پایان نامه کارشناسی ارشد رشته مهندسی سیستمهای اقتصادی- اجتماعی
گرایش برنامه ریزی سیستم های اقتصادی
بهمن ماه 1393
چکیده:
با توجه به اهمیت بازارهای مالی و از آنجایی که از مهمترین ارکان این بازار، بورس اوراق بهادار میباشد و از سوی دیگر اهمیتی که بانکها به عنوان یکی از مهمترین مراکز جمعآوری پساندازها و اعطای تسهیلات دارند، در این پژوهش به بررسی اثر نرخ بهره واقعی بر بازده اسمی سهام صنایع منتخب در بورس اوراق بهادار تهران بر مبنای تبدیل موجک پرداخته شد. در این تحقیق دادهها بهصورت ماهانه و طی دورهی زمانی فروردین 1385 تا شهریور 1393 بهکار گرفته شدهاست . این رویکرد سریهای زمانی مورد مطالعه را در مقیاسهای زمانی متفاوت تجزیه میکند. بر این اساس سریهای زمانی به 6 سطح جزئیات و یک سطح هموار تجزیه شدهاند.
نتایج این مطالعه حاکی از آن است که نرخ بهره واقعی بر بازده اسمی سهام صنعت فرآوردههای نفتی در افقهای زمانی 2ماهه، 4ماهه، 16ماهه، 32ماهه و 64ماهه و مواد شیمیایی در افقهای زمانی 2ماهه، 4ماهه، 16 ماهه و 64 ماهه و صنعت حمل و نقل در سطوح در افقهای زمانی 8ماهه، 16 ماهه و 64 ماهه و صنعت قندو شکر در افقهای زمانی یک ماهه، 8ماهه، 16ماهه و 32ماهه اثر منفی و معناداری دارد.
همچنین نرخ بهره واقعی بر بازده اسمی صنایع بانک و مؤسسات اعتباری، مالی و رادیویی در افق زمانی 32ماهه مریوط به سطح D6 و صنعت محصولات و مواد دارویی در افقهای زمانی یک ماهه، 2ماهه، 4ماهه و 8ماهه اثر مثبت و معناداری دارد.
در صنایع انبوهسازی املاک و مستغلات، فلزات اساسی و خودرو و ساخت قطعات نرخ بهره واقعی بر بازده سهام در هیچیک از سطوح اثر معناداری ندارد.
همچنین مدلهای استفاده شده در تمامی سطوح و در همه صنایع از قدرت توضیح دهندگی بالایی برخوردار میباشد، در بلندمدت قدرت توضیحدهندگی افزیش مییابد.
فصل اول
کلیات پژوهش
مقدمه
نرخ بهره به عنوان یکی از عوامل مهم در سرمایهگذاری و عرضه و تقاضای وجوه، نقش کلیدی را در سرمایهگذاری و عرضه و تقاضای کل دارد و در بازار پول و سرمایه از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد. هدف اصلی این پایان نامه بررسی بررسی اثر نرخ بهره بر بازده سهام بورس اوراق بهادار تهران در تمام سطوح صنعت در مقیاسهای مختلف زمانی با استفاده از روش موجک میباشد. این روش بر پایه روش چندمقیاسی موجک است که سریهای زمانی معین را بر مبنای مقیاس به مقیاس تجزیه میکند. مزیت اصلی آنالیز موجک توانایی تجزیه اطلاعات به چندین مقیاس زمانی و توانایی کار با اطلاعات نامانا، موضعی شدن در بعد زمان و تفکیک سیگنالها به منظور تحلیل مقیاس زمانی است. استفاده از آنالیز موجک ما را قادر میسازد به مطالعهی ارتباط پویا بین نرخ بهره و بازده سهام در حوزه زمان و حوزه فرکانس بپردازیم که موجب باز کردن راهی برای درک عمیقتر از رابطه واقعی بین این متغیرها میشود. آگاهی از رابطه بین نرخ بهره و قیمت سهام در مقیاسهای مختلف زمانی، بدون شک از موضوعات مورد علاقهی سرمایهگذاران، مدیران پرتفوی، مدیران شرکتها و سیاستگذاران پولی میباشد که اطلاعات مهم و حیاتی برای مدیریت ریسک و تخصیص دارائیها، مدیریت پرتفوی یا تصمیمگیریهایی در زمینه سیاستهای پولی را فراهم میکند.
