پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی

word 1 MB 29811 111
1393 کارشناسی ارشد حسابداری
قیمت قبل:۷۳,۵۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۳۴,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.A )

    رشته:حسابداری

    چکیده پایان نامه (شامل خلاصه، اهداف، روش های اجرا و نتایج به دست آمده): عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی از دید ذینفعان بسیار حائز اهمیت می باشد از طرفی دیگر محافطه کاری نیز یکی از مفاهیم کیفی در گزارشگری مالی می باشد ممکن است این وی‍ژگی کیفی از سوی مدیر تغییر کند. بر همین اساس در این پژوهش به تاثیر عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی و غیر شرطی طی سالهای 1387 الی 1392 در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در قالب چهار فرضیه پرداختیم. با استفاده از روش حذف سیستماتیک تعداد 102 شرکت به عنوان نمونه نهایی تحقیق انتخاب و طی سال های 1387 الی 1392 با استفاده از نرم افزار های سازمان بورس اوراق بهادار و گزارشات مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اقدام به جمع آوری داده های پژوهش گردید. روش تحقیق و تجزیه و تحلیل های آماری صورت گرفته بدین گونه است که آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف  برای نرمال بودن داده ها، ضریب همبستگی پیرسون برای همبستگی داده ها و در نهایت از روش رگرسیون پارامتریک برای آزمون فرضیات استفاده گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که عملکرد مدیریتی تاثیر منفی و معناداری با محافظه کاری شرطی و تاثیر مثبت و معناداری با محافظه کاری غیر شرطی دارد، بدین معنی که هرچه عملکرد و کارایی مدیریت یک شرکت در وضعیت بهتری قرار گیرد می توان محافظه کاری شرطی کمتری را در گزارشگری مالی آنها مشاهده نمود و همچنین هرچه عملکرد مدیریت در سطح مناسبتری قرار گیرد محافظه کاری بیشتری در گزارشات مالی (به طور مشخص در ترازنامه) شرکت لحاظ می گردد. نتایج حاصل شده از آزمون فرضیات سه و چهار مبین این است که شرکت هایی که خطای پیش بینی سود بالاتری دارند از محافظه کاری شرطی کمتری استفاده می نمایند. در ادامه نتایج نشان دهنده این بود که معیار تغییر پذیری بازده بر محافظه کاری شرطی و نیز هر دو عامل عملکرد اطلاعاتی(خطای پیش بینی سود و تغییر پذیری بازده) بر محافظه کاری غیر شرطی تاثیر معناداری ندارند

    مقدمه

    سرمایه گذاران به عنوان اصلی ترین تامین کنندگان منابع شرکت ها خواهان اطلاعات کامل و درست از شرکت ها هستند تا با استفاده از آن بتوانند عملکرد مدیریت را ارزیابی نموده و حاصل آن را در جهت تصمیم گیری های آتی خود بکار بندند. در بازارهای کارای سرمایه چنین فرض می شود که کلیه اطلاعات موجود به سرعت به وسیله افراد جذب شده و اثرات آن در قیمت اوراق بهادار منعکس می شود. یعنی قضاوت افراد و تصمیم های آنان در قیمت های اوراق بهادارتجسم می یابد.

    محافظه کاری نیز به عنوان یکی از اصول محدود کننده حسابداری سالهاست که مورد استفاده حسابداران قرار دارد و علیرغم انتقاد های فراوان بر آن، همواره جایگاه خود را در میان سایر اصول حسابداری حفظ نموده است. اصل محافظه کاری موجب می شود تا از میان روش های مختلف، روشی اعمال گردد که حداقل اثر فزاینده را بر سود خالص و جمع دارایی های شرکت داشته باشد. به عبارت دیگر بر اساس این اصل، شرکت نباید از روش هایی استفاده کند که درآمد ها و دارایی های خود را بیش از واقع هزینه ها و بدهی های خود را کمتر از واقع نشان دهد(واتز [1]، 2003).

    بنابراین آنچه که واضح است اینست که ارزیابی و سنجش عملکرد مدیریت و وجود کارایی اطلاعاتی از عوامل قابل توجه سرمایه گذاران و اعتباردهندگان می باشند. در این پژوهش به دنبال این پاسخ این سوال خواهیم بود که آیا عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی می تواند بر محافظه کاری(شرطی و غیر شرطی) تاثیر گذار باشد یا خیر.

    در این فصل  از پژوهش پس از بیان مسئله به ارائه و توضیح در خصوص اهمیت و ضرورت تحقیق پرداخته شده است و در ادامه فرضیه های تحقیق و قلمرو تحقیق مشخص و پس از آن واژه ها و اصطلاحات تحقیق توضیح داده می شود.

     

    1-2- تشریح و بیان مسئله

    سیل عظیم رسوایی های مالی اخیر در سطح جهان، از انرون و ورلدکام در آمریکا تا پارلامات در اروپا، سبب شده است که انگشت اتهام به سمت گزارشگری مالی نشانه رود. صورت های مالی هسته اصلی فرآیند گزارش گری مالی را تشکیل میدهند. صورت های مالی و در راس آنها صورت سود و زیان (رقم سود خالص) در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار دارد. در سال های اخیر مبحث کیفیت سود گزارش شده مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. یکی از جنبه‌های کیفیت سود محافظه‌کاری است؛ بدان معنا که هر چه محافظه‌کاری سود  بیشتر باشد، کیفیت آن بالاتر است. مفهوم محافظه‌کاری در حسابداری سابقه ای طولانی دارد و به قول باسو[2] ( 1997) نفوذ محافظه‌کاری در حسابداری حداقل به 500 سال می‌رسد. حسابداران به طور سنتی محافظه‌کاری را "قانون پیشی گرفتن زیانها‌ و عدم سبقت سودها" معرفی کرده اند باسومحافظه‌کاری را تمایل حسابداران به الزام برای داشتن مستندات قوی (درجه بالایی از قابلیت تأیید شوندگی) برای شناسایی اخبارخوب در مقابل شناسایی اخبار بد معرفی می‌کند. حال در این پژوهش به دنبال بررسی این موضوع هستیم که دو عامل عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی را میتوان از عوامل تاثیر گذار بر محافظه کاری نامید یا این دو متغیر فاقد اثرگذاری بر محافظه کاری می باشند.

