پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی

word 441 KB 30836 67
1394 کارشناسی ارشد مدیریت
قیمت قبل:۷۲,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۱۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد   رشته: مدیریت بازرگانی    گرایش: مدیریت مالی

    چکیده

    هدف این تحقیق بررسی رابطه بین هموارسازی سود و بازده سهام در شرایط عدم اطمینان محیطی است. همچنین در این تحقیق پایداری سود شرکتهایی که در گذشته اقدام به هموارسازی سود کرده اند در شرایط عدم اطمینان محیطی بررسی شده است. در این تحقیق شاخص هموارسازی سود برای  74 شرکت نمونه اندازه گیری شده است. سپس با استفاده از مدل تاکر و زاروین، ارتباط بین سودها و بازده جاری با وارد کردن شاخص عدم اطمینان محیطی در مدل برای سالهای 1385تا 1391 بررسی شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که با  افزایش عدم اطمینان محیطی رابطه بین بازده سهام و هموارسازی سود قوی تر نمی گردد و پایداری سود شرکتهایی که در گذشته اقدام به هموارسازی کرده اند در شرایط عدم اطمینان محیطی بیشتر نمی باشد.

    واژه های کلیدی: هموار سازی سود، پایداری سود، عدم اطمینان محیطی

    1مقدمه

    بر مبنای مفروضات بازار سرمایه کارا، سود حسابداری دارای محتوای اطلاعاتی میباشد. حسابداران بر اندازه گیری سود تأکید ورزیده و تحلیل گران مالی نیز خواهان انتشار ان میباشند.(هندریکسون ومیشل،1992). هموارسازی سود عبارتست از تلاش مدیریت واحد تجاری برای کاستن نوسانات غیرعادی، تا ان اندازه که اصول مستدل و منطقی حسابداری و مدیریت اجازه داده باشد(بیدل و کارل، 1973). بسیاری از سرمایه گذاران سرمایه گذاری در شرکتهایی که از یکک روند ثابت سودآوری برخوردار را ترجیح می دهند(تاکر وزاروین، 2006).

    تحقیق میچلسون و همکاران (1998)  نشان میدهد که هموارسازی سود بر بازده آتی سهام شرکتها تأثیر گذاشته و بازار به سودهای هموار پاسخ مثبت نشان می دهد. بازده سهام به تنهایی دارای محتوای اطلاعاتی برای سهامداران بوده و برای ارزیابی عملکرد مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از عواملی که میتواند همبستگی میان هموارسازی سود و بازده جاری سهام را تغییر دهد، عدم اطمینان محیطی است که مبنای اصلی این تحقیق میباشد. عدم اطمینان محیطی تغییر در پدیده های اطراف سازمان می باشد که متشکل از عواملی مانند دولت، رقبا، تکنولوژی، عرضه و تقاضای نیروی کارف مشتریان و ارباب رجوع می باشد، که باعث نوعی ناتوانی در پیش بینی نتایج احتمالی یک تصمیمی شود. (حبیب و همکاران، 2011) .

    سود ناشی از فعلیتهای غیر عادی و غیرمترقبه نباشد از پایداری بیشتری برخوردار است. به عبارت دیگر قابلیت دوام و تکرار پذیری سود به عنوان پایداری سود تعریف میشود.تحلیل گران مالی و سرمایه گذاران در تعیین جریانهای نقدی آتی به رقم سود حسابداری به عنوان تنها شاخص تعین کننده توجه نمی کنند، بلکه برای آنها پایداری سود و تکرار پذیر بودن سود گزارش شده بسیار مهم است(ناظمی و خواجوی، 1384). تای در تحقیق خود به این نتیجه رسید که پایداری سود شرکتهایی که در گذشته اقدام به هموارسازی کرده اند، پایین میباشد. بنابر این این تحقیق به دنبال تعین این موضوع است که پایداری سود در شرکتهایی که در گذشته اقدام به هموارسازی سود کرده اند تحت شرایط عدم اطمینان محیطی چگونه می باشد.

    1-2بیان مسأله تحقیق

    یکی از عناصر کلیدی در تصمیم گیری ، صورت های مالی شرکت ها به ویژه صورت سودوزیان است که بیانگر نتایج عملیات واحد تجاری در یک دوره مالی است که رقم نهایی ان نیز به عنوان مبنای بیشتر تصمیم گیری ها، مدل های ارزشیابی و قیمت گذاری سهام تلقی می شود. به گونه ی که صحت ، دقت ، دقت ، قابلیت اعتما ، اطمینان ، قابلیت پیش گویی و تحقق ان با صحت تصمیم گیری ها و ارزشیابی ها رابطه مستقیمی خواهد داشت.(ایزدی نیا و نظر زاده،1388). از انجا که مسؤلیت تهیه صورت های مالی به عهده مدیریت واحد تجاری است وبا توجه به دسترسی مستقیم مدیران واحد های تجاری به اطلاعات و داشتن حق انتخاب در روشهای اختیاری حسابداری امکان مدیریت سود وجود دارد. مدیریت سود کاربرد، کاربرد سود به عنوان معیار تصمیم گیری را مورد تهدید قرار می دهد(ریچاردسون و السون، 2001). مداخله هدفمند در فرایند گزارشگری مالی به خارج از موسسه با هدف به دست اوردن سود شخصی را مدیریت سود گویند.(اسکیپر،1999). یکی از جنبه های مدیریت سود هموار سازی سود است که در این تحقیق مد نظر می باشد.. هموار سازی سود همانا اقداماتی ارادی و آگاهانه توسط مدیران برای کاهش نوسانات سود با استفاده از ابزار های شخصی می باشد.(فدرینگ و تیرول،1995).

    یکی از اهداف هموار سازی سود را میتوان افزایش  سطح بازده شرکت نام برد(قائمی وهمکاران،1382). تحقیق میچلسون وهمکاران(1998) نشان می دهد که هموارسازی سود بر بازده سهام شرکت ها تاثیر گذاشته و بازار به سودهای هموار پاسخ مثبت می دهد. مسلما وجود شرکتی با ثبات و ریسک کم تر برای سرمایه گذاران ریسک گریز در بازار های متلاطم سهام میتواند جذابیت ایجاد کند. این شرکت ها با حفظ اعتبار خود به عنوان شرکت های کارا و پویا در میان رقبا نظر نظر مساعد سرمایه گذاران را به خود جلب می کنند و این چنین جلب سرمایه برای آنان راحت تر می شود.

