پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی

word 285 KB 30352 106
1392 کارشناسی ارشد مدیریت
قیمت قبل:۷۲,۹۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۳,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • گروه مدیریت بازرگانی

    پایان نامه  برای دریافت درجه کارشناسی ارشد  (M.A  )

    چکیده:

    یکی از مهمترین مراحل فرآیند برنامه ریزی، ارزیابی طرح ها و برنامه هاست. این فرآیند به بهینه نمودن تصمیم گیری ها و سرانجام به امکان پذیری و واقع گرایی طرح ها کمک می نماید. ارزیابی می تواند عام مهمی در اثر بخشی و اصلاح نقاط ضعف برنامه های توسعه و افزایش نظارت تلقی شود. استفاده بهینه از منابع و امکانات موجود به منظور برآورده ساختن نیاز ها و خواسته های بشری، از جمله افزایش تولید، درآمد، اشتغال، رفاه جامعه و ... جزو مهمترین هدف های توسعه هر کشور محسوب می شود. برای این منظور معمولا سعی می شود تا با به کارگیری سیاست ها و ابزارهای اجرایی گوناگون در برنامه های توسعه به این هدف دست یافت.

    نقش نهادهای ارائه دهنده اعتبارات توسعه در این مورد بسیار مهم است. این نهاده ها از قبیل بانک ها، تعاونی ها، صندوق های قرض الحسنه، منابع غیررسمی و ... نقش مستقیمی در رفع مشکلات مذبور دارد. در تحقیق حاضر سعی شده است نقش بانک کشاورزی که مهمترین تامین کننده اعتبارات بخش کشاورزی است مورد بررسی قرار می گیرد.

    با این نگرش به بخش کشاورزی و استفاده از آمارهای سری زمانی و با استفاده از نرم افزار spss  به بررسی این موضوع پرداخته شد و نتایج نشان داد که تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی بر اشتغال، سرمایه گذاری و میزان افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی استان گیلان تاثیر مثبتی دارد. بنابراین با بکارگیری نظام اعتباری مناسب، می توان باعث توسعه فرصت های شغلی در این بخش شد.

    واژگان کلیدی: اعتبارت بانکی، اشتغال، سرمایه گذاری، ارزش افزوده

    1مقدمه:

        مهمترین موضوعی که ذهن برنامه ریزان کشور را همواره به خود مشغول می دارد این است که

    بتوانند نقش و میزان سرمایه مورد نیاز برای دستیابی به اهداف موردنظر در بخش های اقتصادی را برآورد کنند. تا از این طریق بتوانند منابع محدود موجود را بین فعالیت های اقتصادی تخصیص دهند. با توجه به محدودیت سرمایه ها ی دولتی و تسهیلات بانکی برای تجهیز منابع سرمایه، بخش های مختلف اقتصادی کشور برای جذب این منابع با یکدیگر به رقابت برمی خیزند. مهمترین عامل رقابت بین فعالیت های اقتصادی برای جذب سرمایه، سود آوری آن بخش می باشد حال اگر از عامل سود آوری بنگاه به عنوان تنها ابزار، برای تخصیص منابع سرمایه استفاده شود، در اینصورت فعالیت های بخش کشاورزی با توجه به پراکنش مزارع کشاورزی و دور بودن کشاورزان از اطلاعات و امکانات شهری در کوتاه مدت، آنها به عنوان فعا لیت های کم بازده تلقی شده و نمی توانند سرمایه مورد نیاز را کسب کنند. ادامه این وضعیت توسعه مناطق روستایی و کشاورزی، تولیدات مواد غذایی را در بلند مدت به مخاطره می اندازد(امینی و همکار، 1377).

        جهت برون رفت از این مشکل، در تمامی کشورها ی توسعه یافته و بسیاری از کشورهای در حال توسعه، دولت ها خود را موظف به حمایت از بخش کشاورز ی نموده اند. در این کشورها تخصیص منابع سرمایه به بخش کشاورزی از طریق برنامه ریزی انجام می گیرد. تا از این طریق سود بلند مدت، افزایش مواد غذایی وکاهش خطرات ناشی از سوء تغذیه و تهدید امنیت غذایی کشور را رفع کنند. در کشور ما نیز دولت با درک اهمیت بخش کشاورزی و ضرورت حمایت از این بخش تاکنون تلاش کرده تا به اشکال مختلف در قالب بودجه و اعتبارات بانکی به حمایت از این بخش بپردازد. از جمله این کمک ها می توان به تخصیص 25 درصد از اعتبارات سیستم بانکی به بخش کشاورزی در برنامه سوم و چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی اشاره کرد. لیکن در عمل این بخش تاکنون نتوانسته از تمامی این ظرفیت ها استفاده کند و به اهداف مورد نظر دست یابد.

