پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا

word 26 MB 31324 134
1393 دکترا مهندسی عمران
قیمت قبل:۷۲,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۱۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    پایان‌نامه دکتری

    گرایش مکانیک خاک و پی

    چکیده

    در این پژوهش از روش المان مجزا برای آنالیز انتشار موج و بررسی عوامل موثر بر سرعت موج در خاکهای دانه­ای استفاده شده است. روش المان­های مجزا به سبب امکان تهیه نمونه­های کاملاً مشابه و بررسی اثر تغییرات یک پارامتر معین بر روی رفتار نمونه­ها حائز اهمیت است. همچنین این روش درکی از تغییرات رخ داده در مقیاس میکرو از مصالح دانه­ای بدست می­دهد که با سایر روش­های آزمایشگاهی و عددی قابل حصول نیست. به منظور مدل­سازی، نمونه­ها از مجموعه متشکل از دیسک­ها با دانه­بندی مشخص برای مطالعات دو بعدی ایجاد شده­اند. از نرم افزار PFC 2D برای انجام شبیه­ سازی و آنالیز های مربوطه استفاده شده است.

    مطالعات در زمینه انتقال موج فشاری در خاک­ های دانه­ای توسط محققین مختلف انجام شده است. آن­ها به بررسی میزان تاثیر عوامل مختلف بر سرعت انتشار موج پرداختند. فاکتورهایی مانند: عرض نمونه، نسبت میرایی، شکل ذرات، چیدمان ذرات، فرکانس ارتعاش، قطر و سختی سطح ذرات، فشار یا عمق پارامترهایی هستند که بیشتر مطالعات و شبیه­سازی­های محققین مختلف معطوف به آن­ها بوده است. با وجود تحقیقات قابل توجه انجام شده بر روی انتشار موج و پارامترهای موثر بر آن، هنوز عوامل مختلفی وجود دارند که ممکن است بر انتشار موج در خاک­های دانه­ای تاثیرگذار باشند، که به بررسی میزان تاثیر آن­ها بر فرآیند انتشار موج پرداخته نشده است. به همین جهت، در این تحقیق  میزان تاثیر ضریب اصطکاک ذرات، تخلخل مجموعه ذرات، دانسیته ذرات، ضریب غیر یکنواختی اندازه دانه­ها و دانه بندی مجموعه ذرات بر سرعت انتشار موج بررسی شده است. متغیرهای مورد استفاده جهت بررسی عوامل فوق عبارتند از تغییرات تخلخل نمونه خاک در حین اعمال موج، سرعت ذرات، نمایش زنجیره نیروهای تماسی و همچنین متوسط عدد تماسی هر نمونه خاک و نیروهای نامتعادل کننده می­باشند.

    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که ارتباط مستقیمی بین تعداد تماس­های مجموعه ذرات و سرعت انتشار موج وجود دارد. همچنین خواص مصالح مانند دانسیته ذرات از مهمترین پارامترهای تاثیرگذار بر سرعت موج می­باشند.

    واژه‌های کلیدی:

    المان مجزا- سرعت موج- تخلخل- اصطکاک- دانه بندی خاک

    فصل اول

    مقدمه

    مصالح دانه‏ای از ذراتی مجزا تشکیل شده‏اند که رفتار ماکروسکوپی پیچیده‏ای در برابر بارهای خارجی از خود نشان می‏دهند. خاک‏ها نیز مصالحی متشکل از ذرات با اندازه‏های مختلف می‌باشند و رفتار آنها‏ به وسیله نیروهای بین این ذرات تعیین می‏شود. با این وجود، این ویژگی آنها معمولاً در مدل‏سازی‌ها مورد توجه قرار نمی‏گیرد. نیروهای بین ذرات خاک شامل نیروهای ناشی از شرایط مرزی، نیروهای بین ذره‏ای (نیروهای تماسی) می‏باشند که تعادل نسبی بین این نیروها سبب آشکار شدن جنبه‌های مختلف رفتار خاک می‏شود.

    پدیده انتشار موج نقش اساسی در مسائل مختلف دینامیکی مانند اندرکنش لرزه­ای خاک و سازه، روانگرایی و ارتعاش پی بازی می­کند. درک اثرات محلی ساختگاه بر حرکات قوی زمین و ارزیابی پاسخ و تغییر شکل زمین در مقابل حرکات قوی برای سازه­ها و تاسیسات حیاتی از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعه انتشار موج در مصالح دانه­ای کاربردهای مهم صنعتی هم دارد. مصالح دانه­ای برای جذب موج­های ضربه­ای در مدت انتقال تجهیزات سنگین و برای ایزوله کردن تجهیزات حساس از لرزش­های زمین استفاده می­شوند. آن­ها همچنین در ساخت مولفه­های سرامیک که نیاز به متراکم سازی دینامیکی پودرهای سرامیک است، کاربرد دارند. در تمامی این کاربردها نیاز است تا سرعت موج و ماهیت انتشار آن در مصالح دانه­ای، مطالعه شود.

