73.

    [77]  Oyrton AC, Monteiro Jr, Airoldi C, (1999), Some studies of  cross linking chiotosan-glutaraldehyde interaction in a homogeneous system, Int J Biol Macromol, 26,119-28.

    [78] Mi FL, Kuan CY, Shyu SS, Lee ST, Chang SF, (2000), The study of gelation kinetics and chain-relaxation  properties of glutaraldehyde cross-linked chitosan gel and their effects on microspheres preparation  and  drug release, Carbohydr Polym, 41, 389-96.

    [79] Selmer-Olsen E, Ratnaweera HC, pehrson R, (1996), A novel treatment process for dairy wastewater with chitosan produced from shrimpshell waste  Water Sci Technol , 34, 33-40.

    [80] Serra, E., Mayoral, A., Sakamoto, Y., Blanco, R.M., Diaz, I., (2008), Immobilization of lipase in ordered mesoporous materials: effect of textural and structural parameters. Microporous and Mesoporous Materials 114, 201–213.

    [81] Gao S, Wang Y, Diao X, Luo G, Dai Y, (2010), Effect of  pore diameter and cross- linking method on the immobilization efficiency of candida rugosa lipase in SAB-15 , bioresource technology, 101, 3830-3837.

    [82] Tang Z, Qian J, Shi L, (2007) , Preparation of Chitosan Nanoparticles as Carrier for Immobilized Enzyme  Biochemistry  and  Biotechnology , 136,77-96.

    [83] Tang Z  , Shi L, Qian Q , (2007) ,  Characterizations of Immobilized Neutral Lipase on Chitosan nano-particles , Materials Letter, 61, 37-40.

     [84] Zhao L , Shi L, Zhang Z, Chen J, Shi D, Yang J, Tang Z, (2011), Preparation and Application of Chitosan Nanoparticles  and  Nanofibers,  Brazilian Journal of Chemical Engineering , 28 , 353-362.

    [85] Biro E , Nemeth A , Sisak C , Feczko T, and Gyenis J , (2008),  Preparation of chitosan particles suitable for enzyme immobilization,  Biochem. Biophys. Methods , 70 , 1240-1246.

    [86] Tang Z, Shi L, Qian J, ( 2007),  Neutral lipase from aqueouse solution on chitosan nano-particle Biochemical Engineering Journal, 34, 217-223.

    [87] Pandey, A., Soccol, C. R., Nigam, P., Soccol, V. T., (2000),  Biotechnological potential of agro-industrial residues. I: sugarcane bagasse . Bioresource technology, 74: 69-80.

    [88] Raghavarao, K., Ranganathan, T., Karanth, N., (2003), Some engineering aspects of solid-state fermentation. Biochemical Engineering Journal, 13: 127-135.

    [89] Stuart, D, Mitchell, D. Johns, M., Litster, J., (1999),  Solid state fermentation in rotating drum bioreactors: Operating variables affect performance through their effects on transport phenomena . Biotechnology and bioengineering, 63: 383-391.

    [90] Kim, M; Ham,H; Oh, S; Park, H; Chang, S; Choi, S., (2006), Immobilization of Mocur Javanicus Lipase on Effectively Functionalized Silica Nanoparticles . Journal of molecular catalysis B: Enzymatic , 39 : 62-68


موضوع پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, نمونه پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, جستجوی پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, فایل Word پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, دانلود پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, فایل PDF پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, تحقیق در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, مقاله در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, پروژه در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, پروپوزال در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, تز دکترا در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, پروژه درباره پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, گزارش سمینار در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان, رساله دکترا در مورد پایان نامه مقایسه خصوصیات سینتیکی آنزیم لیپاز آزاد و تثبیت شده روی نانو ذره کیتوسان

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.A. «گرایش بیوتکنولوژی» چکیده امروزه به دلیل کاهش منابع سوخت های فسیلی و اثرات مخرب این نوع سوخت ها بر محیط زیست، محققان به فکر جایگزین کردن آن می باشند. در سالهای اخیر، سوخت بیودیزل به علت تجدید پذیری و خاصیت آلایندگی کمتر، مناسب ترین جایگزین سوخت دیزل محسوب می گردد. منابع اولیه تولید بیودیزل شامل ضایعات چوبی، تفاله های محصولات ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد ((M.Sc.)) گرایش:صنایع غذایی چکیده : پکتینازها گروهی از آنزیم های هیدرولیتیک هستند که مواد پکتیکی را تجزیه می کنند. اگزوپلی گالاکتوروناز(exo-p) و اندوپلی گالاکتوروناز(endo-p) دو نوع از این گروه هستند. در این پژوهش ابتدا دو گونه قارچی به نامهای آسپرژیلوس نایجر و وتریکودرماریسی که قادر به تولید پکتیناز بوده جداسازی شدند. نتایج حاصل از ...

پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی چکیده آنزیم لیپاز کربوکسیلیک استر هیدرولازی است که بر روی‌تری آسیل گلیسیرول جهت آزاد سازی اسیدهای چرب،گلیسریدها و گلیسیرول عمل می‌کند. کشف توانایی لیپاز جهت کاتالیز واکنش استریفیکاسیون، فصل گسترده‌ای را در زمینه کارایی‌های این آنزیم آغاز کرد. در این مطالعه با آگاهی از توانایی تولید آنزیم لیپاز متصل به غشا سلولی توسط گونه قارچی ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع پلیمر چکیده با پیشرفت تمدن بشری، توسعه فناوری و ازدیاد روزافزون جمعیت در حال حاضر دنیا با مشکلی به نام آلودگی روبرو شده است که زندگی ساکنان کره خاکی را تهدید می کند. آلودگی ناشی از انباشته شدن خاک و آب از ترکیبات سمی پایدارهمچون مواد شیمیایی، نمک ها، فلزات سنگین و مواد رادیو اکتیو از جمله عوامل به وجود آمدن بیماری های بسیاری هستند که بر ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی شیمی چکیده شبیه‌سازی و بهینه‌سازی راکتور بیولوژیکی تولیدکننده بوتانول تخمیر نیمه پیوسته، روشی کارا و سودمند جهت تولید محصولات متابولیکی ارزشمند مانند سوخت های زیستی می باشد. مدلسازی ریاضی بیوراکتورهای نیمه پیوسته با توجه به طبیعت گذرا و ناپایای تخمیر و همچنین پیچیدگی متابولیسم سلولی، مسأله ای بسیار دشوار و پیچیده است. در این زمینه برخی از ...

پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی چکیده: اثر عصاره آبی گیاه گل میمونی بر مدت زمان نگهداری و کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان در حالت انجماد اخیراً، به دلیل پرهیز از به کارگیری نگهدارنده های شیمیایی در صنایع غذایی، توجه محققین به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی به منظور افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی ازجمله ماهی جلب شده است. گیاه گل میمونی با نام محلی ته شه نه ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.) رشته: باغبانی- گیاهان زینتی چکیده به منظور بررسی اثر شکاف و نانو ذرات نقره بر عمر گلجایی و خصوصیات گیفی گل بریده آلسترومریا (Alstroemeria hybrida) آزمایش فاکتوریل 2 عاملی بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور شکاف انتهای ساقه در 2 سطح (شکاف 5 سانتی متری و بدون شکاف) و نانو ذرات نقره در 5 سطح (0، 5، 10، 20، و 30 میلی گرم در لیتر) با ...

پایان نامه برای دریافت درجه دکترای عمومی چکیده مقدمه و هدف: متالوبتالاکتامازها (MBL) آنزیم‌هایی هستند که توسط باسیل‌های گرم منفی غیر تخمیری مانند سودوموناس آئروژینوزا تولید شده و این سویه‌ها را نسبت به کارباپنم مقاوم می‌سازد در نتیجه سودوموناس‌های حامل ژنهای متالوبتالاکتاماز یک تهدید کلینیکی جدی بشمار می‌آیند. با توجه به اینکه مقاومت در گونه باکتریایی سودوموناس آئروژینوزا به ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: مهندسی شیمی چکیده: در این تحقیق به بررسی جذب رنگ متیل اورانژ که از رنگ های پر کاربرد در صنایع نساجی است توسط جاذب پلی پیرول بر مبنای پلی وینیل الکل پرداخته شده است. آزمایش ها در سیستم ناپیوسته و توسط محلول رنگی با غلظت 40ppm انجام شد. جاذب پس از سنتز توسط آنالیز اسکن میکروسکپ الکترونی وتبدیل فوریه مادون قرمز مورد بررسی قرارگرفت. و در نهایت اثر ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی چکیده : امروزه افزایش آلودگی های زیست محیطی و کاهش منابع نفتی باعث توسعه و جایگزینی بسته بندی های زیست تخریب پذیر بجای بسته بندی های مشتق شده از منابع نفتی شده است. همچنین در این راستا به کارگیری ترکیبات ضدمیکروب همچون نانوذرات نقره کارایی این بسته بندی ها را تا حدود زیادی ...

ثبت سفارش