پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF

word 795 KB 31754 107
مشخص نشده کارشناسی ارشد مهندسی شیمی
قیمت قبل:۷۳,۱۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۷۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه

    جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد

    در رشته نانو مهندسی شیمی

    چکیده

    در واحد غنی سازی اورانیوم بوسیله سانتریفیوژ، گاز UF6 پس از عبور از سانتریفیوژ و انجام فرایند غنی سازی، وارد تله سرد شده و در دمای پایین جامد و جمع آوری می گردد.

    یکی از جاذب های مورد استفاده برای جذب هگزا فلورید اورانیوم، سدیم فلوراید می باشد. منحنی تعادلی جذب UF6 توسط جاذب سدیم فلوراید یکی از اطلاعات مهم برای طراحی برج های جذب می باشد. مزیت سدیم فلوراید نسبت به جاذب های دیگر UF6 امکان واجذب، احیاء دوباره جاذب و استفاده دوباره UF6 می باشد. در این پایان نامه ابتدا جذب سطحی UF6 بر روی سدیم فلوراید در فشار های 10،20،30و40 میلی بار انجام و بر اساس نمودار ایزوترم لانگمویر، میزان جذب اشباع در دمای محیط بدست می آید، سپس واجذب UF6 در دماها و فشار های مختلف بر اساس نیاز صنعت انجام گرفته همچنین عوامل موثر در واجذب بررسی و بهترین شرایط فرایندی ارائه شده است. در ادامه میزان از دست دادن ظرفیت جذب بعد از جذب و واجذب های متوالی در شرایط فرایندی یکسان بررسی و گزارش شده است. آنالیز کیفی UF6 در قبل و بعد از واجذب انجام و گزارش شده است. بر روی نحوه بدست آمدن سدیم فلوراید و ساختار حفرات آن مطالعاتی انجام و آنالیز های کیفی از آن گزارش شده است.

    کلمات کلیدی: جذب سطحی، دفع سطحی، ایزوترم، سدیم فلوراید، هگزا فلورید اورانیوم

    1-1-                      بخش اول : مقدمه

    گاهی در صنعت لازم است که یک جزء و یا اجزاء مختلف را از یک مخلوط به وسیله روش های مناسب جدا کرد. نوع روش انتخاب شده برای جداسازی به عوامل مختلفی مانند ماهیت ماده و مخلوط، اندازه، غلظت، فاز ماده و ... بستگی دارد. به طور کلی جداسازی بر اساس نیروی محرکه شیمیایی به پنج دسته کلی تقسیم می­شود که هر مخلوط را می توان با استفاده از یکی از این روش ها و یا ترکیبی از آنها جداسازی کرد.

    روش های عمومی جداسازی عبارتند از :

    1- جداسازی از طریق ایجاد یک فاز جدید ( تقطیر)

    2- جداسازی از طریق افزودن یک فاز جدید (استفاده از حلال)

    3- جداسازی از طریق ایجاد مانع ( استفاده از غشاء)

    4- جداسازی با استفاده از ذرات جامد ( جذب سطحی)

    5- جداسازی به وسیله میدان مغناطیسی یا الکتریکی

    1-1-1-               جذب سطحی

    جذب سطحی نوعی فرآیند جداسازی است که در آن برخی از اجزای یک فاز سیال به سطح جاذب منتقل می شود. به طور کلی در مواد جامد، ساختار سطح با ساختمان توده جامد متفاوت است، به طوریکه سطح از لحاظ انرژی کاملاً اشباع نبوده و زمانیکه جامد در معرض یک گاز قرار می گیرد، مولکولهای گاز به مراکز موجود در سطوح متصل شده و جذب می گردند، این پدیده جذب گاز توسط جامد[1] نامیده می شود.

     یک دستگاه ساده جذب سطحی متشکل از یک سیلندر است که جاذب در آن قرار گرفته، و جریان گاز و مایع بر روی آنها برقرار است. در حالت معمول، ذرات کوچک جامد در یک بستر، ثابت نگه داشته می شوند و گاز به طور پیوسته از آن بستر عبور می کند. در نهایت جامد تقریباً اشباع شده و جداسازی دیگر قابل انجام نیست. در این هنگام، جریان به بستر دوم انتقال می یابد تا اینکه جاذب اشباع شده، تعویض یا احیا شود.

