پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد)

word 23 MB 30443 174
1393 کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری
قیمت قبل:۷۷,۹۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۴,۸۵۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد

     رشته جغرافیا و  برنامه ریزی شهری ( M.A )

    چکیده

    راه رسیدن به پایداری شهری از توسعه محل ه‏ای می‏گذرد. محله به عنوان کوچک­ترین و مهم­ترین واحد شهری، از نخستین اولویت­ها بوده و محله پایدار می­تواند زیربنای مناسبی را برای توسعه پایدار شهری فراهم نماید. ناپایداری توسعه شهری مهمترین چالش هزاره سوم است. محلات فقیرنشین و اسکان غیررسمی در شهرها با توسعه پایدار شهری در تناقض قرار دارد. هدف این پژوهش بررسی توسعه پایدار شهری و محله‏ای در محله جعفرآباد شهر کرمانشاه می‏باشد. روش پژوهش توصیفی تحلیلی و از نوع کاربردی بوده و به­ صورت پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام گرفته شده است. جامعه آماری شامل کلیه ساکنین محله جعفرآباد که براساس سرشماری 1390، برابر 37423 نفر است، حجم نمونه براساس فرمول کوکران 268 نفر بدست آمده است. همچنین روش نمونه­گیری به صورت روش تصادفی ساده می‏باشد. توسعه پایدار محله جعفرآباد در شاخص سرزندگی (96/1)، دسترسی(74/2)، جذابیت و تمایز(12/2)، راحتی، آسایش و آرامش(11/2)، آلودگی صوتی و بصری(04/3)، تنوع و خوانایی(32/2)، ایمنی و امنیت(17/2)، احساس تعلق(56/2)، پویایی و سازگاری(14/2)، هویت و خوانایی(89/2)، تراکم و معیارهای قابل تحمل محله(01/2) و مشارکت (28/3) بوده است که در بیشتر شاخص ها از حد متوسط و استاندارد پایین تر بوده است. نتایج تحلیل توسعه پایدار شهری در محله جعفرآباد بیانگر آن است که تمام شاخص‏های پایداری کالبدی با میانگین آزمون t تک نمونه ای (79/2)، پایداری اجتماعی (53/2)، پایداری اقتصادی (93/1) و پایداری زیست محیطی (35/2) در محله جعفرآباد پایین‏تر از حد متوسط و استاندارد قرار دارد. عمده ترین متغیرهای مستقل تأثیرگذار بر توسعه پایدار محله به ترتیب اولویت، عبارتند از پایداری کالبدی، اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی می‏باشد. بنابراین با توجه به بررسی این شاخص‏ها و مقدار پایین بودن آنها از حد استاندارد محله جعفرآباد دچار ناپایداری است.

     

     

    واژگان کلیدی: توسعه پایدار شهری- اسکان غیررسمی- محله پایدار- محله جعفرآباد

     

    فصل اول

     کلیات تحقیق

    1- مقدمه

    توسعه شهری درمعنای عام آن، براثر بازتاب فضایی اسکان غیر رسمی، ناپایدار شده است، موضوعی که ارائه و مورد بحث قرار خواهد گرفت، امروزه یکی از چالش‌های عمده ناپایدار کننده شهری و گونه‏ای شهرنشینی با مشکلات حاد موسوم به اسکان غیر رسمی یا حاشیه نشینی می‌باشد. سکونتگاههای غیررسمی همواره یکی از مسائل اصلی شهرهای کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران بوده است. در دهه‏های اخیر بحث فقر شهری و سکونتگاههای غیررسمی بیش از پیش با مفهوم عام توسعه پایدار شهری گره خورده است. امروزه درک فراگیری در سطح بین‏المللی از مسئله پایداری و نقش آن در پایداری اجتماعی و پایداری شهری شکل گرفته است به نحوی که در بسیاری از پیمان‏های بین‏المللی محو فقر به طور عام و فقر شهری به طو خاص به عنوان یکی از اهداف اصلی جامعه جهانی تعریف می‏شود. در این زمینه شاخص‏ترین توافق جهانی بر روی اهداف توسعه هزاره از سوی رهبران جهان (2000) است که از میان بردن فقر و گرسنگی و تضمین پایداری زیست محیطی (بهبود دسترسی به مسکن مناسب و بهبود اسکان غیررسمی) از اهداف اصلی آن است (ایراندوست، 1388: 27).