    از این رو آگاهی از میزان و شیوه تأثیر اعتبارات بانکی و بودجه دولتی بر رشد و توسعه اقتصادی بخش کشاورزی ضرورتی اساسی است. تا از این طریق دولتمردان به تدوین برنامه های توسعه بخش و تخصیص اعتبارات مورد نیاز آن با اطلاعات مناسبی اقدام نمایند(امینی و همکار، 1377).

     

    1-2بیان مساله:

    اشتغال و دستیابی افراد به شغل مورد نظراز اساسی ترین نیازهای یک جامعه محسوب می شود (کرباسی و همکاران، 1387). اشتغال را می توان به لحاظ اهمیت در ابعاد عملی شخصیت انسان، منشأ هویت و ابزار رسیدن به سعادت نوع بشر به شمار آورد. و در ابعاد فلسفی، مذهبی، روان شناسی و سیاسی نیز، کار مفید و ثمربخش دارای اهمیت فراوانی است.  به طورکلی، طی سال های اخیر، تأمین اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، در قالب یکی از دغدغه های اقتصادی و به عنوان ضروری ترین هدف برای مدیریت کشور و برنامه های اقتصادی، ابتدا در سطح ساماندهی کشور و همچنین در برنامه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مدنظر قرار گرفته است(طیبی و همکاران، 1389). اشتغال و میزان آن، مانند هر متغیر اقتصادی و اجتماعی، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد که از جمله آنها می توان به میزان تولید، میزان سرمایه گذاری، سطح قیمتها، سیاست های پولی، سیاست های مالی و ... اشاره کرد (بختیاری و پاسبان، 1383).  مطالعات نشان می دهند که در میان این عوامل تنها از طریق افزایش سرمایه گذاری، می توان بیکاری را کاهش و بهره وری را افزایش داد (کشاورزیان پیوستی و ضیایی بیگدلی، 1385).

    کمبود سرمایه و نحوه تخصیص آن بین فعالیت های اقتصادی، از جمله موانع و مشکلات گریبان گیر کشورهای در حال توسعه برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی است. طرفداران نظریه «رشد نامتعادل اقتصادی» معتقد هستند که به دلیل کمبود سرمایه، بویژه در کشورهای در حال توسعه، سرمایه گذاری به صورت همزمان در تمامی فعالیت های اقتصادی امکان پذیر نیست. درنتیجه باید در بعضی از فعالیت ها که در پیشبرد اقتصاد،  نقش اساسی تری دارند سرمایه گذاری صورت بگیرد (مهرگان، 1371).

    از میان سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است(امینی و فلیحی، 1377). بطوریکه سهم قابل توجه این بخش در رشد اقتصادی کشور علیرغم کاهش سهم آن از موجودی سرمایه در مقایسه با بخش های دیگر، باعث شده که بسیاری از سیاست گذاران بر این باور باشند که این بخش می تواند محل مناسبی برای ایجاد اشتغال باشد(خالدی و حقیقت نژاد شیرازی، 1386 ). در بخش کشاورزی عرضه وجوه برای سرمایه گذاری، از سه منبع پس انداز کشاورزان، تسهیلات بانکی و بودجه عمومی دولت تأمین می شود. که در بین این سه منبع، اعطای تسهیلات بانکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است (بختیاری و پاسبان، 1383).

     تسهیلات و اعتبارات  بانکی بخش کشاورزی از انواع اعتبارات هدایت شده ای هستند که با هدف گسترش و رشد تولیدات کشاورزی به افراد اعطا می شوند. اعتبارات، برای توسعه،  ضروری اند و سرمایه مورد نیاز کشاورزان و کارآفرینان برای سرمایه گذاری های جدید و یا پذیرش فناور ی های جدید را فراهم می سازند.