    ارزیابی عملکرد مدیریت پایه و اساس بسیاری از تصمیمات از قبیل پاداش مدیران، قیمت سهام، ریسک سهام، تصمیم گیری مربوط به سرمایه‌گذاری و سایر موارد دیگر است و  نیز یکی از شاخص های بسیار مهم برای واحد اقتصادی می باشد زیرا در صورت مناسب بودن این شاخص واحد اقتصادی به اهداف خود دست می یابد روشهای اندازه گیری عملکرد مدیریت شرکت و یافتن راهکارهای کنترل عملکرد آنها دارای روش های زیاد و همچنین پیچیدگی های خاص خود می باشد اما یکی از مهم ترین این شاخص های نسبت سود خالص بر کل دارایی ها (ROA) می باشد (یوشی ساتو[3]،2012). در مورد عملکرد و کارایی اطلاعاتی می توان گفت مبنای تصمیم­گیری مشارکت کنندگان در بازارهای اوراق بهادار، اطلاعاتی است که از سوی بورس، ناشران اوراق بهادار و واسطه های فعال در این بازارها، منتشر می شود. بهره­گیری از این اطلاعات و به عبارتی تصمیم­گیری صحیح در بازار اوراق بهادار زمانی امکان پذیر است که اطلاعات یاد شده به موقع، مربوط، با اهمیت و نیز کامل و قابل فهم باشد. از سوی دیگر، نوع و چگونگی دستیابی به اطلاعات نیز حایز اهمیت است(هلتهایسن و واتز[4] ،2001).

    اما مسئله مهم این است که آیا عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی می توانند به عنوان دو عامل موثر محافظه کاری را تحت تاثیر قرار دهند یا خیر؟ بر همین اساس در این تحقیق با توجه به مبانی نظری مذکور به بررسی رابطه بین عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی با محافظه کاری شرطی و غیر شرطی پرداخته می شود.

    1-3- ضرورت انجام پژوهش

    از دیدگاه نظری ، محافظه کاری حسابداری رفتار جانبدارانه مدیر در شناسایی سود را به تاخیر
     می اندازد. از این رو، محافظه کاری موجب می شود تا مدیر و سایر گروهها نظیر سهامداران مبالغ کمتری از سود را دریافت نمایند. این موضوع موجب افزایش ارزش شرکت می شود. ارزش افزایش یافته شرکت، میان همه گروههای طرف قرارداد شرکت تقسیم و رفاه هر گروه افزایش می یابد.

    (واتس، 2003).

    تهیه صورت های مالی محافظه‌کارانه بر قابلیت اتکاء اطلاعات حسابداری می افزاید، محافظه‌کاری توانایی سود حسابداری برای انعکاس سود اقتصادی (بازده مثبت سهام )و زیان اقتصادی (بازده منفی سهام ) رانشان می‌دهد. تأکید محافظه‌کاری بر تمایز قائل شدن بین بازده مثبت و منفی سهام (سود و زیان اقتصادی )است(باسو، 1997). بنابراین شناسایی عوامل موثر بر محافظه کاری می تواند استفاده کنندگان صورتهای مالی را یاری دهد. در واقع این پژوهش از آن جهت ضرورت می یابد که شرکت های خصوصی، بخش قابل توجه از اقتصاد ایران را تشکیل می دهند با توجه با این که روند خصوصی سازی با اجرای اصل 44 قانون اساسی شتاب بیشتری گرفته است، ارزیابی عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی از دید ذینفعان بسیار حائز اهمیت می باشد از طرفی دیگر محافطه کاری نیز یکی از مفاهیم کیفی در گزارشگری مالی می باشد و بر همین اساس ممکن است این وی‍ژگی کیفی از سوی مدیر تغییر کند و در نهایت بتواند بر تصمیم گیری ذینفعان اثر گذار باشد.

    روشهای اندازه گیری عملکرد مدیریت شرکت و یافتن راهکارهای کنترل عملکرد آنها دارای روشهای زیاد و همچنین پیچیدگی های خاص خود می‌باشد ، مسئله مهم این است که تحقیق در آن حوزه، امکان توسعه ثروت و درآمد را برای کشور و بالخصوص برای سرمایه‌گذاران در شرکتهای بزرگ و کوچک به ارمغان می آورد. در نهایت یافته های منتج از این تحقیق می تواند برای خیل عظیم سرمایه گذاران، اعتبار دهندگان، مدیران و سایر استفاده کنندگان از گزارشهای مالی شرکتها مفید فایده قرار گیرد.

    1-4- پرسش پژوهش

    در تحقیق حاضر به طور کلی درصدد بررسی این موضوع خواهیم بود که آیا عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی و غیر شرطی  تاثیر می گذارند یا خیر؟

    1-5- اهداف پژوهش

    اهداف کلی تحقیق را می توان به دوبخش تقسیم و به شرح ذیل بیان نمود:

    1-5-1- اهداف علمی پژوهش

    هدف اصلی پژوهش همانطور که از عنوان آن بر می آید، اینست که آیا عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی می تواند بر محافظه کاری (که خود به دو صورت شرطی و غیر شرطی قابل سنجش می باشد) تاثیرگذار باشد یا خیر؟ به جهت دستیابی به این هدف به بررسی علمی عملکرد مدیریتی، کارایی اطلاعاتی و همچنین محافظه کاری شرطی و غیر شرطی و عوامل موثر بر آن پرداخته شده است.

    1-5-2- اهداف کاربردی پژوهش

    اولین کاربرد هر تحقیق جنبه نظری و توسعه رشته مورد تحقیق می باشد که زمینه لازم را برای توسعه تئوری های آن رشته و حرکت به سمت سیستم های سازگارتر و کاراتر را مهیا می سازد. هدف کلی این تحقیق بررسی رابطه بین عملکرد مدیریتی و اطلاعاتی با محافظه کاری در شرکت های بورس اوارق بهادار تهران می باشد. جهت دستیابی به این هدف کلی، آن را به اهداف جزئی ذیل تفکیک و در طول انجام تحقیق، این اهداف پیگیری می شود.  