1-1) مسأله اصلی تحقیق
مسأله اصلی تحقیق عبارتست از این که آیا می توان با استفاده از تبدیل موجک، رابطه مشخصی بین بازده سهام و نرخ بهره بدست آورد یا خیر؟ممکن است در برخی از زمان – مقیاسهای مختلف وجود یا عدم وجود رابطه متفاوت باشد و شدت وجود رابطه نیز در برخی از شرایط ممکن است تحت تاثیر زمان-مقیاس قرار گیرد. پرسش اصلی این است که آیا نرخ بهره بانکی اثر معناداری بر بازده سهام صنایع منتخب بورسی دارد؟ همچنین این سوال مطرح است که آیا میزان این اثر در مقیاسهای مختلف، متفاوت است؟
1-2) تشریح و بیان موضوع
بازارهای مالی یکی از اساسیترین بازارهای کشور است. شرایط این بازارها به شدت بر بخشهای واقعی اقتصاد تأثیرگذار است و به شدت از سایر بخشها (نه فقط درکوتاهمدت) تأثیر میپذیرند(صمدی و همکاران، 1386).
آگاهی از عوامل مؤثر بر بازده سهام صنایع با اهمیت است. یکی از این عوامل، عوامل اقتصادی است که رونق و رکود اقتصادی بورس را به شدت متأثر میسازد، بهطوریکه در دوره رونق اقتصادی با افزایش سرمایهگذاری در سهام، شرکتها و در نتیجه صنایع دارای رشد، و قیمت سهام آنها افزایش مییابد و در حالت رکود، کاهش قیمت سهام آنها را در پی خواهد داشت،زیرا در این شرایط سرمایهگذاری در داراییهای مالی با درآمد ثابت به سرمایهگذاری در سهام عادی برتری دارد(بهارمقدم، 1391).
تغییرات در برخی متغیرهای کلان اقتصادی مانند نرخ بهرهی بانکی، نرخ تورم، نرخ ارز، نرخ طلا، حجم نقدینگی و بسیاری از متغیرهای کلان دیگر باعث میشود که تقاضای افراد برای نگهداری داراییهایشان از جمله سهام را تحت تأثیر قرار دهد.
برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری از عوامل مهم و کلیدی محسوب میشود. از آنجایی که سپردهگذاری در بانک بهعنوان یک سرمایهگذاری بدون ریسک میباشد و در مقابل، سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار یک سرمایهگذاری پرریسک بهشمار میرود، سرمایهگذاران ریسک گریز بهدنبال سرمایهگذاری بدون ریسک هستند.
هر سرمایه گذار ریسک گریزی با ورود به بازار سعی دارد که بازدهی خود را حداکثر و ریسک خود را حداقل کند. وی در اولین گام به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا میتواند بازدهی خود را (بدون افزایش در ریسک) افزایش دهد و یا ریسک خود را (بدون کاهش در بازدهی) کاهش دهد؟ در نهایت همین انگیزهها برای دستیابی به سود بدون ریسک و یا پرتفوی با سرمایهگذاری بدون ریسک است که بازار را به سوی کارایی رهنمون میسازد(بدری و صادقی، 1385).
بنابراین افراد ریسک گریز به سپردهگذاری در بانکها و مؤسسات مالی که سرمایهگذاری بدون ریسک محسوب میشود، روی میآورند، که رایجترین نوع سپردهگذاریها در بانکها و مؤسسات مالی به صورت زیر میباشد: کوتاه مدت(روز شمار)، سه ماهه، شش ماهه، نه ماهه، یک ساله، دو ساله، سه ساله، چهارساله و پنج ساله باشد. هریک از این سپردهگذاریها دارای یک نرخ بهره میباشند.