    قرن بیست و یک با سازمان های پیچیده ، پویا و تحول همراه خواهد بود. که عدم اطمینان محیطی از ویژگیهای آن است. معمولا مدیران از طریق فرایندهایی خود را با محیط وفق می دهند. انها برنامه هایی را به اجرا در می آورند تا به وسیله ان فعالیت های سازمان را هدایت کرده و بر رفتار گروه های ذینفع تاثیر بگذارند وبا عواملی که به صورت غیر مستقیم وجود دارن خود را وفق دهند. بنابر این عدم اطمینان محیطی انگیزه ای برای مدیران ایجاد می کند که هموار سازی سود را انجام داده وسود  گزارش شده توسط سازمان را تغییر دهند. عدم اطمینان محیطی باعث به وجود آمدن عدم تقارن اطلاعاتی بین میران و سهامداران می شود، ولی مدیران با هموارسازی سود عدم تقلرن اطلاعاتی به وجود آمده را کاهش می دهند.(حبیب وهمکاران،2011). مدیران اجرایی معتقدند  هموارسازی سود باعث نوسان کمتر قیمت سهم و ریسک پایین تر و ثبات بیشتر می شود.در نتیجه بانک ها ودیگر اعتبار دهنگان با بهره کمتری به این بانک ها وام می دهند ، در نتیجه هزینه سرمایه  و هزینه بدهی کاهش می یابد( گراهام و هاروی ، 2005).عدم اطمینان محیطی تغییر در پدیده های اطراف سازمان می باشد که متشکل از عواملی مانند دولت، رقبا، تکنولوژی عرضه و تقاضای نیروی کار، مشتریان و ارباب رجوع می باشد( حبیب و همکاران، 2011).

    همچنین در این تحقیق  یک مورد از مهمتری ویژ گی های کیفیت سود یعنی پایداری سود مورد توجه قرار خواهد گرفت. سود پایدار به سودی گفته می شود که ناشی از فعالیت های غیر عادی و غیر مترقبه نباشد(کردستانی و مجدی ، 1388). به  نظر میرسد که به دلیل غیرقابل کنترل بودین نیروهای تشکیل دهنده محیط تجاری، وابستگی متقابل بین این نیروها ،پویایی وپیچدگی محیط های تجاری و... حفظ یک روند  پایدار برای سود شرکت در طول زمان دشوار است.

    پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این سؤال است که آیا هموار سازی سود  بر بازده غیر عادی سهام در شرایط عدم اطمینان محیطی تاثیر دارد؟ آیا پایداری سود شرکت هایی که در گذشته اقدام به هموارسازی سودکرده اند تحت شرایط عدم اطمینان محیطی بیشتر است؟

    1-3 ضرورت واهمیت تحقیق

    علت انتخاب این موضوع اهمیت شناخت عدم اطمینان محیطی و همچنین بالا بودن  نوسانات محیطی در کشور ما می باشد. به نظر می رسد در کشور ما عوامل محیطی بر بازده سهام شرکت ها تاثیر گذار باشد. و همچنین شناخت عوامل موثر بر بازده سهام در رشد وسلامت اقتصادی در بلند مدت اثری مطلوب به جا می گذارد. با توجه به آثار بحران های مالی  جهانی بر بازار های سرمایه ایران و آمار های اقتصادی حاصل از نتایج 15 سال اخیر ف نشان دهنده  فضای کسب وکار با عدم اطمینان بالا می باشد. لذا لازم است تحقیقاتی صورت پذیرد تا تاثیر مفاهیم حسابداری مانند هموارسازی سود در بازار سرمایه مشخص شود.

    در شرایط ثبات نسبی محیطی، مدیران به دنبال استفاده از ابزارهایی می باشند تا بتوانند با آنها اینده را پیش بینی کنند. اما در بسیاری از مواقع مدیران نوعی ساده انگاری نسبت به عدم اطمینان و تلاطم محیط می شوند. این نادیده گرفتن خود می تواندموجب افزایش سطح عدم اطمینان شود. نحوه ادراک مدیران از عدم اطمینان وتلاطم محیطی و نقشه ذهنی انها بسته به نوع فرهنگ ها و منطقه جغرافیای ، ماهیت صنعت و مقتضیات زمانی می تواند متفاوت باشد.

    1-4اهداف تحقیق

    هدف اصلی و کلی این تحقیق بررسی رابطه بین هموارسازی سود، کیفیت سود و بازده سهام در شرایط عدم اطمینان محیطی می باشد که برای دستیابی به این هدف اهداف فرعی زیر تدوین شده اند:

    1بررسی واکنش بازار سهام در مقابل هموارسازی سود شرکت هایی که در یک محیط با عدم اطمینان بالا فعالیت می کنند.

    2 بررسی رابطه هموار سازی سود با بازده سهام در شرایط عدم اطمینان محیطی.

    1- 5 فرضیه های تحقیق:

    فرضیه اول: با افزایش عدم اطمینان محیطی رابطه هموار سازی سود با بازده سهام قویتر می شود.

    فرضیه دوم:پایداری سود در شرکت هایی که در گذشته بیشتر اقدام به هموار سازی سودکرده اند تحت شرایط عدم اطمینان محیطی بیشتر است.

    1- 6 روش تحقیق :

    تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت در حوزه تحقیقات توصیفی- علت و معلولی است زیرا محقق آنچه را که هست توصیف و تفسیر می کند.روش تحقیق استنادی و کتابخانه ای میباشد. در این تحقیق برای جمع آوری اطلاعات از نرم افزار ره رآورد نوین و همچنین از اطلاعات آرشیوی سازمان بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است. پس از جمع آوری داده ها اطلاعات با استفاده از نرم افزار Eviwes و  Spssتجزیه و تحلیل می شود.

    1-7 جامعه و نمونه آماری تحقیق:

    کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اووراق بهادار تهران طی سالهای 1385 تا 1391جامعه آماری این تحقیق را تشکیل می دهد.

    شرایط انتخاب نمونه به شرح زیر بوده است:

    1 قبل از سال 1385 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده باشند

    2پایان دوره مالی انها منتهی به پایان اسفند ماه باشد

    3 اطلاعات مورد نیاز جهت محاسبه متغیر های تحقیق در دسترس باشد

    4 طی دوره تحقیق تغییر دوره مالی نداده باشند.