    کشاورزان بدون دریافت تسهیلات بانکی به سختی می توانند سرمایه کافی برای تولید را تجهیز کنند. بدین منظور در همه کشورها برای افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تسهیلات ویژه ای برای کشاورزان در نظر می گیرند. این تسهیلات شامل سهولت در دریافت وام های بانکی بخش کشاورزی به نسبت سایر بخش ها و پرداخت قسمتی از سود بانکی وام ها می شود. بدین طریق مشوق های لازم برای افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی را فراهم می کنند(قربانی، 1386).

     بدین منظور، پژوهش حاضر به بررسی آثار ناشی از تخصیص تسهیلات بانک کشاورزی بر روند اشتغال زایی و سرمایه گذاری در استان گیلان می پردازد. و تلاش دارد تا با استفاده از نظریه های اقتصادی و کارهای تجربی انجام شده در بخش کشاورزی، مدلی را به منظور برآورد تاثیر اعتبارات اعطای بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال معرفی کند. که به جهت این منظور از متغیرهایی همچون ارزش افزوده بخش کشاورزی، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و اشتغال در بخش کشاورزی استفاده شده است.

     

     

     

    1-3اهمیت موضوع و انگیزه انتخاب آن:

    بیکاری یکی از بزرگترین پیامدهای ناپسند در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه است، که از یک سو، به عنوان مشکل ناشی از توسعه نیافتگی خودنمایی می کند و از سوی دیگر، همچون مانعی بزرگ بر سر راه توسعه قرار می گیرد و خود، سرآغاز بسیاری از مشکلات و ناهنجاری ها اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می شود. نرخ بالای بیکاری در کشور ما سبب شده تا دولت، شناخت زمینه های ایجاد فرصت های شغلی را به عنوان اولویت و هدف برنامه های توسعه قرار دهد(هوشمند، 1380، 379). رشد جمعیت و افزایش نیروهای کاری در مقابل تقاضای آن، منجر به محدود شدن فرصت های شغلی در جامعه و افزایش بیکاری شده است. کمبود سرمایه و نحوه تخصیص آن بین فعالیت های اقتصادی، از جمله موانع و مشکلات گریبان گیر کشورهای در حال توسعه برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی است. برای کارآمد کردن نظام اقتصادی کشور، گزینه های مختلفی پیشنهاد می شود که پشتیبانی اقتصادی از تولید کنندگان یکی از این موارد است. سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، به دلیل افزایش پیوسته تقاضا برای مواد غذایی و دیگر محصولات کشاورزی، می تواند موجب رشد تولید و اشتغال در این بخش شود .در واقع افزایش تقاضا موجب بالا رفتن سطح قیمت ها شده و افزایش سطح قیمت ها، موجب افزایش انگیزه برای سرمایه گذاری می گردد. بنابراین سرمایه گذاری بیشتر، رشد تولید و اشتغال بیشتر را به دنبال خواهد داشت. افزون براین، ارتباط پیشین و پسین کشاورزی با دیگر بخش ها، به رشد تولید و اشتغال در آنها نیز کمک می کند (امینی و فلیحی، 1377).

     

       در ایران دلایل دیگری نیز به اهمیت وجود اعتبارات در بخش کشاورزی می افزاید که از آن میان، می توان به سهمیه بندی اعتبارات، خطر زیاد فعالیت در بخش کشاورزی و درآمد اندک واحدهای بهره بردار کوچک اشاره کرد(پژویان و فرزین معتمد، 1384). همچنین موسسات بسیاری به تامین مالی بخش کشاورزی می پردازند که مهمترین آنها عبارتند از بانک کشاورزی، بانک های تجاری، سازمان های مرکزی تعاون روستایی، اتحادیه ها و شرکت های عضو جهاد سازندگی و وزارت تعاون، صندوق های قرض الحسنه و شرکت های تعاونی عشایر(علیزاده، 1378: 49). در میان این نهادها بانک کشاورزی تنها بانک تخصصی کشور است که حدود 64 درصد از اعتبارات سیستم بانکی اختصاص یافته به بخش کشاورزی را به متقاضیان اعطا می کند( پژویان و فرزین معتمد، 1384) .

       استفاده از تسهیلات، خواه در سرمایه گذاری جدید و خواه در تأمین سرمایه در گردش، منجر به افزایش تولید شده و از طریق فراهم سازی فرصت های سرمایه گذاری برای تولیدکنندگان، زمینه توسعه فرصت های شغلی را برای جویندگان کار فراهم می سازد(بختیاری و پاسبان، 1383).

