پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی

word 3 MB 31775 96
1392 کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
قیمت قبل:۷۴,۱۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۴,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه

    مقطع کارشناسی ارشد

    رشته : مهندسی شیمی

     

    چکیده

    چای امروزه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی ها در بین مردم جهان به خصوص ایران است به همین دلیل خشک کردنبرگ چای برای نگهداری طولانی مدت از ملزومات می باشد. در این تحقیق هم یک برگ چای وهم توده ای از آن مورد بررسی و خشک شدن قرار گرفتند. برگ سبز چای درمحدوده دمایی 35تا55 درجه سلسیوس وسرعت های5/0و7/0متربرثانیه هوای ورودی وبازه ی زمانی 0تا 140 دقیقه در یک فرآیند خشک کن  بستر ثابت آزمایشگاهی خشک شد.بدین منظور،4 نمونه برای هر دما درنظر گرفته شد.درهرآزمایش وزن نمونه ها طی فرآیند خشک شدن به طور پیوسته ثبت می شود،تا زمانی که تغییرات جرم نمونه ها به صفر نزدیک شود.سینتیک خشک شدن چای مورد بررسی قرار گرفت و تأثیر پارامترهایی  مثل دما و سرعت بر نرخ خشک شدن با رسم نمودارهایی نشان داده شده است .سپس فرآیند خشک کردن چای به روش  شبکه های عصبی با چهار بردار ورودی (زمان،دما،سرعت و رطوبت) و یک بردار خروجی (نسبت رطوبت) مدلسازی شده است.این رویه برای توده ای از چای هم انجام گرفته است .نتایج به دست آمده از شبکه با داده های تجربی مقایسه شدند.بهترین نتیجه برای خشک کردن یک برگ چای توسط شبکه عصبی پس انتشار پیشخوربا الگوریتم آموزش لونبرگ-مارکوارت وتابع فعالسازی تانژانت سیگموئیدبا چهارنرون ورودی و یازده نرون در لایه ی پنهان و یک نرون خروجی به دست آمد ودرصد خطای نسبی میانگین وضریب تعیین ومجذورخطای مربعات میانگین به ترتیب 30/1،9998/0 و 000084/0 می باشدو بهترین نتیجه برای خشک کردن توده ای از چای توسط شبکه ی عصبی پس انتشار پیشخور با چهار نرون ورودی و بیست نرون در لایه ی پنهان و یک خروجی و درصدخطاینسبی میانگین وضریب تعیین  و مجذور خطای مربعات میانگینوخطای مربعات میانگین به ترتیب 42/5 ،9996/0 ،000082/0 و000170/0 به دست آمد که نشان دهنده ی دقت بالای شبکه عصبی است .

     

    کلمات کلیدی: خشک کردن برگ چای، شبکه عصبی پس انتشار پیش خور و پیشرو، الگوریتم لونبرگ–مارکوارت

     

     

    1-1 مقدمه:

            محصولات کشاورزی در مقادیر بالا تولید می شوند ولی بلافاصله مصرف نمی شوند با این حال بسیاری از این محصولات را می توان با استفاده از پردازش های خاص حفظ کرد.یکی از این روش ها خشک کردن است .]21[

            خشک کردن قدیمی ترین روش برای جلوگیری از فساد غذاست .خشک کردن فرآیندی است برای افزایش عمر مفید محصولات کشاورزی بدون از دست دادن خواص مغذی قبل ازمصرف. خشک کردن به عنوان یک روش کاربردی نگهداری در مقیاس صنعتی به منظور به حداقل رساندن فساد بیوشیمیائی ،شیمیائی و میکرو بیولوژی با کاهش مقدار آب و فعالیت آب از مواد تعریف میشود. در فرآیند خشک کردن،آب از درون مواد غذایی توسط نفوذ به سطح مواد به وسیله ی هوا منتقل می شود و از آنجا به وسیله ی جابجایی به جریان هوا منتقل می شود .]21،22[