    - تبیین بررسی رابطه بین عملکرد مدیریتی و محافظه کاری.

    - تبیین بررسی رابطه بین عملکرد اطلاعاتی و محافظه کاری.

    اما نتایج این تحقیق با توجه به هدف کلی آن می تواند اهداف کاربردی، برای گروه های زیر داشته باشد:

    - تحلیل گران مالی: نتایج این تحقیق می تواند جهت تحلیل شرکت هایی که از سطح عدم کارایی مدیریتی و اطلاعاتی زیادی برخوردار هستند مفید باشد. 

    - سرمایه گذاران و سازمان بورس اوراق بهادار: سطوح عدم کارایی مدیریتی و اطلاعاتی هم برای مدیران ها و هم برای سرمایه گذاران حائز اهمیت خاصی است. بنابراین اخذ بهترین سیاست در مورد سرمایه گذاری در شرکت هایی که دارای سطح عدم کارایی مدیریتی و اطلاعاتی زیادی هستند، حائز اهمیت است.

    - بانک ها و اعتبار دهندگان: نتایج این تحقیق می تواند جهت تحلیل بانک ها در زمینه ارائه اعتبار (از دید اعبار سنجی) به شرکت ها مفید واقع شود.

    1-6- بیان فرضیه های پژوهش

    با توجه به مطالب فوق و سوالات تحقیق، فرضیه های این تحقیق در قالب 4 فرضیه اصلی و 4 فرضیه فرعی به صورت زیر ارائه می شود:

    1- عملکرد مدیریتی بر محافظه کاری شرطی تاثیر دارد.

    2- عملکرد مدیریتی بر محافظه کاری غیرشرطی تاثیر دارد.

    3- عملکرد اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی تاثیر دارد.

    3-1- خطای پیش بینی سود بر محافظه کاری شرطی تاثیر دارد.

    3-2- تغییر پذیری بازده بر محافظه کاری شرطی تاثیر دارد.

    4- عملکرد اطلاعاتی بر محافظه کاری غیرشرطی تاثیر دارد.

    4-1- خطای پیش بینی سود بر محافظه کاری غیرشرطی تاثیر دارد.

    4-2- تغییر پذیری بازده بر محافظه کاری غیرشرطی تاثیر دارد.

    1-7- قلمرو پژوهش

    1-7-1- قلمرو موضوعی پژوهش

    موضوع کلیه مباحث مرتبط با عملکرد مدیریتی، اطلاعاتی و نیز محافظه کاری شرطی و غیر شرطی را شامل می شود.

    1-7-2- قلمرو زمانی پژوهش

    محدوده زمانی مورد مطالعه در این تحقیق سال های 1387 لغایت 1392 به مدت 6 سال می باشد.

    1-7-3- قلمرو مکانی پژوهش

    قلمرو مکانی این پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران را شامل می شود.

    1-8- تعریف مفاهیم و متغیرهای پژوهش

    1-8-1- عملکرد مدیریتی

    با پیدایش انقلاب صنعتی و ظهور شرکت های بزرگ و تفکیک مالکیت از مدیریت، لزوم ارزیابی عملکرد مدیران توسط سرمایه گذاران روز به روز اهمیت بیشتری پیدا کرده است. پژوهش های بسیاری در پی یافتن سنجه های مناسب جهت ارزیابی عملکرد مدیران انجام شده و نتایج متعددی حاصل گردیده است. عدم هم سویی منافع طرفین احتمال دست کاری در حساب ها را جهت پوشش عملکرد پایین مدیریت افزایش می دهد. مشکل نمایندگی، ضرورت اعمال کنترل سهام داران بر مدیریت شرکت ها را نشان می دهد. در حالی که نظریه ی نمایندگی، بیانگر وجود تضاد منافع بین سهام داران و مالکان است، نظریه ی مباشرت از بعد دیگری به این قضیه نگاهمی کند.نظریه ی مباشرت با در نظر گرفتن انگیزه های غیرمالی به تاثیر عواملی مانند رضایت روانی، عملکرد موفق، محترم شمردن توانایی و اخلاق کاری بر تصمیم های مدیریتی اشاره دارد(مرادی و همکاران، 1391). در واقع عملکرد و کارایی مدیران، با نتیجه ی فعالیت شرکت هایی که رهبری آن ها را به عهده داشته اند ارزیابی می گردد، از این رو، این امر موجب اهمیت یافتن موفقیت یا شکست شرکت برای مدیران می شود. دیلی و همکاران ( 2003 ) معتقدند که مدیران مشتاق به حراست از شهرتشان به عنوان تصمیم گیران خبره هستند. در نتیجه، مدیران سعی می کنند عملکرد مالی (که در برگیرنده ی بازده سهام داران است) را حداکثر کنند(دیلی و همکاران[5]، 2003). در یک تقسیم بندی کلی معیارهای عملکرد را می توان به دو گروه مالی و غیر مالی طبقه بندی نمود،معیارهای غیر مالی شامل معیارهای تولیدی، بازاریابی، اداری، وو معیارهای اجتماعی است و نسبتهای مالی از جمله تکنیک هایی است که به عنوان معیار مالی پیشنهاد شده است(اشپیگلمن[6] ، 1994

     

    1.Watts

    1.Basu

    2.Yoshie Saito

    1.Holthuasun & Watts

    1.Daily et al

    2.Spigelman

  • فهرست:

     