    جذب سطحی به عنوان مهمترین فرآیند در جداسازی برای غلظت های پایین مطرح می­شود. در جذب سطحی بر خلاف فرآیند جذب که در آن جداسازی در توده ی سیال اتفاق می­افتد جداسازی در سطح جامد صورت می پذیرد،.

    نکته مهمی که در جذب سطحی باید مورد توجه قرار گیرد این است که این شیوه جداسازی زمانی به عنوان یک روش کارامد مورد استفاده قرار می گیرد، که جداسازی در غلظت های پایین مدنظر باشد. از آنجا که ذراتی که در جذب سطحی مورد استفاده قرار می گیرند پس از مدتی اشباع شده و توانایی جذب اولیه را از دست می دهند، بنابراین این روش در غلظت های بالا کاربرد چندانی ندارد زیرا جاذب ها به سرعت اشباع شده و قابلیت خود را از دست می دهند. اکثر جاذب ها موادی بسیار متخلخل هستند و جذب سطحی عمدتاً روی دیواره حفره ها یا مکان های مشخص در داخل ذره صورت می گیرد. از آنجایی که حفره ها عموما بسیار کوچکند، مساحت سطح داخلی چندین مرتبه بزرگتر از مساحت سطح خارجی بوده و تقریبا بین 500 تا 1000 متر مربع بر گرم می رسد. اختلاف در جرم مولکولی، شکل و یا قطبیت، باعث می شود برخی مولکول ها محکمتر روی سطح حفظ شوند. همچنین ممکن است حفره ها کوچکتر از آن باشند که مولکول های درشت تر را بپذیرند، در نتیجه مواد از هم جدا می شوند. در بسیاری از موارد، جزء جذب شونده به اندازه کافی محکم نگه داشته شده و جدا سازی کامل آن جز از سیال همراه با جذب بسیار کم سایر اجزا ممکن می­ باشد. در این صورت می توان با احیا جاذب، ماده جذب شده را به صورت غلیظ یا تقریبا خالص فراوری کرد.

    کاربردهای جذب سطحی در فاز بخار شامل بازیافت حلال های آلی به کار رفته در رنگها، مرکب چاپ و محلولهای مورد مصرف برای چدن ریزی است.

    از جذب سطحی روی کربن برای جدا کردن مواد آلوده کننده ای مانند CO2،N2O و دیگر ترکیبات بدبو از هوا استفاده می­شود به طوریکه در اکثر اتومبیل های جدید از قوطی های زغالی استفاده می شود تا مانع ورود بنزین به هوای داخل ماشین شود. خشک کردن گازها اغلب با جذب سطحی آب روی سیلیکاژل، آلومینا یا دیگر جامدات متخلخل معدنی صورت می­گیرد. زئولیت ها یا غربالهای مولکولی، آلومینا و سیلیکاتهای طبیعی یا مصنوعی هستند که در تهیه گازهای با نقطه شبنم پایین مؤثرند. از جذب سطحی روی غربالهای مولکولی برای تفکیک اکسیژن و نیتروژن، تهیه هیدروژن خالص به منظور تفکیک پارافین های معمولی از پارافین های شاخه دار و ترکیبات آروماتیک نیز استفاده می شود.

    جهت انتقال جرم در این فرآیند، از فاز سیال به فاز جامد است و عکس آن، به فرآیند دفع سطحی مشهور است. به منظور بازیابی برخی مواد ارزشمند (نظیر فلزات گرانقیمت) از سطوح جاذب، فرآیند دفع با راندمان مناسب کاربرد فراوان دارد.

    سرعت جریان گاز و زمان مورد نیاز برای چرخه مطلوب، اندازه بستر جاذب را تعیین می کند. با استفاده از بسترهای طویل تر، چرخه جذب را می توان به چند روز افزایش داد ولی افزایش افت فشار و سرمایه گذاری اولیه بالاتر ستون جذب، آن را غیر اقتصادی خواهند کرد.