            ماده ای که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفته است چای می باشد .چای ،بهترین نوشیدنی پس از آب است .امروزه چای دم کرده یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های غیرالکلی در جهان است وتقریباً مصرف آن هم ردیف بامصرف قهوه (کافه)است.]23[

            چای ارزش غذائی فراوانی دارد زیرا علاوه بر کافئین و پلی فنول های اکسید شده ،مقادیری مواد پروتئینی وهیدرات های کربن نیز دارد و به همین سبب ارزش واقعی گرمازائی یک فنجان چای حدود 4کیلوکالری (170گرم) است .چای ویتامین های متعددی دارد که جزو ویتامین Bمرکب محسوب می شوند .چای بر حسب خشک کردن انواع مختلفی دارد چای سبز،چای سیاه ونیمه تخمیری]5[

            مصرف تیانین موجود در چای، در کاهش میزان فشارخون بالا مؤثراست.چای واژه ای است چینی و در گویش چینی جنوبی چای تلفظ می شود وبا همان تلفظ چای وارد زبان فارسی شده است.در گویش چینی شمالی،تی تلفظ می شودو ارتفاع آن گاهی تا8 متر می رسد.چای تقریباً بدون چربی است ودارای طعمی کمی تلخ و گس است ومهم ترین خواص آن عبارتند ازضدافسردگی ضدقند خون،ضد باکتری ،ضد سرطان ،ضد ویروس ،مقوی قلب،محافظ کبد ،کاهنده ی پرفشاری خون ،کاهش دهنده ی چربی خون ،کاهش دهنده ی تری گلیسیرید و جلوگیری از پوسیدگی دندان]4[

    1-2تاریخچه پیدایش چای

               بر اساس قوانین بین المللی ،نامگذاری گیاهی ،نام علمی صحیح چای ،کاملیا سینن سیس     Camellia sinen sis میباشد ،بدین ترتیب تمام انواع چای را متعلق به یک گونه میدانستند که در آن  دو واریته[1] به نام چای چینی شناخته شده  بود ،متعاقب این  اقدامات Kitamura  در سال 1950 واریته چینی راCamellia sinen sis Var sinensis  و واریته آسامی را Camellia sinensis Var assamia    نام گذاری نمود.آنچه برای چایسازی کشت می شوند عبارتند از چای آسامی ،چای چینی،چای کامبوجی.]1[

            چای در چین از زمان های بسیار دور مورد استفاده قرار می گرفته است وشهرتش متوجه این کشور می باشد . چای در چین قبل از تاریخ مسیح شناخته شده است ،داستان اکتشاف اتفاقی چای بدین شرح است که زمانی یک دانشمند دوره ی باستان مشغول جوشاندن آب برای غذای بعدازظهرش بود که ضمن قراردادن هیزم درآتش(شاخه ها یی از یک بوته چای ) مقداری از برگهای شاخه ،داخل ظرف آب افتاد ،پس از اینکه این شخص جرعه ای از آن رانوشید احساس نشاط به اودست داد که تأثیرآن اورا وادار به استفاده مداوم از این نوشیدنی نمود .از این رو ،این دست یافته،دست به دست گشت تا اینکه در سراسرکشور رواج یافت.

            برای اولین بار توسط کینگ لونگ  درقرن 4، خواص پزشکی این گیاه کشف و بررسی شد.در ابتدا ،چای بین عوام مرسوم نبود و به عنوان نوعی دارو در طبقات بالاتر اجتماع مورد مصرف قرار می گرفت .

