پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت

word 5 MB 31376 100
1393 کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک
قیمت قبل:۷۴,۷۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc))

    گرایش برق - قدرت

    چکیده

    ولتاژ و جریان های حالت مشترک به دلیل ایجاد ظرفیت خازنی پارازیتی بین سلول های خورشیدی و قاب آن ها که معمولاً زمین شده است، ایجاد می شوند. این ظرفیت ها معمولاً به صورت خازن هایی بین سرمنفی سلول خورشیدی با زمین مدل سازی می شوند. در سلول های خورشیدی  که به واسطه ترانس به شبکه متصل می شوند، ایزولاسیون الکتریکی سیم پیچ های ترانس و فرکانس بالای ولتاژ و جریان حالت مشترک عملاً جایی برای جریان یافتن ندارند و در نتیجه عملاً جریان حالت مشترک خاصی تولید نمی­شود. به این ترتیب نوع آرایش اینورتر و نحوه کلید زنی آن تاثیر چندانی بر این مسئله ندارد. اما در آرایش بدون ترانس باید مسیری برای جلوگیری از انتقال جریان نشتی ناشی از ولتاژ حالت مشترک به شبکه پیدا کرد.

    اگر تعداد سطوح به اندازه کافی زیاد باشد، می توان پل ها را در فرکانس پایه با مدولاسیون موج مربعی نیز کلید زنی کرد. به این ترتیب تاثیرات الکترومغناطیسی متقابل بین بخش های قدرت و بخش های الکترونیکی سیستم به حداقل می رسد. در عین حال ولتاژ خروجی اینورتر به شکل موج سینوسی نزدیک خواهد بود و نیازی به فیلترگذاری بزرگی وجود نخواهد داشت و ولتاژ حالت مشترک نیز ایجاد نخواهد شد. البته برای فرکانس های پایین استفاده از مدولاسیون موج مربعی باعث اعوجاج ولتاژ و جریان خواهد شد. بنابراین استفاده از مدولاسیون پهنای پالس سینوسی با ضریب مدولاسیون متفاوت برای سطوح مختلف پیشنهاد شده است. روش مدولاسیون پهنای پالس سینوسی روشی ساده تر و قابل درک تر از روش فضای برداری است و اعمال آن در اینورترهای دو، سه و چند سطحی تک قطبی و دو قطبی نیاز به محاسبات پیچیده ای ندارد. به همین دلیل بهینه سازی آن به هدف حداقل سازی ولتاژ حالت مشترک امکان پذیر است.

    کلمات کلیدی:  ولتاژ حالت مشترک ، مدولاسیون پهنای پالس سینوسی،مدولاسیون فضای برداری،توپولوژی اینورترها

    -1- مقدمه

    منابع انرژی تجدید پذیر، بخصوص منابعی که منشاء فتوولتائیک دارند، توسعه زیادی را در سال­های اخیر داشته­اند که عمدتاً بخاطر افزایش دما و امتیازات داده شده به دولت ها برای این نوع تکنولوژی ها می­باشد [1].

    پردازش قدرت منابع انرژی تجدید پذیر بوسیله مبدل های قدرت انجام می شود، که این مسائلی مانند بازده و هزینه را به عنوان عوامل کلیدی، به همراه خود دارند. در حالت خاص اینورترهای فتوولتائیک متصل به شبکه، اکثر توپولوژی های مبدل قدرت از یک ترانسفورماتور که در فرکانس پایین یا بالا کار می کنند، استفاده می شود و این ایزولاسیون، گالوانیک بین پانل های فتوولتائیک و شبکه برق  را ایجاد می کند. ترانسفورماتورهای فرکانس پایین، بزرگ ، سنگین و گرانقیمت هستند و تلفات اضافه ای به سیستم وارد می کنند. اندازه ترانسفورماتور ایزوله کننده با استفاده از یک توپولوژی دو سطحی که در آن ترانسفورماتور در فرکانس بالا کار می کند، تا حد زیادی می تواند کاهش یابد. این روش بازده را کاهش می دهد، زیرا حداقل دو مبدل قدرت آبشاری نیاز است. به همین خاطر، تعداد زیادی اینورتر با توپولوژی بدون ترانسفورماتور [2] در چند سال اخیر پیشنهاد شده اند که منجر به تولید سیستم های پردازش قدرت ارزانتر، فشرده تر و کارآمدتر شده است . علاوه بر آن، هنگام استفاده از اینورترهای بدون ترانسفورماتور، برخی تکنیک­های اندازه گیری راکتانس ایزولاسیون و جریان پسماند باید استفاده شود که این کار، باعث می شود که اینورترهای بدون ترانسفورماتور حتی ایمن­تر از اینورترهای ترانسفورماتوردار شود.

    با توجه به اندازه اینورترهای قدرت متصل به شبکه، تغییر الگو در چند سال اخیر مشاهده شده است. اینورترهای مرکزی بزرگ با قدرت بالای 100 کیلووات با اینورترهای اندازه کوچک که انرژی تامین شده زیادی را با یک رشته یا یک گروه کوچک از رشته ها تامین می کنند، جایگزین شده اند. با دنبال کردن این روش، نقطه ردیابی قدرت حداکثر گروه های پانل فتوولتائیک بزرگ را می توان بهبود داد، زیرا آنها را می توان تحت سطوح تابش خورشیدی بسیار متفاوتی قرار داد .در این زمینه، استفاده از اینورترهای تک فاز تا 5 کیلووات از اهمیت شایانی برخوردار است.