    فرایندهای جداسازی از طریق جذب سطحی تقریباً مشابه هستند، به این ترتیب که مخلوطی که باید جدا شود در تماس با یک فاز غیرقابل حل (جاذب) قرار گرفته و توزیع ناهماهنگی از اجزاء اصلی بین فاز جذب شده روی سطح جامد و توده سیال اتفاق افتاده و جداسازی انجام می شود. دو نوع جداسازی در جذب سطحی مطرح است:

    -1 جذب سطحی فیزیکی یا واندروالس

    -2 جذب سطحی شیمیایی

    1-1-1-1-    جذب سطحی فیزیکی یا واندروالس

    این نوع جذب مربوط به فرایند برگشت پذیری است که نتیجه جذب از طریق نیروهای بین مولکولی بین جامد و مواد جذب سطحی شده حاصل می شود. به عنوان مثال، زمانیکه نیروهای بین مولکولی بین یک جامد و یک گاز بزرگتر از نیروهای بین مولکولی گاز به تنهایی باشد، حتی اگر فشار گاز پایین تر از فشار بخار در دمای جامد باشد، مولکول های گاز روی سطح جامد جذب می شوند. این جذب شدن معمولاً با گرما همراه بوده و کمی بزرگتر از گرمای نهان تبخیر است. ماده جذب شده در ساختمان کریستالی جامد جایگزین نشده و در آن حل نمی شود بلکه به طور کامل روی سطح جامد باقی می ماند.

    در بیشتر مواقع در حالت تعادل، فشار جزئی ماده جذب شده مساوی با فشار فاز گاز در حال تماس بوده و با پایین آوردن فشار گاز یا با افزایش دما، گاز جذب شده به راحتی دفع می­شود. جذب فیزیکی اختصاصی نمی­باشد و مانند چگالش بطور کلی با هر سامانه گاز جامد اتفاق می افتد و به نوع جاذب یا جذب شونده بستگی ندارد به شرطی که ترکیب دما و فشار مناسب باشد. جذب سطحی برگشت پذیر (فیزیکی)، به گازها محدود نمی شود بلکه در مایعات نیز مشاهده شده است.

    Abstract

    In the uranium enrichment plant by gas centrifuges, the gaseous UF6 is enriched by passing through a cylindrical centrifuge and then is desublimed and stored by a cold trap in low temperatures.

    Sodium fluoride (NaF) is an applicable adsorbent of UF6. The equilibrium diagram of UF6 adsorption by sodium fluoride is very important for designing adsorption towers of UF6. The main advantage of sodium fluoride adsorbent in comparison to the other UF6 adsorbents is its recycling behavior. It means that the saturated NaF by UF6 can desorb it in a reverse process and then be reused for adsorption towers.

     In this study first adsorption experiments are done under 10, 20, 30 and 40 millibars pressures, and according to lungmoier isotherm diagram the maximum amount of adsorption (saturation state) in the ambient temperature is achieved. Then, considering industrial limitations and needs, UF6 desorption under different pressure and temperature conditions, is examined and their effects are investigated and finally the optimum condition is proposed. In continue the effect of repetitive adsorptions and desorbtions on decreasing adsorption capacity of NaF under a constant process condition is studied and UF6 analysis reports, before and after adsorption process, are rendered and finally some analytical data of sodium fluoride structure and change of its microscopic surface holes during adsorption process is reported.

    Keywords:Asorption,Desorption,Isotherm,SodiumFlouride,Uranium Hexaflouride

  • فهرست:

    1-........ فصل نخست: 7

    1-1-           بخش اول : مقدمه. 8

    1-1-1- جذب سطحی.. 8

    1-1-2-        مقایسه کلی انواع جذب سطحی.. 12

    1-1-3- معیار انتخاب فرآیندهای جذب سطحی.. 12

    1-1-4-            پارامترهای مؤثر بر جذب.. 13

    1-1-5-            جاذب ها 16

    1-1-6-            روشهای احیای جاذب.. 18

    1-1-7-            تعادل : منحنی هم دمای جذب.. 18

    1-1-8-            ایزوترم های جذب سطحی.. 21

    1-2-           بخش دوم: بررسی ویژگی اورانیوم. 27

    1-2-1-    اورانیوم. 27

    1-2-2-                     کاربردهای فلز اورانیوم. 28

    1-2-3-            تولید و توزیع. 29

    1-2-4-    هشدارها 29

    1-2-5-        هگزافلوراید اورانیوم. 30

    1-2-6-            روش های تولید انرژی هسته ای.. 31

    1-2-7-        غنی سازی.. 31

    1-2-8- غنی سازی با دستگاه سانتریفیوژ 33

    1-2-9- غنی سازی اورانیوم از طریق میدان مغناطیسی بسیار قوی.. 33

    1-2-10-            تله شیمیایی.. 34

    1-2-11- بررسی انواع جاذب مورد استفاده در سیستم غنی سازی اورانیوم. 35

    1-2-12-      کربن فعال. 36

    1-2-13-            فلورید سدیم. 41

    1-3-           بخش سوم: بررسی جاذب های مورد استفاده در صنایع غنی سازی.. 42

    1-3-1- جذب UF6 روی آلومینا و فلورید سدیم. 43

    1-3-2-            سرعت واکنش... 44

    1-3-3-            احیا و قابلیت های بازیافت.. 46

    1-3-4- تاثیر دیگر اجزای خوراک گازی.. 46

    1-3-5-            مطالعه افت فشار 47

    1-3-6- نمودار شکست و مدل سازی آن. 47

    2-........ فصل دوم: 49

    2-1-           بخش اول: مقدمه. 50

    2-1-1-            اثر ناپذیرسازى.. 51

    2-1-2-            آزمایش جذب استاتیک... 52

    2-1-3-            نتایج تجربی.. 55

    2-2-           بخش دوم: تغییرات فشار گاز UF6 نسبت به زمان در هنگام جذب سطحی.. 56

    2-3-           بخش سوم:ایزوترم جذب UF6 توسط سدیم فلوراید. 62

    2-4-           بخش چهارم:آزمایش های واجذب UF6 از روی نانو جاذب سدیم فلوراید. 64

    2-4-1-            واجذب: 65

    2-4-2-            جذب: 66

    2-4-3-            مراحل آزمایش: 67

    2-5-           بخش پنجم: آزمایش های جذب و واجذب متوالی UF6 بر روی نانو جاذب سدیم فلوراید. 73

    2-5-1-                          آزمایش اول جذب و واجذب.. 73

    2-5-2-            آزمایش دوم جذب و واجذب.. 75

    2-5-3-            آزمایش سوم جذب و واجذب.. 77

    2-5-4-            آزمایش چهارم جذب و واجذب.. 79

    2-5-5-            آزمایش پنجم جذب و واجذب.. 81

    2-5-6-            نتایج آزمایشات جذب و واجذب متوالی.. 82

    2-5-7-            جذب در دمای بالا: 83

    3-........ فصل سوم: 85

    3-1-           نتایج جذب سطحی.. 86

    3-2-           نتایج واجذب.. 87

    4-........ فصل چهارم: 89

    4-1-           نتیجه گیری.. 90

    4-2-           پیشنهادات.. 91

    منابع و مآخذ: 92

    پیوست الف : اورانیوم. 94

    پیوست (ب) سدیم فلورید. 101

     

     

    منبع:

     

    Schultz.R.M. , Hobbs, W.E., Norton, J.L., Stephenson.M.L., 1981 "Sorbent Selection and Consideration for Uranium Trapping", John Wiley John Wiley & Sons Inc

    Ronald W.Rrousseaus, 1987 "Handbook of Separation Process Technology", John Wiley

    Richard I.Masel, 1996 "Principles of Adsorption and Reaction on Solid Surfaces", John Wiley & Sons Inc.

    Michael J. Stephenson, December 1968 "A Deign Model for the Dynamic Adsorption of Uranium Hexafluoride on Fixed Beds of Sodium Fluoride" Union Carbide Corporation, Nuclear Division, Oak Ridge Gaseous Diffusion Plant. (K-L-6195-2).

    F. E. Massoth and W. E. Hensel, 1958”Kinetics of the Reaction between Sodium Fluoride and Uranium Hexafluoride. Ι. Sodium Fluoride Powder,” j. Physic. Chem. 62

    G.D. Delcul, L.D. Trowbridge, L.M. Toth, and J.N. Fiedor, 2000 "Some Investigations of the Reaction of Activated Charcoal with Fluorine Uranium Hexafluoride", ORNL.

    William G. Pollard Auditorium 1991 “Uranium Hexafluoride Handling”, Oak Ridge, Tennessee October 29-31

    Hassan M.M., Ruthven D.M., Raghavan N.S.,1986 "Air Separation by Pressure Swing Adsorption on a Carbon Molecular Sieve" , Chem. Eng. Sci., 41, No.5, 1333-1343

    Leonard E. McNeese, September 1964 “Removal of Uranium Hexafluoride from Gas Streams by Sodium fluoride pellets”. Oak Ridge National Laboratory Oak Ridge, Tennessee.

    Duong D. Do, 1998 "Adsorption Analysis: Equilibria and Kinetics", Imperial Press.