            پس از اینکه ویکویو،طرز تهیه چای را به مرحله ی اجرا در آورد این نوشیدنی به تدریج از طبقات بالاتر به عوام انتقال یافت .مصرف سالانهء جهان در حدود چهار میلیون تن می باشد که 70% آن را چای سیاه و 30% آن را چای سبز تشکیل می دهد . ]5[

     

    1-3مشخصات گیاه شناسی

            چای ،گیاهی است از شاخه نهاندانگان[2]،یک پایه و از رده دولپه ای ها واز راسته پارتیال و از خانواده تیاسه وجنس کاملیا، خزان ناپذیر و همیشه سبز که در حالت طبیعی خود به صورت دیپلوئید می باشد .چای در مناطقی که هوای گرم داشته باشد رشد می نماید ،از این نظرمیتوان چای را از لحاظ سازگاری با اقلیم، گیاهی گرمسیری به حساب آورد.چای  که به زبان انگلیسی teaو به زبان چینی tay،chai نامیده میشود به صورت درخت یا درختچه است و مخصوص مناطق استوایی و یا اطراف آن است .]1[

            گل چای که در شکل2-1نشان داده شده است به صورت تک تک یا دوتایی و گاهی به صورت دسته های پنج تایی دیده می شوند. رنگ گلها سفید است و کاسه گل براق و دارای 5-7کاسبرگ است.گلبرگ ها به تعداد 5تا7 و به شکل بیضی و محدب به خارج است و در پایه با هم وبا پرچم متصلند .تعداد زیادی پرچم و تخمدان  وجود دارد.]1[

     

    ABSTRACT

     

    Tea is one of the most popular drinks amount the world specialy in Iran because of this drying tea leaves for a long period of storage is required.in this research both a tea leaf and bulk of tea is under investigation and drying process.Tea green leaves in airtemperature range from 35 to 55 degrees Celsius and input air velocities 0.5 and0.7 meters per second and time range 0 to 140 minutes were dried in an experimental dryer process.For this purpose, four samples were considered for each temperature. In each experiment, weight of samples has been recorded continuously during the drying process until the mass change of samples become zero. 

     

    The kinetic of drying tea is investigated and the effect of such parameters like tempreture and velocity on the rate of drying is shown by drawing some graphs .Then the process of drying  tea by neural network method with four input vector (time, temperature, velocity and moisture) and one output vector (moisture ratio) has been modeled .This method is also done for an amount of tea .The obtained Results ofneural network were compared with the experimental data. The best result for drying a tea leaf by feed forward back propagation neural network with Leven berg- Marquardt algorithm and TANSIG threshold function by four input neuron  and eleven  neuron in hidden layerand one output neuron is obtained and

    mean relative percent error , correlation coefficient and root mean square error are 1.30 ,0.9998 , 0.000084 respectively and The best result for  drying bulk of tea by feed forward back propagation neural network with Leven berg- Marquardt algorithm and TANSIGthreshold function by four input neuron  and twenty  neuron in hidden layerand one output neuron mean relative percent error , correlation coefficient and root mean square error and mean square error 5.42,0.9996,0.000082,0.000170 respectively is obtained  which indicates high accuracy of the neural network.

     

    Keywords: Tea Leaves Drying, Feed Forward Back Propagation Neural Networks and cascade Forward, Levenberg-Marquart algorithm

  • فهرست:

    فهرست جداول....................................................................................................................................ز

    فهرست تصاویر و نمودارها ...............................................................................................................ح

    فهرست علائم اختصاری....................................................................................................................ک

     

    فصل اول: مقدمه وکلیات تحقیق                                                                          1

    1-1 مقدمه...........................................................................................................................................2

    1-2 تاریخچه پیدایش چای................................................................................................................3

    1-3 مشخصات گیاه شناسی................................................................................................................4

    1-4 ترکیبات چای...............................................................................................................................5

    1-5چگونگی پرورش چای در ایران..................................................................................................5

    1-6ارقام چای  قابل کشت در ایران...................................................................................................6

    1-7 کاشت چای..................................................................................................................................6

    1-8عوامل مؤثر در رویش گیاه چای..................................................................................................6

    1-8-1درجه حرارت...........................................................................................................................6