    به دلایل ذکر شده، تعداد قابل توجهی توپولوژی تک قدرتی برای پیاده سازی اینورترهای بدون ترانسفورماتور تک فازوسه فاز متصل به شبکه، پیشنهاد شده اند ، در این نوع مبدل ها، ایزولاسیون گالوانیک بین پانل های فتوولتائیک و شبکه وجود ندارد، به­گونه ای که مشکلاتی می تواند بوجود بیاید که نیاز به توجه ویژه دارند، مانند ولتاژهای مد مشترک و جریان های نشتی دو سر پانل های فتوولتائیک، که این ناشی از این حقیقت است که یک خازن پارازیتی غیرقابل چشم پوشی بین سلول های فتوولتائیک و زمین ایزولاسیون وجود دارد و تحت شرایط عملیاتی خاصی ( برای مثال رطوبت، خاک و مد نصب)، می تواند به مقادیر بسیار زیادی برسد. مقادیر معمول این ظرفیت خازنی بین 50 تا 150   برای سلول های بلورین سیلیکان و تا مقادیر  برای سلول های فیلم نازک برسد]3[.نشت جریان مد مشترک هارمونیک روی را در سیستم افزایش میدهد ، کیفیت اتصال جریان شبکه را کاهش میدهد ، موجب گسستی هدایت وتداخل تشعشعات الکترومغناطیسی میشود وباعث مشکلات ایمنی فردی میگردد. در سلول های خورشیدی  که به واسطه ترانس به شبکه متصل می شوند، ایزولاسیون الکتریکی سیم پیچ های ترانس و فرکانس بالای ولتاژ و جریان حالت مشترک عملاً جایی برای جریان یافتن ندارند و در نتیجه عملاً جریان حالت مشترک خاصی تولید نمی­شود. به این ترتیب نوع آرایش اینورتر و نحوه کلید زنی آن تاثیر چندانی بر این مسئله ندارد. اما در آرایش بدون ترانس باید مسیری برای جلوگیری از انتقال جریان نشتی ناشی از ولتاژ حالت مشترک به شبکه پیدا کرد.

     

     

     

    شکل 1-1 . (الف) جریان حالت مشترک و خازن پارازیتی و (ب) مدل سیستم فتولولتائیک

     

    اگر تعداد سطوح به اندازه کافی زیاد باشد، می توان پل ها را در فرکانس پایه با مدولاسیون موج مربعی نیز کلید زنی کرد. به این ترتیب تاثیرات الکترومغناطیسی متقابل بین بخش های قدرت و بخش های الکترونیکی سیستم به حداقل می رسد. در عین حال ولتاژ خروجی اینورتر به شکل موج سینوسی نزدیک خواهد بود و نیازی به فیلترگذاری بزرگی وجود نخواهد داشت و ولتاژ حالت مشترک نیز ایجاد نخواهد شد. البته برای فرکانس های پایین استفاده از مدولاسیون موج مربعی باعث اعوجاج ولتاژ و جریان خواهد شد. بنابراین استفاده از مدولاسیون پهنای پالس سینوسی با ضریب مدولاسیون متفاوت برای سطوح مختلف پیشنهاد شده است.

    1-2 H- تمام پل یا پل کامل

    پر استفاده ترین توپولوژی در اینورترهای فتوولتائیک متصل به شبکه، - تمام پل است. این توپولوژی از چهار ترانزیستور که مثل شکل 1-2 به هم متصل شده اند، ساخته شده است. بخاطر اینکه تعداد زیادی از مبدل های تجاری از این توپولوژی بصورت ترکیبی با یک ترانسفورماتور فرکانس پایین استفاده می کنند، مطالعه این کاربرد برای اینورترهای بدون ترانسفورماتور جالب خواهد بود.

    متداول ترین مدولاسیون استفاده شده در این توپولوژی  تک قطبی است، زیرا تعدادی مزیت نسبت به مدولاسیون دوقطبی (برای مثال، ریپل جریان کمتر در فرکانس بالا، بازده بهتر یا انتشار تداخل الکترومغناطیس کمتر) دارد [4]. با این وجود، هنگامی که مدولاسیون  تک قطبی در اینورتر -پل کامل استفاده می شود، یک ولتاژ حالت مشترک فرکانس بالا با اندازه  به پانل های فتوولتائیک اعمال می شود، به گونه ای که یک جریان نشی غیرقابل اغماض بخاطر ظرفیت خازنی پانل های فتوولتائیک ظاهر می شود. به همین دلیل در مقابل مدولاسیون اینورترهای بدون ترانسورماتور، توصیه می شود [5].

    شکل 1-2. توپولوژی -تمام پل

     

    برای حل مسئله جریان نشی در مبدل فتوولتائیک -پل کامل، مدولاسیون  دوقطبی می تواند استفاده شود. این مدولاسیون از اعمال مولفه های فرکانس بالای ولتاژ حالت مشترک به پانل ها جلوگیری می کند [6]، بنابراین ولتاژ حالت مشترک تنها مولفه فرکانس پایین هارمونیک اول را دارد، به گونه ای که کاهش جریان نشتی حاصل می شود [7، 8، 9]. با این حال، برای محدود کردن مقدار پیک جریان نشتی، هماهنگی و سنکروناسیون خوبی بین سیگنال های گیت ترانزیستورهای پل، بسیار مهم است. در غیراینصورت، جریان نشتی می تواند به میزان زیادی افزایش یابد [10]. در نتیجه، این توپولوژی به عنوان یک جایگزین خوب برای پیاده سازی مبدل های فتوولتائیک بدون ترانسفورماتور در نظر گرفته نمی شود، حتی اگر مدولاسیون  دوقطبی مورد استفاده قرار گیرد [11].