    محلات فقیرنشین و اسکان غیررسمی در شهرها با توسعه پایدار شهری در تناقض قرار دارد. امروزه پدیده اسکان غیررسمی در اطراف شهرها امری است اجتناب ناپذیر که بخصوص در کشورهای جهان سوم باید مورد توجه برنامه ریزان شهری و مسئولان و متولیان شهرها، قرار گیرد. در بعد کلان، اسکان غیررسمی عبارت است از شکل گیری شیوه شهرنشینی ناپایداری که در سکونتگاههای درون یا مجاور شهرها با سیمایی ناخوشایند و خارج از فضاهای رسمی و برنامه ریزی شده تجلی می‏یابد (گروه مطالعات برنامه ریزی و توسعه پایدار شهری، 1390: 2). حاشیه نشینی یکی از پاشنه آشیل‏های توسعه پایدار شهری تلقی می‏شود، براساس مصوبات برنامه توسعه هزاره سازمان ملل بایستی تا سال 2015 میلادی دست کم 100 میلیون زاغه نشین از امکانات بهداشت، مسکن و فرصتهای نوین آموزش برخوردار شوند (نقدی و صادقی، 1385: 219).

    طی دهه­های اخیر به تدریج محلات نابسامان و سکونتگاه­های غیررسمی، به­طور عمده در حاشیه شهرهای بزرگ کشور، خارج از برنامه رسمی توسعه شهری و به­صورت خودرو شکل گرفته و گسترش یافته است. این پدیده در مطالعات شهری به­عنوان یکی از آسیب­های شهری مطرح می­باشد. تجمع اقشار کم­درآمد و مشاغل غیررسمی در سگونتگاه­های غیررسمی شیوه­ای از شهرنشینی ناپایدار را بوجود آورده است و زمینه ساز بسیاری از آسیب­ها و ناهنجاری­های اجتماعی شده است (جمشیدی و همکاران، 1393: 242-221). از پدیده های عمده ناپایدار کننده شهری به ویژه در کشورهای درحال توسعه، گونه‏ای شهرنشینی با مشکلات حاد موسوم به اسکان غیر رسمی[1] است که بنابر مشاهدات جهانی درحال گسترش فزاینده است. این گونه سکونتگاه‏ها هر چند جلوه‏ای از فقر است اما بازتاب کاستی‏ها و نارسایی های سیاستهای دولتی و بازار رسمی نیز محسوب می شوند. اسکان غیر رسمی به سبب باز تولید فقر و گسترش آن، به مخاطره انداختن محیط زیست و تحمیل هزینه ای بیشتر برای حل مشکلات، در مقایسه با هزینه پیشگیری از آنها، تهدیدی جدی برای پایداری و انسجام جامعه شهری و نیازمند تدابیر ویژه ای برای ساماندهی وضعیت کنونی و جلوگیری از گسترش آنها در آینده است. از آنجا که اسکان غیر رسمی از زمینه‏ای فراتر از امکان آن نشات می گیرد و بر محیطی فراتر از مکان آن نیز تاثیر می گذارد، چاره جویی این مسئله به سیاستگذاری و اقداماتی نه فقط درسطح محلی آن، بلکه درسطح ملی نیاز دارد.