    1-8-2 نور..........................................................................................................................................7

    1-8-3میزان آب.................................................................................................................................7

    1-8-4کود..........................................................................................................................................7

    1-9برداشت محصول (برگ چینی)....................................................................................................7

    1-9-1انواع برداشت (چین)...............................................................................................................9

    1-9-2طول مدت برداشت (دوره برگ چینی )..................................................................................9

    1-10نکاتی برای داشتن چای مطلوب...............................................................................................11

    1-11خشک  کردن ...........................................................................................................................13

    1-11-1انواع چای بر حسب خشک شدن.......................................................................................14

    1-11-2روش های تولید چای..........................................................................................................15

    1-11-3مراحل خشک کردن چای در کارخانه..................................................................................16

    1-11-3-1پلاس...............................................................................................................................16

    1-11-3-2مالش..............................................................................................................................18

    1-11-3-3 تخمیر.............................................................................................................................19

    1-11-3-4 خشک............................................................................................................................19

    1-12نحوه کار با خشک کن آزمایشگاهی........................................................................................24

    1-13شبکه عصبی مصنوعی.............................................................................................................26

    1-14بیان مسئله................................................................................................................................27

    1-15اهداف تحقیق..........................................................................................................................27

    1-16مراحل انجام تحقیق................................................................................................................28

    1-17ساختار تحقیق.........................................................................................................................29

     

    فصل دوم: ادبیات وپیشینه تحقیق                                                                       30

    2-1پیشینه تحقیق.............................................................................................................................31

     

    فصل سوم: روش تحقیق                                                                                    36

    3-1 مقدمه.........................................................................................................................................37

    3-2تاریخچه پیدایش شبکه های عصبی مصنوعی............................................................................37

    3-3مزایای استفاده از شبکه های عصبی .........................................................................................40

    3-4شبکه عصبی چندلایه..................................................................................................................41

    3-4-1-1 الگوریتم پس انتشار خطا..................................................................................................42

    3-4-2 مدلسازی خشک کردن چای توسط شبکه عصبی پرسپترون.................................................44

    3-4-2-1 انتخاب داده های ورودی به شبکه....................................................................................45

    3-4-2-2 پیکربندی شبکه عصبی.....................................................................................................45

    3-4-3توابع فعالسازی......................................................................................................................48

    3-4-4توپولوژی................................................................................................................................49

    3-4- 5روش الگوریتم لونبرگ – مارکوارت ...................................................................................49

    3-5 بررسی عملکرد شبکه................................................................................................................49 3-6 جمع بندی.................................................................................................................................50

     

     

     

    فصل چهارم :محاسبات و یافته های تحقیق                                                                  52

    4-1 مقدمه.........................................................................................................................................53

    4-2 تأثیر متغیرها بر خشک شدن......................................................................................................53

    4-3نتایج حاصل از مدلسازی توسط شبکه عصبی پیشخور و پیشرو..............................................63

    4-4 جمع بندی.................................................................................................................................84

     

    فصل پنجم:نتیجه گیری و پیشنهادها                                                                          85

    5-1 مقدمه........................................................................................................................................86

    5-2 نتایج تحقیق..............................................................................................................................86

    5-3 پیشنهادهایی برای تحقیقات آتی................................................................................................87

    مراجع                                                                                                              88

    چکیده انگلیسی                                                                                                  93

     

    منبع:

    ] دکتر معظم حسن پور اصیل "چایکاری و فن آوری چای"انتشارات دانشگاه گیلان،(1377)

    ]2[ لوران فاست"مبانی شبکه های عصبی ،ساختارها،الگوریتم ها ، کاربردها"موسسه  علمی فرهنگی "نص"  ،(1390)

    ]3[حسن پهلوان زاده "خشک کردن ،اصول کاربرد وطراحی (تالیف استرامیلو واکودر)انتشارات دانشگاه تربیت مدرس تهران (1377)