     

    1-3 -نیم پل

    توپولوژی -نیم پل بوسیله 2 ترانزیستور و یک مقسم خازنی متصل شده به ماژول فتوولتائیک، که در شکل1-3 نشان داده شده، تشکیل می شود. ارتباط سیم خنثی شبکه به نقطه وسط مقسم خازنی ولتاژ حالت مشترک تقریباً ثابت را تضمین می کند، بنابراین از گذشتن جریان نشتی از داخل خازن پارازیتی ماژول فتوولتائیک جلوگیری می کند [12].

    علیرغم هزینه و سادگی کمتر این نوع مبدل در مقایسه با توپولوژی -پل (که  عمدتاً بخاطر آن است که -نیم پل از نصف نیمه رساناها نسبت به -پل استفاده می کند) [13]، این توپولوژی بندرت عملاً مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا معایبی دارد که حل انها دشوار است (برای مثال، شکل موج خروجی تنها دو سطح دارد، جریان خروجی بسیار اعوجاج دارد و باعث انتشار تداخل الکترومغناطیسی زیاد می شوند و کلیدها مجبور هستند از دوبرابر  ولتاژ توپولوژی پل کامل پشتیبانی کنند ) [12، 14] بنابراین به ترانزیستورهای قدرت که ولتاژ انسداد بالاتری دارند، و تلفات کلیدزنی را افزایش می دهد، نیازمندند.

     

     

    شکل 1-3. توپولوژی اینورتر -نیم پل

     

      در یک اینورتر سه فاز، ولتاژ حالت مشترک و جریان ناشی از آن به متوسط ولتاژهای فاز به خنثای خروجی اینورتر بستگی دارد. به این ترتیب جریان حالت مشترک ماهیتی شبیه به مولفه صفر دارد. واضح است که استفاده از ترانس هایی با اتصال زمین نشده، می­توان جریان حالت مشترک را به حد صفر رساند. اما در اینورترهای سه فاز بدون ترانس، موثر ترین راه کاهش این جریان استفاده از روش های مدولاسیونی است که متوسط ولتاژ سه فاز تولیدی آنها به صفر نزدیک­تر می باشد.اسفاده از اینورترهای چند سطحی، از آنجا که ولتاژ خروجی به شکل موج سینوسی نزدیک­تر می­شود، بطور ذاتی ولتاژ حالت مشترک را به طرز چشمگیری کاهش می­دهد.]15-16[.

    از این بین اینورترها به عنوان یکی از مهمترین و پرکاربرد ترین این ادوات مورد نظر می باشند. ودارای کاربردهای گوناگون  می باشند، از جمله سیستم های تبدیل DC  به AC  در مواردی همچون انرژی های نوین، درایوماشین های الکتریکی وکنترل دور ماشین های الکتریکی و کنترل دور موتورهای القایی ،UPSها، انتقال انرژی در خطوط HVDC، ادواتFACTS،کوره های القایی، پنل های خورشیدی و....مورد بحث می باشد.

    مروری بر مقالات گذشته

    در این فصل تلاش می شود ،مروری هرچند کوتاه بر برخی مقالات علمی منتشر شده که به نحوی با موضوع این رساله در ارتباط باشند، صورت می گیرد. ترکیب موضوعی مقالاتی راکه در این بخش برسی می­شوند می توان بصورت زیر بیان کرد.

    باتوجه به عنوان رساله ،بخشی به بررسی مقالات پیرامون پدیده ولتاژ وجریان های حالت مشترک در اینورترهای سه فاز و راه­های کاهش  حذف آنها اختصاص یافته است .

    (هوافنگزیائو و شواجون زی، 2010 )، مدل تحلیلی جریان نشتی و کاربرد در اینورتر متصل به شبکه فتوولتائیک بدون ترانسفورماتور سه فاز مورد بررسی قرار گرفت. اینورترهای متصل به شبکه فتوولتائیک (PV) بدون ترانسفورماتور، بخاطر کم هزینه بودن و بازده زیاد در کاربرد سیستم تولید برق خورشیدی در بازار برق مورد اهمیت قرار گرفته اند. متاسفانه، جریان نشتی گذرنده از خازن های سرگردان بین آرایه PV و زمین مضر است. مقاله آنها بر روش حذف جریان نشتی، که در آن همه مسیرهای حالت مشترک مورد ملاحظه، بررسی  شده است [2].

    (بو یانگ، ووهوا لی، یونجی گو، ونفنگ کوی و زیانگنین گهه، 2012) برای حذف جریان نشتی حالت مشترک در سیستم متصل به شبکه فتوولتائیک بدون ترانسفورماتور یک توپولوژیاینورتر سه فاز بهینه یافته ارائه شد. این اینورتر بدون ترانسفورماتور بهبود یافته می تواند ولتاژ ورودی کم یکسان با اینورتر پل کامل را حفظ کرده و برآورده شدن شرایط حذف جریان نشتی حالت مشترک را ضمانت کند. که مدولاسیون عرض پالس سینوسی تک قطبی (SPWM) و همچنین استراتژی کنترل SPWM فرکانس دوبل  را می توان برای پیاده سازی خروجی سه سطح در اینورتر پیشنهادی بکار برد[17].