    توسعه شهری درمعنای عام آن، براثر بازتاب فضایی اسکان غیر رسمی ، ناپایدار شده است، واقعیت این است که انتقال ناگهانی بسیاری از ساکنان سکونتگاه‏های غیر رسمی از شیوه معیشت سنتی و رسمی جعفرآبادیی به معشیت نامشخص و نوینی که تمهیدات لازم و متناسب شهرنشینی - در ابعاد اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و کالبدی فراهم نیست، آنها را به سکونتگاههای ناپایداری کشانده است که به منظور جای پا یافتن در شهر و به امید طی دوره گذار، انتخاب شده اند. علاوه بر این ، مسئله بلاتکلیفی بسیاری از این سکونتگاهها از نظر قانون – که ساکنان را دائم درخطر تخریب، تخلیه و تعرض رسمی نگاه می دارد – موجب احساس ناامیدی و عدم امنیت خانوارها و مانع تلاش، مشارکت اجتماعی و همبستگی آنها باجامعه شهری است، امری که پیامدهای نامطلوب فرهنگی ( حتی برای نسلهای آتی آنها و محیط‏های مجاور ) در بر دارد. ازاین رو، در وضع موجود مسئله عبارت است از: محرومیت ساکنان این سکونتگاه‏های گسترده که حامل یا مستعد نابنهجاری‏های اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و زیست محیطی‏اند و نیاز مبرمی به ارتقای شرایط محیطی دارند.

    باتوجه به گرایش های موجود و نبود نشانه‏ای ازتغییر سیاست‏ها، چشم انداز نگران کننده‏ای از رشد اسکان غیر رسمی و ناپایدارسازی شهرها وجود دارد که اراده‏ای ملی و تدابیری مشخص، متفاوت از روال کنونی ، می‏طلبد.

    اسکان غیررسمی که به­طور عمده با تصرف و ساخت غیررسمی زمین و مسکن، عدم رعایت ضوابط و مقررات رسمی و متعارف شهری و ساختمانی، کمبود شدید خدمات زیرساختی و استفاده غیررسمی از تأسیسات و تجهیزات شهری، رشد سریع کالبدی و جمعیتی، اشتغال غالب غیررسمی، ناپایداری سازه­ای و تأسیساتی، پایین بودن سرانه­های خدماتی، ناپایداری درآمد و در نهایت بستر کالبدی مناسب جهت رشد آسیب­های اجتماعی و شکل­گیری خرده فرهنگ­های کجرو و ایجاد مأمن و پناهگاه مناسب جهت مجرمین و بزهکاران اجتماعی مشخص و شناخته می­شود، طی دو دهه گذشته تبدیل به چالشی بزرگ، به شکل غالب در حاشیه به ویژه درکلان شهرها، شده است. اسکان غیررسمی از عوامل کلان ساختاری در سطح ملی و منطقه­ای ناشی می­شود. رشد فزاینده جمعیت شهری از توان سازمان­های دولتی و غیردولتی جهت توسعه و ارائه خدمات و تسهیلات شهری برای این جمعیت فزاینده پیشی گرفته و برآورده نشدن نیاز مسکن و سرپناه اقشار کم درآمد در فضای رسمی و برنامه­ریزی شده شهر، حاشیه­نشینی و اسکان غیررسمی را به گونه­ای بی­سابقه گسترش داده است (شیعه و همکاران، 1390، 40).