    تحقیقات در زمینه انتقال موج فشاری در خاک­های دانه­ای توسط محققین مختلف انجام شده است. آن­ها به بررسی میزان تاثیر عوامل مختلف بر سرعت انتشار موج پرداختند. فاکتورهایی مانند: عرض نمونه، نسبت میرایی، شکل ذرات، چیدمان ذرات، فرکانس ارتعاش، قطر و سختی سطح ذرات، فشار یا عمق پارامترهایی هستند که بیشتر مطالعات و شبیه­سازی­های محققین مختلف معطوف به آن­ها بوده است.  با وجود تحقیقات قابل توجه انجام شده بر روی انتشار موج هنوز پارامترهایی وجود دارند که ممکن است بر انتشار موج در خاک­های دانه­ای تاثیرگذار باشند و میزان تاثیر آن­ها بر فرآیند انتشار موج بررسی نشده است.  

    هدف اصلی از این تحقیق بهره­گیری از یک تکنیک عددی (DEM) جهت ساده سازی و شیبه سازی پدیده پیچیده انتشارامواج درخاک است. از آنجاکه هنوز عوامل موثر در انتشار موج وجود دارند که تا کنون یا مورد بررسی قرار نگرفته­اند و یا به طور جامع و مفصل مورد توجه واقع نشده­اند، این انگیزه را ایجاد کرد تا بتوان با ادامه دادن تحقیق در این زمینه به بررسی برخی از این عوامل و میزان تاثیرگذاری آن­ها پرداخت. تا بتوانیم پدیده انتشار موج دریک خاک واقعی را مدل نموده و بدون نیاز به انجام آزمایشات پرهزینه و زمان بر ژئوفیزیکی درمحل و یا درآزمایشگاه بتوان سرعت انتشار امواج را با دقت کافی محاسبه نمود. با بررسی­های انجام شده و پیشنهاداتی که محققین مختلف در مطالعات خود ارائه داده­اند، در مطالعه حاضر به بررسی اثر پارامترهایی مانند: ضریب غیر یکنواختی اندازه دانه­ها (PDI)، دانه بندی خاک، ضریب اصطکاک، تخلخل، دانسیته بر سرعت موج پرداخته شده است. از روش المان­های مجزا به صورت دو بعدی جهت آنالیز ها استفاده شده است. لازم به ذکر است که مدل­سازی ها با استفاده از نرم افزار  PFC2D صورت پذیرفته است.

    مطالب این پایان‏نامه در 6 فصل ارائه شده است. فصل اول، مقدمه بوده و به معرفی مطالعه و ویژگی‏های آن پرداخته است. فصل دوم به مرور فرمولاسیون روش المان‏های مجزا و مقدماتی از میکرومکانیک محیط‏های دانه‏ای می‏پردازد. در فصل سوم، تحقیقات انجام شده به روش المان‏های مجزا بر انتشار موج برشی و فشاری در مصالح دانه‏ای مورد بررسی قرار گرفته و زمینه‏هایی که نیاز به تحقیقات بیشتر دارد، معرفی شده است. در فصل چهارم، به بررسی مراحل و چگونگی مدلسازی پرداخته شده است. در ضمن در همین فصل صحت سنجی مدل سازی انجام شده نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل پنجم به بررسی پارامترهای موثر بر سرعت انتشار موج پرداخته شده است. علل و میزان تاثیر این پارامترها بر سرعت انتشار موج بررسی و نتایج آن در انتهایی هر بخش به صورت نموداری ارائه شده است. در نهایت، اهم نتایج حاصل از این پژوهش در فصل ششم ارائه و جمع‏بندی گردیده است.

    فصل دوم

    روش المان‏های مجزا

     

    روش المان‏های مجزا یکی از روش‌های عددی است که مشخصا به منظور مدلسازی رفتار سیستم‏های ناپیوسته (Discontinuous systems) مانند محیط‏های دانه‏ای بسط و توسعه یافته است. اساس روش مبتنی بر مطالعه‏ای است که توسط Cundall در سال 1971 به منظور بررسی پایداری بلوک‌های سنگی صورت پذیرفته است. پس از آن محققان متعددی همچون Cundall & Stark (1979a) و Ghaboussi & Barbosa (1990) به توسعه روش به منظور مدلسازی رفتار مصالح دانه‏ای و به اشکال مختلف هندسی پرداختند.

    در این روش، هر ذره از مجموعه ذرات به صورت جسمی مجزا و با در نظر گرفتن شرایط هندسی سطح آن و توصیفی از حالت فیزیکی آن (محل قرارگیری، جهت، نیروهای حجمی و ...) مدل می‏شود. حرکت ذرات با توجه به نیروهای اعمال شده به آنها و با استفاده از قانون دوم نیوتن تعیین می‏گردد. شرایط فیزیکی و مکانیکی ذرات به منظور مدلسازی ریاضی آنها با استفاده از روابط میکرومکانیک ذرات تعیین می‌شود.

    مایکرومکانیک به تئوری‏ها و تعاریفی می‏پردازد که به منظور توصیف رفتار مکانیکی مصالح دانه‏ای بر اساس متغیرهای مایکروساختاری آنها به کار می‌رود. مصالح دانه‌ای مجموعه‏ای از ذرات مجزا با شکل و اندازه‏های مشخص هستند. مجموعه ذرات در صورت وجود فشار همه جانبه از خود مقاومت مکانیکی نشان می‏دهند. ذرات مجزای خاک تحت نیروهای اعمال شده به آنها توسط تماس با ذرات کناری در تعادل استاتیکی هستند(شکل 2-1).