    شکل 2-1 توپولوژی اینورتر بهینه یافته [3]

     

    (مارسلو سی، کاوالانتی، کلبر سی، دی الیویرا، آلکسندره ام دو فاریاس، فرانسیسکو ای، اس، نوس، گوستاو ام. اس، آزیودو، و فیلپه سی کامبویم،2010)، براساس مدل ولتاژ حالت مشترک، تکنیک­های مدولاسیون برای حذف جریان نشتی در سیستم­های PV بدون ترانسفورماتور، بدون نیاز به هرگونه اصلاح مبدل و سخت افزار اضافه را، ارائه دادند[18].

    (آر، آنتونی راجاسکار، دی، ارونپراساد ،2013) ، یک اینورتر بدون ترانسفورماتور بهبود یافته با حذف جریان نشتی حالت مشترک برای یک سیستم قدرت متصل به شبکه فتوولتائیک را با استفاده از تکنیک مدولاسیون عرض پالس حامل سینوسی معکوس را ارائه دادند[19] .

    (علیرضا کرامت زاده، عبدالنبی­کوثریان، سید قدرت الله سیف­وسادات ،2013)، یک اینورتر بدون ترانسفورماتور سه فاز متصل به شبکه جدید را پیشنهاد کردند، تا با کاهش فرکانس ولتاژ حالت مشترک از طریق بردارهای صفر جریان نشتی را کاهش دهند[20] .

     (طارق سلمی، منیر بوزگوندا، عادل گاستلی، احمد مسمودی،2012)، یک اینورتر بدون ترانسفورماتور جدید برای حذف هارمونیک ها و اعوجاج های گذر صفر جریان پیشنهاد نمودند [21].

     

    .

    شکل 2-2-طرح کلی مسیرهای نویزهدایت شده [25]

     

     

    (مورلی جی آنتانی و سریدارماکاپاتی،2014)، اینورترهای تک فاز فتوولتائیک متصل به شبکه را بررسی کردند و توپولوژی برای مبدل، جهت حداقل سازی جریان نشتی / جریان­های حالت مشترک با استفاده از تکنیک مدولاسیون عرض پالس سینوسی تک قطبی ارائه دادند [22].

    (ای وینی، 2010).یک توپولوژیاینورتر تک فاز بهینه را جهت حذف جریان نشتی حالت مشترک در سیستم متصل به شبکه فتوولتائیک بدون ترانسفورماتور پیشنهاد داد .این اینورتر بدون ترانسفورماتور می تواند ولتاژ ورودی کم برابر با اینورتر پل کامل را حفظ کند و ضمانت کند که کاملاً شرایط حذف جریان نشتی حالت مشترک را برآورده می سازد[23].

    (آنجالیوارگیز، کارپاگام ام، آلوارسامی تی، 2013) تحلیل جریان نشتی گذرنده از خازن پارازیتی و همچنین تزریق DC در خروجی اینورتر را ارائه دادند و این تحلیل برای مقادیر مختلف ظرفیت خازنیپارازیتی انجام شد [24].

    (جی ناگراجونا ردی و کی جیوتی، 2013) سیستم های اینورترPV بدون ترانسفورماتور را با در نظر گرفتن پدیده جریان نشتی که می تواند به پانل های خورشیدی آسیب بزند، تحلیل و مدل سازی شد [26].

    (سوئرنباکج­جائر، ژان کی، پدرسون و فرید بلابژرگ، 2005)، بر تکنولوژی های اینورتری برای اتصال ماژول های فتوولتائیک (PV) به یک شبکه تک فاز مروری انجام دادند و توپولوژی های اینورتری متعددی را ارائه، مقایسه و ارزیابی کردند و در آخر تعدادی از توپولوژی ها به عنوان بهترین کاندید برای ماژول تک فاز PV یا ماژول چند PV مورد اشاره قرار دادند [27].

    (محمد فرهادی کنگرلو و ابراهیم بابایی، 2012)  یک توپولوژی جدید برای اینورترچند سطحی پیشنهاد دادند و سپس اتصال سری اینورترهای چند سطحی به عنوان یک اینورتر چند سطحی تعمیم یافته پیشنهاد شد. این اینورتر چند سطحی پیشنهادی از تعداد ادوات کلیدزنی کمتری استفاده می کند [28].

    (ایوان پاترائو، امیلیوفیگورس، فرانگونالز-اسپیون، گابریلگارسریا، 2011) در مقاله ای با عنوان توپولوژی های بدون ترانسفورماتور برای اینورترهای فتوولتائیک تک فاز متصل به شبکه، مروری بر اینورترهایفتوولتائیک تک فاز متصل به شبکه براساس توپولوژی های بدون ترانسفورماتور را انجام دادند. جهت بهبود بازده و کاهش هزینه یک سیستم فتوولتائیک، استفاده از اینورترهای ­فتوولتائیک یک راهکار است که مورد توجه برخوردار شده است. زیرا دارای مسائلی مرتبط با اتصال گالوانیک بین شبکه وسیستم فتوولتائیک می باشد. (برای مثال، افت بازده و مسائل ایمنی)[29].