نرخ بهره به عنوان یکی از عوامل مهم در سرمایهگذاری و عرضه و تقاضای وجوه، نقش کلیدی را در سرمایهگذاری و عرضه و تقاضای کل دارد و در بازار پول و سرمایه از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد. هدف اصلی این پژوهش ارائه رویکردی به نام موجک جهت بررسی تأثیر نرخ بهره بر بازده سهام صنایع منتخب در بورس اوراق بهادار تهران میباشد که این بررسی در مقیاسهای زمانی متفاوت ارائه خواهد شد.
هدف این پژوهش، بررسی تأثیر نرخ بهره واقعی بر بازده اسمی سهام صنایع منتخب در بورس اوراق بهادار تهران میباشد.
در این رویکرد هر سری زمانی به مقیاسهای زمانی متفاوتی تجزیه میشود و این کار باعث میشود تا با دادههای نامانا[1] بهتر بتوان کار کرد. همچنین این تحلیل به بررسی ارتباط به صورت موضعی نیز کمک مینماید که ممکن است این نوع نگرش در یافتن روابط بین پدیدهها دقت را افزایش دهد. استفاده از آنالیز موجک ما را قادر میسازد به مطالعهی ارتباط پویا بین نرخ بهره وبازده سهام در حوزه زمان و حوزه فرکانس بپردازیم که درک عمیقتر رابطه واقعی بین این متغیرها را موجب میشود.
1-3) ضرورت انجام تحقیق
با توجه به اینکه این موضوع یکی از موضوعات در حال بررسی دنیا و روش بهکار رفته در آن، روشی برای رفع نواقص روشهای سنتی میباشد، میتوان انتظار داشت که این تحقیق بتواند برخی از محدودیتهای روشهای سنتی را رفع نموده و در تحلیل علمی پدیدههای مالی و اقتصادی مؤثر باشد. پرداختن به این روش و بررسی موضوعات خاص و موضوع روز اقتصاد ایران میتواند مهمترین نقطه قوت این تحقیق قابل طرح باشد.
1-4) فرضیههای تحقیق
تأثیر نرخ بهره واقعی بر روی بازده اسمی سهام صنایع منتخب، معنادار و متفاوت است.
1-5) روش تحقیق
این تحقیق از حیث هدف، کاربردی و از حیث ماهیت تحلیلی-توصیفی است. مطالعات به صورت کتابخانهای بوده است. برای این منظور تمام مستندات در دسترس در مورد بازده سهام و نرخ بهره و همچنین مقالات و تحقیقات در مورد تحلیل موجک مورد بررسی قرار گرفته و سپس با الهام از مطالعات گذشته به بررسی مسئله اصلی تحقیق پرداخته شده است.
1-6) گردآوری اطلاعات
برای گردآوری اطلاعات از دادههای سازمان بورس و بانک مرکزی جمهوری اسلامی استفاده شده است. دادههای مربوط به شاخص صنعت که به عنوان معیار سنجش بازده سهام صنعت به کار رفته با استفاده از نرمافزار رهآورد نوین استخراج شدهاست. بانک مرکزی برای سالهای 1385 تا بهمن ماه 1390 و از ابتدای سال 1393 نرخ بهره را بهطور دقیق اعلام کرده، که برای این دوره نرخ بهره را از سایت بانک مرکزی استخراج شدهاست. همچنینبانک مرکزی نرخ بهره را برای بهمن ماه 90 تا اسفند سال 92 بهصورت بازه 7تا 20 درصد اعلام کرده و بانکها و مؤسسات در جهت جذب هرچه بیشتر وجوه نقد موجود در بازار نرخهای متفاوتی اعلام کردند، در این پژوهش برای زمان فوقالذکر از نرخ بهره موزون استفاده کرده که وزن نرخ بهره هر بانک یا مؤسسه را سهم درصد آن بانک یا مؤسسه از سپردههای کوتاهمدت در نظر گرفته و به این نحو نرخ بهره محاسبه گردید. ضمنا نرخ بهره بهکار برده شده در این مطالعه نرخ بهره بکار رفته مربوط به سپردههای کوتاهمدت روزشمار میباشد.