    فهرست مطالب

    فصل اول:  کلیات پژوهش... 1

    1-1- مقدمه 2

    1-2- تشریح و بیان مسئله 3

    1-3- ضرورت انجام پژوهش... 4

    1-4- پرسش پژوهش... 5

    1-5- اهداف پژوهش... 5

    1-5-1- اهداف علمی پژوهش... 5

    1-5-2- اهداف کاربردی پژوهش... 5

    1-6- بیان فرضیه های پژوهش... 6

    1-7- قلمرو پژوهش... 7

    1-7-1- قلمرو موضوعی پژوهش... 7

    1-7-2- قلمرو زمانی پژوهش... 7

    1-7-3- قلمرو مکانی پژوهش... 7

    1-8- تعریف مفاهیم و متغیرهای پژوهش... 7

    1-8-1- عملکرد مدیریتی. 7

    1-8-2- عملکرد اطلاعاتی. 8

    1-8-3- محافظه کاری. 8

    1-9- ساختار کلی پژوهش... 9

    1-10- خلاصه فصل. 9

    فصل دوم:  چارچوب نظری و پیشینه پژوهش... 13

    2-1- مقدمه 14

    2-2- عملکرد و کارایی مدیریت.. 16

    2-2-1- تعریف کارایی. 18

    2-3- ارزیابی عملکرد و کارایی مدیریت.. 18

    2-4- نسبت دوپونت ROA)) 21

    2-4-1- دوپونت تعدیل شده : 23

    2-4-2 موارد استفاده ROA.. 24

    2-4-3- نقاط ضعف ROA.. 24

    2-5- کارایی مدیران موظف و غیر موظف.. 25

    2-6- عملکرد و کارایی اطلاعاتی. 26

    2-6-1- کارایی بازار 27

    2-7- عدم تقارن اطلاعاتی. 28

    2-8-خطای پیش بینی سود 30

    2-8-1- عوامل موثر بر خطای پیش بینی سود 31

    2-9- نوسان بازدهی. 32

    2-10- تعریف محافظه کاری. 34

    2-11-تقسیم بندی محافظه کاری. 35

    2-11-1- محافظه کاری شرطی. 36

    2-11-2- محافظه کاری غیر شرطی. 37

    2-12- روش های اندازه گیری محافظه کاری: 37

    2-12-1- روش ها اندازه گیری محافظه کاری شرطی. 38

    2-12-1-1- روش عدم تقارن زمانی سود: 38

    2-12-1-2- روش کاربرد اقلام عملیاتی: 38

    2-12-2- روش های اندازه گیری محافظه کاری غیر شرطی. 39

    2-12-2-1- روش ارزش بازار نسبت به ارزش دفتری سهام (MTB) 39

    2-12-2-2- روش Res: 40

    2-12-2-3- روش به کارگیری اقلام تعهدی: 40

    2-12-2-4- روش ارزش دفتری به ارزش بازار 40

    2-13- نقش اطلاعاتی محافظه کاری. 41

    2-14-  پیشینه پژوهش... 42

    2-14-1- تحقیقات داخلی. 42

    2-14-2- تحقیقات خارجی. 46

    2-15- خلاصه فصل. 50

    فصل سوم:  روش شناسی پژوهش... 52

    3-1- مقدمه 53

    3-2- روش تحقیق. 53

    3-3- جامعه و نمونه آماری تحقیق. 54

    3-3-1- روش نمونه گیری. 54

    3-4- فرضیه های تحقیق. 55

    3-5- بیان فرضیه های آماری. 56

    3-6 - ابزار جمع آوری داده های مورد نیاز تحقیق. 56

    3-7- قلمرو تحقیق. 57

    3-7-1- قلمرو موضوعی تحقیق. 57

    3-7-2 - قلمرو زمانی انجام تحقیق. 57

    3-7-3- قلمرو مکانی تحقیق. 57

    3-8- روش ها وابزار تجزیه و تحلیل داده ها 57

    3-9- متغیرهای تحقیق و تعاریف عملیاتی آنها 58

    3-9-1- متغیرهای وابسته 58

    3-9-1-1- محافظه کاری شرطی (CONS_C) 59

    3-9-1-2- محافظه کاری غیر شرطی (CONS_UC) 59

    3-9-2- متغیرهای مستقل. 59

    3-9-2-1- عملکرد مدیریتی. 60

    3-9-2-2- عملکرد اطلاعاتی. 61

    3-9-2-2-1- دقت پیش بینی سود 61

    3-9-2-2-2- تغییرپذیری بازده(RV) 61

    3-9-3- متغیرهای کنترلی. 61

    3-10- تابع آماره (ملاک آزمون کننده) 62

    3-10-1- آمار توصیفی. 62

    3-10-2- آمار استنباطی: 62

    3-10-2-1 : آزمونK-S  نرمالیته داده ها 62

    3-10-2-2 : آزمونD-W  (دوربین واتسون) 63

    3-10-2-3 : آزمون ریشه واحد (آزمون مانایی) 64

    3-10-2-4 : آزمون برازش مدل. 64

    3-10-2-6 : آزمون رگرسیون چند متغیره 66

    3-10-2-7 : آزمون معنادار بودن ضرایب.. 66

    3-10-2-8 : آزمون وایت.. 67

    فصل چهارم:  تجزیه و تحلیل داده ها 68

    4-1- مقدمه 69

    4-2- آمارتوصیفی دادهها 70

    4-3- آزمون نرمال بودن داده ها 71

    4-4- همبستگی بین متغیرها 72

    4-5- آزمون ریشه واحد (مانایی) متغیرهای پژوهش... 73

    4-6- نتایج آزمون فرضیه های تحقیق. 74

    4-6-1- نتایج آزمون فرضیهی اول. 74

    4-6-2- نتایج آزمون فرضیهی دوم 76

    4-6-3- نتایج آزمون فرضیهی سوم 77

    4-6-4- نتایج آزمون فرضیهی چهارم 79

    4-7- خلاصه نتایج تحقیق. 81

    4-8- خلاصه فصل. 81

    فصل پنجم:  نتیجه گیری و پیشنهادات.. 82

    5-1- مقدمه 83

    5-2- تحلیل و تفسیر نتایج آزمون فرضیه ها 83

    5-2-1- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه اول. 83

    5-2-2- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه دوم 84

    5-2-3- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه سوم 84

    5-2-4- تحلیل و تفسیر نتایج فرضیه چهارم 84

    5-3- مقایسه نتایج یافته ها با پژوهش های مشابه 85

    5-4- بحث و نتیجه گیری کلی. 85

    5-5- پیشنهادات پژوهش... 86

    5-5-1- پیشنهادات حاصل از نتایج پژوهش... 86

    5-5-2- پیشنهادهایی برای تحقیقات آینده 87

    5-6- خلاصه فصل. 88

    منابع و ماخذ. 89

    پیوست. 97

     