    Stephenson, M.J., December 1968 "A Design Model for the Dynamic Adsorption of Uranium Hexafluoride on Fixed Beds of Sodium", Union Carbide Corporation, Nuclear Division, Oak Ridge Gaseous Diffusion Plant Tennessee, (K- L-6195-2) ,Oak Ridge

    Motoyuki Suzuki, 1990 "Adsorption Engineering", Kodansha Press

    J. D. Seader and Ernest J. Henley, 1998 "Separation Process Principles", John Wiley&Sons Inc.

    Ralph T. Yang, August, 1985 "Gas Separation by Adsorption Process", Butherworth Publisher.

    Ponic, v., Z.Knor. And S.Cerny, 1974 “Adsorption on Solids” trans. by D. Smith and N.G.Adams. Butterworth, London.

    McNeese, L. E., November 1963 "An Experimental study of Sorption of Uranium Hexafluoride by Sodium Fluoride Pellets and a Mathematical Analysis of Diffusion with Simultaneous Reaction", Union Carbide Corporation, Nuclear Division, Oak Ridge National Laboratory, Oak Ridge, Tennessee, (ORNL-3494)

    Roop Chand Bansal, Meenakshi Goyal, 2005 "Activated Carbon Adsorption", Taylor & Francis Group.

    Bird, R. B Stewart W.E and lightfood, E.N., 1960 “Trannsport Phenomena” pp.542-546, John Wiley and Sons, Inc., New York.

    Treybaul, R. 1990 "Mass Transfer Operation",Mc Graw Hill

    Yang, R.T. 1987 "Gas Separation by Adsorption Processes" Butter Worth Publishers

     Perry R.H. 1997 "Perry's Chemical Engineering Handbook", seventh edition, New York, McGraw-Hill,

    Hougen, ٠. A., and Watson, K. M. , 1947 "Chemical Process Principles,” John Wiley and Sons, Inc., New York

    S. J. Gregg, 1951 "Surface Chemistry of Solids," Reinhold Publ. Corp., Inc., New York, N. Y., Chapter XIV

    W. L. Mc Cabe, J. C. Smith, and P. Harriot, 1985 "Unit Operations of Chemical Engineering", McGraw Hill Book Company

    Cathers.G.I.,Bennett.M.R.,and Jolley.R.L., 1985 "UF6.2NaF Complex Formation and Decomposition ",Ind.Eng.Chem 50,17091712

    M.G.Otey and C.K.Dayne, 1980 "Fixed Bed Trapping for Gaseous Fluoride Control", KY705, oak Ridge Gaseous Diffusion Plant, Union Carbide Corporation, Nuclear Division, Paducah, Kentuky


موضوع پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, نمونه پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, جستجوی پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, فایل Word پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, دانلود پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, فایل PDF پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, تحقیق در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, مقاله در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, پروژه در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, پروپوزال در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, تز دکترا در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, پروژه درباره پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF, رساله دکترا در مورد پایان نامه بهینه سازی فرایند واجذب WF6 بر روی نانو جاذب NaF

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته شیمی تجزیه فلوئورید از سالها قبل بعنوان یک یون سمی شناخته شده است. منبع اصلی فلوئورید در محلولهای آبی سنگهای معدنی حاوی فلوئورید و فعالیت های صنعتی کارخانه ها می­باشد. بر طبق گزارش سازمان حفاظت محیط زیست مقدار فلوئورید بیش از ١ میلی­گرم بر لیتر باعث بروز بیماریهای مختلف می­شود. در این تحقیق از ماده بیوپلیمری بنام زئین بعنوان جاذب برای ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته­ی نانومهندسی شیمی چکیده ساخت غشای نانوفیلتراسیون سرامیکی به منظور جداسازی یون کلرید (مطالعه موردی: میعانات گازی) در این تحقیق، جداسازی یون کلرید با استفاده از غشاء نانوفیلتراسیون دولایه آلومینا-تیتانیا مورد بررسی قرار گرفته است. برای این کار ابتدا غشاء دولایه آلومینا-تیتانیا بر پایه نگهدارنده غشایی آلفا آلومینا ساخته شده است. برای ساخت نگهدارنده ...