1-7) قلمرو موضوعی تحقیق
قلمرو موضوعی این تحقیق اقتصاد و مدیریت مالی می باشد. تحلیل موجک و تئوری های مربوط به آن ریشه در علومی همانند ریاضیات کاربردی و تجزیه و تحلیل سیگنال دارد. با این تفاسیر این تحقیق را می توان به نوعی تحقیقی میان رشته ای و یا کاربرد ریاضیات در علوم اقتصادی و مالی در نظر گرفت.
1-8) دوره زمانی تحقیق
دوره زمانی انجام تحقیق از فروردین 1385 تا شهریور 1393در نظر گرفته شده بود.
1-9) مکان تحقیق
بورس اوراق بهادار تهران
1-10) روشهای مورد نظر برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیهها
جهت تجزیه تحلیل اطلاعات ابتدا دادهها را به روش موجک به 6 سطح جزئیات و یک سطح هموار تجزیه کرده و سپس در هر سطح اثر نرخ بهره بر بازده سهام صنایع به کمک رگرسیون یک متغیره بر روی دادههای حاصل از تبدیل موجک پرداخته میشود. در نهایت به تجزیه و تحلیل اطلاعات خروجی از نرمافزار E-views پرداخته خواهد شد.
1-11) جنبه نوآوری تحقیق
تأثیر نرخ بهره بر بازده سهام صنایع منتخب در بورس اوراق بهادار تهران بر مبنای موجک برای اولین بار در ایران مورد بررسی قرار میگیرد. تحقیقاتی که در این راستا انجام شده به تنهایی اثر نرخ بهره را مورد بررسی قرار ندادهاند و همچنین سهامی که مورد بررسی قرار گرفتهاند در سطح شرکتها میباشد که در این پژوهش سهام صنایع منتخب در نظر گرفته شدهاست.
1-12) تعریف واژهها و اصطلاحات تخصصی طرح
نرخ بهره[2]: هرگاه مبلغی پول، برای مدت معینی وام داده شود مبلغی که وامگیرنده در آینده به وامدهنده میپردازد، بیش از مبلغ دریافتی اولیه خواهد بود. این پرداخت اضافی یا نرخ بهره را میتوان بهصورت نسبت مابهالتفاوت مبلغ بازپرداخت در پایان یک دوره معین به کل پول دریافتی بیان کرد.
بازده سهام[3]: عبارت است از تغییرات قیمت سهام و عایدات ناشی از سود سهام.
صنعت[4]: عبارت است از مجموعهای از تمام واحدهایی که در تولید، توزیع یا مصرف یک محصول یا یک دسته از محصولات مشابه فعالیت میکنند.
آنالیز موجک[5]: دستهای از توابع ریاضی هستند که برای تجزیه سیگنالهای پیوسته و گسسته به مؤلفههای فرکانسی آن بهکار میرود که رزولوشن هر مؤلفه برابر با مقیاس آن است. موجکها (که بهعنوان موجکهای دختر شناخته میشوند) نمونههای انتقال یافته و مقیاس شده یک تابع (موجک مادر) با طول متناهی و نوسانی شدیداً میرا هستند.
بورس اوراق بهادار[6]: بازاری متشکل و خودانتظام است که اوراق بهادار در آن توسط کارگزاران یا معاملهگران طبق قانون مورد دادوستد قرار میگیرد. بورس اوراق بهادار در قالب شرکت سهامی عام تأسیس و اداره میشود.