     

     

     

     

     

    فهرست جداول

    جدول 3-1 شرایط انتخاب و تعداد شرکت ها 55

    جدول 3-2 متغیرهای کنترلی و نحوه محاسبه آنها 62

    جدول 4-1 آمار توصیفی متغیرهای تحقیق در شرکت های نمونه 70

    جدول 4-2  نتایج آزمون کولموگوروف – اسمیرنوف.. 71

    جدول 4-3 ماتریس همبستگی پیرسون برای متغیرهای کمی تحقیق. 72

    جدول 4-4 آزمون ریشه واحد با استفاده از آزمون دیکی فولر تعمیم یافته 74

    جدول 4-5  نتایج آزمون فرضیه اول. 75

    جدول 4-6  نتایج آزمون فرضیه دوم 76

    جدول 4-7  نتایج آزمون فرضیه سوم 78

    جدول 4-8 نتایج آزمون فرضیه چهارم 80

    جدول4-9 خلاصه نتایج تحقیق. 81

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فهرست اشکال

    شکل1-2: عوامل موثر بر خطای پیش بینی سود 32

    شکل 2-2: تقسیم بندی محافظه کاری. 36

     

    منبع:

     

    منابع فارسی:

    اصلانی حامی، ا. ( 1384 ). نقش اقتصادی حسابرسی در بازارهای آزاد و بازارهای تحت نظارت. مدیریت. تدوین استانداردها سازمان حسابرسی، 159.

    انواری رستمی ، علی اصغر ، سپهر قاضی نوری ، امیر خراسانی (1392) ارزیابی کارایی اطلاعاتی شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در بورس تهران ، مدیریت بهره وری ، سال هفتم  ، شماره 25 ، ص ص126-107.

    اوحدی ، فریدون (1390)ارزیابی سودمندی نسبتهای بکار گرفته شده در سیستم دوپونت در پیش بینی سود آوری ، مجله دانش مالی تحلیل اوراق بهادار ، شماره 10 ، ص ص 138-107.

    بنی مهد ، بهمن ، تهمینه باغبانی (1388) اثر محافظه کاری حسابداری ، مالکیت دولتی ، اندازه شرکت ونسبت اهرمی بر زیان دهی شرکتها ، مجله بررسی های حسابداری و حسابرسی ، شماره 58 ، ص ص 70-53.

    پژویان،جمشید ( 1381 ) اصول علم اقتصاد ( 1) ، تهران، انتشارات درسنامه.

    پورزمانی ، زهرا، آزیتا جهانشاد ، علی محمود آبادی (1391) تاثیر سرمایه فکری بر ارزش بازار و عملکرد مالی ، مجله بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره نوزده ، شماره 2 ، ص ص 30-17.

    تقوی، مهدی( 1381 )مدیریت مالی 1، تهران، انتشارات درسنامه.

    جان علیپور جلودار، محمدرضا (1393)، تاثیرعدم اطمینان اطلاعاتی و کارایی مدیریتی برمحافظه‌کاری شرطی در شرکتهای بزرگ و کوچک، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده اقتصاد و حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی.

    جبارزاده لنگلوئی و همکاران (1389) بررسی رابطه مدیریت سود شرکتهای گروه با بازده سهام شرکت اصلی در بورس اوراق بهادار تهران ، فصلنامه بورس اوراق بهادار ، شماره 11، ص ص 106-91.

    حاجیها ، زهره ، بهاره مرادیان (1393) بررسی تاثیر عدم تقارن اطلاعات و ارزش شرکت بر سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران، فصلنامه دانش سرمایه گذاری ، سال سوم ، شماره 12 ،ص ص 116-97.

    حساس یگانه، یحیی و باغومیان، رافیک. ( 1385 ). نقش هیأت مدیره در حاکمیت شرکتی .81-60 : حسابدا ر 173.

    خدامی پور ، احمد ، رحیمه مالکی نیا (1391) بررسی رابطه بین میزان محافظه کاری شرطی و اخبار منفی آینده ، مجله دانش حسابداری ، شماره 10 ، ص ص 28-7.

    خلیفه سلطانی ، سید احمد، مهناز ملانظری ، سجاد دل پاک (1389) ارتباط خطای پیش بینی سود مدیریت و اقلام تعهدی ،مجله دانش حسابداری ، سال اول ، شماره 3 ، زمستان 1389 ،  ص ص 76-59.

    خواجوی شکراله،ولی پور هاشم،عسکری سهیلا.( 1389).بررسی تاثیر محافظه کاری بر پایداری سود شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران.تحقیقات حسابداری و حسابرسی.شماره8.

    داوود آبادی فراهانی ، اعظم 1389 " بررسی نقش اطلاعات حسابداری در کاهش عدم تقارن اطلاعاتی در بورس اوراق بهادار تهران" پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اراک.

    رامشه ، منیژه ، مهناز ملانظری (1393) بیش اطمینانی مدیریت و محافظه کاری حسابداری ، مجله دانش حسابداری ، سال پنجم ، شماره 16 ، ص ص 79-55.

    رضا زاده، ج، وعبدالله ازاد، 1387،" رابطه بین عدم تقارن اطلاعاتی و محافظه کاری در گزارشگری مالی بررسی های حسابداری و حسابرسی" ، شماره 54  .

    رضائی، فرزین، همتی، حسن، شاملو، بهرام، سرمایه فکری وعملکرد مبتنی بر ارزش و سرمایه فکری فصلنامه تحقیقات حسابداری و حسابرسی، شماره هفتم، پاییز 1389 ، ص 18.

    زنجیردار،مجید،پروانه خالقی (1393) مطالعه تاثیر دوپونت تعدیل شده  واجزای آن بر رفتار توده وار سرمایه گذاران ، فصلنامه دانش مالی تحلیل اوراق بهادار ، سال هفتم ، شماره 21،ص ص 14-1.