    1-4اهدف تحقیق:

    هدف اصلی:

    بررسی اثربخشی تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال در بخش کشاورزی در استان گیلان

     

    اهداف فرعی :

    بررسی اشتغال در بخش کشاورزی

    بررسی سرمایه گذاری دربخش کشاورزی

    بررسی میزان اثربخشی تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی بر افزایش اشتغال در بخش کشاورزی استان گیلان

    بررسی میزان اثربخشی تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان گیلان

     

     

    1-5فرضیه های تحقیق:

    فرضیه‌ اصلی:

    بین میزان تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی و میزان سرمایه گذاری واشتغال در بخش کشاورزی در استان گیلان رابطه معنا دار وجود دارد.

     

    فرضیه های فرعی:

    بین میزان تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی و افزایش سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان گیلان رابطه معنا دار وجود دارد.

    بین میزان تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی و افزایش اشتغال در بخش کشاورزی استان گیلان رابطه معنا دار وجود دارد.

    بین میزان تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی و میزان افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی استان گیلان رابطه معنا دار وجود دارد.

     

    1-6 ابزار گردآوری اطلاعات:

        جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز از بانکهای اطلاعاتی و شبکه های کامپیوتری و اینترنتی بهره گرفته خواهد شد.

    روش گردآوری اطلاعات:

    روش گردآوری اطلاعات این تحقیق، روش کتابخانه‌ای است و داده‌های مربوط به متغیرهای تحقیق(اشتغال، میزان ارزش افزوده، سرمایه گذاری و میزان تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی) از سایت بانک مرکزی (www.cbi.ir)، سایت بانک کشاورزی (ww.agri-bank.com) و سایت مرکز آمار ایران (www.amar.org.ir) جمع‌آوری شد.

     

    1-7روش تجزیه و تحلیل اطلاعات:

        در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل اطلاعات به‌دست آمده، و توصیف و تحلیل و آزمون فرضیات، از نرم افزار آماریspss و روش های ناپارامتریک استفاده خواهد شد.

     

    1-8قلمرو تحقیق:

    1-8-1قلمرو موضوعی:

        این تحقیق از نطر موضوعی بر اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری

    و اشتغال بخش کشاورزی (مطالعه موردی: استان گیلان)، متمرکز است.

    1-9-2 قلمرو مکانی:

    قلمرو مکانی این پژوهش بانک کشاورزی در استان گیلان است .

    1-9-3 قلمرو زمانی :

    قلمرو زمانی تحقیق حاضر، سال های80 الی 89 به صورت فصلی می باشد

    Abstract:

    One of the stages of the planning process is assessment of plans and programs. This process helps to decision’s optimization and finally project feasibility and realism. Assessment can considered as an important factor in effectiveness and correct weakness of development projects and increase of monitoring. Optimal use from present resources and facilities in order to meet human needs and demands including increase in production, income, employment, society welfare and … are considered as the main objectives of the development of any country. In this order usually try using policies and different means in development projects to reach this goal. In this case the role of provider institutions of development credits is very important. These agencies including banks, cooperatives, loan funds, unofficial sources and … have direct role in solve mentioned problems. Present research aims to investigate the role of agricultural bank that is the main providing credits of agricultural sector.

    With this attitude and using time series data and SPSS software was discussed this issue. Results indicate that agricultural banking facilities have a positive effect on employment, investment, and value added in agricultural sector of Guilan province. So, applying the proper credit system can be developed job opportunities in this sector.

    Key words: bank credits, employment, investment, value added

  • فهرست:

     