    ایران نیز به ­عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه که با مسأله اسکان غیررسمی مواجه می­باشد، از لحاظ نحوه­ی برخورد با این پدیده قابل بررسی می­باشد. منشأ و روند شکل­گیری سکونت­گاه­های غیررسمی در ایران می­تواند همانند کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه باشد، ولی به­طور مقایسه­ای از شدت و وحدت یکسانی برخوردار نیست. اسکان غیررسمی به­شیوه­ی مرسوم در ایران از دهه­ی 1320 آغاز، تا اواخر دهه­ی 50 با شدت نسبتاً زیادی روند گسترش خود را طی نموده و بعداز انقلاب از لحاظ شدت شکل­گیری به­عنوان یکی از معضلات اساسی شهرهای ایران مطرح می­شود. در طی این دوران، به­دنبال رشد روابط و مناسبات سرمایه­داری، تحولات و دگرگونی­های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شگرفی به­وجود آمد. تمرکز دولت وقت در معدودی از شهرهای کشور به­عنوان کانون­های رشد و توسعه به واسطه روابط سرمایه­داری وابسته یا غیر مولد بوده که این عوامل موجب فاصله شهر و روستا و مهاجرت بخشی از روستاییان به شهرها به امید کسب اشتغال همراه با مسائل و مشکلات متعددی از جمله شکل­گیری اسکان غیررسمی در حواشی و حتی مناطق داخل شهرها گردید. در طی روند تحولات مذکور، تمامی شرایط لازم جهت تقویت گرایش­ها و رشد شهرنشینی به شکل شتابان فراهم آمد. همچنین، فرایند توسعه کشور به شکل برونزا در قالب سرمایه­داری وابسته به پیرامونی موجب از همپاشی نظام­های کهن و سنتی تولید معیشتی شد (خاکپور و همکاران، 1390، 158). بطور کلی، آنچه مسلم می­نماید این است که در کشور ایران علاوه بر روند فوق، تحولات ناشی از شکل تقسیم کار بین­المللی و دگرگونی ساختار اقتصادی کشور، افزایش و انباشت درآمدهای نفتی و اصلاحات ارضی بعد از دهه چهل از جمله علل عمده­ی تسریع روند شهرنشینی و به تبع آن شکل­گیری اسکان غیررسمی می­باشند(جمشیدی و همکاران، 1393: 242-221). براساس مطالعات انجام شده در زمینه­ی حاشیه­نشینی در مناطق مختلف حاشیه­نشین ایران، می­توان گفت که مهمترین ویژگی‏های آن عبارت است از ساخت و ساز نامناسب، فقر فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، بیکاری، اشتغال کاذب، عدم رعایت بهداشتی جمعی و فردی، عدم دسترسی به امکانات رفاهی، بهداشتی و آموزشی، افزایش جرم و جنایت، فساد، فحشا، مصرف بیش از حد مواد مخدر در مقایسه با سایر مناطق شهری و غیره و از سوی دیگر هم­اکنون در اطراف شهرهای بزرگی چون تهران، مشهد، شیراز، کرمان، اصفهان،[کرمانشاه] و سایر شهرهای کشور نیز شاهد رشد و گسترش مناطق حاشیه­نشین می­باشیم (ربانی و همکاران، 1388).

    حاشیه­نشینی در زمان ما یک پدیده­ی عام است به­نحوی که برخی از صاحب­نظران اظهار می­دارند حدوداً 30 درصد مردم شهرهای بزرگ جهان در مناطق حاشیه­ای زندگی می‏کنند. با این­حال، برخی از منابع حجم آن را 30 تا 70 درصد جمعیت بسیاری از شهرهای کشورهای در حال توسعه اعلام می‏کنند (زنگی­آبادی و همکاران، 1384، 179). سکونت­گاه­های غیررسمی با تجمعی از اقشار کم­درآمد و غالباً با مشاغل غیررسمی[2] و شیوه­ای از شهرنشینی ناپایدار[3] همراهند و زمینه­ساز بسیاری از آسیب­های اجتماعی به­شمار می­روند. این مشکل شهری صرفاً مسأله­ای کالبدی و فیزیکی نبوده و از عوامل کلان ساختاری در سطوح ملی و منطقه­ای ناشی می­شود (پورآقایی، 1383، 1). محرومیت و عدم برخورداری سکونت­گاه­های غیررسمی از تسهیلات زندگی شهری در قیاس با دیگر نواحی شهری، آنها را به کانون بغرنج شهری و مانع توسعه پایدار انسانی تبدیل نموده است. جای تردید نیست که در فرایند جهانی­سازی، تعداد زیادی از شهروندان به حاشیه­های شهرها رانده خواهند شد و به تبع آن از بسیاری از حمایت­های اجتماعی نیز محروم خواهند شد (صرافی، 1381، 6).