    ستایش ،محمدحسین ، عیسی کریمی پور (1392) بررسی تاثیر محافظه کاری مشروط و غیر مشروط حسابداری بر ریسک درماندگی مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار ، فصلنامه بورس اوراق بهادار ،شماره 24 ، ص ص 39-5.

    ستایش ،محمدحسین ، محمد جواد غفاری ،ناصر رستم زاده (1392) بررسی تاثیر عدم تقارن اطلاعاتی بر هزینه سرمایه ، مجله پژوهش های تجربی حسابداری ، سال دوم ، شماره 8 ، ص ص 146-125.

    شهابی سمانه 1390 " عنوان ارتباط بین محافظه‌کاری وسطح افشا در بورس اوراق بهادار تهران" پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اراک .

    شهبازی ، مجید ، بیتا مشایخی (1393) بررسی رابطه نسبت بدهی ، اندازه و هزینه سرمایه شرکت با محافظه کاری مشروط و غیرمشروط ، مجله دانش حسابداری ، سال پنجم  ، شماره 16 ، بهار 1393 ، ص ص 54-33.

    عرب مازار ، محمد ، بهروز جابری نسب (1390) بررسی کارایی استفاده از نسبت دوپونت تعدیل شده  و اجزای آن به منظور پیش بینی تغییرات سود آوری آینده ، مجله دانش حسابداری ، سال دوم ، شماره 6 ،ص ص 110-93.

    فخاری،حسین ، عصمت طاهری(1389) بررسی رابطه سرمایه گذاران نهادی و نوسان پذیری بازده سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، مجله پژوهش های حسابداری مالی ، سال دوم ، شماره 4  ،ص ص172-159.

    کاشانی پور ، محمد، امیر رسائیان (1386) بررسی رابطه بازده سهام و معیارهای ارزیابی عملکرد ، پژوهشنامه علوم انسانی و اجتماعی ،سال هفتم ، شماره 25 ، ص ص 138-121.

    کردستانی ، غلامرضا ، مجید حدادی (1388) بررسی رابطه بین محافظه کاری در حسابداری  و هزینه سرمایه ، پژوهشنامه حسابداری مالی و حسابرسی شماره 3 ، ص ص  50-23 .

    مرادزاده فرد ، مهدی ، زهرا علیپور درویش ، هماد نظری (1392) بررسی خطای پیش بینی سود مدیریت و محتوای اطلاعاتی اقلام تعهدی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، فصلنامه دانش حسابداری  و حسابرسی مدیریت ، سال دوم  شماره هفتم ، پاییز 1392 ، ص ص28-15.

    مرادی ، مهدی و همکاران (1391)کاربرد رگرسیون فازی در تبیین ارتباط بین ویژگیهای هیئت مدیره و عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران ، مجله پبشرفت های حسابداری ، شماره 2 ، ص ص149-119.

    مشایخی ، بیتا و مهدی محمدآبادی و رضا حصار زاده ، 1388، "تأثیر محافظه‌کاری حسابداری بر پایداری و توزیع سود" ، بررسی های حسابداری و حسابرسی، دوره 16، شماره 56، صص107-12.

    مشایخ شهناز، شاهرخی سیده سمانه. بررسی دقت پیشبینی سود توسط مدیران و عوامل مؤثر .80-65 :50 ؛ بر آن، بررسیهای حسابداری و حسابرسی، سال چهاردهم، زمستان 1386.

    مهدی پور روشن، سیاوش، ( 1385 )،"بررسی کارایی در برخی صنایع ایران با استفاده از مدل تحلیل پوششی دادهها در شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران "، پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، دانشکده اقتصاد وحسابداری.

    نامدار سمیه 1390 " بررسی ارتباط بین  عدم تقارن اطلاعاتی و تمرکز مالکیت با مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران" پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اراک.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    منابع لاتین:

    Ahmad , A.,B.Bilings , R.morton, and M .stand ford – Haris (2002),” the role of accounting conservatism in mitingating bond holder – shareholder conflicts over dividend policy and in redu cing debt costs”, .the Accounting .

    Ahmed,A.S., and Duellman, S., ,(2005), “Evidence on the role of accounting conservatism in corporate governance”, On line.

    Ahmed, S. and Duellman, S. (2007). Accounting conservatism and board of director characteristics. An empirical analysis. Journal of Accounting and Economics, 43:

    411-437.

    Al-Manaseer, M. F., Al-Hindawi, R. M., Al-Dahiyat, M. A. & Sartawi, I. I. (2012). The impact of corporate governance on the performance of Jordanian banks. European Journal of Scientific Research, 67(3),349-359.

    Amir, E. Kama, I. and Livnat, J.,2007, "The Market Reaction to ROA and ROA Components", www.ssrn.com.

    Amir, E. Kama, I. and Livnat, J., (2010), Conditional versus unconditionalpersistence of RNOA components: implications for valuation, Reviewaccounting study, Vol. 10.

    Asiri Batool Kasim and Hamad Alzeera,, Is the Saudi Stock Market Efficient? A Case of Weak-Form Efficiency,Research Journal of Finance and Accounting, Vol. 4, No. 6, 2013.

    Ball,R.S&Kothari,S.P&Robin,A.(2000).The Effect Of International Institutional Factors On Properties Of Accounting Earnings.Journal Of Accounting &Economics.Vol 29.No 1.Pp 1-51.

    Ball R   Shivakumar& L. 2005).,” Earnings  quality  in UK prhvate firms:   Comparative loss  recognition timeliness”.  Jornal  of  Accounting and   Economics  39  .

    Basu.S.(1997),”The conservatism  principle  and the asymmetric  timeliness  of  earnings”, jornal of  accounthng  and  Economics 24 .

    Beaver, W.H. and Ryan, S.G. (2000). Biases and logs in book value and their effects on the ability of the book –to- market ratio to predict book return on equity. Journal of Accounting Research, 38 (Spring):1359-1373.

    Beekes, Wendy, Pope, Peter and Young, Steven (2004) « The Link Between Earnings Timeliness, Earnings Conservatism and Board Composition: Evidence from the U.K » Corporate Governance An International Review, Vol. 12(1), pp. 47-59.