    5 شرکت هایی که معاملات سهام انها حداقل سه ماه در یک سال مالی توقف داشته باشند از نمونه خارج می شوند.

    6 شرکت های سرمایه گذاری ، هلدینگ، بانک ها ، بیمه ها، صندوق بازنشستگی و خدماتی از نمونه خارج می شوند.

     

    1-8 روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

    در این تحقق از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. آمار توصیفی برخی از اندازه گیری ها در مورد نمونه را ئه می دهد و با آمار استنباطی می توان درباره کل جامعه اماری یر اساس نتایجی که از نمونه بدست آمده است، قضاوت نمود این تحقیق برای آزمون فرصیه های تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون، آزمونt استیودنت ورگرسیون چندگانه استفاده نمود.

    1- 9 شرح واژه ها و اصطلاحات تحقیق:

    1-9-1هموارسازی سود

    هموارسازی سود اقداماتی ارادی و آگاهانه توسط مدیران برای کاهش نوسانات سود با استفاده از ابزارهای حسابداری مشخص میباشد.(فدنبرگ و تیرول، 1995). در این تحقیق هموار سازی سود با استفاده از همبستگی منفی بین اقلام تعهدی اختیاری و تغیرات سود پیش بینی شده شرکت ها اندازه گیری می شود

    1-9-2عدم اطمینان محیطی:

    عدم اطمینان محیطی تغییر در پدیده های اطراف سازمان میباشد.عدم اطمینان محیطی در این تحقیق توسط تغییرات فروش اندازه گیری می شود.

     

    1-9-3- کیفیت  سود

    کیفیت سود مفهومی است که دارای جنبه­های متفاوتی است. به همین دلیل، تعاریف مختلف و معیارهای اندازه­گیری متفاوتی در رابطه با آن مطرح شده­ که برخی از مهم­ترین آنها عبارتند از : 

    (روساین2 ,1999) سودی را با کیفیت­تر می­داند که پایدارتر باشد. از دید (ریچاردسون و همکاران3,2001)  کیفیت سود درجه ثبات عملکرد عایدات در دوره­ی آینده است. تعریف (بنیش و وارگاس4 ,2002) از کیفیت سود احتمال پایداری عایدات جاری در آینده است. (پنمن و ژانگ5 ,2003) کیفیت سود را توانایی سود در نشان دادن عایدات آینده تعریف می­کنند.

    (اسکیپرووینسنت،2003) کیفیت سود را مرتبط با سود مورد نظر هیکس می­دانند، یعنی ازدید آنان کیفیت سود حدی از صداقت است که عایدات گزارش شده در گزارش سود مورد نظر هیکس را نشان دهد. طبق نظر ایشان کیفیت سود بر اساس رابطه بین سود، اقلام تعهدی و وجه نقد تعریف می شود و در آن سودی با کیفیت است که به وجه نقد نزدیک تر بوده و دارای قابلیت استمرار و پیش بینی باشد.


     

    1-11ساختار تحقیق

    در فصل اول درباره هموارسازی سود و عدم اطمینان محیطی، اهداف و دلایل اهمیت آن مطرح شد و ضمن ارائه فرضیه های تحقیق واژه ها و اصطلاحات بکار برده شده در تحقیق تعریف گردید. در فصل دوم ادبیات حسابدرای و مالی در زمینه تحقیق ارائه شده است و تاریخچه مختصری از تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور که با موضوع تحقیق در ارتباط بوده ارائه شده است. در فصل سوم راجع به روش تحقیق و مدلهای مورد استفاده در بررسی فرضیات تحقیق اراده شده و اهم زوشهای گرد آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل و محاسبات انجام شده بیان شده است. در فصل چهارم خلاصه ای از نتایج و اطلاعات بدست آمده از روشها و مدلهای مورد استفاده ارائه شده است. برای آزمود فرضیه های تحقیق از نرم افزار Eviwes Eviwes و  Spss استفاده شده است. در فصل پنجم نیز تحلیلی از نتایج به دست آمده و همچنین پیشنهاداتی که میتواند در تحقیقات آتی مورد استفاده قرار گیرند.

     

     

     

     

     

     

    فصل دوم

    مبانی نظری وپیشینه تحقیق

     

     

     

     

     

     

    2-1مقدمه

    تأکید بیش از حد بر سود حسابداری، بیانگر این نکته است که بازار آخرین قلم اطلاعاتی صورت سود و زیان توجه زیادی دارد. سود به عنولن نتیجه نهایی فرآیند طولانی حسابداری که همواره مورد توجه استفاده کنندگان اطلاعات مالی است، تحت تأثیر رویه های حسابداری انتخابی مدیران محاسبه میگردد.(تئوح و همکاران،1998).

    مدیران سود خالص را به صورت فرصت طلبانه مدیریت میکنند و برای تحقق هدف از روشهای متعددی استفاده میکنند و برای نشان دادن تصویری مطلوب از روند سودآوری شرکت، در چارچوب اصول و روشهای حسابداری دست به مدیریت سود می زنند. مدیران از طریق انتخاب روشهای خاص حسابداری و هم چنین تغییر در برآوردها میتوانند سود را دستکاری نمایند.(جونز، 19991).

    بنابر این برای ارزیابی سود از مفهومی بنام کیفیت سود استفاده می شود. کیفیت سود معیاری مهم برای سلامت واحد تجاری به شمار می رود و معنای واحدی ندارد. هرچه کیفیت اقلام تعهدی بیشتر باشد، کیفیت سود نیز بیشتر خواهد بود(مجتهدزاده و احمدی، 1388).

    در این تحقیق به منظور بررسی تأثیر هموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار در شرایط عدم  اطمینان محیطی در نظر گرفته شده است زیرا سازمانها  قبلاً برای سالها در محیط خود  با یک رقابت طبیعی بقا داشته اند و فعالیتها و تصمیمات مدیران به دلیل ثبات محیطی بیشتر بر افزایش کارایی عملیات سازمان متمرکز  بوده است. به تدریج این  وضعیت باثبات و ایستا جای خود را به محیطهای پویا و متلاطم داد، به گونه ای که رکودهای اقتصادی، بی ثباتی نرخ ارزهای خارجی، تغییرات ناگهانی نرخ بهره و بسیاری  موضوعات دیگر موجب شد تا سازمانها در محیطهایی متفاوت از شرایط گذشته به فعالیت بپردازند(نادری، 1388).