1-13) چارچوب تحقیق
در فصل دوم، با عنوان " ادبیات نظری و پیشینه تحقیق" مروری بر مبانی نظری تحقیق در باره نرخ بهره و انواع آن و نظریاتی پیرامون نرخ بهره و همچنین اهمیت آن در بازار بورس پرداخته، سپس در بخش بعدی، به مطالعه تحقیقات انجام شده در خصوص نرخ بهره و بازده سهام و تبدیل موجک در داخل و خارج ایران پرداخته میشود.
در فصل سوم، با عنوان "تبدیل موجک" به معرفی این تبدیل و انواع آن بهطور کامل پرداخته میشود.
در فصل چهارم، با عنوان "تجزیه و تحلیل یافتههای تحقیق" به انجام آزمون و تجزیه وتحلیل نتایج حاصل از آزمونها پرداخته میشود.
فصل پنجم این تحقیق نیز، تحت عنوان "نتیجه گیری و پیشنهادات آتی" میباشد که در آن، بعد از مروری کلی بر فصول این پژوهش و بیان نتایج حاصل از آن، به ارائه پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی پرداخته میشود.
Abstract
Given the importance of financial markets and the fact that one of the most important elements of this market, would be the stock exchange and On the other side, importance of the banks as one of the most important centers of gathering savings and lendings, in this study effect of the real interest rate on nominal yield of selected industries in Tehran Stock Exchange was examined based on wavelet transforms.
In this Research Data’s were employed monthly and in time duration from farvardin of 1385 until Shahrivar of 1393. This approach divides studied time series in the various time scales. Accordingly, time series were divided into 6 level of details and a smooth level.
results of this study suggest that the real rate of intrest on nominal yield of petroleum products industry stocks in time horizons of 2 months, 4 months, 16 months, 32 months and 64 months and chemicals industry in time horizons of 2 months, 4 months, 16 months and 64 months and the transportation industry in levels with time horizons of 8 months, 16 months and 64 months and sugar industry in time horizons of one month, 8 months, 16 months and 32 months, has a significant negative effect.
Further The real interest rate on nominal yield of industries such as banks, financial and radio institutions in time horizons of 32 month of level D6 and industry of pharmaceutical products and materials in time horizons of one month, 2 months, 4 months and 8 months, have significant positive effect.
In the industry of real estate mass construction, fundamental metals, automobile and construction of parts, the real interest rate have no significant effect on any of the levels on yield of stock. In addition applied models in all levels and all industries have high explanatory power, in long term explanatory power enhances.
منابع و مآخذ
الف) منابع فارسی:
1-بدری، احمد و صادقی، محسن.(1385). بررسی اثر رزهای مختلف هفته بر بازدهی، نوسانپذیری و حجم معاملات در بورس اوراق بهادار تهران. پیام مدیریت، 17 و18،(2):21-1.
2-بهارمقدم، مهدی و کوارویی، طیبه.(1391). ارتباط روزها و ماههای سال، متغیرهای کلان اقتصادی و بازده سهام در بورس اوراق بهادار تهران. مجلهی پیشرفتهای حسابداری دانشگاه شیراز، شماره دوم، پائیز و زمستان 1391، صفحات 1-26.
3-بیات، مرضیه(1384). اثر تغییرات نرخ ارز بر بازده سهام صنایع مختلف در ایران، پایان نامه کارشناسی ارشد، به راهنمایی: قالیبافاصل، حسن ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد دانشگاه الزهرا(س).
4-پازوکی نیما و حمیدیان، اکرم و محمدی، شاپور و محمودی، وحید(1392). استفاده از تبدیل موجک جهت بررسی میزان همبستگی نرخ ارزهای مختلف، قیمت نفت، قیمت طلا و شاخص بورس اوراق بهادار تهران در مقیاسهای زمانی مختلف. فصلنامه علمی پژوهشی دانش سرمایه گذاری، سال دوم، شماره هفتم، پائیز 1392.