    Bichara .L, (2008),"EnstitutionalOwnership and Dividend Policy: A Framework Based on Tax Clientele, Information Signals and Agency Costs", Ph.D. Dissertation. University of North Tax.220

    Bontis,N.,Dargonetti,N,C., Jacobsen ,K.and Roos ,G.(1999), “ The knowledge toolbox: A review of the tools available to measure and manage intangible resource ”, European Management Journal , Vol .17 No.4 ,pp.391-402.

    Chandra,U&Wasley,C&Waymire,G.(2004).Income Conservatism In The U.S Technology Sector.WorkingPaper.Simon Graduate School Of Business,University Of Rochester. Available At SSRN : Http ://SSRN.Com/Abstract=485064.

    Chay J.B. , Jungwon Suh , (2009). “Payout policy and cash-flow uncertainty” , Journal of Financial Economics, Vol 93 (2009) 88–107.

    Cheng, k. & Lu, c. (2009). "Identifying the Stock Bubble Period from Long Term S&P 500 Index". International Conference on Business Management and Information Technology Application.

    Daily, C. M., Dalton, D. R. & Canella, A. A. (2003). Corporate governance: Decades of dialogue and data. Academy of Management Review, 28(3), 371–382.

    Fairfield, M. P. and Yohn, T. L., (2001), Using asset turnover and profit margin to forecast changes in profitability, Review of accounting Studies, Vol. 6, pp. 371-385.

    Fang W, V. (2009) The role of management forecasts precision in predicting management forecast error, www.ssrn.com.

    Fama, Eugene. F.(1965) ,”The Behavior of Stock Price”,journal of Business.

    Famma,(1980),"Agency Problems and Theory of the Firms", Journal of Political Economy, 287-307.

    Givoly and Carla Hayn, (2000)The changing time-series properties of earnings, cash flows and: Has financial reporting become more conservative? Journal of Accounting and Economics, 2000, vol. 29, issue 3, pages 287-320.

    Givoly D. HaynC. NatarajanA. (2007),” Measuring  Reporting  conservatism”.  The Accounting  and  Economics 29.

    Goldwyn Blumenthal Robin.(1998) The gift to be simple(Dupont's framework for financial analysis). The magazine for senior Financial Ex..

    Gong,G. Yue.L.Xie, H (2009).The association between management earnings forecast errors and accruals, Accounting review,Vol.84 No2.pp 497-530.

    Guay, W. and R. E. Verrecchia (2007). “Conservative Disclosure.” Working paper, University of Pennsylvania.

    Hafiz B. hoque, Jae H. Kim, Chong Soo Pyun, (2006) A comparison of variance ratio tests of random walk: A case of Asian emerging stock markets.www.SSRN.com

    Hamilton, J., C. Ruddock, D. Stokes, and S. Taylor. (2005). "Audit partner rotation, earnings quality and earnings conservatism". Working paper, University of Technology, Sydney, and University of New South Wales.

    Hardin, W .III and Hill, MD.(2008)," REIT Dividend Determinate Excess Dividend and Capital Market", Real Estate Economic. Vol. 36, PP.349-69

    Hart, O. D. (1983). The market mechanism as an incentive scheme. Bell Journal of Economics, 14, 17-34

    Hirst, E, koonce,L. and venkatarman, S., (2008). Management earnings forecasts:A review and framework, Accounting horizon, Vol22. No 22. Pp 315-338.

    Jensen Michael C. (1978) ,"Some Anomalous Evidence Regarding Market Efficiency", Journal of Financial Economics, Vol. 6, Nos. 2/3, pp. 95- 101.

    LaFond, R. and Watts, R. (2008). The information role of conservatism. Accounting Review, 83 (2): 447–478.

    Lambert, Richard A. ; Leuz, Christian; Robert E. Verrecchia. (2006). Information Asymmetry, Information Precision, and the Cost of Capital. Available at: http:// www. ssrn. com.

    Leledakis.G.N.(2004). Does firm size predict stock returns? Evidence from the London stock exchange.University of warwick.Department of Economics. Working paaer series.

    Madhani, Pankaj, “Role of Voluntary Disclosure and Transparency in Financial Reporting”, The Icfai University Press, 3,,7, Electronic copy available at: http://ssrn.com/abstract= 80,7041, PP 02-00.

    Mamendier,and tate G(2005) CEO overconfidence and corporate investment., The journal of finance, Vol.60 No. 6 pp.2661-2700.

    Moradi, M., Salehi, M., Habibzadeh, S. J. & Najari, N. (2012). A study of relationship between board characteristics and earning management: Iranian scenario. Universal Journal of Management and Social Sciences, 2(3), 12-29.

    Penman, S. H. and Zhang, X-J. ,(2002), "Accounting conservatism and the quality of earnings and stock returns", The Accounting Review, 77(April),, pp. 237-264

    Pope,P.F&Walker,M.(1999).International Differences In The Timeliness,Conservatism,And Classification Of Earnings.Journal Of Accounting Research.Vol 37.Pp 53-87.

    Raffij , J. ,(1999),"Performance Evaluation", American Accounting Association ,113, No.2, June,147-157.

    Roychowdhury, S., Watts, R. L. (2007). Asymmetric timeliness of earnings, market-to-book and conservatism in financial reporting. Journal of Accounting and Economics, (44), 2-31.

    Ryan, S. ,(2006),"Identifying conditional conservatism". European journal.

    Sander   J.  Sunder  S.Y. Zhang  C.J.  (2009),”  Borrower  conservatism  and debt conteracting”,  Working  paper northwestern university.

    Sadidi,M&Saghafi,A&Ahmadi,Sh.(2011).Accounting Conservatism And The Effects Of Earning Quality On The Return Of Assets And Stock Return.Journal Of Accounting Knowledge.Vol 2.No 6.Pp 11-24.

    Soliman.T. M.,(2008), The use of dupont analysis by market participants,The accounting Review, Vol. 83, No. 3, pp. 823-853.