پایان­نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران و محیط زیست چکیده مشکل اساسی دراستفاده از بیوگاز دفنگاه وجود آلاینده هایی مثل سولفید هیدروژن است. سولفید هیدروژن گازی بیرنگ، سمی، اشتعالزا و دارای بوی نامطبوع است و به شدت سمی است و در هنگام سوختن بیوگاز تولید SO2 می کند. به علاوه سولفید هیدروژن دارای اثر خورندگی می باشد. ساخت دستگاههایی که در برابر خورندگی مقاوم باشند نیز هزینه ...

پایان­نامه­ی کارشناسی ارشد در رشته­ی مهندسی شیمی چکیده بررسی آزمایشگاهی و مدلسازی تولید کربنات کلسیم از محلول کلرید کلسیم به وسیله­ی جذب دی اکسید کربن گازهای خروجی از صنایع به کوشش امین علمداری اثر غلظت دی­اکسید­کربن بر ترسیب گونه‌های کربنات کلسیم و سینتیک ترسیب کربنات کلسیم در غلظت­های مختلف دی­اکسید­کربن گازهای خروجی از کارخانجات با جریان دورریز کلرید کلسیم واحد صنعتی سودا­­ ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع پلیمر چکیده با پیشرفت تمدن بشری، توسعه فناوری و ازدیاد روزافزون جمعیت در حال حاضر دنیا با مشکلی به نام آلودگی روبرو شده است که زندگی ساکنان کره خاکی را تهدید می کند. آلودگی ناشی از انباشته شدن خاک و آب از ترکیبات سمی پایدارهمچون مواد شیمیایی، نمک ها، فلزات سنگین و مواد رادیو اکتیو از جمله عوامل به وجود آمدن بیماری های بسیاری هستند که بر ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته نانو مهندسی شیمی چکیده مدل سازی حذف یون کلرید از میعانات گازی با استفاده از نانوفیلتراسیون یون کلرید موجود در میعانات گازی می تواند باعث خوردگی شدید تجهیزات و لوله ها شود. بنابراین، حذف آن از جریان میعانات گازی ضروری است. هدف این کار مدل سازی ریاضی فرایند نانوفیلتراسیون برای جداسازی یون کلرید از میعانات گازی است. بدین منظور، مدل های بار فضایی، ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی چکیده دراین تحقیق شرایط جذب بهینه برای رنگ‌های کاتیونی مورد بررسی قرار گرفته و حذف رنگ بریلیانت‌گرین[1] توسط جاذب طبیعی خاکشیر، مورد بررسی واقع شده است. ابتدا شرایط موثر در میزان حذف بریلیانت‌گرین توسط جاذب ساقه‌ی خاکشیر مورد تحقیق قرار گرفت، سپس با استفاده از روش‌ بالا به پایین(یکی از روش های تهیه نانو مواد)، اندازه‌ی قطعات جاذب استفاده‌شده ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش شیمی کاربردی چکیده فارسی در اﻳﻦ تحقیق ذرات گرافیت به روش هامرز به اکسید گرافن تبدیل شده است. نانو ذرات گرافن یکی از بهترین و موثر ترین مواد جاذبی است که تا به امروزه تولید شده است. گرافن یکی از آلوتروپ های موفق کربن در زمینه ی جذب و رهایش دارو است. رسانای بالای الکتریکی، حرارتی خصوصیات سطحی و ساختاری و استحکام مکانیکی بالا و قابلیت ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته عمران - سازه چکیده: یکی از مشکلات مهم در طراحی لرزه ای و اجرای ساختمان ها وزن مرده قابل توجه بکار رفته در آن است. از این رو درصورت استفاده از بتن سبکی که دارای خواص مکانیکی مطلوب باشد، امتیازات قابل توجهی را میتوان به دست آورد که از جمله آن کاهش در بار مرده و نیروی زلزله می باشد که در نهایت به اقتصادی شدن طرح منجر خواهد شد. با توجه به ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد(((M.sc) گرایش: نانو فناوری پزشکی چکیده در تحقیق حاضره از خاصیت تبادل کاتیونی کلینوپتیلولایت به دلیل داشتن بار منفی درساختمان خود استفاده می شود. ارتباط موضوع این پژوهش با نانوفناوری پزشکی، به دلیل نانوحفره و متخلخل بودن کلینوپتیلولایت و سطح جذب بالای این زئولیت طبیعی می باشد. بار منفی فراوانی که به دلیل بیشتر بودن تعداد اتمهای آلومینیوم ...

ثبت سفارش