5- ترابی، تقی و هومن، تقی. اثرات متغیرهای کلان اقتصادی بر شاخصهای بازدهی بورس اوراق بهادار تهران، فصلنامه مدلسازی، سال چهارم، شماره 1 «پیاپی11»، بهار1389، صفحات 144 تا 121.
6-تفضلی، فریدون؛ اقتصاد کلان نظریه و سیاستهای اقتصادی، تهران، نی، 1366، ص257 تا 260.
7-تقوی، مهدی؛ مبانی علم اقتصاد، تهران، انتشارات صنایع ایران، 1377، ص228.
8-توانایان فرد، حسن؛ فرهنگ تشریحی اقتصاد، تهران، جهان رایانه، 1385، ص514.
9-حبیبدوست، امیر و جلائی، سید عبدالمجید(1391).بررسی رابطه نوسانهای نرخ ارز و بازدهی سهام با استفاده از تحلیل موجک در بخشهای مختلف بورس اوراق بهادار تهران، فصلنامه پژوهشهای اقتصادی ایران، سال هفدهم،شماره 52، پائیز1391، صفحات 32-9.
10- حسینی نسب، سید ابراهیم و خضری، محسن و رسولی، احمد(1390). تعیین اثرات نوسانات قیمت نفت بربازدهی سهام بورس اوراق بهادار تهران: آنالیز موجک و راهگزینی مارکف، فصلنامه مطالعات اقتصاد انرژی، سال هشتم، شماره 29، تابستان 90،صفحات 60-31.
11- زمانی فراهانی، مجتبی؛ پول، ارز و بانکداری، بیجا، مؤلف، 1371، ص251.
12-سجادی، سیدحسین و فرازمند، حسن و علی صوفی، هاشم.(1388). بررسی رابطه بین متغرهای کلان اقتصادی و شاخص کل قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران. مجله تحقیقات حسابداری،6(4): 26-1.
13- سعیدی، پرویز و پقه، عیسی.(1390). بررسی رابطه بین تغییرات نرخ بهره با بازده و سودآوری موسسات مالی در بورس اوراق بهادار تهران،مجله دانش مالی تحلیل اوراق، شماره نهم، بهار 1390.
14-صمدی، سعید و شیرانی فخر، زهره و داورزاده، مهتاب.(1386). بررسی میزان اثرپذیری شاخص قیمت سهام بورس اوراق بهادار تهران از قیمت جهانی نفت و طلا (مدلسازی و پیشبینی). فصلنامه بررسیهای اقتصادی، دوره 4، شماره 2،(26) : 54-25.
15- فرهنگ، منوچهر؛ فرهنگ علوم اقتصادی، تهران، آسیم، 1384، ص575.
16-قرهباغیان، مرتضی؛ فرهنگ اقتصاد و بازرگانی، تهران، رسا، 1372، ص 798.
17-عباسینژاد، حسین و ابراهیمی، سجاد(1392). اثر نوسانهای قیمتی نفت بر بازده بورس اوراق بهادار تهران، فصلنامه پژوهشها و سیاستهای اقتصادی، سال بیستویکم، شماره 68، زمستان92، صفحات 108-83.
18-داییکریمزاده، سعید و شریفیرنانی، حسین و قاسمیانمقدم، لطفعلی(1392). اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر شاخص قیمت سهام بانکها، مجله اقتصادی، شمارههای 11و12، بهمن و اسفند 1392،صفحات 90-65.
19-مادورا، جف.(2006). بازارها و نهادهای مالی، عباسی، ابراهیم و آدوسی، علی، سازمان بورس اوراق بهادار تهران،سازمان بورس، جلد اول.
20-محتشم دولتشاهی، طهماسب؛ مبانی علم اقتصاد (اقتصاد خرد، اقتصاد کلان)، تهران، خجسته، 1379، ص254.
21-محمدعلیزاده، آرش.( 1386). بررسی رابطه بین بازده سهام و تورم در بورس اوراق بهادار تهران درزمان- مقیاسهای با استفاده از تبدیل موجک،پایاننامه کارشناسی ارشد، به راهنمایی: محمدی، شاپور، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.