    مقاومت مصالح به تعداد متوسط تماس برای هر ذره و مقدار نیروهای تماس بستگی دارد. متوسط تعداد تماس‌های ذرات (.Average Coordination Number, C.N) به صورت متوسط تعداد تماس‌ها در هر ذره تعریف می‌شود. در یک مجموعه متشکل از  ذره، تعداد متوسط تماس‌ها ( ) به صورت زیر تعریف می‌شود:

     

    که  دو برابر تعداد تماس‌های بین ذره‌ای موجود در مجموعه می‌باشد. نتایج تعداد زیادی از مطالعات انجام شده بیانگر آن است که متوسط تعداد تماس ذرات از لحاظ پایداری نمونه حائز اهمیت می‌باشد، به‌ طوری ‌که مجموعه­های دارای متوسط تعداد تماس بیشتر دارای پایداری و در نتیجه مقاومت بیشتری در برابر بار اعمال شده می‌باشد. یکی دیگر از پارامترهای توصیف مایکروساختار ذرات، تراکم متوسط تماس (Average Contact Density) می‏باشد که به صورت زیر تعریف می‌شود:

      

    که در عبارت فوق  حجم مجموعه ذرات است.

     

     

    روش المان ‏های مجزا، روشی عددی است که همانطور که از نامگذاری‏اش واضح است، برای حل مسائلی به کار می رود که بین اجزای آن پیوستگی وجود نداشته باشد. همانطور که پیشتر آمد، این روش در ابتدا توسط Cundall (1971) به منظور مدل کردن خرابی پیش‏رونده در شیب‏های سنگی به کار رفت. سپس Cundall & Strack (1979a) روش اولیه خود را به منظور مدل‏سازی مجموعه‏ای دو‏بعدی از صفحات دایروی گسترش دادند. برنامه اولیه آنها Ball نام داشت که پس از توسعه‏ی آن برای شرایط سه‏بعدی نام TRUBAL را بر آن نهادند. این برنامه توسط محققان مختلف همچون Ng (1989) و نیز Sitharam (2003) اصلاح شد و گسترش یافت. روش المان‏های مجزا در مطالعه مصالح دانه‏ای برای دو حالت مجموعه ذرات متراکم و پراکنده (Dense & Diffuse Particle Assemblies) استفاده می‏شود. شرایط مجموعه ذرات متراکم در واقع مشابه‏سازی آزمایش المانی (Element Testing) می‏باشد که در آن شرایط مجموعه ذرات در ابتدای آزمایش، مجموعه با مرزهای مشخص و مشابه یک نمونه آزمایشگاهی است.

    در عمل هنگام بارگذاری یک المان از یک محیط دانه‌ ای (مانند خاک ماسه‌ای)، نیرو یا تنشی که به مرزهای مجموعه ذرات وارد می‌شود، توسط ذرات آن مجموعه تحمل می‌شود؛ در واقع نیروی مرزی از طریق تماس‌های موجود بین ذرات و بوسیله نیروهای تماسی (نیروهایی که در اثر تماس دو ذره بوجود می‌آید) انتقال می‌یابد. لذا در اثر اعمال نیروی مرزی، ذرات به یکدیگر (یعنی هر ذره به ذرات مجاور خود که با آنها در تماس مستقیم است) نیرو وارد می‌کنند. هر ذره در این مجموعه، در اثر اعمال نیرو از جانب ذرات مجاور، تحت اثر برآیند نیروهای وارده (مطابق قانون دوم نیوتن) به حرکت درآمده و جابجا خواهد شد. در نهایت، مجموعه جابجایی‌های تمام ذرات موجود در مجموعه، منجر به بروز کرنش در آن مجموعه (تحت تنش‌های مرزی) می‌شود. تکرار این مراحل که در شکل 2-2 ملاحظه می‌گردد، در طول زمان دلخواه (Time marching)، اساس روش المان‌های مجزا (DEM) می‌باشد (شفیع‏پور، 1388)

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است)

    روش المان‏های مجزا معمولاً مبتنی بر الگوریتم دینامیکی (تابع زمان) می‏باشد که معادله حرکت مجموعه ذرات را با استفاده از روش تفاضل‏های محدود صریح (Explicit FDM) حل می‏نماید. در هر قدم زمانی قانون حرکت و همچنین معادله رفتاری ( رابطه نیرو – تغییرشکل تماس) اعمال می‌شود. انتگرال‏گیری از قانون دوم نیوتن (معادله حرکت) موقعیت جدید ذره، تغییرشکل تماس و سرعت ذره را به دست می‏دهد. سپس با بهره‏گیری از قانون نیرو – تغییرشکل برای محل تماس، نیروی تماس جدید در هر مرحله تعیین می‏شود که در مرحله بعد استفاده می‌شود. حال با معلوم بودن موقعیت و نیروهای جدید هر ذره در مجموعه ذرات، مراحل فوق را می‌توان تا رسیدن به حالت مورد نظر و با گام‌های زمانی مناسب تکرار نمود.