    (ابراهیم بابایی و سید حسین حسینی، 2009) در مقاله ای  با عنوان توپولوژی اینورتر چند سطحی آبشاری جدید با حداقل تعداد کلیدها، یک توپولوژی جدید اینورتر چند سطحی آبشاری با استفاده از کاهش تعداد کلیدها، مدارهای درایورگیت عایق شده و ولتاژ اعمال شده برروی کلیدها را پیشنهاد کردند. توپولوژی پیشنهادی باعث کاهش مساحت و هزینه نصب میگردد و دارای سهولت و سادگی سیستم کنترل می شود. این ساختار شامل بلوک های اینورتری چند سطحی متصل شده به صورت سری می­باشد. سه الگوریتم برای تعیین بزرگی منابع ولتاژ ارائه شده اند و آنها اعتبار تحلیل را بوسیله نتایج شبیه سازی و تجربی، تایید کردند[30].

    abstract

    Voltage and current in common mode because of making parasitic capacitance between the solar cell and the frame that is usually grounded,. This capacity is usually modeled as capacitorsbetween negative lead of solar cell andground. In solar cells that are connected by transformer to the grid, electrical isolation of windings of the transformer and high frequency common mode voltages and currents virtually no room for the flow of common mode current and in practice resulting in no any common mode current. This type of invertor arrangement and the way of switching have no effect on the issue. But in no trans arrangement must find a path to prevent the transmission of common mode voltage, leakage current from the network found.

    If the level is high enough to bridge the base frequency square wave modulation was also keying. Thus electromagnetic effects between power and the electronic parts of the system are minimized. At the same time the output voltage sine wave inverter to be close and there is a great need for filtering and common mode voltage will be created. However, for low frequency square wave modulation voltage and current will cause distortion. So using sinusoidal pulse width modulation for different levels suggested by different modulation factor. Sinusoidal pulse width modulation method is simpler and more intuitive method of vector space method and its application to the inverter, two, three and multilevel unipolar and bipolar need for complicated calculations no. That is why it is aimed at optimization of the common-mode voltage is possible.

    Key words: Common mode voltage , Sinusoidal Pulse-Width Modulation , space vector pulsewidth modulation , inverter topology

  • فهرست:

    فهرست مطالب

    عنوان                                                                                                   صفحه

    چکیده 1

     

    فصل اول:مقدمه

    1-1- مقدمه. 3

    1-2 H- تمام پل یا پل کامل. 5

    1-3 -نیم پل. 6

    فصل دوم: 8

    مروری بر مقالات گذشته. 8

    2-1 مروری بر مقالات گذشته. 9

     

    فصل سوم:تئوری مسئله

    3-1- اینورتر سه فاز. 14

    3-2- ساختار مبدلهای چند سطحی قدرت.. 15

    3-2-1- پل های H متوالی بامنبع DC جداگانه. 16

    3-3- روش های کنترل منبع ولتاژی.. 18

    3-3-1- مدولاسیون پهنای پالس سینوسی دو قطبی (SPWM) 18

    3-3-2- مدولاسیون پهنای پالس سینوسی با مدولاسیون چند گانه. 22

    3-3-3- مدولاسیون پهنای پالس سینوسی با چند فرکانس موج حامل. 25

    3-3-4- مدولاسیون پهنای پالس سینوسی تک قطبی.. 27

    3-3-5- مدولاسیون تک قطبی با عرض پالس ثابت.. 29

    3-4- ولتاژ حالت مشترک در اینورترهای سه فاز. 37

     

    فصل چهارم : نتایج شبیه سازی ها

    4-1- سیستم تحت مطالعه. 47

    4-2- روش کلیدزنی مدولاسیون پهنای پالس سینوسی (SPWM) 48

    4-2- SPWM در اینورترهای چند سطحی.. 53

    4-3- روش کلیدزنی مدولاسیون پهنای پالس فضای برداری.. 56

    4-4- مدولاسیون فضای برداری در اینوترهای چند سطحی.. 59

    4-5- مدولاسیون عرض پالس ثابت.. 62

    4-6- مدولاسیون عرض پالس ثابت در اینورترهای چند سطحی.. 66

    4-9- روش پیشنهادی حداقل سازی ولتاژ حالت مشترک.. 68

    4-9-1- روش معمول (غیر بهینه) 69

    4-9-2- روش بهینه شده 1. 70

    4-9-3 روش بهینه شده پیشنهادی.. 71

    4-9-4 محیط نرم افزاری جعبه ابزار Optimization Toolbox. 73

     

    فصل پنجم:نتیجه‌گیری وارائه پیشنهادات

    5-1- نتیجه گیری.. 78

    5-2-پیشنهادات.. 79

    5-3- نوآوری.. 79

    منابع. 80

    چکیده انگلیسی.. 87

    منبع:

     

    [1]

    Jäger Waldau, A. 2007. Photovoltaics and Renewable Energies in Europe. Renewable and Sustainable Energy Reviews. 11: 1414–37.

    [2]

    Huafeng Xiao, S. X. 2010. Leakage Current Analytical Model and Application in Single-Phase Transformerless Photovoltaic Grid-Connected Inverter. 52: no. 4.

    [3]

    Rahim, N.  Chaniago, K. and  Selvaraj, J. 2011. Single-Phase Seven-Level Grid-Connected Inverter for Photovoltaic System Industrial Electronics, Ieee Transactions. 58: Issue: 6 , pp. 2435 – 2443.

    [4]

    Baker, DM. Agelidis, VG.  Nayer, CV. 1997. A comparison of tri-level and bi level current controlled grid-connected single-phase full-bridge inverters. ISIE ‘97. In: Proceedings of the IEEE international symposium on industrial electronics. p. 463.

    [5]

    Araujo, S. Zacharias, P. Mallwitz, R. 2000. Highly efficient single-phase transformerless inverters for grid-connected photovoltaic systems. IEEE Transactions on Industrial Electronics. 57:3118–28.