    Soliman.T. M.,(2008), The use of dupont analysis by market participants, The accounting Review, Vol. 83, No. 3, pp. 823-853.

    Spigelman,Joseph,(1994),"What Basis for Superior Performance?",Financial Analysis Journal , May-June ,32- 44,Brace,Publishers ,317-325.

    Summer Slinchter ,(1988), "The An Introduction to Principle Concept of Productivity ",526-528.

    Tariq,H.I&Rasha,M.E.(2011).Do Conditional And Unconditional Conservatism Impact Earnings Quality And Stock Prices In Egypt?.Research Journal Of Finance And Accounting.Vol 2.No 12.Pp 7-19.

    Wanga, W., Lub, W. & Linc, Y. (2012). Does corporate governance play an important role in BHC performance? Evidence from the U.S. Economic Modeling, 29(3), 751–760.

    Watts, R. (2003). “Conservatism in Accounting Part I: Explanations and Implications.” Accounting Horizons, Vol. 17, pp. 207–221.

    Watts, R.L. 2003a. Conservatism in accounting part I: Explanations and implications.

    Wittenberg-Moerman, R. (2008). “The Role of Information Asymmetry and Financial Reporting Quality in Debt Trading: Evidence from the Secondary Loan Market.” Journal of Accounting and Economics, Vol 46, pp. 240-260.

    Yoshie Saito"2012,”Informational and Managerial Inefficiency And Conservatism For Intangible-Intensive Firms” Department of Accounting The J. Whitney Bunting School of Business Georgia College & State University.

    Zafar., N. Urooj, S.F.,Durrani, T.K.,(2008). Interest rate volatility and stock return and volatility. European journal of economic, issue 14 .

     

     


موضوع پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, نمونه پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, جستجوی پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, فایل Word پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, دانلود پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, فایل PDF پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, تحقیق در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, مقاله در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, پروژه در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, پروپوزال در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, تز دکترا در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, پروژه درباره پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, گزارش سمینار در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی, رساله دکترا در مورد پایان نامه تاثیرعملکرد مدیریتی و اطلاعاتی بر محافظه کاری شرطی وغیرشرطی

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد گرایش: حسابداری چکیده: این پژوهش روابط موجود در میان حسابداری محافظه کارانه و ریسک ورشکستگی را مورد بررسی قرار می دهد، که محافظه کاری سبب افزایش اموال و پول نقد و ورشکستگی به عنوان شرایطی که در آن پول نقد به میزان کافی وجود ندارد.تبعیت می کند، بنابراین تئوری حسابداری حاکی از وجود رابطه بین این دو مقوله است. در این پژوهش از طبقه بندی ...

چکيده   امروزه موضوع سرمايه هاي فکري يکي از عناصر موفقيعت سازمان ها محسوب مي شود و سازمان ها براي اينکه بتوانند در محيط پرتلاطم امروزي که جهان تبديل به دهکده جهاني شده است  موفق باشند

پایان‎نامه تحصیلی جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته: مدیریت بازرگانی گرایش: مدیریت تحول چکیده تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر سرمایه فکری بر عملکرد شعب بانکهای استان گیلان انجام پذیرفته است. روش انجام پژوهش توصیفی از نوع توصیفی همبستگی بوده که در این راستا فرضیه‌هایی به صورت زیر تدوین گردید؛ فرضیه اصلی: بین سرمایه فکری و عملکرد شعب بانکهای استان گیلان رابطه معنی‌داری وجود دارد. ...

چکيده هدف اساسي تحقيق بررسي ارتباط بين استراتژي کسب و کار و کيفيت سود در شرکت‌هاي پذيرفته شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران مي‌باشد. نمونه آماري تحقيق، شامل 145 شرکت پذيرفته شده در بو

 چکيده هدف اساسي تحقيق بررسي ارتباط بين استراتژي کسب و کار و کيفيت سود در شرکت‌هاي پذيرفته شده در بازار بورس اوراق بهادار تهران مي‌باشد. نمونه آماري تحقيق، شامل 145 شرکت پذيرفته شده

پايان نامه براي دريافت درجه کارشناسي ارشدM.A. مديريت دولتي تابستان1390 چکيده:       تفکر استراتژيک مهم ديدن چيزي است که که ديگران نمي بينند،کشف يک نياز نهفته به م

پايان­نامه کارشناسي ارشد رشته مديريت بازرگاني )گرايش مديريت مالي( مهر ماه 1391 فصل اول کليات تحقيق 1-1) مقدمه هزينه ­هاي ماليات بر درآمد از مهم­ترين هزينه­هاي شرکت ها م

پایان نامه برای دریافت کارشناسی ارشد ( M.A ) مدیریت بازرگانی گرایش مالی چکیده از زمان شروع بکار گیری ، روش RBI در سطح شرکت های بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی جایگاه خود را پیدا کرده و مطالعات زیادی نیز در این خصوص انجام گردیده است. تاکنون تحقیقات اندکی در کشور پیرامون ارزیابی و مدیریت بر مبنای ریسک انجام گرفته و نتایج این تحقیقات به صورت سیستماتیک اجرایی نگردیده است و همچنین این ...

پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد در رشته حسابداری چکیده تحقیق : ﻫﺪف ﮔﺰارﺷﮕﺮی ﻣﺎﻟﯽ اراﺋﻪ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮی اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪﮔﺎن اﻃﻼﻋﺎت ﻣﺎﻟﯽ اﺳﺖ. ﮔﺰارﺷﮕﺮی ﻣﺎﻟﯽ ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ در ﻗﺎﻟﺐ ﺻﻮرﺗﻬﺎی ﻣﺎﻟﯽ ﯾﺎ ﺳﺎﯾﺮ اﺑﺰارﻫﺎی اﻧﺘﻘﺎل دﻫﻨﺪه ی اﻃﻼﻋﺎت ﺻﻮرت ﭘﺬﯾﺮد. بسیاری از اطلاعات ارائه شده به وسیله گزارشگری مالی در بر دارنده ی پیش بینی در خصوص عملیات آینده است . روش تحقیق در این پژوهشبه ...

ثبت سفارش