    DEM در واقع یک سیستم مکانیکی جرم-فنر-میراگر را به صورت دینامیکی مدل می‌کند که در آن فنرها (معرف رفتار نیرو-جابجایی دو ذره در تماس باهم)، جرم‌های متمرکز را که بیانگر ذرات هستند با هم مرتبط می‌سازند. با وجود اینکه سیستم مورد مطالعه یک سیستم دینامیکی است، اگر نرخ بارگذاری در مرزهای مجموعه ذرات به حدی کوچک باشد که نیروهای اینرسی درصد کوچکی از نیروهای تماسی را تشکیل دهند، سیستم گذرای دینامیکی به سمت تعادل استاتیکی پیش می‌رود. انرژی جنبشی ذرات با تعریف و اعمال میراگر مستهلک می‌شود. بدون استفاده از این میراگرها، رسیدن به تعادل استاتیکی ناممکن می‌باشد.

    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    مراحل مختلف مدل‌سازی مجموعه ذرات با استفاده از روش DEM در یک گام زمانی در شکل 2-2 نشان داده شده است که شامل مراحل زیر است:

    (a) ساختار و بافت مجموعه ذرات در ابتدای گام زمانی و اعمال شرایط مرزی،

    (b) یافتن تماس‌های بین ذرات،

    (c) تعیین نیروهای بین ذره‌ای با استفاده از قوانین نیرو-جابجایی،

    (d) محاسبه برآیند کل ممان و نیروهای وارد بر هر ذره،

    (e) محاسبه جابجایی ذرات و موقعیت جدید آنها در انتهای گام زمانی،

    (f) ساختار و بافت مجموعه ذرات در انتهای گام زمانی؛ تکرار مراحل فوق با بافت جدید در گام بعدی

     

    برای نشان دادن روند تعیین نیرو و تغییرمکان‏ها در یک چرخه، شکل 2-3 در نظر گرفته می‏شود. کره‏های A و B، به ترتیب با شعاع‏های rA و rB در موقعیت‏های  uAi و uBi  در شکل مشاهده می شود.

    Abstract   

              

                 In this study, the discrete element method for the analysis and evaluation of factors affecting the velocity of wave propagation in granular soils is used.     

    This is also an understanding of the changes occurring in micro-scale aggregates obtained from the other experimental and numerical methods can not achieve. For modeling, the sample size determined by the set of discs have been developed for two-dimensional studies. PFC 2D software for the simulation and analysis is used.

    Studies on transmission of pressure waves in granular soils is done by different researchers. They began to investigate the impact of various factors on the wave propagation velocity. Factors such as the sample width, damping ratio, particle shape, particle arrangement, vibration frequency, diameter and hardness of particles, pressure or depth parameters that are more focused on their studies and simulations. There are many factors that may affect wave propagation in granular soils, which examines the impact of the wave propagation process is not addressed. Therefore, in this study the effect of particle friction coefficient, porosity of the particles, particle density, coefficient of non-uniformity of grain size and grain size of the particles, the wave propagation velocity is investigated. The parameters used to assess these factors include soil porosity changes during exercise wave velocity of the particles, particle velocity, contact force chains and mean coordinated number and the unbalanced forces.

    The results suggest a direct relationship between the number of contacts and the wave velocity. Material properties such as particle density are the most important parameters that affect the speed of the wave.

     

    Key Words: Disceret Element, Porosity, Wave Velocity, Grading, Friction

  • فهرست:

    فصل اول مقدمه

    مقدمه

    1

     

    فصل دوم روش المان‏های مجزا

    2-1-مقدمه

    4

    2-2-مایکرومکانیک محیط‏های دانه‏ای

    5

    2-3-روش المان‏های مجزا

    6

    2-4-چرخه محاسبات

    6

    2-5-الگوریتم تعیین نیروهای بین ذره‏ای

    7

    2-6-اعمال معادله حرکت

    11

    2-7- شرایط مرزی

    13

    2-7-1- شرایط فضای تناوبی

    13

    2-7-2- شرایط مرزی صلب

    14

    2-7-3- شرایط مرزی هیدرواستاتیکی

    14

    2-7-4- شرایط مرزی جاذب انرژی

    15

    2-8-نتیجه گیری

    15

    فصل سوم مروری بر تحقیقات گذشته

    3-1-مقدمه

    17

    3-2-مدل سازی انتشار موج برشی در خاک دانه­ای

    18

    3-2-1-انتشار موج برشی در ستون خاک با بستر صلب

    21

    3-2-2-انتشار موج برشی در ستون خاک با شرایط مرزی جاذب انرژی در بستر

    29

    3-3-مدل سازی انتشار موج فشاری در خاک دانه­ای با استفاده از DEM

    34

    3-3-1-بررسی اثر عرض نمونه در انتشار موج

    34

    3-3-2-بررسی اثر میرایی ویسکوز در انتشار موج

    37

    3-3-3-بررسی اثر شکل ذرات در انتشار موج

    38

    3-3-4-بررسی اثر چیدمان ذرات در انتشار موج

    39

    3-3-5-بررسی اثر فرکانس در انتشار موج

    40

    3-3-6-بررسی اثر قطر ذرات در انتشار موج

    44

    3-3-7-بررسی اثر ضریب اصطکاک ذرات در انتشار موج

    46

    3-3-8-بررسی اثر فشار در سرعت انتشار موج

    48

    3-3-9-بررسی اثر branch vector در انتشار موج

    50

    3-3-9-1-مدل سازی محیط دانه­ای خشک

    51

    3-3-9-2-مدل سازی محیط دانه­ای سیمانته شده

    55

    3-4-نتیجه­گیری

    59

     