    [6]

    Burger, B. Kranzer, D. 2009. Extreme high efficiency PV-power converters. EPE ‘09. In: 13th European conference on power electronics and applications. p. 1–13.

    [7]

    Lin, M. Fen, T. Fei, Z. Xinmin, J. Yibin, T. 2008. Leakage current analysis of a singlephase transformer-less PV inverter connected to the grid. ICSET. In: IEEE.

    [8]

    Lopez, O. Freijedo, FD. Yepes, AG. Fernandez-Comesaa, P. Malvar, J. Teodorescu, R. et al. 2010. Eliminating ground current in a transformerless photovoltaic application. IEEE Transactions on Energy Conversion. 25:140–7.

     

     

    [9]

    Lopez, O. Teodorescu, R. Doval-Gandoy, J. 2006. Multilevel transformerless topologies for single-phase grid-connected converters. In: IECON 2006 32nd annual conference on IEEE industrial electronics. p. 5191–6.

     [10]

    Kai, Z. Yunbin, Z. Yonggao, Z. Yong, K. 2006. Reduction of common mode EMI in a fullbridge converter through automatic tuning of gating signals. IPEMC 2006. In: CES/IEEE 5th international power electronics and motion control conference.. p. 1–5.

    [11]

    Hinz H, Mustcher P. Single phase voltage source inverters without transformer in photovoltaic applications PEMC ‘96. In: International power electronics and motion control conference and exhibition. 1996. p. 161–5.

    [12]

    Qin J, Brown J. Comparison of electromagnetic compatibility of different PV inverter. In: 4th IEEE international conference on power electronics and drive systems. 2001. p. 420–4.

    [13]

    Shen CL, Peng ST. A half-bridge PV system with bi-direction power flow controlling and power quality improvement, PEDS ‘07. In: 7th International conference on power electronics and drive systems. 2007. p. 725–31.

    [14]

    Gonzalez R, Gubia E, Lopez J, Marroyo L. Transformerless single-phase multilevel-based photovoltaic inverter. IEEE Transactions on Industrial Electronics 2008;55:2694–702.

    [15]

    Schmidt H, Siedle C, Ketterer J. Patente: Inversor u ondulador para convertir una tensión eléctrica continua en una corriente alterna o en una tensión alterna [DE102 21 592]. 22-10-2009.

    [16]

    Myrzik JMA, Calais M. String and module integrated inverters for single phase grid connected photovoltaic systems – a review. In: 2003 IEEE Bologna Power Tech Conference Proceedings. 2003. p. 8.

    [17]

    Bo Yang, W. L.  Gu, Y.  Cui, W. and He, X. 2012. Improved Transformerless Inverter With Common-Mode Leakage Current Elimination for a Photovoltaic Grid-Connected Power System Power Electronics, Ieee Transactions. 27: Issue: 2, pp. 752 – 762

    [18]

    Cavalcanti, M. O. K.  de Farias, A.  Neves, F. Azevedo  G. and Camboim, F. 2010. Modulation Techniques to Eliminate Leakage Currents in Transformerless Three-Phase Photovoltaic Systems Industrial Electronics, Ieee Transactions. 57: Issue: 4, pp. 1360 - 1368.

    [19]

    Nagarjuna Reddy, K. J. J. 2013. Analysis and Modeling of Transformerless Photovoltaic Inverter Systems International Journal of Modern Engineering Research (IJMER. 3: Issue. 5, pp. 2932-2938.

    [20]

    SAFIA, T. V. V. P. K. MD. 2013. Design and Simulation of Grid Connected PV System Using Multilevel Inverters International Journal of Electrical and Electronics Engineering (IJEEE), p. 2231 – 5184.

    [21]

     

    Jayalakshmi, K. A. V. 2012. Efficiency Enhancement Of Leakage Current Reduction In Three Phase Transformerless Solar Systems. IOSR Journal of Electrical and Electronics Engineering (IOSR-JEEE), pp. 46-55.

     [22]

    Murli, S. M. and Antani,  j. 2014. Leakage Current Analysis Of Single Phase Photovoltaic Grid Tied Inverters. Interantional Journal Of Engineering  Development  And Research, pp. 44-48..

     [23]

    Veini, A. 2010. Improved Transformerless Invertor With Eliminating Leakage Current Common-Mode for a Grid-Connected Power System Photovoltaic.

     [24]

    Tofael Ahmed, S. M. M. N. a. 2013. Single Phase Transformerless Semi Z-Source Inverter With Reduced Total Harmonic Distortion (THD) and DC Current Injection. ECCE Asia Downunder (ECCE Asia) IEEE , pp. 1322 – 1327.

     [25]

    Tony Ahfock, L. B. DC Offset Elimination in a Single Phase Grid Connected.

     

    [26]

    Sivaraman P, N. A. 2013. Reduction of Common Mode Leakage Current in Three PhaseTransformerless Photovoltaic Grid Connected System. Przeglad Elektrotechniczny, pp. 120-125.

     

    [27]

    Soeren Baekhoej Kjaer, J. K. P. F. B. 2005. A Review of Single-Phase Grid-Connected Inverters for Photovoltaic Modules," Ieee Transactions On Indusrty Applications. 41: NO. 5, pp. 1292-1306.

     

    [28]

    Mohammad Farhadi Kangarlu, A. E. B. 2013. A Generalized Cascaded Multilevel Inverter Using Series Connection of Submultilevel Inverters. Ieee Transactions On Power Electronics. 28: NO. 2, pp. 625-636.

     [29]

    Iván Patrao, E. 2011. Transformerless Topologies for Grid-Connected Single-Phase Photovoltaic Inverters.