    فصل اول:کلیات تحقیق.. 12

    1-1مقدمه: 13

    1-2بیان مساله: 14

    1-3اهمیت موضوع و انگیزه انتخاب آن: 16

    1-4اهدف تحقیق: 17

    1-5فرضیه های تحقیق: 17

    1-6 ابزار گردآوری اطلاعات: 18

    1-7روش تجزیه و تحلیل اطلاعات: 18

    1-8قلمرو تحقیق: 19

    1-8-1قلمرو موضوعی: 19

    1-9-2 قلمرو مکانی: 19

    1-9-3 قلمرو زمانی : 19

    فصل دوم :ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق.. 20

    2-1مقدمه: 21

    2-2اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشورها: 22

    2-3بخش کشاورزی در ایران: 24

    2-3-1سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص داخلی: 25

    2-3-2سهم بخش کشاورزی از صادرات: 27

    2-3-3ایجاد اشتغال: 28

    2-3-4 امنیت غذایی و تامین غذا برای افراد جامعه: 30

    2-4عوامل موثر بر ظرفیت تولیدی بخش کشاورزی: 31

    2-5 مشکلات وتنگناهای  توسعه بخش کشاورزی در ایران: 34

    2-6مفهوم اشتغال: 38

    2-6-1رشد اقتصادی و اشتغال: 38

    2-6-2 برنامه ها و سیاست های ایجاد اشتغال: 40

    2-7 اشتغال در بخش کشاورزی: 45

    2-8 بانک ها و وظایف آنها در اقتصاد کشور: 48

    2-9بانک کشاورزی: 50

    2-10 تعریف اعتبار و اعتبارات: 51

    2-11 منابع تامین اعتبار بخش کشاورزی: 53

    2-12 اهمیت اعتبارات در ایجاد اشتغال: 56

    2-13 نقش سرمایه در تولید: 57

    2-14 عوامل موثر بر سرمایه گذاری در بخش کشاورزی : 58

    پیشینه تحقیق: 60

    فصل سوم: روش تحقیق.. 68

    3-1مقدمه: 69

    3-2 جامعه و نمونه آماری: 69

    3-3 روش انجام پژوهش و روش گردآوری داده‌ها: 70

    3-4 روش تحلیل داده‌ها : 72

    3-4-1آزمون ضریب همبستگی پیرسون: 73

    3-4-2آزمون کلموگروف اسمیرنوف (K-S): 73

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها 75

    4-1مقدمه: 76

    4-2 آمار توصیفی: 76

    4-2-1متغیر میزان تسهیلات اعطایی بانک کشاورزی به بخش کشاورزی: 77

    4-2-2متغیر میزان سرمایه گذاری: 78

    4-2-3 متغیر میزان اشتغال: 79

    4-2-4 متغیر میزان ارزش افزوده: 80

    4-3 آزمون نرمال بودن: 81

    4-4 آزمون فرضیه‌ها: 83

    4-4-1 بررسی آزمون فرضیه اول: 84

    4-4-2 بررسی آزمون فرضیه دوم: 85

    4-4-3 بررسی آزمون فرضیه سوم: 86

    فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات... 87

    5-1خلاصه نتایج: 89

    5-1-1 تجزیه و تحلیل یافته ها: 89

    5-1-2 نتایج حاصله در رابطه با اهداف پژوهش: 89

    5-1-3 نتایج حاصله بر اساس فرضیه های پژوهش: 90

    5-3  محدودیت های تحقیق: 94

    5-4  پیشنهادهای پژوهش: 95

    منابع  و ماخذ: 97

    پیوست: 102

    منبع:

    منابع  و ماخذ:

    منابع فارسی

    آذر، عادل و منصور مؤمنی (1381). «آمار و کاربرد آن در مدیریت»، جلد دوم، چاپ ششم، تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب درسی علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت).

    امینی، علیرضا؛ فلیحی، نعمت." بررسی وضعیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" مجله برنامه و بودجه. س 3، ش 33، 1377، ص 95-119.

    بازوبندی، نسرین، (1376)، " نقش تسهیلات اعطایی بانکی در پیشرفت صنایع تبدیلی کشاورزی استان خراسان"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم اداری و اقتصادی.

    بختیاری، صادق، پاسبان، فاطمه، (1383)، " نقش اعتبارات بانکی در توسعه فرصتهای شغلی: مطالعه موردی بانک کشاورزی ایران"، اقتصادکشاورزی و توسعه، سال دوازدهم، شماره 46، صفحات 73-105.

    پژویان، جمشید، فرزین معتمد، ارغوان، (1384)، "بررسی میزان اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال در بخش کشاورزی" ، پیک نور، سال چهارم، شماره دوم، صفحات 15-33.

    حافظ نیا، محمد رضا (1385). «مقدمه‌ای بر روش تحقیق در علوم انسانی»، چاپ دوازدهم، تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب درسی علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)

    حکیمی پور، نادر و علیرضا کریمی(1383)، "عملکرد بخش کشاورزی ایران در سه برنامه پنجساله توسعه پس از انقلاب و پالشهای عمده این بخش"، فصلنامه پژوهشی بانک کشاورزیی ، نشر فراوند، شماره چهارم

    خالدی، کوهسار، حقیقت نژاد شیرازی، اندیشه، (1386)، " نقد سیاست افزایش اشتغال در بخش کشاورزی ایران با تاکید بر برنامه چهارم توسعه"، نشریه توسعه و بهره وری، سال دوم، شماره ششم، صفحات 39-48.