    فصل چهارم مراحل مدلسازی و کالیبراسیون

    4-1-مقدمه

    61

    4-2- تولید ذرات

    61

    4-3-اعمال شرایط مرزی و اولیه

    62

    4-4- انتخاب مدل تماسی

    63

    4-4-1-مولفه­های رفتاری

    63

    4-4-1-1-سختی

    63

    4-4-1-2-لغزش

    64

    4-4-1-3-رفتارهای چسبندگی

    64

    4-4-2-مدل هرتز

    64

    4-4-3-نتیجه گیری

    65

    4-5-اختصاص دادن خواص به مصالح

    66

    4-6-میرایی

    66

    4-6-1-میرایی محلی

    67

    4-6-2-میرایی ویسکوز

    67

    4-7-مشخص کردن گام زمانی جهت تحلیل و استفاده از روش density scaling

    68

    4-8-شرایط مرزی جاذب انرژی و بارگذاری

    69

    4-8-1- بارگذاری

    72

    4-9-صحت سنجی (کالیبراسیون مدل)

    73

    4-9-1-آزمایشات انجام شده توسط Stephen R.Hostler  (2005)

    73

    4-9-2-نتایج بدست آمده توسط Stephen R.Hostler  (2005)

    75

    4-9-3-نتایج بدست آمده از شبیه سازی 

    76

    4-10-نتیجه گیری 

    76

     

    فصل پنجم بررسی اثر پارامترهای مختلف بر سرعت موج

    5-1-مقدمه

    78

    5-2-بررسی نحوه انتقال موج در مصالح دانه­ای

    78

    5-3-بررسی اثر میزان تخلخل بر سرعت انتشار موج

    83

    5-3-1-بررسی تغییرات عدد متوسط تماسی بر سرعت انتشار موج

    83

    5-3-2-بررسی تغییرات تخلخل برای نمونه­های مختلف

    85

    5-3-3-بررسی تغییرات میانگین نیروهای تماسی برای نمونه­های مختلف

    88

    5-3-4-بررسی تغییرات نیروهای نامتعادل کننده در طی اعمال موج

    90

    5-3-5-بررسی تغییرات تنش در جهت­های افقی و قائم

    91

    5-3-6-بررسی تغییرات سرعت ذرات در طی اعمال موج

    93

    5-4-بررسی اثرسختی سطح ذرات بر سرعت انتشار موج

    97

    5-4-1-بررسی تغییرات عدد متوسط تماسی بر نمونه­ها

    97

    5-4-2-بررسی تغییرات سرعت

    100

     

    5-5-بررسی اثر دانسیته ذرات بر سرعت انتشار موج

    100

     

    5-6-بررسی اثر میزان غیر یکنواختی دانه­ها (PDI) بر سرعت انتشار موج

    103

     

    5-6-1-تعریف ضریب غیر یکنواختی دانه­ها (PDI)

    103

     

    5-7- بررسی میزان تاثیر دانه بندی خاک بر سرعت انتشار موج

    106

     

    5-8-نتیجه گیری

    113

     

     

    فصل ششم نتیجه­گیری و پیشنهادات

    6-1-نتیجه­گیری

    114

    6-2-پیشنهادات

    115

    مراجع

    مراجع

    116

     

     

    منبع:

    Aggelis DG, Philippidis TP , Tsinopoulos SV, Polyzos D. (2004) “Wave dispersion in concrete due to Microstructure” .In: Proceeding of international conference of computational & experimental engineering & science ,Madeira ,26–29.

     

    Aggelis DG, Polyzos D ,Philippidis TP (2005).”Wave dispersion and attenuationin fresh mortar :theoretical predictions vs. experimental results. JMech Phys Solids. 53:857–83.

     

    Ben-Dor G., A. Britan, T. Elperin, O. Igra, and J. Jiang (1997). “Experimental  investigation of the interaction between weak shock waves and granular layers”. Experiments in Fluids. 22, 432-443.

    Bonilla, R.R.O., (2004). “Numerical Simulation of Undrained Granular Media.” PhD thesis, University of Waterloo, Waterloo, Ontario, Canada.

     

    Brennan AJ, Thusyanthan NI, Madabhushi SPJ (2005). “Evaluation of shear modulus and damping in dynamic centrifuge tests”. J Geotech Geoenviron Eng 131(12):1488–1497.

    Chantawarangul, K. (1993). “Numerical Simulations of Three-Dimensional Granular Assemblies.” PhD thesis, University of Waterloo, Waterloo, Ontario, Canada.

     

    Constantine N.Thomas, SophiaPapargyri-Beskou, GeorgeMylonakis. (2009). “Wave dispersion in dry granular materials by the distinct element method”. Soil Dynamics and Earthquake Engineering J .888–897.

     

    Cundall P, Strack ODL (1979a). “A discrete numerical model for granular assemblies”. Geotechnique 29(1):47–65.

    Cundall, P.A. and Strack, O.D.L. (1979b). The Discrete Element Method as a Tool for Research in Granular Media- Part II, Report to National Science Foundation, Department of Civil and Mineral Engineering, University of Minnesota, Minneapolis, Minnesota, 204 pp.