22- منتظر ظهور، محمود.(1378). اقتصاد (اقتصاد خرد، اقتصاد کلان)، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، ۲۵۳۵، صص 234-235.
23-منکیو، گریگوری(2004).اقتصاد کلان، برادران شرکاء،حمیدرضا و پارسائیان، علی،انتشارات دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، چاپ دوم.
24-میشکین، فریدریک و ایکینز، استانلی.بازارها و نهادهای مالی،کردبچه، حمید، پژوهشکده پولی و بانکی، بانک تجارت،چاپ اول.
ب) منابع انگلیسی:
1- Cifter, A., & Ozun, A. (2008). Estimating the effects of interest rates on share prices in Turkey using a multi-scale causality test. Review of Middle East Economics and Finance, 4(2), 68-79.
2-Crowley, P. M. (2005). An intuitive guide to wavelets for economists. Bank of Finland Research Discussion Paper, (1).
3- Das, A. (2005). Do stock prices and interest rates possess a common trend?. Recherches économiques de Louvain, 71(4), 383.
4- Ferrer, R., González, C., & Soto, G. M. (2010). Linear and nonlinear interest rate exposure in Spain. Managerial Finance, 36(5), 431-451.
5-Gençay, R., Selçuk, F., & Whitcher, B. J. (2001). An introduction to wavelets and other filtering methods in finance and economics. Academic press.
6- Hamrita, M. E., & Trifi, A. (2011). The Relationship between Interest Rate, Exchange Rate and Stock Price: A Wavelet Analysis. International Journal of Economics & Financial Issues (IJEFI), 1(4).
7- Kasman, S., Vardar, G., & Tunç, G. (2011). The impact of interest rate and exchange rate volatility on banks' stock returns and volatility: Evidence from Turkey. Economic Modelling, 28(3), 1328-1334.
8- Kim, S., & In, F. (2007). On the relationship between changes in stock prices and bond yields in the G7 countries: Wavelet analysis. Journal of International Financial Markets, Institutions and Money, 17(2), 167-179.
9- Korkeamäki, T. (2011). Interest rate sensitivity of the European stock markets before and after the euro introduction. Journal of International Financial Markets, Institutions and Money, 21(5), 811-831.
10- Laopodis, N. T. (2010). Dynamic linkages between monetary policy and the stock market. Review of Quantitative Finance and Accounting, 35(3), 271-293.
11-Li, D. (2003). Empirical Study of Investment Behaviour in equity Markets using Wavelet Methods. Rensselaer Polytechnic Institute Troy, New York, 107-108.
12- Martínez-Moya, P., Ferrer-Lapeña, R., & Escribano-Sotos, F.(2013). Relationship between interest rate changes and stock returns in Spain: A wavelet-based approach.UCLM working papers, Department of Economics and Financial studies, 1, 4-66.
13-Percival, D. B., & Walden, A. T. (2000). Wavelet Methods for Time Series Analysis (Cambridge Series in Statistical and Probabilistic Mathematics).
14-Polikar, R. (1996). The Wavelet Tutorial.
[Online].http://users.rowan.edu/~polikar/WAVELETS/WTtutorial.html.
15-Schleicher, C. (2002). An introduction to wavelets for economists. Bank of Canada.
16- Shah, A., Rehman, J. U., Kamal, Y., & Abbas, Z. (2010). The interest rates-stock prices nexus in highly volatile markets: Evidence from Pakistan. organization.
17-Tsay, R. S. (2005). Analysis of financial time series (Vol. 543). John Wiley & Sons.
18- Tiwari, A. K. (2012). Decomposing time-frequency relationship between interest rates and share prices in india through wavelets. MPRA Paper No. 39693, posted 27. 11:14 UTC
19-Walker, J. S. (2008). A primer on wavelets and their scientific applications. CRC press.