     [30]

    Ebrahim Babaei, S. H. H. 2009. New Cascaded Multilevel Inverter Topology With Minimum Number of Switches.  50: 209-212.

     [31]

    Bose, Bimal K. 1996. Power Electronics and Variable Frequency Drives Technology and Applications. Wiley Ieee Press (1996).

     [32]

    Nabae, A. Takahashi,  I. and  Akagi, H. 1981. A New Neutral-Point Clamped PWM inverter. IEEE Trans. Ind. Applicat. 17: pp. 518-523, Sept./Oct.

     [33]

    Tolbert, L. M.  Peng, F. Z. and  Habetler, T. G. 1999. Multilevel Converters for Large Electric Drives. Ieee Transactions on Industry Applications. 35: no. 1, Jan/Feb. 1999, pp. 36-44.

     [34]

    Tolbert, L. M.  Peng, F. Z.  Habetler, T. G. 1998. Multilevel Inverters for Electric Vehicle Applications. Ieee Workshop on Power Electronics in Transportation, Oct 22-23, 1998, Dearborn, Michigan, pp. 1424-1431.

     

    [35]

    Tolbert, L. M.  Peng, F. Z.  Habetler, T. G. 1998. Multilevel Inverters for Electric Vehicle Applications. Ieee Workshop on Power Electronics in Transportation, Oct 22-23, 1998, Dearborn, Michigan, pp. 1424-1431.

     

    [36]

    Corzine, K.  Familiant, Y. 2002. A New Cascaded Multilevel H-Bridge Drive. Ieee Transactions on Power Electronics. 17: no. 1, Jan 2002, pp. 125-131.

     [37]

    Hochgraf, C.  Lasseter, R.  Divan, D.  Lipo, T. A. 1994. Comparison of Multilevel Inverters for Static Var Compensation. Conference Record - Ieee Industry Applications Society 29th Annual Meeting, 1994, pp. 921-928.

    [38]

    Lai, J. S.  Peng, F. Z. 1996. Multilevel Converters - A New Breed of Power Converters. Ieee Transactions on Industry Applications. 32: no. 3, May 1996, pp. 509-517.

    [39]

    Tolbert, L. M.  Peng, F. Z.  Habetler, T. G. 2000. A Multilevel Converter-Based Universal Power Conditioner. Ieee Transactions on Industry Applications. 36: no. 2, Mar./Apr. 2000, pp. 596-603.

    [40]

    Monmasson, Eric. 2011. Power Electronic Converters PWM Strategies and Current Control Techniques. ISTE Ltd and John Wiley & Sons, Inc:2011.

    [41]

    Rodriguez, J.  Lai, J. S. and  Peng, F. Z. 2002. Multilevel Inverters: Survey of Topologies, Controls, and Applications. Ieee Transactions on Industry Applications. 49: no. 4, Aug. 2002, pp. 724-738.

    [42]

    Tolbert, L. M.  Peng, F. Z. and  Habetler, T. 1999. Multilevel Converters for Large Electric drives. Ieee Trans. Ind. Applicat. 35: pp. 36-44, Jan. /Feb. 1999.

    [43]

    Baker, R. H. 1981. Bridge Converter Circuit. U.S. Patent 4 270 163, May 1981.

     

     [44]

    Zach, F. k. 2006. Survey report of selected IEA countries between 1992 and 2005. Report IEA-PVPS T1-15:2006.

     

    [45]

    Ertl, H.  Kolar, J. W. and  Zach, F. C. 2002. A Novel Multicell DC-AC Converter for Applications in Renewable Energy Systems. Ieee Transactions on Industrial Electronics. 49: no. 5, October 2002. pp. 1048-1057.

     

    [46]

    Liserre, M.  Pigazo, A.  Dell'Aquila, A. and  Moreno, V. M. 2006. An Anti-Islanding Method for Single-Phase Inverters Based on a Grid Voltage Sensorless Control. Ieee Transactions on Industrial Electronics. 53: no. 5, October 2006. pp. 1418 - 1426.

     

    [47]

    oizumi,  Mizuno,  Kaito,  Noda,  Goshima,  Kawasaki,  Nagasaka,  K­urokawa,  2006.MGCPSs. eee. :

     

    [48]

    laabjerg,  Teodorescu,  Liserre,  Timbus, . 2006. CGSDPGSs. eee:–9.

     

    [49]

    artins,  Pomilio,  Buso, ­ Sp­­iazzi, . 2006 LFCIRESs.eee: 

     

    [50]

    won,  Nam,  Kwon,  2006.PCSLCn.eee. :

     

    [51]

    arrasco,  Franquelo,  Bialasiewicz,  Galvan, Portillo Guisado,  Prats,  Leon,  Moreno-Alfonso,  2006. EPESGIR ESS. eee : p

    [52]

    alais,  Agelidis, 1998. C SPGCPSOw. Ieeesie

    [53]

    chmidt,  Burger,  Siedle, . 2003TLe.