    Cundall P, Strack ODL (1983). “Modeling of microscopic mechanisms in granular material”. In: Jenkins JT, Satake M (eds) Proceedings US-Japan seminar on new models and constitutive relations in the mechanics of granular material. Elsevier, Amsterdam, pp 137–149.

    Cundall, P.A. (1987). “Computer Simulations of Dense Sphere Assemblies.” In Proc. Of the U.S./Japan Seminar on the Micromechanics of Granular Materials, Netherlands, 113-123.

    Cundall, P.A. (1971). “A Computer Model for Simulating Progressive Large Scale Movements in Blocky Rock Systems.” Sysmposium of the International Society for Rock Mechanics, 1, France, 2-8.

    Cui, L. and O’Sullivan, C., (2006), “Exploring the macro- and micro-scale response characteristics of an idealized granular material in the direct shear apparatus”, Geotechnique, 56, 455-468.

    Di Renzo A, Di Maio FP (2004). “Comparison of contact-force models for the simulation of collisions in DEM-based granular flow codes”. Chem Eng Sci 59:525–541.

     

    Dobry R, Ng T (1992). “Discrete modeling of stress-strain behavior of granular media at small and large strains”. Eng Comput 9:129–143.

     

    Duffy J. and R. Mindlin (1957). “Stress-strain relations and vibrations of a granular medium”. ASME Journal of Applied Mechanics 24, 585-593.

     

    Dvorkin J., G. Mavko, A. Nur, (1991). “The effect of cementation on the elastic properties of granular material”. Mech. Mater.207–218.

     

    Dvorkin J., A. Nur, H. Yin, (1994). “Effective properties of cemented granular materials”. Mech. Mater. 18.351–366.

    Ghaboussi, J. and Barbosa, R. (1990). “Three-Dimensional Discrete Element Method for Granular Materials.” International Journal for Numerical and Analytical Methods in Geomechanics, 14, 451-472.

    Goddard .J. (1990). “Nonlinear elasticity and pressure-dependent wave speeds in granular media” . Proceedings of the Royal Society of London 430, 105-131.

     

    Haff P. K. (1987). “Micromechanical aspects of sound waves in granular materials”. In Brown Bag Preprint Series, no. BB-66.

     

    Hardin B, Drnevich VP (1972). “Shear modulus and damping in soil: measurement and parameter effects”. J Soil Mech Found Div 98(6):603–624.

     

    Hardin B.and Richart F. (1963). “Elastic wave velocities in granular soils”. ASCE Journal of the Soil Mechanics and Foundations Division 89, 33-65.

    Hassan, P.J. (1990). “Three Dimensional Discrete Element Modeling of Soils.” M.Sc. Thesis, University of Ottawa, Ottawa, 177 pp.

    Hostler, S.R (2005). “Wave Propagation in Granular Materials.” P.HD. Thesis, California Institute of Technology, Pasadena, California.

    Idriss, I.M., Singh, R.D. and Dobry, R., (1978), “Nonlinear behaviour of soft clays during cyclic loading”, Journal of the Geotechnical Engineering Division, ASCE, 104(12), 1427–1447.

    O'Donovan J., C. O'Sullivan and G. Marketos. (2012). “Micromechanics of Seismic Wave Propagation in Granular Materials”. Book of the Discrete Element Modelling of Particulate Media.

     

    Jia X., C. Caroli, and B. Velicky (1999). “Ultrasound propagation in externally stressed granular media”. Physical Review Letters 82(9), 1863-1866.

     

    Kokusho T (1980). “Cyclic triaxial test of dynamic soil properties for wide strain range”. Soils Found 20(2):45–60.

     

    Liu C. (1994). “Spatial patterns of sound propagation in sand”. Physical Review B 50(2),  782-794.

     

    Liu C. and S. R. Nagel (1992). “Sound in sand”. Physical Review Letters 68(15), 2301-2304.

     

    Liu C. and S. R. Nagel (1993). “Sound in a granular material”: Disorder and nonlinearity. Physical Review B 48(21), 646-650.

     

    Liu C. and S. R. Nagel (1994). “Sound and vibration in granular materials”. Journal of Physics: Condensed Matter 6, A433-A436.

     

    Lysmer J, Roger L, Kuhlemeyer A (1969). “Finite dynamic model for infinite media”. J Eng Mech Div 95:858–877.

     

    Martin H. Sadd, Gautam Adhikari, Francisco Cardoso. (1999). “DEM simulation of wave propagation in granular materials”. Powder Technology J. 222–233.

    Makse. H., N. Gland, D. Johnson, and L. Schwartz (1999). “Why efective medium theory fails in granular materials”. Physical Review Letters 83(24), 5070-5073.

    Mindlin, R.D. and Deresiewicz, H. (1953). “Elastic Spheres in Contact under Varying Oblique Forces.” Journal of Applied Mechanics, ASME, 21, 327-344.

    Ng T.-T. (1989). “Numerical Simulation of Granular Soil under Monotonic and Cyclic Loading: A Particulate Mechanics Approach.” Ph.D thesis, Rensselaer Polytechnic Institute, NY.