    ]4[رزیتا سالاری "مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی سه نوع چای عمده وارداتی موجود در سطح شهر مشهد در طی سال 1388"  مجله علمی ،پژوهشی علوم وفناوری غذای/سال دوم /شماره دوم/ پاییز (1389)

    ]5["طراحی دستگاه خشک کن "پایان نامه کارشناسی دانشگاه گیلان (1378)

    ]6[رضاامیری چایجان،محمدهادی خوش تقاضا،غلامعلی منتظر،سعید مینایی ومحمدرضا علیزاده "تخمین ضریب تبدیل شلتوک با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی درخشک کردن بستر سیال"مجله علوم وفنون کشاورزی و منابع طبیعی ،سال سیزدهم ،شماره چهل وهشت،(1388)

    ]7[محمدشریفی،شاهین رفیع،علیرضا کیهان،محمودامید  ''شبیه سازی مدل سینتیک خشک شدن بستر نازک پرتغال رقم تامسون با استفاده ازشبکه های عصبی مصنوعی'', فصلنامه علوم و صنایع غذایی،(1389)

    ]8[محسن مختاریان،فاطمه کوشکی."تخمین پارامترهای خشک  کردن گوجه فرنگی باکمک شبکه های عصبی مصنوعی''و نشریه پژوهش ونوآوری درعلوم وصنایع غذایی،(1391)

    ]9[امیریوسفی،محمدرضا;محبی،محبت ''مدلسازی انتقال جرم طی فرآیندخشک کردن اسمزی سیب زمینی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی'',  علوم وصنایع غذایی خراسان رضوی،(1387)

    ]10[رضا راعی" شبکه های عصبی: رویکردی نوین درتصمیم گیری های مدیریت "مدرس ،دوره 5،شماره 2،(1380) ص ص 133-154

    ]11[حسین نبی زاده "الگوریتم و زبانهای برنامه نویسی ،ابزارهای استدلال ،شبکه

    ]12[برومند صلاحی ،سید اسعد حسینی،حسین شایقی ،بهروز سبحانی "پیش بینی دماهای حداکثر با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی" فصلنامه تحقیقات جغرافیایی 794(1384)

    ]13[فریبا اسفندیاری در آباد ، سید اسعد حسینی ، محمد آزادی مبارکی ،زهرا حجازیزاده " پیش بینی میانگین دمای ماهانه ایستگاه سینوپتیک سنندج بااستفاده ازمدل شبکه ی عصبی پرسپترون چندلایه ((MLPجغرافیا ( فصلنامه علمی پژوهشی انجمن جغرافیای ایران )  دوره جدید ، سال هشتم ، شماره 27،زمستان(1389)

    ]14[رضا امیری چایجان، محمد هادی خوش تقاضا" پیش‌بینی متغیرهای کیفی ،انرژی و سینتیک خشک‌شدن شلتوک درشرایط بسترسیال به کمک شبکه ‌هایپس انتشار"پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی ومکانیزاسیون 588 (1388)

    ]15[رضاامیری چایجان،محمد هادی خوش تقاضا ،جعفر امیری پریان.'' برآورد متغیرهاو بررسی اهمیت عوامل موثر در فرایند خشک کردن بستر ثابت شلتوک به کمک شبکه های عصبی مصنوعی'', مجله پژوهش های صنایع غذایی،(1388)

    ]16[سید محمد تقی المدرسی ، محمدرضا تابان ، جواد عبدی"استفاده ازشبکه عصبی درافزایش دقت گیرنده های تک فرکانسه از حذف اثر SA"نهمین کنفرانس شبکه های توزیع نیروی برق(1383)

    ]17[مهسا رفیعی"شبکه های عصبی مصنوعی" ایران داک،زمستان(1385)