    [54]

    ubía,  Sanchis,  Ursúa, , 2007.Cs.,


موضوع پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, نمونه پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, جستجوی پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, فایل Word پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, دانلود پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, فایل PDF پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, تحقیق در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, مقاله در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, پروژه در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, پروپوزال در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, تز دکترا در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, پروژه درباره پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, گزارش سمینار در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت, رساله دکترا در مورد پایان نامه پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.Sc)) گرایش برق - قدرت

چکیده ولتاژ و جریان های حالت مشترک به دلیل ایجاد ظرفیت خازنی پارازیتی بین سلول های خورشیدی و قاب آن ها که معمولاً زمین شده است، ایجاد می شوند. این ظرفیت ها معمولاً به صورت خازن هایی بین سرمنفی سلول خورشیدی با زمین مدل سازی می شوند. در سلول های خورشیدی که به واسطه ترانس به شبکه متصل می شوند، ایزولاسیون الکتریکی سیم پیچ های ترانس و فرکانس بالای ولتاژ و جریان حالت مشترک عملاً جایی ...

پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد مهندسی برق ­- قدرت چکیده امروزه تکنیکهای مدولاسیون پهنای پالس به طور وسیعی برای کنترل ولتاژ و جریان خروجی مبدلهای AC\DC به کار می روند. از میان این روشها, مدولاسیون بردار فضایی (SVM) به خاطر سادگی و خواص مطلوب آن در کنترل اینورترهای سه فاز به صورت دیجیتالی مورد توجه فراوان قرار گرفته است. محدودیت این روش, پیچیده و زمان بر بودن محاسبات مورد نیاز برای ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: مهندسی برق - گرایش قدرت چکیده امروزه با وجود کاربرد وسیع بارهای حساس نظیر، ادوات الکترونیک قدرت، کامپیوترها و بارهای غیرخطی در شبکه‌های توزیع، مسئله کیفیت توان بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اکثر این بارها به تغییرات ولتاژ، نظیر کمبود و بیشبود ولتاژ، حساس بوده و جهت عملکرد مناسب به منبع ولتاژ سینوسی نیاز دارند. بنابراین استفاده از بهسازهای ...

پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد چکیده فارسی: امروزه با گسترش مصرف­کننده­های DC و بارهای غیرخطی متصل به شبکه، طراحی و ساخت مدارات اصلاح ضریب توان با استفاده از مبدل­های الکترونیک قدرت، اهمیت ویژه‌ای یافته است. با پیشرفت تکنولوژی، مدارات مجتمع در این عرصه به کمک آمده‌اند. با توجه به پیچیدگی و عملکرد غیر خطی این مبدل‌ها و نیاز به کنترل لحظه­ای جریان ورودی و ولتاژ خروجی در آنها ...

پایان‌نامه کارشناسی ارشد گرایش الکترونیک چکیده امروزه با توجه به مزایای شبکه­های حسگر بی­سیم که همانا پیاده­­سازی ساده و ارزان، مصرف توان پایین و مقیاس­پذیری بالای آنها است، در بسیاری از کاربردها مورد استفاده قرار گرفته­اند. طراحی شبکه­های پایدار حسگر بی­سیم یک مسئله بسیار چالش برانگیز است. انتظار می­رود حسگرها با انرژی محدود به صورت خودکار برای مدت طولانی کار کنند. این در حالی ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد(M.Sc) چکیده شبکه حسگر بی سیم، شبکه ای است که از تعداد زیادی گره کوچک تشکیل شده است. گره از طریق حسگرها اطلاعات محیط را دریافت می‌کند. انرژی مصرفی گره‌ها معمولاً از طریق باتری تامین می‌شود که در اکثر موارد امکان جایگزینی این باتری‌ها وجود ندارد. بنابراین توان مصرفی گره‌ها موضوع مهمی در این شبکه ها است. و استفاده از روش‌های دقیق و سریع ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق گرایش قدرت چکیده: استفاده از انرژی های تجدید پذیر جهت تولید انرژی الکتریکی، به طور فزاینده ای افزایش یافته است با گسترش استفاده از سیستم های انتقال جریان متناوب انعطاف پذیر (FACTS)، جهت جبران کیفیت های توان و ولتاژ، محدوده استفاده از این انرژی ها را افزایش داده است استفاده از انواع توربین های بادی جهت تولید انرژی برق، ...

پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته: مهندسی برق - گرایش قدرت چکیده امروزه با وجود کاربرد وسیع بارهای حساس نظیر، ادوات الکترونیک قدرت، کامپیوترها و بارهای غیرخطی در شبکه‌های توزیع، مسئله کیفیت توان بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. اکثر این بارها به تغییرات ولتاژ، نظیر کمبود و بیشبود ولتاژ، حساس بوده و جهت عملکرد مناسب به منبع ولتاژ سینوسی نیاز دارند. بنابراین استفاده از بهسازهای ...

پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته برق گرایش قدرت چکیده سیستم‌های انتقال قدرت انعطاف پذیر که به جبران سازهای FACTS[1] معروف می‌باشند به عنوان ابزاری مدرن می باشند که برای تقویت کنترل پذیری و توسعه ظرفیت انتقال شبکه‌های قدرت بر پایه مبدلهای الکترونیک قدرت در طول دهه گذشته در سیستم های قدرت بکار رفته اند. در واقع سیستم‌های FACTS قادر هستند که پارامترها و مشخصه‌های خطوط ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق (مخابرات سیستم) چکیده بهینه­سازی جایگذاری گره­ها در محیط­های مختلف برای شبکه­های حسگرفراپهن­باند مکان­یاب سیستم­های مکان­یاب به سیستم­هایی گفته می­شود که بتوانند مکان یک جسم را در یک فضا تشخیص دهند. اینگونه سیستم­ها معمولا با استفاده از ارتباطات رادیویی، فاصله دو جسم را تشخیص داده و بعد از چندین اندازه­­­گیری از گره­های مختلف، مکان جسم ...

ثبت سفارش