    دورو، استفن و دیگران(1372) ، اعتبار و پس انداز برای توسعه، ترجمه علیرضا جمیدی

    رفعت، بتول، بیک زاده، سعید، (1391)، "کاربرد الگوی معادلات همزمان داده های تابلویی در تحلیل نقش یکپارچگی اقتصادی اکو بر رشد و اشتغال"، فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهشهای رشد و توسعه اقتصادی"، سال دوم، شماره بیستم، 9-22.

    زارع، احمد، (1377)"بررسی و ارزیابی اثرات تولیدی اعتبارات تخصیص یافته به بخش کشاورزی توسط بانک های ملی و کشاورزی" رساله کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس.

    سعیدی، پرویز، (1391)، "بررسی تاثیر اعتبارات بانکی بر اشتغال"، پژوهشنامه اقتصاد کلان، دوره 7، شماره 14، زمستان، صفحه 6-6

    سایت بانک کشاورزی، www.agri-bank.com

    سایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، www.cbi.ir

    سایت مرکز آمار ایران، www.amar.org.ir

    شاکری، عباس و میر حسین موسوی(1382)، "بررسی عوامل موثر بر سرمایه گذاری خصوصی و دولتی در بخش کشاورزی"، فصلنامه علمی – پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه ، نشر بازرگانی ، شماره 44-43.

    صدر، کاظم (1382). «اندازه‌گیری اثر اعتبارات بر ارزش افزوده بخش کشاورزی»، مجموعه مقالات همایش تأمین مالی کشاورزی، تجربه‌ها و درس‌ها، پژوهشکده اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، صص 23-36.

    طالب، مهدی (1372)، اعتبارات روستایی در ایران، معاونت ترویج وزارت جهاد، تهران.

    طیبی، سیدکمیل، شاطعی، مهسا، صمیمی، پریسا، (1389)، "تاثیر تسهیلات بانکی بر اشتغالزایی بخشهای اقتصادی ایران"، فصلنامه پول و اقتصاد، شماره 4، صفحات 1-33.

    عزیزی، جعفر، 1386، " اقتصاد کشاورزی" ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

    علیزاده جانوسیلو، محمدرضا، (1378)، "بررسی رفتار سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی ایران"، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.

    فرزین معتمد، ارغوان(1384) ،"بررسی میزان اثر بخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال در بخش کشاورزی" پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات.

    قربانی، احمد، (1386)، " برآورد اثر اعتبارات بانکی و بودجه دولتی بر تولیدات بخش کشاورزی"، ششمین کنفرانس اقتصاد کشاورزی ایران.

    قوام ، حسن ( 1371 ) ، بررسی اعتبارات کشاورزی در ایران ، پایان نامه کارشناسی ارشد ،دانشگاه تهران

    کشاورزیان پیوستی، اکبر، ضیایی بیگدلی، محمد تقی، (1385)، "نقش تسهیلات بانکی در سرمایه گذاری خصوصی ایران"، نشریه: اقتصاد«پژوهشنامه اقتصادی»، شماره 21، صفحات 229-264.

    کرباسی، علیرضا، اثنی عشری، هاجر، عاقل، حسن، (1387)، "پیش بینی اشتغال بخش کشاورزی در ایران"، مجله اقتصاد در توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی)، جلد 22،  شماره 2، صفحات 31 تا 43.

    کوپاهی، مجید؛ اصول اقتصاد کشاورزی، چاپ چهارم، 1369، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران.

    ملک محمدی، ایرج؛  معصومه شمشاد و غلام حسین حسینی نیا،(1390)، "شناسایی و تحلیل مولفه های موثر بر اشتغال زایی در تعاونی های منابع طبیعی استان گلستان"، پژوهش های جغرافیای انسانی، شماره 79، صص. 156-141.

    منتظر ظهور، محمود؛ اقتصاد، چاپ هفتم، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، 1372.