     

    1- هر چند در این سند برای تاکید بر رسمیت نداشتن این سکونتگاهها در برنامه ریزی شهری و در مواردی از نظر مدیریت شهری از عنوان « اسکان غیر رسمی» استفاده شده است. لیکن « خودرو» ، « نامتعارف» ، « غیرمجاز » ،« خودانگیخته» ، « نابسامان» و حاشیه نشینی نیز به آنها اطلاق شده است.

     

    UnSustainable urban Development in Informal Neighborhood (Case Study: The Informal Neighborhood of Jafar Abad)

     

     

    Abstract

    Path to sustainable urban development goes the neighborhood. Neighborhood as The smallest and most important city of the first Priorities and sustainable communities for sustainable urban development can provide a good foundation. Unsustainable urban development is the most important challenges of the third millennium. Sustainable development of urban slums and informal settlements in cities are contradictory. The purpose of this study was to evaluate the sustainable development of urban and Jafar Abad district in the neighborhood. Analytical and applied research methods and survey was done using the technique. The study population included all residents Jafarabad the Census 1390, to 37,423 people, based on a sample size of 268 patients was obtained Cochran formula. The sampling method is as simple random sampling. Sustainable Development Jafar Abad neighborhood vitality index (96/1), access (74/2), attractiveness and distinctiveness (12.2), comfort and relaxation (11.2), noise and visual (04/3) diversity and readability (32/2), safety and security (17/2), a sense of belonging (56/2), the dynamics and consistency (2.14), the identity and legibility (89/2), and the criteria for tolerable density neighborhoods (01/2) and participation (28.3), which in most indicators have been lower than average standard. T-test results for sustainable urban development in the neighborhood Jafar Abad analysis shows that all the physical stability of the average single-sample t-test (79/2), social sustainability (53/2), economic stability (93/1) and environmental sustainability (35/2) Sustainability Jafar Abad district standard is lower than average. The main independent variables affecting the sustainable development of communities in order of preference, are enduring physical, social, environmental and economic. Thus, according to these criteria and standards are much lower Jafar Abad district is unstable.

    Key words:Sustainable urban Development, Informal Neighborhood, Sustainable neighborhoods, Neighborhood of Jafar Abad

  • فهرست:

    فصل اول : کلیات پژوهش

     