    ]18[سهراب صائب طاهری ،آیدین فرجید اور ، سیدعلی سیدصالحی"مقایسه روش های مبتنی بر  گرادیان به منظور تعلیم شبکه عصبی مصنوعی باسیناپس پویا" مرکز تحقیقات مخابرات ایران،(1384)

    ]19[ روح اله رضایی ارشد ،غلامعباس صیاد ،،مسعودمظلوم،مهدی شرفاوعلیرضاجعفرنژادی"مقایسه روشهای شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیونی برای پیش بینی هدایت هیدرولیکی اشباع خاکهای استان خوزستان " مجله علوم وفنون کشاورزی ومنابع طبیعی،علوم آب وخاک / سال شانزدهم / شمارهشصتم/ تابستان(1391)

    ]20[حسن طاهرخانی ،امیر ابراهیمی  مقدم " پیش بینی عمر خستگی مخلوط های آسفالتی با استفاده از شبکه های عصبی .مهندسی حمل ونقل ،سال چهارم ،شماره اول ،پائیز(1391)

     

    [21]Gulsah  Cakmak, Cengiz  Yıldız''The prediction of seedy grape drying rate using a neural network method'',Computers and Electronics in Agriculture 75  132–138(2011)

    [22] Kamyar Movagharnejhad , Maryam nikzad  “Modeling of tomato drying using artificial neural network “Computers and Electronics in Agriculture 5978-85(2007)

    [23] Yongsheng Ding,Hong Yu,Shifen Mou"Direct determination of free amino acids and sugars in green tea by anion-exchange chromatography with integrated pulsed amperometric detection", journal of chromatography A,  982237-244.(2002)

    [24] P.C. Panchariya , D. Popovic , A.L. Sharma ''Thin-layer modelling of black tea drying process'', Journal of Food Engineering ,52  349–357(2002)

     [25] M. Khanali, Sh. Rafiee, A. Jafari, S.H. Hashemabadi and A. Banisharif . "Mathematical modeling of fluidized bed drying of rough rice( Oryza sativa L.) grain"Journal of Agricultural Technology  Vol. 8(3): 795-810(2012)

    [26]E. Akpinar, A. Midilli, Y. Bicer"Single layer drying behaviour of potato slices in a convective cyclone dryer and mathematical modeling"Energy Conversion and Management 44 1689–1705(2003)

    [27] Hossein Ghanadzadeh Gilani , phD . Katia Ghanadzadeh Samper .Reza  Khodaparast Haghi ''Advanced process control and simulation for chemical Engineers'', Taylor & Francis group(2013)

    [28]I.Farkas,P.Reme´nyi &A.b. Biro, Modelling aspects of graindrying with aneural network. Computers and Electronics in Agriculture, 29, 99–113,(2000)

    [29]K.Erenturk,S.Erenterk,L.G.Tabil,”A comparative study for the estimation  of dynamical drying behavior of Echinacea angustifolia: regression analysis  and neural network “ Computer Electron .Agriculture  ,45,71-90,(2004)

    [30]M.R .Islam,S. S.Sabalani and  A. S. Mujumdar”An Artificial neural network model for prediction of drying rates” Drying Technology, Vo 121(9),1867-1884,(2003)

    [31]O. Zhang,S. X. Yang,G. S. Mittal and S.Yi. "Prediction of performance indices and optimal parameters of rough rice drying using neural network" Biosystems Engineering. Vol 83(3), 281-290, (2002)

    [32]G. S. Mittal and J.Zhang. "Prediction of temperature and moisture contentof frankfurters during thermalprocessing using neural network " MeatScience, Vol55 (1), 13-24,(2000)

    [33]J.A.Hernandez-Perez, M.A.Garcia-Alvarado,G.Trystram, B. Heyd , Neural Networks for heat and mass transfer prediction during dryingof cassava and mango. Innovative Food SciEmerg Technol. 5, 57–64(2004)

    [34]I.Farkas ,P. Remenyiand  A .Biro."A neural network topology for modeling grain drying"Computeres and Electronics in Agriculture Vol 26, 147-158,(2000)