     

     

    2-2هموارسازی سود [1]

    یکی از جنبه ها و الگوهای مدیریت سود، هموارسازی سود[2]می باشد که توجه زیادی را در ادبیات حسابداری به خود جلب کرده است. به دو دلیل، مطالعاتی که در زمینه هموارسازی سود انجام شده است موفق تر از سایر اشکال مدیریت سود می باشد: 1) هموارسازی به طور دقیق تری تعریف  می شود: مدیران عملیاتی انجام می دهند که زمانی که سود پایین است، سود را افزایش و زمانی که سود بالا است، آن را کاهش دهند.2) تفاوت بین هموارسازان و غیر هموارسازان به طور موفقیت آمیزی در مطالعات مختلف، عملیاتی شده است.

    فرضیه هموارسازی سود پیشنهاد می کند که سود برای کاهش نوسانات آن حول سطحی که برای شرکت نرمال به نظر می رسد به طور آگاهانه دستکاری می شود (رونن و سادان،1981)[3]، و مدیران در محدوده اصول پذیرفته شده حسابداری از سیاست ها و روش هایی استفاده می کنند که واریانس سود گزارش شده را کاهش دهند. این فرضیه برای اولین بار توسط هپوورد(1953)[4]پیشنهاد شد و بعداً توسط گوردون[5] در سال 1964 توضیح داده شد. هموارسازی سود هدف مشخصی دارد و آن ایجاد جریان با ثباتی از رشد سود است.

    2 – 3– 1. تعاریف هموارسازی سود

    این تصور که شرکتها آگاهانه سود خود را هموار می کنند برای اولین بار توسط هپوورد در سال 1953مطرح شد و توسط گوردون در سال1964 توسعه یافت. هپوورد (1953) مفهوم هموارسازی را چنین بیان کرد:"منطقی است که مدیران با استفاده ازابزارهای مشخص حسابداری سود خود را هموارکنند."

    به صورت  دقیق تر، گوردون تئوری هموارسازی سود را با بیان چهار فرض زیر ارائه کرد:

    1. معیار مدیریت شرکت در انتخاب بین روش های حسابداری، به حداکثر رساندن مطلوبیت یا رفاه مدیریت است.

    2. مطلوبیت مدیریت با الف) امنیت شغلی او ب) نرخ رشد پاداش و حقوق او ج) نرخ رشد اندازه شرکت افزایش می یابد.

    3. کسب بخشی از اهداف مدیریت که در فرض 2 بیان شد به رضایت صاحبان سهام نسبت به عملکرد شرکت بستگی دارد.

    4. برای مدیران رضایت صاحبان سهام نسبت به رشد سود( یا نرخ بازده حقوق صاحبان سهام) و ثبات سود ضروری است تا بتوانند اهداف خود را دنبال کنند.

    اگر چهار فرض بالا پذیرفته شود، مدیران در محدوده قدرت خود یعنی محدوده پذیرفته شده قوانین حسابداری باید 1) سود گزارش شده را هموار کنند 2) نرخ رشد سود را هموار کنند.

    به نظر کوپلند(1968)[6] هموارسازی سود عبارت است از کاهش تغییرات سالانه سود با انتقال سود در سال هایی که سود زیاد است به سال هایی که سود کم است (استولوی و برتون، 2000)[7]. به عقیده بیدلمن (1973)[8] هموارسازی سود عبارت است از کاهش آگاهانه نوسانات سود به سطحی که برای شرکت نرمال به نظر  می رسد. به عبارت دیگر هموارسازی سود تلاش مدیریت برای کاهش نوسانات غیرعادی سود است که در محدوده خط مشی های اصول حسابداری و مدیریت منطقی باشد. گیولی و رونن (1981)[9] عنوان کردند که هموارسازی می تواند نوعی پیام[10] باشد که مدیران به وسیله آن ازاختیار خود در انتخاب بین روش های مختلف در اصول پذیرفته شده حسابداری استفاده می کنند تا نوسانات سود طی زمان را حول روندی که به بهترین وجه منعکس کننده انتظارات سرمایه گذاران از عملکرد آتی شرکت می باشد، کاهش دهند .

    موسس (1987)[11] هموارسازی سود را تلاشی برای کاهش نوسانات سود گزارش شده می داند.بارتو (1993)[12] بیان می کند که هموارسازی سود دو شکل دارد: 1) شکل کاهنده سود ، زمانی که سود مورد انتظار به طور موقت بالا باشد و یا 2) شکل افزاینده سود، زمانی که سود پایین تر از سود مورد انتظار یا سود سال قبل باشد. آشاری و دیگران[13] (1994) هموارسازی سود را به عنوان عمل داوطلبانه و آگاهانه مدیر برای کاهش نوسانات سود با استفاده از ابزارهای مشخص حسابداری تعریف کردند. به عقیده زارووین(2002)[14] هموارسازی سود عبارت است از مدیریت اقلام تعهدی برای کاهش واریانس سری زمانی سود.

     

    [1] - عارف منش ، 1385.

    2. Income smoothing

    3. Ronen and Sadan

    4. Hepworth

    5.Gordon

     

    [6]. Copland

    [7]. Stolowy and Berton

    [8]. Beidleman

    [9]. Givoly and Ronen

    [10]. Signaling

    [11]. Moses

    [12]. Bartov

    [13]. Ashari  et.all

    [14]. Zarowin

    منابع فارسی

    1. آقایی، محمد علی و کوچکی، حسن ( 1375) ،گمانهایی پیرامون نمایش سود بررسی های حسابداری و حسابرسی دوره چهارم شماره 14 و 15 صفحه 32-49.

    2. ایزدی نیا، ناصر و نظر زاده ،یاسر.( 1388).بررسی کیفیت سود و بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران. توسعه و سرمایه.دوره 3. صفحات 87- 110.

    3. حجازی،رضوان و قیطاسی،روح الله .( 1390).هموارسازی سود و عدم اطمینان اطلاعاتی بررسی های حسابداری و حسابرسی.دوره 18.صفحه 63-80

    4. پناهی، شریعت و سمائی،حسن.( 1383) .بررسی هموارساز سود وبازده تعدیل شده بر اساس ریسک. تدبیر.شماره 146.صفحه 52-56.

    5. حقیقت،حمید و رایگان، احسان.( 1387).نقش هموارسازی سود بر محتوای اطلاعاتی سودها در خصوص پیش بینی سودهای آتی.بررسی های حسابداری و حسابرسی.دوره 15. شماره 54.صفحه 33-46.