    مهرگان، نادر، (1371)، " تحولات سرمایه گذاری در بخش کشاورزی"، مجله اطلاعات سیاسی و اقتصادی ، شماره 61 و 62.

    والی زاده، ابوالمحسن؛ رجبی جهرودی، محمود." بررسی تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر سرمایه گذاری"، مجموعه مقالات دوازدهمین سمینار سیاست های پولی و ارزی ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، 1381، صص 494-503

    ورمزیاری، حجت؛ کلانتری، خلیل و حسین شعبانعلی فمی (1389). «تحلیل عوامل موثر بر نحوه استفاده از تسهیلات بانکی کشاورزی (مورد: شهرستان خوی)»، فصلنامه پژوهش‌های روستایی، دوره 1، شماره 3، صص. 83-108.

     

    منابع انگلیسی:

    Adebayo, A. and Qunrinola, I.O. (2006), “Contemporary Dimensions of Unemployment Problem in Nigeria: A Special Challenge Under the National Economic Empowerment and Development Strategy”, The Nigerian Economic Society.

    Bbaboucek, Ivan and M. Jancar (2005). “Effects of Macroeconomic Shock to the Quality of the Aggregate Loan Portfolio”, Czech National Bank, Working Paper Series, No. 1, PP. 1-62.

    Burges, Robin and Rohini Pande (٢٠٠٢) , Do rural banks matter?

    evidence from the Indian Social Banking experiment ,March ,Internet.

    Chidoko,Clainos, Zhou, Silibaziso, (2012), “ IMPACT OF AGRICULTURAL DEVELOPMENT ON YOUTH EMPLOYMENT IN ZIMBABWE: THE CASE OF MASVINGO PROVINCE”, Russian Journal of Agricultural and Socio-Economic Sciences, No. 11 (11) , 24-27.

    Fofana, N.F. (2010), “Employment and Economic Growth in the Cote d'Ivoire: An Analysis of Structural Determinants”, African Development Bank Review, 11, pp. 98-112.

    Gandelman, Nestor, Rasteletti , Alejandro , (2012), “The Impact of Bank Credit on Employment Formality in Uruguay”, IDB Publications 68458, Inter-American Development Bank.

    Houshmand, M., 2001, Establishment of Tourism Cooperatives and their role in Job Creating and Development in Khorasan province, office of Cooperation of Khorasan province.( In Persian)

    Khandker, S.R. and Faruqee, R.R., (2003). “The Impact of Farm Credit in Pakistan”, Agricultural Economics 28, pp. 197–213.

    Looney, R.E. (2000),“private sector investment in Pakestani”, Journal of Developing Societie

    Monge-Naranjo, Alexander and Luis J. Hall U (٢٠٠٣), Access to credit and the effect of credit constraints on Costa Rican manufacturing firms, february, Working Paper #R-٤٧١

    Wagle, M.P. (1994), “Estimates of aggregate function for demand for fortilisers and private investment in indian agriculture”, Indian Journal of Agricultural Economics, 49(1):56-69


موضوع پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , نمونه پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , جستجوی پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , فایل Word پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , دانلود پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , فایل PDF پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , تحقیق در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , مقاله در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , پروژه در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , پروپوزال در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , تز دکترا در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , مقالات دانشجویی درباره پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , پروژه درباره پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , گزارش سمینار در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی , رساله دکترا در مورد پایان نامه اثربخشی اعتبارات اعطایی بانک کشاورزی بر سرمایه گذاری و اشتغال بخش کشاورزی

گروه جغرافیا برنامه ریزی روستایی بیکاری و وضعیت نامطلوب اشتغال در کشور، از جمله چالش های جدی اقتصاد ایران به شمار می رود و بین فرصتهای موجود شغلی در کشور و خیل عظیم بیکاران و جویندگان کار هیچ تناسب و توازنی بر قرار نیست، مفهوم بیکاری در مناطق روستایی تا حدودی با بیکاری در مناطق شهری تفاوت دارد؛ زیرا در مناطق روستایی علاوه بر بیکاری در نتیجه رشد جمعیت بالاتر محدودیت ساختار های ...