    [35]F.Cubillos and A. Reyes.Drying of Carrots in a fluidized bed. II. Design of a model based ona modular neural network approach.Drying Technology 21(7): 1185-1196,( 2003)

    [36] G .Xie and R.Xiong .Use of hyperbolic and neural network models in modeling qualitychanges of dry peas in long time cooking. Journal of Food Engineering 41: 151-162,(1999)

    [37]S.Erenturk, K.Erenturk,Comparison of genetic algorithm and neural networkapproaches for the drying process of carrot.Journal of Food Engineering 78,905–912. (2007)

    [38] AI .Martynenko and SX.Yang .Biologically inspired neural computation for ginseng dryingrate. Bisystems Engineering 95(3): 385-396, (2006)

    [39]P .Poonnoy, A .Tansakul and M .Chinnan. Estimation of moisture ratio of a mushroom

    undergoing microwave vacuum drying using artificial neural network and regression models,

    Proceeding of the international conference on innovations in food and bioprocess technologies

    December 12-14. Pathumthani-Thailand, Pp. 477-491,( 2006)

    [40]P .Poonnoy, A .Tansakul andM. Chinnan. Artificial neural network modeling for temperatureand moisture contentprediction in tomato slices undergoing microwave vacuum drying. Journalof Food Sciences 72(1): 42-47, (2007)

    [41]I .Zbicincski and K. Ciesislski. "Extension of the neural networks operating range by the application of dimensionless numbers in prediction of heat transfer coefficients. Drying Technology. Vol 18(3), 649-66,(2000)

    [42] P.P .Tripathy, S.Kumar.Neural network approach for food temperatureprediction during solar drying. International Journal of Thermal Sciences 48,1452–1459. (2009)

    [43] X.Liu, X.Chen,W.Wu,G.Peng. A neural network for predicting moisture

    content of grain drying process using genetic algorithm. Food Control 18,928–93,( 2007)

    [44]A.S. Mujumdar.Handbook of Industrial Drying.Marcel Dekker, New York., (1987)

    [45] L.M.Diamante ,P.A.Munro.Mathematical modeling of thin layer solar drying of sweet potato slices. Sol. Energy 51, 271–276., (1993)

    [46] Q.Zhang,J.B.Litchfield.An optimization of intermittent corn drying in a laboratory scale thin layer dryer. Drying Technol.9, 383–395(1991)

    [47]A.Yagcioglu,A.Degirmencioglu,F.Cagatay.Drying characteristics of laurel leaves under different conditions. In: Bascetincelik, A. (Ed.),Proceedings of the 7th International Congress on Agricultural Mechanization and Energy. Adana, Turkey, pp. 565–569.(1999)

    [48]S.M.Henderson.Progress in developing the thin layer drying equation. Trans. ASAE 17, 1167–1172.(1974)

    [49]C.Y.Wang,R.P.Singh..A single layer drying equation for rough rice, ASAE Paper No. 3001.(1978)

    [50]V.T.Karathanos. Determination of water content of dried fruits by drying kinetics.,J. Food Eng. 39, 337–344.(1999)


موضوع پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, نمونه پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, جستجوی پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, فایل Word پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, دانلود پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, فایل PDF پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, تحقیق در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, مقاله در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, پروژه در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, پروپوزال در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, تز دکترا در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, پروژه درباره پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی, رساله دکترا در مورد پایان نامه مدل سازی سینتیک خشک کردن چای با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی

پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران – سازه‌ های هیدرولیکی چکیده: رودخانه‌ ها از مهم‌ترین و متداول‌ترین منابع تأمین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی به شمار می‌آیند. این منابع به علت عبور از بسترهای مختلف و ارتباط مستقیم با محیط پیرامون خود نوسانات کیفی زیادی دارند. از اینرو پیش‌بینی کیفیت جریان رودخانه‌ها که پدیده‌ای غیر قطعی، تصادفی و تأثیرپذیر از برخی عوامل طبیعی و غیر ...