    1-1- مقدمه. 3

    1-2- طرح مسأله. 7

    1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق.. 11

    1-4- مرور ادبیات و سوابق پژوهش.... 12

    1-5- اهداف مشخص تحقیق.. 21

    1-6- اهداف عملیاتی.. 21

    1-7- سؤالات تحقیق.. 22

    1-8- فرضیه‏های تحقیق.. 22

    1-9- جنبه جدید بودن و نوآوری در تحقیق.. 22

    1-10- موانع و محدودیتها 22

    فصل دوم: ادبیات و مبانی نظری پژوهش.... 24

    2-1- مقدمه. 25

    2-2- محله. 27

    2-2-1- سیر تاریخی نظریه محله. 29

    2-2-2- مفهوم محله در شهرهای ایران.. 30

    2-2-3- کارکرد محله‏های شهری.. 31

    2-3- مبانی و مفاهیم پایداری، توسعه پایدار و محله پایدار 32

    2-3-1- پایداری.. 32

    2-3-2- توسعه. 33

    2-3-3- توسعه پایدار 33

    2-4- توسعه پایدار شهری.. 35

    2-5- ناپایداری توسعه شهری.. 36

    2-6- بنیادهای شهر پایدار 36

    2-7- مفاهیم و دیدگاههای اساسی در توسعه محله‏ای.. 37

    2-8- محله پایدار 40

    2-9- پیدایش دیدگاه توسعه محلهای پایدار 40

    2-10- نمونه‏هایی از رویکردهای مرتبط با محله پایدار 41

    2-10-1- طراحی محله سنتی.. 41

    2-10-2- توسعه محلی مبتنی بر حمل و نقل عمومی.. 41

    2-10-3- محلات سرزنده 42

    2-10-4- ایده محدوده امن.. 42

    2-10-5- ایده رشد هوشمند. 43

    2-10-6- توسعه محله‏ای پایدار 43

    2-10-7- ابعاد و معیارهای پایداری محله. 44

    2-11- وظایف شهرداری در زمینه توسعه پایدار محله‏ای.. 51

    2-12- اسکان غیررسمی.. 54

    2-12-1- ویژگی‏های اساسی سکونتگاههای غیر رسمی.. 57

    2-13- نقد مفهوم حاشیه نشینی.. 63

    2-15- پایداری محله‏ای.. 65

    2-16- ابعاد شهر پایدار 65

    2-17- شاخص های توسعه پایدار 68

    2-18- شاخص های پایداری در جهان.. 73

    2-18-1- انگلیس.... 73

    2-18-2- چین.. 73

    2-18-3- آمریکا 74

    فصل سوم: روش شناسی و محدوده مورد مطالعه. 80

    3-1- مقدمه. 81

    3-2- روش تحقیق.. 81

    3-3- جامعه آماری.. 83

    3-4- گروه نمونه و روش نمونه گیری.. 83

    3-5- ابزار گردآوری اطلاعات و روایی و پایایی آن.. 85

    3-5-1- ابزار گردآوری اطلاعات... 85

    3-5-2- روایی و پایایی پرسشنامه. 86

    3-6- روش تجزیه و تحلیل داده‏ها 87

    3-7- فرایند انجام تحقیق.. 88

    3-8- محدوده مورد مطالعه (محله جعفرآباد) 90

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش.... 97

    4-1- مقدمه. 98

    4-2-آمارهای توصیفی.. 98

    4-3-1-8- بررسی شاخص‏های توسعه پایدار محلی در محله جعفرآباد. 130

    - امنیت و ایمنی.. 132

    - تنوع و سرزندگی.. 132

    - هویت و خوانایی.. 134

    - پویایی و سازگاری.. 134

    - احساس تعلق.. 135

    - دسترسی.. 136

    4-3-1-1-تحلیل توسعه پایدار شهری در محله جعفرآباد. 140

    فصل پنجم: آزمون فرضیه ها، نتایج پژوهش و پیشنهادها 143

    5-1- مقدمه. 144

    5-2- بررسی و تفسیر یافته‏های پژوهش و آزمون فرضیات... 144

    5-3- نتیجه‏گیری.. 146

    5-4- پیشنهادها 144

    منابع: 156

    پیوست... 160

     

    منبع:

    1.

    2.

    3.

    4.

    5.

    6.

    7.

    8.

    9.

    10.

    11.

    12.

    13.

    14.

    15.

    16.

    17.

    18.

    19.

    20.

    21.ماهنامه ساختمان و کامپیوتر، 18

    22.

    23.

    24.

    25.

    26.

    27.

    28.

    29.

    30.

    31.

    32.

    33.

    34.

    35.

    36.

    37.

    38.

    39.

    40.

    41.

    42.

    43.

    44.

    45.

    46.

    47.Barton H. (2000): Sustanable Comunities: The Potential foe eco- Neighbourhoods Earthscan Publication Ltd London.

    48.Barton H. et al (2003): Shaping Neighbourhoods: A guide for health sustainability and vitality London and New York: spon press.

    49.Baumgartner Rupert J; Korhonen Jouni Stephen. 2010. Strategic Thinking forsustainable development. Sustainable development I8: 71-75.

    50.Chavis D. M. & Florin P. (1990) Community Development Community Participation. San Jose CA: Prevention Office Bureau of Drug Abuse Services

    51.Clark D. 2003 Urban Word/Clobal City Second edition Routlije p. 200.