    6.خوش طینت،محسن و اسماعیلی، شاهپور.( 1385).رابطه کیفیت سود و بازده سهام. فصلنامه مطالعات حسابداری.شماره 12.

    7. خواجوی، شکرانه و ناظمی،امین.( 1384).بررسی ارتباط بین کیفیت سود و بازده سهام با تاکید بر نقش اقلام تعهدی در بورس اوراق بهادار تهران بررسی های حسابداری شماره 40 صفحه 37-60.

    8.دستگیر، محسن و رستگار، مجید.( 1390).بررسی رابطه بین کیفیت سود، اندازه اقلام تعهدی و بازده سهام با کیفیت اقلام تعهدی پژوهش های حسابداری مالی شماره 1. صفحه 1-20.

    9.رحمان سرشت و حسین و ابراهیم نژاد.روح الله .( 1388).رویکرد مدیران به استراتژی در شرایط اطمینان محیطی.کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک 50-6 اسفند ماه تهران.

    10. قائمی، محمد حسین ،قیطاسوند، محمود و توجکی،محمود. ( 1382).تاثیر هموارسازی سود بر بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی های حسابداری دوره 10 شماره صفحه 131-150.

    11. قائمی، محمد حسین، لیوانی، علی جمال و ده بزرگی،سجاد.( 1387).کیفیت سود و بازده سهام شرکت ها بررسی های حسابداری و حسابرسی شماره 52 صفحه 71-88.

    12. کردستانی، غلامرضا و ضیاالدین ، مجدی.( 138).بررسی رابطه بین ویژگی های کیفی سود و هزینه سرمایه سهام عادی بررسی های حسابداری و حسابرسی.شماره 48.صفحه 85-104.

    14. مجتهدزاده و احمدی .( 1388).کیفیت سود، اطلاعات حسابداری و مخارج سرمایه ای مجله پیشرفت های حسابداری دوره اول  شماره اول.

    14. مرادی، مهدی.( 1386).بررسی بین اهرم مالی و هموارسازی سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تحقیقات مالی،دوره 24 صفحه99-114.

    15. مشایخی، بیتا مهرانی، کاوه و کرمی، غلامرضا.( 1384).نقش اقلام تعهدی اختیاری در مدیریت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی های حسابداری و حسابرسی شماره 42 صفحه 61-74.

    16.نوروش، ایرج، سیاسی،سحر.(1384).بررسی رابطه ارزش های فرهنگی با هموارسازی سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق تهران بررسی های حسابداری شماره 40 صفحه 81-96.

    17.نوروش،ایرج ،سیاسی، سحر.( 1384).بررسی مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق تهران علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز.دوره 22 صفحه 165-177.

    18.هاشمی. عباس و صمدی،ولی اله .(  1388).آثار هموارسازی سود بر محتوای اطلاعاتی آن در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تحقیقات حسابداری شماره 1.صفحه 148-167

    1. Ahsan,Habib.Mahmud ,Hossain ,jiang)2011).Environmental uncertainty and the market pricing of earning smoothness .Advance in Internatonal accounting  Vol:20(1).PP:31-60.

    2.Barnea,J.Ronen and S.Sadan .(1976).Classificatory smoothing od income with extraordinary items.Uhe Accounting  Review jan.

    3.Beidleman Carl.1973.Income Smoothing .Thw role od management .The AccountingReview .48(4)(Octobr):653-667.

    4.B.Dharan (1989).TheEffects of sales and collection Disclosures on cash flow forecasting and Income smoothing .Contempray Acconting Reseach .Spring pp.445-459.

    5.Buchko.Aaron (1994).Conceptualization and measurement of environment uncertainty of the M.illes and Snow perceived environment uncertainty Scale.Academy of Mangment  journal Vol:37.pp:410-475.

    6. Chambers Dennis(2005).Earning persistenceand the accrual anormaly,Working Paper,March.pp1-38,ssrn.com.

    7.Dechow.p.sloan R.and Sweeny.(a).(1995).Detecting earninig managmentAcciunting Review.April.

    8.Gerald.:obo,Jian ,Zhou.(2001).Disclosure quality and earnings Mang,ent .Asia-Pacific Journal of Accounting and Economies Vol:8.PP:1-20.

    9. Ghosh D.Olson 1.Environmental Uncertainty and Mangment Use of Discretional Accruals .www.ssrn.com.Vol:34.PP:188-205.

    10.Jones.(1991).Earning mangment during import relief investigation.Journal of Accounting Research 29(2).

    11.Hendrickson.Eldon .S.and Michel .F.Van Breda .(1992). Income Concepts for Financial Reporting Accounting Theory.Richard D,Irwin.Inc.

    12.Lev.B & D. Nissim(2004).The persistence of the accrual anormaly Working Paper,PP.1-37.ssrn.com.

    13.Martinaz,Antonio,Castro ,Migeal .(2011).The Smoothing Hypothesis Stock Return and Risk in Brazil.Brazillian Administration Review .Vol:8.pp1-20.

    14.Millican .frances .(1986).Three types of perceived uncertainty abouat the enviromenta:state and response uncertainty.Academy of Management Review.Vol:12.PP.133-143.

    15.Michelson .S.E.J.Jordan-Wanger & C.W.Wootton .(1995).A Market Based Analysis of Income Smoothing .Journal of Business Finance & Accounthing .Vol22.PP:179-193.

    16.Roy L.Simerly ,Mingfang 1.(2000).Environmental Dynamism.Capital Structure And Performance :A Theoretical Integration And An Empirical Test.Strategic Mangment Journal .Vol:21.PP:31-49.

    17.Scott Richard Sloan M.Soliman and 1.Tuna.(2005).Aecrual reliability .earninigs persistence and stock return Journal of Accounting Research Vol 39.PP 437-485.

    18.Teoch SH.1 Welech & t.J.Wong(1998).Earninigs management and the long run market performance of initial public offering .The Journal of finance(6).

    19.Tucker ,Jennifer.Zarowin, pau.(2006) .Doese Income Smoothing Improve Earning Informativeness.TheAccounting Review Vol:81.PP:251-270.

     

     

  • فهرست:

    فهرست مطالب:

    چکیده 1

    فصل اول(کلیات تحقیق) Error! Bookmark not defined.

    1-1مقدمه. Error! Bookmark not defined.