    Ng, T.-T. and Dobry, R. (1992). “A Non-Linear Numerical Model for Soil Mechanics.” International Journal for Numerical and Analytical Methods in Geomechanics, 16, 247-263

    Ng, T.-T. (2002). “Hydrostatic Boundaries in Discrete Element Methods.” Third International Conference on Discrete Element Methods, ASCE, Santa Fe, New Mexico, USA.

    Oda, M. (1972). “Deformation Mechanism of Sand in Triaxial Compression Test.” Soils and Foundations, 12(4), 45-63.

    O’Sullivan, C. and Cui, L., (2009), “Micromechanics of granular material response during load reversals : Combined DEM and experimental study”, Powder Technology, 193, 289-302.

    Rollins KM, Evans MD, Diehl NB, Daily WD (1998). “Shear modulus and damping relationships for gravels”. J Geotech Geoenviron Eng 124(5):396–405.

    Santamarina, J.C. (2002). “Soil Behavior at the Microscale: Particle Forces.” Soil Behavior and Soft Ground Construction-The Ladd Symposium, ASCE Special Publication 119, MIT, Boston, 25-56.

    Sitharam, T.G. and Dinesh, S.V., (2003), “Numerical simulation of liquefaction behaviour of granular materials using discrete element method”,  In: Proceedings of the Indian Academic Science (Earth Planet Science), 112(3),  479–484.

     

    Seed HB, Wong RT, Idriss IM, Tokimatsu K (1986). “Moduli and damping factors for dynamic analyses of cohesionless soils”. J Geotech Eng 112(11):1016–1032.

     

    Shukla A., C.Y. Zhu, M.H. Sadd, (1988). “Angular dependence of dynamic load due to explosive loading in two dimensional granular aggregate”, J. Strain Analysis 23.121–127.

    Arun Shukla, Martin H. Sadd, Rarnan Singh, Qiming Tai & S. Vishwanathan, (1993). “Role of Particle Shape and Contact Profile on the Dynamic Response of Particulate Materials”. J. Optics and Lasers in Engineering , 99-119.

    Stephen R. Hostler. (2005). “Wave Propagation in Granular Materials”. PhD dissertation, Department of Civil Engineering, California Institute of Technology.

     

    Stevens D, Kim B, Wilson D, Kutter B, Elgamal A (2001). “Centrifuge model tests to identify dynamic properties of dense sand for site response calculations”. In: Proceedings of 4th international conference on recent advances in geotechnical earthquake engineeringand soil dynamics. San Diego, CA, pp 26–31.

    Thornton, C. and  Antony, S.J., (1998), “Quasi-static deformation of particulate media”, The Royal Society. Philosophical Transactions: Mathematical, Physical and Engineering Sciences, 356(1747), Mechanics of Granular Materials in Engineering and Earth Sciences, 2763-2782.

    Trent B.C., L.G. (1992). “Margolin, A numerical laboratory for granular solids”. Eng. Comput. 9.191–197.

     

    Vucetic M, Dobry R (1991). “Effect of soil plasticity on cyclic response”. J Geotech Eng 117(1):89–107.

    Wassgren, C. R. (1997). Vibration of granular materials. Ph.D. thesis, California Institute of Technology.

     

    Walton K., (1987). “The effective elastic moduli of a random packing of spheres”, J. Mech. Phys. Solids 35.213–226.

    Walton O.R. and Braun R.L. (1986). “Viscosity, Granular-Temperature, and Stress Calculations for Shearing Assemblies of Inelastic, Frictional Disks.” Journal of Rheology, 50, 949-953.

     

    White W, Villiappan S, Lee IK (1977). “Unified boundary for finite dynamic models”. J Eng Mech Div 103(5):949–964.

     

    Wichtmann T, Sellountos EI,T sinopoulos SV, Niemunis A, Papargyri-BeskouS, Polyzos D,etal. (2005 ). “Wave dispersion in dry sand by experimental, analytical and numerical methods”. In : GeorgiouG ,etal , editors., Proceedings offifth   international congress on computational mechanics GRACM05 ,Limassol,  Cyprus,  Nicosia.p.487–93.

     

    Williams John, Nabha Rege , Kevin Amaratunga.(2008) “Dynamic Wave Propagation in Particulate Materials with Different Particle Shape Using a Discrete Elemnt Method” PhD dissertation, Department of Civil Engineering, Massachusetts Institute of Technology.

     

    XenakiB. ,(2005). “Experimenta linvestigations of mechanical behavior of geofoam under static dynamic/cycling loading”, PhD dissertation, Department of Civil Engineering, University of Patras.

     

    Zamani N, El Shamy U, (2011). “Analysis of wave propagation in dry granular soils using DEM simulations”. Acta Geotechnica  6:167–182.

     

    شفیع‏پور نورافشان، روزبه. (1388)، "بررسی تاثیر ریزدانه غیرچسبنده بر رفتار زهکشی‏نشده ماسه‏ها با استفاده از روش المان‏های مجزا"، پایان‏نامه دکتری ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر.