پايان نامه مقطع کارشناسي رشته مهندسي مکانيک سال 1386 چکيده: در اين پروژه، ورودي‌ها و خروجي‌هاي يک سيستم چند ورودي و چند خروجي غير خطي، براي ايجاد يک مدل ديناميکيِ هوشمند، استفاد

پایان نامه به عنوان یکی از الزامات جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد چکیده: پیش‌بینی سری‌های زمانی یکی از شاخه های علم آمار و احتمال است که در سایر رشته‌ها مانند اقتصاد، مهندسی ارتباطات، هواشناسی، مدیریت و بازاریابی کاربرد فراوانی دارد. دامنه کاربرد پیش‌بینی سری‌های زمانی روزبه‌روز گسترده‌تر شده و نیاز دانش‌پژوهان در این زمینه افزون‌تر می‌گردد. سری‌های‌ زمانی آشوبی، زیرمجموعه‌ای از ...

پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد گرایش ابزاردقیق و اتوماسیون در صنعت نفت معرفی کل تحقیق یکی از مباحث مهم علمی، فنی و اقتصادی، مسأله­ی خوردگی فلزات و حفاظت تأسیسات فلزی است. بررسی مبحث خوردگی چندان ساده نیست و با همه پژوهش­های انجام شده، هنوز عوامل آنها به درستی شناخته نشده است. به غیر از بکارگیری علوم شیمی برای مقابله با خوردگی، استفاده از سایر علوم در کنترل و پیش­بینی خوردگی و استفاده ...

پايان نامه براي دريافت درجه ي کارشناسي ارشد «M.Sc» گرايش : خاک و پي بهمن 1393   چکيده : ظرفيت باربري مجاز يا ظرفيت باربري مطمئن عبارت از يک فشار مجازي است که محدوده اط

پایان­نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق گرایش قدرت چکیده در این پایان­نامه، ضمن بررسی پدیده اشباع در CTهای حفاظتی، به مشکلات مربوط به آشکارسازی این پدیده و جبرانسازی جریان معوج ثانویه CT پرداخته شده است و بمنظور رفع مشکلات مطرح شده، روش­هایی معرفی شده و نتایج حاصله در محیط نرم­افزاری و بصورت مدلسازی با هم مقایسه گردیده­اند. جهت آشکارسازی پدیده اشباع از روش­هایی مبتنی بر: مشتق ...

پايان نامه جهت اخذ درجه کارشناسي ارشد رشته صنايع – مديريت سيستم و بهره وري زمستان 1392 چکيده بيمه عمر را مي‌توان يکي از هوشمندانه ترين ابداعات بشر در راستاي تامين امنيت و آرامش

پايان نامه براي دريافت درجه کارشناسي ارشد (M.A ) رشته:علوم تربيتي گرايش : آموزش و پرورش ابتدايي تابستان/ 1393 چکيده   هدف از پژوهش حاضر بررسي نقش کلاس هاي آموزش الکترونيکي بر گزار

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی چکیده: هدف از انجام این پایان نامه مدل سازی ریاضی خشک کن دوار برای خشک کردن دی کلسیم فسفات است. در این پروژه با شرایط مختلف دما و تعداد دور مختلف خشک کن، میزان رطوبت محصول خروجی از خشک کن بررسی شده است. در نتیجه 100 داده از خروجی خشک کن دوار بدست آمده است که آنالیز های متعدی بر روی آنها انجام شده است.نسبت رطوبت در هر دور خشک کن در ...

پايان نامه (يا رساله) براي دريافت درجه کارشناسي ارشد. در رشته معماري گرايش معماري بهمن 93 چکيده :      از آنجايي که ايجاد فضاهاي چند منظوره و چند عملکردي در 

ثبت سفارش