    52.Cowan R. (2005): The Dictionary of Urbanism Streetwise Prees USA.

    53.Duany A. (2003). Neighborhood design in practice In Urban villages and the making of communities. Edited by Neal p. London: Spon Press.

    54.Filho W.L Dealing with Misconception on the concept of sustainability. International journal of suatainability in higher Education. Vol 1 no 1 2000.

    55.Gaffron Philine & Gehuismans franzskala (2005): Ecocity Book longman Dictionary of English language and culture.

    56.Katz D. (1994): The new urbanism: Toward an architecture of community. New York: McGraw Hill.

    57.KlineA. (2005)Social capitalThe social economy andcommunity development. Development journal of OxfordUniversity140-173.

    58.Neal P.(2003): An urban village primer In Urban Village and Making of Communities London Spon Press.

    59.Purvis M. Graingerm A. (2004) Exploring Sustainable Development Geographical Perspectives Earthscan Publications Limited First Published by Earthscan in the UK and USA.

    60.Roy Joyashree; Pal Shamik. November (2009): Lifestyles and climate change: link awaiting activation. Current Opinion in Environmental of sustainability 1:192-200.

    61.Simpson L. (2005)." Community Informatics and Sustainability":Why Social Capital Matters. Jornal of community informatics Vol1 (2).

    62.Song Y. (2005). Smart growth and urban development pattern: a comparative study. International Regional Science Review (28): 239-265.

    63.UN-Habitat (1997) The challenge of slums: Global Report on agenda UNCHS

    64.Wheeler S M. Deakin E. (2004). Livable communities: creating safe and livable neighborhoods towns and regions in California. Berkeley Calif: University of California at Berkeley Institute of Urban and Regional Development

    65.Wheeler S. M;2004; Planning for Sustainability; London and New York Routledge

    66.Wheeler S. (1998): Planning for Sustainable and Livable Cities Rutledge New York.

    67.Williams Michael 1985 Neighborhood Organizations: Seeds of a New Urban Life We Sport Greenwood Press.


موضوع پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), نمونه پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), جستجوی پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), فایل Word پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), دانلود پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), فایل PDF پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), تحقیق در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), مقاله در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), پروژه در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), پروپوزال در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), تز دکترا در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), مقالات دانشجویی درباره پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), پروژه درباره پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), گزارش سمینار در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد), رساله دکترا در مورد پایان نامه توسعه ناپایدار شهری در اسکان غیر رسمی (نمونه موردی محله جعفرآباد)

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد (MA) گرایش: برنامه ریزی شهری چکیده اسکان غیر رسمی ،از پیامدهای نامطلوب شهرنشینی در جهان معاصر است که به ویژه در نتیجه صنعتی شدن شتابان و نابرابری های منطقه ای شکل گرفته و شهرها را با مسائل عدید ه ای مواجه ساخته است. گسترش سکونت گاه های غیر رسمی با گسترش آسیب های اجتماعی نظیر فحشا، اعتیاد، سرقت و... رابطه مستقیم دارد. افزایش این سکونت گاه ها ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد (MA) گرایش: برنامه ریزی شهری چکیده اسکان غیر رسمی ،از پیامدهای نامطلوب شهرنشینی در جهان معاصر است که به ویژه در نتیجه صنعتی شدن شتابان و نابرابری های منطقه ای شکل گرفته و شهرها را با مسائل عدید ه ای مواجه ساخته است. گسترش سکونت گاه های غیر رسمی با گسترش آسیب های اجتماعی نظیر فحشا، اعتیاد، سرقت و... رابطه مستقیم دارد. افزایش این سکونت گاه ها ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد «M.A» رشته: جغرافیا و برنامه ریزی شهری چکیده: امروزه با گسترش شهرها و رشد آهنگ شهر نشینی ، همچنین افزایش مشکلات و معضلات ناشی از این فرایند و اهمیت یافتن مدیریت یکپارچه و توسعه متوازن، همه جانبه و پایدار شهر، بحث بهسازی زیر ساخت های موجود شهری بیش از پیش قوت یافته است.در این راستا بهسازی شبکه معابر شهری و همچنین شبکه فاضلاب شهری به عنوان ...