    1-2بیان مسأله تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    1-3 ضرورت واهمیت تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    1-4اهداف تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    1- 5 فرضیه های تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    1- 6 روش تحقیق Error! Bookmark not defined.

    1-7 جامعه ونمونه آماری تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    1-8 روش تجزیه وتحلیل اطلاعات.. Error! Bookmark not defined.

    1- 9 شرح واژه هاواصطلاحات تحقیقی.. Error! Bookmark not defined.

    1-9-1هموارسازی سود. Error! Bookmark not defined.

    1-9-2عدم اطمینان محیطی.. Error! Bookmark not defined.

    1-9-3بازده سهام. 11

    1-9-4اندازه . Error! Bookmark not defined.

    1-9-5 نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری.. Error! Bookmark not defined.

    1-9-6 ضریب سود هر سهم. Error! Bookmark not defined.

    1-10مدل های آزمون فرضیه ها 12

    1-11ساختارتحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    فصل دوم(مبانی نظری وپیشینه تحقیق) Error! Bookmark not defined.

    2-1مقدمه. Error! Bookmark not defined.

    2-2هموارسازی سود. Error! Bookmark not defined.

    2 – 3– 1. تعاریف هموارسازی سود. Error! Bookmark not defined.

    2 – 3– 2. فرصت های هموارسازی سود. Error! Bookmark not defined.

    2–3– 3. انواع هموارسازی سود. Error! Bookmark not defined.

    2-3-3-1. هموارسازی واقعی.. Error! Bookmark not defined.

    2-3-3-2.  هموارسازی مصنوعی.. Error! Bookmark not defined.

    2-4 انگیزه هاو اهداف هموارسازی سود. Error! Bookmark not defined.

    2-4-1- افزایش رفاه سهامداران. Error! Bookmark not defined.

    2-4-2- تسهیل قابلیت پیش بینی سود. Error! Bookmark not defined.

    2-4-3- افزایش رفاه مدیریت.. Error! Bookmark not defined.

    2-5 ابزارها و روشهای مورد استفاده در هموار سازی (مصنوعی) سود. 35

    2-5-1- زمان بندی رویدادها Error! Bookmark not defined.

    2-5-2- هموارسازی از طریق انتخاب روشهای تخصیصی.. Error! Bookmark not defined.

    2-5-3- هموارسازی از طریق طبقه بندی رویدادها Error! Bookmark not defined.

    2-6- اقلام تعهدی.. Error! Bookmark not defined.

    2-6-1- اهمیت اقلام تعهدی.. Error! Bookmark not defined.

    2-6-3- اقلام تعهدی غیراختیاری و اختیاری.. Error! Bookmark not defined.

    2-6- کیفیت سود. Error! Bookmark not defined.

    2-6-1 پایداری سود. Error! Bookmark not defined.

    2-7- مشخصات محیط متلاطم. Error! Bookmark not defined.

    2-7-1- ظرفیت.. Error! Bookmark not defined.

    2-7- 1 پیچیدگی.. Error! Bookmark not defined.

    2-7-3- پویایی.. Error! Bookmark not defined.

    2-8- معانی وتعاریف عدم اطمینان محیطی.. Error! Bookmark not defined.

    2-9- انواع عدم اطمینان ذهنی درباره محیط.. Error! Bookmark not defined.

    2-9-1- عدم اطمینان شرایط.. Error! Bookmark not defined.

    2-9-2- عدم اطمینان اثر. Error! Bookmark not defined.

    2-9-3- عدم اطمینان پاسخ.. Error! Bookmark not defined.

    2-10- اندازه گیری عدم اطمینان محیطی.. Error! Bookmark not defined.

    2-11- تاثیر عدم اطمینان محیطی بر هموار سازی سود و پایداری سود. 46

    2-12- تاثیرهموارسازی سود وکیفیت سود برقیمت گذاری بازار. 47

    2-13- تحقیقات صورت گرفته در زمینه عدم اطمینان محیطی و هموارسازی سود و کیفیت سود. 48

    2-13-1- تحقیقات داخلی.. 48

    2-13-2- تحقیقات خارجی.. Error! Bookmark not defined.

    2-14خلاصه فصل.. Error! Bookmark not defined.

    فصل سوم (روش تحقیق) Error! Bookmark not defined.

    3-1مقدمه. Error! Bookmark not defined.

    3-2بیان مسأله تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    3-3فرضیه های تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    3-4جامعه ونمونه آماری تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    3-5ابزارجمع آوری داده ها Error! Bookmark not defined.

    3-6نحوه محاسبه متغیرهای تحقیق.. Error! Bookmark not defined.

    3-6-1بازده عادی سهام. Error! Bookmark not defined.

    3-6-2هموارسازی سود. Error! Bookmark not defined.

    3-6-3عدم اطمینان محیطی.. 66

    3-6-4اندازه 67

    3-6-5 نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری.. 67

    3-6-6ضریب سود هرسهم. 67

    3-6-7مدل های آزمون فرضیه ها 68

    3-6-8 متغیرهای کنترلی.. 69

    3-7روش تحلیل داده ها 70

    3-8خلاصه فصل سوم. 70

    فصل چهارم(تجزیه و تحلیل داده ها) 71

    4-1- مقدمه. 72

    4-2- آمارتوصیفی.. 72

    4-3- پیش فرض های تحلیل رگرسیون. 74

    4-3-1- پیش فرض های تحلیل رگرسیون مدل اول. 74

    4-3-2- پیش فرض های تحلیل رگرسیون مدل دوم. 76

    4-4- آزمون فرضیه های تحقیق.. 79

    4-5خلاصه فصل چهارم. 84

    فصل پنجم(نتیجه گیری و پیشنهادات) 85

    5-1- مقدمه. 86

    5-2- خلاصه موضوع. 87

    5-3- نتیجه گیری براساس فرضیات تحقیق.. 87

    5-3-1- نتیجه گیری براساس فرضیه اول تحقیق.. 87

    5-3-2- نتیجه گیری براساس فرضیه دوم تحقیق.. 88

    5-4- بررسی تطبیق نتایج ویافته های تحقیق با نتایج تحقیقات مشابه. 88

    5-5- پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی.. 89

    5-6- محدودیتهای تحقیق.. 89

    5-7- خلاصه فصل پنجم. 90

    فهرست منابع :

    الف :منابع فارسی.. 91

    ب :منابع انگلیسی.. 94

    چکیده انگلیسی.............................................................................................................96

    صفحه عنوان انگلیسی ...................................................................................................97

    منبع:

    منابع فارسی

    1. آقایی، محمد علی و کوچکی، حسن ( 1375) ،گمانهایی پیرامون نمایش سود بررسی های حسابداری و حسابرسی دوره چهارم شماره 14 و 15 صفحه 32-49.