     


موضوع پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, نمونه پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, جستجوی پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, فایل Word پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, دانلود پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, فایل PDF پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, تحقیق در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, مقاله در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, پروژه در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, پروپوزال در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, تز دکترا در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, پروژه درباره پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, گزارش سمینار در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا, رساله دکترا در مورد پایان نامه آنالیز انتشار موج در خاک های دانه ای با استفاده از روش المان های مجزا

گرایش مکانیک خاک و پی چکیده بررسی رفتار خاک­ ها در اثر بارگذاری­های متفاوت از مهمترین مسائل در مهندسی ژئوتکنیک می­باشد. رفتار خاک­ها وابسته به پارامتر­های متعددی نظیر دانه­بندی، جنس دانه­ها، نحوه بارگذاری، تاریخچه تنش و غیره است. عدم هم­محوری جهات تنش اصلی و کرنش اصلی پدیده­ای است که در سال­های اخیر توجه فراوانی را به خود جلب کرده است. این پدیده ناشی از ناهمسانی در رفتار خاک ...

پايان نامه کارشناسي ارشد مهندسي عمران - مهندسي زلزله   اسفند 1392 چکيده خاک مسلح مصالحي ويژه است که از ترکيب خاک و عضو مسلح کننده بوجود مي آيد. مسلح کننده اجزاء مقاوم در برابر ن

پایان‏نامه دوره‏ی‏ کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مهندسی خاک و پی چکیده در این پایان‏نامه به منظور تحلیل رفتار پی ‏های سطحی مستقر بر خاک مسلح از یک روش ساده‏ی فیزیکی مبتنی بر مقاومت مصالح به نام «روش مخروط» استفاده شده است که در واقع به عنوان جایگزینی برای روش‏های حل دقیق که مبتنی بر تئوری الاستودینامیک سه‏بعدی هستند، به‏کار می‏رود. روش مخروط توانایی ترکیب پیچیدگی شرایط ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی عمران (خاک و پی) چکیده شمع های ماسه ای متراکم بعنوان یکی از مؤثرترین و اقتصادی ترین روشها در مقاوم سازی خاک در جهت پیش‌گیری از رخداد روانگرایی، افزایش ظرفیت باربری و بهسازی خاک های با دانه بندی متنوع، از سال 1950 در کشور ژاپن و سپس در دیگر کشورهای جهان مورد استفاده قرار گرفته است. روند اجرای شمع های ماسه ای متراکم در ابتدا بوسیله بارهای ...

پايان نامه‌ي کارشناسي ارشد رشته‌ي مهندسي عمران گرايش مکانيک خاک و پي شهريور ماه 1390 چکيده: آناليز اندرکنش ديناميکي خاک و سازه (به علت اثر متقابل سازه و خاک نگهدارنده آن بر يکديگر)، د

پایان نامه کارشناسی ارشد (M.sc) رشته عمران مکانیک خاک و پی چکیده در این پژوهش پایداری خاک مسلح با ژئوگرید واقع بر یک حفره زیر زمینی با استفاده از نرم افزار plaxis مورد تحلیل قرار گرفت و تاثیر عوامل متعددی چون تعداد لایه ژئوگرید ، طول لایه ژئوگرید ، سختی لایه ژئوگرید، محل بهینه قرارگیری لایه ژئوگرید زیر پی و تاثیر محل قرارگیری حفره زیر پی بر ظرفیت باربری بررسی شد. اعمال تسلیح ...

پايان نامه براي دريافت درجه کارشناسي ارشد (M.Sc) گرايش مهندسي مکانيک خاک و پي تابستان1391 فصل اول معرفي ريزشمع ها   1-1 ريزشمع ها بطور کلي در مواجهه با خاک هاي مسئله دار نظي

پایان­نامه برای دریافت درجه­ی کارشناسی ارشد در رشته­ی مهندسی عمران گرایش خاک و پی چکیده: رفتار تراکم‌ پذیری خاک‌ ها به نگرانی مهمی در مهندسی ژئوتکنیک تبدیل شده است. با اجرای ساختمان‌ها، خاکریزها و جاده‌ها، اغلب نشست‌های قابل توجهی رخ می‌دهد. از آنجائیکه نشست‌های دراز مدت در اثر خزش اتفاق می‌افتد، بنابراین محاسبه و پیش‌بینی نشست‌های خزشی اهمیت زیادی دارد. زمانی که خاک تحت ...

جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران- گرایش خاک و پی چکیده امروزه کم و بیش از پی‏ های حلقوی برای سازه‏ها بویژه سازه‏هایی که حالت تقارن محوری دارند استفاده می‏شود. در این پژوهش یک مطالعه عددی روی ظرفیت باربری و نشست پی حلقوی انجام شد. برای مدل سازی از نرم‏افزار PLAXIS استفاده شد. پارامترهای مصالح از مشخصات خاک رس محل ساخت برج‏های خنک کننده سیکل ترکیبی نیروگاه کازرون ...

پایان نامه دوره کارشناسی ارشد مهندسی عمران – مکانیک خاک و پی ‏ چکیده از گذشته تا به حال یکی از روش‌های بسیار اقتصادی جهت بهبود خواص مکانیکی خاک‌های رسی، تثبیت ‏به وسیله‌ی مواد افزودنی همچون آهک و سیمان در پروژه های عمرانی همچون راه سازی و تحکیم بستر ‏ساختمان‌ها بوده است. همچنین با گذشت زمان و به وجود آمدن مصالح مصنوعی و پلیمری همچون ‏ژئوسنتتیک ها و ترکیب آنها با سیمان و آهک در ...

ثبت سفارش