سرمایه اجتماعی از حوزه های نو ظهور و جنجال آفرین در مطالعات میان رشته ای جامعه شناسی و اقتصاد تلقی می شود. وضعیت بسامان اقتصادی، بهره مندی از سلامت و تندرستی و داشتن روابط دوستانه با دیگران بخشی از عناصر اساسی مورد نیازی هستند که در بهبود کیفیت زندگی موثرند. بعد از جنگ جهانی دوم بیشتر تئوریهای توسعه و نظریه هایی که در ارائه مسیری جهت نیل به توسعه اقتصادی و حرکت به سمت "جامعه ...

پایان­نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته جغرافیا و برنامه­ریزی شهری فصل اول : کلیات تحقیق 1- 1- طرح مسئله گسترش شهرنشینی و رابطه آن با آسیب­های اجتماعی و اقتصادی از مشخصه­های اصلی الگوی توسعه شهری کشور در چند دهه اخیر است و رشد و توسعه شتابان و توزیع نامتعادل در دوره جدید، یکی از عوامل اصلی بروز آسیب­های اجتماعی به شمار می رود. چنانچه رشد شتابان شهرنشینی و توسعه کلان ...

پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته جغرافیا وبرنامه ریزی شهری چکیده بطورکلی زلزله یکی از سوانح طبیعی است که تأثیرات مخربی بر سکونتگاه­های انسانی برجای گذاشته و تلفات جانی و مالی سنگینی بر ساکنان آنها وارد می سازد. در عین حال آسیب­پذیری شهر تأثیر مستقیمی در تلفات انسانی ناشی از بحران دارد و آسیب پذیری ناشی از زلزله اصولاً در نتیجه ساخت و ساز­های بی­رویه در حریم گسل­ها، عدم رعایت ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی گرایش استراتژیک چکیده رویکرد های سنتی مدیریت شهری ایران باعث ایجاد فضایی تقابلی به جای فضایی تعاملی میان شهروندان و شهرداری ها شده است که حکمرانی خوب شهری یکی از روشهای مقابله با آن است. هدف این تحقیق شناخت جامعی از میزان اهمیت حکمرانی خوب شهری و ارزیابی عملکرد شاخص های حکمرانی خوب شهری در شهر های نمونه مقصد گردشگری ...

پایانامه کارشناسی ارشد جغرافیا گرایش برنامه ریزی شهری فصل اول طرح تحقیق مقدمه هدف از ارایه این فصل ، طرح مسأله و ضرورت انجام تحقیق، ارائه فرضیه و تعیین اهداف تحقیق است که متعاقب آن ادبیات موضوع و روش انجام تحقیق مورد بحث قرار می گیرد و در نهایت مشکلات پیش روی تحقیق عنوان می‌گردد. این فصل، در حقیقت، هدایت و جهت گیری پایان نامه را تا نتیجه گیری بعهده دارد. 1-1- طرح مسأله و ضرورت ...

پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد ( M.SC) رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری چکیده : به طور کلی، آنچه در ادبیات علمی داخل و خارج کشور مغفول مانده ، نقش سازمان های ایمان محور ( سام ) در مدیریت و توسعه پایدار محله های شهری است . این سازمان ها که به دو دسته قدسی و غیر قدسی تقسیم می شوند به دلیل ظرفیت ایمانی اش دارای اثر بخشی مضاعف نسبت به دیگر سازمان ها هستند . سازمان های ایمان ...

پايان نامه تحصيلي در مقطع کارشناسي ارشد در رشته مهندسي معماري اسلامينيم‌سال دوم سال تحصيلي 93 - 1392 چکيده:           موقوفات در تأسيس و تداوم

ثبت سفارش