    2. ایزدی نیا، ناصر و نظر زاده ،یاسر.( 1388).بررسی کیفیت سود و بازده سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران. توسعه و سرمایه.دوره 3. صفحات 87- 110.

    3. حجازی،رضوان و قیطاسی،روح الله .( 1390).هموارسازی سود و عدم اطمینان اطلاعاتی بررسی های حسابداری و حسابرسی.دوره 18.صفحه 63-80

    4. پناهی، شریعت و سمائی،حسن.( 1383) .بررسی هموارساز سود وبازده تعدیل شده بر اساس ریسک. تدبیر.شماره 146.صفحه 52-56.

    5. حقیقت،حمید و رایگان، احسان.( 1387).نقش هموارسازی سود بر محتوای اطلاعاتی سودها در خصوص پیش بینی سودهای آتی.بررسی های حسابداری و حسابرسی.دوره 15. شماره 54.صفحه 33-46.

    6.خوش طینت،محسن و اسماعیلی، شاهپور.( 1385).رابطه کیفیت سود و بازده سهام. فصلنامه مطالعات حسابداری.شماره 12.

    7. خواجوی، شکرانه و ناظمی،امین.( 1384).بررسی ارتباط بین کیفیت سود و بازده سهام با تاکید بر نقش اقلام تعهدی در بورس اوراق بهادار تهران بررسی های حسابداری شماره 40 صفحه 37-60.

    8.دستگیر، محسن و رستگار، مجید.( 1390).بررسی رابطه بین کیفیت سود، اندازه اقلام تعهدی و بازده سهام با کیفیت اقلام تعهدی پژوهش های حسابداری مالی شماره 1. صفحه 1-20.

    9.رحمان سرشت و حسین و ابراهیم نژاد.روح الله .( 1388).رویکرد مدیران به استراتژی در شرایط اطمینان محیطی.کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک 50-6 اسفند ماه تهران.

    10. قائمی، محمد حسین ،قیطاسوند، محمود و توجکی،محمود. ( 1382).تاثیر هموارسازی سود بر بازده سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی های حسابداری دوره 10 شماره صفحه 131-150.

    11. قائمی، محمد حسین، لیوانی، علی جمال و ده بزرگی،سجاد.( 1387).کیفیت سود و بازده سهام شرکت ها بررسی های حسابداری و حسابرسی شماره 52 صفحه 71-88.

    12. کردستانی، غلامرضا و ضیاالدین ، مجدی.( 138).بررسی رابطه بین ویژگی های کیفی سود و هزینه سرمایه سهام عادی بررسی های حسابداری و حسابرسی.شماره 48.صفحه 85-104.

    14. مجتهدزاده و احمدی .( 1388).کیفیت سود، اطلاعات حسابداری و مخارج سرمایه ای مجله پیشرفت های حسابداری دوره اول  شماره اول.

    14. مرادی، مهدی.( 1386).بررسی بین اهرم مالی و هموارسازی سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تحقیقات مالی،دوره 24 صفحه99-114.

    15. مشایخی، بیتا مهرانی، کاوه و کرمی، غلامرضا.( 1384).نقش اقلام تعهدی اختیاری در مدیریت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی های حسابداری و حسابرسی شماره 42 صفحه 61-74.

    16.نوروش، ایرج، سیاسی،سحر.(1384).بررسی رابطه ارزش های فرهنگی با هموارسازی سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق تهران بررسی های حسابداری شماره 40 صفحه 81-96.

    17.نوروش،ایرج ،سیاسی، سحر.( 1384).بررسی مدیریت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق تهران علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه شیراز.دوره 22 صفحه 165-177.

    18.هاشمی. عباس و صمدی،ولی اله .(  1388).آثار هموارسازی سود بر محتوای اطلاعاتی آن در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تحقیقات حسابداری شماره 1.صفحه 148-167

    1. Ahsan,Habib.Mahmud ,Hossain ,jiang)2011).Environmental uncertainty and the market pricing of earning smoothness .Advance in Internatonal accounting  Vol:20(1).PP:31-60.

    2.Barnea,J.Ronen and S.Sadan .(1976).Classificatory smoothing od income with extraordinary items.Uhe Accounting  Review jan.

    3.Beidleman Carl.1973.Income Smoothing .Thw role od management .The AccountingReview .48(4)(Octobr):653-667.

    4.B.Dharan (1989).TheEffects of sales and collection Disclosures on cash flow forecasting and Income smoothing .Contempray Acconting Reseach .Spring pp.445-459.

    5.Buchko.Aaron (1994).Conceptualization and measurement of environment uncertainty of the M.illes and Snow perceived environment uncertainty Scale.Academy of Mangment  journal Vol:37.pp:410-475.

    6. Chambers Dennis(2005).Earning persistenceand the accrual anormaly,Working Paper,March.pp1-38,ssrn.com.

    7.Dechow.p.sloan R.and Sweeny.(a).(1995).Detecting earninig managmentAcciunting Review.April.

    8.Gerald.:obo,Jian ,Zhou.(2001).Disclosure quality and earnings Mang,ent .Asia-Pacific Journal of Accounting and Economies Vol:8.PP:1-20.

    9. Ghosh D.Olson 1.Environmental Uncertainty and Mangment Use of Discretional Accruals .www.ssrn.com.Vol:34.PP:188-205.

    10.Jones.(1991).Earning mangment during import relief investigation.Journal of Accounting Research 29(2).

    11.Hendrickson.Eldon .S.and Michel .F.Van Breda .(1992). Income Concepts for Financial Reporting Accounting Theory.Richard D,Irwin.Inc.

    12.Lev.B & D. Nissim(2004).The persistence of the accrual anormaly Working Paper,PP.1-37.ssrn.com.

    13.Martinaz,Antonio,Castro ,Migeal .(2011).The Smoothing Hypothesis Stock Return and Risk in Brazil.Brazillian Administration Review .Vol:8.pp1-20.

    14.Millican .frances .(1986).Three types of perceived uncertainty abouat the enviromenta:state and response uncertainty.Academy of Management Review.Vol:12.PP.133-143.