لازم است قبل از پرداختن به بحث اصلي ، مطالبي به منظور ايجاد يک چارچوب ذهني مطلوب از موضوع ، در قالب هاي زير بيان گردد : الف ) طرح بحث و تبيين جايگاه موضوع ب )  اهميت موضوع و چرائي انتخاب آ

پایان­نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد «M.A» رشته مدیریت دولتی گرایش: مدیریت منابع انسانی چکیده: تغییرات و تحولات محیطی ، برای ادامه حیات سازمان ها راهی بجز خلاقیت باقی نگذاشته است. لذا شناخت و بکارگیری صحیح خلاقیت تک تک اعضای سازمان بویژه کارکنان در تماس با مشتری که به نیازهای آنها بیشتر و بهتر واقف‌اند از اهمیت بسزایی برخوردار است. از این رو، هدف اصلی تحقیق حاضر سنجش رابطه بین ...

پایان­نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی بین الملل چکیده اساس کسب و کار در هر کشوری بر پایه فعالیت های بنگاه های کوچک و متوسط بنا شده است. در کشور ما با وجود اینکه بیش از 95% کل واحدهای تولیدی در گروه صنایع کوچک و متوسط قرار می گیرند، این بنگاه ها سهم قابل توجهی در تولید ناخالص ملی و ایجاد ارزش افزوده کسب ننموده و از موانع متعددی در توسعه صادرات بویژه به ...

پایان نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد «M.A » رشته جغرافیا – گرایش اقلیم شناسی چکیده هر کار تحقیقی قطعاً در پی یافتن مشکلی در جامعه صورت می گیرد. زمانی که مسأله در جامعه ای به حدی برسد، انسان احساس می کند باید در پی یافتن راه حلی باشد و به همین سبب به تحقیق و پژوهش می پردازد. جابجایی انسانها بدلایل پیچیدگی زندگی روزمره و اشتغال افراد و گذران اوقات فراقت از ارکان مهم زندگی ...

مدیریت و برنامه ریزی ورزشی پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد چکیده مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش معافیت های مالیاتی بر توسعه باشگاه های کوچک ورزشی از دیدگاه مدیران باشگاه ها و کارشناسان ورزشی شهر اصفهان صورت گرفت. تحقیق حاضر از نوع پیمایشی (زمینه یابی) است. جامعه آماری این تحقیق را مدیران باشگاه های کوچک ورزشی شهر اصفهان و همچنین کارشناسان ورزشی که دارای مدرک دکتری مدیریت ...

پایان‌نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته پژوهش علوم اجتماعی چکیده : هدف از تحقیق فوق بررسی نقش مسائل و موانع اجتماعی و اقتصادی و سیاسی، شدّت وضعف آنها در فرآیند سرمایه گذاری در شهرستان خلخال با نگرش به کل کشور بوده و نقش میزان حمایتها، نظارتها و هدایت سرمایه گذاری از سوی نهادهای رسمی و غیر رسمی مربوطه و میزان آن بر انواع سرمایه گذاری می باشد. در این بررسی فرضیه ها و پاسخ های ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A) مدیریت بازرگانی گرایش :مدیریت مالی چکیده دنیای کنونی، عصردانایی است. مواهب، دارایی های طبیعی و مشهود کلید کامیابی جوامع و سازمان ها نیستند، بلکه برخورداری و مدیریت سرمایه های نامشهود موجود در عرصه محیط پرتلاطم و چالش برانگیز سازمان ها، رمز موفقیت آنها محسوب می شوند. سازمان هایی که بتوانند این دارایی های نامشهود را به خوبی تشخیص ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.sc.) گرایش: اقتصاد کشاورزی اولویت بندی اقتصادی سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان فارس چکیده هدف این مقاله بررسی وتعیین اولویت بندی اقتصادی سرمایه گذاری دربخش کشاورزی استان فارس میباشد. با وجود متغییرهای متعدد، دراین تحقیق از 8 گزینه آبیاری تحت فشار، برقی کردن چاهها،احداث باغ وجنگل ومراتع، پرورش طیور، آبخیزداری، صنایع تبدیلی، شیلات و ...

پایان­نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته : مدیریت بازرگانی گرایش : مالی هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر مدیریت سرمایه فکری بر عملکرد مالی سرپرستی بانک ها وبیمه های استان گیلان است. طرح تحقیق توصیفی – همبستگی و جامعه آماری تحقیق ، بانک ها و بیمه های استان گیلان است که بر اساس آمار جمع آوری شده تعداد 29 بانک و 18 بیمه ( 47 سازمان) در سطح استان فعالیت دارند و نمونه گیری در ...

ثبت سفارش