    15.Michelson .S.E.J.Jordan-Wanger & C.W.Wootton .(1995).A Market Based Analysis of Income Smoothing .Journal of Business Finance & Accounthing .Vol22.PP:179-193.

    16.Roy L.Simerly ,Mingfang 1.(2000).Environmental Dynamism.Capital Structure And Performance :A Theoretical Integration And An Empirical Test.Strategic Mangment Journal .Vol:21.PP:31-49.

    17.Scott Richard Sloan M.Soliman and 1.Tuna.(2005).Aecrual reliability .earninigs persistence and stock return Journal of Accounting Research Vol 39.PP 437-485.

    18.Teoch SH.1 Welech & t.J.Wong(1998).Earninigs management and the long run market performance of initial public offering .The Journal of finance(6).

    19.Tucker ,Jennifer.Zarowin, pau.(2006) .Doese Income Smoothing Improve Earning Informativeness.TheAccounting Review Vol:81.PP:251-270.


موضوع پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , نمونه پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , جستجوی پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , فایل Word پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , دانلود پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , فایل PDF پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , تحقیق در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , مقاله در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , پروژه در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , پروپوزال در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , تز دکترا در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , مقالات دانشجویی درباره پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , پروژه درباره پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , گزارش سمینار در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی , رساله دکترا در مورد پایان نامه تاثیرهموارسازی سود بر کیفیت سود و قیمت گذاری بازار درشرایط عدم اطمینان محیطی

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته: مدیریت اجرایی گرایش: استراتژیک چکیده هدف از انجام این تحقیق بررسی امکان بکارگیری کارت امتیازی متوازن جهت اجرای استراتژی­های آن در شرکت خودرو­سازی سایپا است. کارت امتیازی متوازن یکی از تکنیک­های ارزیابی عملکرد سازمان­ها می­باشد که سازمان را از چهار منظر مالی، مشتری، فرآیندهای داخلی و یادگیری و رشد مورد ارزیابی قرار می­دهد. عمده­ترین ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته حسابداری گرایش: حسابداری چکیده: هموارسازی سود، تلاش اعمال شده توسط مدیریت جهت کاهش تغییرات غیرعادی در سود در قالب اصول حسابداری تعریف می شود. در این پژوهش رابطه بین هموارسازی سود و عدم تقارن اطلاعاتی درچرخه زندگی واحدهای تجاری موردبررسی وسنجش قرارگرفته است. در راستای انجام تحقیق درخصوص موضوع مورد نظر و همچنین آزمون فرضیه‌های ...

پایان نامه برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری گروه جغرافیا چکیده شهرها ، سیستم پیچید ه و پویایی هستند که درگذر زمان دستخوش تحولات کالبدی،اجتماعی،اقتصادی و ... گردیده اند. در راستای نیل به توسعه شهری دستیابی به رفاه اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی از حقوق مسلم هرفرد وجامعه است ؛بدین منظور کاهش فاصله میان آنچه هست و آنچه باید باشد از اهداف مهم برنامه ریزان ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته حسابداری گرایش حسابداری چکیده: با توجه به اینکه بر اساس تئوری نمایندگی حاکمیت شرکتی برای فراهم آوردن امکان کنترل و ایجاد توازن بین منافع مدیران و سهامداران و در نتیجه کاهش تضاد نمایندگی ایجاد می شود، شرکت هایی که کیفیت نظام حاکمیت شرکتی بهتری دارند، باید کمتر با مشکل تضاد نمایندگی روبرو باشند. از این رودر این تحقیق، در پی شناسایی ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A ) چکیده: امروزه انسان در سازمان یک سرمایه گرانبها محسوب می گردد و این عنصرکلیدی تنها در بستری مساعد می تواند بخوبی پویایی خویش و تعالی سازمان را تضمین نماید.بر این اساس این تحقیق در پی یافتن رابطه سرمایه فکری وفرهنگ سازمانی است. بدین منظور این تحقیق تعداد361 نفر از کارکنان بانک مسکن شعب جنوب غرب تهران را که با روش تصادفی ساده انتخاب ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) گرایش :"منابع انسانی" چکیده هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین هوش هیجانی با تعهد سازمانی و رضایت­شغلی کارکنان استانداری اصفهان بوده است. جامعه آماری عبارت است ازکارکنان رسمی سازمان که نظرات 254 نفر از آنها به طور نمونه مورد بررسی قرار گرفت. داده های گردآوری شده توسط پرسشنامه ساختاریافته، به کمک نرم افزار SPSS18 مورد تجزیه و تحلیل ...

پایان ­نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق قدرت گرایش سیستم­های قدرت چکیده: در طی دو دهه اخیر صنعت برق دستخوش تغییرات اساسی در نحوه­ی تولید، انتقال و توزیع گشته است که تحت عنوان تجدید­ساختار از آن یاد می­شود. با تجدید ساختار در صنعت برق، توان راکتیو به عنوان یکی از مهمترین خدمات جانبی برای بهره­برداری ایمن و قابل اطمینان از شبکه قدرت معرفی شده است. در سال­های ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته برق گرایش قدرت چکیده : در گذشته ساختار سیستمهای تولید و مصرف انرژی همانند الکتریسیته و گاز طبیعی به گونه ای بود که به صورت مستقل از همدیگر بودند. اما با توجه به رشد روزافزون مصرف انرژی و توسعه سیستمهای کنترل و لزوم هماهنگی بین تولید و مصرف انرژی، تولید کنندگان را ناچار به توسعه سیستمهای جدید تولید نمود. در این سیستمها از حاملهای ...

پايان نامه براي دريافت درجه کارشناسي ارشد  (M.A) رشته مديريت بازرگاني- گرايش بازاريابي تابستان 91 چکيده با توجه به شتاب روز افزون تغييرات و رقابت در دنياي اقتصاد، مديران بايستي داراي

کارشناسی ارشد جغرافیا گرایش برنامه ریزی شهری چکیده : بافت های فرسوده شهری صرف نظر از گونه های متفاوت آنها محصول برخی کم توجهی های مدیریت شهری است که در طول زمان به صورت پهنه ای از شهر درآمده که فاقد پایداری و استحکام لازم کالبدی بوده ، دسترسی مناسبی برای خانه های آنها بوجود نیامده و از کمبود شدید خدمات رنج می برند . به همین دلیل با توجه به کیفیت پایین زندگی در بخشهایی از آنها ...

ثبت سفارش